2025-08-07
行中環行到熱熱地,同朋友經過依間近元創坊既甜品店,俾佢簡約悠閑感角落吸引左,就入去坐下。見到唔少附近既上班一族遊客都會入下黎享受番一杯雪糕🍦雪糕款式五花八門, 可以簡set好唔同款式都可以自己簡配料🍦🍨🍨 滿足杯($58) : 同朋友選擇困難症, 最後簡左自選款。 自選款有3個size簡, 我地簡左最大既size , 可以簡3款配料1種醬汁。 想簡多啲可以+$5/1款配料。 我就簡左Bailey 朱古力醬配荔枝、抹茶奶凍同抹茶麻糬。 朋友就簡左玫瑰荔枝醬配Brownie、藍莓同繽紛樂。 Bailey 朱古力醬既朱古力味較重, 配上自家制既抹茶麻糬煙煙韌韌口感一流, 雪糕係乳酪口味, 食落去中和左朱古力醬既甜👍 荔枝清甜, 抹茶奶凍口感結實, 唔會太甜, 岩哂我口味☺️😋 玫瑰荔枝醬酸酸甜甜, 加上brownie 同繽紛樂, 岩哂中意食甜野既朋友😝🧇 香蕉乳酪Croffle ($40) : 餐廳提供3款口味(香蕉、芒果同雙莓) ,我地就簡左香蕉口味。 即叫即整, 所以食落香脆,配合乳酪雪糕同香蕉, 味道獨特美味🤤