2019-05-14 1013 瀏覽
-🦄Crostini Bakery & Cafe-愛慕 Hkd42Rating🌕🌕🌕🌗🌑-就係前日買左呢個蛋糕比媽咪🧒🏽係母親節既小小驚喜貪佢細細件而且又做得好精緻🤤🤤💜買既時候其實都好難選擇 因為款款都好吸引但呢款就得返最後一個 可能係紅色而且又係心心造型味道方面😺面頭紅色既應該係紅桑子所以會酸酸甜甜咁既👻面頭仲有一小塊金箔到入面主要係白朱古力💦所以係好甜好甜如果唔中意甜既朋友仔呢款可能會太over🤣但整體而言蛋糕真係做得好精緻🤗🤗最緊要媽咪收到個陣都食得開心😭😭咁就滿足了-
🦄Crostini Bakery & Cafe

但整體而言蛋糕真係做得好精緻🤗🤗

最緊要媽咪收到個陣都食得開心😭😭咁就滿足了
2019-05-12
外賣自取
$42 (其他)
母親節
2019-05-01 505 瀏覽
今日一家三口👨‍👩‍👧經過市中心呢間咖啡☕️甜品🍮店,本身都冇打算食佢(因為價錢真係唔算平),但阿囡在甜品櫃見到件狐狸🦊造型既蛋糕🍰,立即雙眼放光~作為好爸爸既我自然心軟下來,買左兩款蛋糕返屋企慢慢品嚐。我地買左赤狐仙景($52)同幸福橘子($46)兩款蛋糕,阿囡話見到隻狐狸🦊真係唔忍心食左佢落肚~講返味道方面,幸福橘子🍊好有橙味,而且肥大肉厚,質感亦十分鬆軟。赤狐仙景就有濃厚既梨味,隻狐狸🦊就真係吸引晒d小朋友既注目,蛋糕亦十分鬆軟。總括而言,價錢雖然唔算平,但性價比亦不差,值得下次再試~
總括而言,價錢雖然唔算平,但性價比亦不差,值得下次再試~
2019-05-01
2018-11-27 706 瀏覽
星期一放假,行街見到Crostini 做緊買一送一。咁抵食就緊係買黎飲下啦Latte 咖啡味吾重,有苦澀味,另外奶香味吾重。如果要同Pacific coffee 比較,呢杯差得遠以五分最高分黎講,我只會比3分,岩岩pass但又未去到最差,(最難飲既咖啡我真係飲過)如果吾係做買一送一,相信我係吾會買黎飲。Iced Mint Chocolate呢杯薄荷朱古力都算吾錯,但有點真係要講下,當我一拎到呢杯朱古力時,杯既下半部分仲係熱既😓兩杯埋單$39, 以價錢而論,又真係幾抵

Latte
)如果吾係做買一送一,相信我係吾會買黎飲。

Iced Mint Chocolate

兩杯埋單$39, 以價錢而論,又真係幾抵

2018-11-26
2018-10-30 543 瀏覽
朋友黎探我,買左9件蛋糕黎。因為佢而家係呢間餅店做,所以有折。平時經過見款式幾靚,不過要三四十蚊件,唔係咁抵,唔會自己買。而家有人請,當然食la。試左朱古力😋,朱古力味香濃,苦甜適中,麾士軟滑。但Tony Wong 仍然係我嘅最愛,暫時未有蛋糕可以取代佢嘅地位。其他蛋糕個樣雖然靚,但味道一般,未見突出。

2018-10-30
2018-09-12 555 瀏覽
朋友買來兩款唔同口味的小甜點為我慶祝生晨.....外觀算是吸引的~分別有:洋甘菊香桃慕絲 - 好清新, 洋甘菊味淡, 桃味還可, 慕絲算是做得滑~咖啡芝士意大利軟芝士 - 咖啡味不算是很濃..但可接受..外層朱古力如果再濃度高一點會更好....意大利軟芝士夠滑口~
朋友買來兩款唔同口味的小甜點為我慶祝生晨.....
外觀算是吸引的~
分別有:
2018-08-25
生日
2018-05-08 757 瀏覽
今日朋友仔生日,我就特別去crostini 買個香橙朱古力慕絲蛋糕,因為佢個口好淹尖,但佢對呢個蛋糕讚口不絕⋯⋯朱古力慕絲滑而不膩,香橙味同朱古力好夾,最緊要係仲送埋餐具,去公園吹蠟燭都無問題👍🏻

2018-03-06 854 瀏覽
餐廳位於商場內,靠近玻璃幕牆位置。下午的時份,陽光散落在這空間之中,感覺寫意。而商場內的急趕的行人猶如背景,嘆一口咖啡,吃一口旦糕,世界彷佛靜止下來。法國芝士$36這旦糕很嬌小精美。芝士蛋糕面上蓋了紅桑子啫喱,再配以鮮紅桑子和朱古力薄片,以及金箔點綴,十分高貴的樣子。這芝士旦糕囗感結實,芝士味幾濃,配合酸酸地的紅桑子啫喱,感覺無咁膩。但個人還是喜歡他們mousse cake的質感多一點。玫瑰咖啡$31雖說是regular, 但的確幾大杯。這咖啡味道輕甜,泡沫十分幼滑。咖啡味道比較淡,奶味幾突出。把咖啡含在口中,滲出陣陣玫瑰氣息,是很優雅的感覺,味道不錯。只花費了六十餘元,換來一個恰意的下午. a taste of sweetness a moment of paradise.

法國芝士$36

這旦糕很嬌小精美。芝士蛋糕面上蓋了

玫瑰咖啡$31

2018-03-04
2017-12-30 799 瀏覽
完全不能理解老闆的心態。做推廣優惠沒註明是限量供應,到店時竟說沽清,但牛角包卻是有貨的。沒關係,本來我打算多買其他幾個試味也打消念頭。如果老闆你的意思是寧願拿去堆填區(價錢這麼貴剩這麼多1小時內絕對賣不光,除非第二天繼續賣)也不願平賣做推廣的話,我就成全你。
2017-10-12 731 瀏覽
成日同朋友出街想搵地方坐下,唔係starbucks就要食野。今次同朋友試新野🤡🤡朋友生理痛,熱朱古力一定係佢最好既朋友,試左啖,個味唔夠濃,不過都可以接受到🤠我自己叫左杯凍既香蕉朱古力+cream,好搞笑!勁似食緊細個既香蕉朱古力糖既味!我見佢有好多麵包賣,同埋面前既盆栽隔離都有標價錢,好似係可以買返屋企,幾有趣🤗

2017-09-15 579 瀏覽
平時經過都坐無虛席,難得肚餓想食tea,又有位,一於試試。朱古力牛角包,好鬆化,牛角包同朱古力仲有糖霜好夾,朱古力甜度唔會蓋過麵包的味道,仲有畫龍點睛的效果。呢個士多啤梨千層酥仲誇張,有幾次去都經過睇都無,佢既存貨唔多,問問店員原來當日下午2點後只會返多一次貨,就算有貨都未必一定有呢個。個千層脆皮一咬就有好多層,加上佢上層的吉士醬同果肉,配搭得天衣無縫。佢的包點價錢唔算好貴,色香味而言,佢都滿分幾高質。
平時經過都坐無虛席,難得肚餓想食tea,又有位,一於試試。

佢的包點價錢唔算好貴,色香味而言,佢都滿分幾高質。

2017-08-13 591 瀏覽
與朋友經過crostini bakery & cafe,然後貪吃的我望著蛋糕 櫃,我那渴求的眼神,朋友說好吧,就陪我吃。朋友挑了她最喜愛的白酒青蘋果慕絲,白酒加入青蘋果慕絲後,淡雅的蘋果在咀嚼之際可以清新的感受到青蘋果慕絲與白酒的香氣,讓味覺如同漫步蘋果林中,浪漫甜蜜。喜歡海鹽味的,千萬別錯過這款黑加侖子海鹽芝士,簡約而時尚。這採用紮實濃厚的芝士與自然的海鹽入餡,濃郁的黑加侖子香氣,吃在嘴裡盡是滿足,搭配香酥的燕麥餅底,口感大為提升。
白酒青蘋果慕絲

黑加侖子海鹽芝士

喜歡海鹽味的,千萬別錯過這款黑加侖子海鹽芝士,簡約而時尚。

白酒青蘋果慕絲
2017-07-30 406 瀏覽
終於捱到星期六既1點鐘放工由於放工又唔係太肚餓既關係想搵D輕量級既野食下就算,見公司附近有間麵包舖成日經過但都冇試過,見咁岩有位就一於坐低試下先平時經過間舖都聞到好香,今日可以慢慢揀下,麵包蛋糕既款式都有好多選擇雖然咁多選擇但我比較愛吃牛角包,哩間牛角包分別有芝士同冇芝士,我就揀左有芝士既,另外再叫杯牛奶朱古力話比店員知係度食仲會幫你整番熱個包,好貼心!牛角包咬落好鬆化,好易食到周圍都係麵包碎食到中間有一舊芝士,芝士味都夠濃,不過如果芝士可以溶d就更加啦,愛芝士的我就可以平衡每一口食到芝士啦牛奶朱古力味道好香濃,飲完好滿足好飽肚
終於捱到星期六既1點鐘放工
Cheese  croissant
牛奶朱古力味道好香濃,飲完好滿足好飽肚
Cheese  croissant
2016-12-18 1206 瀏覽
每次經過都會被呢個蛋糕櫃吸引❤️香芒熱情果慕絲 $38外層喺濃郁㗎芒果同熱情果味,充滿果香。內層mousse亦十分細滑!咦,原來件蛋糕非常有內涵。仲有芒果蓉同熱情果蓉各一層,最底下係朱古力餅底。配搭埋面頭的小紅莓,整件蛋糕酸酸甜甜很fresh,絕不膩口。Santa Vittoria Soda $33正當有啲口乾,見到有意大利著名㗎果汁梳打,當然即要一枝血橙味試下。飲一啖立即醒神哂👍🏻酸甜夾雜,同個蛋糕簡直match到爆
每次經過都會被呢個蛋糕櫃吸引❤️
香芒熱情果慕絲 $38
Santa Vittoria Soda $33

2016-11-26
$71 (宵夜)
2016-08-08 1409 瀏覽
有次經過見到d麵包好吸引,但當時飲完茶實在好飽,冇試到,適逢尋日tea time口痕,即刻要試呢度既麵包,朋友話牛角包好好食,我就一於試佢,真係好鬆軟,未食過咁好味既牛角包~仲有試埋個蘋果批,批邊又脆,蘋果蓉又唔太甜!iced mocha就幾重咖啡味,我自己就幾鍾意喇!下次我會試埋其他麵包!
仲有試埋個蘋果批,批邊又脆,蘋果蓉又唔太甜!
iced mocha就幾重咖啡味,我自己就幾鍾意喇!

下次我會試埋其他麵包!

2016-07-17 1175 瀏覽
一泥到就比依個甜品既賣相吸引左😍杏仁味係淡淡地但食落好滑又唔會太甜唔洗怕膩👏🏼上面仲有小紅莓 好可愛不過好酸😂成個加埋餅底真係啖啖滿足成間鋪既感覺好清新🌱大家不妨試試!
一泥到就比依個甜品既賣相吸引左😍
杏仁味係淡淡地