2024-02-17 136 瀏覽
今晚終於唔使OT 幾耐冇試過同同事happy hourwalk-in 入左間氣氛勁好嘅bar 店員仲話10:00會有Live Band到時成個場會好high 提醒我哋唔好咁早走❣️𝒟𝒰𝒯𝒞𝐻 𝒮𝒜𝒰𝒮𝒜𝒢𝐸 荷蘭腸配薯蓉 $85綿密幼滑嘅薯蓉做base 外脆內軟嘅荷蘭腸充滿黑椒粒 十分香口少少鹹辣辣地勁啱配酒❣️𝐵𝒜𝒦𝐸𝒟 𝐸𝒢𝒢 𝒫𝐿𝒜𝒩𝒯 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝒞𝐻𝐸𝐸𝒮𝐸 芝士焗茄子 $85呢個真係有驚喜 🧀同茄子厚度幾乎1:1 熱辣辣啱啱焗好拉芝畫面勁吸引 一拉芝士十足瀑布一樣 cum住焗到腍身嘅茄子🍆 啖啖多重層次口感豐富❣️𝒞𝑅𝒜𝐵 𝑀𝐸𝒜𝒯 𝒮𝒫𝒜𝒢𝐻𝐸𝒯𝒯𝐼 蟹肉燴意粉 $105除左滿滿香草黑椒蟹肉碎 仲有蒜片吊味非常惹味意粉乾身爽口 配搭蟹肉鮮味食到停唔到❣️𝒫𝐸𝒜𝒞𝐻 𝒫𝒜𝑅𝒜𝒟𝐼𝒮𝐸 $115造型夠浮誇 原枝hoegaarden傾頭插 濃濃🍑飄香 另外加入vodka 令味道更多元化 鮮果果乾提升清新感 解濟消暑唔錯❣️𝒞𝒪𝒞𝒪𝒩𝒰𝒯 𝒫𝒜𝒮𝒮𝐼𝒪𝒩 $115椰子控must try 成杯啖啖椰子🥥即使加入white rum酒味都唔重 混合椰奶整體相當
今晚終於唔使OT 幾耐冇試過同同事happy hour

除左滿滿香草黑椒蟹肉碎 仲有蒜片吊味非常惹味
意粉乾身爽口 配搭蟹肉鮮味食到停唔到
❣️𝒫𝐸𝒜𝒞𝐻 𝒫𝒜𝑅𝒜𝒟𝐼𝒮𝐸 $115

❣️𝒞𝒪𝒞𝒪𝒩𝒰𝒯 𝒫𝒜𝒮𝒮𝐼𝒪𝒩 $115
椰子控must try 成杯啖啖椰子🥥即使加入white rum酒味都唔重 混合椰奶整體相當滑身 非常易入口
2024-01-03
荷蘭腸配薯蓉
芝士焗茄子
2024-01-13 168 瀏覽
尖沙咀真的有很多氣氛很好的酒吧競爭應該很激烈 感覺每間都用食物做賣點來吸引客人這間Commix Bar位於赫德道地舖因為更靠近街道 所以感覺很熱鬧呢💃🕺除了提供各式各樣的酒外這裡還提供西式、泰式、中式等等的餐點 很多元化 竟然還看到老干媽🤣酒吧裡面有Live Band舞台有特別節目的時候應該會很High這次我跟朋友打算邊吃晚餐邊聊天算是選了比較少人的時段去 雖然安靜但播著英文pop songs氣氛還是不錯的🔹️ 芝士牛肉醬薯條 $85喝酒配炸物是定律啊我們點了超邪惡的芝士牛肉醬薯條本來以為是小吃的份量結果一上桌...很像焗飯呢🫣 CP值也太高了鮮炸的薯條上有滿滿的芝士和牛肉醬還有拉絲的效果 又香又下酒🔹️ 涼拌無骨豬手 $85平時嫌豬手很多骨頭很麻煩一看到這裡有無骨豬手就點了涼拌豬手蒜香十足  惹味豬手充滿膠質 很適合做下酒菜🔹️ 蟹肉燴意粉$105畢竟我們是去吃晚餐的所以點了主食意粉意粉很惹味  加入了很多蒜片、蟹籽和蟹肉醬汁融入在意粉裡🔹️ Coconut Passion $115White Rum, Malibu, Coconut Water, Dash Coconut Milk金菠蘿的
尖沙咀真的有很多氣氛很好的酒吧
競爭應該很激烈 感覺每間都用食物做賣點來吸引客人
這間Commix Bar位於赫德道地舖
因為更靠近街道 所以感覺很熱鬧呢💃🕺

除了提供各式各樣的酒外
這裡還提供西式、泰式、中式等等的餐點 很多元化
竟然還看到老干媽🤣

豬手充滿膠質 很適合做下酒菜

🔹️ 蟹肉燴意粉$105

畢竟我們是去吃晚餐的
所以點了主食意粉
意粉很惹味  加入了很多蒜片、蟹籽和蟹肉
醬汁融入在意粉裡

🔹️ Coconut Passion $115
金菠蘿的杯子超可愛😍
這款Signature Cocktail比較有東南亞風情
以椰子水和椰奶做基底
加入清爽帶有陣陣香草香氣的White Rum和帶有椰子及杏仁堅果味的Malibu
一點也不甜 是一款能嚐到濃酒味的Cocktail

完全不用怕不夠飽
店員服務態度也不錯也會幫忙推薦
餐廳內部環境也非常乾淨

2024-01-09 76 瀏覽
今日同朋友放工唸住坐低飲杯野傾下計,經過呢間bar見到裝修新正,座位都舒服,一試之下,發覺cocktail 同小食都超級高質!Signature cocktail 超吸睛🤩杯杯都好吸引。Peach paradise $115第一次飲peach hoegaarden, 加埋vodka同幾款果乾,整體感覺幾清新,淡淡的peach味,酒味吾會太濃,幾清甜😋好大杯!Mexican mojito $115好大枝香茅🤣初頭仲以為飲管。薄荷葉清新夠fresh! Tequila酒味幾濃,小酒宜情😁食物menu有兩版,超級多元化美食🤣有日式,西式,中式,川式都有😆麻辣牛肉粒$85估唔到酒吧餐廳有中式料理,仲要超乎想像咁好食😱牛肉粒好淋,有小小筋,小小肥,麻辣汁好香,牛肉入晒味,真係不得了咁好食👍🏻👍🏻炸魚薯條$105 炸魚又係另一佳作,魚柳size正常,但炸得外脆肉軟,魚肉幾厚身,炸粉超薄。粗薯條炸得好脆,加左小小辣粉同海苔粉,超級惹味。蟹肉燴意粉$105一上枱超香蟹膏味,同埋好大碟。蟹肉份量都幾多,仲有蒜片同蟹子,好滋味😋呢度原來夜晚10:15pm後有live band ,下次一定要再黎睇下。

Peach paradise $115

Mexican mojito $115

麻辣牛肉粒$85

炸魚薯條$105

蟹肉燴意粉$105

2024-01-09
2024-03-21 8 瀏覽
收左工想去happy hour又想食埋晚飯,呢度真係一個值得推介嘅地方,環境時尚,十點後仲要有live music, 好relax👍🟡 Signature cocktailAmnesia🍸-$115.0杯酒好型,由比特酒及威士忌調配巳成的,味濃帶甘,打卡一流👍🟣 MocktailVirgin Mojito🍸-$85.0呢杯無酒精Mojito真係好啱唔飲酒嘅朋友仔, 新鮮嘅檸檬汁加上搗碎的薄荷葉,配上sparkling water, 十分清新可口🔴小食孜然粟米條- $85.0粟米超甜,配上椒鹽及孜然粉既鹹且甘甜,重點炸得唔油膩,抵讚。唔知點解有好多條,食極都有🤣送酒一流,超正🔵主菜-炸魚薯條-$105.0超大塊炸魚,炸魚外脆內軟,唔油膩及香滑,配大量香脆薯條,薯仔味濃,加埋餐廳調製的沙律醬,真係冇得輸,真係食到停唔到口🤩蟹肉燴意粉 -$105.0意粉彈牙有咬口,大量蒜片,蒜香味濃,脆卜卜的蟹子配埋鮮甜好味嘅蟹肉,蟹肉一梳梳的,值得推介

🟡 Signature cocktail
Amnesia🍸-$115.0
杯酒好型,由比特酒及威士忌調配巳成的,味濃帶甘,打卡一流👍

🟣 Mocktail
Virgin Mojito🍸-$85.0

🔴小食
孜然粟米條- $85.0

🔵主菜-
炸魚薯條-$105.0
真係食到停唔到口🤩

蟹肉燴意粉 -$105.0
💚 Happy Friday一齊放鬆下啦!赫德道呢間新開既Bar restaurant,裝修充滿時代感,星期五10pm後仲有Live Band表演,環境氣氛Chill爆!叫左兩款小食同意粉,即叫即整全部熱辣辣上枱,份量足價錢仲好抵!Cocktails推介Peach paradise,打卡靚又大杯,味道香甜好飲,鍾意酒精濃度高嘅可以揀Dragon on fire,味道有層次質素中上!吉列生蠔($85)泰式無骨鳳爪($85)肉醬意粉($95)Peach 🍑 paradise ($115)Dragon 🐉 on fire ($115)

吉列生蠔($85)

泰式無骨鳳爪($85)

肉醬意粉($95)

Peach 🍑 paradise ($115)

Dragon 🐉 on fire ($115)

快啲同大家分享一個位於尖沙咀嘅酒吧——Commix Bar!呢度嘅環境好有feel,最特別嘅係佢嘅食物質素極高,即點即煮,而飲品嘅造型更加特別,絕對係打卡一流!🍹✨我試咗佢哋嘅蒜蓉辣雞翼,麻辣牛孖根同炸魚薯條,真係超級好食!雞翼煮得剛剛好,帶有蒜蓉辣味,肉質鮮嫩多汁!麻辣牛孖根配上香辣醬汁,辣味與嫩牛肉完美結合!炸魚薯條香脆可口,每一口都令人滿足!🍗🌶️🍟而佢哋嘅飲品係真係驚艷到我!特別推薦佢哋嘅caramel ice coffee,唔單止味道香濃,仲有造型驚喜!飲品上面裝飾著精緻的焦糖,一看就令人心動!每一口都係享受,真係一級打卡!☕🍨✨

雞翼煮得剛剛好,帶有蒜蓉辣味,肉質鮮嫩多汁!
麻辣牛孖根配上香辣醬汁,辣味與嫩牛肉完美結合!
炸魚薯條香脆可口,每一口都令人滿足!🍗🌶️🍟

而佢哋嘅飲品係真係驚艷到我!
2024-02-24
2024-03-03 9 瀏覽
平時都好鍾意去酒吧餐廳可以邊食邊飲酒,今次依間食物質素、飲品同環境都唔錯!傾下計都岩叫左個炸魚薯條( $105 ),好大塊魚,炸得好靚,層粉唔會太厚咬落又唔油膩,魚肉都好滑仲一啲腥味都無!另外個薯條係厚薯條,啖啖薯仔得黎仲已經調咗味,唔洗茄汁都好好食另外試咗個蒜香明太子意粉( $95 ),睇落好似唔係好多汁,咁但係食落又唔會太乾身,而且明太子鹹香味都出仲叫多左個小食香煎日式餃子( $85),餃子皮煎得幾香脆,入面個餡都多汁唔會好乾飲品就叫左杯Yuzu Breeze($110),係柚子梳打加咗Gin,甜甜地易入口但after taste酒味都好出如果唔想飲酒,都可以叫Fruit punch,好香水果味,夠清新原來有啲夜晚仲有機會有live band,幾有feel

原來有啲夜晚仲有機會有live band,幾有feel
2024-03-02 9 瀏覽
新年就係要約朋友食飯,放左工搵左間静静地既餐廳,呢間酒吧假日有 live band,我估都幾好氣氛,不過我地平日就静静傾計蒜蓉辣炸雞翼一上枱就嘩一聲,熱辣辣新鮮炸,雖然好似overcooked咗,但啖落去好juicy,微微少少辣,好過癮又好香口炸魚薯條又係新鮮炸,出煙嫁,薯條好特别,我以為用啤酒炸,其他係用唔同香料,好似五香粉辣粉,一口接一口,魚條啖啖肉,佢地啲炸物真係幾出色,我都怕會太熱氣蒜香明太子意粉2個人份量剛剛好,之前食太多濃味野,再食呢個意粉就好適合,又多汁,全部意粉都掛到汁👍👍Dragon on fire朋友叫左杯cocktail ,佢話中和反啲炸物,所以一啲都唔熱氣🤣

蒜蓉辣炸雞

炸魚薯條

蒜香明太子意粉
Dragon on fire

2024-02-29 2 瀏覽
經過赫德道想食d野同飲酒吹吓水,望落呢間都好似唔錯,就入去試吓。我地叫咗幾款野食,真係唔錯,勁好味。炸魚薯條魚柳外面果層吉烈外皮炸得好乾身,一d都唔油膩,而入面d魚肉勁嫩滑,點埋沙律醬一流,炸薯條已經落咗調味,都幾好味,唔錯。蟹肉燴意粉d意粉好煙韌,唔會overcook,勁多蟹肉同蟹子,配埋意粉食落好鮮味,非常好食。蒜蓉辣雞翼上面鋪滿勁多蒜蓉同辣椒,所以一上枱已經聞到勁香,雞翼外面炸到脆卜卜,而入面仲好嫩滑,雞翼醃得非常好味,加埋d蒜蓉食落勁惹味。Peach Paradise係呢間bar嘅signature drink,又真係唔錯,甜甜地好易入口,好香桃味,勁大杯,夠晒份量。Fruit Punch飲落好重果味,橙味係最特出,酸酸甜甜,勁開胃。店員話每個星期六都有event,平日夜晚都會有live band,下次又再黎感受吓氣氛。

我地叫咗幾款野食,真係唔錯,勁好味。

炸魚薯條

蒜蓉辣雞翼

Peach Paradise

Fruit Punch
飲落好重果味,橙味係最特出,酸酸甜甜,勁開胃。

2024-02-25 1 瀏覽
位於尖沙咀 隣近尖東地鐵站的特式酒吧 🥃🍷🍸🍾
提供各款西式 日式 泰式小食 當然還有各款調酒 值得到訪一試💓

🍗Chill Garlic Wings 💰85
雞翼大隻 分量十足 外皮炸得香脆 配上辣椒蒜頭調味 遠處已經聞到香味 味道惹味 很開胃

🐟Tranditional Fish & Chips 💰105
炸魚炸至金黃色 一大塊 魚肉結實 不會一切就碎 口感做到外脆內嫩滑 配上沙拉醬吃很搭 薯條熱騰騰

🍝Crab Meat Spaghetti 💰105
意粉帶濃濃的蛋黃香 蟹肉的鮮味加上蟹子的爽脆口感 好吃

🍹Dragon On Fire 💰115
以Gin跟Campari為酒底 配上雪碧 一整杯粉紅色 再放上火龍果肉 打卡美美的 味道偏重酒味 帶苦

🍺Peach Paradise 💰115
由Vodka跟Peach Haegaarden組合以成 酸酸甜甜 帶果香 口味清新易入口
位於尖沙咀 隣近尖東地鐵站的特式酒吧 🥃🍷🍸🍾

🍗Chill Garlic Wings 💰85

🍝Crab Meat Spaghetti 💰105
意粉帶濃濃的蛋黃香 蟹肉的鮮味加上蟹子的爽脆口感 好吃

🍹Dragon On Fire 💰115

🍺Peach Paradise 💰115
2024-02-21 0 瀏覽
約左好耐冇見既朋友吹水,求其入左地鐵站附近既一間酒吧,餐食幾有特色,有意粉、炸物同川菜都有?😂😂第一次見咁樣既酒吧! 酒吧佈置得幾舒適,唔會有其他尖沙咀酒吧擁擠既感覺。見到入面仲有舞台,問左老細先知原來10:30會有liveband😩可惜第日要返工就等唔到咁夜了平時叫cocktail成日中伏既我,今日竟然兩杯都好好飲😂 Peach Paradise 用vodka溝peach Hoegaarden, 酒精味唔算重,有甜甜的水果味。Coconut Passion造型好似菠蘿咁,超吸睛!椰子味好出,鍾意椰子既必點。食物方面,炸物非常出色!叫左蒜蓉炸雞翼同芝士牛肉醬薯條。蒜蓉炸雞翼外脆內juicy,而且蒜香味十足,送酒超正!芝士牛肉醬薯條勁大碟,5個人share都得😂味道同薯條都好夾,最震驚我係薯條仲keep到脆!另外仲叫左碟蟹肉意粉,份量驚人😂完全食唔曬

2024-02-09 1 瀏覽
放工過嚟飲杯嘢!Apple business &yuzu breeze Apple business 好fresh !Yuzu breeze 適合女仔飲,甜甜地,好易入口吉列生蠔- 炸得好脆口!粒蠔都幾大粒,一啲都唔腥,送酒剛剛好麻辣牛肉粒-用左牛腩位,麻辣汁唔算太辣,唔會搶左牛味,牛肉咬落好軟林林,好好食,有fine dining 水準!蟹肉燴意粉-creamy 多蟹肉同蟹子,份量十足,飲酒前可以打好個底,同朋友飲多杯!平日夜晚有live band !
放工過嚟飲杯嘢!

Apple business &yuzu breeze

Apple business 好fresh !
Yuzu breeze 適合女仔飲,甜甜地,好易入口

平日夜晚有live band !
2024-02-08 6 瀏覽
就嚟放假啦,懷着美好嘅心情,今晚去咗尖沙咀鬆下!一間餐廳係酒吧 x 美食共聚,10pm 仲有live band 唱歌🎤,加埋閃閃下嘅舞台燈🪩,都幾有氣氛㗎!叫個小食 - 涼拌無骨豬手$85👍🤭無骨豬手細細粒粒,非常咬手,可以食到骨膠原 + 豬手嘅皮 + 豬手肉,仲要唔需要切,一吉就食死好爽呀,味道係有少少酸酸甜甜,好開胃🤤🎣炸魚薯條$105熱辣辣嘅炸魚薯條,魚柳都幾嫩滑,薯條嘅份量充足,加埋海鮮醬同埋茄汁,啱啱好🍟🦀蟹肉燴意粉Crab Meat Spaghetti$105,呢個蟹肉蟹籽同埋蒜蓉嘅份量都好充足,味道合適,夠香,意粉嘅煙韌度都係合乎水平,新鮮炒出嚟好熱辣辣,唔錯嘅選擇🤪🍹跟住就叫咗兩杯嘢飲🥥Coconut Passion $115White Rum,Malibu,Coconut Water,Dash Coconut Milk呢杯嘅外型係一個菠蘿,好有看頭,金色嘅菠蘿入邊有椰子嘅味道,唔算太甜,係健康嘅選擇🌴☕️Caramel Ice Coffee $115Vodka,Kalua,Soda & Caramel Lemon Slice呢杯比較特別,係有咖啡嘅成份,入面仲有檸檬同埋

叫個小食 - 涼拌無骨豬手$85
好爽呀,味道係有少少酸酸甜甜,好開胃🤤

🎣炸魚薯條$105

🦀蟹肉燴意粉Crab Meat Spaghetti

🍹跟住就叫咗兩杯嘢飲

🥥Coconut Passion $115
Dash Coconut Milk

☕️Caramel Ice Coffee $115
呢杯比較特別,係有咖啡嘅成份,入面仲有檸檬同埋燒過嘅糖
Vodka 嘅味道好突出,然後帶有少少甜味😬🤭😳
🍻Happy Hour 行過尖沙咀就入咗間幾Sharp 的酒吧Commix Bar,見有各式小食同主菜就順便食埋晚餐。燈光昏暗氣氛唔錯,仲有個小舞台,原來平日10pm後會有live Band,逢星期六930pm仲有Event🎙️🥁🍗 椒鹽雞軟骨(Hk$85):雞軟骨有一定的咬口,椒鹽味中帶微辣,香脆惹味🐟 炸魚薯條(Hk$105): 魚柳外皮炸得香口鬆脆的,而魚肉仍保留鮮味,薯條偏中粗身外脆内軟,更有調味粉點綴🍝肉醬意粉(Hk$95):肉醬美味開胃,意粉份量充足亦夠掛汁🍸Coconut passion(Hk$115): 這杯cocktail以white rum 和malibu作基底,配椰子水及椰漿調製,椰子香非常突出,清凉一夏🍹Fruit Punch (Hk$75): 深粉紅色非常 繽紛,帶有強烈的雜果氣息,令人耳目一新,仲令人回憶唱k的味道😜(All subject to 10% service charge)📍Commix Bar尖沙咀赫德道6號好德商業大廈地舖港鐵尖沙咀/尖東站 N3 出口, 步行約2分鐘

📍Commix Bar
尖沙咀赫德道6號好德商業大廈地舖
港鐵尖沙咀/尖東站 N3 出口, 步行約2分鐘
2024-02-03 0 瀏覽
跟同事出尖沙咀happy hour,見差唔多到晚飯時間就搵間可以食埋野既bat and restaurant, 黎到赫德道既Comic Bar, 鋪頭座位寬敞舒適,餐牌選擇多,無論主菜、小食或者Cocktail都好吸引,around $100左右,價錢親民貼地炸魚薯條 $105炸魚柳以簡單調味,炸衣外層炸得金黃,魚肉仍保留肉汁,蘸上沙律醬食更加滋味,另外配上炸得金黃香脆既粗薯條,送酒一流🍺磨菇雞肉長通粉 $95比想像中有驚喜👍🏻雞肉煎得兩面金黃,非常香口,長通粉軟硬適中,香草味濃加上雞肉自身香味,每條長通粉都沾上香氣,好惹味蟹肉燴意粉 $105蟹肉意粉都非常出色🦀蟹肉同蟹子佈滿意粉,意粉份量好多,煮得乾身,蒜香味濃🧄Peach Paradise $115有份量既cocktail 🍑成枝Peach Hoegaarden有氣勢,入口果味濃帶少少vodka 味道,食完熱氣野飲呢杯岩晒Coconut Passion $115金菠蘿杯造型好吸睛,Rum酒味較濃有椰子香味,酒中加左少少玫瑰花,又睇得又好飲🥥📌Commix Bar (尖沙咀)地址:尖沙咀赫德道6號好德商業大廈地舖評語食物性價比高店員

炸魚薯條 $105

磨菇雞肉長通粉 $95

蟹肉燴意粉 $105

Peach Paradise $115

Coconut Passion $115

📌Commix Bar (尖沙咀)
地址:尖沙咀赫德道6號好德商業大廈地舖

評語
食物性價比高
店員有禮好客友善
環境relax,地點就腳
每個星期六都有不同event,平日仲會有live band表演

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#尖沙咀 #赫德道 #bar #liveband #炸魚薯條 #意粉 #長通粉 #cocktail #性價比高