2019-09-04 445 瀏覽
由細到大認為珍珠奶茶先係皇道,自從遇上西米露奶茶後就覺得以後到CoCo可以有多一個選擇。因工作關係會經常經過CoCo,飯後飲一杯開工精神爽利而且地方鄰近黃埔地鐵站出口(大約行3分鐘)方便又快捷!!今次我叫半糖,西米露同奶茶啱啱好不太肥又爽口。Coco嘅奶茶味同一般岀面奶茶好唔同。奶同荼中和度適中,唔會因為太奶味而蓋過茶味。相反,唔會因為太重茶味蓋過奶味另外,我留到買指定飲品第二杯半價(留意優惠期及細則)即刻好想有人同我一齊飲多杯share 喔!

因工作關係會經常經過CoCo,飯後飲一杯開工精神爽利
而且地方鄰近黃埔地鐵站出口(大約行3分鐘)方便又快捷!!

今次我叫半糖,西米露同奶茶啱啱好

另外,我留到買指定飲品第二杯半價(留意優惠期及細則)
即刻好想有人同我一齊飲多杯share 喔!
2019-09-04
3 分鐘 (外賣自取)
  • 珍珠奶茶
  • 西米露奶茶
2019-03-05 312 瀏覽
頭先經過coco有啲口渴,見啲奶蓋好似好正咁,同fd就一人買一個奶蓋試下飲。心諗咁平都冇咩特別,結果又幾好飲,個奶蓋味道夠濃、啲茶都唔錯,完全係意外收穫!真心推薦!又平又好飲!抵!
2018-12-05 258 瀏覽
同朋友係附近食完串燒,咁口渴就黎coco買杯野飲,揀左好耐終於揀左杯布丁朱古力。等左唔係好耐就有得飲朱古力味唔算話好濃,飲落就好似朱古力奶咁。好飲既!唔會太甜/唔夠甜,岩岩好布丁好食,其實我諗間間手搖店既布丁都係一樣
等左唔係好耐就有得飲

布丁好食,其實我諗間間手搖店既布丁都係一樣
2018-03-02 677 瀏覽
想起以前在红磡返工時,很多時候都會走去買飲品及小食,小食方面有炸雞翼,咖喱魚旦,烧買等,加點辣椒油,想起餘味犹新。。最最经常買的飲品,就要数珍珠奶茶了。因COco未搬前是在蕪湖街的,離我公司很近,初飲Coco的珍珠奶茶,奶味够濃,茶味濃郁,满口濃郁的香味充滿口腔,還有煙煙韌韌的珍珠,令我一试就爱上了珍珠奶茶。。Coco此2年搬了去寶其利街,虽遠了少少,但還是心思思的去買。但好多時都覺得沖出來的珍珠奶茶質素參差,有時奶味比較淡,有時珍珠硬心,。但自己心里總是想,這是意外,下次不會有這样的事。现在我公司也搬遷到荃灣了,今日经過,又買了一杯中珍珠奶茶$18。好期待可试回當初的奶茶味道。可惜奶茶茶味淡,感覺不到有奶味。以前濃郁的茶味及奶味蕩然无存。尚好的是珍珠煙煙韌韌未有變硬心!!下次我都不會再试了。

最最经常買的飲品,就要数珍珠奶茶了。

。但自己心里總是想,這是意外,下次不會有這样的事。

可惜奶茶茶味淡,
感覺不到有奶味。

下次我都不會再试了。

2018-01-30 388 瀏覽
好像重新裝修過了?門面比之前漂亮多了!個人非常喜歡Coco的奶霜系列,尤其是奶霜紅茶,非常👍! 好像又出了奶霜的新品,奶霜抹茶!下次一定要買杯來試試😋😋😋 ✌️
✌️

• 奶霜紅茶
2017-07-29 573 瀏覽
香港的天氣悶熱,出街少不免要買一杯透心涼的飲料。今日於紅磡覓食,餐後來一杯大大杯的凍奶茶最好不過。 Coco是除了天仁茗茶以外,最深得我心的台式飲品店,它的奶香有別於其他奶茶店,有一股特別味道。 是次點了一杯奶茶三兄弟,同行友伴點了紅豆奶茶。奶茶三兄弟包含仙草、布丁及珍珠三種配料,珍珠口感綿密,帶有甜味;布丁亦有淡淡蛋香,配合冰涼奶茶實是享受。不過喜歡奶茶的朋友留意,因配料較豐富的關係,奶茶份量會相對較少。 另外,友人點了紅豆奶茶,但紅豆並沒甜味,相對遜色,大家可以考慮一下再決定。
2017-04-15 432 瀏覽
係香港第一次飲coco都可嘅野飲。之前都係係內地飲開coco,跟住就係味道忘不了。屋企附近嘅全度係x茶,牡咩選擇。今次特意選番經典珍珠奶茶。味道還可以。如果有珍珠大細選擇就更加好了🤤🤤
2015-04-11 794 瀏覽
突然想飲珍珠奶茶,見附近得呢間,十五蚊一杯大珍珠奶茶,走冰半甜。有茶香,半甜都夠甜,珍珠冇得彈!D珍珠好彈牙,又煙韌!正呀😍😍點解全港得3間分店咁少😢,我唔係住附近㗎,我呢d沙田友,想飲要特登出城㗎。。。下次經過,必買!
下次經過,必買!
2015-04-11
5 分鐘 (外賣自取)
  • 珍珠奶茶
2014-12-24 754 瀏覽
自己很喜歡台式飲品,平時路過都幾乎會買而自己特別喜歡"貢茶"香港"貢茶"比較多,相反在台灣看到coco比較多,而我在台灣coco試過沙冰也不錯但在香港coco我都只試過1次<都是幾年前的事印象中平時返工搭車都經過一間"coco"剛好在紅磡,台式飲品上癮的我當然要試試!! 跟妹妹每人1杯,我當然選了珍珠奶茶,因為我覺得珍珠奶茶都是每間台式飲品店的招牌而妹妹選了好像叫"芒果都活"<我都忘了中文名,英文是mango juice,店員都說是芒果汁我妹一到手即飲,一句"好好飲!"我未開始飲珍珠奶茶都立即試試我妹的mango juice甜甜的,很清香,很清新的感覺!!!只是幾口,已感覺口腔內都佈滿芒果汁的香味!!因為我一直都飲凍飲,儘管天氣冷但我會order"走冰",畢竟女生不能常飲凍飲,所以平時order"貢茶"走冰,但每次都是微暖,還有只是7-8成滿;而我order的珍珠奶茶,coco的員工在製作的過程,我看到開頭的是8成滿,但她都給了我近10成滿!太好了而且都是冰凍的!珍珠奶茶我沒有選少甜,所以我預料這杯的甜度跟貢茶/comebuy那些一定會甜得過份,但原來沒想像中的甜,反
自己很喜歡台式飲品,平時路過都幾乎會買
而自己特別喜歡"貢茶"
香港"貢茶"比較多,相反在台灣看到coco比較多,
而我在台灣coco試過沙冰也不錯
但在香港coco我都只試過1次<都是幾年前的事
印象中平時返工搭車都經過一間"coco"

剛好在紅磡,台式飲品上癮的我當然要試試!!

我妹一到手即飲,一句"好好飲!"
我未開始飲珍珠奶茶都立即試試我妹的mango juice

甜甜的,很清香,很清新的感覺!!!

只是幾口,已感覺口腔內都佈滿芒果汁的香味!!

因為我一直都飲凍飲,儘管天氣冷
但我會order"走冰",畢竟女生不能常飲凍飲,
太好了

而且都是冰凍的!

但原來沒想像中的甜,反而感覺它的奶味較重,奶茶也有茶香味
珍珠都帶甜,軟軟的很易咬...

而且員工又有禮貌,下次要再試試

2014-12-23
  • mango juice