2022-07-03 1491 瀏覽
我個日上去係一個星期日下午兩點到。入到去一個staff都冇,成間餐廳得一個客人。我望咗大約5分鐘都見唔到有店員,所以我走咗去問成間餐廳唯一嘅個個客人知唔知d staff去咗邊,佢話佢好似去咗廁所。過咗大約10分鐘個唯一嘅店員終於係廁所出嚟 🙂 乜間餐廳唔係開門做生意架咩,點解好似唔expect有人上去食野咁嘅?我叫咗個冬蔭虎蝦意粉同一杯latte冬蔭虎蝦意粉除咗辣同蕃茄味之外,係完全冇冬蔭味 🤡latte仲正🙃我有同店員double confirm: 我係叫latte喎…店員: 係呀呢杯係latte我心諗你杯咖啡d泡多都成杯cappuccino咁都叫latte?! 🤡其實我都去過西環間Tuckshop by Social Club幾次,食物質素都幾高,服務都幾好。所以今次去灣仔呢間Drip by Social Club真係有d嚇親 👻冬蔭虎蝦意粉 $120 + latte $40 = Total $160呢個價錢,我絕對可以揾間食物質素、服務態度、環境更加好嘅餐廳 🌚

我叫咗個冬蔭虎蝦意粉同一杯latte

冬蔭虎蝦意粉除咗辣同蕃茄味之外,係完全冇冬蔭味 🤡

latte仲正🙃
店員: 係呀呢杯係latte

latte
2022-03-04 1398 瀏覽
位於商業大廈樓上的Drip by Social Club有點難找,因為地下電梯大堂的水牌看不到咖啡店的名字,我要再三確認才搭電梯上去——咖啡店在共享空間裏。我被餐牌的牛肉吐司吸引住,於是點了一份牛板鍵配蜂蜜辣醬醃茄子吐司。牛板腱位於牛的肩甲位置,肉質美味程度僅次於菲力牛排和肉眼。吐司用的麵包是Focaccia佛卡夏,一種義大利傳統的家常麵包。咖啡店的吐司好軟熟,牛肉肉質鮮甜,而且有少少辣味刺激味蕾。反而我點了熱鮮奶咖啡有點令人失望,因為咖啡味道很淡,而且只是常溫。牛板鍵(CHOICE GRADE) • 蜂蜜辣醬醃茄子 $120鮮奶咖啡 加$5

鮮奶咖啡 加$5
牛板鍵(CHOICE GRADE) • 蜂蜜辣醬醃茄子
鮮奶咖啡
牛板鍵(CHOICE GRADE) • 蜂蜜辣醬醃茄子
呢間Drip By Social Club係一間灣仔嘅樓上cafe,如果唔係有朋友帶我去,我真係未必會發掘到呢到😛 成間cafe嘅裝修風格都係比較工業風,枱同枱之間都隔得好開,所以都坐得幾舒服,又可以放心咁同朋友傾計~ 門口左手邊就係佢哋嘅開放式廚房,見到只有2個員工好專心咁喺到煮嘢食同沖咖啡,所以唔會有人上菜/遞餐具~Drip除咗係一間cafe,原來仲係一個co-working space😯 我當日lunchtime去食嘅時候,仲見到有唔少人買埋外賣/帶飯盒上去食😯•🥢 牛板鍵(CHOICE GRADE), 蜂蜜辣醬醃茄子 $120呢款其實係open toast嚟,將麵包烘脆之後再放上生菜、沙律醬、醃茄子同埋牛板腱~ 牛板腱都幾嫩,睇落好紅但食落口感唔會好生~ 不過牛味唔算好濃~ 個蜂蜜辣醬醃茄子就幾有驚喜,亦係成道菜嘅主要味道~就咁睇就搵唔到啲茄子,因為係整成茄子蓉,所以睇落好似肉醬咁,味道偏辣帶啲甜味,好有韓式味道,加埋牛板腱都幾惹味😋 而醃茄子下面舖咗層生菜,加咗少少沙律醬,微微酸味令個成個配搭清新咗,而塊生菜亦都隔開咗醃茄子同多士,keep到多士嘅脆度,但最底仲有啲紅菜頭蓉都

呢款其實係open toast嚟,將麵包烘脆之後再放上生菜、沙律醬、醃茄子同埋牛板腱~ 牛板腱都幾嫩,睇落好紅但食落口感唔會好生~ 不過牛味唔算好濃~ 個蜂蜜辣醬醃茄子就幾有驚喜,亦係成道菜嘅主要味道~就咁睇就搵唔到啲茄子,因為係整成茄子蓉,所以睇落好似肉醬咁,味道偏辣帶啲甜味,好有韓式味道,加埋牛板腱都幾惹味😋 而醃茄子下面舖咗層生菜,加咗少少沙律醬,微微酸味令個成個配搭清新咗,而塊生菜亦都隔開咗醃茄子同多士,keep到多士嘅脆度,但最底仲有啲紅菜頭蓉都係令到個多士嘅底淋咗😬
牛板鍵(CHOICE GRADE), 蜂蜜辣醬醃茄子

🥢 黑松露意大利白醬 $110
呢個意粉係朋友嘅必食推介~ 一上枱就聞落好香黑松露味,意粉上面灑咗極大量一絲絲嘅芝士🤩撈埋白醬一齊食真係超級creamy~不過黑松露味就比濃郁嘅芝士同白汁味掩蓋咗,好彩仲有超多嘅菇,加埋濃郁嘅菇味,呢個意粉真係好邪惡🤤 不過呢個意粉真係又大份又creamy,一個女仔食應該會有少少膩,未必食得晒~🤣
黑松露意大利白醬

🥢 朱古力 +$5 (熱)
朱古力上面有一層奶泡,朱古力味好濃,帶少許黑朱古力嘅苦味,唔會太甜😋
朱古力

📸 柚子蜜 +$5 (熱)
天氣乾燥想飲杯桂花蜜,點知落單先知無晒,朋友就臨時幫我改咗柚子蜜🤣 呢杯就係平時飲開嘅柚子蜜🤣 但柚子嘅份量都足夠,所以唔會淡到飲水咁~ 不過唔特別評分喇~
柚子蜜
牛板鍵(CHOICE GRADE), 蜂蜜辣醬醃茄子
2022-01-11 814 瀏覽
偶然發現這間樓上店,門口似辦公室,望入去幾大,人不多,令第一次到來既我以為找錯地方。環境: ⭐⭐⭐⭐⭐地方相當闊落,空間感滿分,私穩度高。入到去,好自由,隨便坐。服務: ⭐⭐⭐不設加一服務費,全店只有2位工作人員,他們包辦: 厨師、收銀、侍應生工作,大家要預留多一點時間。食物: ⭐⭐⭐⭐健康、吸睛又有特色🌱 40度三文魚沙律 $100 ⭐⭐⭐⭐⭐菜新鮮、醬汁醒胃、三文魚是半熟的,肉質嫩滑,估不到以這個價錢,都可以享受到特色烹調的食物!正! 油封鴨脾 $110 ⭐⭐⭐⭐ 皮煎得香,好食,但份量太少,不足以飽肚冬蔭虎蝦 $120 ⭐⭐醬汁係酸辣醬,偏甜,沒有冬蔭公味,失望 RED Smoothie (+20) ⭐⭐⭐⭐⭐乳酪飲品材料豐富,質地豐厚,看似細細杯,飽肚非常,味道清新,好refreshing 花茶 (FREE) ⭐⭐⭐花茶賣相有趣,有小竹籃盛載茶葉,相對乳酪飲品,有點失色🔥 總結 : 物有所值,滿足又健康的一餐,聊天好去處

環境: ⭐⭐⭐⭐⭐

服務: ⭐⭐⭐

食物: ⭐⭐⭐⭐
健康、吸睛又有特色

🌱 40度三文魚沙律 $100 ⭐⭐⭐⭐⭐

油封鴨脾 $110 ⭐⭐⭐⭐
皮煎得香,好食,但份量太少,不足以飽肚

冬蔭虎蝦 $120 ⭐⭐
醬汁係酸辣醬,偏甜,沒有冬蔭公味,失望

RED Smoothie (+20) ⭐⭐⭐⭐⭐

花茶 (FREE) ⭐⭐⭐
花茶賣相有趣,有小竹籃盛載茶葉,相對乳酪飲品,有點失色

🔥 總結 : 物有所值,滿足又健康的一餐,聊天好去處
2021-09-20
  • 沙律; RED Smoothie; BLUE Smoothie
發掘到呢間隱蔽又超大空間cafe😍呢間位於灣仔舊樓之間嘅一棟商廈裡面好大嘅空間感 設有室內外座位有梳化位又有普通方枱平日下午時間嚟到差唔多包場咁滯🤪環境俾人一種好休閒舒適嘅感覺特別在Cafe結合Co-working space嘅概念非常方便上班族Cafe由兩位年青人主理係西環Tuckshop by Social Club嘅姊妹店而呢度就主打不同嘅西餐以及慢煮菜式40°C Salmon三文魚以40°C低溫慢煮而成半熟程度呈橙粉紅色魚肉質感超!級!嫩滑!!🤩口感係魚生與熟三文魚之間好奇妙‼️真係入口即化🤤果然有啲料到!三文魚唔會太過肥切開見到絲絲魚肉好有魚油香 真心正!面頭仲加上炸魚皮碎脆脆地 特別香口😍想食light啲就配沙律🥗沙律菜嘅份量好多菜新鮮到sharp sharp聲以醋汁調味 好開胃好fresh!Light得嚟又冇罪惡感
發掘到呢間隱蔽又超大空間cafe😍

好奇妙‼️真係入口即化🤤
果然有啲料到!

三文魚唔會太過肥
切開見到絲絲魚肉
好有魚油香 真心正!

面頭仲加上炸魚皮碎
脆脆地 特別香口😍

想食light啲就配沙律🥗
沙律菜嘅份量好多
菜新鮮到sharp sharp聲
以醋汁調味 好開胃好fresh!
Light得嚟又冇罪惡感
40°C Salmon
這家店來過幾次,對它主要的印象就是環境寬敞舒適,而且不會吵雜,滿悠閒,挺適合跟朋友閒聊聚會平日午巿套餐 Weekday Set Lunch▪️牛板鍵配蜂蜜辣醬醃茄子 Top Blade & Honey Spicy Marinated Eggplant HK$120牛肉好吃,略有些筋韓式茄子好惹味,就是滿辣的▪️香煎春雞 Spring Chicken on Rosti HK$100春雞外皮薄兼有點香脆,肉質也算嫩口雞下面有些risotto煎得焦香,而且有芝士味,滿特別,好吃醬料方面,像是青醬加了薄荷味▪️日本活性水飼豚肉眼 Japan Yamato Porkloin HK$130豬扒肉質嫩口,外皮脆兼有焦香味,鮮菠蘿很甜(當然要看季節性),我挺喜歡這種配搭,還有些小蕃茄來開開胃,也令味道更有層次感,薯蓉也好吃▪️冬蔭虎蝦意大利麵 Tom Yum Tiger Prawn Pasta HK$120蝦是好吃,但朋友邊吃邊三番五次說好辣😂😂😂餐飲 Drinks▪️RED Smoothie +HK$20少許酸酸甜甜的草莓乳酪,加上殼麥片在裡頭,既有口感又健康,挺飽肚的🤰 ▪️Okinawa Black Sug

平日午巿套餐 Weekday Set Lunch

牛肉好吃,略有些筋
韓式茄子好惹味,就是滿辣的

春雞外皮薄兼有點香脆,肉質也算嫩口

醬料方面,像是青醬加了薄荷味

蝦是好吃,但朋友邊吃邊三番五次說好辣😂😂😂

餐飲 Drinks
▪️RED Smoothie +HK$20

▪️Okinawa Black Sugar Milk
味道還不錯,不過每次喝之前都要把沉在底的黑糖攪拌均勻

▪️Pink Rhapsody

雖然確實喝得出不同花香味,但味道很清淡,而且帶點酸。。。

付款方式:現金/Payme

總括
食物賣相味道不錯,價格合理
環境寬敞舒適,比較寧靜,不會很吵鬧
沒有服務費
  • Red Smoothie
  • Okinawa Black Sugar Milk
  • 日本活性水飼豚肉眼 Japan Yamato Porkloin
  • 香煎春雞 Spring Chicken on Rosti
雖然係屬於co working space 但環境幾寬敞 座位都好多 坐得幾舒適~食物種類唔算多 但係今次食簡單一個沙律都好有驚喜💛-🐟40°C salmon salad ($100)唔誇張 呢個40度慢煮嘅三文魚 應該真係我喺出邊餐廳食過最嫩最嫩嘅一次😻其實佢係半熟三文魚扒 有刺身嗰種好軟淋嫩口嘅感覺 而且非常新鮮🥰三文魚好大件 非常厚切 完全不帶筋 有些少入口即溶嘅感覺😻😻😻調味簡單 但係味道剛好 上面灑左炸魚皮碎 令到成件事更香口~(可惜自己麻麻哋炸魚皮🤣)沙律菜嘅份量亦都極度多 真係一大盤 食菜食到好似一隻牛咁🤣沙律菜好新鮮 配黑醋汁酸酸甜甜好開胃🥰雖然定價不低 但係以質素同份量來講 我覺得完全值得💛
🐟40°C salmon salad ($100)

• 40°C salmon salad
2021-10-10 458 瀏覽
今日被朋友帶來lunch,一來到只得十張八張枱,好似cafe格局,由於疫情關係,呢度枱與枱之間距離夠疏落,我都感到好安心。呢度以先購票形式嘅!因為佢得兩個人,無辦法有人會來寫單😅我叫咗個油封鴨,呢個真係好好味呀!下面有少少飯,係煎過架!邊邊有香草醬,都好好味😋畢竟我第一次食油封鴨,所以無得比較,但呢個鴨真係超好味😋由於無熱茶,我又唔飲咖啡嘅,所以叫咗一杯熱朱古力一望都知係一杯有誠意嘅朱古力,面有舖上朱古力粉,讓整杯朱捾力好香濃,好好飲。甘都只係$120,我覺得好超值🤤 值得去試下

呢度以先購票形式嘅!因為佢得兩個人,無辦法有人會來寫單😅

畢竟我第一次食油封鴨,所以無得比較,但呢個鴨真係超好味😋

由於無熱茶,我又唔飲咖啡嘅,所以叫咗一杯熱朱古力

甘都只係$120,我覺得好超值🤤 值得去試下
2021-05-13
一路都覺得呢間餐廳人流唔多,坐得舒服,所以都幫襯左幾次,試過佢嘅冬陰功意粉同豬腩肉toast都好好味。今次專登試40°C三文魚……點知……呢碟咩嚟架老實說又唔係好繁忙,就算繁忙都唔係咁嘅presentation囉,件魚究竟有無煎過都成問題,仲要亂撻落隻碟?個薯蓉似食淨再用咁,秋葵無切都算(但睇其他人啲相係切粒嘅)。成碟野究竟係人地食淨嘅,定其實係其他人唔要退返入廚房,再拎俾我架?真心茶餐廳擺盤都靚過佢好多,唔係要求啲乜,但咁嘅款睇到都唔開胃啦。目測其他檯食意粉食toast食沙律係無事嘅,係我呢碟似垃圾咁,sorry唔再幫襯。

40°C三文魚

呢碟咩嚟架

2021-09-14
同事想食好啲坐得舒服啲就搵左呢間黎試下,黎到即刻覺得好正😝。戶外有空間,不過熱就無坐出去。原本想坐梳化位,不過食得唔方便所以都係默默轉番普通位坐😂。Weekday既set lunch有包花茶,雖然價錢絕對唔係平,但勝在有環境同打卡位,加埋杯花茶休息放鬆下👍🏻。🔅40度三文魚 ($100)三文魚都幾大碟,配有好多沙律菜🥗,口感偏清淡,想green啲健康啲可以叫呢個set 👍🏻。用低溫煮三文魚可以保持佢既肉質鮮嫩😋,因為老左就唔好食鞋口。🔅黑松露意大利白醬 ($110)好香芝士同黑松露味!份量都好夠,加埋有芝士,一個人食晒成碟就膩左少少,建議share 食就perfect😝!(Menu串錯BLACK字…)🔅MIDSUMMER DREAM 加左幾種花既花茶,幾香,唔會好濃,好清新,加埋個環境真係幾relax。💬Lunch呢個價錢唔係平,但有環境搭夠,野食都夠誠意👍🏻。

40度三文魚
🔅40度三文魚 ($100)
黑松露意大利白醬
🔅黑松露意大利白醬 ($110)
MIDSUMMER DREAM
🔅MIDSUMMER DREAM

2021-08-13 386 瀏覽
Lunch同朋友想搵間坐得舒服,環境唔錯嘅餐廳,朋友就推介呢到Lunch時間人唔多,好多位40度三文魚沙律🥗三文魚用慢煮方式整嘅,可以保持到肉質滑嫩,唔會煮過龍,熟成度剛剛好,沙律好多火箭菜,醋就略為酸左啲,健康之選黑松露意大利白醬意粉🍝黑松露滿滿,芝士仲鋪滿晒成個意粉,味道濃郁、Creamy而且係全素,素食人士可以揀呢個🌱香煎春雞Risotto 🐥燒春雞皮整得好脆,雞肉唔算好鞋,雞脾就較為嫩滑,加埋青醬一齊食味道清新。下面嘅risotto好似有少少燒過咁,口感唔錯,特別呢到最特別係有幾款唔同嘅花茶,每一款都加左唔好材料,各有特色Midsummer Dream 🌹法國玫瑰、洛神花、白桑綠茶、甜葉菊玫瑰花同洛神花主打係抗衰老,飲完仲可以補充維他命C,養顏花茶Tropical Wonderland 🌼碟豆花、椰子片、木敦果、焙燒紫米、甜葉菊碟豆花真係近年大熱🔵夢幻嘅藍色,加埋椰子片好清甜,飲完仲有鬆一鬆嘅感覺

Lunch時間人唔多,好多位

40度三文魚沙律🥗

黑松露意大利白醬意粉🍝

香煎春雞Risotto 🐥

Midsummer Dream 🌹
法國玫瑰、洛神花、白桑綠茶、甜葉菊

Tropical Wonderland 🌼
碟豆花、椰子片、木敦果、焙燒紫米、甜葉菊

🌟 灣仔共享空間Cafe · 嫩滑慢煮雞胸🌟-🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥙🥙🥙🥙🥙🍽🍴🍽🍴🍽-Drip by Social Club絕對係我lunch time最鍾意去嘅餐廳之一🤩!除咗空間寬敞從來都唔駛等位之外,食物都相當之有質素而且係灣仔嚟講仲一啲都唔貴🤑。-🥢 Slow Cooked Chicken Breast Salad 慢煮雞胸沙律 $80 🆙-其實我每次去都想試新嘢,但最後都會忍唔住嗌咗雞胸😲。呢到嘅雞胸真係超級嫩滑多汁,個質感好食到我有一排係屋企係咁用慢煮棒鑽研點樣先可以煮到咁好食😂…不過暫時都唔成功。-佢地set lunch嘅雞胸除咗可以配沙律之外仲可以配香草包(focaccia)。但雞胸個份量真係唔講得笑,次次食完個雞胸已經飽都上心口,所以去過咁多次我都未夠膽叫香草包住😆。-🥢 Spring Chicken on Rosti 香煎春雞 $100 🆗-春雞份量唔算多,但呢道菜最特別係雞肉下面仲有一嚿壓到長方形嘅risotto。好似瑞士薯餅(rösti)咁,兩邊嘅表面煎到非常香脆😍~-🥢 Tom Yum Tiger Prawn Pasta 冬蔭虎蝦意粉 $120 🆗-虎蝦多肉而且食落
🌟 灣仔共享空間Cafe · 嫩滑慢煮雞胸🌟
🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥙🥙🥙🥙🥙🍽🍴🍽🍴🍽
虎蝦多肉而且食落香口,但比起其他菜式呢個意粉真係有啲失色,完全食唔出有冬蔭功個種酸辣味,唔睇menu會以為係拿破崙意粉醬😢。
🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 9/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8.25/10
📌餐廳唔收信用卡,不過可以比cash/ PayMe,叫嘢食要出counter嗌😽set lunch仲配一杯花茶🍵
🍽🍴🍽🍴🍽🥙🥙🥙🥙🥙🍴🍽🍴🍽🍴🍽
  • 慢煮雞胸沙律
想搵個地方坐野,就黎依度,估5到食物咁好味,又5貴。佢係牛舌吐司,下面係紅菜頭醬,一開始以為係番茄醬嚇親。上面的焦糖洋蔥好淋好甜,超級好食。極度推薦大家嚟食野!仲可以係度充電,爽YY
仲可以係度充電,爽YY
2021-07-16 2880 瀏覽
呢間位於灣仔一棟商業大廈樓上嘅Drip by Social Club隱藏喺一個共享工作空間入面,有時仲可以搞private event,估唔到lunch time都幾旺場。呢度分開室外同室內位置,位置同空間感好多,可以慢慢坐。呢度嘅lunch set可以揀salad、主菜、意粉或者open toast,飲品仲可以揀有好多材料嘅花茶或者smoothie等等,味道同質素都幾好,仲係一間💛店添。冬蔭虎蝦意粉冬蔭功醬嘅香味好出,味道偏辣少少,好惹味😗不過蝦嘅份量就比較少,主要以意粉為主。日本活性水飼豚肉眼豚肉眼煎得好好,表面香脆入面肉質嫩滑,一啲都唔韌😋😋伴碟嘅薯蓉好食,夠晒滑。兩大件菠蘿有驚喜,好juicy💦同豚肉好夾。36小時慢煮澳洲草飼牛面慢煮而成嘅牛面肉果然唔同啲,肉質好腍入口幾近融化,配上嘅肉汁味道濃郁,好食😋😋Golden Sunrise、Midsummer DreamLunch set唔駛加錢就可以飲到好養生健康嘅花草茶,兩款都係用咗個小竹籮裝住啲材料,賣相幾得意。Golden Sunrise個款就有烏龍茶、桔皮、草莓碎、芒果碎、泰國檸檬皮,而Midsummer Dream就有法

冬蔭虎蝦意粉

日本活性水飼豚肉眼

36小時慢煮澳洲草飼牛面

Lunch set唔駛加錢就可以飲到好養生健康嘅花草茶,兩款都係用咗個小竹籮裝住啲材料,賣相幾得意。Golden Sunrise個款就有烏龍茶、桔皮、草莓碎、芒果碎、泰國檸檬皮,而Midsummer Dream就有法國玫瑰、洛神花、白桑綠茶、甜葉菊。兩款都係飲材料本身天然嘅味道,比較清淡。

Red Smoothie (Strawberry, Yogurt, Granola)
套餐加少少錢都可以轉飲smoothie,呢杯Red smoothie顏色夠煞食,除咗士多啤梨同yogurt之外仲好特別咁加咗granola,面頭仲有好多奇亞籽,酸酸甜甜,飽肚又富營養。

人均消費:$150
推介指數(10分為滿分):8.5分

2021-07-16
完美地避開鬧市中的人潮❣️⋆ᴅʀɪᴘ ʙʏ sᴏᴄɪᴀʟ ᴄʟᴜʙ • ᴡᴀɴ ᴄʜᴀɪ⋆餐廳位於灣仔站附近嘅商業大廈4樓概念是一個ᴄᴏ-ᴡᴏʀᴋɪɴɢ sᴘᴀᴄᴇ x ᴄᴀғᴇ空間感超大 無有太多多餘的裝修就幾張長方形檯加櫈 同埋梳化位 乾淨企理⋆食物質素亦頗高💡但眼見只有兩個店員一手一腳負責所有野💪🏼如果多人嘅時候 可能就要等一等⋆⎔ ᴛɪɢᴇʀ ᴘʀᴀᴡɴ ᴀʀʀᴀʙɪᴀᴛᴛᴀ ᴘᴀsᴛᴀ 虎蝦辣蕃茄醬意粉 呢個意粉好重冬陰功味 辣辣地再配上蕃茄醬好野味而虎蝦都幾新鮮 唔會好似雪藏蝦咁乜味都冇🍤意粉唔會話煮到好軟身 口感剛剛好又有咬口👍🏻⋆⎔ ᴅᴜᴄᴋ ʟᴇɢ ᴄᴏɴғɪᴄ 油封鴨髀 呢個油封鴨髀好大隻 $110呢個價錢算係超值配上酸酸地嘅紅莓醬同埋幾塊超甜西瓜🍉就更加開胃❣️略嫌鋪底嘅沙律菜落得多咗少少醋😂(如果可以將沙律菜變成酸紫椰菜就好啦❤️就係我好好好掛住嘅捷克風味🥺)⎔ ʀᴇᴅ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ (sᴇᴛ +$20)sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ, ʏᴏɢᴜʀᴛ, ɢʀᴀɴᴏʟᴀ⎔ ʙʟᴜᴇ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ (sᴇᴛ +$20)ʙʟᴜᴇʙᴇʀʀʏ, ʙᴀɴᴀɴᴀ, ᴘᴏᴘᴘʏ sᴇ
完美地避開鬧市中的人潮❣️

配上酸酸地嘅紅莓醬同埋幾塊超甜西瓜🍉
就更加開胃❣️
略嫌鋪底嘅沙律菜落得多咗少少醋😂
(如果可以將沙律菜變成酸紫椰菜就好啦❤️
就係我好好好掛住嘅捷克風味🥺)

⎔ ʀᴇᴅ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ (sᴇᴛ +$20)
sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ, ʏᴏɢᴜʀᴛ, ɢʀᴀɴᴏʟᴀ

⎔ ʙʟᴜᴇ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ (sᴇᴛ +$20)
ʙʟᴜᴇʙᴇʀʀʏ, ʙᴀɴᴀɴᴀ, ᴘᴏᴘᴘʏ sᴇᴇᴅ

如果大家唔係為咗打卡嘅話
呢間餐廳都真係幾值得去