2020-01-20 12 瀏覽
今晚約了朋友去這店吃飯我們晚上7點多半,前面有五個人在排隊過了10分左右就可以入座了,都算快看了餐單,最主要是吃牛扒和炒飯價格係70錢到159,如加套餐再加33塊可以有一個小吃和一杯飲料和熱湯我們叫了兩個餐,一個是西冷牛排,再加小食薯條,西冷牛扒是7成熟,我覺得這個熟悉度唔錯,肉質鮮嫩,而且多汁,真的不錯吃這個薯條雖然是小吃但分量不錯而且是粗身的熱辣辣,剛剛炸好的,非常香口,吃不停口另一個是鐵板三文魚炒飯,三文魚有兩大块包住米飯,再淋上咖哩,最後加上溫泉蛋,口味真的完美,米饭粒粒分明,有咬勁,一個吃光光這一家可以喔
今晚約了朋友去這店吃飯
我們晚上7點多半,前面有五個人在排隊
過了10分左右就可以入座了,都算快
看了餐單,最主要是吃牛扒和炒飯

這個薯條雖然是小吃但分量不錯而且是粗身的
熱辣辣,剛剛炸好的,非常香口,吃不停口

這一家可以喔
  • 鐵板三文魚炒飯
2020-01-20 4 瀏覽
今日一直期望想試荃灣嘅cow bean, 仲推緊澳洲M7和牛,排左一陣隊,就入座。興奮地叫左一客M7和牛及一客肉眼扒。當M7和牛到枱後,切開時,最恐怖嘅事情發生啦,好難切,發覺全場最貴嘅M7牛扒,竟然好難切,原來發現塊牛扒好多根,仲差過塊肉眼,最後食完吐出大量根及肥膏。最後埋單忍唔住,問下果無著製服嘅職員,佢話咁多根烹煮個時睇唔到,要果客食時才會發現,仲取巧話如果早發現話比佢知會同我換,簡直不是我想聽到的回應,絕對沒有下次,服務又差,失望×無限
2019-12-12 822 瀏覽
食得多貴野銀包越黎越輕💸😭但又放唔低對牛扒嘅執念🤣🤣所以今日就黎開發一下堪稱窮人恩物嘅平價牛扒屋!平時呢間餐廳一到7點就會好多人係門口排隊,所以我特登早少少去食🥰成功避開人群,直接入去坐~最平嘅牛扒只要$76!超級抵!而且加$33就可以自選3款野食/野飲配做一個set! 好啱冇咩錢但又想食好啲食多啲野嘅人🥰今次我就試$86 嘅200g紐西蘭西冷牛扒💕再加$33 配意粉,湯同凍檸茶🤤同平時扒房可以自己揀temperature 唔同,職員會default三四成熟,因為佢係鐵板上,所以一路食佢會再熟啲~一上枱我就嘩一聲,超豐富!一百蚊多啲就可以食到真係好抵!是日餐湯係忌廉栗米湯,我一開始仲以為係罐頭湯🤣🤣點知一入口超creamy!!口感好豐富,每啖嘅湯都會fill 哂你個口,好滿足!而牛扒就有少少失望🙈雖然用鐵板上熱辣辣好好食,但唔知係咪因為餐廳冷氣開得大,好快就凍咗🤭而且牛扒比較多筋,到最後因為鐵板仲會變到好熟,食落就會減分。但牛扒上嘅牛油除咗美觀🤣仲幫牛扒調味,好好食!中途影嘅樣~牛扒仲係三分熟嘅時候整體黎講,Cow Bean 的確係窮人恩物💕但相對而言牛扒的質素就冇咁高。不過性價比的確

中途影嘅樣~牛扒仲係三分熟嘅時候

紐西蘭西冷牛扒

整體黎講,Cow Bean 的確係窮人恩物💕但相對而言牛扒的質素就冇咁高。不過性價比的確高,大家都不妨一試🥰
紐西蘭西冷牛扒
晚市排頭位 4缺一等入座明明好幾張吉枱 帶住的小朋友已經不耐煩 還要不能入座 不能邊點餐邊等稍遲10分鐘的朋友美國300g西冷牛扒 本身說4成熟 鐵板上枱已經7 8成熟切開一會九成、全熟拉 肉味一般食牛扒還有其他地方選擇完
晚市排頭位 4缺一等入座
明明好幾張吉枱 帶住的小朋友已經不耐煩
還要不能入座 不能邊點餐邊等稍遲10分鐘的朋友
美國300g西冷牛扒 本身說4成熟 鐵板上枱已經7 8成熟
切開一會九成、全熟拉 肉味一般
食牛扒還有其他地方選擇
2019-12-01
2019-10-19 963 瀏覽
牛扒一直都係我嘅最愛。見到一啲平價嘅牛扒餐廳都會忍唔住入去試下。我叫左紐西蘭西冷牛扒,冇加任何伴菜。佢嘅牛扒係用鐵板上,試過效果滿分。 一開始覺得好奇怪點解落單嘅時候佢冇問我幾成熟,原來係佢一上菜預設咗就係五成,而你就可以根據個人口味,喺鐵板上煎熟佢,將個責任外判賣畀你,以佢咁嘅價錢都可以接受嘅。西冷牛扒牛味都幾重,由於佢一開始就係五成熟,所以要快快手食哂佢,唔係就會好靭。而佢嘅配菜有大量嘅洋蔥同粟米,令到嗰餐冇咁油膩。我覺得幾抵食,唔使一百蚊食到一個質素ok嘅牛扒。
2019-10-12 568 瀏覽
由於係荃灣工作既關係, 有時想食牛扒就會去呢間POKER CAFE 集團既COW BEAN 食牛扒, 而試過佢地果幾款牛扒, 始終鍾情佢地300g 既美國肉眼, 價錢唔係特別貴, 但水準好唔錯, 牛扒由鐵板上, 上時大概3成熟左右, 鐘意食熟D既朋友可以等熟D 先淋上醬汁, 我自己比較喜歡生D, 所以通常一拎出黎我就開始食, 牛扒牛味仍然好豐富, 亦都唔會太軔.  補充一下, 餐廳斟水係自助型式, 而且只提供暖水.
2019-08-27
  • 美國肉眼300g
2019-09-30 615 瀏覽
見呢間牛扒都開左一段時間,之前都好多人排隊,以為好好食,今次試完後大失所望!今晚見唔多人排隊就試下。牛扒有幾款選擇澳洲西冷/肉眼,紐西蘭西冷/肉眼同埋美國西冷/肉眼,本身想叫澳洲西冷,見佢都推介呢隻,但每次經過呢款牛扒都係售馨。今次叫左澳洲肉眼,配左沙律,湯同飲品。落單果陣明明落是日餐湯,埋單果陣發現佢幫我落左龍蝦湯+$13,有少少無奈...個龍蝦湯好腥飲品叫左熱柚子蜜,罐裝飲品無誠意,太甜,飲完喉嚨唔舒服到主菜牛扒,好多肥膏又冇牛味,食到中段鐵板已經凍晒埋單計埋加一大約$160,絕對唔抵食,唔會有下次

牛扒有幾款選擇

飲品叫左熱柚子蜜,罐裝飲品無誠意,太甜,飲完喉嚨唔舒服

到主菜牛扒,好多肥膏又冇牛味,食到中段鐵板已經凍晒

埋單計埋加一大約$160,絕對唔抵食,唔會有下次
2019-09-20 303 瀏覽
We just moved to Tsuen Wan and realised this new place always have a line. Since we are off today and there’s no line, we decided to give it a try. There are several steaks you can choose from. Origin: New Zealand, Australia and US. Part: Rib eye or Sirloin. Size available: 200g and 300g. You can also add around $30 to get : fries, a drink, a salad or soup. We added fries, drink and a salad. We both picked the Australia rip eye 200g ($89). Waiter reminded us it will be raw first and then they wi

Part: Rib eye or Sirloin.

We both picked the Australia rip eye 200g ($89). Waiter reminded us it will be raw first and then they will be more booked after cutting them into slides

When it came, the pan looked really hot but it isn’t hot anymore after 3 minutes. Therefore, my steak is still raw. The taste of the beef isn’t too strong, and there’s a lot of tendon in it. The meat is quite dry, I didn’t enjoy it.

Not at very poor level but will not come back again since there are more choices for this kind of Hong Kong style iron pan steak in or around the mall.
2019-09-11 432 瀏覽
男朋友生日,佢話要去据扒,咁就search下有咩食,見到Cow Bean評價唔錯,試下先!牛扒冇欺場,大大塊之如,牛味好出,我比較鍾意食和牛,鍾意佢個種獨有嘅牛味,男朋友仔話美國牛好食d,夠口感wor~上枱嘅時候全部都係用鐵板,所以廚房只係會煮到3成左右,怕生嘅話,就要自己係鐵板度燒多陣300g都只係$159,抵食!配埋套餐仲抵!加$29就可以有埋飯、沙律/湯、飲品,加起黎都$190,同區要坐得舒舒服服嘅,都唔止呢個價!不過舖面唔大,又冇得訂枱,想食就要早d去排隊啦!

美國肉眼牛扒300g

澳洲和牛

300g都只係$159,抵食!配埋套餐仲抵!

不過舖面唔大,又冇得訂枱,想食就要早d去排隊啦!
美國肉眼牛扒300g
澳洲和牛
2019-09-09 252 瀏覽
經過好多次都想食,但次次見好多人排隊,就放棄。今日太想食牛了,排左大概半小時入得,見倒餐廳有得揀唔同g數,我同友人每人分別哎左一個美國西冷300g,一個紐西蘭肉眼200g。經過我分析,紐西蘭肉眼淋d, 西冷硬d有口感d,2個牛味都幾重,唔錯。男仔最好哎300g, 女仔200g都ok。牛的質素都可以,哎左7成熟好似熟左少少。另外跟左一個餐,薯條唔熱唔脆,湯係磨菇濃但不好飲,我覺得可以做得更好。環境有點嘈像在快餐店。可能咁簡單的薯條做得不好,有點失望,下次再試其他。
2019-08-29 252 瀏覽
成日係荃灣覓食既我,今日經過荃灣廣場,又見到成日排晒長龍既cow bean冇人,就入左去啦!餐廳職員既態度好好,見到我地拎得多野仲主動搬張椅子比我地放置。澳洲西冷牛扒$76 +套餐組合$29西冷牛扒上菜既時候「咋咋聲」,搞到好想快啲食…食落口時,牛扒既味道好香,完全唔覺得太酥。而且唔會太熟先上鐵板,黎到既時候4成熟,剛剛好。另外加左套餐組合,包左一杯特飲、湯、白飯。今晚既特飲係檸檬柑桔茶,呢款飲品可以解到膩,岩晒食緊牛扒既我!而湯就係忌廉玉米湯,好濃郁、好香滑,絕對值得一試。鐵板豚肉炒烏冬 $79呢款菜可以簡配咖哩汁定燒汁,我地就簡左咖哩汁,估唔到真係呢間餐廳既咖哩汁好香,仲真係辣架!個人好中意~不過如果唔食得辣既就記得唔好簡咖哩汁啦~另外,佢既烏冬唔會煮得太淋,又唔會太水。至於豚肉,食落去都好嫩口,不過如果可以厚啲就更好啦!

澳洲西冷牛扒$76 +套餐組合$29
而湯就係忌廉玉米湯,好濃郁、好香滑,絕對值得一試。

鐵板豚肉炒烏冬 $79

今日落荃灣睇完工廈, 順便就附近揾食,本來想食牛角新開間牛肉飯, 泊好車行入商場是經過見到呢間Cow Bean 門口已經聞到好香, 最後見到牛角果間要等位就大家都決定返轉頭食扒。行到入去坐底呢個天氣其實冷氣唔夠, 完全唔覺得涼快, 我地一行十幾人都有張大檯可以招呼到地食十二門徒最後的晚餐咁都ok,牛有三個產地揀, 分200g同300g價錢都係差幾十蚊 我地分別試澳洲同紐西蘭肉眼 結論係紐西蘭好食d, 全熟都係軟嫩,牛味亦較優 我覺得幾好ga 係有迷迭香,大量炸蒜片,同一大舊香草牛油上桌 而且價錢唔貴,百零蚊花園餐廳價錢。 後記:餐廳方面其實服務不太好,店員落單都落到錯晒,但食物還境都係好ga 如果比較返個價錢,呢一間係好過花園餐廳,又未算係扒房中下檔餐廳。
今日落荃灣睇完工廈,
順便就附近揾食,

本來想食牛角新開間牛肉飯,
泊好車行入商場是經過見到呢間Cow Bean
門口已經聞到好香,
最後見到牛角果間要等位就大家都決定返轉頭食扒。

行到入去坐底呢個天氣其實冷氣唔夠,
完全唔覺得涼快,

牛有三個產地揀,
分200g同300g價錢都係差幾十蚊
我地分別試澳洲同紐西蘭肉眼

結論係紐西蘭好食d, 全熟都係軟嫩,牛味亦較優
而且價錢唔貴,百零蚊花園餐廳價錢。

題外話/補充資料: 後記:餐廳方面其實服務不太好,店員落單都落到錯晒,但食物還境都係好ga 如果比較返個價錢,呢一間係好過花園餐廳,又未算係扒房中下檔餐廳。
2019-06-06
  • 紐西蘭牛眼扒
2019-08-25 182 瀏覽
這店每次經過都大排長龍,今日終於有機會一試呢度有唔同地區既牛扒有紐西蘭、澳洲和美國分為肉眼/西冷還有期間限定的promotion 比你選擇我叫左一份期間限定的澳洲M7和牛配燒汁加$29可以轉做餐。飯、意粉、薯條、餐湯、沙律、飲品,隨自己喜好選擇。落單後,大約10至15分鐘左右,熱辣辣嘅鐵板牛就送到你面前。店員都會教你一次點樣享用呢塊牛扒。唔記得唔緊要,枱面有塊牌逐步教你。一點筋也沒有,肉質嫩滑,多汁牛味甚濃。飲埋杯鮮水果茶非常滿足滴漏咖啡 店內有自助水機提供,讚👍

這店每次經過都大排長龍,今日終於有機會一試

呢度有唔同地區既牛扒
有紐西蘭、澳洲和美國
分為肉眼/西冷
還有期間限定的promotion
比你選擇

我叫左一份期間限定的澳洲M7和牛配燒汁

店員都會教你一次點樣享用呢塊牛扒。
唔記得唔緊要,枱面有塊牌逐步教你。

一點筋也沒有,肉質嫩滑,多汁牛味甚濃。

飲埋杯鮮水果茶非常滿足

滴漏咖啡

店內有自助水機提供,讚👍
2019-08-24
  • 澳洲M7和牛
2019-08-13 229 瀏覽
小薯一直都想和小伙伴來這店吃牛排的了,常常經過時都被香噴噴的🐮牛牛味道深深吸引,但無奈每晚都被長長的人龍嚇拍了。而今次難得6點剛剛好,沒什麼人,總算有機會來到(不用排隊啊,yeah)據店員說,美國牛牛是軟,澳洲牛牛是硬,所以我們選了中間的,來自紐西蘭的牛牛。上菜了,只是一百蚊左右就300g大大份但出奇了竟然是稍便宜的$119西冷比較有牛味,雖然筋很粗很大舊,但肉味濃。$136肉眼則勝在切片是不用腦思考怎切,始終肉味不夠西冷好,不過沒筋,可以完整享用300g份量建議如2人吃,那麼+套餐只要一份就好,因為薯條的份量很大份,湯和沙律也夠2人用

紐西蘭西冷300g牛扒

上菜了,只是一百蚊左右就300g大大份

紐西蘭肉眼300g套餐

2019-08-08
紐西蘭西冷300g牛扒
紐西蘭肉眼300g套餐
  • 紐西蘭西冷
2019-08-05 231 瀏覽
鐵板牛排開得成行成市,當然要去嘗嘗鮮cow bean的選擇更多樣,3國牛排任你挑選一秒帶你遊盡澳洲紐西蘭美國的草原胃口大,300gram;胃口小,200gram生熟自行定奪,不怕不合你口味😏當晚,叫了紐西蘭西冷和肉眼,配上沙律意粉和餐茶,都只是約300塊錢,正~牛排來到的時候,鋪滿了蒜片和邪惡的牛油,既重口味又香口。 在鐵板的熱力底下,洋蔥和玉米變得香甜,牛排也由粉嫩的紅色變得恰到好處。然而,抽氣不是太好,想約會的小夥伴是不要隨便去了😂畢竟,會渾身油煙味的。
鐵板牛排開得成行成市,當然要去嘗嘗鮮

cow bean的選擇更多樣,3國牛排任你挑選
一秒帶你遊盡澳洲紐西蘭美國的草原
胃口大,300gram;胃口小,200gram
生熟自行定奪,不怕不合你口味😏

牛排來到的時候,鋪滿了蒜片和邪惡的牛油,既重口味又香口。

2019-08-02