2025-07-06
【荃灣區】【COMEBUYTEA】作為半個荃灣仔,荃灣廣場都係我以前成日去嘅地方之一。因為嗰陣附近仲未有咁多商場,要搵個有冷氣嘅地方都難。加上有歡樂天地,係開心嘅歲月。仲記得嗰陣係同沙田新城市廣場一樣都有音樂噴泉,而家只可以喺電影「鎗火」裏面回味當年嘅景況。而近年嚟講,附近開咗咁多商場,競爭大係在所難免。不過難得都不乏捧場客,可能因為個場都仲有餐廳、遊樂設施、百貨公司等。之前都寫過呢度嘅天仁茗茶手搖杯飲品店,質素都相當高,今次同美女朋友一齊飲另一間,都係老牌子嘅「COMEBUYTEA」。佢飲 $39 嘅「紅柚烏龍蘆薈Q」,即係清香烏龍配葡萄柚汁,加埋蘆薈水晶,揀咗半糖少冰,佢就話僅僅屬於唔錯嘅水平。我就飲 $41 嘅「重乳烏龍厚奶芋」,炭焙烏龍配皇家厚奶,加埋小芋圓同漂浮奶霜,半糖少冰,幾啖飲晒,得個奶蓋係正,咁就 $80 喇。。。(地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓Open Cafe C)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delici
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #COMEBUYTEA #紅柚烏龍蘆薈Q #重乳烏龍厚奶芋 #1am1815 #1ambackup