2019-04-23 1353 瀏覽
有日同朋友喺旺角食飯,諗唔到去邊度食嘢朋友就介紹咗佢依間餐廳食飯,餐廳唔算太多人而且啲位都坐得幾舒服望住旺角嘅街景都幾有feel嘢食嘅種類都幾多,嗰日同朋友都有啲肚餓所以叫咗小食拼盤食下先小食拼盤嘅份量都幾大份,有兩隻炸雞、洋蔥圈、薄餅同埋沙律,味道都唔錯而且食落去沙律好開胃,雞鎚嘅醬汁有少少辣,唔食得辣嘅朋友就要注意啦然後主菜方面我哋叫咗墨魚汁海鮮意大利飯,依個意大利飯都幾有驚喜海鮮嘅份量亦都幾多,食落去墨魚汁嘅味道好重而且好creamy我個人就幾鍾意。之後朋友仲叫咗一款芝士牛肉漢堡仲配埋薯條,份量亦都好大份,薯條好脆,我同朋友share食都差啲食唔晒,但係無論味道同埋份量亦都非常之滿意最後叫埋杯嘢飲就真係好滿足

最後叫埋杯嘢飲就真係好滿足

the atmosphere was okay. we were seated at a bar table. the price seems moderate..however the food wasn't as good as I have expected. we ordered the set for two. the food came quite slow. but I guess is understandable as there just weren't enough staff to go around when its packed. first came the soup.. Basic corn n mushroom soup.. nothing to comment about... then waited for another 10 Mins or so for the appetizer. scallop toast. scallop toast, the toast was crunchy, but the scallop was not sear

scallop toast, the toast was crunchy, but the scallop was not seared properly, and still got that ice frozen aftertaste.. it tasted like they've boiled the scallop then just pan sear for 10 seconds.

seafood paella. it was rather soggy and not enough flavour... most of all...it's not even hot can barely say warm. but the portion was ok.

beef rib. the main course. well..the beef was very chewy. like very chewy. I got tired from chewing... and some meat are actually not from the rib... so...

dessert was probably the highlight.

overall, food was rather disappointing.. service was slow but understandable.. ( we had to ask for a refill of our water 20 times) probably won't go back again.
Honey Apply Tea

Scallop Toast

2019-04-11 309 瀏覽
約左同朋友聚一聚 book 左呢間吃吧既餐廳裝修一般 但食物都幾有驚喜點左個豬手 鐵板配有西式香腸同薯蓉倒上酒後店員會點一點火燒一燒外皮 個個朋友立即影相打個卡店員好好主動幫我地切開唔洗自己切夠曬方便豬手夠香口 外皮脆扑扑 肉質夠嫩滑 小小鹹 但夠鹹香好食小食叫左芝士白酒煮海蜆 大大粒肉水牛芝土味濃 仲可以拉到絲份量幾足 大約十幾隻 幾低食而且個汁入面有好多洋蔥做配料再叫左個意大利飯大大個香菇 係飯既上面幾有菇香味再用三文魚包著意大利飯飯粒食落去夠creamy 放碟都加左分比利時啤酒kwak 苦味較出 飲下飲下又覺得幾香醇配豬手一齊食都幾合配餐廳食物有水準 感覺是用心製作
約左同朋友聚一聚

飲下飲下又覺得幾香醇
配豬手一齊食都幾合配

餐廳食物有水準 感覺是用心製作

2019-04-10 208 瀏覽
今次係第二次嚟食,因為上一次覺得佢幾好食,然後環境有幾工廠feel,坐得都幾舒服。今次黎見到佢換咗個新餐單,可能未太掌握到,所以啲嘢食麻麻。嗌咗個北海道全蜆忌廉意粉,比較淡口,就算額外落咗芝士粉啲味都唔太出。仲嗌咗個海膽海鮮炒飯,依個同上面個意粉簡直係一個對比,都幾濃味下,而且好多三文魚。小食拼盤有雞鎚,魷魚圈,薯條同餅。雞鎚幾大份, 味道都普普。龍蝦湯有細細粒蝦仁係入邊。唔錯。嘢飲方面都優秀既,朱古力同紫薯紅豆latte都好飲,好快飲完。

龍蝦湯有細細粒蝦仁係入邊。唔錯。

2019-04-09 150 瀏覽
收工二人世界👫今次黎到旺角搵食。因為想休閒輕鬆下,就搵左間cafe。我地黎到因為無位,被安排左係吧枱度坐,但意外地個景都幾開揚,睇埋彌敦道個街景。後尾有位比我地都唔調喇咁健康人生,餐餐食草係基本。我地點左個三文魚沙律,啲沙律菜都幾新鮮,三文魚好正,仲有我最愛既沙律醋。不過如果啲醋可以少啲啲就好喇但都好味既然後我地叫左個北京填鴨pizza。都好少地方有呢款。佢份量唔算好大,不過兩個人share都開始飽,男朋友好鍾意佢既填鴨,最後我飽到訓左係度佢都要食埋最後個粒填鴨佢🤣再然後又叫左個安格斯牛肉漢堡。成個包好大個,我地一人一半都覺得好大份,佢用左芥末醬,食落感覺偏向美式,個牛排都好厚切,juicy我覺得食漢堡,薯條先係靈魂啊最後點左個洋甘菊花茶share,好大壼,可以飲好多杯,順便解下啲大魚大肉後既油膩
收工二人世界👫

但都好味既

我覺得食漢堡,薯條先係靈魂啊

2019-04-08 52 瀏覽
餐廳外有電視機 ,可供等候時觀看。這裏最吸引我的是環境設計,簡單得來有格調。餐廳裏有一個大屏幕播放歌曲,令到氣氛很好。主要是播歐美流行曲我去當晚是平日的晚上也挺多人。食物方面我叫了煙三文魚蛋白炒飯 ,飯是炒得粒粒分明 ,但煙三文魚只有一些碎碎的 ,本以為會有一整片煙三文魚 所以有點兒失望。飲品方面點了杯Oreo朱古力 ,Oreo份量也可以再多一點就更好了!整體而言尚算一般 ,而且餐牌內好像沒有意大利飯 有些少失望。
餐廳外有電視機 ,可供等候時觀看。
這裏最吸引我的是環境設計,簡單得來有格調。
餐廳裏有一個大屏幕播放歌曲,令到氣氛很好。
主要是播歐美流行曲
我去當晚是平日的晚上也挺多人。

2019-04-08 46 瀏覽
譽發開左咁耐都未去過搵食🙆🏻🙆🏻試吓5樓呢間eat me Bar and restaurant😎😎見到個set dinner 幾多野食幾齊就叫左個set b 🙆🏻🙆🏻加多分小食拼盤🙆🏻🙆🏻是日餐湯係忌廉湯 用呢個價錢配返咁上下質素既餐湯👍🏻,都有配料係入面👍🏻👍🏻👍🏻之後先上忌廉扁意粉😋😋呢度有些少費解點解唔係上咗沙律前菜先😂如果如果以西餐來講,意粉叫中規中矩,因為汁太多,接近變咗湯意粉,好彩有風乾火腿搭救👏🏻👏🏻👏🏻之後終於都到前菜三文魚沙律,三文魚方面唔吝嗇🙆🏻🙆🏻🙆🏻去到小食拼盤 😋😋100鬆啲價錢 ,份量真係多 😋😋雞脾幾juicy ♥️♥️薯條有shake過味粉之後但都係咁脆 😯😯呢個幾推介👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻去到另一個主食至尊薄餅芝士醬多到喊出嚟😂😂😂幾抵食 👍🏻👍🏻配料幾夠,呢到拎返分😍😍飲品方面叫咗杯榛子醬朱古力同埋美式咖啡,水準一般,因為都好難失手😂😂甜品係焦糖燉蛋,而我同行友人叫左士多啤梨雪糕 以為都係雀巢之類,但竟然揼本用mõvenpick,呢個有啲驚喜😍😍😍總括嚟講呢餐飯,400鬆啲價錢真係唔失禮而且份量唔會太少👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻係食得過既🙆🏻🙆🏻
譽發開左咁耐都未去過搵食🙆🏻🙆🏻

是日餐湯係忌廉湯

之後先上忌廉扁意粉😋😋
呢度有些少費解點解唔係上咗沙律前菜先😂

之後終於都到前菜三文魚沙律,三文魚方面唔吝嗇🙆🏻🙆🏻🙆🏻

去到另一個主食至尊薄餅

甜品係焦糖燉蛋,而我同行友人叫左士多啤梨雪糕

2019-04-03
用餐優惠
試食活動
2019-04-07 48 瀏覽
今日放假緊係約幾個老友出嚟食飯啦,去開旺角一於去返旺角搵食,嚟到呢個位於譽發廣場嘅Eat Me Bar & Restaurant,裝修幾有情調,睇下有咩食先。首先叫個二人餐,有兩個餐湯+兩份沙律,我地要左溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼意大利麵+芝士野菌沙巴翁忌廉意大利飯。兩款主食都好香忌廉味,口感煙煙unun咁好正!另外仲叫左個pizza溫泉蛋大男人薄餅唔夠飽繼續叫左兩個小食水牛城雞翼,又辣又香脆好惹味!溫泉蛋雙重芝士大啡菇,果然又大又多芝士

兩款主食都好香忌廉味,口感煙煙unun咁好正!

另外仲叫左個pizza

溫泉蛋大男人薄餅

唔夠飽繼續叫左兩個小食

水牛城雞翼,又辣又香脆好惹味!

溫泉蛋雙重芝士大啡菇,果然又大又多芝士

2019-04-07 52 瀏覽
中午約左同事來食eat me café,環境不錯,坐位間有足夠空間感,仲有大大投影電視,中午來呢度休閒食個lunch真系不錯。轉角位仲有面街位,頗有情調。燈光柔和,令人好有放鬆的感覺。中午套餐好抵食,配餐包餐湯,是日餐湯系蕃茄忌廉湯,質素不錯。左邊杯系玫瑰荔枝梳打,右邊杯系萍果醋,樣有d似,梳打就爽口d,萍果醋就消滯.朋友點左份炸魚配意粉,魚柳大塊抵食,意粉質素也都不錯。我就比較喜歡呢份蟹柳忌廉扁意粉。醬汁好creamy,意粉軟硬度適中,配上大大舊蟹柳,正!

轉角位仲有面街位,頗有情調。

燈光柔和,令人好有放鬆的感覺。

朋友點左份炸魚配意粉,魚柳大塊抵食,意粉質素也都不錯。

2019-04-07 49 瀏覽
今日收工喺旺角買完野,諗緊去邊度食嘢,朋友突然話去譽發廣場五樓既「 Eat Me Bar & Restaurant 」,佢話哩間餐廳好評如潮,不如去試試。我哋當晚冇訂位,大約八點到,好彩都有座位俾我哋,唔洗等👍。餐廳座位圍繞住落地玻璃窗,可欣賞到旺角繁華街景,室內裝潢走韓式路線,光線比較暗淡, 同時播着外國音樂 video, 好 relax。店內有賣手工啤酒,跟三五知己來吹吹水真係好合適。由於有限時90分鐘和每位最低消費$120。所以都係快快揭下餐牌睇吓有咩食先! 最後我哋決定點兩客ㄧ人晚餐。晚餐包括有是日餐湯、主食、餐飲。是日餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜配上洋蔥和煙肉ㄧ起淆煮, 甜美可口,不過比較稠。另外ㄧ客湯便加$15轉為龍蝦湯,有粒粒龍蝦肉,味道濃郁,不會過咸。飲完餐湯,兩客主食都徐徐上檯了!主食貽貝墨魚墨魚汁燴飯,墨魚和蜆肉煮得剛好沒有過火,配上鮮味墨魚汁燴飯,都幾好食。另一主食是慢煮肉眼扒伴農夫菜,由於是慢煮,肉味濃肉質不會硬,配上碟旁新鮮的車厘茄、甘荀、 露荀、 紫薯和香草薯蓉,真是絕配!!餐飲㸃了Eat Me 精選特調咖啡,咖啡味香醇,容易入口。另ㄧ杯是藍碟蘋果果茶,杯內有ㄧ粒
我哋當晚冇訂位,大約八點到,好彩都有座位俾我哋,唔洗等👍。

忌廉南瓜湯

龍蝦湯

飲完餐湯,兩客主食都徐徐上檯了!

貽貝墨魚墨魚汁燴飯

慢煮肉眼扒伴農夫菜

餐飲㸃了Eat Me 精選特調咖啡,咖啡味香醇,容易入口。

Eat Me 精選特調咖啡

另ㄧ杯是藍碟蘋果果茶,杯內有ㄧ粒粒甜甜的蘋果肉,配上紫藍色的蝶豆花汁液,又香又甜,又有視覺享受,正😍
碟豆蘋果果茶

下次來我ㄧ定會試吓手工啤酒!
2019-03-29
忌廉南瓜湯
貽貝墨魚墨魚汁燴飯
慢煮肉眼扒伴農夫菜
Eat Me 精選特調咖啡
碟豆蘋果果茶
2019-04-06 58 瀏覽
朋友2個人行到攰攰地,就係油麻地到揾左間西餐廳黎試 結果喜出望处首先講下個環境先,係對著個落地玻璃,餐廳種會播放啲輕快既音樂,有啲位既佈置好靚 好適合打卡 而且侍應們都好後生 好nice之後就叫左個2 人Set B套餐食,都係$348,有湯 沙律 pizza 意粉 甜品 再加嘢飲 首先,我地叫左一個菠菜湯,好creamy但又fresh; 龍蝦湯,味道好濃郁,有蝦肉,好彈牙之後就上咗個,挪威煙三文魚紅醋沙律,好鍾意紅醋mix嘅沙律,酸酸地甜甜地,好開胃,配埋三文魚,唔會覺得好dry黎左2杯野飲,一杯係雜莓梳打($42),另一杯係洛神紅莓荔枝梳打($39) - 甜度適中之後,一年熟成風乾腿卡邦忌廉扁意粉。風乾腿好入味,啲醬既味道好純厚。至尊手工pizza,個餅底好脆,有菠蘿,唔會覺得油最後種上左個甜品😍😍 係法式焦糖燉蛋,個cream同燉蛋好夾,表面個焦糖啱啱好。

龍蝦湯  菠菜湯

挪威煙三文魚紅醋沙律

- 甜度適中

一年熟成風乾腿卡邦忌廉扁意粉

龍蝦湯  菠菜湯
挪威煙三文魚紅醋沙律
一年熟成風乾腿卡邦忌廉扁意粉
2019-04-05 77 瀏覽
譽發廣場依家愈開愈多食肆,今晚同朋友就試左呢間Eat Me Bar & Restaurant…晚市時間都幾多人等位,不過等左一陣就有位啦…晚市既1人餐都係$128起,有餐湯、主菜同1杯飲品($22以上需補差價)是日餐湯:粟米洋蔥煙肉忌廉湯,材料十足而且好creamy😍焗虎蝦龍蝦汁螺絲粉:虎蝦都幾大隻,螺絲粉沾上半溶既芝士同濃郁既龍蝦汁一齊食,味道啱啱好,唔會太咸…貽貝墨魚墨汁燴飯:貽貝即係青口,除左有青口同墨魚仔,仲有蜆,飯面既蕃茄醬同墨魚汁比例做得唔錯,飯粒唔會太濕或太硬…👍酥炸魷魚圈伴辣椒汁($88):份量都幾多,兩個人分,每人都有成6~7件,好飽肚…

是日餐湯:粟米洋蔥煙肉忌廉湯,材料十足而且好creamy😍

2019-04-02 119 瀏覽
之前聽朋友黎食過,話味道唔錯,又岩打卡。黎到發現原來轉咗menu 😭最早黎到嘅,藍乳酪冰沙。上面係擠有甜忌廉,所以飲第一啖會覺得有啲怪,但當搞混之後,甜忌廉同乳酪又幾夾。幾smooth。但藍色其實就係色素。叫set,加咗個龍蝦湯$15雖然入面冇龍蝦,但都有啲小蝦肉食下嘅,味道唔錯。Set餐嘅北海道海鮮意粉可能係因為著重突出奶味😂 冇咗咸味,所以記得問職員拎芝士粉,好食好多如果係貪心想試多幾款野嘅可以叫呢個,個人覺得雞腿🍗最好食,肉好juicy。其他就正常水平。甜品要注意係素食🤣 所以味道同想像有啲出入
之前聽朋友黎食過,話味道唔錯,又岩打卡。
黎到發現原來轉咗menu 😭
最早黎到嘅,藍乳酪冰沙。

叫set,加咗個龍蝦湯$15
雖然入面冇龍蝦,但都有啲小蝦肉食下嘅,味道唔錯。

Set餐嘅北海道海鮮意粉
甜品要注意係素食🤣 所以味道同想像有啲出入
2019-04-01 145 瀏覽
呢間餐廳好有特色,已經黎過幾次了每次黎都轉唔同菜單。今次我地就叫左個意粉感覺好淡好似冇落調味料,應該好健康唔油膩不過大家中意有味啲可以加芝士粉海鮮飯就有啲咸,感覺個麵同個飯如果可以中和一下就好了。不過個飯咸得黎係好食嘅,配埋海苔絲,好香最好食嘅就係雞鎚,推介大家可以單點雞鎚食,係最好味同埋最入味嘅 而且肉質係柔軟嘅我地跟餐叫多個湯,入面仲冇蝦仔,個湯好濃好好味呢個甜品應該好適合好中意食甜食嘅人,因為佢有層焦糖喺面,而且個燉蛋都好甜好甜呢個窩夫就算唔占雪糕食,佢本身都好夠甜味,而且好脆,感覺似係炸過的。而個雪糕好大球好抵食真係有好多紅豆,建議大家唔好攪勻,如果唔係就會被紅豆味蓋過左紫薯拿鐵嘅味了呢杯好濃朱古力味,而且飲落有啖啖嘅脆脆,真係好好飲
呢間餐廳好有特色,已經黎過幾次了每次黎都轉唔同菜單。

今次我地就叫左
北海道全蜆忌廉意大利麵

個意粉感覺好淡好似冇落調味料,應該好健康唔油膩
不過大家中意有味啲可以加芝士粉

伊勢海膽海鮮炒飯

小食拼盤

而且肉質係柔軟嘅

龍蝦湯

我地跟餐叫多個湯,入面仲冇蝦仔,個湯好濃好好味

比利是生日窩夫配蛋糕

紫薯好豆拿鐵

oreo脆脆特濃朱古力

呢杯好濃朱古力味,而且飲落有啖啖嘅脆脆,真係好好飲
伊勢海膽海鮮炒飯
小食拼盤
紫薯好豆拿鐵
oreo脆脆特濃朱古力
2019-04-01 64 瀏覽
好姊妹轉左工話要請食飯, 為左方便就腳又去旺角搵食啦!呢間EAT ME BAR好長期都爆滿, 當日BOOK左枱都等左一陣先有位XD2人餐好似好抵食, 都係$298, 有前菜有野飲諗住一定夠食架啦, 不過大家都未食過威靈頓牛柳, 所以好豪氣試埋佢!😂😂個SET包左湯/沙律/野飲同埋2個MAIN COURSE, 仲有MOVENPICK送🍦~湯係忌廉湯, 正正常常😂而個沙律清清地都幾好食~👍🏾MAIN COURSE我地揀左大蝦意粉, 都幾大碟, 個汁唔算好咸, 亦好有蝦味~威靈頓牛柳等左20分鐘左右就有, 賣相都唔錯! 牛柳真係好淋好厚切~牛柳應該5成熟左右, 肉味好濃相當唔錯🤩🤩最後仲有2杯movenpick雪糕, 真係大滿足呀!!😍😍
好姊妹轉左工話要請食飯, 為左方便就腳又去旺角搵食啦!

湯係忌廉湯, 正正常常😂而個沙律清清地都幾好食~👍🏾

最後仲有2杯movenpick雪糕, 真係大滿足呀!!😍😍