2017-01-25 1470 瀏覽
說真的,新界區的西班牙菜選擇可謂鳳毛麟角,最近發現荃灣竟然有西班牙餐廳,朋友亦二話不說跟我試試看它正宗與否。牆身用金色的閃石砌成金豬,我相信此店應該豬是它的招牌,所以tapas選擇我都會選豬類為主,那必定最好吃,以常理來說。這裡的酒裡超多~其實我蠻想喝的,可惜朋友想喝清新的果汁,她不喝酒了,我唯有陪她不喝吧~先來tapas慢煮八爪魚配薯仔酸豆,反覆慢煮讓八爪魚的韌性消失了,變得很易入口,配上鬆軟的薯仔,酸豆的香氣,非常開胃~ 這增加幾分田園清香,八爪魚的風格非常鮮明嫩口~脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬的豬腩肉皮脆肉嫩油甘,香脆鬆化,肉肥瘦相間,底層肉鹹香味十足,質地亦不會乾巴巴,入口鬆軟,脂肪半融化的甘腴令人難以抗拒,真的很有水準。鮮露筍配極上黑毛豬火腿及雞蛋,鮮甜多汁的露筍配搭增添色彩之外,更豐富口感,變得多層次,入口更鮮美~ 黑毛豬火腿口感上稍微偏鹹,很喜歡它停留口腔中的餘韻,印象深刻。招牌西班牙炒飯絕對是集海陸鮮味於一身,一上桌看見如此彭湃的炒飯,心情相當激動😂海鮮不用我多說,光看青口,蝦,八爪魚心情已很好~ 擠上檸檬汁口感輕爽,又能順帶出海鮮的鮮美。底部飯粒粒分明,飄逸著海鮮之香,還有
這裡的酒裡超多~
這增加幾分田園清香,八爪魚的風格非常鮮明嫩口~

擠上檸檬汁口感輕爽,又能順帶出海鮮的鮮美。底部飯粒粒分明,飄逸著海鮮之香,還有香脆的豬腩肉,雖然大盤吃得飽飽的,幸福感還是油然而升~
mango island味帶清新,集芒果汁,青檸汁與橙汁香甜,加上混合梳打水,喝起來更為清爽舒心,十分推介呢~
朋友的virgin sangria完全滿足愛果香的她,她說這看似普通水果飲品,但喝一口後意外地驚喜~ 雖然此飲品混合紅葡萄,桑莓和橙汁,卻沒有過份的甜膩,反而非常生津,她喜歡極了~
在用餐完畢後才發現這西班牙tapas小知識,哈哈。
2016-12-29 1491 瀏覽
BeautySearch 經常都說其實荃灣好多好嘢食,但不知為何,總是甚少在這一帶覓食!早前,好友回娘家探望雙親,剛巧就在我家附近,探望雙親後便順道相約我出來吃飯聊天。她找來荃灣廣場附近的一家西班牙餐廳《El Cerdo》。 驟眼看,門面以深色為主調,低調中帶點神秘,靠近一點,便可從大玻璃窗窺探店內的情況。 甫進店內,即時有震撼的感覺,因為這兒的樓底較高,而且,佈置未有遺忘向高空發展,全擺放了各式各樣的酒品,相信好酒之徒定必喜歡。加上優雅的佈局,舒適的座位,在這裡進餐十分舒服! 先來一杯飲品吧!BeautySearch 點選了一杯 Virgin Sangria HK$68,飲品上桌時,的確有點喜出望外,因為,隨飲品附上一款 Tapas,是堤魚,這組合感覺挺特別呢!原來,傳統的 Virgin Sangria 均會伴隨一款 Tapas 而上,只是往日 BeautySearch 在港惠顧的西班牙餐廳未有依足傳統。 先來一碟 Ham Croquetas (炸黑毛豬火腿球) HK$28,炸得金黃香脆,咬落十分 Creamy,內裡除了風乾的黑毛豬火腿粒,柔滑的薯蓉,還有鹹香的芝士,相當惹味!

先來一碟 Ham Croquetas (炸黑毛豬火腿球) HK$28,炸得金黃香脆,咬落十分 Creamy,內裡除了風乾的黑毛豬火腿粒,柔滑的薯蓉,還有鹹香的芝士,相當惹味!BeautySearch 甚為喜歡。

不過,友人就較熱愛這款 Pork Belly Tapas (脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬) HK$48,外皮帶點微焦相當脆口,肉質相當鬆化,蘸點伴碟的蜂蜜蛋黃醬,口感更佳。難怪友人吃得如此如痴如醉呢!

接著還點選了這 Chicken Thigh Tapas (香燒雞腿配紅椒杏仁汁) HK$58,雞腿肉質軟嫩細滑,外燒至金黃,帶點脆口,伴碟而上的杏仁汁非常獨特,香甜中帶有蒜香,令雞腿的鮮味提昇。

吃西班牙餐又怎可不吃西班牙海鮮炒飯? 而且,Seafood Paella (西班牙海鮮炒飯) HK$168 更是 El Cerdo 的招牌菜或,當然要一試!

炒飯的份量可不少,而且內裡有不少新鮮的海鮮,包括:海蝦,青口,魷魚等,十分鮮甜。飯裡還鮮有地注入藏紅花,散發出獨有香氣,可惜帶有少辣,BeautySearch 不能吃太多。

甜品時間,來到西班牙餐廳,當然必吃 Churros HK$28。

坦白說,BeautySearch 之前在別的西班牙餐廳吃過,但不甚喜歡,不過,這裡的油條炸得鬆香有咬口,搭配我喜愛的 Nutella 而上,又另有一番風味。
2016-11-05 1705 瀏覽
兩位荃灣朋友食過都負評,但我死唔信邪,生日正日來食個lunch。見住餐廳開張,暗色大落地玻璃,由外望向內非常昏暗,white table+candle light, 感覺非常高級。午市時段入到去,反而幾光猛,樓底高,但枱與枱之間非常窄,真係屎忽大小小都過唔到。同旁邊座位陌生人的距離也超出正常人的安全範圍。午餐寫明最少每人叫一個set。有一個叫商務set, 其實係西班牙炒飯set, $118。其他都係tapas set, 由$68~$118,每個set可選兩款tapas。依家做緊9折,等如唔使加一。我們點了一個商務set同一個$78嘅tapas set,均附沙律或餐湯。餐湯是打碎的蔬菜湯,還有點小顆粒,幾濃稠,像糊仔的質感,味道也偏濃,比沙律有特色。以前菜來說,沙律份量都算多,菜比較大片,有火箭菜、生菜、車厘茄、青瓜、洋蔥,再加少許欖油,火箭菜味濃帶苦。tapas set價錢分別有$68、$78、$108、$118,每個價錢類別約有五六款tapas可供選擇, 由當中選兩款自由組合,即總共有20多款tapas, 選擇豐富。當然價錢越貴食材就越高級,例如要選$118set才能品嚐到黑毛豬。我

tapas set價錢分別有$68、$78、$108、$118,每個價錢類別約有五六款tapas可供選擇, 由當中選兩款自由組合,即總共有20多款tapas, 選擇豐富。當然價錢越貴食材就越高級,例如要選$118set才能品嚐到黑毛豬。我們選了$78set, 選了大蝦和豬腩肉。

用raw味十足的黑色石材盤子,配上鮮橙色的醬汁和大蝦,賣相精美。大蝦是炸的,面頭灑上大量椒鹽,有點過鹹,味道也似中式的椒鹽蝦。蝦可以連殼食,幾香口,因為蝦本身太鹹,醬汁反而無咩味道。
pork belly有兩件,肉有少許柴,但皮像燒肉的芝麻皮脆卜卜。配上的蜜糖蒜蓉蛋黃醬也是我在紐西蘭時最愛的醬汁,雖然這裡的蒜味不濃,但配上腩肉能加強菜式的濕潤度。
西班牙炒飯可選配肉/魚/蔬菜,我們選了魚。用若20cm直徑的鐵pan上。魚煎封得香脆,調味也是偏重。飯裡只有些青豆雜菜,沒有鹹肉,食味有些單調。
tapas set甜品餐飲二選一,商務set就兩樣都有。這個鬼佬油炸鬼沒有臭油味,炸得乾身,不會食到成手成油,表面灑些砂糖,難得不會過甜,用精緻的小鐵鍋裝着少許香濃的朱古力醬,朱古力稀杰度剛好,不會太膩,簡單卻令人滿足的甜品。

不過係咁催客走這方面的確令人汁顏
2016-11-05
HK$100 (午餐)
2017-07-06 99 瀏覽
今日同三位朋友book左枱試下呢間西班牙的餐廳,餐廳環境比較暗,坐環舒服,不過由於地方比較細,所以枱與枱間的距離好近,傾計相對地就要注意聲浪以免影響隔離枱餐廳八點前做飲品買一送一,本身飲品唔貴,所以呢個優惠非常低,加上唔會因爲優惠關係飲品會求其唔足料。除左西班牙炒飯外,其他的食物,你唔會見到好似美式餐廳咁,叫的食物都係大大碟。 反而全部都係一小碟的份量,就算人小小都可以叫多幾個唔同的食物試下。食物款式一張餐牌睇晒,選擇唔多,強烈推介一定要試黑毛豬火腿。

檸檬汁醃白隄魚柳
伊比利牙黑毛豬火腿60 months vs 20 months
燒原隻帶子燒豬腩肉配粟米蓉
薯仔奄列
Mojito
2017-07-05
HK$310 (晚餐)
燒原隻帶子燒豬腩肉配粟米蓉
Mojito
2017-07-02 74 瀏覽
每隔2個月既同學聚舊,今次揀左食西班牙菜,因為太耐冇食啦,但當中有個朋友去完旅行返黎,都二話不說繼續食西班牙菜,哈哈^^我地有點準時到達,環境非常舒適,伊比利亞黑毛豬併盤,由淺色食到深色,好有層次,食極都唔厭鮮蕃茄蓉焗法包,勁濃蕃茄蓉,正!炸黑毛豬火腿球, 外脆內軟,炸到剛剛好,好有黑毛豬味,必叫!秘制雜錦橄欖,意想不到的好味,送紅酒一流!鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦,不得不叫,係西班牙食過,好難忘,必叫之選!些利酒臘肉煮青口,濃得黎又唔太咸,臘肉好香口燒帶子配脆皮豬腩肉及栗米蓉, 呢個好食到不得了,帶子彈牙,果塊脆皮腩肉,香脆不油,好正!脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬, 呢度既脆皮腩仔好有水準,我地要再叫多一客ELCERDO 招牌西班牙炒飯,呢個就略為失準,炒飯太濕,要改善!傳統西班牙海鮮幼麵, 呢個好食,幼麵乾身唔油,海鮮新鮮!8安士燒肉眼扒配蒜蓉香草汁,5成熟,剛剛好,份量多d 就更好整體黎講都地道既西班牙菜,讚!

我地有點準時到達,環境非常舒適,
伊比利亞黑毛豬併盤,由淺色食到深色,好有層次,食極都唔厭

鮮蕃茄蓉焗法包,勁濃蕃茄蓉,正!

秘制雜錦橄欖,意想不到的好味,送紅酒一流!

些利酒臘肉煮青口,濃得黎又唔太咸,臘肉好香口

傳統西班牙海鮮幼麵, 呢個好食,幼麵乾身唔油,海鮮新鮮!

整體黎講都地道既西班牙菜,讚!
2017-06-25 79 瀏覽
與屋企人到荃灣廣場閒逛,路經一間西班牙餐廳,星期日黃昏竟然不用等位,非常幸運。首先頭盤係黑毛豬拼盤左邊是20個月,右邊是60個月。火腿帶有微溫,口感十足,雖然單獨品嚐,不過都很滿意。第二道就係燒羊肉,母親大人覺得有少少騷味,我就覺得尚算香口。西班牙奄列,蛋包著內裡的薯仔,上面加了一些辣粉,別有另一種的口味。香濃的芝士和薯仔的味道都算配合,算幾好食。最後海鮮軟麵,坦白說味道一般。最後的薄荷梳打,真心唔習慣的味道。最後MENU雖然註明熱水要收10元,不過如果以如此價格,就算供應免費暖水亦不會太影響利潤吧,純粹個人意見。
首先頭盤係黑毛豬拼盤

左邊是20個月,右邊是60個月。
火腿帶有微溫,口感十足,雖然單獨品嚐,不過都很滿意。

最後海鮮軟麵,坦白說味道一般。

最後的薄荷梳打,真心唔習慣的味道。
2017-06-21 45 瀏覽
見食評不差,所以約朋友去食, 地方容易搵, 枱與枱之間比較迫, 如果多人坐滿會比較嘈, 環境不錯,服務可以,價錢抵食 炸黑毛豬火腿球 - 好好味,賣相又靚 西班牙蒜蓉salsa醬炒鮮魷 - 味道普通 西班牙蟹肉奄列 - 好特別, 不是一般奄列, 內餡係薯仔, 幾飽肚 炒雜菌 - 味道還可以,細細碟 雜錦拼盤 - 一個拼盤可以試多款,有4款腸,兩款Jamon 火腿片, 60個月火腿片超好味 燒帶子配脆肉腩粟米蓉 - 賣相好靚, 食時配埋個腩肉一齊食超好味焦糖燉蛋 - 正常嘢,冇乜失準, 如果燉蛋係熱食會更加好味全部份量都係细細碟,兩個人去可以叫好多款,價錢亦唔貴,值得再去, 唯一唔好就係要求要杯水,都要十蚊一個人頭

炸黑毛豬火腿球 - 好好味,賣相又靚

西班牙蒜蓉salsa醬炒鮮魷 - 味道普通

炒雜菌 - 味道還可以,細細碟

焦糖燉蛋 - 正常嘢,冇乜失準, 如果燉蛋係熱食會更加好味

2017-06-20
HK$300 (晚餐)
  • 燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉
  • 蟹肉西班牙奄列
  • 雜錦拼盤
2017-06-09 45 瀏覽
想試呢間EL CERDO好耐,今日終於有機會試下佢地午餐我叫左個臘肉腸炒迷你茄搭檸檬醬大蝦,湯要椰菜花蓉湯。椰菜花蓉湯不過不失,臘肉腸賣相唔錯,但食落就咸到冇朋友,直頭咸到苦咁滯,雖然點餐時待應係有話呢個腸會偏咸小小,但我平日都食重口味既野,諗住冇所謂喇,點知竟然咸得咁誇張,只吃了4件左右實在沒法食落去唯有放棄了!跟住檸檬醬大蝦連同醬表面都有鹽粒喺度,由於食完臘肉腸後個口已經充滿鹽份,呢個表面又充滿鹽粒,我真係想叫救命!因肚餓關係我都照食晒d蝦,終於成大杯水俾我飲晒。 唉!如果佢話係超咸小小我就會考慮唔叫呢個臘肉腸,大佬!超咸同偏咸係有好大分別嘛!侍應見我食剩好多仲問我洗唔洗打包我話唔洗喇,跟住同佢表示諗唔到係會咁咸! 其實呢樣野係set lunch, 任何人都冇可能食到成份臘肉腸,這樣食物只適宜一班人用黎送酒,每人食兩三塊就ok, 如果一個人食晒成份相信血壓即刻爆錶暈低都似,有心血管病,腎病既人真的不適宜食,最後回家終於要食餅乾先夠飽!😭😭😭
想試呢間EL CERDO好耐,今日終於有機會試下佢地午餐
我叫左個臘肉腸炒迷你茄搭檸檬醬大蝦,湯要椰菜花蓉湯。
椰菜花蓉湯不過不失,臘肉腸賣相唔錯,但食落就
HK$78
2017-06-03 57 瀏覽
之前經過已經想試,今次再度經過,看見有午市套餐,無論食物種類還是價錢上也很符合我預算,所以就決定試這間餐廳!午餐選出有很多,可根據個人喜好自選兩款Tapas,頗有彈性。我倆選了一個$118的套餐和$88的,二人均要了南瓜湯。這個南瓜湯顏色比平常的偏黃,但喝下去南瓜味很濃郁,更有不少香草的味道,很好喝。Tapas 1 ( $118 set) 黑毛豬火腿拼盤配麵包有4款Salami以及幾 片Parma Ham。 Salami不會太鹹,有淡淡油脂香,不錯。相對之下,Parma Ham 則較為失色,因為它太瘦,不夠油香! Tapas 2 ($118 set) 蟹肉西班牙奄列與我之前吃過的西班牙奄列有少少分別,這個是以薯仔為主,蛋的分量較少,所以入口很粉很綿,加上蟹肉的鮮味,不錯吃。 Tapas 3 ($88 set) 特色迷你辣肉腸芝士漢堡一般的漢堡包很多時會配搭煙肉以增添香味,但這個特色迷你辣肉腸芝士漢堡卻以辣肉腸與漢堡扒佢配搭,效果比起煙肉更佳! 因為辣肉腸的味道更獨特,所以感覺上層次更豐富,更新鮮! Tapas 4 ($88 set) 脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬這個真的是必食!肥瘦相間的

我倆選了一個$118的套餐和$88的,二人均要了南瓜湯。
南瓜湯

黑毛豬火腿拼盤配麵包

Tapas 2 ($118 set) 蟹肉西班牙奄列

蟹肉西班牙奄列

Tapas 3 ($88 set) 特色迷你辣肉腸芝士漢堡

特色迷你辣肉腸芝士漢堡

Tapas 4 ($88 set) 脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬

脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬

這個真的是必食!肥瘦相間的豬腩肉,表皮非常脆,但肉質卻一點也不會乾,蜂蜜蛋黃醬的味道調得恰到好處,甜甜的很美味。

甜品 香脆玉桂條配榛子朱古力醬

香脆玉桂條配榛子朱古力醬

水準不錯的Churro,炸得表面脆內裏濕潤,榛子朱古力醬味道很濃郁,好味。

熱拿鐵

Latte

飲品很普通,甚至可以說是水準頗差,沒有咖啡味道,奶泡也很粗糙,不值得加錢配。

除了飲品以外,所以食物的水準均不錯,值得一食!
2017-05-06
HK$110 (午餐)
南瓜湯
黑毛豬火腿拼盤配麵包
蟹肉西班牙奄列
特色迷你辣肉腸芝士漢堡
脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬
香脆玉桂條配榛子朱古力醬
  • Churro
In preparation of a very busy month ahead, I decided to lay low for much of this week but that was before I woke up to a gorgeous picture posted by chef Simon Lynch, head chef of El Cerdo on Instagram. I guess I can always use some delicious shellfish to brighten up a gloomy Friday.I have been here a few times already and each time I came out a very satisfied customer.There it is, scallops, pork belly and sweetcorn in the a al carte menu.....As usual, I went with their set menu which normally in

As usual, I went with their set menu which normally includes two tapas of my choice and a bowl of soup. Today it was cauliflower soup with a bit of olive oil. Solid start.
Cauliflower soup
I love their chorizo tortilla and that's how I was starting off my lunch this afternoon. This was just perfect for a potato freak like me, with lots of potatoes in there. In between the egg and potato cubes, were savory chorizos and crab meat. Very very tasty and definitely one of my favorite tortilla in the city.
Chorizo tortilla
The second tapas was crispy pork belly served with a special honey aioli. It was done pretty nicely with the pork belly sporting a crispy crust on the outside while still a little moist inside. Not bad.
Crispy pork belly with honey aioli
I promised myself to get my hands dirty with these seared scallops. The scallops, I thought, were a little smaller than I expected but they were pretty good. The sweet corn purée and Pedro Ximendez reduction did its part to complement the sweetness of the scallops making me a real happy camper.
Seared scallops with sweet corn purée and Pedro Ximendez reduction
From the set, I had a choice between dessert (churros) and tea (or coffee) and I wasted no time picking these freshly made churros. It was served with a chocolate dip.
Pretty yummy.....just wish they offered me a few more of these.....
Just heard the news that El Cerdo will be coming to Wanchai soon. That's great news for all the Spanish food lovers! Looks like in a few months, I don't have to venture all the way to Tsuen Wan West for my favorite tortilla...
HK$160 (午餐)
Chorizo tortilla
2017-05-26 55 瀏覽
想試下新啲嘅餐廳,又冇食過西班牙菜,睇openrice見到啲嘢食相又好吸引,於是就決定試下呢間,佢做緊happy hour買一送一,都係一個吸引之處帶子燒得好香,一啲都唔韌,腩肉好脆口,粟米蓉甜甜地,有淡淡嘅粟米味,唯一缺點係份量少,略貴整個奄列都係由薯仔同洋蔥做成,唔似出面啲奄列會有蛋,切開會有一粒粒薯仔,味道其實係食緊煎過嘅薯仔咁,所以冇乜太大驚喜,普普通通第一次食西班牙炒飯,配料都好足,有蝦,青口,魷魚等……其實檸檬唔知點用,所以用嚟唧左落啲飯到,感覺又幾fresh,中間有條小串燒,兩舊肉應該係羊肉嚟,一啲都唔羶叫左兩杯啤酒,一杯送嘅忘記呢杯叫咩名,有芒果,橙,青檸,梳打!味道酸酸甜甜,溝出嚟好好飲

燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉
HK$88

傳統洋蔥薯仔西班牙奄列
HK$62

HK$198

叫左兩杯啤酒,一杯送嘅

2017-05-25
燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉
HK$ 88
HK$ 198
2017-05-24 63 瀏覽
假期終於可以入嚟試吓,都係叫最popula 個幾樣,價錢唔貴之餘,啲嘢重好正宗,另外waiter 哥哥非常有禮貌同helpful,見我散叫提議我可轉set,如佢唔講我真係唔知,值得讚
2017-05-20 64 瀏覽
搬屋前一日在家附近的地方吃,就在這裡來個結尾。價錢不貴,happy hours有買一送一飲品。是日只是380元左右。飲酒吹水,西班牙小吃,絕對cp值高,食物美味,只是略嫌油膩。
2017-05-19 60 瀏覽
朋友介紹嘅呢間西班牙菜真係唔錯🤡 雖然成日經過但係入去食真係第一次👅首先黎到架呢,呢就係呢個餐前湯。但其實最古怪就係個番薯湯,甜湯黎😂但又加左啲辣粉//$78set(自選2款)香脆大蝦配檸檬蛋黃醬:個脆炸大蝦可以連殻都食埋🦐 底下嗰啲係檸檬蛋黃醬酸酸地幾開胃。慢煮八爪魚配薯仔酸:豆但最有驚喜都係個慢煮八爪魚,真係一啲都唔韌,好淋滑🐙❤️但下面嗰塊薯仔偏鹹而且比較油膩。$68set(自選2款)傳統洋蔥薯仔西班牙奄列:裏面真係全部都係大塊薯仔,味道偏淡,鹹味係靠奄列上面嘅海鹽傳統番茄醬煮肉丸:番茄醬好足料全部都係蕃茄蓉,肉丸都幾香,可惜偏乾。Nutella Churros幾好食可惜偏油👻🍩*不過其實全間店嘅食物都偏鹹-👅請比分:7/10-🎏El Cerdo (荃灣)荃灣大壩街77號地舖

首先黎到架呢,呢就係呢個餐前湯。
但其實最古怪就係個番薯湯,甜湯黎😂但又加左啲辣粉//

$78set(自選2款)
香脆大蝦配檸檬蛋黃醬:

慢煮八爪魚配薯仔酸:

$68set(自選2款)

傳統番茄醬煮肉丸:
番茄醬好足料全部都係蕃茄蓉,肉丸都幾香,可惜偏乾。

Nutella Churros幾好食可惜偏油👻🍩
*不過其實全間店嘅食物都偏鹹
👅請比分:7/10
🎏El Cerdo (荃灣)
荃灣大壩街77號地舖
HK$80 (午餐)
  • 慢煮八爪魚配薯仔酸豆
2017-05-08 100 瀏覽
之前住荃灣朋友推介呢間西班牙餐廳話D野好好食~因為荃灣太多選擇既關係, 一直都冇去食到...咁岩星期六下晝去荃灣, 見佢lunch好平喎!! 就趁機會入去試下啦!!一入到去覺得D裝修都幾靚! 幅牆有好多金色片片, 砌左隻豬仔出來! 餐紙同餐碟都是美美的我同友人叫左2個set lunch~$78 & $88 有餐湯,2款菜色,同埋餐飲/甜品!!是日餐湯係蘑菇湯! 蘑菇味好香!! 仲加埋洋蔥, 好濃厚~蘑菇西班牙庵列薯仔為主~好香特式迷你臘肉腸芝士漢堡夠juicy! 真係好Mini~~慢煮八爪魚~一D都唔韌!!大蝦配檸檬蛋黃醬D蝦好鮮甜!! 配個醬好味!環境又靚坐得又舒服~埋單仲要免加一!! 不過2個人食都唔係話好飽~有飯落肚會更滿足!
之前住荃灣朋友推介呢間西班牙餐廳話D野好好食~
因為荃灣太多選擇既關係, 一直都冇去食到...

餐紙同餐碟都是美美的

是日餐湯係蘑菇湯! 蘑菇味好香!! 仲加埋洋蔥, 好濃厚~

蘑菇西班牙庵列
薯仔為主~好香
特式迷你臘肉腸芝士漢堡
夠juicy! 真係好Mini~~

慢煮八爪魚~一D都唔韌!!

大蝦配檸檬蛋黃醬
D蝦好鮮甜!! 配個醬好味!

環境又靚坐得又舒服~埋單仲要免加一!!
不過2個人食都唔係話好飽~有飯落肚會更滿足!
2017-05-06
HK$83 (午餐)