2025-08-13 0 瀏覽
呢間Cafe整體環境好chill,燈光偏暖黃,有啲法式小酒館feel,見Dinner 有個勁吸引嘅set就點左(前菜、主菜、飲品、甜品)。前菜—黑松露薯條松露香氣好濃郁,配埋脆卜卜嘅薯條,真係忍唔住一條接一條,完全冇得停口! 主菜—海鮮香草意粉意粉煮得啱啱好,海鮮係鮮蝦非常新鮮彈牙,配埋香草嘅清香,成個味道平衡得好好。澳洲西冷牛扒至於牛扒,燒得啱啱 medium rare,肉質鮮嫩多汁,仲帶少少燒香味,好滿足!果味梳打甜品—心太軟(配芒果雪糕)心太軟一切開,個朱古力醬即刻流出嚟,配埋芒果雪糕,酸酸甜甜中和返啲濃郁嘅朱古力味道!

前菜—黑松露薯條

主菜—海鮮香草意粉

澳洲西冷牛扒

果味梳打
甜品—心太軟(配芒果雪糕)

用餐優惠
試食活動
2025-08-12 0 瀏覽
餐廳環境非常舊;食物選擇奇少;上菜極慢;上錯食物;黑毛豬,意粉不錯;nachos 很差;廚師/職員態度非常惡劣兇惡。好可怕的用餐經驗。好後悔俾咗一千蚊生意佢地,真係$1都嫌多。
餐廳環境非常舊;
食物選擇奇少;
上菜極慢;上錯食物;
黑毛豬,意粉不錯;nachos 很差;
廚師/職員態度非常惡劣兇惡。
2025-08-12
在太子和旺角的中間. 好方便的地點. 上樓店仲好. 因為仲靜仲舒服同朋友可以坐好耐的餐廳, 幾好特濃海膽意粉 ($198)海膽控要試!每條意粉都裹滿濃郁的海膽忌廉醬,還有來自加拿大的新鮮海膽。一口咬下去,海膽的鮮甜在口中散開~ 澳洲M3和牛西冷 ($258)上桌時那完美的炭燒紋理立刻吸引了我!使用簡單的鹽和胡椒調味,外層微焦脆口,切開後粉嫩的肉心讓人驚喜。咬下去肉汁四溢,脂肪分布均勻,牛油香濃卻不膩,真的是牛肉的原始鮮味!Ribena特調Cocktail ($128)沒想到利賓納也能這麼高級!果香突出,帶著微微的酒香,甜度剛剛好,讓人回味無窮。🍷薰衣草檸檬草特飲 ($78)吃完濃味菜後最適合這杯!薰衣草的香氣非常治癒,檸檬草的酸度清新爽口,酸甜交織中還有淡淡的花香,簡直是味蕾的小清新!
同朋友可以坐好耐的餐廳, 幾好

特濃海膽意粉 ($198)

澳洲M3和牛西冷 ($258)

Ribena特調Cocktail ($128)

薰衣草檸檬草特飲 ($78)
2025-07-31
2025-08-09 0 瀏覽
尋晚同朋友系旺角食完飯,轉地方去飲多杯嘢,隨機就搵左呢間。入到去,我哋已經講左淨系飲野。落左單,第一杯飲品到左之後,有個職員走黎話有最低消費200/人(加一收費前)。 我哋查詢為什麼不在我哋入坐前或者落單時講,佢話果個系新同事,唔系好熟。 當然我哋覺得呢個唔系理由。 緊隨住有另一個職員過嚟,話可以收返果2杯野,同我哋取消。 佢講得咁有霸氣,再加上佢的表情態度,即走。先唔評論呢間野好唔好食(因為無食),但服務態度真不知所謂。
尋晚同朋友系旺角食完飯,轉地方去飲多杯嘢,隨機就搵左呢間。

先唔評論呢間野好唔好食(因為無食),但服務態度真不知所謂。

2025-08-06 0 瀏覽
位於旺角的酒吧,地方闊落,配上幽暗格局,是浪漫餐廳之選。我們點了二人套餐,非常抵食。醬爆魷魚這道菜的魷魚鮮嫩多汁,醬汁的調味恰到好處,帶有一絲微辣,讓人食指大動。搭配的香料增添了層次感,每一口都讓人感受到海鮮的鮮美。海蝦香草意粉意粉的口感非常滑順,海蝦則新鮮且彈牙。香草的香氣為整道菜增添了清新的風味,使得這道菜既不油膩又令人回味。搭配少許檸檬汁,更能提升整體的味道。澳洲西冷牛扒這道牛扒熟度掌握得恰到好處,外焦內嫩,肉質鮮美。搭配的醬汁增添了風味,而旁邊的配菜則平衡了整體的口感。無論是獨享還是與朋友分享,都是不錯的選擇。果味梳打這款果味梳打清爽可口,水果的清甜與氣泡的刺激感相得益彰,是一個很好的開胃飲品,適合搭配任何一道菜。
位於旺角的酒吧,地方闊落,配上幽暗格局,是浪漫餐廳之選。
我們點了二人套餐,非常抵食。

醬爆魷魚

海蝦香草意粉

澳洲西冷牛扒

果味梳打

2025-08-01 237 瀏覽
酒吧餐廳1️⃣加拿大特濃海膽意粉好靚的金黃色,面上有3塊海膽,好鮮甜.意粉好掛汁,Creamy,份量十足.💰HKD$1982️⃣厚切西班牙黑毛豬柳配蘋果汁好大舊豬柳,外皮好香脆,內裡肉嫩,煮到粉紅色,油脂滿滿.bbq味好香濃,配上蘋果汁沙律.💰HKD$2383️⃣醬爆魷魚香濃醬汁炒,魷魚好彈牙💰HKD$884️⃣柚子烏龍,茶味幾濃蜜桃洋甘菊,清新之選💰HKD$78要留意人手不足,等待時間較長
酒吧餐廳
1️⃣加拿大特濃海膽意粉
💰HKD$198

2️⃣厚切西班牙黑毛豬柳配蘋果汁
💰HKD$238

3️⃣醬爆魷魚
香濃醬汁炒,魷魚好彈牙
💰HKD$88

4️⃣柚子烏龍,茶味幾濃
蜜桃洋甘菊,清新之選
💰HKD$78

要留意人手不足,等待時間較長
約咗朋友喺呢度聚一聚,首先佢哋嘅雞尾酒(嗰日我飲咗mocktail)已經好有驚喜,無論係味道同造型都好出色。黑松露醬薯條好脆口新鮮,推介佢哋嘅黑毛豬!佢哋煮得啱啱好啲肉仲好粉嫩同juicy😋
2025-07-24 295 瀏覽
在旺角鬧市高空,發現了一家隱藏的餐廳,入嚟要先按鐘推門,增加神秘感。室內燈光昏暗,慢慢研究餐牌。外面很熱先來一支Hoegaarden$88,另加服務費。此時發現調酒的純熟手法,非常吸引,趕快叫了2杯:Peach Camomile$78Lavender Lemon Grass$78一杯桃子洋甘菊味道甜中帶酸,一杯薰衣草檸檬草味道偏酸中帶甜,各有風味。拼盤三重奏 $128有酒自然要配最佳fish and chips一個拼盤包含了炸蝦、炸魚和薯條,飲啤酒不能沒有它們,這是一個常識吧。松露意粉 $198想飽肚就來一碟意粉吧,雖然份量不是很多,亦沒有什麼華麗的伴碟,煎香的魚柳誠意搭夠。意粉爽口再搭配的松露醬,令味道層次提升。

室內燈光昏暗,慢慢研究餐牌。

外面很熱先來一支Hoegaarden$88,另加服務費。

此時發現調酒的純熟手法,非常吸引,趕快叫了2杯:

Truffle  Pasta

松露意粉 $198
Truffle  Pasta
2025-07-23 280 瀏覽
上次黎開726已經想試呢間西餐 😊 門口感覺係VIP嘅地方, 要開門先見到餐廳 :0 有塊好靚嘅打卡MIRROR + , OPEN KTCHEN顯得入到去空氣感好足, BUT難免Dinner period時會有油煙味黎到當然要叫返杯酒 今日簡簡單單試杯最basic嘅whisker sour酒味好濃, whiskey 滲住淡淡木味, after taste酸中有甘, 做得非常有層次.朋友仔就黎返杯超解渴嘅lavender lemon grass ~ 開胃又消暑mode ~大家都唔係太餓叫個前菜+1main share 食Nachos – 送酒小食真係無得輸, 上面有cheese with 2個sauce 一路點住食, 熱辣辣仲要份量超大 食極都仲有 好啦重頭戲黑毛豬黎啦!好juicy 好厚切, 高分之作!今晚整體食物drink都好滿意, 唯一不足就係人手問題 好似爭小小~ 希望餐廳會改善下 😊
上次黎開726已經想試呢間西餐 😊
門口感覺係VIP嘅地方, 要開門先見到餐廳 :0
有塊好靚嘅打卡MIRROR

大家都唔係太餓叫個前菜+1main share 食

熱辣辣仲要份量超大 食極都仲有

好啦重頭戲黑毛豬黎啦!好juicy 好厚切, 高分之作!

2025-07-22
2025-07-22 228 瀏覽
呢間位於旺角站附近嘅隱世酒吧,真係有啲挑戰性!😆 入口超隱蔽,上到8樓成幅鏡牆,搵左一陣以為去咗秘密空間,原來要係右手邊按鐘推門入去。酒吧環境舒服,燈光柔和啱啱好,無壓迫感,超適合同朋友飲下嘢傾下計🍻。我哋試咗晚市二人套餐,真係好飽好滿足!頭盤係龍蝦湯,龍蝦肉唔少,味道真係超香濃!✨主食係意大利火腿蘑菇薄餅,邊邊燒得香脆,完全唔會死鹹。另外加錢upgrade 5成熟嘅澳洲西冷牛扒,肉味勁香,值得一試!🥩 唔可以唔提嘅係荔枝味果梳打,飲落清新又解暑,夏天飲啱啱好!🍹

龍蝦湯

龍蝦湯
2025-07-21 208 瀏覽
收工對自己好啲,同好友揀咗旺角樓上西餐廳,位置10分寬敞,氣氛有情調,啱晒談心。1. **醬爆魷魚** 主要用新鮮魷魚搭配香濃的醬汁(通常是甜麵醬或豆瓣醬+醬油、蒜末、蔥花等調味),快速翻炒而成。口感鮮嫩,味道香濃。2. **海蝦香草意粉** 這道義式料理結合了鮮美的海蝦與香草(如羅勒、香菜等),搭配意大利麵。通常用橄欖油、蒜末、白酒或奶油製作醬汁,讓海蝦的鮮味與香草的清新完美融合,適合喜歡海鮮和清淡風味的人。3. **澳洲西冷牛扒** 澳洲西冷牛扒(Sirloin Steak)是來自牛的後腰部位,肉質鮮嫩多汁,脂肪分布均勻。通常用簡單的鹽、胡椒調味,搭配烤或煎的方式,展現牛肉的原汁原味。📍Dark leaf cafe and lounge📕旺角彌敦道726號8樓

1. **醬爆魷魚**

2. **海蝦香草意粉**

3. **澳洲西冷牛扒**

📍Dark leaf cafe and lounge
📕旺角彌敦道726號8樓
2025-07-21
2025-07-14 303 瀏覽
餐廳訂座所選擇的餐諸多限制,我們坐下時已表明要點有85折的餐,但侍應們卻沒有誠實地把多人餐的選項告知我們(在OpenRice 裡此餐廳的介紹是有多人餐的),完全沒有意識去造有85折的菜式。他們堅持我們只能點較貴的餐,所以我們決定另覓其他餐廳食飯,以免影響心情。
2025-07-09 374 瀏覽
放工之後同朋友去咗旺角呢間Cafe食飯呢幢大廈有好多餐廳,今次揀咗呢間,一出𨋢口已經係reception,不過冇人招呼,入到入面發現得一個員工,我哋訂咗七點,佢就帶我哋去咗張二人枱坐低。同場只有另外一台人,我哋點菜都等咗好耐,因為見到得一個人做緊嘢,佢負責埋水吧同廚房(?)我哋叫咗三重炸物拼盤,黑松露意粉同埋明太子意粉,仲有兩杯嘢飲全部菜式都整得好好味,味道適中,唔會太濃唔會太淡,份量亦都足夠,加埋兩杯嘢飲,同朋友一面傾偈一面食嘢好享受。後尾餐廳越嚟越多人,隔籬枱仲有一台八個人嘅,佢哋講嘢越嚟越大聲,太嘈,我同朋友兩個都開始聽唔到對方講嘢,最後頂唔順走咗,不過呢個唔係餐廳問題,我地對呢間餐廳嘅評價都係良好嘅,只係希望可以多番少少人手。
放工之後同朋友去咗旺角呢間Cafe食飯

• 黑松露薯條
  • 蒜香大蝦帶子明太子意粉
完全唔明點解呢間餐廳會有好評!星期六夜晚10點幾上嚟飲嘢,見到一枱客都冇,淨係見到啲員工同老闆坐喺度飲嘢。我哋叫完嘢飲之後,大部份時間都係見到員工、老闆同另一枱嘅女客人吹水,最誇張係我哋大叫咗幾次「唔該」,都冇人理我哋,因為員工掛住同女客人傾偈。後來另一位客人幫手叫員工,佢先見到我哋,我哋想加小食,佢哋個樣係勁愕然,好似我哋唔應該嗌嘢食,阻住佢哋傾偈咁!上小食時,仲要冇俾餐具,係我哋問佢先至俾。後來見到一個客人想轉去第張枱坐,個員工幫佢搬嘢食過去嘅時候,老闆即刻走過嚟同佢講:「其實我哋收㗎啦,我哋開到兩點㗎咋,下面都已經寫住啦!係呀,所以你唔好搬嚟搬去呀!」 個客人就好無奈,無啦啦被人趕,仲要啲嘢食都未食完。加上當時已經2:30左右,點解到1:45時,你唔同人講仲有15分鐘就要閂門?好似逼人走咁!呢間餐廳俾人嘅感覺就係唔想做你生意,趕客,態度惡劣,仲兇啲客人,同埋根本就冇收工時間,因為啲員工同老闆只係圍埋一齊坐喺度飲酒吹水,仲要撩埋啲女客人一齊傾偈食Shisha,都唔係做嘢!永遠唔會再嚟,亦都唔推薦其他人嚟!
完全唔明點解呢間餐廳會有好評!

2025-06-11 711 瀏覽
燈光偏暗好有氣氛,裝修仲好有格調~ 無論係情侶約會定慶祝生日都啱晒 📸💐 成個vibe浪漫到爆,講緊係即刻想tag另一半嗰種 😍 #約會聖地 #生日飯首選 △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉French Fries脆到冇朋友!薯仔味超濃~ 點埋茄汁真係無得輸 😍✌️ 邪惡但快樂 🔹◉Sirloin 50%五成熟啱啱好!肉質juicy到爆 💦 切開仲係粉嫩粉嫩~ 配埋個醬汁簡直完美到喊 😋👌 牛魔王必試 🔹◉包點 🍤Shrimp W Herb Pasta大蝦爽口彈牙!香草意粉creamy得嚟唔膩~ 蒜香爆得好夠 🌿🧄 每啖都係幸福感 💯 食到舔舔脷 🔹◉ Fruit Soda (Dinner Set)清爽解膩!果味好fresh~ 飲完成個人都refresh晒 🍓🍍 夏日必飲 428 for 2pplCP值高到嚇親!環境chill服務又nice~ 同閨蜜/男友嚟都啱晒 👫💕

🔹◉French Fries

🔹◉Sirloin 50%

🔹◉包點 🍤Shrimp W Herb Pasta

🔹◉ Fruit Soda (Dinner Set)

428 for 2ppl