2022-07-08 343 瀏覽
疫情期間餐飲業多咗好多營運方式,其中Freshlane就提供咗「雲端廚房」俾唔同餐廳,令外賣、外送更方便。今次吸引到我嘅係灣仔Freshlane入面嘅Dirty Burger,OpenRice/ 幾個平台都有,現場外賣機order價錢最優惠,滿$100仲有減$20!| ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴅɪʀᴛʏ ʙᴜʀɢᴇʀ |自家製嘅十字包,比平時軟熟嘅漢堡包更有咬口;雙層新鮮手打牛肉幾juicy夠肉味,配上焦糖洋蔥、車打芝士同大量醬汁,每一啖都好豐富。| ꜱᴡᴇᴇᴛ ᴀɴᴅ ꜱᴏᴜʀ ꜰʀɪᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙᴜʀɢᴇʀ |比招牌漢堡更陀地嘅炸雞堡,甜酸醬還原咕嚕肉嘅味道;炸雞好大塊、炸粉亦唔厚,加上菠蘿同洋蔥天然嘅甜味,細食嘅分分鐘會食唔晒呢~| ᴡʜɪᴛᴇ ᴄʜᴇᴅᴅᴀʀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ꜱᴀᴜᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ᴄʀɪꜱᴘʏ ᴛʜɪᴄᴋ ꜱʟɪᴄᴇᴅ ꜰʀɪᴇꜱ |普通嘅波浪薯條,點咗濃郁嘅白車芝士醬味道即刻提升幾倍,沾上醬汁依然脆口,芝士迷必點!| ꜰʀɪᴇᴅ ꜱʜᴜᴍᴀɪ |最陀地嘅當然要數炸燒賣—燒賣炸過後加咗少許辣椒碎,食落更香口,煙煙韌韌幾過癮。

| ᴅᴏᴜʙʟᴇ ᴅɪʀᴛʏ ʙᴜʀɢᴇʀ |

邪惡白車打芝士醬配香脆厚切薯條

| ꜰʀɪᴇᴅ ꜱʜᴜᴍᴀɪ |
  • 邪惡白車打芝士醬配香脆厚切薯條
  • 雙層陀地手打牛肉漢堡
2022-07-06 118 瀏覽
dirty burger@ fresh lane in causeway bay初初都唔知Fresh lane 係咩嚟以為係個小食街原來就係一個外賣嘅鋪集中地咁今日其實我係search過銅鑼灣附近邊度有burger食見到啲人啲comment都唔錯又叫做陀地咁鬼有趣就要試吓啦首先講吓個盒已經好特別入邊係錫紙做感覺呢就非常之高成本實際上呢就有作用嘅就係非常保溫喇咁今日呢就同個朋友嗌咗三款burger咁本身個包呢個造型都幾靚係有烘過同煎過嘅香得來鹹鹹地一個就係佢哋最簡單嘅Double Dirty Burger顧名思義即係有兩層肉加埋cheddar cheese佢地嘅cheddar cheese 係真 芝士會熱融個種味道唔係死鹹但夠真一款係期間限定嘅Blue cheese burger另一款呢就係沙嗲牛肉burger而佢哋嘅Patty呢係好厚好juicy牛味都重沙嗲牛肉burger呢就好重satay 味牛肉都係patty本身以為係沙嗲牛麵個種牛肉片仲驚外賣會乾又唔會wo最後blue cheesecheese 融晒落個patty 度個浸強烈嘅味好獨特中意食開d 外國blue cheese 嘅朋友

初初都唔知Fresh lane 係咩嚟

overall 黎講
burger 真係幾高質
值得專登黎試下
2022-06-23 109 瀏覽
灣仔東區商業大廈新開餐飲工場Freshlane,內有多間餐廳提供外賣食物,其中這一間專做港式漢堡飽,可以透過外賣平台,又或者現場自動販賣機購買。再透過掃瞄QR CODE於自取櫃拎取。所有食物即叫即製,故可能需要點時間,都是透過外賣軟件比較方便。外賣盒和紙袋均有錫紙物料,保溫效果更佳。咕嚕菠蘿炸雞漢堡漢堡用上自家製的德國鹼水麵包,較一般的乾身,更有飽足感;夾著一大塊酥脆的炸雞扒,撕開雪白嫩滑的雞肉,流出濃濃肉汁,加上整塊酸甜的菠蘿平衡肉膩感,再加上酸甜的港式咕嚕汁,非常好特別。港式沙嗲手打牛肉漢堡由新鮮本地牛肉手打而成,特別鬆軟嫩滑多汁,滿滿濃郁的沙嗲汁,充滿港式風味。陀地炸雞翼一共四隻香脆的雞翼有少少辣椒和蒜蓉。邪惡白車打芝士醬配香脆厚切梅子鹽味薯條港式波浪薯條厚切特別有口感,梅子鹽不會死鹹帶點檸檬的微酸,流質的車打芝士醬味道溫和易入口。

陀地炸雞
一共四隻香脆的雞翼有少少辣椒和蒜蓉。

2022-06-23
午餐
放假先嚟落大雨唔通連個天都唔鍾意我😭唯有叫外賣啦意外發現大渣哥個舖位依家變咗外賣廚房—————————————————————雖然前幾日先食完漢堡包但中島今日都好想食🙈所以都係照叫左包食不過今次有軟殼蟹😋原來佢哋個包係鹼水包唔怪之得食落唔同無俾水氣焗到變淋仲保持到脹卜卜平時食開嗰啲仲唔濕曬咩😂軟殼蟹下面仲收埋左塊漢堡扒❤️微辣醬汁加上炒洋蔥夠開胃另外本身仲有個沙嗲牛堡但賣晒轉左做招牌漢堡好彩都有水準大量碎洋蔥+厚切漢堡扒👍🏻但我依然好想試個沙嗲牛堡囉🙂另外都不得不提個雲呢拿奶昔無坊間嘅咁杰身同甜度似牛奶但好香雲呢拿兼見到大量雲呢拿籽食完呢餐悶氣全消❤️❤️—————————————————————☘︎ 招牌陀地漢堡 $63☘︎ 避風塘炸軟殼蟹漢堡 $112☘︎ 白車打芝士醬配薯條 $36☘︎ 薯餅 $15☘︎ 雲呢拿奶昔 $46
放假先嚟落大雨

☘︎ 薯餅 $15
☘︎ 雲呢拿奶昔 $46
2022-06-14
外賣自取
喺銅鑼灣買完嘢時間都唔早,搭車返屋企之前搵吓有乜啱食買返去先。鵝頸橋附近有Freshlane,近期繼續做緊外賣自取優惠🥡,所以就幫襯吓。云云餐廳之中「Dirty Burger」最為吸引。小店嘅漢堡包口味富有自家特色,並帶點港式風情🇭🇰,例如有沙嗲牛、咕嚕雞以及用上港式辣椒醬等。漢堡包設有單點或套餐,套餐包小食同飲品,兩者價錢相差$40,性價比一般般。雙層陀地手打牛肉漢堡Double Dirty Burger($123/套餐),漢堡包好大個,而且仲要有兩層肉,食完超滿足🍔。麵包係由小店自家製作,並非採用入貨嘅牛油包,食落幾有咬口,但唔乾身,而且亦無被醬汁浸淋。由於醬汁唔濃烈,所以並無蓋過漢堡扒嘅牛味🐮。同時,漢堡肉口感結實又多汁,係用手打先整得出呢個效果。主角漢堡扒係有質素嘅!港式沙嗲手打牛肉漢堡Hong Kong Style Satay Beef Burger($113/套餐),本身誤會咗佢係夾沙嗲牛肉片,但原來都係用上厚身漢堡扒,不過唔同嘅係個醬汁,而醬汁正正係精華所在。沙嗲超級惹味🤤,好重沙茶醬香,但又唔會過鹹,估唔到配麵包食都咁搭調!另外,漢堡包仲配上焦糖洋蔥🧅同埋車打芝士,兩樣
港式沙嗲手打牛肉漢堡
港式沙嗲手打牛肉漢堡Hong Kong Style Satay Beef Burger($113/套餐),本身誤會咗佢係夾沙嗲牛肉片,但原來都係用上厚身漢堡扒,不過唔同嘅係個醬汁,而醬汁正正係精華所在。沙嗲超級惹味🤤,好重沙茶醬香,但又唔會過鹹,估唔到配麵包食都咁搭調!另外,漢堡包仲配上焦糖洋蔥🧅同埋車打芝士,兩樣都好味。
香脆厚切鹽味薯條
香脆厚切鹽味薯條Crispy Thick Cut Salted Fries(原價$29),🍟粗薯條看似平平無奇,但調味唔錯,除咗鹽之外,佢仲落咗啲糖,成個味道好豐富。
香炸港式燒賣
香炸港式燒賣Fried Shumai(原價$28),炸燒賣有五粒,炸皮幾鬆,一啲都唔硬,並撒上麻辣粉,非常香口🌶,但略嫌定價稍貴。
陀地炸雞扒
陀地炸雞扒Dirty Fried Chicken($48),炸雞扒面積大過我手掌🖐️,外層炸得勁酥脆,但難得唔覺油膩,而肉質就保持嫩滑,用一個字簡單形容就係:正🍗。其他韓國炸雞抑或乜大大雞排完全被比下去。
蜂蜜青檸梳打
飲品方面,我哋要咗蜂蜜青檸梳打Honey Lime Soda(+$10)同埋罐裝檸檬茶。小店得好少飲品係自家製,前者可能因為落咗蜜糖嘅關係🍯,所以似茶記檸蜜多過梳打,哈哈。佢好似有手工啤賣,有興趣嘅不妨一試。
題外話,呢度嘅外賣包裝盒整得幾有心思,銀色內膽,令我聯想起太空主題🚀👽。
總括嚟講,小店嘅烏卒卒漢堡包具賣點,佢將陀地元素融入於Burger之中,令人印象深刻。我特別推介佢嘅沙嗲牛漢堡包同埋炸雞扒👍。最後,我留意到佢啲漢堡包好邪惡啊,因為冇任何食材係蔬菜嚟㗎!
2022-06-05
20 分鐘 (外賣自取)
陀地炸雞扒
2022-06-10 48 瀏覽
今日去銅鑼灣飲酒匆忙之際想搵外賣食經過見到呢間漢堡店好似好方便快捷就決定試下自助點餐,好先進餐牌有好多選擇,大多打陀地港式旗號非常岩我口味雙層陀地手打牛肉漢堡呢個漢堡好豐富好足料漢堡剪得香口,肉汁滿瀉加上炒洋蔥更加有風味食得我好滋味我朋友見到都忍唔住想咬一啖港式沙嗲牛肉漢堡講起港式就點少得沙嗲牛肉好有特色漢堡扒沾滿沙嗲醬味沙嗲味好濃郁好似食緊一塊好大既沙嗲牛肉!好誇張,推薦!陀地炸雞炸雞火喉剛好,炸得皮脆肉嫩好多肉汁香炸港式燒賣估唔到漢堡店都有炸燒賣食炸到外脆內軟,係我喜愛既口感好惹味
今日去銅鑼灣飲酒
匆忙之際想搵外賣食
經過見到呢間漢堡店
好似好方便快捷就決定試下

自助點餐,好先進

餐牌有好多選擇,大多打陀地港式旗號
非常岩我口味

呢個漢堡好豐富好足料
漢堡剪得香口,肉汁滿瀉
加上炒洋蔥更加有風味
食得我好滋味
我朋友見到都忍唔住想咬一啖

港式沙嗲牛肉漢堡

講起港式就點少得沙嗲牛肉
好有特色
漢堡扒沾滿沙嗲醬味
沙嗲味好濃郁
好似食緊一塊好大既沙嗲牛肉!
好誇張,推薦!

陀地炸雞

炸雞火喉剛好,炸得皮脆肉嫩
好多肉汁

估唔到漢堡店都有炸燒賣食
炸到外脆內軟,係我喜愛既口感
好惹味
2022-06-09 27 瀏覽
美食新體驗!每次經過灣仔/銅鑼灣附近都俾呢個fresh lane既招牌吸引到,今日終於一探究竟!原來係contactless既一條龍外賣自取🥡係地面用電腦落單,係樓下用密碼開locker拎食物,全個過程都清晰易明今晚晚餐試下 @dirtyburger.hk 既套餐,包兩個包,兩杯野,兩個小食都係二百幾蚊👍🏻👍🏻出面堂食好難做到呢個價平時外賣番到去好容易因為食物太熱導致包裝盒同紙濕晒,但今次一打開十分驚喜😍 個包同小食都仲係正常堂食既樣麵包🥯係少油少糖既鹼水麵包,配起漢堡扒都唔會油膩😌😌同埋佢既漢堡扒真係好香牛肉味😚力推佢既港式沙嗲手打牛肉漢堡👍🏻👍🏻地獄陀地手打牛肉漢堡👍🏻邪惡白車打芝士厚切薯條🍟👍🏻👍🏻濃濃既芝士味包住條薯條,但又會有少少酸忌廉既後勁,唔會愈食愈濟脆卜卜炸燒賣隨餐仲跟埋濕紙巾,好體貼呀🫶🏻
美食新體驗!

力推佢既
港式沙嗲手打牛肉漢堡👍🏻👍🏻

地獄陀地手打牛肉漢堡👍🏻

邪惡白車打芝士厚切薯條🍟👍🏻👍🏻

脆卜卜炸燒賣

隨餐仲跟埋濕紙巾,好體貼呀🫶🏻
2022-06-09
15 分鐘 (外賣自取)
2022-06-06 49 瀏覽
周未開心仔懶人提案~weekend 懶慵慵開住冷氣係屋企,郁都唔想郁,隨手攞起手機叫外賣Dirty Burger 地陀地漢堡就出現係眼前。招牌陀地手打牛肉漢堡 用德國麵包做BURGER 係香港黎講真係超少見啊~每日新鮮自家製,超有誠意,咬落煙韌,係歐洲旅行的味道啊~加埋新鮮手打牛肉同焦糖洋蔥醬,仲有軟熟的白車打芝士,酸甜開胃,牛肉香軟,食得出係手打的味道,呢D 味就叫陀地的誠意!-咕嚕菠蘿炸雞漢堡 好似去緊酒樓大排檔食咕嚕肉啊~港式咕嚕汁加埋香港新鮮無激素雞,雞肉外皮香脆,最重要係入面雞肉依然嫩滑多汁仲有香煎菠蘿,清甜夠解膩,超好食。-香脆厚切鹽味薯條 即叫即炸波浪紋薯條,無得彈。-陀地炸雞翼 雞肉juicy唔洗多講吧~有D似避風堂的味道,蒜蓉炸得香脆,仲有辣椒的惹味,

周未開心仔懶人提案~
weekend 懶慵慵開住冷氣係屋企,
郁都唔想郁,隨手攞起手機叫外賣
Dirty Burger 地陀地漢堡就出現係眼前。

招牌陀地手打牛肉漢堡

用德國麵包做BURGER 係香港黎講真係超少見啊~
每日新鮮自家製,超有誠意,咬落煙韌,係歐洲旅行的味道啊~

咕嚕菠蘿炸雞漢堡

好似去緊酒樓大排檔食咕嚕肉啊~

仲有香煎菠蘿,清甜夠解膩,超好食。
香脆厚切鹽味薯條

即叫即炸波浪紋薯條,無得彈。
陀地炸雞翼

雞肉juicy唔洗多講吧~
有D似避風堂的味道,蒜蓉炸得香脆,仲有辣椒的惹味,
呢期留意到銅鑼灣有間叫陀地漢堡dirty burger的漢堡包店,單聽個名就充滿香港的本地氣息,加上聽朋友介紹過,一於今晚走去試下。聽朋友講,店舖係冇得堂食,只能夠用手機外賣app點餐。而店舖係freshlane 裡邊,即係用共享廚房經營的,好處係可以更加節省經營餐廳成本,不用管理樓面,專心搞好製作食物。因為叫車手派送,食物待得耐,品質冇咁好,所以我prefer自取。我點了dirty dirty combo二人餐。二人餐係有兩個漢堡,兩份小食和兩杯飲品。漢堡方面,點了避風塘炸軟殼蟹肉漢堡,同埋雙重陀地牛肉漢堡。估唔到用炸軟殼蟹做出來的漢堡扒如此美味,酥脆軟殼蟹肉,啖啖juicy,加上香濃醒胃的酸辣汁,愈食愈滋味。另外陀地牛肉漢堡都係配上相類似的香辣汁,雙層的肉扒,煎炸火喉啱啱好,保持到鮮嫩的肉質。小食呢我就點了薯條同炸燒賣。先講燒賣,以往食蒸的多,估唔到炸的都幾美味,一份有四粒,剛好滿足了我好奇的味蕾。薯條方面,係用了香港傳統茶餐廳扭紋薯條的造型,而且沾了少許鹽和糖,食起上來帶有少許咸甜。附送的兩包茄汁,從包裝紙上看到應該是香港制造,此茄汁相對老麥同上將所提供的偏甜。最後飲品方面,選了

漢堡方面,點了避風塘炸軟殼蟹肉漢堡,同埋雙重陀地牛肉漢堡。

小食呢我就點了薯條同炸燒賣。先講燒賣,以往食蒸的多,估唔到炸的都幾美味,一份有四粒,剛好滿足了我好奇的味蕾。薯條方面,係用了香港傳統茶餐廳扭紋薯條的造型,而且沾了少許鹽和糖,食起上來帶有少許咸甜。附送的兩包茄汁,從包裝紙上看到應該是香港制造,此茄汁相對老麥同上將所提供的偏甜。最後飲品方面,選了兩罐零系可樂,為今天晚餐劃上完美的句號。
2022-06-01
5 分鐘 (堂食)
  • Dirty dirty combo
灣仔消防局向灣仔方向行數十米,銅鑼灣灣仔交界,有間叫fresh lane的東西。走落地牢一樓,有一牆locker與一個大廚房,提供多間餐廳的美點。用app掃碼或用點餐機下單,廚房便會把做好的美食從locker背後放入locker,顧客/panda/袋鼠就可以開locker拿食物,全程不用與人接觸!很有趣的business model! 可能因此省了舖租、裝修、樓面伙記,Dirty Burger才有可能以此貼地的價格提供到物超所值的Burger吧!🍔招牌陀地漢堡($63)性價比之王一一定係招牌陀地漢堡,用埋pandapro外賣自取價係$46.8真係好癲呀!用嘅係新鮮手打牛肉同每日新鮮自家製麵包哩!牛肉很juicy,厚身夠哂口感,真心做得幾好!麵包是自家製的,每個劃了一個十字很有特式,色水好靚,烘過香脆,包身不易濕亦不會淋,講真呢些包淨賣都起碼要$15,配上焦糖洋蔥醬及濃郁白車打芝士,連我我過左40分鐘先食都仍然美味,食得出真係誠意製作,熱辣辣食嘅話一定仲正!!如果我係附近返工一定成日買。🍔避風塘炸軟殼蟹🦀漢堡 ($112)我點的時候沒留意原來這個漢堡都是有手打牛肉的!真係極級享受呀🤤🤤🤤
灣仔消防局向灣仔方向行數十米,
銅鑼灣灣仔交界,有間叫fresh lane的東西。
走落地牢一樓,有一牆locker與一個大廚房,
提供多間餐廳的美點。

用app掃碼或用點餐機下單,
廚房便會把做好的美食從locker背後放入locker,
顧客/panda/袋鼠就可以開locker拿食物,
全程不用與人接觸!
很有趣的business model!
可能因此省了舖租、裝修、樓面伙記,

🍔招牌陀地漢堡($63)
性價比之王一一定係招牌陀地漢堡,
用埋pandapro外賣自取價係$46.8真係好癲呀!
用嘅係新鮮手打牛肉同每日新鮮自家製麵包哩!
牛肉很juicy,厚身夠哂口感,真心做得幾好!

麵包是自家製的,每個劃了一個十字很有特式,
配上焦糖洋蔥醬及濃郁白車打芝士,
連我我過左40分鐘先食都仍然美味,
食得出真係誠意製作,
熱辣辣食嘅話一定仲正!!
如果我係附近返工一定成日買。

🍔避風塘炸軟殼蟹🦀漢堡 ($112)
新鮮酥炸軟殼蟹原隻夾上,超正,
呢度炸野做得都好好,乾身唔油膩!👍🏻👍🏻
加上辣醬、乾椒絲及蒜酥,
微辣口味,我減肥都食哂成個呀!

😋香炸港式燒賣 ($18)
一客5粒,推介必試!
魚肉燒賣味濃,乾爽脆口!

🍗陀地炸雞 ($38)
我不能放棄的炸雞🤣完塊雞扒!
做法類近台式鹽酥雞,調味出色很合我意,
用上無激素雞值得一讚,雞肉嫩滑選材不錯👍🏻

🥤香草奶昔 $46 - 看得到雲呢拿籽呢!
🥤鮮榨橙汁 $27 - 好飲!

🅾️總結
這性價比,回頭率極高呀🥳
2022-05-15 51 瀏覽
熊貓平台嗌左一個招牌陀地手打牛肉漢堡+陀地炸雞扒 落單後20分鐘左由就到手👍🏼 個紙袋有用釘書釘釘埋個開口 安全感加分(感覺上)🍔 4/5個包色水幾靚仔 個底煎到好香脆 個包質感硬脆 唔似普通漢堡包甘易𣺉同壓扁塊牛肉都幾厚 唔鞋旦未算juicy 加埋芝士 洋蔥同啲小辣既汁醬 整體好和諧好惹味 完全唔油膩 成個包加左分 🍗 3/5炸雞到既時候個炸皮仲係脆既 肉質意料之外地juicy! 旦略嫌個炸皮口感較粉 雞本身雞味弱左少少

🍔 4/5

🍗 3/5
2022-05-15
20 分鐘 (外賣送餐)
2022-05-09 55 瀏覽
Omg!!! This burger was so so good! 🤤Totally worth my trip by tram from admiralty to cwb/wanchai, is right at the border of wanchai and almost reach cwb.. so is a bit far from my office, they don’t have an actual shop, is like a take out pick up place.. so I had to find a place to eat, then I took tram going all the way back to Lee tong street and found a spot to eat.. I was like.. gosh.. so much trouble to get this burger, but after my first bite, totally worth it! 🤤🤤🫶🏻Tried this hk style dirty

Tried this hk style dirty burger (陀地漢堡),love their signature chilli sauce, I almost wanna get myself a bottle of this sauce .. 😆 and the beef patty was so juicy, and the most important is the bun! Their homemade bun was amazing, so buttery and chewy, is the same texture of pretzel , which I love a lot.. I was told this is call (鹼水麵包), so your bread won’t become soggy … with the melting cheese.. it was just bomb!
And the size of burger just right, I personally don’t like huge burger coz I couldn’t open my mouth that big😂 I love how it just won’t get messy by eating this burger!
I paired it with their thick cut crispy fries too, delish as well!

And I found out I can actually order it by online delivery platform and deliver to my office directly 😂 no need go all the way there.. but, I still wanna eat them fresh and hot.. so I guess I would still come all the way to pick up in person again 😆

The pick up spot was a little confuse tho.. u can order from the machine and pick up from the basement, seems not only one restaurant is using this pick up spot.. I saw some other ppl were confused about how it works too.. I was too confused about the machine so I ordered from online delivery platform and chose pick up by myself after I got there 😅

I hope they can open an actual shop someday near Johnston street area like ship st., or swatow st., 😂 they deserve a place to dine-in .. I wanna enjoy their food right away!
So please consider about it @dirtyburger.hk !

I would totally revisit and wanna try their sweet and sour chicken burger next time!
And gonna remind myself to get more ketchup next time 😆😂
2022-04-22 37 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 銅鑼灣- Dirty Burger外賣店♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ Freshlane係自取店 有好多間餐廳都喺呢個位置合租😀可以預先網上落單 或者好似我咁嚟到用機落order😀準備好食物後 會放係櫃入面自取😉成個過程唔洗同其他人接觸 特別適合而家疫情😷 今次揀咗呢間Dirty Burger 因為上網搜尋🔍過發現啲包係鹼水麵包而且鎅咗十字係包上面 好特別🔹招牌陀地手打牛肉漢堡 $98包真係比較厚實 比平時食嘅包硬身啲飽肚感up ⬆️手打牛肉的確係唔同啲☺️ 保留牛肉口感 唔係一Patpat 亦帶肉汁🔹地獄陀地手打牛肉漢堡 $105地獄陀地估唔到係會加原條辣椒🌶️係上面本身都唔係好知點食 哈後來就一口咬啲啲咁加上本身漢堡入面都有啲辣醬所以呢個係幾重層次嘅辣🤩🔹三角薯餅 $15本身以為會係自家制薯餅 但原來唔係 🔹陀地香炸雞翼 $53雞翼炸粉唔厚 所以皮薄脆而肉又嫩上面淋上茄醬 更開胃不過只有4隻 價格少貴

Freshlane係自取店 有好多間餐廳都喺呢個位置合租😀

雞翼炸粉唔厚 所以皮薄脆而肉又嫩
上面淋上茄醬 更開胃
不過只有4隻 價格少貴

2022-04-09 51 瀏覽
🍔雙層陀地手打牛肉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍟厚切鹽味薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍔咕嚕菠蘿炸雞👍🏻👍🏻👍🏻😋炸燒賣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍔呢款係鹼水漢堡包,包體好香牛油味,係有口感既包,我自己好鍾意呢個包既texture,手打牛肉好juicy,配埋酸酸辣辣既自家醬料同芝士🧀,好驚喜😍咕嚕菠蘿炸雞🍔真係好似食緊啖啖肉港式咕嚕肉感覺,鍾意食炸雞既朋友唔可以錯過😬😬 好欣賞佢地本身個醬+焦糖洋蔥,食得出好用心製作!炸燒賣一定要食!外脆內軟,加埋d 乾辣椒粉超惹味🤤 薯條有2款,有淡淡既牛油甜味,幾特別👍🏻見佢地都好多單,我都預先whatsapp order定自取,店家回覆都好友善,而家疫情有免接觸既取餐區呢個設計真係唔錯👍🏻
🍔雙層陀地手打牛肉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍟厚切鹽味薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍔咕嚕菠蘿炸雞👍🏻👍🏻👍🏻
😋炸燒賣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-04-04 51 瀏覽
上次公司同事叫咗個二人套餐一齊食好正,所以輪到我請返佢食😁近排返工時間都係食外賣多,所以就叫app—————————🍔陀地陀地套餐:咕嚕菠蘿炸雞漢堡:一向都好鍾意食中菜嘅咕嚕肉,所以有咕嚕肉味道嘅漢堡包🍔咁特色嘅味道,我一定會叫來吃,食落真係好正,味道隨咗似足咕嚕雞球的味道外,連配料都充足,菠蘿🍍洋蔥🧅⋯⋯等等的配合、酸甜味道的適中👍😋————————-素漢堡:不吃肉和不吃牛肉的又有選擇,素牛肉的味道就像吃牛肉一樣的質感和味道…配上爽口及醬汁的菜,香脆的薯餅、豐富的材料,豐富的味道😋————————小食:香炸港式燒賣:脆卜卜又香脆有軟熟的港式炸燒賣、就是陀地的味道😂—————————邪惡白車打芝士醬配香脆厚切薯條:極度邪惡的白車打芝士,濃郁又豐富的芝士香,厚厚的又香脆軟熟的即炸薯條👍————————飲品:檸檬茶:可樂:檸檬茶、可樂配陀地漢堡包🍔套餐,滿足的口味——————————港式口味漢堡包..陀地味道更加啱其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶————————-

—————————
🍔陀地陀地套餐:
咕嚕菠蘿炸雞漢堡:

————————-
素漢堡:

————————
小食:
香炸港式燒賣:
脆卜卜又香脆有軟熟的港式炸燒賣、就是陀地的味道😂

—————————
邪惡白車打芝士醬配香脆厚切薯條:

————————
飲品:
檸檬茶:
可樂:
檸檬茶、可樂配陀地漢堡包🍔套餐,滿足的口味
——————————
港式口味漢堡包..陀地味道更加啱
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶