招聘中
最高可達 $23,000
月薪 (面議)
餐廳: Délifrance (愉景新城)
資訊:

2天前 0 瀏覽
愉景新城地下呢間delifrance 幾啱湊小朋友喺入面食嘢 小朋友可以喺出面大空地玩喺枱scan QR code落單OK 想傳統啲出去落單又得稍後專人送上 香蒜海鮮意粉幾隻剝殼大蝦 勁多蜆肉 蒜蓉炒意粉 香氣最吸引個代價就係記得食返幾粒香口膠,如果唔係唔好打開個口凍朱古力牛奶咖啡轉大裝+$5 朱古力味比較重 咖啡味道正常面頭放咗幾粒爆谷裝飾法國杏仁撻$33 & 藍莓芝士蛋糕 $33甜品整得幾好食 價錢會貴少少芝士蛋糕成件食晒都唔會覺得好滯
愉景新城地下呢間delifrance 幾啱湊小朋友
喺入面食嘢 小朋友可以喺出面大空地玩
喺枱scan QR code落單OK 想傳統啲出去落單又得
稍後專人送上

幾隻剝殼大蝦 勁多蜆肉
蒜蓉炒意粉 香氣最吸引
個代價就係記得食返幾粒香口膠,如果唔係唔好打開個口

凍朱古力牛奶咖啡
轉大裝+$5 朱古力味比較重 咖啡味道正常
面頭放咗幾粒爆谷裝飾

法國杏仁撻$33 & 藍莓芝士蛋糕 $33
甜品整得幾好食 價錢會貴少少
芝士蛋糕成件食晒都唔會覺得好滯
2024-06-05 12 瀏覽
性價比之選!二百蚊唔使就有法式二人餐!同朋友收工打算睇場戲,簡簡單單打算戲院對面食都有驚喜😎值得一讚,員工落單係好清晰,確保客人知道餐牌內容👍🏻二人餐($198)套餐黎講選擇都幾多,主菜有七至八款份量都係一人份量,想飽肚啲可以叫個意粉類啊手撕豬肉芝士班里尼包-蕃茄醬汁好開胃,熱辣辣新鮮送上豬肉軟腍,加埋溶化芝士,健康又好味😋雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉-用鐵鍋上,店員送餐有提醒小心熱好細心👍🏻麵汁較濃,有脆焗合桃增加口感迷你雪糕牛角酥[2件]-簡單直接的好味!好欣賞佢哋每道餐點都會加熱送上,熱辣辣牛角酥再加冰凍嘅雪糕,就係雙重享受!凍焦糖爆谷朱古力-加少少錢的快樂🤭朱古力原汁原味,本身較少甜味,配合返爆谷都OK呀~另一餐茶會揀咗公平貿易有機茶支持下~結論:超值價錢,地方都相對乾淨好坐,嘢食都不錯 😋#A家食評 #delifrancehk #delifrance #荃灣美食 #法式美食 #甜品控 #性價比系列
性價比之選!二百蚊唔使就有法式二人餐!

同朋友收工打算睇場戲,簡簡單單打算戲院對面食都有驚喜😎

值得一讚,員工落單係好清晰,確保客人知道餐牌內容👍🏻

二人餐($198)

套餐黎講選擇都幾多,主菜有七至八款
份量都係一人份量,想飽肚啲可以叫個意粉類啊

手撕豬肉芝士班貝尼包

手撕豬肉芝士班里尼包-
蕃茄醬汁好開胃,熱辣辣新鮮送上
豬肉軟腍,加埋溶化芝士,健康又好味😋

雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉

雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉-
用鐵鍋上,店員送餐有提醒小心熱好細心👍🏻
麵汁較濃,有脆焗合桃增加口感

雪糕牛角酥

迷你雪糕牛角酥[2件]-
簡單直接的好味!好欣賞佢哋每道餐點都會加熱送上,
熱辣辣牛角酥再加冰凍嘅雪糕,就係雙重享受!

凍焦糖爆谷朱古力

凍焦糖爆谷朱古力-

另一餐茶會揀咗公平貿易有機茶支持下~

結論:超值價錢,地方都相對乾淨好坐,嘢食都不錯 😋

煙肉薯仔湯
2024-05-30
手撕豬肉芝士班貝尼包
雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
雪糕牛角酥
凍焦糖爆谷朱古力
  • 菠菜雞肉芝士汁合桃螺絲粉
剛好在荃灣愉景新城溜娃,發現Delifrance重新裝潢,座位比以前闊落而且仲有送餐服務😍出眾的海軍藍LOGO,十分搶眼,盡顯高級感。餐廳一如既往主打輕食和意粉🍝,其二人餐性價比高,包括頭盤+ 主菜+甜品🍮+飲品,比單點較為化算。頭盤🥄:選了餐湯、是火腿薯仔🥔湯,薯仔打至香軟細滑,加上忌廉面糊,整體質感濃稠,調味剛好不會過鹹,而且仲有厚切火腿條增加口感。配上外脆內軟的法包🥖多士,蘸上湯汁,不錯。主菜🍲:香蒜海鮮意粉:呈上桌已經充滿蒜蓉香,每條煙韌有口感的意粉掛滿了煎香的蒜蓉顆粒,配上新鮮洋蔥🧅和香草碎,加上毫不吝嗇的蜆肉和爽彈大蝦🍤,簡單但考功夫,加上適量辣椒仔增添香氣。炸阿拉斯加魚柳配薯條:魚柳新鮮炸起熱辣辣,外脆內軟,魚柳肉一梳梳炸漿調味比較甜,可加檸檬汁解一解膩,薯條🍟略嫌唔夠脆身,但勝在大條而且提供蜜糖芥末醬和茄汁任君選擇,重點由羽衣甘藍沙律可以平衡下。甜品🍮:迷你雪糕牛角酥,牛角酥經過烘烤,特別酥脆,食得出好多層次而且呈蜂窩狀紋理,香滑雲呢拿雪糕配合熱辣辣牛角酥,冰火交融,仲有邪惡嘅朱古力醬係表面。飲品🍸:芒果熱情果梳打:芒果糖漿喺底部攪勻之後同熱情果嘅甜有加乘嘅作用,梳打的

頭盤🥄:

主菜🍲:

甜品🍮:

飲品🍸:
芒果熱情果梳打:芒果糖漿喺底部攪勻之後同熱情果嘅甜有加乘嘅作用,梳打的氣泡🫧與甜味融合,涼透心。

總結:
性價比極高的二人餐
頭盤+ 主菜+甜品🍮+飲品

2024-05-12 32 瀏覽
以前成日都嚟食,因為好中意食佢啲包😍 依加佢主打意粉🤔 估唔到都幾高質,應該話性價比高!叫咗個二人餐有餐湯、主菜、飲品同甜品都係$198‼️絕對夠食😍主菜嗌咗卡邦尼意粉同埋焗意式蜆肉意粉,兩個都好足料,好食😋焗完嗰層芝士真係好正不過最值得一讚嘅係佢嘅甜品,迷你雪糕牛角酥,呢個配搭好好食!牛角包係微暖加雪糕🍦好正✌🏻 可以再encore 😍 飲品嗌咗檸檬蜜,男朋友覺得好好飲💁🏻‍♀️ 整體嚟講一定會再食‼️

2024-04-17 78 瀏覽
同小朋友去愉景新城玩,順便食午餐,好耐冇食delifrance所以就去食,lunch 唔算好多選擇叫咗carbonara同雞肉芝士汁螺絲粉午餐包餐湯麵包同嘢飲,餐湯係忌廉粟米湯,carbonara都夠creamy,而且多煙肉同埋蘑菇,整體味道唔錯雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉,佢係焗芝士,所以一黎到係熱辣辣嘅,芝士汁冇carbonara咁濃味,不過配上合桃,好有咬口,都好好食!雞扒都好大塊,而且肉質好嫩!午餐仲可以加配其他小食,我地加左芝士薯條,薯條都夠脆,芝士份量都多,總括嚟講係不過不失嘅西餐
叫咗carbonara同雞肉芝士汁螺絲粉
午餐包餐湯麵包同嘢飲,餐湯係忌廉粟米湯,
2024-04-09 70 瀏覽
愉景新城Délifrance裝修後重新開張,座位闊落舒適,仲有送餐服務Délifrance既二人餐性價比極高,前菜餐湯、主菜、甜品同餐飲,人均消費100元,非常親民抵食是日餐湯 - 忌廉湯 忌廉湯香滑濃郁配一塊法包前菜沙律醬汁甜甜酸酸,清新開胃紅酒燴牛尾意粉紅酒燴牛尾炆得軟好入味,肉質軟淋,好有水準卡邦尼意粉邪惡卡邦尼意粉,卡邦尼醬汁濃郁creamy,香滑味濃,仲好足料煙肉,滿滿既洋蔥及蘑菇,食到停唔到好迷你雪榚牛角酥牛角包酥脆上面加上香滑雪榚,外脆內軟😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

是日餐湯 - 忌廉湯
忌廉湯香滑濃郁配一塊法包

前菜沙律
醬汁甜甜酸酸,清新開胃

紅酒燴牛尾意粉
紅酒燴牛尾炆得軟好入味,肉質軟淋,好有水準

卡邦尼意粉

迷你雪榚牛角酥
牛角包酥脆上面加上香滑雪榚,外脆內軟

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
以前中學附近有間Delifrance,果時我最鍾意食佢嘅碎蛋百吉包🤤,當年cafe選擇無而家咁多,幾乎係獨市 。搬咗黎荃灣之後,終於又有Delifrance在屋企附近,又可以繼續食百吉包~~~~~😍碎蛋依然咁滑咁足 。加埋煙三文魚仲豐富 。不過想再要多點蛋白質,就加了焗雞鎚!估唔到而家在delifrance仲有果茶、affogato這些選擇。果茶用twinnings茶包,整壺上誠意足 。affogato超大杯,仲有一塊蝴蝶酥同薄荷葉,快餐黎講真係幾有誠意 !超大球雪糕,好滿足!外帶甜品都多了很多選擇,今次選了新品蜜桃批,返屋企焗返熱就是一個nice dessert,是我在晚飯後好好慰勞自己💆🏻‍♀️的手段 。D-Park店優惠,閒日點主餐牌套餐,送餐湯PS. 呢間delifrance都幾多人,我走嘅時候係下午茶時段,都full full地!

不過想再要多點蛋白質,就加了焗雞鎚!

果茶用twinnings茶包,整壺上誠意足 。

超大球雪糕,好滿足!

D-Park店優惠,閒日點主餐牌套餐,送餐湯

2024-04-03 54 瀏覽
今日收工想簡簡單單食一餐西餐就決定食Delifrance😬😬經典西餐之選,親民至極我地叫左個set,2個人食 👩‍❤️‍👨白湯餐茶都非常之有水準至於主菜 🍷🐄紅酒燴牛尾意粉🍝牛尾燉得好軟嫩,味道濃郁,配上紅酒嘅香氣,令人垂涎欲滴🧄香蒜大蝦海鮮意粉🍤意粉煮得剛好彈牙,蝦同海鮮鮮美多汁,大蝦帶有香蒜嘅味道,味道鮮美總體黎講,食得出每一樣食材都好新鮮,肉質又彈牙又爽脆,真係令人回味無窮食材無雪藏味,解凍處理做得好好,令味道更加鮮美。而且,呢間餐廳嘅環境真係好舒服,裝潢有格調,音樂舒適,好適合嚟拍拖同埋傾偈。職員嘅服務態度亦都好好,好貼心同主動,好快捷。總括而言,好舒服,食物新鮮好味道,環境,服務一流,值得一試!
今日收工
想簡簡單單食一餐西餐
就決定食Delifrance😬😬經典西餐之選,親民至極

我地叫左個set,2個人食 👩‍❤️‍👨
白湯餐茶都非常之有水準
至於主菜
🍷🐄紅酒燴牛尾意粉🍝
牛尾燉得好軟嫩,味道濃郁,配上紅酒嘅香氣,令人垂涎欲滴
🧄香蒜大蝦海鮮意粉🍤

2024-03-26 57 瀏覽
已經有好幾年無幫襯過Delifrance啦,最近搬左出黎住,再屋企人煮飯就梗係要出街搵又平又抵食嘅餐廳啦。行過Delifrance發覺原來佢地menu都唔算好貴,二人餐重幾抵食添! 又有湯又有主菜包埋甜品嘢飲都唔洗$200,重要唔係細細份,真係食得飽人,性價比幾高!是日餐湯 - 蕃茄忌廉湯 其實我都幾驚飲蕃茄湯,因為我好僧食蕃茄,但佢呢個湯好creamy好滑,唔係煲得好酸我又接受到喎!跟湯送埋嘅餐包都幾好食。紅酒燴牛尾意粉 啲牛尾都幾多,食晒啲意粉都重未食得晒啲牛。紅酒汁好香,一啖接一啖好惹味。香蒜海鮮意粉超濃香蒜味,佢係香到食完之後重有陣香蒜味係個口到,中意食蒜嘅人真係唔好錯過!有超多蜆肉無沙嘅,果兩隻蝦都幾大隻都煮得好彈牙,意粉係我中意嘅口感,有啲彈牙嘅口感唔錯。迷你雪榚牛角酥一人一件唔會太大件,牛角酥脆卜卜超好味!加埋雪榚好邪惡,為呢一餐劃上完美嘅句號!凍芒果熱情果梳打男友話呢杯芒果同熱情果味好濃,加左梳打超解暑,勁適合而家開始熱嘅天氣!檸檬蜜檸檬加蜜糖真係好潤喉解膩,亦都唔會好甜,食完雪榚之後飲佢都無違和,好正。口痕試埋佢個雞脾仔,細細隻唔會好漏,連啲骨都入味,差啲想連骨都食埋

是日餐湯 - 蕃茄忌廉湯
迷你雪榚牛角酥
凍芒果熱情果梳打
檸檬蜜
口痕試埋佢個雞脾仔,細細隻唔會好漏,連啲骨都入味,差啲想連骨都食埋。

又搵到一間平靚正食堂啦,自己煮又要洗又要切,計落每人唔洗$100真係好抵。
2024-03-22
2024-03-23 42 瀏覽
Lunch唔知食咩好,上次食完Delifrance,覺得唔錯,又喺公司附近,非常方便。我哋叫咗兩個set,分別香蒜海鮮意粉配熱抹茶牛奶、煙三文魚卡邦尼意粉配熱特濃牛奶咖啡,仲加配了芝士薯條及藍莓芝士切餅,非常豐富。香蒜海鮮意粉配料豐富,有蜆、大蝦、蒜蓉及洋蔥,蒜香味十足,而意粉偏彈性,煙韌有咬口,不錯。 煙三文魚卡邦尼意粉配料有滿滿嘅煙三文魚、煙肉、洋蔥及蘑菇,配上creamy卡邦尼汁,非常好食。芝士薯條熱辣辣嘅薯條配上芝士,邪惡之選,但好食,正!藍莓芝士切餅芝士味濃厚,配上酸酸地嘅藍莓醬,絕對係完美配搭。抹茶牛奶及特濃牛奶咖啡飲品都唔會太甜,而且抹茶味突出,咖啡非常香濃。

煙三文魚卡邦尼意粉

芝士薯條
熱辣辣嘅薯條配上芝士,邪惡之選,但好食,正!

藍莓芝士切餅
芝士味濃厚,配上酸酸地嘅藍莓醬,絕對係完美配搭。

抹茶牛奶及特濃牛奶咖啡
飲品都唔會太甜,而且抹茶味突出,咖啡非常香濃。

2024-03-22 51 瀏覽
出街食飯有時不想花太多錢,看到2人晚餐$198已全包,即管試試頭盤:沙律或餐湯蕃茄忌廉湯:忌廉湯濃稠蕃茄味香濃,沾法包吃很讚沙律:有麵包粒,蕃茄,沙律菜等,口感豐富香蒜海鮮意粉蝦肉大隻彈牙,意粉軟硬適中,以洋蔥和大量蒜蓉炒香,非常惹味紅酒燴牛尾意粉紅酒汁香濃牛肉味,牛尾大大件毫不吝嗇,好吃餐飲凍咖啡和凍檸蜜,凍飲亦不用加錢甜品:迷你雪糕牛角酥冰凍的雲呢拿雪糕配上暖暖的牛角酥,牛角酥很香,兩者配合口感一流總括來說,二人餐不用$200 ,由前菜包到甜品,食物質素不錯又足料,必定會再來

頭盤:沙律或餐湯
蕃茄忌廉湯:忌廉湯濃稠蕃茄味香濃,沾法包吃很讚
沙律:有麵包粒,蕃茄,沙律菜等,口感豐富

香蒜海鮮意粉
蝦肉大隻彈牙,意粉軟硬適中,以洋蔥和大量蒜蓉炒香,非常惹味

紅酒燴牛尾意粉
紅酒汁香濃牛肉味,牛尾大大件毫不吝嗇,好吃

餐飲
凍咖啡和凍檸蜜,凍飲亦不用加錢

甜品:迷你雪糕牛角酥

2024-03-21 35 瀏覽
Delifrance既分店越黎越少,難得行過愉景新城,見到仲有分店,就入去試下,搵番兒時既回憶!座位好闊落,而且係OPEN AREA,好CHILL。有自助熱水同醬汁提供,好貼心午餐有多款套餐可選擇,有各式意粉揀,想輕食的話,都有各款三文治/ 焗薯可揀,套款仲配埋餐湯同飲品蕃茄濃湯蕃茄味超濃,好CREAMY,好開胃煙三文魚卡邦尼意粉卡邦尼個汁調得好食,上面舖左幾塊厚身既三文魚,意粉質地好,好味紅酒燴牛尾意粉牛尾份量多,夠淋又入味,個汁配埋個意粉,夾!芝士藍莓蛋糕+12可以加配甜品,好抵!我揀左呢款芝士藍莓蛋糕,芝士夠CREAMY,唔會太甜,正

蕃茄濃湯
蕃茄味超濃,好CREAMY,好開胃

煙三文魚卡邦尼意粉

紅酒燴牛尾意粉
牛尾份量多,夠淋又入味,個汁配埋個意粉,夾!

芝士藍莓蛋糕
2024-03-15 38 瀏覽
Délifrance(Deli番薯) 近年一改裏面裝修風格 比之前明亮咗好多主打休閒舒適寫意 輕食 主食 咖啡飲品 甜品都有啲唔同炸魚柳薯條經典英國名菜 魚柳油炸至金黃酥脆 內嫩滑多汁魚肉加啲搭配檸檬汁同塔塔醬提昇味道至於薯條同茄汁會食上癮始終油份比較高 間唔中食吓英國名菜都 OK焗軟心朱古力蛋糕配雪糕(雲呢拿)+$39成個整得幾靚 用士多啤梨朱古力醬點綴下 畫嘅花紋令到佢感覺上貴價咗濕潤且豐濃的朱古力蛋糕,外層烤至酥脆,內部則是融化朱古力慕斯牛肉煎蛋粟米蘑菇湯螺絲粉下午茶嘅價錢係幾吸引 呢個有啲似西式嘅沙嗲牛肉粉蘑菇湯味道好出 味道唔會太鹹,有點甜甜地
主打休閒舒適寫意 輕食 主食 咖啡飲品 甜品都有啲唔同

始終油份比較高 間唔中食吓英國名菜都 OK

焗軟心朱古力蛋糕配雪糕(雲呢拿)+$39

牛肉煎蛋粟米蘑菇湯螺絲粉
下午茶嘅價錢係幾吸引 呢個有啲似西式嘅沙嗲牛肉粉
蘑菇湯味道好出 味道唔會太鹹,有點甜甜地
2024-03-12 38 瀏覽
雖然啲人成日都話荃灣係美食天堂,但係大部份都係掃街小食或者韓燒放題,荃灣站附近想搵間靚少少嘅餐廳chill下都比較難所以知道咗愉景新城開Delifrance非常真係開心❤️今日難得可以放個long lunch,就同埋同事一齊去慢慢嘆雖然座位唔係卡位,不過都坐得舒服午餐價錢相宜, $100以內已經有飲品同意粉新裝期內,仲每一個餐都會送餐湯同包,非常划算叫午餐Set仲有幾款小食可以揀,我哋就揀咗加$12加購一份雞鎚同事想食輕食,就揀咗田園沙律$68連飲品,可以加$28選配一款配菜,有煙三文魚,烤雞或者大蝦, $100內就可以食到份新鮮沙律加飲品,性價比都幾高而我就揀咗一份紅酒燴牛尾意粉,份量比想像中多好多,牛尾非常軟軟腍,就算係牛筋部位都好容易咬開,味道較濃,撈埋意粉食鹹淡剛剛好仲有好多烘焙類甜品,價錢都非常化算,下次可以買返去公司做下午茶

所以知道咗愉景新城開Delifrance非常真係開心❤️

新裝期內,仲每一個餐都會送餐湯同包,非常划算
2024-03-12 27 瀏覽
以前讀書時不時會嚟delifrance食早餐食tea入門法式餐飲當時已經覺得好似好有品味多年過去呢個商場都改頭換面多次唯獨呢間餐廳可以一直同一個位置不變5點幾經過見到仲有tea set兩大一小來個early dinner小朋友好似第一次食迷你湯螺絲粉就啱晒有蛋有肉有澱粉,食完元氣滿滿自己揀咗份邪惡嘅炸魚薯條 $59連飲品份量唔少魚柳都有手板長但味道平平,炸得唔夠脆&唔夠鮮味薯條不過不失,過下口癮都可以嘅
以前讀書時不時會嚟delifrance食早餐食tea
入門法式餐飲當時已經覺得好似好有品味
多年過去呢個商場都改頭換面多次
唯獨呢間餐廳可以一直同一個位置不變

5點幾經過見到仲有tea set

兩大一小來個early dinner
小朋友好似第一次食
迷你湯螺絲粉就啱晒
有蛋有肉有澱粉,食完元氣滿滿

自己揀咗份邪惡嘅炸魚薯條 $59連飲品

份量唔少魚柳都有手板長
但味道平平,炸得唔夠脆&唔夠鮮味
薯條不過不失,過下口癮都可以嘅