swingszeb
荃灣 COMO 🍸氣氛格調酒吧
swingszeb
2025-10-23
關注
📍香港| 荃灣 | COMO BAR🍸 Shiso Highball Shiso Highball 帶淡淡紫蘇香 梅酒微甜清爽🍸Tea Tale 用茉莉花茶+百香果蜜 香氣層次超美~兩款都好易入口!🍟 COMO Platter炸薯條香脆 雞翼肉質嫩滑 所有炸物例如雞軟骨調味很好 蝦餅夠彈 拼盤超豐富~邊飲邊食最啱🐔 Thai Spicy Sour Chicken Feet酸辣開胃 辣度剛好 拍得住泰國餐廳😆🍝 Italian Styled Meatball肉丸多汁夠香 配蒜香麵包一流~rigatoni有口感吸晒醬汁 超滿足🍢 Chicken Satay (3pcs)沙嗲味香濃 雞肉嫩滑 帶微煙香~好適合配cocktail飲!整體氣氛好chill 音樂舒服 光線柔和 好適合慢慢嘆酒+傾偈❤️呢個個人最愛Nachos COMO, 荃灣大涌道18號#香港餐廳 #荃灣美食 #cocktailbar #COMOHK查看更多
+ 7
foodtraveller10
荃灣型格酒吧 必吃火燒黃油雞😍
foodtraveller10
2024-11-03
關注
之前去南豐紗廠嘅時候行經附近見到呢度有間酒吧外型都幾chill & 型格,咁啱收工約咗朋友食晚飯&飲嘢,就提議去呢間試一試。🔴Cocktail 既然黎得酒吧,一定要飲返杯酒先得!我就叫咗杯Como,口感比較清新,因為入邊仲有薑同埋柚子😆😆易入口但其實酒精濃度都幾高㗎😎而另一杯就叫左fleur,入面有Earl Grey, Grapefruit、Strawberry、Lime,個人覺得比較甜,不過都好好飲😍😍 而且呢度有好多唔同嘅酒可以選擇,大家一定要嚟試試!🟠火燒黃油雞之前睇過social media見到佢個火燒黃油雞覺得好正,所以我哋都叫咗,不過製作需時比較耐,所以要食嘅朋友就早啲叫。一嚟到個視覺效果好正(大家睇相就知),燒完之後啲肉汁好鮮嫩啲皮又脆脆地好好食,轉個頭我哋就清晒成隻雞。🟡炸薯條(+$20黑松露芝士)又係我呢個薯條控,啲薯條熱辣辣好好食,加埋黑松露同芝士呢個組合真係又邪惡又好味🤤諗返起都想食多次☺️!查看更多
+ 3
hilda gunso
美酒配靚雞
hilda gunso
2024-10-27
關注
假期去南豐紗廠做完半日偽文青,入夜就要switch一switch身份做個會歎酒嘅夜青,去紗廠隔離間吧打吓躉呢間吧嘅signature cocktail非常獨特,其中呢杯Umai,係用Whisky慢煮兩個鐘魷魚,加上Umami Bitters,仲有車厘子同柚子,溝埋梳打,一杯鹹鹹地好有鮮味嘅cocktail就鍊成喇!飲起嚟似又甜又鹹昆布湯,但又好唔違和,既特別又非常可口飲咗鹹味cocktail,就飲返杯甜身啲果味啲嘅cocktail,Bee’s Kness以英國gin做base,加上蜂蜜同柚子,感覺好清新,果香縈繞,作為開胃飲料確實不錯飲住等嘅主菜,終於上檯喇Manager親手喺我地面前先炙一炙條迷迭香,散發草香之後淋上黃油,然後再燒隻雞,火焰爆發式嘅蔓延全雞,肉香隨火焰褪去後慢慢滲出雞肉可能因為咁樣,肉質勁嫩,連雞胸都唔嚡,肉汁啖啖都有點吓特製嘅rosemary醬,層次更加豐富。仲有隔離啲菜蔬都燒得好香噴噴,雞汁流埋入去更加正查看更多
+ 3
Umai
Bee’s Kness
香草燒鐵板黃油雞
💡南豐砂廠附近 極高質酒吧西餐廳!💡
2023-07-10
2K 瀏覽
關注
COMO位於荃灣南豐紗廠附近的一間酒吧西餐廳,荃灣黎講價位不算平,但食物質素不錯,定期會轉換menu。🌇裝修:文青咖啡店紗廠入面有唔少,依間特別d咁走型格路線!黑白灰色調,門口開揚,樓底高,部分係sofa位,部分係高臺位,亦有bar臺!🫶烤西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒 $218🥩伊比利亞黑毛豬好正,烤到好香好濃郁,有介乎牛排同豬頸肉之間嘅脂香🥩伊比利亞黑毛豬最值錢是因為🐷多吃橡果,令豬肉帶獨特榛子芳香;豬肉呈現大理石紋般的油花,脂肪滲透肉內,味清不燥。佢嘅脂肪主要是不飽和脂肪酸,營養價值同橄欖油相似,所以有「懂走路的橄欖樹」的暱稱😂🥩另配少量蔬菜和creamy薯蓉🫶🥩餐亦配湯同飲品!🫶泰式青咖喱雞扁意粉 $108🥩青咖喱同意粉依個fusion幾夾,唔辣,香椰香🥩意粉嘅軟硬都適中,但略嫌份量偏細🫶素菜墨西哥波菜餡餅 $108🥩餡餅入面當然有cheese,但唔會覺得漏!🥩配牛油果、番茄同sour cream醬🎆整體:食物質素高,會回味想再食,可惜以荃灣區嚟講比較貴,同份量再多d就好.......------------------------------👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️📸打卡⭐️⭐️⭐️🌃環境⭐️⭐️⭐️⭐️💸性價比⭐️⭐️⭐️⭐️💰人均:$150😎Encore指數:75%查看更多
+ 1
jrpilotpr
Awesome bar in Tsuen Wan
jrpilotpr
2023-06-25
關注
Everything I've tried here is delicious. The chef is amazing. This place is a hidden gem in Tsuen Wan. Ask Tommy to make you drinks or shots...he's the best. 查看更多
Angela 2882
令人驚喜的COMO
Angela 2882
2023-06-17
關注
偶爾發現了這個令我驚喜的好去處. 自此之後我和朋友都愛上了這個酒吧. 調酒師又型又好爽. 基本上試过所有的shots. 廚師cool 中帶神私. 食物選擇不錯. Meat Platter 是我們的至愛. 每次起碼點上六碟. 不是說笑. 喜歡這個不太commercial 的地方. 有一種可以令人開懷𣈱飲無所顧慮太多的感覺. 查看更多
+ 1
eateatdiary
等咗45分鐘,先嚟一碟意粉😡
eateatdiary
2023-02-03
關注
等咗45分鐘,先嚟一碟意粉!😡做晒大枱生意先理我歧視我嗌得少嘢食☹️嘢食唔係差但真係等咗好耐😓呢碟意粉點睇都唔似要整45分鐘 純粹只係辣肉腸意粉($138)落完order等咗25分鐘有催過單女侍應係答我廚房整緊最嬲係,隔離2位遲過我地嚟但佢地成個main食完,我碟意粉都仲未到😡之後人哋後加小食,佢哋碟小食到咗,食完,我碟意粉都仲未到😡我諗冇一個客,遇到呢啲情況唔嬲感覺呢間餐廳似係唔想理嗌得太少嘢食嘅枱🙄不公平對待🙄到最後真係頂唔順問佢哋得未侍應仲答我整緊我問5分鐘有未佢就答我有之後就望到廚房即刻整俾我😲即係代表,根本就係唔想理我張單☹️整晒人哋大枱嘅嘢食先🙄本來都想讚佢啲啤酒happy hour幾抵飲($70)但係飲晒成杯啤酒,等咗45分鐘都未有野食餓着個肚,走又唔係本來都仲諗住食完意粉,後加小食一諗到要等咁耐就咪搞🙄其實碟意粉味道唔算差但要等咁耐,就唔值得同價錢同味道,其實荃灣區都搵到🤥呢度仲要收加一,但咁嘅服務😅同俾人屈錢係冇分別催完單又唔跟,仲要等咁耐做晒大枱生意先理我經過今次經驗,都唔會再嚟幫襯😫或者再嚟都一定要同一班朋友嚟如果唔係等到餓死都未有人理你😅-人均消費:~$230-味道:5/10性價比:2/10回頭率:1/5-查看更多
環境同食物都正👍🏻
2023-02-01
關注
依間como係南豐紗廠附近,樓底高,裝修企理👍比較荃灣區餐廳,價位高少少今次叫左意大利火腿芝士雲吞 $108食完全碟都唔覺得都唔覺得"流"👍包湯、包、飲品湯係香草蘑菇湯飲品可以叫咖啡/茶/或其他我叫左earl grey tea,可以加熱水續之前黎都試過炸魚薯條、蟹膏蟹肉意大利飯So far 覺得食物質素不錯,暫時試過嘅都above average。最鍾意炸魚薯條,好大條魚,炸到金黃色,有肉質,不錯👍👍👍查看更多
NancyC2018
👋與同事Farewell 🍽☕️
NancyC2018
2022-10-19
關注
月尾有同事將離職,所以今日諗下食咩好?!見朋友話有間新店,雖然店鋪細細 但裝修都好靚,咁就即管試下啦我地5個人,4個都order左慢煮香草豬肉卷另一人怕肥 ,所以叫左焗香草爐魚(忘記影相)😁🤣豬肉卷一上枱已經香噴噴賣相好得已經急不及待 品嚐一下一入口超驚喜係完全吾肥 好juicy 用左好多不同香草做醃料食完都無油膩感覺 超正飯後再加杯Black Coffee 人生一大樂事🥰🥰🥰查看更多
慢煮香草豬肉卷
mikmikfoodie
驚喜非常的高質酒吧餐廳
mikmikfoodie
2022-07-26
關注
荃灣工廠區、紗廠附近,近年開咗唔少文青咖啡店,而喺工廠區嘅餐廳,食物質素本身期待唔高,但呢間Comp酒吧餐廳嘅食物質素,絕對值得推介。餐廳樓底非常高,入座嘅感覺非常開揚,坐得好舒服。1. 薯仔煙肉湯配餐包餐湯非常足料,食到薯蓉口感,煙肉有鹹香,唔錯。餐包係香草麵包,香草味非常濃郁,包嘅口感軟綿,作為前菜已經有加分位。2. 焗鱸魚鱸魚本身肉質比較軟冧,好考廚師功夫,廚師用紙包住焗,保留魚嘅肉汁,亦令鱸魚唔會鬆鬆散散,睇得出廚師有心機處理。3. 蘑菇松露pizza松露好香,蘑菇同芝士足料,餅底香脆,有正宗意大利菜風味。4. 豬肉卷豬肉卷本身都係功夫菜,有啲估唔到一間外表平平無奇嘅酒吧餐廳,竟然會喺lunch提供。而最重要係,豬肉卷焗得恰到好處,肥瘦均稱之餘,喺上菜前廚師有將肥膏部份用火槍燒一燒,保留濃厚嘅脂香。查看更多
+ 2