餐廳: Classified (The Pulse)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: Classified (The Pulse)
資訊:

2024-01-05 238 瀏覽
炸雞胸肉、煙肉芝士三文治配薯條 $128雞胸肉夠哂juicy,再配埋煙肉芝士簡直絕配。薯條仲係新鮮出爐 熱辣辣 好味😋英式精選早餐 $118英式早餐點可以冇茄汁豆,整體而言都不錯😋Hot Chocolate(Regular) $44一入口好濃嘅朱古力味,中意飲朱古力一定覺得好好味😋Caffe Latte(Regular) $38咖啡味都重,都幾唔錯嘅😋
炸雞胸肉、煙肉芝士三文治配薯條 $128

英式精選早餐 $118
英式早餐點可以冇茄汁豆,整體而言都不錯😋

Hot Chocolate(Regular) $44
一入口好濃嘅朱古力味,中意飲朱古力一定覺得好好味😋

Caffe Latte(Regular) $38
咖啡味都重,都幾唔錯嘅😋
2023-10-31
2023-10-19 526 瀏覽
餐廳:淺水灣Classified地址:Classified (The Pulse) (淺水灣)淺水灣海灘道28號The Pulse L1樓107號舖同一班朋友去淺水灣Classified慶祝生日,真係過得好開心。餐廳為我哋準備咗一個驚喜,送咗一個小蛋糕,真係好貼心我哋試咗好幾款菜式,其中四重芝士通心粉真係好好味。通心粉煮得剛好彈牙,配上濃郁嘅四重芝士醬汁,味道好濃郁香滑。洋蔥圈亦都好好食,炸得香脆,口感唔錯另外,我哋仲試咗風乾火腿火箭菜芝士薄餅同牛肉漢堡配薯條。薄餅上面有風乾火腿同火箭菜,加埋芝士,味道好平衡,好適合做為輕食。牛肉漢堡係滿足度都好高,肉質鮮嫩多汁,薯條炸得香脆,好開胃最後,炸雞係我哋必點嘅菜式之一,餐廳嘅炸雞真係好好味!皮炸得酥脆,內裡嘅肉質鮮嫩多汁淺水灣Classified係一個適合慶祝生日或同朋友聚餐嘅好地方。菜式味道好,份量亦都足夠。餐廳送咗個小蛋糕俾我哋,真係增添咗慶祝氣氛
餐廳:淺水灣Classified
淺水灣海灘道28號The Pulse L1樓107號舖

2023-10-10 316 瀏覽
淺水灣沙灘後面的餐廳,望著海灘,黃黃的日落!還有吊椅打卡位置對著沙灘!叫了一個青醬三文魚西蘭花長通粉,好好吃!西蘭花炒得很香,三文魚煎得剛剛好!配上一杯超fresh的Pineapple Mojito!

三文魚西蘭花青醬長通粉
Pineapple  Mojito
三文魚西蘭花青醬長通粉
Pineapple  Mojito
2023-07-23 479 瀏覽
大暑,星期日突然想去淺水灣。熱到爆炸,但又肚餓,間間餐廳要不就擠到爆,要不就好靜。入到呢間,沒二人桌,座左個communal table. 都OK,對著個海灘。order 左English Breakfast同埋 Eggs Benedict, 再加埋 iced americano. 食物同咖啡都好味,雖然唔好勁勁好食,但都好有驚喜。雖然好多遊客同好忙,但服務都好周到細心。買單時,個server 同我哋道歉因爲要我哋同日share table. 其實張table好大,又對著海,我哋完全沒唔滿意,還好開心。下次去海灘一定再來呢間。
雖然好多遊客同好忙,但服務都好周到細心。
下次去海灘一定再來呢間。
2023-04-13 730 瀏覽
今次揸車去到淺水灣,同老公過下二人世界🥰沿着沙灘行到淺水灣廣場,地下呢間餐廳好開陽,望住個公園,吹下海風,沿途有人放狗跑步,唔怕曬嘅我特意坐門口位。(可以打卡📸️)我哋order 一個 All day breakfast🥓🥖🍳🍅 、一個 burger🍔,一杯Ice cappuccino, 一杯Ice Mocha 份量還可以,可能因為都係早餐,未食到太多嘢😅
今次揸車去到淺水灣,同老公過下二人世界🥰
2021-01-22
早餐
2023-04-04 452 瀏覽
行完the pulse 商場同狗狗玩同申請做狗義工,行左一陣經過呢間對住沙灘既Classified,好自然就入去chill and relax 食野,內部裝修幾特別,牆上的用上很多懷舊吊燈,地下有d黑白格階磚,中間有一張大木枱低調得帶d氣派。至於食物方面,叫左3樣野分別係Carbonara,風乾火腿火箭菜芝士薄餅.同泰式沙律。Carbonara 個汁好好味,加上隻蛋好滑而意粉生熟程度好好,超級彈牙!Pizza 亦都好特別,加上風乾火腿好match, 必食之一,最後係沙律,分量好多疊到好高,絕對係一道醒胃同滋味前菜。
2022-10-29 906 瀏覽
秋風起是行山的好季節,與好友一同把臂同行紫羅蘭山徑,起點位於黃泥涌水塘公園, 我們行畢全程約三小時, 然後去淺水灣食午餐。 我們在淺水灣揀了一間門前有搖搖凳的西餐廳 ,望住藍天白雲,加埋個靚海灘, 輕鬆寫意地食午餐, 雖然食物質素一般, 但環境搭夠。龍蝦汁蝦肉意大利飯龍蝦汁味濃, 蝦肉爽口, 意大利飯有咬口, 但略嫌太濕。紅酒汁燴豬面肉配螺絲粉豬面肉太細粒不夠咬口 ,畧帶紅酒汁味的螺絲粉尚算煙韌可口。蘑菇煙三文魚火箭菜薄餅薄餅不夠脆口, 由於芝士和茄醬的不足,不能帶出蘑菇和煙三文魚的味道。經典牛肉漢堡配薯條麵包烘烤過,包皮有點脆,牛肉juicy, 薯條外脆內軟,不錯。

龍蝦汁蝦肉意大利飯
龍蝦汁味濃, 蝦肉爽口, 意大利飯有咬口, 但略嫌太濕。

紅酒汁燴豬面肉配螺絲粉
豬面肉太細粒不夠咬口 ,畧帶紅酒汁味的螺絲粉尚算煙韌可口。

蘑菇煙三文魚火箭菜薄餅

經典牛肉漢堡配薯條

2022-10-05 731 瀏覽
淺水灣呢個商場,好在可以帶狗,食肆大多貴得來又唔好食,咁難得同狗狗入來行街街曬太陽,中午太熱入論去有冷氣架地方,坐低食野涼下。all day breakfast ,份量如圖真係唔會飽,炒蛋腸仔煙肉,茄汁豆呢d組合,加工肉無話好食唔好食,係個麵包幾有咬口。bagel.+avocado +egg ,撈成egg salad 個醬是mayo 個汁酸酸地,好在個bagel 都幾chewy ,多avocado 同sauce 食落唔會太乾身coffee 一杯,甜甜的食物價錢兩個人都食左成300多,其實就唔飽架啦,水準都唔叫好食。不過來得呢度都唔多選擇

coffee 一杯,甜甜的

星期六去到都算多人鞦韆打卡位同店內都已經坐滿晒人唯有坐近商場嘅室內位風閘下會比較大風下次都係坐另一個位😅/—煙三文魚斑尼迪克蛋—都算幾失望!😓😓😓第一次食Egg Benedict竟然唔係流心蛋煮到就快變熟蛋之餘煮蛋嘅水仲落咗超多醋酸到不得了!好難入口!希望只係個別事件🥵/—龍蝦汁蝦肉意大利飯—終於食返啲正常嘅嘢意大利飯軟硬熟度啱啱好龍蝦汁都算入味👍🏻但蝦肉可以多啲會開心啲Pasta水準發揮比較好/—炸薯條—連皮薯仔炸幾好👍🏻但有少少過硬
星期六去到都算多人
都算幾失望!😓😓😓
第一次食Egg Benedict竟然唔係流心蛋
煮到就快變熟蛋之餘
煮蛋嘅水仲落咗超多醋
酸到不得了!好難入口!
希望只係個別事件🥵
煙三文魚斑尼迪克蛋
龍蝦汁蝦肉意大利飯
煙三文魚斑尼迪克蛋
2022-08-02 582 瀏覽
It’s 36 degree Celsius🥵 and the best way to kill time in the summer is to chill at somewhere with air con after going to the beach🤩. It’s locate by the beach with a nice view🏖. 2 swing chairs are put at the front side. Perfect for photos!📸We ordered flat white and latte☕️. Coffee was alright😉. It got too much ice and the ice melted so fast in the summer the coffee🧊 then became tasteless💦. It’s summer’s fault but less ice is recommended if you want better coffee😃.

下午茶
2022-03-12 1399 瀏覽
天氣非常好,走去淺水灣海灘舒展一下。在這風和日麗環境下,倒不如找間餐廳,一邊吹著海風,一邊享用我的午餐。疫情下,多數的餐廳都不會有堂食,好彩我喜歡的嚟間有開,太好了。牛油果沙律酸種飽份量比起以前細份咗😅酸種飽好軟熟,香味樸鼻。配料有牛油果,靑瓜,蕃茄,紫洋蔥和芫茜最喜歡嘅係醬汁,微微的酸香,增加胃口。Cappuccino 一如既往,味道濃厚,苦澀中帶有餘韻,可惜並沒有專業的拉花。
牛油果沙律酸種飽
份量比起以前細份咗😅
酸種飽好軟熟,香味樸鼻。
配料有牛油果,靑瓜,蕃茄,紫洋蔥和芫茜
最喜歡嘅係醬汁,微微的酸香,增加胃口。
2022-03-04
2022-03-09 855 瀏覽
最近沒有健身房,更沒有什麼娛樂活動,實在悶得荒。看這幾天天色不錯,便一早去行山,有點風也不會太曬。走了三個多小時,下山後大約十一點,開始餓了,便坐小巴到淺水灣吃個早午餐。淺水灣真是一個寫意的地方,整個氛圍就與城市不一樣。很多外國人也在此遊玩,也替這地方再添一些異國風情。隨著朋友去了Classified,等了十分鐘便有位置。飢腸轆轆的我看著餐牌,真的什麼都想吃,難得運動完,便來一份什麼都有的All Day Breakfast吧!All Day Breakfast 什麼時候看起來都很嘗心悅目,色彩縯紛,什麼都有。一般會有的煙肉、炒蛋、麵包、茄汁豆等一樣不少,但這裡的用料都很不錯! 不是肥滋滋的煙肉,也不是咸到不行的香腸,麵包也用較有風味的酸種麵包,很有誠意。其實本來想坐外面的秋千位置,但進食不便,也被狗狗們佔了就放棄了。不然對著沙灘,再配一口冰凍啤酒(或者檸檬梳打?),什麼壓力也該煙消雲散了。
最近沒有健身房,更沒有什麼娛樂活動,實在悶得荒。
看這幾天天色不錯,便一早去行山,有點風也不會太曬。

隨著朋友去了Classified,等了十分鐘便有位置。

2021-12-25 779 瀏覽
外賣app唔知點解揀送貨會俾唔到錢,唯有自取,去到就甘俾個袋你,然後一拎先知兩盒pizza打真左放,即刻放翻好。當時只想快啲翻去,一打開,頂,那埋一舊,想點?然後食個意粉,哇,阿婆鹽度,咸到覺得會腎虧,卡邦尼乾到爆,仲要有臘味味?乜料?
當時只想快啲翻去,一打開,頂,那埋一舊,想點?
火箭菜火腿及芝士pizza
乾咸偽卡邦尼真臘味意粉
外賣自取
2021-12-01 745 瀏覽
陽光海灘風清清光譜七色天青青普照人愛樂興興照暖四方各國盛近年話題有氣候暖化和温室效應,令至人要反思生活方式,國家要提出應變方案。但今天、我放下憂愁思累,在這深秋日子,沿着海邊欣賞遠山近海,踏着細細沙粒,聽着快慢有序的浪濤拍子來到淺水灣,感受别人在太陽下的温暖日光浴。而我就是坐到優雅的《 Classified 》飲着吃着。簡單食物、簡單食材、簡單烹調,思考碗碟中的美味,是否完全被享受了 !傳統蕃茄芝士薄餅 : 淡淡蕃茄、淺淡芝士,清淡清香味道一般,但薄餅有濃郁麵粉香味,這就是傳統的領導者呀 ! 也就是簡簡單單的優勝呀 !ITALIAN MOJITO :  高酒精濃度的白Rum酒,香氣清澈及微辣椒辛香的羅勒葉子,喚醒味蕾的青檸,係依杯特飲的精髓。初步似在草地上呼吸,酒意來到就是在草地打滾了。溫馨提示 : 天氣好就看看美麗風景,多謝地球給予的 !  多謝《 Classified 》的好位置喔。
陽光海灘風清清
光譜七色天青青
普照人愛樂興興
照暖四方各國盛

2021-11-28
2021-11-28 459 瀏覽
今日去咗淺水灣,試左哩間叫classified 嘅餐廳 餐廳門口有兩張好大嘅搖搖櫈, 坐喺張搖搖櫈望住個沙灘同海景用餐, 感覺好悠閒。龍蝦汁意大利飯$138龍蝦汁意大利飯好creamy, 香濃嘅龍蝦汁,配上 煙韌嘅意大利飯同蝦肉, 味道不錯。牛肉漢堡配薯條$138啲薯條外面炸得好鬆脆, 裏面有啖啖薯蓉可惜個牛肉漢堡啲牛肉冇乜牛味, 牛肉肉質鬆散, 冇乜肉汁, 比較失色。芒果菠蘿沙冰$78個芒果菠蘿沙冰味道較淡,飲落冇咩驚喜。
今日去咗淺水灣,試左哩間叫classified 嘅餐廳

龍蝦汁意大利飯$138

牛肉漢堡配薯條$138
啲薯條外面炸得好鬆脆, 裏面有啖啖薯蓉

芒果菠蘿沙冰$78
個芒果菠蘿沙冰味道較淡,飲落冇咩驚喜。