2024-05-24 40 瀏覽
明知自己生哂痱滋都好想食炸雞🍗(想死mode😆),今次揀咗食來自韓國嘅🐓炸雞店CHIMAC,2個人k.o.咗個😻炸雞腿肉套餐、泡菜炒飯,仲食咗我最愛嘅魚糕串yeah✌🏻.ᐟ♡ 韓式炸雞腿肉套餐 HKD$59有6款口味可供選擇,我就揀咗經典甜辣醬口味🌶️,味道都算幾正宗,甜甜辣辣,成件炸雞都充滿醬汁😚,好Juicy.ᐟ 炸雞可以揀雞腿肉或者有骨炸雞,雞腿肉無骨👍🏻方便我呢啲懶人大啖大啖食😆,套餐仲包埋粗薯條🍟、酸蘿蔔、飲品,想講呢度嘅粗薯條好好食,十分推薦🫰🏻~♡ 韓式泡菜蛋蓋炒飯 HKD$42個滑蛋蓋面仲見到有蛋汁🍳想流出嚟.ᐟ 炒飯加入泡菜一齊炒,味道酸酸辣辣🌶,十分惹味。炒飯旁邊拌有泡菜,拌埋一齊食更加滋味😊。♡ 魚糕串(2串) HKD$24個人最愛的韓國街頭小食😍🍢,魚糕串係巨型size.ᐟ.ᐟ 魚糕掛有湯汁,口感軟腍但又好有咬口😚,充滿道地風味~📍CHIMAC沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號舖
明知自己生哂痱滋都好想食炸雞🍗(想死mode😆),
仲食咗我最愛嘅魚糕串yeah✌🏻.ᐟ

♡ 韓式炸雞腿肉套餐 HKD$59

♡ 韓式泡菜蛋蓋炒飯 HKD$42

♡ 魚糕串(2串) HKD$24

📍CHIMAC
2024-05-16
2024-05-25 0 瀏覽
第1次幫襯CHIMAC,叫左半半無骨炸雞套餐外賣,番到屋企過左約15分鐘,啲炸雞仍然外脆內嫩又有汁,量多又大件,夠曬2個人食有突甜辣炸雞:甜味突出,辣味有少少少蔥蒜醬油炸雞:醬油味突出,有2-4片蒜片,但蔥就1條都冇,應該係漏放咗粗條薯條:外脆內軟,好味,有驚喜!跟餐包埋1罐飲品,醃蘿蔔,總體好好,性格比真係好高!之後想食韓式炸雞會再幫襯!

甜辣炸雞:甜味突出,辣味有少少少

粗條薯條:外脆內軟,好味,有驚喜!

半半無骨炸雞套餐(甜辣&蔥蒜醬油味)
2024-05-25
外賣自取
半半無骨炸雞套餐(甜辣&蔥蒜醬油味)
2024-05-18 0 瀏覽
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻話說呢排成日趕住返屋企睇《東張》,放工梗係快速買個外賣就即走啦🥡💨。小編發現沙田有間韓國餐廳🇰🇷,性價比都唔錯。呢間餐廳位於沙田連城廣場,基本上一出車站,搭電梯上去就到😂,勁快~ 唔好睇鋪頭細細地,但其實都有堂食位置🤭。另外,佢地既韓式炸雞竟然59蚊就6件😮,超抵食。飯類都係50蚊左右,有機會可以去試下啦😬。🌟 經典甜辣無骨雞腿肉(6件) $59個餐配埋炸薯條🍟,同埋酸蘿蔔,估唔到59蚊就有咁多野食😍,同埋呢個甜辣無骨雞腿肉真係好好味😋。🌟 韓式魚糕串(1串) $24我就點左呢款兩串😂,味道都唔錯👍🏻。🌟 韓式泡菜蛋蓋炒飯 $47呢個飯又係必點既🙈,好大盒,仲要好好味🤤。☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

🌟 經典甜辣無骨雞腿肉(6件) $59

🌟 韓式魚糕串(1串) $24
我就點左呢款兩串😂,味道都唔錯👍🏻。

🌟 韓式泡菜蛋蓋炒飯 $47
呢個飯又係必點既🙈,好大盒,仲要好好味🤤。

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
2024-05-14 39 瀏覽
韓式甜蜜蜜炸雞二人套餐❤️❤️沙田火車站上蓋連城廣場一家韓式快餐點,出餐速度堪比麥記,而且性價比極高,這個二人套餐不過是$百二蚊,抵抵抵。🍗無骨炸雞有多種口味,但蜂蜜焦糖味🍯真的出色!強烈建議到此必食。雞皮香脆,肉嫩不鹹,蜂蜜焦糖甜蜜蜜😍,一件接一件停不了口😳。🍢巨型魚糕串以長竹籤架起,掛著湯汁,還原韓國街頭風味。🍛蛋包飯雞蛋量十足,泡菜炒飯中夾雜著腸仔片,很飽足。快餐仲點少得炸薯條和可樂呀🤭🤭!

韓式甜蜜蜜炸雞二人套餐❤️❤️

🍢巨型魚糕串以長竹籤架起,掛著湯汁,還原韓國街頭風味。

🍛蛋包飯雞蛋量十足,泡菜炒飯中夾雜著腸仔片,很飽足。

快餐仲點少得炸薯條和可樂呀🤭🤭!
2024-05-03 96 瀏覽
很久沒有吃韓國菜了,突然好想食炸雞,沙田連城上面有間食韓國菜的餐廳,可以堂食或者外賣,我們就點了外賣返屋企慢慢吃再看韓劇!韓式炸雞套餐,他們的炸雞可以揀選雞腿肉或者有骨炸雞,味道亦有6款可以選擇!這次我們就揀選了雞腿肉,共有6隻,雞肉炸得香脆,內裡雞肉嫩滑juicy,味道揀了蔥蒜醬油味,醬汁味道香濃,好香蒜味,估唔到咁好食!隨套餐仲有薯條、酸蘿蔔和飲品!他們的薯條是粗薯條,外脆內軟,口感不錯!酸蘿蔔十分開胃!而飲品亦有韓式汽水可以揀,當然要揀個忌廉鮮奶飲下啦!魚糕串,食韓國菜又點少得食魚糕串呢!他們的魚糕串價錢不算很貴,食落有魚香,而且彈牙煙韌!韓式泡菜蛋蓋炒飯,炒蛋幼滑,炒飯拌入泡菜,味道酸酸辣辣,十分開胃!而炒飯亦配有泡菜,食的時候再加入凍泡菜一齊食,雙重口感呢!
2024-04-22
5 分鐘 (外賣自取)
平時都唔會寫食評,但係今次真係難食到頂唔順,所以真係一定要寫出嚟講明淨係買左呢一樣 其他野唔知唔評論收工去買外賣自取叫咗個炸醬麵 咁當然而家唔係用膠盒用紙盒 唔係透明所以睇唔到入面 但返屋企途中一路都聞到好香嘅味飄出嚟 所以都好期待但返到屋企一打開真係忍唔住鬧咗聲佢個麵係公仔麵公仔麵公仔麵重要嘅嘢要講三次佢係公仔麵仲要唔係韓式嘅公仔麵,係港式嘅公仔麵,似係出前一丁個麵同平時食撈丁係差唔多嘅平心而論 佢個炸醬係正常嘅,但係佢個公仔麵個面質係勁難食比我揀多次我會自己返屋企煮個$10既炸醬公仔麵完全浪費左我$40
炸醬麵

公仔麵
公仔麵
重要嘅嘢要講三次
佢係公仔麵

仲要唔係韓式嘅公仔麵,係港式嘅公仔麵,似係出前一丁
個麵同平時食撈丁係差唔多嘅

平心而論 佢個炸醬係正常嘅,但係佢個公仔麵個面質係勁難食

比我揀多次我會自己返屋企煮個$10既炸醬公仔麵

完全浪費左我$40
2024-04-29 69 瀏覽
每次經過沙田呢間韓式炸雞店總會聞到香噴噴嘅味道炸雞一定係熱辣辣最好食店內有室內同outdoor 位置可以坐低享用✨韓式炸雞套餐 即炸嘅脆雞好有溫度拎上手熱辣辣每件都係雞腿肉.所以食起上來特別軟滑多汁揀咗招牌辣味.添加辣粉香口惹味跟埋粗身薯條有多款汽水選擇份量滿足幾抵食✨韓式泡菜炒飯面層舖上口感幼滑嘅炒蛋泡菜炒飯辣辣地好惹味食完惹味嘅炸雞配埋韓國小食✨魚糕串清清地可以中和一下以後食炸雞又多個性價比高嘅選擇

每次經過沙田呢間韓式炸雞

以後食炸雞又多個性價比高嘅選擇
2024-04-29
  • 招牌辣味炸雞
2024-04-27 62 瀏覽
CHIMAC炸雞🌟多區都有分店,韓式炸雞出色,仲有多款口味可以選擇~CP值高真係糧尾恩物😆韓式炸雞腿肉(6件)經典甜辣炸雞,表面淋上濃稠豔紅的甜辣醬汁,散發著濃濃香味,非常邪惡誘人👍🏻炸雞外皮酥脆,內裡雞肉嫩滑多汁,啖啖肉好爽!蛋蓋韓式泡菜炒飯泡菜炒飯,微辣好惹味👍🏻炒飯粒粒分明,飽滿魚糕串口感不錯!煙煙韌韌帶一點點魚嘅鮮味CHIMAC (連城廣場) (沙田)沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號舖

CHIMAC炸雞🌟

韓式炸雞腿肉(6件)
炸雞外皮酥脆,內裡雞肉嫩滑多汁,啖啖肉好爽!

蛋蓋韓式泡菜炒飯
泡菜炒飯,微辣好惹味👍🏻
炒飯粒粒分明,飽滿

魚糕串
口感不錯!煙煙韌韌帶一點點魚嘅鮮味

CHIMAC (連城廣場) (沙田)
沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號舖
一路都食開韓式炒牛肉飯衣家無左韓式炒牛肉飯變左韓式牛肉炒飯価格一様$48無以前好食衣家個韓式牛肉炒飯飯多過肉牛肉、焼汁、紫菜量少左少左鹹鹹甜甜ge焼汁香味泡菜又無条炒飯係紅紅地色不過無泡菜味只多左油膩本來有ge韓式炒牛肉飯有牛肉、紫菜、泡菜、紅蘿蔔絲、黃瓜絲、豆芽食材種類豐富、份量十足牛肉鹹鹹甜甜泡菜同時有酸鹹辣味又脆又爽口味道層次豐富簡單係人間美食可能成本上左又要保持価格所以menu有此改動不過本來ge韓式炒牛肉飯真係好野來貴多幾蚊都値無左韓式炒牛肉飯就少左d人生樂趣衣家個韓式牛肉炒飯真係no la
一路都食開韓式炒牛肉飯
衣家無左韓式炒牛肉飯
變左韓式牛肉炒飯
価格一様$48
無以前好食

衣家個韓式牛肉炒飯
飯多過肉
牛肉、焼汁、紫菜量少左
少左鹹鹹甜甜ge焼汁香味
泡菜又無条
炒飯係紅紅地色
不過無泡菜味
只多左油膩

本來有ge韓式炒牛肉飯
有牛肉、紫菜、泡菜、紅蘿蔔絲、黃瓜絲、豆芽
食材種類豐富、份量十足
牛肉鹹鹹甜甜

衣家個韓式牛肉炒飯真係no la

韓式炒牛肉飯
韓式炒牛肉飯
2024-02-16 486 瀏覽
沙田有地方食韓式炸雞!🤩價錢唔貴,$108 有兩款炸雞,係雞腿肉,仲配埋大的炸薯條同酸蘿蔔!👏🏼我地叫左一款蜂蜜焦糖炸雞,食落似爆谷的味道,甜甜地幾好食;另一款叫左經典甜辣炸雞,辣味唔多。炸雞來講,都做到外脆內軟,有肉汁。😋我地另外加左個韓式泡菜蛋蓋炒飯($56)同埋2串魚糕($18),可以中和番食得濃味的感覺,同埋又多少少澱粉,增強飽肚感。環境來講,好有去韓國快餐店的感覺,個種簡單同埋鐵皮。另外,叫左餐都好快有得食,唔洗等好耐。
沙田有地方食韓式炸雞!🤩

我地叫左一款蜂蜜焦糖炸雞,食落似爆谷的味道,甜甜地幾好食;

我地另外加左個韓式泡菜蛋蓋炒飯($56)
同埋2串魚糕($18),
可以中和番食得濃味的感覺,同埋又多少少澱粉,增強飽肚感。

2024-02-16 269 瀏覽
去完西貢行大運返番沙田揾野食,消耗完當然想食返啲肥仔野,見到依間之前係九龍灣都已經想食既炸雞店#半半炸雞 ($108) – 揀咗無骨雞腿肉因為貪佢可以啖啖肉🤣🤣我哋揀咗芝士味同埋蜜糖味,每一舊都撈得幾均勻唔會有啲炸雞太少醬或者粉。炸雞餐亦都跟咗汽水同薯條,薯條唔係老麥個款幼薯又唔係粗薯咁粗,適中既厚度令人食上癮🙈芝士味係典形韓式芝士個種味,會有少少甜香味食落唔會過膩。但我哋較鍾意另一款既蜜糖味,黏黏的脆身香甜而且甜而不膩 😍😍#泡菜蛋蓋炒飯 ($56) – 係韓國個種腸仔泡菜炒飯配上蛋包飯既概念,炒飯粒粒都有泡菜味而且唔會太辣。配埋嫩滑既雞蛋又幾好食喎😋而且份量都唔細足夠我哋share食

2024-02-09 216 瀏覽
大家都知阿公有好多“食望”🤣當有太多嘅時候 阿公會揀買返屋企食👜咁就可以試好多唔同嘅嘢😋今日首要任務係 【韓式炸雞】🐔平時阿公好少行上嚟連城但原來呢度好多野食😮一上到嚟就比橙橙黃黃嘅燈光吸引咗🧡呢度其實有好多選擇炸雞可以揀【有骨】或者【無骨腿肉】味道都可以揀一至兩隻味💞完全滿足阿公多心要求🤣同埋炸雞可以升級做餐會有埋薯條 酸蘿蔔 同埋飲品之後阿公仲叫咗炒粉絲同年糕串😝咁就夠哂阿公同吃寶都可以食啦😉後記:阿公返到屋企再焗返嚟食 都仲係脆嫁😁粉絲炒返熱都仲係彈彈彈嫁😋
大家都知阿公有好多“食望”🤣

後記:阿公返到屋企再焗返嚟食 都仲係脆嫁😁
粉絲炒返熱都仲係彈彈彈嫁😋

2024-01-25
2024-02-08 159 瀏覽
半半炸雞(雞腿肉)🐔原本諗住叫一隻雞,但驚食唔晒同埋又想試下其他野,見到呢個半半炸雞腿肉total 12件,兩個人食岩岩好!👍見到佢炸雞都係新鮮炸起熱辣辣,外層炸到非常香脆,而入面因為係雞脾肉所以比起雞胸會更加嫩自選兩款味,我哋就揀咗蔥蒜醬油同埋甜辣味,每一舊炸雞都滿滿嘅醬,前者鹹鹹地甜甜地咁,夾埋啲蔥絲一齊食仲香口,而後者就唔洗講啦,係韓式炸雞必食嘅經典味道,其實唔會特別辣,唔食辣嘅朋友都岩食!😙炸雞跟set仲有埋汽水、炸薯條同埋酸蘿蔔,食炸雞緊係唔少得汽水同埋酸蘿蔔,絕對係perfect match,不過朋友表示最令佢驚喜嘅係呢度嘅薯條🍟 一樣又係新鮮炸起勁香脆,唔會軟淋淋😁👍泡菜炒飯飯炒到岩岩好乾身,再加埋泡菜同埋腸仔喺入面口感就更加豐富,同埋點少得韓式炒飯必備嘅紫菜同埋雞蛋,都幾正宗~魚糕串除咗炸雞之外,呢度仲有好幾款小食,見到有我至愛嘅魚糕串,即刻叫返串黎食,就咁食會比較淡味,如果有埋湯同埋個醬油就更加好🫢

半半炸雞(雞腿肉)🐔

泡菜炒飯

魚糕串
2024-02-04 144 瀏覽
呢間餐廳係炸雞專門店黎既,好多人都去買黎食既,除左外賣呢度都有堂食,不過見到坐滿左人就買走左食,我地叫左一份半半炸雞有蜂蜜炸雞無骨同埋經典甜辣炸雞,蜂蜜炸雞炸至香脆,嗦嗦聲好脆口,仲有無骨係懶人必選唔駛自己拆骨食落好方便,餐廳廚房係開放式俾到客人睇既所以食客會食得放心D,另外仲有經典甜辣醬呢個醬係酸酸甜甜食唔停口,魚糕串熱辣辣好軟熟,仲有韓式炒粉絲都好大碟,飲品叫左韓國既桃汁,桃味好香甜,仲有MILK乳酸飲品都唔錯既,唔鐘意汽水可以選擇茶類飲品。
2024-01-22 166 瀏覽
CHIMAC沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號舖韓式炸雞,早前風靡全球 伴隨一支韓國啤酒雖然小人提及韓式炸雞 伴隨儀麗嘅炸雞店最後可以繼續生存落嚟都有佢嘅強人之處呢間分店都幾多 今日天氣凍咗,決定買炸雞返屋企食價值$127嘅韓式炸雞套餐幾種炸雞口味任選 揀左蜂蜜焦糖 經典甜辣 雞腿肉 魚糕串 韓式炒粉絲跟餐附送酸蘿蔔炸薯條成個外賣盒整得好靚,方便又易拎雞腿肉啖啖肉 炸得香脆 醬汁口味多元化 炸粉唔會好厚身 落單之後好快拎到
CHIMAC
沙田沙田車站圍1號連城廣場1樓108號舖

韓式炸雞,早前風靡全球 伴隨一支韓國啤酒
雖然小人提及韓式炸雞 伴隨儀麗嘅炸雞
最後可以繼續生存落嚟都有佢嘅強人之處
呢間分店都幾多 今日天氣凍咗,決定買炸雞返屋企食

價值$127嘅韓式炸雞套餐
幾種炸雞口味任選 揀左蜂蜜焦糖 經典甜辣
雞腿肉 魚糕串 韓式炒粉絲
跟餐附送酸蘿蔔炸薯條
成個外賣盒整得好靚,方便又易拎