2017-07-02 432 瀏覽
每隔2個月既同學聚舊,今次揀左食西班牙菜,因為太耐冇食啦,但當中有個朋友去完旅行返黎,都二話不說繼續食西班牙菜,哈哈^^我地有點準時到達,環境非常舒適,伊比利亞黑毛豬併盤,由淺色食到深色,好有層次,食極都唔厭鮮蕃茄蓉焗法包,勁濃蕃茄蓉,正!炸黑毛豬火腿球, 外脆內軟,炸到剛剛好,好有黑毛豬味,必叫!秘制雜錦橄欖,意想不到的好味,送紅酒一流!鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦,不得不叫,係西班牙食過,好難忘,必叫之選!些利酒臘肉煮青口,濃得黎又唔太咸,臘肉好香口燒帶子配脆皮豬腩肉及栗米蓉, 呢個好食到不得了,帶子彈牙,果塊脆皮腩肉,香脆不油,好正!脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬, 呢度既脆皮腩仔好有水準,我地要再叫多一客ELCERDO 招牌西班牙炒飯,呢個就略為失準,炒飯太濕,要改善!傳統西班牙海鮮幼麵, 呢個好食,幼麵乾身唔油,海鮮新鮮!8安士燒肉眼扒配蒜蓉香草汁,5成熟,剛剛好,份量多d 就更好整體黎講都地道既西班牙菜,讚!

我地有點準時到達,環境非常舒適,
伊比利亞黑毛豬併盤,由淺色食到深色,好有層次,食極都唔厭

鮮蕃茄蓉焗法包,勁濃蕃茄蓉,正!

秘制雜錦橄欖,意想不到的好味,送紅酒一流!

些利酒臘肉煮青口,濃得黎又唔太咸,臘肉好香口

傳統西班牙海鮮幼麵, 呢個好食,幼麵乾身唔油,海鮮新鮮!

整體黎講都地道既西班牙菜,讚!
2017-05-30 1592 瀏覽
In preparation of a very busy month ahead, I decided to lay low for much of this week but that was before I woke up to a gorgeous picture posted by chef Simon Lynch, head chef of El Cerdo on Instagram. I guess I can always use some delicious shellfish to brighten up a gloomy Friday.I have been here a few times already and each time I came out a very satisfied customer.There it is, scallops, pork belly and sweetcorn in the a al carte menu.....As usual, I went with their set menu which normally in

As usual, I went with their set menu which normally includes two tapas of my choice and a bowl of soup. Today it was cauliflower soup with a bit of olive oil. Solid start.
Cauliflower soup
I love their chorizo tortilla and that's how I was starting off my lunch this afternoon. This was just perfect for a potato freak like me, with lots of potatoes in there. In between the egg and potato cubes, were savory chorizos and crab meat. Very very tasty and definitely one of my favorite tortilla in the city.
Chorizo tortilla
The second tapas was crispy pork belly served with a special honey aioli. It was done pretty nicely with the pork belly sporting a crispy crust on the outside while still a little moist inside. Not bad.
Crispy pork belly with honey aioli
I promised myself to get my hands dirty with these seared scallops. The scallops, I thought, were a little smaller than I expected but they were pretty good. The sweet corn purée and Pedro Ximendez reduction did its part to complement the sweetness of the scallops making me a real happy camper.
Seared scallops with sweet corn purée and Pedro Ximendez reduction
From the set, I had a choice between dessert (churros) and tea (or coffee) and I wasted no time picking these freshly made churros. It was served with a chocolate dip.
Pretty yummy.....just wish they offered me a few more of these.....
Just heard the news that El Cerdo will be coming to Wanchai soon. That's great news for all the Spanish food lovers! Looks like in a few months, I don't have to venture all the way to Tsuen Wan West for my favorite tortilla...
Chorizo tortilla
飲食旅途-西班牙 焦點食評
2017-02-28 3482 瀏覽
今次嚟到El Cerdo搵食! 自從上次食土耳其菜~食咗當去咗後~今次嘅目的地係西班牙!店內樓底頗高的~位置不多的30人左右吧牆上隱若可看到有豬的圖案~墊枱紙介紹豬的部位~平時見牛的比較多~豬真的第一次見~餐牌只有一大塊~但清𥇦地表示of the sea/of the land/of the garden~ 有趣!晚上8點前飲品仲有半價~抵!Virgin  Sangria  ($68)食西班牙菜當然要飲Sangria ~正宗的Sangria 是以紅酒、白蘭地、梳打、糖漿混合~加入水果和冰塊~血紅如寶石的色澤我點的是無酒精版~水果有葡萄、蘋果和橙~味道偏酸~都幾開胃~鮮蕃茄蓉焗法包 ($15)非常抵食的前菜~餐廳將焗好的法包片放上鮮蕃茄蓉~再配上橄欖油~非常香脆濃郁!鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦 ($88)上枱時鐵板內的油還在滋滋作響~而且蒜香四溢~連隔離2枱都看過來~蝦肉彈牙~是新鮮貨色~亦可加上蒜片一起吃~增添另一風味~還有莞茜或辣椒~各有特色!脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬 ($48)食西班牙菜當然要叫豬~豬皮燒得非常脆口~腩肉不會有油膩感~口感有點像中式燒肉~自家制醬汁有一點甜~和肉類味道很夾傳
今次嚟到El Cerdo搵食!
自從上次食土耳其菜~食咗當去咗後~
今次嘅目的地係西班牙!

店內樓底頗高的~位置不多的30人左右吧
牆上隱若可看到有豬的圖案~
墊枱紙介紹豬的部位~平時見牛的比較多~
豬真的第一次見~
晚上8點前飲品仲有半價~抵!
Virgin  Sangria  ($68)
食西班牙菜當然要飲Sangria ~
正宗的Sangria 是以紅酒、白蘭地、梳打、糖漿混合~
加入水果和冰塊~血紅如寶石的色澤
我點的是無酒精版~水果有葡萄、蘋果和橙~
味道偏酸~都幾開胃~
Virgin  Sangria
鮮蕃茄蓉焗法包 ($15)
非常抵食的前菜~
餐廳將焗好的法包片放上鮮蕃茄蓉~
再配上橄欖油~非常香脆濃郁!
鮮蕃茄蓉焗法包
鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦 ($88)
上枱時鐵板內的油還在滋滋作響~
而且蒜香四溢~連隔離2枱都看過來~
蝦肉彈牙~是新鮮貨色~
亦可加上蒜片一起吃~增添另一風味~
還有莞茜或辣椒~各有特色!
鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦
脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬 ($48)
食西班牙菜當然要叫豬~
豬皮燒得非常脆口~
腩肉不會有油膩感~口感有點像中式燒肉~
自家制醬汁有一點甜~和肉類味道很夾
脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬
傳統洋蔥薯仔西班牙奄列 ($58)
見識淺薄的我~點菜時真的以為是普通蛋做的奄列~
原來會是一個厚厚的蛋餅~
內𥚃是滿滿的薯仔~
洋蔥切得碎碎的~不會搶了薯仔和蛋的味道!
不過如果有多點配料應會更好味~
傳統洋蔥薯仔西班牙奄列
El  Cerdo招牌西班牙炒飯 ($188)
最期待的主菜!
做西班牙炒飯的材料可以很多樣化~
最重要有蕃紅花和甜椒粉~
整盤飯的香味都是由這兩種香料來的~
除了香味~配料也是非常豐富的!
有青口、大蝦、羊肉跟牛肉~
每樣的鮮味都滲透飯中~
每一啖都是精華!
El  Cerdo招牌西班牙炒飯
西班牙菜真係一個未接觸過的領域~
每様都好新奇新鮮~
下次希望試一下名菜以外的特色菜!
2017-02-23
Virgin  Sangria
鮮蕃茄蓉焗法包
鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦
傳統洋蔥薯仔西班牙奄列
2017-02-13 3031 瀏覽
荃灣有好多不同類型的餐廳,當中有好多都係快食餐廳,要搵一間比較有格調而又特別的,的確有點困難,今晚四處搵食,經過荃灣廣場那邊見到有間裝修幾靚的西班牙菜,係荃灣呢個菜色實屬難得歡樂時段就最開心,而且時間都幾長,由3PM到8PM,飲品都係買一送一,慳一半錢整個牆上都是酒,好酒人士必定能找到你所想正於頭先所講,真係大量酒精類飲品,食物選擇有好多都係傳統西班牙菜色餐紙唔係普普通通的一張,係可以學到野架,介紹左豬不同的部位SANGRIA ($248 PER JUG)我地兩個都懶得諗飲咩,SANGRIA就岩晒,由BRANDY、TRIPLE SEC、RED WINE、ORANGE JUICE混合而成,有酒精得黎又有果汁易入口,一大JUG SHARE,可以分到紅酒杯的4大杯,飲得暢快SCALLOPS TAPAS ($88)3大隻帶子整齊咁排列好,表面的SEALING做得很好,帶子剛熟唔會過老,下面有朱古力醬及杏仁汁配襯,呢個創新的組合出奇地配合CHORIZO TAPAS ($68)食西班牙菜點少得西班牙香腸,西班牙香腸味道較鹹,所以餐廳配上了蕃茄同食,令整道菜無咁重口味,配埋SANGRIA,十分之配合
整個牆上都是酒,好酒人士必定能找到你所想
餐紙唔係普普通通的一張,係可以學到野架,介紹左豬不同的部位
SANGRIA ($248 PER JUG)

SCALLOPS TAPAS ($88)
CHORIZO TAPAS ($68)
SEAFOOD PAELLA ($168)

西班牙經典菜色 - 西班牙海鮮炒飯,呢道菜色會用上鍋身大、淺而平專製的鍋,吃時加上檸檬汁,除了表面十分吸睛的大大件海鮮(大蝦、青口),炒飯入面亦加入了不少海鮮同炒,整個炒飯吃起來很豐富,縱使份量不少,但我倆都忍唔住食晒整鍋
CHURROS WITH NUTELLA ($28)

再來一道西班牙傳統甜品CHURROS,呢個簡直係西班牙版油炸鬼,平時我地食油炸鬼就會跟粥食,今次就跟上我的最愛NUTELLA,CHURROS比起我地平時食開的油炸鬼較為幼身,而且更脆更香口,本身已有甜味,當然沾上NUTELLA後更加美味
2017-02-06
異國風情荃灣篇 焦點食評
2017-02-11 2553 瀏覽
忘了何時開始,荃灣大霸街,變成為一條食街,但當中食肆大部份是茶記,或者平價小店,較為平民化,西班牙餐廳El Cerdo開設在那裡,總有點非我族類的感覺。 家住荃灣又饞嘴既我,早在餐廳剛開業時,便來過食lunch,印象尚算正面,但始終新開張要時間熱身,而且單吃午餐難見店子真章,因此在他站穩陣腳之後,再來吃一頓晚餐。 二人來到,胃納有限,加上來到西班牙餐廳,還是主攻Tapas為妙,其後再加個西班牙海鮮飯便綽綽有餘。 幾款Tapas前後送上,由蕃茄多士作序幕。多士無疑是脆卜卜,蕃茄帶出清新氣息,有助打開胃口,只嫌味道略略偏咸。 接著是炸西班牙火腿球,香口嘢實岩我,咬下去外層香脆熱燙,內含芝士及蠻豐富的5J火腿粒,重口味之選。 大家都知我是火腿迷,所以再來的Tapas,也有火腿在陣。以風乾火腿包裹著小露筍,輕輕煎過,除了有火腿的咸味,口感亦微微帶脆,有趣。如果能採用較粗身的露筍,必會收更佳效果。幾乎忘記了,中芯有隻真。溏心蛋。 另外是煎帶子,須知過了火的帶子會好韌,呢個外面煎香,中芯仍唔怕過熟,火侯控制可以。 西班牙海鮮飯,差不多每檯也有一盤,果然是招牌菜色。雖不是太大盤,但始終是鋪滿海鮮,還

西班牙海鮮飯,差不多每檯也有一盤,果然是招牌菜色。雖不是太大盤,但始終是鋪滿海鮮,還有串羊肉串,仍是十分豐富,以我倆的食力,難以完成,盡量將各式海鮮清掉吧!

是晚不想喝酒,以一杯Virgin Sangria來伴各式Tapas,未嚐不可。
20小時前 0 瀏覽
5點多, happy hour 啤酒及指定飲品買一送一。食店空間感十足, 座位又舒適。黑毛豬大腿 十分懷念上年的西葡之旅, 日日西班牙火腿做零食, 十多日的旅程肥左幾磅回港食物種類不算多, 但有齊前菜、小食、主菜及甜品。當然最多選擇係飲品….特別是酒精類, 價錢合理, 飲酒吹水好地方。Virgin Mojito ($52)呢杯野嘅靈魂在於新鮮薄荷葉, 加新鮮青檸, 小許糖漿及梳打水, 清熱又涼快, 暑氣全消。炸黑毛豬火腿球 ($34)用上60個月的Jamon de bellota 火腿粒混合香料及麵粉漿做餡料, 外皮炸得卜卜脆, 餡料幼滑香口, 配埋蛋黃醬, 十分creamy。脆皮豬腩配蜂蜜蛋黃醬 ($55)五花腩燒得金黃香脆, 肉香四射, 見到面上的辣椒......以為勁辣, 幸好只係香而不辣的紅椒, 沒有搶去豬肉的肉香, 五花腩本身用鹽醃過, 夠味, 既然配蒜蓉蛋黃醬, 那就當然要試試是否更好吃, 少少甜、少少酸、少少滑、少少蒜香碓實可令燒肉入口冇咁油膩, 不過我還是喜歡原味的燒腩肉。其實跟港式的脆皮燒腩仔沒有兩樣, 爆得脆麻花似的脆猪皮, 脆卜卜, 好食, 基本上今日除左飲品外,
5點多, happy hour 啤酒及指定飲品買一送一。

食店空間感十足, 座位又舒適。

黑毛豬大腿

食物種類不算多, 但有齊前菜、小食、主菜及甜品。

Virgin Mojito ($52)
Virgin Mojito ($52)

炸黑毛豬火腿球 ($34)
炸黑毛豬火腿球 ($34)

脆皮豬腩配蜂蜜蛋黃醬 ($55)
脆皮豬腩配蜂蜜蛋黃醬 ($55)

其實跟港式的脆皮燒腩仔沒有兩樣, 爆得脆麻花似的脆猪皮, 脆卜卜, 好食, 基本上今日除左飲品外, 食物都係叫經理推介好吃的, 果然無介紹錯。

鮮蘆荀配極上黑毛豬火腿及蛋 ($62)
鮮蘆荀配極上黑毛豬火腿及蛋 ($62)

色彩艷麗又靚的井型, 煎香的黑毛豬火腿包著翠綠嫩口的蘆筍苗, 鹹香又爽口, 若然你覺得油膩也可以沾些蛋黃醬伴食, 我覺得火腿煎過, 減少咗油份, 再配埋比較清脆的蘆筍, 香口得嚟又唔覺好肥膩。

中間原來是溫泉蛋, 蛋白看似好實淨, 估唔到蛋黃咁流心, 蛋黃蛋白一take 過放入口裡, 鹹鹹地, 很香滑。

香脆玉桂條配榛子朱古力醬 ($38)
香脆玉桂條配榛子朱古力醬 ($38)

即炸鬼佬油炸鬼, 油炸鬼炸好後撒上砂糖, 沾些榛子朱古力醬食,香香甜甜又鬆脆, 朱古力醬唔太甜, 唔錯。

HAPPY HOUR 有飲有食, 每人百零, 好抵, HAPPY完成7點幾, 晚餐也可省回。
  • 脆皮豬腩配蜂蜜蛋黃醬
3天前 0 瀏覽
荃灣真係愈嚟愈多好西食,今次試下間睇落好神秘嘅西班牙菜!脆皮豬腩肉配蜂密蛋黃醬,這個是小食,看賣相其實不太吸引,但食一口暗藏秘密。豬腩肉嘅皮好脆口,肥肉和瘦肉分佈平均,而且一口咬落去唔好太乾。而蛋黃醬都有少少甜和蒜香味。秘制鵪鴿配西班牙杏仁醬。香港很少會食鵪鴿,一來食之無味,二來不是每間餐廳都便到。而呢度不單止有得食,而且仲好好食。鵪鴿是烤焗的,沒有很重味是合理的,但配合杏仁醬,既是酸酸甜甜的口味,又有一點清新。西班牙餐廳怎能沒有西班牙炒飯呢?呢度嘅西班牙炒飯超級正宗,而且都好香口。海鮮方面有青口、蝦,另外有少許嘅肉。重點是飯不會好乾好硬。
荃灣真係愈嚟愈多好西食,今次試下間睇落好神秘嘅西班牙菜!

2017-09-08 33 瀏覽
荃灣區很少這類型餐廳之前lunch 經過都想試一試,終於係開學前約了三五知己試下呢間西班牙餐廳,其實環境都ok 的但食物方方面款式不多大部份小食而且份量少偏喊,如果呢餐飯是4個男士應該每款要叫doubble 先夠
2017-08-31
2017-08-30 24 瀏覽
這間餐廳去了兩次,第一次吃了西班牙燒肉令我念念不忘,皮脆肉嫩,今次再去吃也是叫了燒肉,水準依然保持,皮仍是很脆,肥瘦適中,配蛋黃醬亦很不錯。今次亦叫了薯仔雜菌奄列,份量很大,很多薯粒,吃一個真是飽到不得了,但味道一般,不算太好味。而這個餐亦包了南瓜湯,湯很滑、濃濃的南瓜味,但我覺得不夠咸,令到成個湯不吸。以一個百多元的價錢,這間餐廳尚算不俗,最少也叫坐的舒服,食物不過不失,亦不需要等位,在荃灣想吃西班牙菜,這間亦算不錯的選擇。

2017-08-04 81 瀏覽
Sangria here tastes very good and also at good price, don't miss their mon-thurs happy hour! Not much comment on their tapas. Order garlic prawn which taste frozen prawn; chorizo is too dry but huge portion; pig belly is not bad but not my favourite anyway; lamb skewer is not hot...
2017-08-04
  • Sangria
2017-07-06 295 瀏覽
今日同三位朋友book左枱試下呢間西班牙的餐廳,餐廳環境比較暗,坐環舒服,不過由於地方比較細,所以枱與枱間的距離好近,傾計相對地就要注意聲浪以免影響隔離枱餐廳八點前做飲品買一送一,本身飲品唔貴,所以呢個優惠非常低,加上唔會因爲優惠關係飲品會求其唔足料。除左西班牙炒飯外,其他的食物,你唔會見到好似美式餐廳咁,叫的食物都係大大碟。 反而全部都係一小碟的份量,就算人小小都可以叫多幾個唔同的食物試下。食物款式一張餐牌睇晒,選擇唔多,強烈推介一定要試黑毛豬火腿。

檸檬汁醃白隄魚柳
伊比利牙黑毛豬火腿60 months vs 20 months
燒原隻帶子燒豬腩肉配粟米蓉
薯仔奄列
招牌西班牙炒飯
Mojito
2017-07-05
燒原隻帶子燒豬腩肉配粟米蓉
Mojito
2017-06-25 183 瀏覽
與屋企人到荃灣廣場閒逛,路經一間西班牙餐廳,星期日黃昏竟然不用等位,非常幸運。首先頭盤係黑毛豬拼盤左邊是20個月,右邊是60個月。火腿帶有微溫,口感十足,雖然單獨品嚐,不過都很滿意。第二道就係燒羊肉,母親大人覺得有少少騷味,我就覺得尚算香口。西班牙奄列,蛋包著內裡的薯仔,上面加了一些辣粉,別有另一種的口味。香濃的芝士和薯仔的味道都算配合,算幾好食。最後海鮮軟麵,坦白說味道一般。最後的薄荷梳打,真心唔習慣的味道。最後MENU雖然註明熱水要收10元,不過如果以如此價格,就算供應免費暖水亦不會太影響利潤吧,純粹個人意見。
首先頭盤係黑毛豬拼盤

左邊是20個月,右邊是60個月。
火腿帶有微溫,口感十足,雖然單獨品嚐,不過都很滿意。

最後海鮮軟麵,坦白說味道一般。

最後的薄荷梳打,真心唔習慣的味道。
2017-06-21 144 瀏覽
見食評不差,所以約朋友去食, 地方容易搵, 枱與枱之間比較迫, 如果多人坐滿會比較嘈, 環境不錯,服務可以,價錢抵食 炸黑毛豬火腿球 - 好好味,賣相又靚 西班牙蒜蓉salsa醬炒鮮魷 - 味道普通 西班牙蟹肉奄列 - 好特別, 不是一般奄列, 內餡係薯仔, 幾飽肚 炒雜菌 - 味道還可以,細細碟 雜錦拼盤 - 一個拼盤可以試多款,有4款腸,兩款Jamon 火腿片, 60個月火腿片超好味 燒帶子配脆肉腩粟米蓉 - 賣相好靚, 食時配埋個腩肉一齊食超好味焦糖燉蛋 - 正常嘢,冇乜失準, 如果燉蛋係熱食會更加好味全部份量都係细細碟,兩個人去可以叫好多款,價錢亦唔貴,值得再去, 唯一唔好就係要求要杯水,都要十蚊一個人頭

炸黑毛豬火腿球 - 好好味,賣相又靚

西班牙蒜蓉salsa醬炒鮮魷 - 味道普通

炒雜菌 - 味道還可以,細細碟

焦糖燉蛋 - 正常嘢,冇乜失準, 如果燉蛋係熱食會更加好味

2017-06-20
  • 燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉
  • 蟹肉西班牙奄列
  • 雜錦拼盤
2017-06-09 131 瀏覽
想試呢間EL CERDO好耐,今日終於有機會試下佢地午餐我叫左個臘肉腸炒迷你茄搭檸檬醬大蝦,湯要椰菜花蓉湯。椰菜花蓉湯不過不失,臘肉腸賣相唔錯,但食落就咸到冇朋友,直頭咸到苦咁滯,雖然點餐時待應係有話呢個腸會偏咸小小,但我平日都食重口味既野,諗住冇所謂喇,點知竟然咸得咁誇張,只吃了4件左右實在沒法食落去唯有放棄了!跟住檸檬醬大蝦連同醬表面都有鹽粒喺度,由於食完臘肉腸後個口已經充滿鹽份,呢個表面又充滿鹽粒,我真係想叫救命!因肚餓關係我都照食晒d蝦,終於成大杯水俾我飲晒。 唉!如果佢話係超咸小小我就會考慮唔叫呢個臘肉腸,大佬!超咸同偏咸係有好大分別嘛!侍應見我食剩好多仲問我洗唔洗打包我話唔洗喇,跟住同佢表示諗唔到係會咁咸! 其實呢樣野係set lunch, 任何人都冇可能食到成份臘肉腸,這樣食物只適宜一班人用黎送酒,每人食兩三塊就ok, 如果一個人食晒成份相信血壓即刻爆錶暈低都似,有心血管病,腎病既人真的不適宜食,最後回家終於要食餅乾先夠飽!😭😭😭
想試呢間EL CERDO好耐,今日終於有機會試下佢地午餐
我叫左個臘肉腸炒迷你茄搭檸檬醬大蝦,湯要椰菜花蓉湯。
椰菜花蓉湯不過不失,臘肉腸賣相唔錯,但食落就
2017-06-03 134 瀏覽
之前經過已經想試,今次再度經過,看見有午市套餐,無論食物種類還是價錢上也很符合我預算,所以就決定試這間餐廳!午餐選出有很多,可根據個人喜好自選兩款Tapas,頗有彈性。我倆選了一個$118的套餐和$88的,二人均要了南瓜湯。這個南瓜湯顏色比平常的偏黃,但喝下去南瓜味很濃郁,更有不少香草的味道,很好喝。Tapas 1 ( $118 set) 黑毛豬火腿拼盤配麵包有4款Salami以及幾 片Parma Ham。 Salami不會太鹹,有淡淡油脂香,不錯。相對之下,Parma Ham 則較為失色,因為它太瘦,不夠油香! Tapas 2 ($118 set) 蟹肉西班牙奄列與我之前吃過的西班牙奄列有少少分別,這個是以薯仔為主,蛋的分量較少,所以入口很粉很綿,加上蟹肉的鮮味,不錯吃。 Tapas 3 ($88 set) 特色迷你辣肉腸芝士漢堡一般的漢堡包很多時會配搭煙肉以增添香味,但這個特色迷你辣肉腸芝士漢堡卻以辣肉腸與漢堡扒佢配搭,效果比起煙肉更佳! 因為辣肉腸的味道更獨特,所以感覺上層次更豐富,更新鮮! Tapas 4 ($88 set) 脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬這個真的是必食!肥瘦相間的

我倆選了一個$118的套餐和$88的,二人均要了南瓜湯。
南瓜湯

黑毛豬火腿拼盤配麵包

Tapas 2 ($118 set) 蟹肉西班牙奄列

蟹肉西班牙奄列

Tapas 3 ($88 set) 特色迷你辣肉腸芝士漢堡

特色迷你辣肉腸芝士漢堡

Tapas 4 ($88 set) 脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬

脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬

這個真的是必食!肥瘦相間的豬腩肉,表皮非常脆,但肉質卻一點也不會乾,蜂蜜蛋黃醬的味道調得恰到好處,甜甜的很美味。

甜品 香脆玉桂條配榛子朱古力醬

香脆玉桂條配榛子朱古力醬

水準不錯的Churro,炸得表面脆內裏濕潤,榛子朱古力醬味道很濃郁,好味。

熱拿鐵

Latte

飲品很普通,甚至可以說是水準頗差,沒有咖啡味道,奶泡也很粗糙,不值得加錢配。

除了飲品以外,所以食物的水準均不錯,值得一食!
2017-05-06
南瓜湯