2021-10-14
呢兩個星期雖然打風,但出街食飯都係好多人。去個日咁啱係掛波前夕,落住雨,仲係閒日,竟然都滿座😵🙊好彩有book,唔係都唔知有冇位🙈餐廳位置有少少隱蔽,幸好朋友早左探定路🤣係我都未認得切路既時候,佢就已經帶我黎到餐廳🤣. 店員基本上都係講英文,同埋用qr code落單,相對上比較方便。坐低之後佢就俾左一份泡菜同三款前菜我地~.奶油芝士炒年糕 $270 (4/5)我會形容佢為部隊鍋🤣真係好似😛又係一大鍋,入面好多種配料,有壽司、炸蝦、粉絲卷、煎餃子、炒年糕、薯條、魚糕、腸仔、半熟煎蛋🤣🤣啱晒咩都想試啲既朋友😬壽司餡料豐富,有牛肉、菠菜、蘿蔔等,味道不錯👍🏻炒年糕好特別!唔係我平時食開好似腸粉形狀咁,而係整到好似用烏冬咁又粗又長,不過口感依然係煙韌彈牙,加埋個甜甜辣辣既醬汁,係幾惹味既😛.芝士飯焦烤全雞 $270 (4/5)食完炒年糕,再食烤雞真係不得了🤣🤣超飽!佢用鐵板上,所以温度keep住都係熱,唔驚凍左會唔好食👍🏻底層係飯,中間係烤雞,面頭再鋪滿左層芝士,真係極度邪惡😈要先講飯焦是重點🤩🤩熱辣辣脆卜卜!真係好好食😋佢唔係就咁普通白飯,而係用左糯米飯,加左紅腰豆,感覺好健康😬店員仲會即場
奶油芝士炒年糕 $270 (4/5)
壽司餡料豐富,有牛肉、菠菜、蘿蔔等,味道不錯👍🏻
芝士飯焦烤全雞 $270 (4/5)
店員仲會即場幫你剪開隻雞,方便你食👍🏻烤雞既肉質都算唔錯,加埋可以拉絲既芝士,超級滿足🤤