難得荃灣有呢間滄海為珠嘅餐廳~ 開左年半~ 😋食左馬來西亞榴連凍餅/ 飲柝dirty / shakerato 🏝️環境非常之好, 用牛仔布為主.d decoration 大部份用牛仔布hand made. 好多牛仔布花花. 天花掛左好多唔同顏色溉牛仔褲管,非常特別. 好有心機☕️🍰食物: 榴連凍餅.好好味- 焦糖非常脆/ 又唔甜無論入口/ presentation 都睇得出好用心, 士多啤梨🍓整成花花. 心機之作杯咖啡都好👍🏻💁服務: 店主非常nice,言談之間了解由做牛仔布起家,之後轉營做餐廳~ 所以deco 全人手~
難得荃灣有呢間滄海為珠嘅餐廳~
開左年半~

☕️🍰食物: 榴連凍餅.好好味- 焦糖非常脆/ 又唔甜
杯咖啡都好👍🏻
2023-05-21
  • Dirty  /  榴連凍餅/   Shakerato
2023-04-28 200 瀏覽
平曰午餐唔使等位嘅高質嘅cafe,炸雞包薯條都好熱,炸雞又嫩,又唔油, 個醬都好特別,似甜嘅魚柳包醬,好食。意粉不過不失。焦糖咖啡都好飲,偏苦,但焦糖味香甜。老細好人。
2023-04-28
2023-04-26 176 瀏覽
每晚放工搭巴士都會見到此餐廳,被門口放了很多熊仔吸引住。 上星期六下午約了老公一齊去撐枱腳。餐廳內環境,寧靜舒服,座位與座位之間有足夠空間。不會好迫。再加上播放放柔和樂曲。真的令人很有舒一口氣的感覺。我同蝦子餅叫了2個餐,蟹肉白酒煮意粉,蟹肉超多,意粉軟硬度適中。黃金蟹肉意大利飯。咸蛋同蟹肉好夾,味道很好。而且很大份。我們追加了一件蛋糕。蕉糖苿莉芝士蛋糕。味道清新不太甜。另外再叫了2咖啡,香蕉朱古力咖啡同ice long black.可能是咖啡豆問題。咖啡味出咖到。不過店員幫我哋拉花。而且店員很有禮貌。最後此餐廳toilet也值得一讚,很乾淨。lady 們放心去。

2023-04-22
  • 蟹肉白酒煮意粉
昨天到荃灣一寵物店走走,順道在附近找地方吃東西,家人提議吃西餐,最後找到這家網上好評如潮的Café。😞牛仔龍蝦湯 🌕🌑🌑🌑🌑 +hkd *2拉花漂亮,可惜味道一般、沒有龍蝦肉,質感像沒打好的茨汁。😋 主廚特色慢煮黑毛豬鞍伴蘋果蓉 🌕🌕🌕🌕🌕 188hkd *2鬆軟、多汁、重橡果味,用上漢堡肉的調味,但十分惹味,搭配的蘋果蓉香甜而解膩;蘆荀軟淋但太油膩、草青味重,近乎沒有調味;茄子軟淋但沒有味道,而且是我們不喜歡吃的。唯一缺點是慢煮不能煮成8-9成熟,但沒有overcooked已經非常好。😋 西班牙海鮮意大利飯 🌕🌕🌕🌑🌑 138hkd味道不錯,海鮮都十分新鮮、彈牙,不過並非意大利飯,而是湯飯,而且完全不像西班牙風,若改名的話會是滿分。😋 香煎帶子 🌕🌕🌕🌑🌑 +88hkd並非刺身級,不過在非刺身級來說算煎得不錯。😋 炸洋蔥圈(半份) 🌕🌕🌕🌕🌕 +38hkd洋蔥甘甜,而且非常酥脆,炸得剛剛好,調味亦洽到好處。😋 炸魚薯條 🌕🌕🌕🌕🌑 +88hkd炸魚外脆內嫩,調味亦不錯,不過只有一件。薯條香脆,調味正常,但並非我們喜愛的幼薯條。甜品😞 牛仔品牌焦糖芝士凍餅 🌑🌑🌑🌑🌑 +38hkd整件

😞牛仔龍蝦湯 🌕🌑🌑🌑🌑 +hkd *2
拉花漂亮,可惜味道一般、沒有龍蝦肉,質感像沒打好的茨汁。

😋 西班牙海鮮意大利飯 🌕🌕🌕🌑🌑 138hkd

😋 香煎帶子 🌕🌕🌕🌑🌑 +88hkd
並非刺身級,不過在非刺身級來說算煎得不錯。

😋 炸洋蔥圈(半份) 🌕🌕🌕🌕🌕 +38hkd

洋蔥甘甜,而且非常酥脆,炸得剛剛好,調味亦洽到好處。

😋 炸魚薯條 🌕🌕🌕🌕🌑 +88hkd

甜品
😞 牛仔品牌焦糖芝士凍餅 🌑🌑🌑🌑🌑 +38hkd

整件都有塑膠味、焦糖太硬、芝士味不重、餅底太硬且與蛋糕分離。旁邊的士多啤梨做成玫瑰花狀甚漂亮,不過淡而無味。

😋 精選雪糕新地 🌕🌕🌕🌑🌑 48hkd

有兩大球雪糕,包括芒果味及咖啡味 應該是Haagen-Dazs的。裝飾還可以,不過太硬吃不了。

飲品
😋 熱朱古力 🌕🌕🌕🌕🌕 38hkd *2

少有地高質的熱朱古力!朱古力的天然酸味加上濃濃的奶味以及完美的拉花❣️超高質!

😋 紅葡萄柚多多 🌕🌕🌕🌕🌑 42hkd
味道比想像中好,不過裏面含大量有家人不喜歡的愛玉。

二人享用,連加一,人均 💰521.5hkd

• 慢煮黑毛豬鞍配蘋果蓉
  • 炸洋蔥圈
  • 炸魚薯條
2023-02-15 341 瀏覽
最近喺荃灣經過一間用牛仔布做主題既CAFE覺得幾得意而且食物價錢唔係好貴又多甜品食但就唔記得左影相😂😂😂剩係影左呢個抹茶芭菲同菠蘿梳打~超邪惡芭菲因為成杯好多cream其實佢仲有雞蛋仔雪糕同waffleWaffle比芭菲好食呢~~另外佢地個burger都好食👍🏻但就無影到相鋪頭裝修都有牛仔主題好得意~如果鍾意文青野仲可以去行埋附近既南豐紗廠📍DENIM CAFE (荃灣)荃灣青山公路荃灣段419號地下
最近喺荃灣經過一間用牛仔布做主題既CAFE
覺得幾得意而且食物價錢唔係好貴
又多甜品
但就唔記得左影相😂😂😂
剩係影左呢個抹茶芭菲同菠蘿梳打~

超邪惡芭菲因為成杯好多cream
其實佢仲有雞蛋仔雪糕同waffle
Waffle比芭菲好食呢~~
另外佢地個burger都好食👍🏻
但就無影到相
鋪頭裝修都有牛仔主題好得意~
如果鍾意文青野仲可以去行埋附近既南豐紗廠

📍DENIM CAFE (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段419號地下
2023-02-12 254 瀏覽
尋日lunch第一次去呢間餐廳,有book 定枱, 所以一去到就有位, 環境乾淨舒服,雖然冇梳化卡位,但枱與枱之間周圍闊落, 食物質素喺荃灣區cafe' 嚟講算中上水準, 地點都算方便, 喺愉景新城向福來村天橋一落就到。會再去試其他食物!
2023-02-11
2023-01-16 272 瀏覽
牛仔明太子披薩+煙肉+煙三文魚 $193 4.5/5😋本身明太子薄餅得明太子、蕃茄同芝士,想要其他配料就要加錢!薄餅邊好香脆😍中間嘅地方就好軟唔會好乾🤤薄餅嘅口感係啱啱好!芝士拉晒絲好正!明太子都幾香~雖然食到成手都係油🤣但係超滿足!黃金蟹肉意大利飯🦀 $169 4/5😋聞到好香嘅鹹蛋黃味😍飯嘅口感粒粒分明但偏軟身!都會食到蟹肉嘅香味不過唔會好濃~份量唔算好多,同埋味道唔會好膩,所以食完唔會好heavy ~Lotus Coffee雞蛋仔✨ $78 4/5😋超靚超打卡able嘅甜品✨揀咗咖啡味諗住會冇咁甜🤣雞蛋仔唔算太香,而且有啲乾,所以配埋雪糕食就好啲🤤雖然唔會好驚喜但打卡嚟講都好食嘅!整體嚟講環境都坐得幾舒服,而且職員都好nice✨食物嘅話cafe嚟講算好出色😍特別係pizza🤤
牛仔明太子披薩+煙肉+煙三文魚 $193 4.5/5😋

黃金蟹肉意大利飯🦀 $169 4/5😋

Lotus Coffee雞蛋仔✨ $78 4/5😋

Denim Cafe價錢💲: $78/ +$18好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.3/5-食飯時間來到呢間以牛仔布做主題的cafe,人流好小,環境好清靜😳 位於愉景新城同中染大廈對面的街道,比較唔起眼。內裡的佈置大部分都係藍色/有牛仔的元素,仲有好多熊啤啤的公仔!平日有做lunch set,不過款式唔多。我見散叫的飲品都特別靚!-跟餐的蘑菇湯有粉紅色的拉花,視覺上好靚。飲落有粒粒蘑菇,唔算好順滑。同埋調味稍微有d淡,落啲黑椒比較好😳-🆗香辣安格斯牛意粉。意粉偏硬,條條分明,係我中意的質感😗 佢就好似用左啲香蒜同辣椒炒咁,好惹味。但食食下會越食越辣,仲有辣油😱 真係好少食咁辣的意粉!有加tabasco的感覺,但欠缺左一啲鹹味🥺 安格斯牛食得出係靚牛,肉味濃而唔韌😋-✅Taro Latte。係好少飲的味道!當日的拉花仲係一隻可愛的🐶。淡淡芋頭雪糕味的芋香,好滑亦唔會太甜。-可惜今日叫的set lunch唔算太好食🤫 同埋意粉份量比較小,食完唔夠滿足。餐廳的菜式都小調味咁,同行同事都覺得如果荃灣咁多cafe選擇就未必會食佢了😵-
Denim Cafe
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.3/5

#piggyfoodiein荃灣
2022-12-21 174 瀏覽
以牛仔為主題的西餐廳🧵睇得出餐廳係設計上放左唔少心思~同埋呢到既staff都好nice,每次黎親都好有禮貌!!平日lunch set大約$60-80左右,包湯及飲品臨近聖誕,餐廳亦特別改了聖誕限定餐單🎄 (但價錢一下子都加到$100up)特式龍蝦湯 & 熱蜂蜜綠茶 龍蝦湯上面畫左圖案 (相信係配合番餐廳牛仔主題用左藍色畫)味道正常唔會過鹹熱綠茶大大杯,甜度剛好~南瓜汁三文魚帶子意大利飯份量好多,三文魚整成碎粒撈入飯內,差唔多啖啖都有三文魚🤤risotto岩岩好整到半生熟,帶子正常發揮,無雪味南瓜汁份量剛好包住每粒米,亦有南瓜既甜味,應該係自家製的唔係用現成開水既感覺所以食落一啲都唔漏,但真係好大份食到好飽😝覺得如果將撈入飯內既翠玉瓜片轉成粒狀 成個飯會更加融合~
以牛仔為主題的西餐廳🧵
睇得出餐廳係設計上放左唔少心思~
同埋呢到既staff都好nice,每次黎親都好有禮貌!!
平日lunch set大約$60-80左右,包湯及飲品

特式龍蝦湯 & 熱蜂蜜綠茶
龍蝦湯上面畫左圖案 (相信係配合番餐廳牛仔主題用左藍色畫)
味道正常唔會過鹹
熱綠茶大大杯,甜度剛好~
南瓜汁三文魚帶子意大利飯
份量好多,三文魚整成碎粒撈入飯內,差唔多啖啖都有三文魚🤤
risotto岩岩好整到半生熟,帶子正常發揮,無雪味
所以食落一啲都唔漏,但真係好大份食到好飽😝
覺得如果將撈入飯內既翠玉瓜片轉成粒狀 成個飯會更加融合~
2022-12-14
2022-10-26 190 瀏覽
餐廳負責人係1958年老子號「賴榮記布廠」嘅第三代負責人,佢希望牛仔布藝文化傳承落去,所以注入家族牛仔布業元素,將Cafe變成小博物館🤩行入餐廳,好似入咗牛仔布博物館。門口位置有一班著住自家製牛仔衫既熊仔歡迎客人,十分可愛🥰 餐廳每個角落,上至天花,下至餐枱上嘅玫瑰花,都係以牛仔布作為主題,全部由老闆和設計師自家設計~ 最吸引我嘅係牛仔布結他真係好特別!同埋餐枱上面嘅牛仔布玫瑰花,高貴得嚟又帶有一份型格。老闆好nice,一入嚟同我哋say hello,好歡迎我哋打卡影相,仲介紹咗餐廳嘅打卡位俾我地知☺️ 呢度環境舒服,食物同服務質素都十分好🫶🏻西班牙海鮮意大利飯:意大利飯係我鐘意有咬口既質感,海鮮材料豐富,第一次食晒啲飯仲有海鮮淨!味道濃郁又有海鮮鮮味,必試!特製牛魔王漢堡:賣相超吸引,牛肉好juicy有肉味, 熱辣辣既粗薯條超有薯味,加上適量既鹽調味,真係好好食!抹茶沙冰:唔會苦又有抺茶味,加上大熱天時飲一口沙冰真係透心涼

秘制牛魔王漢堡配特色薯條及沙律
西班牙海鮮意大利飯
跟餐甜品
  • 特製牛魔王漢堡
2022-10-25 139 瀏覽
好多年青人鍾意去café,我都要追上潮流扮文青📖,呢間café以牛仔布為主題,唔好以為佢獨沽一味all day breakfast,呢度都幾多款式選擇,由於第一次嚟,店員好細心講解menu上食物,我哋叫咗一客炸雞翼,很香口,黃金蟹肉意粉很鮮味,啖啖蟹肉,Pizza可以加$自選配料,咁梗係加我至愛嘅Parma Ham,薄身Pizza配以咸香火腿,友人唔 like ☕️ ,嗌咗杯藍柑青檸梳打,不過不失,我點了一杯 blue ocean,打咭一流,估唔到幾好飲噃!成日覺得靚嘅多數唔掂,最後點了一份green tea waffle,呢個要趁熱食,服務方面 ~ 呢度D店員好nice,亦很主動為你refill清水,坐响度你會覺得好chill,好值得再嚟幫襯,提提大家記得訂枱,因為假日好full吓。
,提提大家記得訂枱,因為假日好full吓。

green tea waffle
blue ocean
炸雞翼
忌廉湯
2022-10-14 78 瀏覽
At last week, I saw this restaurant nearly D Park Mall. So we are planning go to try it and take a look. Today we brought my daughter go to try her favourite one that is egg waffle with ice cream. And we saw a adorable bear with jeans of decoration inside, we love the environment in it. I also drink a delicious Latte coffee that is really good, i think we will recommend it to our friends.

2022-10-14
紀念日
  • 黃金蟹肉海鮮飯
經常在對面馬路見到呢間😂都好想嚟試吓⋯今日終於的起心肝去試吓😂😂環境我好鐘意⋯⋯因為夠大,枱與枱之間距離充足👍🏻👍🏻重點係客人質素OK😍😍餐廳內唔會好嘈😂🙏🏻🙏🏻中午時間其實都叫滿座,但係唔會趕客⋯俾你慢慢坐,傾吓計⋯侍應非常有禮貌👍🏻 我見到2-3個侍應,都係中年男士⋯唔知係咪老細呢🤭🤭碟豆花咖啡,比幅圖吸引左,所以試吓😂 用嚟打卡幾好,飲就正正常常⋯下次會試其他款😂😂慢煮豬⋯對唔鍾意食豬肉嘅我來講😂😂👍🏻佢已經好好食✅確實值得一試✅
我見到2-3個侍應,都係中年男士⋯唔知係咪老細呢🤭🤭
碟豆花咖啡
慢煮豬鞍
2022-10-06
碟豆花咖啡
慢煮豬鞍
其實呢間年頭嘅時候已經好想黎,但由於俾人book爆左再加疫情,所以一直擱置左。到最近朋友提起佢我又開左條癮想黎。牛仔布嘅主題👖加埋熊仔嘅裝飾🐻,女仔一定想黎🥰🧸安格斯特級肉眼配香蒜牛油🥩$118肉眼唔算厚肉,大約手掌size,略為多左啲筋,揀左5成熟,唔韌,合格。薯菜用左粗薯條🍟,加番啲分🧸明太子蟹棒意粉🍝 $68呢個意粉好Creamy好幼滑!蟹棒都有成三條,明太子味都好重,呢個價錢有咁嘅質素算係良心價🧸Caramel Latte🍯 +$20本身餐飲就包美式咖啡、蜂蜜綠茶或者柚子蜜,但係想試下其他咖啡,所以揀左焦糖咖啡。味道帶好輕微甜味🧸Hazelnut Latte🌰 +$20上面灑左啲Hazelnut上去裝飾,有少少口感,味道唔算太甜,好飲🧸餐湯 🥣好有心思整左Denim嘅字上去,粟米湯就唔係太濃,有點稀,味道尚可我地一行5人,黎嘅時候俾4人枱加梳化位,問店員可唔可以要埋隔離張枱,因為怕食野好迫,但佢地就話有人坐,但結果到食完都冇人黎🤥朋友話佢次次黎都係呢個lunch menu,如果間唔中轉下會更perfect!

🧸安格斯特級肉眼配香蒜牛油🥩$118

🧸明太子蟹棒意粉🍝 $68

🧸Caramel Latte🍯 +$20

🧸Hazelnut Latte🌰 +$20

🧸餐湯 🥣

2022-09-26 125 瀏覽
最近成日喺社交平台見到有人推介呢間Cafe 環境好吸引 係一間有主題嘅Cafe 好特別 以藍色牛仔布做主題 仲有好多熊啤啤 俾佢嘅環境吸引咗 Book mark咗好耐可以去試吓 我哋大約夜晚六點到餐廳 可能太早當時未有人 但好多枱已經寫住有Booking 呢間餐廳必食嘅係豬鞍 就一定要試吓 我地冇叫Dinner Set 就咁叫兩個Main course加杯嘢飲 老闆仲好好人 請我哋飲湯 是日餐湯係南瓜忌廉湯 好香南瓜味 好Creamy 廚師推介慢煮黑毛豬鞍配蘋果蓉 一上到枱賣相勁吸引 豬鞍好厚身好大舊 煎得好香口 一切就切到 肉質呈粉紅色 食落好嫩滑 好有肉汁 仲有蘋果蓉 食落酸酸甜甜 好開胃另外仲叫左個秘製牛魔王漢堡配特色薯條 賣相又係超吸引 牛肉漢堡好juicy好好味 仲有好多熱辣辣既粗薯條 呢隻粗薯條特別好味 飲品叫左杯菠蘿梳打 酸酸甜甜好開胃 幾好味整體黎講 環境好令 岩晒打卡 食物唔錯 價錢合理 服務態度好好 好滿意 值得一試

飲品叫左杯菠蘿梳打 酸酸甜甜好開胃 幾好味

菠蘿梳打