公司夜晚開party,第1次幫襯CHIIMAC外賣,叫左二人特工炸雞盒,當中包括原味炸雞6件,甜辣炸雞六件,三款小食揀咗炸紫菜卷韓式粉絲,辣炒年糕,外送黎到,炸雞仍然外脆內嫩,仲仍然有汁,跟餐有醃蘿蔔,好好味呀,性格比真係好高!之後想食韓式炸雞會再幫襯
外賣送餐
2024-05-27 60 瀏覽
韓國胃必選 Chimac晚上突發好想試韓國嘢,觀塘呢間外賣餐廳真係可以滿足到我, 520嗰日夜晚買咗一個套餐返去當慶祝本身自己唔太食得辣,所以喺云云味道當中,可以咁多個選擇👍👍,最後都嗌咗個唔辣嘅!估唔到都滿足到我呢個突發韓國胃🤪🤪🔅韓式炸雞腿肉(6件)套餐 (芝士)唔會乾淨淨,仲要盒裡好多炸雞粉,夠哂味🤤🔅魚糕串2串呢串魚糕串原來用黎點茄汁 或 炸雞粉 都一樣咁好味大家可以試下😎🔅薯條🔅韓式蛋泡菜炒飯本身好擔心泡菜會好辣食唔到,點知好有驚喜,成個飯醬汁加蛋加泡菜撈埋一齊食,真係好有口感🔅汽水
韓國胃必選 Chimac

🔅韓式炸雞腿肉(6件)套餐 (芝士)
唔會乾淨淨,仲要盒裡好多炸雞粉,夠哂味🤤

🔅魚糕串2串
呢串魚糕串原來用黎點茄汁 或 炸雞粉 都一樣咁好味
大家可以試下😎

🔅薯條

🔅韓式蛋泡菜炒飯

🔅汽水

2024-05-20
10 分鐘 (外賣自取)
  • 閃亮芝士炸雞
最近又來吃我最喜歡的韓國炸雞店CHIMAC.ᐟ今次光顧的是觀塘店,店員的態度好親切♡這次點了炸雞腿肉套餐和泡菜炒飯,另外加了兩串魚糕~所有炸雞套餐均會免費附上薯條和飲品,非常抵食.ᐟ⧐ 韓式炸雞腿肉套餐 HK$59 ⧏CHIMAC提供多款人氣口味的炸雞,我這次選了甜辣醬口味,味道十分正宗,即使外層裹上了醬汁仍能保持外脆內軟◟(∗ ˊωˋ ∗)◞雞腿肉無骨啖啖肉,肉質十分嫩滑Juicy.ᐟ⧐ 韓式泡菜炒飯 HK$47 ⧏最喜歡吃CHIMAC的泡菜炒飯了,幾乎每次必點.ᐟ很大份而且配料很多,味道非常惹味,能夠吃到泡菜香但是不太辣,很易入口~⧐ 魚糕串(2串) HK$24 ⧏想念韓國街頭的味道,忽然想吃魚糕~所以特意加配了兩串魚糕,很大串.ᐟ.ᐟ魚糕口感非常彈牙,咪道很香,特別有風味♡有像我們平常吃的魚蛋,只不過是形態上不一樣~
最近又來吃我最喜歡的韓國炸雞店CHIMAC.ᐟ
今次光顧的是觀塘店,店員的態度好親切♡
這次點了炸雞腿肉套餐和泡菜炒飯,另外加了兩串魚糕~
所有炸雞套餐均會免費附上薯條和飲品,非常抵食.ᐟ
韓式炸雞腿肉套餐

⧐ 韓式炸雞腿肉套餐 HK$59 ⧏

CHIMAC提供多款人氣口味的炸雞
我這次選了甜辣醬口味,味道十分正宗,
即使外層裹上了醬汁仍能保持外脆內軟◟(∗ ˊωˋ ∗)◞
雞腿肉無骨啖啖肉,肉質十分嫩滑Juicy.ᐟ
韓式泡菜炒飯

⧐ 韓式泡菜炒飯 HK$47 ⧏

最喜歡吃CHIMAC的泡菜炒飯了,幾乎每次必點.ᐟ
很大份而且配料很多,味道非常惹味,
能夠吃到泡菜香但是不太辣,很易入口~
魚糕串(2串)

⧐ 魚糕串(2串) HK$24 ⧏

想念韓國街頭的味道,忽然想吃魚糕~
所以特意加配了兩串魚糕,很大串.ᐟ.ᐟ
魚糕口感非常彈牙,咪道很香,特別有風味♡
有像我們平常吃的魚蛋,只不過是形態上不一樣~
2024-05-14
5 分鐘 (外賣自取)
韓式炸雞腿肉套餐
韓式泡菜炒飯
魚糕串(2串)
  • 魚糕串
2024-05-17 29 瀏覽
今日收工決定買外賣返屋企食,一於食返依間好受歡迎嘅炸雞外賣店😆 晚市好多人幫襯,店員服務態度很好🥰今次叫咗2個套餐,只需$135已經食到我哋兩個人好飽😆🍗蜂蜜焦糖無骨雞腿肉(6件)配炸薯條、酸蘿蔔 $64推薦!以無骨雞腿肉為主嘅套餐,搭配蜂蜜焦糖醬汁,給予雞肉甜蜜的風味和焦糖的香氣。配上炸薯條和酸蘿蔔,增添了豐富的口感和口味層次🍚韓式泡菜蛋蓋炒飯 $47大大份泡菜炒飯,加入了韓式泡菜炒製,味道微辣 十分惹味🔥 韓式泡菜的香辣風味和蛋蓋的滑嫩口感相結合,仲有豐富配料 包括香腸及雜菜~份量多好飽肚🍢韓式魚糕串 $24/串經典韓式小食,口感軟腍彈牙,簡單又好味~🥤茉莉綠茶 +$5🥤粒粒蜜桃汁 +$5

今次叫咗2個套餐,只需$135已經食到我哋兩個人好飽😆

🍗蜂蜜焦糖無骨雞腿肉(6件)配炸薯條、酸蘿蔔 $64

🍚韓式泡菜蛋蓋炒飯 $47

🍢韓式魚糕串 $24/串
經典韓式小食,口感軟腍彈牙,簡單又好味~

🥤茉莉綠茶 +$5
🥤粒粒蜜桃汁 +$5
外賣自取
人氣韓式外賣炸雞店 @chimac_hk 最岩一班人開party食但依間炸雞店推出埋二人餐 岩哂附近上班族😊今次嗌左”韓式炸雞腿肉(6件)套餐-蜂蜜焦糖炸雞🍯炸雞選擇應有盡有 -韓國原味炸雞🍗-招牌辣味炸雞🌶️-閃亮芝士炸雞🧀-經典甜辣炸雞🌶️-蔥蒜醬油炸雞炸雞外皮香脆 炸皮唔會過厚😋蜂蜜焦糖醬包住炸雞甜甜地越食越開胃😍雞肉嫩滑多汁 不妨嗌多啲咪一大班人試😎-韓式泡菜炒飯炒飯炒得粒粒分明☺️泡菜味突出 加埋啲配料食 好滿足重點上面有一大塊滑蛋 勁足料!🥚-魚糕串韓國街頭小食之一魚糕口感唔錯幾入味 不錯不錯🤣-炸薯條🍟薯條炸得夠香口 唔會好油本身調味足夠😋
人氣韓式外賣炸雞店 @chimac_hk

-炸薯條🍟
薯條炸得夠香口 唔會好油
本身調味足夠😋

2024-04-11 136 瀏覽
公司附近有間Chimac 🐔炸雞店,同事成日都會買外賣返公司食,今日lunch諗唔到食咩好,我又買去咗lee間店買外賣返公司食😋韓式炸雞腿肉(6件)套餐 有6款口味選擇✨揀咗蔥蒜醬油炸雞🍗炸雞即叫即炸熱辣辣食落好酥脆雞肉嫩滑juicy加上蔥蒜醬汁香口惹味😋✨魚糕串有2串,口感彈牙又索汁✨薯條薯條🍟粗身,炸到脆卜卜薯香味十足!✨韓式泡菜炒飯加上泡菜嘅炒飯,微辣爽口面頭再放咗一隻蛋,增加口感😌✨蜜桃🍑汁

韓式炸雞腿肉(6件)套餐
香口惹味😋

✨魚糕串
有2串,口感彈牙又索汁

✨薯條
薯條🍟粗身,炸到脆卜卜
薯香味十足!

✨韓式泡菜炒飯
加上泡菜嘅炒飯,微辣爽口
面頭再放咗一隻蛋,增加口感😌
✨蜜桃🍑汁
2024-03-30 173 瀏覽
之後喺九龍灣分店食過一次,覺得好好味!經過觀塘,一於買外賣返屋企慢慢食~韓式炸雞最特別就係會有多款口味選擇,呢間有齊韓國原味、招牌辣味、經典甜辣、蔥蒜醬油、蜂蜜焦糖、芝士…等等,全部都係即叫即整~ 有無骨及有骨。無骨原味炸雞6件啖啖肉😍咬落雞皮好鬆脆,肉質嫩滑juicy,調味適中,感覺啲雞肉好新鮮,同之前食到嘅一樣咁好味!泡菜炒飯每粒米飯都沾滿醬汁,炒飯入面有泡菜、腸仔,面頭鋪滿紫菜及半隻蛋,拌勻就可以食啦,食落好惹味魚糕串平時食韓國嘢,最鐘意食魚糕串,有風味🇰🇷

無骨原味炸雞6件

魚糕串
平時食韓國嘢,最鐘意食魚糕串,有風味🇰🇷
  • 原味炸雞
2024-03-16 204 瀏覽
💡抵食韓式炸雞上次食完炸雞後念念不忘,今次經過,當然要把握機💡抵食韓式炸雞會,又可以買外賣番去加料慢慢嘆。🍽甜辣炸雞🐓🍗每件炸雞都沾滿甜辣醬,仲要係啖啖肉,甜辣醬易入口又夠juicy,炸雞來講,做到外脆內軟,相信大人小朋友都岩食。🍽泡菜炒飯 上面鋪滿左好多紫菜,而且仲有腸仔粒,炒飯唔太辣,飯炒到岩岩好乾身,粒粒分明,唔食得辣的人士都岩食😆😆🍽魚糕串 食到一串串熱辣辣嘅魚糕串🍥食落彈牙有咬口,不錯。🍹粒粒蜜桃汁入面又真係有粒粒蜜桃,又唔甜,味道岩岩好。
💡抵食韓式炸雞

🍽甜辣炸雞🐓🍗

🍽泡菜炒飯

🍽魚糕串
食到一串串熱辣辣嘅魚糕串🍥食落彈牙有咬口,不錯。

🍹粒粒蜜桃汁
入面又真係有粒粒蜜桃,又唔甜,味道岩岩好。
2024-03-11 176 瀏覽
好掛住韓國嘅炸雞,CHIMAC 都有幾間分店觀塘就比較就腳可以堂食或買外賣佢地抵食價錢可以享受到正宗韓式多款口味嘅炸雞炸雞套餐分別有骨或無骨今次食下蔥蒜醬油無骨先炸雞口味多選擇而且即叫即製無骨炸雞6件選用雞腿肉部位咬開個雞皮好脆食到肉同汁蔥蒜都好香,醬油調味亦都好滋味。肉質軟又滑嫩,啖啖入口好juicy泡菜炒飯 本身都好愛食泡菜入面有爽脆泡菜、腸仔、一條條紫菜絲、半隻蛋不論賣相同味道都吸引又好味薯條每條都好粗大魚糕串有2串魚糕串好有韓國地度嘅風味呢度店員非常友善又有禮耐心講解CHIMAC (駿業街) 觀塘駿業街46號地下B號舖
好掛住韓國嘅炸雞,CHIMAC 都有幾間分店
觀塘就比較就腳

而且即叫即製
無骨炸雞6件

選用雞腿肉部位
咬開個雞皮好脆
食到肉同汁蔥蒜都好香,醬油調味亦都好滋味。
肉質軟又滑嫩,啖啖入口好juicy
本身都好愛食泡菜
入面有爽脆泡菜、腸仔、一條條紫菜絲、半隻蛋
不論賣相同味道都吸引又好味
薯條每條都好粗大
魚糕串有2串

魚糕串
好有韓國地度嘅風味

呢度店員非常友善又有禮
耐心講解

CHIMAC (駿業街)
 觀塘駿業街46號地下B號舖
2024-03-11
2024-03-01 134 瀏覽
今日同朋友又再食呢間炸雞真係好鍾意佢嘅炸雞因為佢可以揀冇骨最啱晒我呢啲鍾意啖啖肉嘅甜辣炸雞每件炸雞都沾滿甜辣醬少少辣好惹味香甜更加添上風味水原式牛肋骨醬炸雞好有驚喜嘅一款炸雞佢嘅醬係平時牛肋骨上面嘅醬汁少少辣味仲有好濃郁嘅牛肉味炸雞好香脆配上野味嘅醬汁超好味泡菜炒飯好鍾意食韓國嘅泡菜炒飯唔單止有泡菜嘅惹味仲有好香濃郁嘅麻油滿滿一層嘅紫菜配上香辣嘅泡菜一定要試呢一個炒飯魚糕串串好濃郁既魚味魚糕好彈牙

今日同朋友又再食呢間炸雞

魚糕串串
好濃郁既魚味
魚糕好彈牙
2024-02-25 130 瀏覽
高質素韓式炸雞專門店,外賣拎返屋企仲係好香脆😍 香港有多間分店,位置方便,今次經過觀塘一於試吓~除咗炸雞,亦有多款主食、小食及飲品🙆🏻‍♀️首先點咗兩款口味的無骨炸雞,套餐配上薯條同埋蘿蔔~🍗水原牛肋骨醬炸雞(無骨)🍗經典甜辣炸雞(無骨)醬料味道好香,勁吸引😍 返到屋企仲係熱辣辣🔥 雞塊夠大件,份量多 夠二人食飽,外皮香脆,無骨啖啖肉 肉質夠嫩滑,配搭醬汁好好味🤤🤤🍛泡菜炒飯(細)微辣,好惹味,用香腸、泡菜一齊炒,鋪滿紫菜好好味😋仲另外加咗魚糕串試,好有咬口😚

首先點咗兩款口味的無骨炸雞,套餐配上薯條同埋蘿蔔~
🍗水原牛肋骨醬炸雞(無骨)
🍗經典甜辣炸雞(無骨)

🍛泡菜炒飯(細)
微辣,好惹味,用香腸、泡菜一齊炒,鋪滿紫菜好好味😋

仲另外加咗魚糕串試,好有咬口😚
2024-02-15 106 瀏覽
韓式炸雞係近來大熱嘅party foodChimac嘅炸雞就將韓式嘅味道係香港呈現口味種類多多 今次就買左外賣返屋企 🍴韓國原味炸雞無骨炸雞腿肉 啖啖肉外層炸漿香脆 入面肉嫩多汁一口一口大咬好滿足夾埋酸蘿蔔一齊食 夠晒清爽 🍴蜂蜜牛油炸雞炸雞嘅基礎上加上蜂蜜牛油調味粉好似鋪上一層雪花咁❄令炸雞加添一層甜甜嘅味道錦上添花 🍴韓式泡菜炒飯甜辣嘅味道泡菜清爽 越食越有食慾撈埋大量紫菜碎 好還原韓式食法😆 🍴魚糕串韓式小食我最鐘意就係魚糕串呢度都有得食喎口感煙韌帶少少彈牙如果有埋魚糕湯呢個品項就好喇😆
韓式炸雞係近來大熱嘅party food

呢度都有得食喎
口感煙韌帶少少彈牙
如果有埋魚糕湯呢個品項就好喇😆

外賣自取
行過一間CHIMAC,閂冚唪唥就俾佢啲香味吸引咗入去啦!今次我揀咗蜂蜜焦糖同蒜香醬油兩款炸雞,嘩⋯一啖落去,個皮嘅脆度𠵱口,肉汁豐富,炸到金黃燶燶,個味夠哂香,滋味好正!👌再嚟就係韓國白切肉,肉嘅質感好正點,鬆化得黎入味,同佢哋啲韓國住洲口味醬油豬手配埋一齊,真係咁搭㗎!狀元加班夜都值得㗎!分享下小食部份,辣味炸腸粉嘢好有kick,外皮炸得香脆,裏面既腸粉彈牙有勁,辣得啱啱好。而魚糕串就嘆為觀止,韓式風格十足,嗰啖啖嘅彈牙感覺,食起上嚟真係唔錯過行街檔既! 🥢🌶️飲品有得升級,我加咗啲粒粒蜜桃,無論係得唔得閒嘅日子,一啖冰涼涼嘅蜜桃汁,瞬間解渴又提神!啲小食同飲品,真係幫到個韓食之旅畫上完美嘅句號。這家店,絕對係會再黎㗎!🔥👀🍑

2023-10-28 316 瀏覽
最近經常喺屋企食飯,食到悶悶地,決定出關覓食☺️今次介紹呢間炸雞店有幾間分店,而位於觀塘呢間主要外賣為主☺️不過佢哋都係有少少堂食位置可以俾客人坐低食😎餐廳食物以韓式為主,當中嘅炸雞就最出名👍味道又多,價錢又合理,非常抵食😋😋今日我點左個半半炸雞套餐,再另外加左一個泡菜炒飯😊😊半半炸雞🍗我今次揀咗蜂蜜焦糖味及蔥蒜醬油,每款都有六件。前者味道清甜香口,後者咸香帶甜,食落較濃味👍囗感方面外層勁香脆,內裹好juice,肉質又夠嫩🤤🤤雖然知道好邪惡,不過真係好食到停唔到🫣🫣泡菜炒飯唔好諗住炒飯平平無奇,但係愈食愈上癮😋😋炒飯炒到好有鑊氣,粒粒分明,我仲點左辣味炸腸,餸飯一流😙😙而家下截佢哋個App仲可以免費升級套餐,真係抵上加抵🥰🥰
最近經常喺屋企食飯,食到悶悶地,決定出關覓食☺️

半半炸雞🍗
我今次揀咗蜂蜜焦糖味及蔥蒜醬油,每款都有六件。
前者味道清甜香口,
後者咸香帶甜,食落較濃味👍

泡菜炒飯

而家下截佢哋個App仲可以免費升級套餐,真係抵上加抵🥰🥰
2023-10-18
  • 蜂蜜焦糖炸雞
  • 蔥蒜炸雞
2023-10-27 260 瀏覽
放工心思思想食韓式炸雞,原來駿業街就已經有CHIMAC分店。叫左無骨炸雞套餐,炸雞都係即叫即炸,上枱熱辣辣。因為今日想享受炸雞脆卜卜既外皮,所以簡左半半口味(閃亮芝士粉同蜂蜜牛油粉),包唔會比d醬整濕個皮。芝士粉係落得極重手,滿滿咁覆蓋哂成個雞塊,雞肉調味齊剛好,不會死咸。如果你喜歡韓式甜甜地既芝士粉味,嗯個味道就岩你。而蜂蜜牛油味相對就輕手d,無咁濃味,能夠同時食得出雞味泡菜炒飯幾好食,面層鋪滿紫菜!輕輕鬆鬆送下炸雞可樂就食哂。炸薯條呢個無得事,有我最愛既粗薯條炸香腸,又係非常韓式,可能食慣左港式或者外國腸,所以未必咁岩口味。送既醃蘿蔔都幾清新,食咁多炸野,可以清一清口腔!埋單$191,咁多野食,真係好鬼抵!

而蜂蜜牛油味相對就輕手d,無咁濃味,能夠同時食得出雞味

泡菜炒飯幾好食,面層鋪滿紫菜!輕輕鬆鬆送下炸雞可樂就食哂。

炸薯條呢個無得事,有我最愛既粗薯條

埋單$191,咁多野食,真係好鬼抵!