4天前 0 瀏覽
呢排出海遊船河去得多 所以成日去西貢搵食😂呢間咖啡店門面裝修幾乾淨企理 有少少文青感覺 有時仲多人到要排隊入去架🙈安格斯雙層芝士漢堡 賣相真係一般普通食落更加普通🙈🙈 雖然漢堡包都有牛肉味 但唔會好難忘好好食 $128蚊呢個價錢我覺得 唔值得😿叫咗漢堡包套餐加八蚊有杯牛奶咖啡我諗呢杯咖啡係最正常😂 不過不失另外叫咗份朱古力心太軟 外面層蛋糕有啲乾 😅不過切開都有流心嘅 朱古力都唔會太甜 天氣熱雪糕溶得太快所以急急咁食🤭 呢個甜品68蚊都ok總括而言 如果見到排曬隊嘅話就唔會特登入嚟食🙈🙈
呢排出海遊船河去得多 所以成日去西貢搵食😂
安格斯雙層芝士漢堡 賣相真係一般普通
叫咗漢堡包套餐加八蚊有杯牛奶咖啡
我諗呢杯咖啡係最正常😂 不過不失

總括而言 如果見到排曬隊嘅話就唔會特登入嚟食🙈🙈
2022-07-31 24 瀏覽
天氣炎熱,去沙灘前諗住飲杯凍啡chill下。印象中Cozy coffee都多人去咪諗住試下,見到Menu杯Mocha好似好靚,鋪滿朱古力粉,雖然hkd52唔算平,但都試下啦。點知一嚟到…杯野既色已經唔對路,一搞就見到所有朱古力醬都沉晒底,諗住搞下就會溶啦,一試成口都係好稀既啡加水加朱古力醬…諗住問下店員係咪正常啦,佢一口答我Mocha係咁架啦。。。當我完全無飲過Mocha…服務麻麻地,加上食物連最基本既咖啡都咁難飲,我唔會再嚟,亦唔建議人去試。

Ice  Mocha
2022-07-23
2022-06-27 295 瀏覽
作為一個西貢街坊,只想說對Cozy非常失望。由Cozy裝修到開業,街坊引頸以待,大家都為它的裝修所吸引,期待前去光顧。疫情前,大家都經常幫襯,評價也不俗,侍應們也緊張顧客的感受,會徵詢我們的意見。近一年,餐牌更新了,食物的質素和服務卻下降了。今天中午叫了一客雞漢堡,雞肉只有鹹味,是非常的鹹,沒有其他的味道。薯條是乾身的,有點難入口。最令人失望是一杯咖啡,這杯咖啡質素十分差,可以說是西貢咖啡店中最劣質的。這個價錢,這個質素,實在難以令人接受。走入店中,店員招呼我坐下,告訴我枱號,因為近一年顧客需要到櫃檯自助點餐。由於天氣太熱,座位前開了大窗,所以餐廳像沒有冷氣一樣。我想要一點水,店員手指一指,示意我自己招呼自己,老實講我明白咖啡店主張自助服務,我一般也欣然接受,但看到一店員在冷氣最涼的角落睡覺,令我即使汗流浹背也不好意思坐在那裏,而另一店員也沒事幹在跟收銀的在閒聊,店舖另一邊箱約有6位客人,沒有人需要服務,一切看在眼裏,這「自助服務」令我不好受,這不是西貢餐廳一貫的作風。眼看這境況,嘴裏嘗著劣質的食物,我想說,我明白為什麼其他咖啡店常常座無虛席,而Cozy平日卻空空如也,只能在假日靠遊客

眼看這境況,嘴裏嘗著劣質的食物,我想說,我明白為什麼其他咖啡店常常座無虛席,而Cozy平日卻空空如也,只能在假日靠遊客生存。

我懇切希望貴公司能派員到場檢討,改善食物質素、員工服務態度,否則白白浪費了那吸引的裝修。
2022-06-27
2022-06-03 309 瀏覽
行完山又係西貢搵野食Egg Benedict Smoked Salmon avocado double size自選賓尼迪蛋🥑🍳Scallop & crabmeat gnocchi帶子蟹肉意式薯丸🍝Coffee cured salmon bagel煙三文魚貝果🥯Hazelnut latte☕️Iced MochaCappuccino
行完山又係西貢搵野食
Hazelnut latte☕️
Iced Mocha
Cappuccino
2022-05-31 203 瀏覽
今朝一早起身去咗西貢度散步,呼吸吓新鮮空氣,天陰陰沒有落雨.行到咁上要坐低休息下,見到間cafe 比較chill ,座位比較寬敞。樓上仲有布梳化可供坐👍👍👍👍傾吓偈食吓嘢,非常適合😎😎😎🌟Cozy coffee🌟Order 左 Flavour latte洋甘菊花茶榛子朱古力法式多士洋甘菊花茶非常清香撲鼻👍👍個法式多士是配雪糕的11:00 就食雪糕🍦🍨🍨🍨🍨🍨🍨,覺得自己好似去咗旅行🤣🤣🤣🤣喺度坐咗大概兩個鐘到,店員都冇趕我哋走,可能是平日的關係。
傾吓偈食吓嘢,非常適合😎😎😎
🌟Cozy coffee🌟
Order 左 Flavour latte
洋甘菊花茶
洋甘菊花茶非常清香撲鼻👍👍
個法式多士是配雪糕的
喺度坐咗大概兩個鐘到,店員都冇趕我哋走,可能是平日的關係。
2022-05-31
$120 (早餐)
2022-05-27 178 瀏覽
平時排晒長龍,見唔使點等就入去食。餐牌相係影得好靚,所以見到實物更加失望。擺盤唔係嗰回事都算,份量少得好肉酸。牛油果煙三文魚多士唔知定BAGEL,上面嗰幾粒牛油果好削,個包已經好細,啲三文魚都舖唔晒個包,個包係切左一半嘅BAGEL物體,好DRY。甜品叫咗乳酪泡沫花生醬多士,個泡沫真係好快變奶水,加上淡口冇咩味,浸住啲包有少少唔開胃.... 個包就係普通好乾身嘅一塊包。以around $80 一碟嘢,唔求超正,但正常人都會 expect 好多少少,好彩唔使排隊炸,冇咩事都唔再試。
平時排晒長龍,見唔使點等就入去食。

餐牌相係影得好靚,所以見到實物更加失望。

2022-05-22 198 瀏覽
事隔近一年再去香港後花園西頁,選了再來Cozy, 都是最鍾意呢間環境夠大間,有花有草有中空閣樓,仲有半戶外座位,空間感十足🥰 今次平日來少人更舒服,可狂影靚相🥰本可坐窗口位Chill下,但又怕曬☀️又熱,都係選坐入面嘆冷氣🤣🤭平日有下午茶餐 較抵食😋🍝帶子蟹肉意式薯丸薯丸口感好特別,似台灣芋圓,煙煙韌韌,蟹肉及帶子粒都好少,整體好味只是份量偏少😝平日來食,會送飲品👍選了美式咖啡☕🙏唔係酸嗰款,易入口☕紫薯燕麥鮮奶😍冇咖啡,紫薯控可必試,唔會太甜太重奶味。下午茶餐甜品選了Tiramisu, 滑好味,小小塊好快食完,唔會有內疚感🤣🤭整體食物都好只是份量少,預要叫多一樣野食或食埋甜品🤭環境超正舒適,平日來性價比會較高👍#放假 #relax #staycation#飲食情侶🥰#MagicCherry攻美食🍒

🍝帶子蟹肉意式薯丸
平日來食,會送飲品👍選了美式咖啡☕🙏唔係酸嗰款,易入口

☕紫薯燕麥鮮奶😍

#放假 #relax #staycation
#飲食情侶🥰
#MagicCherry攻美食🍒
2022-05-20 106 瀏覽
嗌左ribs, paella, 一杯梳打同一杯ice cream float食物賣相okay但食落麻麻Paella無咩味Ribs同薯條似冷凍貨求其擺落空氣炸鍋整返熱就serve野飲賣相同味道都差過預期表示唔值呢個價
食物賣相okay但食落麻麻
Paella無咩味
Ribs同薯條似冷凍貨求其擺落空氣炸鍋整返熱就serve
野飲賣相同味道都差過預期
表示唔值呢個價
2022-05-18 73 瀏覽
Coffee Cured Salmon Bagel🥯咖啡三文魚貝果$88呢個bagel🥯 份量太少,只有半個bagel🙈。Bagel 質地較脆,不似傳統bagel, 口感更似多士。咖啡三文魚🐟也較普通,和普通三文魚味道差唔多。由於份量太少,將隔離啲cream cheese 食埋都冇一點飽腹感🙈。☕️Latte $42 (oat milk +$6)☕️Flat white $42 (oat milk +$6)味道正常cafe 水準環境:3/5正常cafe環境,有少少戶外位置,寵物友善🥰服務:3/5一入餐廳會告知枱號,要自己記住再去cashier 落order。Cashier旁邊會有水提供,可以自己自取。食物:2.5/5我同朋友都叫了相同食物,所以沒有其他食物份量比較。單單以呢個bagel黎計份量實在太少,$88黎講性價比實在太低🙈🙈🙈Revisit: No

Coffee Cured Salmon Bagel🥯
咖啡三文魚貝果$88

☕️Latte $42 (oat milk +$6)
味道正常cafe 水準

環境:3/5
正常cafe環境,有少少戶外位置,寵物友善🥰

服務:3/5

食物:2.5/5

Revisit: No
行完山來嘆嘆茶🫖聊聊天平日來沒太多人,聽說假日常爆滿龍蝦包$128個人來講必揀,多蟹肉,麵包皮鬆脆度剛好唯美中不足的薯條若是粗粗薯條~整個賣相和味道都昇級了!可能有點overcook了,有點乾和硬另外點了燒春雞半隻$118和帶子蟹肉意式薯丸$108薯丸口感像是一粒粉團,比湯圓還煙韌,本來以為是薯仔粒口感,感覺不太習慣怪怪的。春雞肉質都juicy,完全唔乾身唔鞋,好味道的看看2隻大大的髀位,以為有幸好彩得到,看似其他枱食客都是,髀位確是吸引的
行完山來嘆嘆茶🫖聊聊天

平日來沒太多人,聽說假日常爆滿

龍蝦包$128

個人來講必揀,多蟹肉,麵包皮鬆脆度剛好

另外點了燒春雞半隻$118和帶子蟹肉意式薯丸$108

春雞肉質都juicy,完全唔乾身唔鞋,好味道的
燒春雞
帶子蟹肉意式薯丸
2021-11-09
燒春雞
龍蝦包
同朋友遊車河遊到去西貢,知道呢頭出名多文青cafe可以chill下、打下卡,於是就揀咗呢間cafe,嚟個快閃輕食之旅。坐喺對街邊嘅位置食,就可以打到一張超文青嘅卡❣️🤤紫薯燕麥鮮奶 $50叫咗呢杯紫薯燕麥鮮奶,感覺上比較特別,因為之前去cafe都好少見紫薯latte,紫色拉花成杯望落去已經覺得好靚!飲落去有香濃嘅紫薯味同埋鮮奶味,又好飲又可以打卡,呢杯大推!然後配咗件朱古力味brownies,唔算太甜,啱晒我呢啲鍾意食甜品, 但又唔鍾意太甜嘅人,不過口感就冇咩特別。

🤤紫薯燕麥鮮奶 $50

2022-04-21 106 瀏覽
西貢有格調好味coffee shop佈置裝飾設計酒店級 有D日本feel門口嘅座位 露天望出街外 寫意😍同寵物一齊嘆吓coffee 飲品 種類多選擇,主食、輕食、小食齊菜式擺盤好精美 打完卡先食好味😋賓尼迪有三款配搭俾你揀蛋嘅熟度都調教得好好,龍蝦包嘅份量夠,入邊嘅龍蝦肉新鮮同爽口👍🏻環境休閒舒服,最緊要衛生都好,3個洗手間在後座小花園內,乾淨、優雅、 內有多個畫框好養眼,貼心 廁紙卷有2個,唔會好似有啲食肆缺廁紙供應。
西貢有格調好味coffee shop
佈置裝飾設計酒店級 有D日本feel
門口嘅座位 露天望出街外 寫意😍同寵物一齊嘆吓
coffee 飲品 種類多選擇,主食、輕食、小食齊
菜式擺盤好精美 打完
卡先食好味😋
賓尼迪有三款配搭俾你揀
2022-04-17 107 瀏覽
因為很少來西貢,一定要試試一些有特色的餐廳。時間也不早,要快些下船找找美味的食物😋。眼見這間餐廳的食物好看,便入來試試。因為限聚的原因,看著很多空位也要在外等一等😞。紫薯味十分突出,飲到底也有紫薯渣,惟一的缺點就是不夠熱。雪糕有濃烈的牛乳味,滑溜,沒冰點吃到,但有些溶😥。多士就沒特別,沒脆感,甜和吃到香蕉。環境很chill,但店員十分緊張,不停向等位的人解釋點解等位,要食到幾點要走,原本很chill的心情也被感染,或者之前受了不少氣?!我們十分明白的😌,因為大家都係香港人。
因為很少來西貢,
一定要試試一些有特色的餐廳。
時間也不早,
要快些下船找找美味的食物😋。
眼見這間餐廳的食物好看,
便入來試試。
因為限聚的原因,
看著很多空位也要在外等一等😞。

紫薯味十分突出,
飲到底也有紫薯渣

惟一的缺點就是不夠熱。

雪糕有濃烈的牛乳味

沒脆感,
甜和吃到香蕉。
環境很chill,
但店員十分緊張,
不停向等位的人解釋點解等位,
要食到幾點要走,
原本很chill的心情也被感染,
或者之前受了不少氣?!
我們十分明白的😌,
因為大家都係香港人。
2022-04-07 170 瀏覽
🇭🇰 • ☕️ CAFE今日去開西貢就想去Cozy! 一去到就已經見到條隊,唔算太長,個陣落緊雨,好彩等左15分鐘左右就入到😎🦞 | 龍蝦包($158)竹炭芝麻包烘到好香脆,裡面有3大舊龍蝦超彈牙,夾左生菜🥬、蕃茄🍅、洋蔥🧅,但生洋蔥有d辣🥵,配埋撈左蟹子既千島醬真係好🉐薯條🍟一上枱只係微暖同埋唔脆,失色左少少…🐓 | 燒春雞(半隻)($118)燒春雞尚算嫩滑,但燒得唔夠香,如果可以有d焦香就好🥲個汁應該係檸檬香草牛油,但味道偏淡,無咩味🫢配菜有燴雜菜(栗米芯🌽、西蘭花🥦、椰菜花、蕃茄仔🍅)同埋烤檸檬🍋,感覺好健康☺️🐥 | 炸雞翼 / 咸蛋黃香蔥蛋黃醬($48) 好正👍🏻雞翼大大件,一咬落去係新鮮炸起既感覺,好滑。咸蛋黃醬睇落好滑,食落有咸蛋黃個種磨沙既感覺。而家無左之前個d咸蛋黃小粒🥲不過都夠味🤗雞翼迷必叫之選📣
🇭🇰 • ☕️ CAFE

🦞 | 龍蝦包($158)
龍蝦包

🐓 | 燒春雞(半隻)($118)
燒春雞(半隻)

🐥 | 炸雞翼 / 咸蛋黃香蔥蛋黃醬($48)
炸雞翼 / 咸蛋黃香蔥蛋黃醬
炸雞翼 / 咸蛋黃香蔥蛋黃醬
2022-03-19 190 瀏覽
趁住星期六,困係屋企太耐都要放下風就一於揸車入西貢一早搵定想食呢間好彩都唔算難搵路因為已經4點幾 陣間仲要食晚飯一於叫啲小食食下啦叫左一杯荔枝玫瑰茶,hazelnut latte再加杯抹茶將蕨短餅併北海道雪糕小黃子叫左煙肉蛋多士💛荔枝玫瑰茶就麻麻地,無特別北海道雪糕就好香,值得一試煙肉蛋多士都很不錯💛不過我自己就覺服務態度麻麻好似趕收工咁😗可以再一試💛
趁住星期六,困係屋企太耐都要放下風
就一於揸車入西貢
一早搵定想食呢間
好彩都唔算難搵路

因為已經4點幾 陣間仲要食晚飯
一於叫啲小食食下啦
叫左一杯荔枝玫瑰茶,hazelnut latte
再加杯抹茶將蕨短餅併北海道雪糕
小黃子叫左煙肉蛋多士💛

荔枝玫瑰茶就麻麻地,無特別
北海道雪糕就好香,值得一試
煙肉蛋多士都很不錯💛

不過我自己就覺服務態度麻麻