2020-07-29 411 瀏覽
想試乳豬但已售完,唯有另選其他。南瓜湯,雖說是餐湯仍有用心烹煮出creamy且帶有南瓜蓉在湯中,好想喝多些。美式BB汁豬排骨配薯蓉,BB汁酸酸甜甜鹹鹹的味道都有,令吃肉時更能解膩。豬排骨骨肉輕易一切便能分開,骨肉外邊烤得較乾,但內裏就鬆軟有肉味,。薯蓉滑滑的,應加了不少牛油混和而成。紅酒燴羊膝飯,睇落成隻羊脾咁,超厚肉,炆得入味肉軟,無騷味。配菜是脆肉瓜、椰菜花和紅蘿蔔,能減輕吃濃味肉類的肥滯感。
想試乳豬但已售完,唯有另選其他。

薯蓉滑滑的,應加了不少牛油混和而成。

配菜是脆肉瓜、椰菜花和紅蘿蔔,能減輕吃濃味肉類的肥滯感。
2020-06-11 506 瀏覽
四個人叫兩個二人餐加半隻乳豬皮脆肉汁多 一流白酒青口 紅菜頭湯好好味~ 千層麵 & pizza 用的芝士好配雞肉意粉D雞肉一啲都唔”鞋”二人餐沙律都唔少 用心做 的意大利餐 Thank you and will come again soon
四個人叫兩個二人餐加半隻乳豬
皮脆肉汁多 一流
白酒青口 紅菜頭湯好好味~
千層麵 & pizza 用的芝士好配
雞肉意粉D雞肉一啲都唔”鞋”
二人餐沙律都唔少
用心做 的意大利餐
烤乳豬    白酒青口
烤乳豬    白酒青口
2020-05-10 551 瀏覽
九龍城屬於舊區 但係好多好野食😛今次我地黎既呢間西餐廳最出名就係烤乳豬同生蠔🤪因為我地出去玩~就外賣左一!隻!乳!豬!🐖!🐽烤乳豬 ($900/一隻)呢個價錢比平時見到一般既燒味店貴200蚊左右🤨 但係廚師既功夫係真係特別有心思既~ 係用意大利家傳配方 烤足5個鐘 先咁外脆內軟!d肉非常之香 皮唔算厚但烤得好脆🤗🤗 ...下次再得閒黎既試埋生蠔先得🤪🤪 普通嗌set食都唔算貴👏🏻👏🏻抵試!
九龍城屬於舊區 但係好多好野食😛
今次我地黎既呢間西餐廳最出名就係烤乳豬同生蠔🤪

因為我地出去玩~就外賣左一!隻!乳!豬!🐖!
🐽烤乳豬 ($900/一隻)

外賣自取
2019-10-24 1998 瀏覽
今晚約咗女朋友試吓,有位好朋友介紹的餐廳,佢講又大件又好味環境又好坐得舒服,價錢又唔太貴,最重要係不限時間。我哋最後要咗1個晚餐,香草煎雞胸配薯條同1個带子海鮮飯,晚餐有餐湯及餐飲。等咗一陣香草雞胸同薯條放係我面前,意想不到有咁大份量,海鮮飯都比出面一般大好多。我切咗件雞胸好香有牛油香草味,好滑,薯條好脆有薯味,輪到海鮮飯好大同埋好靚,睇落好滿足,原來海鮮飯有🦐有兩款青口,師傅炒得啱啱好唔會太淋,太硬,白汁分量啱啱好,唔會蓋咗D海鮮味,十分好味。我哋食咗大約3佰鬆D兩個人,我哋覺得一D都唔貴,份量又大,不過你睇自己叫咩?平有平食,貴有貴食,最緊要係不限時間
  • 香草煎雞胸,海鮮意大利飯
2019-10-22 913 瀏覽
帶婆婆來試乳豬飯,我試左卡邦意粉,我地中午12:00到,叫左2份午餐,南瓜湯好味,2個主菜都好好食,婆婆話乳豬脆卜卜(讚),仲有好多伴菜仲有2個靚女職員非常親切
仲有2個靚女職員非常親切
2019-09-29 1103 瀏覽
28-9-2019九龍城出名多野食, 除左泰國菜, 傳統糖水, 仲有好多選擇。下午去探朋友bb之前, 一齊食個西式午餐。1pm前到達, 未算多人; 但過左十幾分鐘, 愈來愈多人, 而且有不少熟客, 可見店舖跟街坊關係唔錯!!三個人叫左3個餐share: 招牌意式香脆乳豬飯, 黑椒牛仔骨飯, 白汁卡邦意粉。午餐附送紫心蕃薯湯, 感覺有d似糖水😬😬 主菜份量都好多, 牛仔骨好冧, 但不太夠黑椒味; 有好多蔬菜伴碟, 值得一讚👍 卡邦意粉嗰汁啱啱好, 否則會太濃。伐最後出場係今日既主角: 香脆乳豬, 用"皮脆肉嫩"去形容也不為過, 果然係呢度既招牌菜! 下次有機會試埋佢既招牌pizza先...
28-9-2019

白汁卡邦意粉
意式香脆乳豬飯
  • 意式乳豬
2019-06-15 1687 瀏覽
今晚係结婚週年,我好想食乳豬和焗蠔,上openrice 睇到呢間有齊我想食既野,同埋評語都好好,就試試啦😊 先上紅菜頭湯,飲得出是新鮮材料煮出來,滿口紅菜頭蓉👍 之後沙律,好大碟又有新鮮蔬菜🥗🥗 最期待燒乳豬出場,超大碟,皮脆卜卜,肉很嫩又多汁,底下有大量焗既蔬菜,南瓜,脆玉瓜都燒都好香口🍖🍖,食到一半,我最愛焗蠔出來,每隻都漲卜卜,咬落啖啖肉, 我一個人都食到三隻😋😋 所有食品都係誠意之作,會再來食💗燒乳豬、焗蠔、田螺 必食之選😋😋😋紅菜頭湯 飲得出新鮮製造😚Enjoy eats 沙律 抵食又大份🤗

燒乳豬、焗蠔、田螺 必食之選😋😋😋
紅菜頭湯 飲得出新鮮製造😚
燒乳豬
焗田螺
  • 意式香脆乳豬
2019-03-22 1451 瀏覽
一般西餐價錢都是中位以上的價錢,一般要食西餐都係要就住就住先可以去到,又食唔飽想食多兩樣又貴又唔捨得,但係今次又唔同講法,入去門面雖然有點像高級快餐的感覺,但食物一點也沒有揸流攤。叫左半隻燒乳豬,乳豬肉汁豐厚,咬落肉汁流哂出黎,啖啖肉,一點也沒有鞋口的感覺,,皮不是很脆的那種,皮博博的,但不能食得太多因為都會油膩都會食滯咗。配薯條,薯條大大碟,上枱時剛炸起的,熱辣辣咬落皮脆內裡溶化一樣,吃完會停不了手的。

2019-03-22 852 瀏覽
冇諗過喺九龍城區都可以食到大件抵食又好味嘅西餐,一向九龍城區俾人的感覺都是食泰國菜的,比較少西方的食物,今次食到呢一間真係估唔到有驚喜。價錢又合理,又大碟味道又好味半隻燒乳豬,不是港式的燒豬那種有厚度的脆皮,這款是超薄皮,但又有薄脆的感覺,肉質厚肉,但很柔嫩,鹹味適中,食得多都會比較油膩,但配上醬汁可以把油膩減一半。再配上蜜瓜火腿沙律,蜜瓜清甜爽脆,再配上火腿,火腿果味重煙銀,食落鹹鹹的火腿配上甜甜的蜜瓜

2019-03-14 843 瀏覽
午餐A: 意大利乳豬配薯蓉超大分,呢個係驚喜位,有大約10件左右乳豬,感覺差不多有1/4乳豬,因為食到有手仔,乳豬好脆,味道剛剛好,不會太咸,有南瓜及西蘭花做配菜,感覺上邪惡得來右健康😂午餐H:南瓜千層面對呢個千層面有點失望,因為吃落去味道好似燶味/膠味,不太喜歡。本身自己不討厭吃南瓜,只是南瓜千層面出來的味道no good。千層面有好多芝土,喜歡芝土的會喜歡吃。如果吾係配南瓜會好味d,建議用返肉醬會十分好味。
午餐A: 意大利乳豬配薯蓉

午餐H:南瓜千層面
意大利乳豬配薯蓉
南瓜千層面
意大利乳豬配薯蓉
2019-01-06 1205 瀏覽
今日朋友帶左我黎九龍城食野,估唔到系食西餐,一聽黎九龍城都諗起食泰國餐,邊會估到系食西餐,不過真系有驚喜,意想不到,抵食夾大件,還要味道又不錯,門面雖然簡單裝修,沒有奢華隆重華麗的裝置,但內裡整整齊齊坐得舒服一點也不失禮。每一樣菜上台都是熱騰騰,都是剛做好的,上台時間不會太慢,一樣接一樣,不用久等,特別最喜歡牛油香草焗田螺,上台已經嗅到陣陣香草香味撲鼻,配上牛油的咸香,已經很吸引 ,每食一隻田螺必定要配上薯蓉,放進口裡,田螺的煙銀彈牙,鮮甜的,薯蓉軟綿綿令田螺在口腔多了另外一個層次
  • 法式焗田螺
2019-01-05 687 瀏覽
九龍城一帶是泰國人的集中地,比較多的泰國餐廳及小食,想食泰國菜都會選擇來九龍城的,但今次估不到在橫街有間門面不太起眼的西餐廳,但裡面的食物估不到讓人有難忘的驚喜,現在就不會來九龍城只有泰國餐食,還可有別的選擇來到這一區了。pizza看上去沒什麼太多花巧,沒太多餸,但一定有酒店級的水準,一上台是剛焗出來的,餅底外邊十分脆,但不是像餅乾一樣乾曾曾,因為佢咬落系軟綿綿的,再配上豐富的芝士,一扯開有一條長長的芝士絲,芝士味香濃簡單配上香腸己經很好味,煙煙銀銀,
2018-11-17 974 瀏覽
好朋友搬左去土瓜灣, 果邊D食肆已經試過好多, 而家轉戰九龍城, 呢邊既食肆都好多, 而且夠集中, 呢間多人可以試另一間, 好多選擇.大鄉里既我雖然以為九龍城主要得泰國菜, 但行行下發現都有好多其他菜式, 今晚揀左呢間意大利西餐.響門口已經見到有乳豬食, 全隻要900蚊, 但原來可以要四份一, 呢個份量剛剛合二人份. 乳豬外皮香脆, 表面呈金黃色, 唔會太過火. 一咬入口, 脆到卜卜聲, 脆得黎又唔油膩, 好香口. 皮下脂肪薄薄一層, 入口夠晒香, 但口感唔油. 而肉質保拎到嫩滑, 唔會燒得太乾, 肉味濃香.之後要多個青口帶子意大利飯, 青口肥美飽滿, 漲卜卜, 入口煙韌無渣.帶子夠彈牙, 夠鮮甜, 好有帶子味. 而意大利飯唔算太濕, 腍度剛剛好, 帶點點creamy.

皮下脂肪薄薄一層, 入口夠晒香, 但口感唔油.
而肉質保拎到嫩滑, 唔會燒得太乾, 肉味濃香.
帶子夠彈牙, 夠鮮甜, 好有帶子味.
而意大利飯唔算太濕, 腍度剛剛好, 帶點點creamy.
2018-11-10 767 瀏覽
最近公司無咁忙, 多左時間四圍食飯, 約左朋友到九龍城呢間食西餐, 之前食過好味所以再黎幫趁.每人要個主菜, 我既係西班牙黑毛豬扒, 一咬入口, 肉質好嫩, 唔韌.肉汁豐富, 每咬一口D肉汁已充斥住整個口腔, 肉味濃郁. 帶少少脂肪, 更覺香口, 一D都唔膩.朋友要香草煎雞胸, 肉質厚且豐滿, 但食落唔鞋夠滑, 啖啖肉. 煎至香口好開胃, 香草味唔算太濃, 無搶左雞既鮮味.兩款主菜份量都十足, 配埋湯, 飲品夠晒滿足.呢度仲有pizza好出名, 下次會再黎.

煎至香口好開胃, 香草味唔算太濃, 無搶左雞既鮮味.

兩款主菜份量都十足, 配埋湯, 飲品夠晒滿足.
呢度仲有pizza好出名, 下次會再黎.
2018-10-25 690 瀏覽
今日本身約咗女朋友,佢突然要OT,冇辦法啦,要自己食,我係九龍城行黎去,最後入咗間西餐廳,叫咗個晚餐,香煎智利白雪魚,我本身好鐘意食魚,但冇試過食白雪魚,因為白雪魚本身都好貴,我之前係一田想賣,但我自己賣咗又驚唔知點煎,個碟白雪魚攞過黎,就聞到好香濃魚油味,煎到金黄色,見到都流晒口水我食第一口,好香魚油味,超鮮甜,肉質非常過彈口,可以係話我自己從未試過食到咁好食的魚。下次一定帶埋我女朋友黎試其他……

我食第一口,
智利白雪魚