2025-07-27
收工喺中環搵食,發現呢間隱藏喺威靈頓街嘅西班牙小酒館。餐廳播住輕快嘅音樂,成個氛圍即刻令人放鬆晒~ 🥘【Tapas】 • 海膽西班牙薯仔蛋餅 ($98/2件) - 傳統蛋餅加入海膽同黑魚子,蛋香濃郁得嚟帶出海膽鮮甜,薯仔煮到半融狀態,口感好正🙌🏼• 西班牙辣腸煎釀三寶 ($98) - 本地三色椒釀入西班牙辣肉腸,煙燻味突出得嚟唔會太鹹,咬落去仲有肉汁爆出~• 西班牙蒜油紅蝦 ($158) - 用咗刺身級紅蝦,蝦肉軟糯得嚟彈牙,蒜油夠晒香口,最正係啲蝦膏鮮甜完全唔腥!🥩【主菜推介】 A5和牛沙巴當 ($368) 好有創意!一邊係港式沙爹醬,另一邊係西班牙煙燻醬,和牛油香豐腴,配埋香甜嘅baby corn好夾。落單之前老闆特別提醒我哋可能會食到好漏,因為佢哋係用真材實料嘅A5和牛,不過講真配埋啲醬真係唔係好腬又好惹味👀另外同老細傾偈講起,佢哋原來仲有西班牙兩餸飯,午餐時段都好抵食,比起香港其他西班牙餐廳嘅燴飯平一大截,下次中午要嚟試吓😌小店雖然唔大,但食物有心思得嚟夠地道。特別欣賞佢哋將港式元素融入西班牙菜,好似沙爹和牛咁玩味十足。佢哋仲會好耐心解釋每道菜嘅特色,成晚食得好盡興~
🥘【Tapas】
🥩【主菜推介】
A5和牛沙巴當 ($368) 好有創意!