2023-10-13 901 瀏覽
朋友約我食生日飯 推介食呢間我地夜晚去到餐廳仲有一個朋友未到等埋佢黎到之後先叫野食正式落單到有湯同沙律黎都隔左45分鐘其實大家一路都好肚餓但朋友介紹話只得一位廚師所以我哋都繼續等到左一個鐘鬆d廚師仍然為佢既熟客介紹緊野食我地真係等左好耐了就問個侍應仲要等幾耐之後既野都唔想講了總之野食其實唔差但一定唔會再去我覺得廚師係可以介紹野食來源同點整不過你要睇下有無其他客如果你只focus你枱客大可以是日關門 只招待貴賓接納意見 你先會做得長同進步講多次 野食真心唔差但係真係唔會再去 經歷太不愉快
朋友約我食生日飯 推介食呢間
大可以是日關門 只招待貴賓
接納意見 你先會做得長同進步
講多次 野食真心唔差
但係真係唔會再去 經歷太不愉快
呢間嘢真係好騎呢,我打電話去book,佢又叫我WhatsApp Book,我心諗乜嘢WhatsApp 啊你OpenRice有冇手機。跟住又問我食過未⋯⋯最後就WhatsApp個Menu俾我,叫我要一日前落order。但係我其實只不過係想帶個朋友去食個午餐⋯
在大角咀搵食係大家都可能會經歷的事,因為大角咀出名好多隱世小店💃🏻💃🏻💃🏻而我地呢d 喺呢頭返工嘅打公族,更加對呢一帶嘅餐廳有一定嘅認識,而且係regular customer🙈我本身其實無特別喜好西餐,但大角咀呢間Dr Panini Home Made Kitchen 係我經常光顧的西餐廳,而且必定推介俾朋友/同事的小店😍沒有誇張的成份,我已是常客,每次黎食都必定會提早wtsapp 花師奶訂枱,或預早order🤭否則花多點時間堂食,廚師只有一位,就係老闆啦~好啦,食左咁多次,我最推介嘅有以下,我主要都係lunch time 黎搵食,所以推介下lunch set(超抵食❤️❤️❤️❤️❤️)///////1. 比利牛脷(1008) $70 - 份量都唔少,所有set 都可配意粉/飯/菜😋😋😋😋\\\\\\\--------------2. 海明威牛尾(1009) $70 - 呢個要提早叫老闆娘留定,否則未必食到😋😋😋😋😋--------------//////////3. 丹尼斯豬扒(1014) $80 - 超厚切豬扒,外脆內嫩多汁,豬扒一d 都唔鞋~😋😋😋😋\\\\\\\\\\--------

///////

\\\\\\\

--------------

--------------

//////////

\\\\\\\\\\

---------
4. 芝士海鮮焗南瓜(1031) $80 - 呢個好有心思,廚師選料好有要求,南瓜每次都好粉,白汁焗,我每次都食晒整個南瓜😋😋😋😋😋
----------

\\\\\\\\\\
5. 拿玻里穀飼牛肉醬千層麵(1402) $80 - 鍾意食千層闊麵嘅朋友唔好錯過,焗千層類必食!

\\\\\\\\\\\

呢道嘅set lunch 好大份,跟一杯飲品(冷/熱),不用加錢,亦無加一收費😳😳

行過奧海城/大角咀千萬別錯過~~❤️
2022-09-16 1499 瀏覽
《大角咀隱世西餐廳 Dr. Panini de anini de Home-Made Kitchen》真心要比credit 👍🏻呢間餐廳, 之前都成日去佢嗰度食lunch因為近公司。Lunch啲扒又大又好味同埋好抵食。一直都好想試佢嘅晚餐。今次食晚餐, 對比用嘅料會靚啲同埋價錢都會貴返少少,今次沒有叫什麼很貴的食物,所以覺得價錢都好合理。食到好飽。餐廳用嘅食材都係法國空運到嚟嘅新鮮食材,做法亦都好講究好細心,真心推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務好好好有主廚講解每道菜式嘅做法,裝修懷舊,夜晚去都有少少fine dinning嘅氣氛, 味道同埋食材質素真係不錯。今晚食咗啲咩呢:#白酒忌廉煮法國聖米湖藍青口~青口非常滑濃湯好creamy同埋大碗到可以當兩碗湯飲#白蘭地脆燒法國鵪鶉腿~好脆好惹味#香草牛脷伴薯菜~係我食過最好食嘅燒牛脷,淋得來呢個味道剛剛好,仲伴有一個特選嘅岩鹽👍🏻

今晚食咗啲咩呢:
#白蘭地脆燒法國鵪鶉腿~好脆好惹味
嗌左個鵝肝多士 上到黎四件都係酸既 個種酸味好難形容 唔似係食物壞 但係就莫名其妙有種酸味 一開始以為落左黑醋汁 問侍應落左d咩汁 佢話鵝肝係用煎炸方法去煮 無落任何汁 於是我問佢d酸味何來 佢就走左入廚房問老世😂 我地就聽到個老世係廚房起曬鋼鬧我地:「咩酸啊?我試過點會酸啊?如果係我出去我鬧死佢地。」之後侍應再走返出黎 同我地講老世試過係無問題 再同我強調鵝肝多士係佢地餐廳好出名既 第一次聽到鵝肝酸左 而包鵝肝係啱啱開既 唔會壞 其實出唔出名都唔關我地事 食到酸就係酸 而我地一開始就講左d酸味唔係因為壞 只係想問下係咩汁黎 我地係一定會比錢 但最後鵝肝免左我地單 同侍應講我地比返錢 佢話無所謂餐廳入面有好多貴價肉類 但唔識處理反而會浪費食物 收到客人意見反映第一時間唔係反思 而係一昧地堅信自己無錯廚藝永遠唔會有進步空間 唔係叫d朋友黎餐廳食飯 朋友話好食就真係好食既😂 善意既謊言會害死人 附上鵝肝多士及紅酒汁鴨胸意粉圖

附上鵝肝多士及紅酒汁鴨胸意粉圖
男朋友帶過我嚟呢間餐廳之後,就變咗我嘅愛店之一🥰因為呢度坐得幾舒服,亦食到好多非一般嘅食物,連牛都有好多唔同品種可以選擇,價錢都算豐儉由人~作為開返晚市第一餐,今次我哋就食返中價~首先係真材實料嘅龍蝦湯加酥皮 ($55)🦞😋呢度嘅湯我真係大推,幾乎試過嘅都係好好飲~呢個龍蝦膏勁香濃,feel到係用咗好多龍蝦去煮!入面仲有龍蝦肉架🤤之後叫咗個鵝肝多士 ($250),有四塊,塊鵝肝都唔細架,多士烤得好香脆,上面嘅鵝肝油脂好豐富,亦都煎得啱啱好,入口即溶,食得好滋味🥰重點就係呢個西班牙Iberico全橡果黑毛豬法國芝士火鍋 ($380)🧀出面都好少見到有芝士火鍋食,又或者好多都傾向白酒味好重嗰個派別,我自己就覺得呢間餐廳嘅最適合我口味🤤用麵包點芝士係最match🤣所以都加咗一份多士 ($20)~其他配料都非常豐富架,有蘋果、菠蘿、鴨胸、腸仔、春卷、薯角等等~不過今次椰菜花煮得過淋,拮唔起點芝士🙈而今次我叫呢個主角係黑毛豬,睇個樣仲以為係牛嚟🤣入口完全冇豬腥味,好軟熟,連我平時唔好豬肉都覺得好好食!食完真係又飽又滿足☺️非常推介呢間餐廳😚

鵝肝多士

食完真係又飽又滿足☺️非常推介呢間餐廳😚
2022-04-22
鵝肝多士
西班牙Iberico全橡果黑毛豬法國芝士火鍋
呢間餐廳可以wtsapp留位,回復迅速。重send埋menu俾我落定單。見menu有個「瑞典牛奶浸魚柳扒」,好似好特別咁,就試下啦。 坐低無耐就上碟啦,個牛奶味好香好香,成碟意粉好似浸在cream咁,d汁唔會好浠,意粉硬度啱啱好,D汁掛晒在意粉度,每一條意粉都掛滿晒汁,大滿足。 至於上面舊魚,超級大塊,有d厚度,唔會腥。整體非常滿意。出面求其在西餐廳食個意粉,差唔多價,一定無呢個質素,lunch重唔洗加一添,用心的餐廳,值得推介,支持小店。

D汁掛晒在意粉度,
每一條意粉都掛滿晒汁
,大滿足

瑞典牛奶浸魚柳扒
2022-04-26
瑞典牛奶浸魚柳扒
2022-03-25 554 瀏覽
今日午餐同事帶咗我嚟呢間餐廳,我覺得同事嘅法式雞扒、蝦波菜意粉同我嘅鐵板牛扒都好好味,無錯,大廚係一位,樓面都係一位,但食物真係好好食,有機會可以試吓😊或者你都會鍾意喔
鐵板牛扒
鐵板牛扒
2022-01-06 824 瀏覽
20211229🌤️Wednesday🌹朋友生日🎂提意去這間餐廳🍽️12月11日星期日Book 佐 12月29日星期三,3位📝立刻上OpenRice 睇吓先,見到話間餐廳細好Full, 要早兩日講定食咩🤔我地好乖❤️我地兩星期前自己商量好,兩天前回覆餐廳負責人,與餐廳位男仕聯絡,提意在Dessert 上寫生日位女仕名字,他回覆只可以在甜品上插牌,之後我地決定自己帶生日蛋糕,第二日打電話到餐廳問,有位男仕回覆要收$100。到了當日進入餐廳,座位約34個,見到一位男廚師,之後有一位女仕進入,直入近廚房位置,我聽到個女人講了一句 ,當時餐廳只有我與她,她應該與我講嗎🤔🤔🤔我朋到餐廳啦!我朋友帶了枝酒,這位女仕話要收$300😳😳😳之後我朋友與她理論後只收$100,我覺得未食已經有D🔥,希望食物上枱會有驚喜🍽️不但沒有驚喜🤷‍♀️只有驚嚇🤦‍♀️真係唔知什麼食材🥴(1)香煎牛脷:如果比我妹妹見到碟牛脷,她一定話比🐶食架, 因為個賣相唔得❌牛脷好似已經被慢煮過,沒有牛脷的質感。(2)法式燒羊鞍:慘不忍睹🤦‍♀️ 肉質太韌 😬食材唔得❌(3)法國鵝肝多士: ❌❌❌只有少食,可以食得落口,但係價錢不值$60 = 1
20211229🌤️Wednesday🌹
朋友生日🎂提意去這間餐廳🍽️
12月11日星期日Book 佐 12月29日星期三,3位📝
到了當日進入餐廳,座位約34個,見到一位男廚師,之後有一位女仕進入,直入近廚房位置,我聽到個女人講了一句[洗唔洗咁早] ,當時餐廳只有我與她,她應該與我講嗎🤔🤔🤔
我覺得未食已經有D🔥,希望食物上枱會有驚喜🍽️
不但沒有驚喜🤷‍♀️只有驚嚇🤦‍♀️
真係唔知什麼食材🥴
(2)法式燒羊鞍:慘不忍睹🤦‍♀️ 肉質太韌 😬食材唔得❌
(3)法國鵝肝多士: ❌❌❌
只有少食,可以食得落口,
但係價錢不值$60 = 1 件

意大利黑松露半溶金文畢芝士虎蝦tapes

2021-12-29
生日
2021-12-13 579 瀏覽
喺度搞咗個party,完全唔夠食, 準備不足,服務態度差, 食物質素非常一般。以後都唔會再去。 The restaurant is a family business that only 1 man cooking 1 woman serving. Slow serving, poor arrangement, no enough food for serving. Hotel price but cha chan ting food, terrible experience that I will not visit again.

2021-04-30 1658 瀏覽
呢間餐廳細細但係好FULL老闆要整哂咁多張枱既食物最好早兩日講定食咩因為菜色好多 到時先諗就頭都大埋同埋出餐會慢好多食物方面 首先上左兩款湯黑松露雜菌湯同海鮮周打蜆湯黑松露好香 比另一款蜆湯出色 跟住係黑毛豬火腿芝士沙律配黑醋一流 火腿又唔會太膩 恰到好處頭盤仲叫左薯餅 呢個好食但比其他菜色相對普通全晚最出色係牛煙肉pizza質感少少似平時既煙肉 但係好重牛香好脆餅底夠薄又好脆 呢款pizza出面少見 必點西班牙原隻墨魚海鮮飯都超正未食過咁大咁厚咁彈既墨魚D飯同墨魚量幾乎係一比一索哂d汁 不得了最後仲有火焰美國黑白乳牛肉眼扒呢份扒都好大份 3成熟 入口即溶 食物高質但價格非常親民平均只係4百幾蚊就食到咁多好野
呢間餐廳細細但係好FULL

墨魚西班牙海鮮飯
墨魚西班牙海鮮飯 牛煙肉法國芝士松露煙肉鮮薯蓉餅
牛煙肉pizza
黑毛豬火腿芝士沙律
好耐冇好好食餐晚飯啦,困咗咁耐食返好少少唔好自己都唔錫自己😂難得約齊人又有地方,4人一枱都霸咗人哋個場4隻角好似包場咁😆呢度有個好處,想食幾錢位點食法,訂枱嗰陣千祈唔好怕醜講就得,而且佢收埋好多隱形菜式,所以一定要另外問,今次我哋真係困得太耐,要豪啲,要食到wow wow聲嘅👏🏻開咗$600位要佢安排👀一嚟講個勁爆嘅先😜用手背食法國魚子醬配香檳,我哋15個人,都係每人$60,就食到兩啖魚子醬同一杯香檳,老闆會出嚟講解同講點食,講真,真係冇諗過會同成班friends咁食法,超high,啲女士重講笑冇載埋鑽石介子影相😅不過咁,有香檳同冇香檳個味真係好唔同,魚油好勁,$60蚊就試啦,等二度絕對唔會係呢個價錢😍重食咗美國牛煙肉潛艇啦,冇寫錯,牛做嘅煙肉,嗰隻真牛油不得了,超級香,但後尾隔離枱話牛煙肉pizza先更不得了🤔焗砂煲咁大個拳頭嘅北海道響螺龍蝦汁意大利手功意粉,個螺咗好大隻, 超多芝士😍好鮮甜,意粉又有彈性,同食開嗰啲好唔同,佢有回彈㗎, 蛋香又勁👍🏻可能係我冇見識啦😆 跟住又食咗個叫黑白乳牛 OP ribs 嘅扒,好大塊, 燒得好香,肉味夠濃又夠淋,特別個骨位👍🏻 整體係好正呀, 不
一嚟講個勁爆嘅先😜用手背食法國魚子醬配香檳,我哋15個人,都係每人$60,就食到兩啖魚子醬同一杯香檳,老闆會出嚟講解同講點食,講真,真係冇諗過會同成班friends咁食法,超high,啲女士重講笑冇載埋鑽石介子影相😅不過咁,有香檳同冇香檳個味真係好唔同,魚油好勁,$60蚊就試啦,等二度絕對唔會係呢個價錢😍重食咗美國牛煙肉潛艇啦,冇寫錯,牛做嘅煙肉,嗰隻真牛油不得了,超級香,但後尾隔離枱話牛煙肉pizza先更不得了🤔焗砂煲咁大個拳頭嘅北海道響螺龍蝦汁意大利手功意粉,個螺咗好大隻, 超多芝士😍好鮮甜,意粉又有彈性,同食開嗰啲好唔同,佢有回彈㗎, 蛋香又勁👍🏻可能係我冇見識啦😆 跟住又食咗個叫黑白乳牛 OP ribs 嘅扒,好大塊, 燒得好香,肉味夠濃又夠淋,特別個骨位👍🏻 整體係好正呀, 不過佢手工菜上菜真係慢嘅, 但佢訂枱嘅時候都已經講得好清楚佢係得一個人煮,誇張起嚟等一個半鐘都冇得食,所以最好一日前出咗菜單先。 佢哋太忙啦,一個人煮一個人睇場,家庭式小店,好free,建議平日去好啲,因為只要佢哋得閒呢,就好多酒經傾😜分分鐘攞埋啲珍藏一齊飲😆
題外話/補充資料: 我第一次嚟係食百零蚊位,愈食愈貴😂唔係佢加價,係啲食材愈嚟愈獨特,淨係牛已經好多種,老闆好有心機。識食就覺得好平,唔識就覺得好貴😅呢度好玩㗎,伙記有講有笑又攪笑。就算同佢講想食$100位,佢真係整到個平靚正菜單唔係講笑😆
2021-04-04
  • 牛煙肉pizza
  • 鵝肝釀法國野雞胸
  • 黑松露金文畢虎蝦tapas
  • 法國魚子醬配香檳
2021-03-22 916 瀏覽
昨天第二次去食!比第一次差咗好多!全間舖得一個服務員😱!食物質素普通價錢又比較高!最緊要係戴眼鏡嘅服務員服務態度極差😡!每樣食物要等成半個鐘😠!枱又唔執飲完紅酒嘅杯要用來飲白酒😳!杯都話冇根本就招呼唔到比較多客人!我就不建議大家去啦!😓
好耐冇覓食啦,估唔到今次出山之選有驚喜。點會搵中佢呢?都係跟朋友嘅。講真大角咀真係有d 隱世,好在都近巴士站同奧運站,都算一落就係,易搵。今次跟大隊,朋友已經安排好食嘜,咿~咿~ 安排有d料到呀。我地中意摸吓酒杯底,酒水唔貴,以我買開嚟講,同出面差唔多甚至平d,我見好幾支個價唔計開瓶費都平過出面,咁不如喺度開,種類多,都 ok。飲酒梗係要"送"酒,Host 都識食呀冇令人失望。先嚟西班牙 5J Jamón Ibérico 全橡果黑毛豬火腿,呢隻係叫 Jamón,但好多人都叫佢 ham,錯晒!佢係世界四大頂級食材之一 ( 世界四大頂級食材:  5J Jamón Ibérico、意大利白松露、法國鵝肝、法國魚子醬),佢肉味濃厚鹹香,油脂係胺基酸嚟,一啖火腿一啖酒,絕配,加埋 48 個月法國 com`t 芝士,酒體會變化,舊芝士千祈唔好吞住呀!!世上"送"酒冇嘢好得過咁樣,一世人真係起碼都要咁食一次唔係講笑,唔係都唔好同人講"我飲 wine"。跟住到香煎法國頂級鵝肝多士,痴咗線,Host 都醒,叫咗兩種, 法國鵝肝多士 ($250/4件) 同法國頂級鵝肝多士 ($300/2件),論份量其實爭
今次跟大隊,朋友已經安排好食嘜,咿~咿~ 安排有d料到呀。

我地中意摸吓酒杯底,酒水唔貴,以我買開嚟講,同出面差唔多甚至平d,我見好幾支個價唔計開瓶費都平過出面,咁不如喺度開,種類多,都 ok。飲酒梗係要"送"酒,Host 都識食呀冇令人失望。先嚟西班牙 5J Jamón Ibérico 全橡果黑毛豬火腿,呢隻係叫 Jamón,但好多人都叫佢 ham,錯晒!佢係世界四大頂級食材之一 ( 世界四大頂級食材:  5J Jamón Ibérico、意大利白松露、法國鵝肝、法國魚子醬),佢肉味濃厚鹹香,油脂係胺基酸嚟,一啖火腿一啖酒,絕配,加埋 48 個月法國 com`t 芝士,酒體會變化,舊芝士千祈唔好吞住呀!!世上"送"酒冇嘢好得過咁樣,一世人真係起碼都要咁食一次唔係講笑,唔係都唔好同人講"我飲 wine"。跟住到香煎法國頂級鵝肝多士,痴咗線,Host 都醒,叫咗兩種, 法國鵝肝多士 ($250/4件) 同法國頂級鵝肝多士 ($300/2件),論份量其實爭好少,頂級嗰隻好大好厚,都可以開4件,味道就鵝肝多士都已經好出色,夠甘香撲鼻,油脂佳唔漏;頂級鵝肝個甘味則更為醇厚, 油香更豐盛,各有千秋,選擇上勝在頂級鵝肝個農場聲稱自己全天然道德飼養,冇咁罪惡。

主菜比較特別少見,有美國荷爾蒙斯乳牛肉眼同威靈頓鹿柳,無錯,係黑白色乳牛嗰種乳牛,同鹿柳,真係冇諗過乳牛會攞嚟食,塊扒好大好厚,嫩滑,肉味濃
冇愈食愈膩嘅感覺,反而重帶到支百零蚊嘅紅酒更正更好飲!呢個好介紹,有驚喜!! 威靈頓鹿柳又係絕配, 威靈頓牛柳都叫食過, 威靈頓鹿柳真係聽都未聽過,話係老闆賣賣吓威靈頓牛柳同英國鹿柳,忽發奇想將兩樣撞吓,人間一絕就誕生啦,佢威靈頓豬柳都有架喎,真係問你估得邊樣?嚟親自試吓啦,真係都唔知從何表達,酥皮香噴噴,切落去有聲,味道層次豐盛過牛柳好多,更濃郁,更複雜強烈,如果接受到係鹿同食生 d 嘅,試佢值得試過威靈頓牛柳。

最後三度菜色,法國野生鱒魚子阿拉斯加蟹肉意大利飯、蘋果白酒香草燒法國豬五花意大利飯、同大蝦帶子海鮮意大利手工意粉。兩個飯味道各有特色,鱒魚子蟹肉意大利飯個味冇咁強烈,係食鮮甜蟹肉同卜卜脆鱒魚子為主(鱒魚子 "送" 香檳又係冇得頂),口感好得意架,味道令人好舒服追住食;豬五花意大利飯味道香濃惹味,好大對比,食到強烈果香,襯飯兩個都出色。最後大蝦帶子海鮮意大利手工意粉,以為老闆咁堅意粉都自己搓埋,唔係,係意大利嗰面即搓好即急凍飛過嚟,好彈牙,個人覺得有 d 似油麵但彈過嘅,個汁好濃似龍蝦湯個味,大蝦夠爽,帶子都唔係細細粒縮晒水咁,可以再嚟!!菜色太多選擇,食幾餐都試唔晒。成餐唔貴,超高質素,又冇加一,每人都係幾舊, 抵食呀。
威靈頓鹿柳
蘋果白酒香草燒法國豬五花意大利飯
法國野生鱒魚子阿拉斯加蟹肉意大利飯
西班牙Iberico火腿芝士碟
大蝦帶子海鮮意大利手工意粉
  • 威露頓鹿柳,美國乳牛肉眼,野生鱒魚子阿拉斯加蟹肉意大利飯
2020-01-20 1421 瀏覽
剛剛食完冇耐,又掛住呢度嘅美食。一到冬天特別係聖誕,就點都要食返個芝士火鍋先覺得有feel,但香港食芝士火鍋嘅地方其實唔係好多,真係估唔到,原來嚟開食芝士火鍋嘅呢度,網上竟然有個外國旅遊網站介紹係🧀香港十大芝士火鍋🧀之一,係隔離枱對遊客講㗎🤗咁我都八吓佢講個網站先,半島酒店固然第一位,價錢都第一位😂真係有 Dr. Panini 個名。呢度嘅芝士火鍋全年都有,不過逢情人節同聖誕嗰幾日都只會做 set 或 半自助餐,如果唔駛食氣氛嘅,建議避開呢啲日子,唔係遲就早咁啦😝今年我都係過咗正日27號至嚟食,估唔到志同道合嘅都有咁多人,全場都係喺今日嚟食芝士火鍋😂今次本來想食龍蝦芝士火鍋,但龍蝦要再早一星期訂由法國直送,咁就冇啦😭轉食西班牙 Iberico 全橡果黑毛豬芝士火鍋啦,除咗豬豬,其他配料有:法包粒啦… 蘋果菠蘿啦… 煙鴨胸啦… 德國腸啦… 瓜菜呀… 同春卷… 薯角咁啦,花款都多嘅。主角呢~芝味唔錯㗎,已經叫濃過出面其餘兩間,我本身係濃芝嘅朋友,始終嫌唔夠強勁,如果你係藍芝士或黑松露個 friend,一樣可以追加。鍋身夠“杰”唔稀,沾上嚟都夠厚,沾包包最正,沾蘋果菠蘿都夾㗎喎,估唔到呢,雜菜春卷好食!隻豬豬呢,伙記話先淨食一小件先,因為黑毛豬本身個肉味好重,沾芝士其實蓋過咗。咁點都想沾吓嘅😝今晚始終一心食芝士火鍋嘛。伙記介紹咗支熱情果手工啤話同個芝士鍋好襯,又確係,鹹鹹哋芝芝哋飲返啖,爽晒,好香熱情果味,酸酸哋,得 3% 酒精,冇問題啦。另外都叫咗支椰子手工啤,,一樣得 3% 酒精,同話係冇麩質嘅,好椰子好似飲有氣椰青咁,都係唔錯同會再飲嘅選擇。成個芝士火鍋2個人嘅話都夠飽咗大半,但又爭啲啲,飲多個酥皮龍蝦湯同法式洋蔥湯就啱哂,龍蝦湯好濃味,酥皮好香,洋蔥湯就跟咗塊芝士多士,兩個湯都勁濃足料,都係鎮店之寶之列,必飲呀!!咁嘅價錢,咁嘅質素,已經跑贏連鎖店,唔係求求其其芝士加奶就叫係。呢度個鍋底有5至6種芝士再加酒去煮,所以真係要一日前預訂,walk-in 冇得食,即煮有排等,咁如果話等一個半鐘都要食,咁 walk-in 都有嘅🤣
比`利時熱情果手工啤
西班牙 Iberico 全橡果黑毛豬法國芝士火鍋
題外話/補充資料: 呢度有個菜色叫白酒忌廉煮法國聖米歇爾湖藍青口,係一絕嚟,連唔食青口嘅人都愛上,因為:藍青口同青口個質地係天壤之別,一個滑溜,一個有渣,兩回事。另外要留意,因為每星期只由法國飛一次,而且得秋天同冬天,唔訂賣晒就下次啦。
2019-12-27
比`利時熱情果手工啤