人同人之間既感情世界,今日唔岩,咪下個更可愛囉,無話邊個無左邊個唔得。但你屋企既狗狗就只有你一個,唔同既係佢地無能力想搵下一個主人,所以有養寵物既你,記得有時間就陪佢地耐d,得閒咪帶佢去下呢間狗狗café「C h i l l a x」共聚天倫,有時間仲可以mark返個技師按返兩野,咁就為之chillax啦!👇📌Dinner · Menu - ▪ Pork Chop · Apple Chutney - $198▫ 雖然係狗狗café,但dinner set一d都唔馬虎,呢個「香煎豬扒·蘋果醬」,豬扒煎得夠脆香,厚得黎肉質又唔會乾身,又夠軟腍,抵讚;加埋蘋果醬原來味道係咁夾,清甜開胃,岩哂我。旁邊仲有一個薯蓉山,滿足感瞬間提升!而且每個set仲會包一個是日餐湯,今日個蘑菇湯認真唔錯!▪ Prawn Scallop Pasta · Tomato Cream Sauce - $178▫ 另一主打「大蝦帶子意粉·蕃茄忌廉汁」亦唔差,先要讚個意粉煮得岩岩好,軟硬適中,咬落夠彈性,唔會太腍身;大蝦同帶子份量恰到好處,絕對對得住價錢,連埋蕃茄忌廉汁,份外惹味。📌Snacks - ▪ Mussels ·
人同人之間既感情世界,今日唔岩,咪下個更可愛囉,

無話邊個無左邊個唔得。但你屋企既狗狗就只有你一個,

唔同既係佢地無能力想搵下一個主人,所以有養寵物既你,

記得有時間就陪佢地耐d,得閒咪帶佢去下呢間狗狗café

按返兩野,咁就為之chillax啦!👇
📌Dinner · Menu -
Pork Chop · Apple Chutney

豬扒煎得夠脆香,厚得黎肉質又唔會乾身,又夠軟腍,抵讚;
Pork Chop · Apple Chutney

加埋蘋果醬原來味道係咁夾,清甜開胃,岩哂我。
Pork Chop · Apple Chutney

旁邊仲有一個薯蓉山,滿足感瞬間提升!
Pork Chop · Apple Chutney

而且每個set仲會包一個是日餐湯,今日個蘑菇湯認真唔錯!

▫ 另一主打「大蝦帶子意粉·蕃茄忌廉汁」亦唔差,先要讚個

煮得岩岩好,軟硬適中,咬落夠彈性,唔會太腍身;大蝦帶子

份量恰到好處,絕對對得住價錢,連埋蕃茄忌廉汁,份外惹味。

📌Snacks -
Mussels · White Wine Sauce - $128
Mussels · White Wine Sauce

▫ 小食可以嗌多個「法式白酒·煮青口」就完美結束精彩既晚上,
Mussels · White Wine Sauce

青口食落相當creamy,屬於好肥美鮮嫩果種;用白酒汁煮過,
Mussels · White Wine Sauce

鮮甜多汁之餘,額外有淡淡酒香,值得一試!
2021-04-13
2021-04-02 322 瀏覽
好多時都會搵啲寵物友善餐廳,等啤啤🐶可以陪我地一齊食嘢。 呢間喺銅鑼灣嘅餐廳,之前朋友都介紹過,於是我就預訂定周末,帶啤啤🐶一齊去試下。 餐廳有兩層,寵物活動位置以上層為主,空間都幾大,啤啤🐶仲可以四圍走😆😆。 我就坐喺好舒服嘅梳化,同啤啤🐶玩,一齊品嘗晚餐。 店主亦好好客友善,主動同我哋傾計又幫🐶影相📸️。 餐廳仲提供寵物墊,真係好細心💞。餐廳專設Pet Love Set ($680 for 2 persons+ 1 🐶),為主人及毛孩準備豐富,健康養生嘅晚餐。餐湯:濃雞湯,非常香濃熬製嘅雞湯,飲落好暖胃😌,果然係養生之選主人主菜:香煎檸檬雞配西蘭花雞扒煎到金黃色,外脆肉嫩,保持肉汁,配上清香嘅檸檬🍋汁,好醒胃。 配菜有西蘭花🥦及軟滑滿滿牛油香嘅薯蓉。香煎西班牙🇪🇸豬梅肉配蘋果醬西班牙豬梅肉肉嫩鬆軟,肉味香濃,仲食到啖啖油香,配合蘋果醬食,既可以減膩,亦增加味道嘅層次。主人飲品:咖啡或中國茶佢仲有甜品、其他飲品及酒類提供狗狗🐶主菜:玉米鬚薏仁鯛魚扒我無同啤啤🐶爭食😂,不過見佢迅速食哂,西蘭花🥦都食哂,碗都舔埋🐶狗狗🐶飲品:狗狗咖啡由澳洲🇦🇺境內採購嘅優質濃縮培養脫脂牛奶🥛、乳酪、粟米粉

餐湯:
濃雞湯,非常香濃熬製嘅雞湯,飲落好暖胃😌,果然係養生之選

主人主菜:
香煎檸檬雞配西蘭花

香煎西班牙🇪🇸豬梅肉配蘋果醬

主人飲品:
咖啡或中國茶
佢仲有甜品、其他飲品及酒類提供

狗狗🐶主菜:
玉米鬚薏仁鯛魚扒

狗狗🐶飲品:
狗狗咖啡
由澳洲🇦🇺境內採購嘅優質濃縮培養脫脂牛奶🥛、乳酪、粟米粉、椰花糖及天然雲尼拿造成。

• 香煎檸檬雞配西蘭花
  • 香煎西班牙🇪🇸豬梅肉配蘋果醬
呀!!竟然比我發現呢間多功能Cafe「C h i l l a x」老闆係我小時侯好喜歡既女神阿旦,因為佢熱愛狗狗,所以呢到好受狗主歡迎。其實Cafe能夠同狗狗共處,多d互動反而令成個氣氛又warm又有愛。而何謂多功能呢?除左一系列主食、輕食外、專為狗狗特製既小食外,仲有專業按摩師預約幫你鬆一鬆;加上整棟分左兩層,空間感大足,用作Event埸地供應都仲得!上黎緊仲有年宵、市集,真正Chillaxation既終極體驗!👇📌Light · Meal -▪ Chillax · All Day Long - ▫ 平時一至五返工已經夠攰,趁放假想差差電,呢個「Chillax·全日早餐」就岩哂打工一族啦。簡簡單單用上烤蕃茄、南瓜、大啡菇、鮮牛油果沙律、英式早餐腸賜你力量,最欣賞佢地個大啡菇完全唔乾身,水份充足,咬落質感軟腍,幾好食;南瓜切粒再焗過,配上早餐腸入口相當香脆,沙律清新怡人,唔錯。📌P a s t a -▪ Lasagne · Bolognese · Beef -▫ 令人食指大動既「肉醬·千層麵」用上牛肉做主題,裡面既芝士相當足料,每一層都食到濃厚既醬汁;食落飽肚得黎又唔會太膩,推介之選。
呀!!竟然比我發現呢間多功能CafeC h i l l a x

老闆係我小時侯好喜歡既女神阿旦,因為佢熱愛狗狗

所以呢到好受狗主歡迎。其實Cafe能夠同狗狗

共處,多d互動反而令成個氣氛又warm又有愛。

而何謂多功能呢?除左一系列主食、輕食外、

專為狗狗特製既小食外,仲有專業按摩師預約幫你鬆一鬆;

加上整棟分左兩層,空間感大足,用作Event埸地

供應都仲得!上黎緊仲有年宵、市集,

真正Chillaxation既終極體驗!👇

📌Light · Meal -
Chillax · All Day Long -
Chillax · All Day Long

就岩哂打工一族啦。簡簡單單用上烤蕃茄南瓜大啡菇、鮮牛油果沙律、
Chillax · All Day Long

咬落質感軟腍,幾好食;南瓜切粒再焗過,
Chillax · All Day Long

配上早餐腸入口相當香脆,沙律清新怡人,唔錯。

📌P a s t a -
Lasagne · Bolognese · Beef -
Lasagne · Bolognese · Beef

▫ 令人食指大動既「肉醬·千層麵」用上牛肉做主題,
Lasagne · Bolognese · Beef

裡面既芝士相當足料,每一層都食到濃厚既醬汁;
Lasagne · Bolognese · Beef

食落飽肚得黎又唔會太膩,推介之選。

📌A p p e t i z e r -
French · Fries -
French · Fries

▫ 金黃誘惑既「法式·炸薯條」新鮮滾熱辣,即叫即炸;
French · Fries

表面炸到少少焦香,食落相當惹味,又唔會太鹹,岩岩好。

📌Roasted · Coffee -
Iced · Mocha -

▫ 一個人原來都可以盡興,一杯「凍朱古力·咖啡
治癒我整個晏就,入口咖啡香到不得了,
Iced · Mocha

撞上濃度極高既朱古力,悠哉遊哉!
2021-01-17
2020-12-18 1876 瀏覽
早前上網睇到這家餐廳可以食嘢之餘,又可以做 massage,計劃好跟老公陪完阿仔打針後,一齊去 relax 吓,預祝我們的結婚周年紀念。可是,一波波的疫情,無得做 massage,唯有趁著 6 點禁堂食之前照去,淨食個有情調的一餐。來到餐廳,一排排的梳化加上柔和的燈光和音樂,已經覺得好 relax 好有情調。炸甜薯條覺得這個薯條好特別,因為外面炸得好香脆,而裡面係甜甜地的蕃薯,雙重口感和味道。經典卡邦尼意粉意粉帶彈牙,而意粉汁是帶點 creamy,味道濃濃的寜舍香滑。香煎嫩魚柳配香檸牛油汁魚柳煎得金黃,非常吸睛。切一件放入口,肉質相當嫩滑,帶陣陣的牛油香,味道很搭配。焙茶芝士蛋糕蛋糕的密度很高,所以焙茶香味濃濃的。沾上側邊的雲呢那 cream 一齊食,增添多一份滑滑的口感。見到老公食得咁開心,我同自己講:希望下次同佢再來的時候,可以試埋 massage 啦~

炸甜薯條

經典卡邦尼意粉

香煎嫩魚柳配香檸牛油汁
魚柳煎得金黃,非常吸睛。
切一件放入口,肉質相當嫩滑,帶陣陣的牛油香,味道很搭配。

焙茶芝士蛋糕
蛋糕的密度很高,所以焙茶香味濃濃的。

2020-12-15
紀念日
2021-04-16 86 瀏覽
放工後相約好友到Chillax 享受happy hour,環境寧靜舒適,在忙碌中的生活中舒解一下🥰 位置銅鑼灣餐廳有兩層,下層友善寵物餐廳可以帶寵物一起聚下,而樓上設有獨立按摩房間,環境寧靜舒服😌好好享受一下💆‍♀️ 按完摩可以一邊聊天,一邊享受美食美酒,讓人感覺整天的煩惱減退❤️Straw Crush Mocktail $68朋友唔想飲有酒精既,選了杯mocktail,外型很吸引,味道飲落很清新,唔會好甜👍🏻Luis Felipe Edwards (Red) $78放工後想relax一下所以簡左紅酒🍷味道甜甜地易入口,而且酒味香濃。Mussels in White Wine Sauce $128白酒煮青口煮得十分入味,陣陣的酒味十分搭配,美味可口😋French Fries $58送酒佳品,炸得十分香脆可口😋Cold Cut & Cheese $128紅酒配芝士火腿併盤,十分滋味的配搭🥰

Straw Crush Mocktail $68

Luis Felipe Edwards (Red) $78

白酒煮青口煮得十分入味,陣陣的酒味十分搭配,美味可口😋

French Fries $58
送酒佳品,炸得十分香脆可口😋

Cold Cut & Cheese $128
紅酒配芝士火腿併盤,十分滋味的配搭🥰

2021-04-02 106 瀏覽
平日大家工作繁忙,今日跟很久不見的朋友來銅鑼灣Chillax 放鬆一下!@chillax.CWB 有兩層!樓下是可以帶埋寵物來齊齊食野!樓上好舒服...好寧靜!又夠闊大...有間獨立按摩房!享受完美食享受按摩,枱上有個鐘仔,有需要一按職員就會來...好細心😍😍我地揀左兩杯cocktail!分別係招牌飲品CHILLAX$108及COMSPOLITAN$88,而小食就叫左,Mussels in White Wine Sauce $128,Sweet Potato Frise$68和Ham Cheese Bagel $68!享受完美食之後再享受埋15分鐘既Massage,坐係按摩專用既梳化,師父手勢好好...按完頭,頸膊頭之後鬆曬...爽呀!

2021-03-17 121 瀏覽
與閨蜜一齊休假💃,去誠品打書後到Chillax 享受下午茶,這裏的安靜寫意,對於活在繁忙都市中的我們,恍如一股清流🌿。餐廳分兩層,樓下係「友善寵物餐廳」,可以見到很多可愛的寵物,樓上走閒適寫意風格,而且有獨立按摩房間,讓人想閉上眼睛,去享受那份難得的寧靜。閨蜜鍾情於她的Margarita $98🍸,我選了口感較甜美由椰奶、檸檬汁幻化而成的Yeah Mocktail$78🍹。還點了一些伴酒的小食:▫️Mussels in White Wine Sauce #白酒煮青口$128▫️Sweet Potato Fries #炸番薯條$68▫️Ham and Cheese Bagel #芝士火腿貝包$58小食即點即做,質素亦很好,尤其是那白酒煮青口,內有洋蔥、蒜頭、番茜及青口與白酒的完美配合; 炸番薯條脆卜卜,伴酒一流。我哋一邊傾,一邊享受美食,令人很放鬆。隨後,我哋就入獨立按摩房間,享受令人舒緩的時刻💆‍♀️,這裡店員很親切,服務亦細心,令我倆過了一個很舒服的下午🌿。

▫️Sweet Potato Fries #炸番薯條$68

2021-03-17 82 瀏覽
平時又要湊澄澄又要教波, 身心都覺得好疲累,適當時候要識得放鬆下, 所以約咗閨蜜一齊去輕鬆下!!呢間餐廳分咗上下兩層,下面係可以帶埋貓貓狗狗一齊食野,我地兩個係坐上層, 環境好寬敞好舒服🥰而當我地想order食物時候,可以直接按枱上個鐘,非常貼心!重點係仲有間獨立房有按摩服務!由於我地各自食咗lunch, 我地點咗小食送紅白酒,全部小食送到嚟都係熱辣辣,最愛係單骨雞翼十分惹味, 蒜蓉蝦好入味都正呀,仲有薯條,邊嘆紅白酒,邊girl talk,勁chill!最後,係我最期待既15分鐘massage ,入獨立房,安排我住係梳化,由膊頭到頸之後就按頭,我同朋友都好滿意師父手勢,力度啱啱好,按完即刻爽哂!

單骨雞翼
紅酒 merlot
單骨雞翼
紅酒 merlot
2021-03-16 70 瀏覽
Chillax位於銅鑼灣,總共分為✌🏻層👉🏻下層同一般cafe冇差別,都係提供蛋糕、飲料等輕食菜單👉🏻而上層卻別有洞天,除左有裝修及氣氛柔和既餐廳提供主食外,仲另設房間可供預約專人幫你做massage添💆🏻‍♀️今次多多就同朋友試左:❤️Cold Cut & Cheese 🧀 有3款不同既ham配芝士,另有配菜酸瓜及橄欖做配搭,岩哂鍾意飲紅、白酒既人配搭喔💜Mojito 🍸清新cocktail之選,帶有青檸、薄荷既香味,適合想小酌一杯既人士呢🧡Straw Crush入面有整碎左既士多啤梨及紅莓,味道酸酸甜甜,十分清新,飲完即時透心涼喔😆💛焙茶芝士蛋糕帶有濃茶味既芝士蛋糕,質感厚實,味道獨特💚Apple Crumble 配以焦糖醬既蘋果撻,內有爽口蘋果作為內餡,味道甜而不膩Chillax屬於鬧市中一間令人放鬆心情既餐廳,你都快啲同三五知己黎chill下拉☺️☺️#hkgirl #hkgirls #hkstyle #hklife #chillax #chill #massage #drink #cafe #restaurant
Chillax位於銅鑼灣,總共分為✌🏻層
👉🏻下層同一般cafe冇差別,都係提供蛋糕、飲料等輕食菜單

👉🏻而上層卻別有洞天,
除左有裝修及氣氛柔和既餐廳提供主食外,
仲另設房間可供預約專人幫你做massage添💆🏻‍♀️

今次多多就同朋友試左:
❤️Cold Cut & Cheese 🧀

💜Mojito 🍸

🧡Straw Crush

💛焙茶芝士蛋糕
帶有濃茶味既芝士蛋糕,質感厚實,味道獨特

💚Apple Crumble
配以焦糖醬既蘋果撻,內有爽口蘋果作為內餡,味道甜而不膩

2021-03-16
Work life balance有時真系要錫下自己😛我搵到一個閨密點👯‍♀️呢到有得按摩💆🏻‍♀️仲有得食嘢🍴同happy hour🍸 一條龍服務 裝修仲好trendy仲有得打卡📸📸一次過滿足曬我呢個港姨幾個願望 按摩有埋房夠曬private由按摩到食嘢都末傾完八婆嘢😝銅鑼灣又多一個chill點🤩按完再飲返杯cocktail 🍸🥂呢啲先系生活呀 生活過後 又要返屋企服侍二大老闆🥲😛Cold cut&cheese garlic shrimp 🍤 Df gobo with Aji 唔只環境間距做到足 以為食物唔系主打 點知都咁高質素 下次講好左同老公要再早小小嘢食埋lunch 再按多次!💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️呢到星期二至星期五仲可以帶埋寵物一齊chill 逢星期日仲有狗狗🐶event一齊玩

Cold cut
&cheese garlic shrimp 🍤
Df gobo with Aji

2021-02-22 165 瀏覽
聽講有間Cafe除咗有得食仲會提供Massage添架喎所以就即刻Book咗同隻豬食個下午茶去Relax一下啦喺銅鑼灣嘅地舖 發現原來係有兩層架成個環境好有Feel 有柔和嘅音樂同燈光枱面上 仲提供咗餐廳自製嘅黑色型格口罩夾添有個鐘仔 方便有需要嘅時候可以叫人 認真貼心喔可惜疫情嘅關係 要禁六點後堂食又停曬Service希望遲啲疫情好翻啲 再同佢過嚟二刷Chill翻日先得Classic Carbonara ($108)經典卡邦尼意粉 ($108)面上有芝士碎條同火腿粒 賣相已經好吸引而意粉口感好彈牙 個汁仲夠曬Creamy添Bagel with Smoke Salmon ($68)煙三文魚 配貝果 ($68)煙三文魚好新鮮 今次貝果初體驗食落有啲硬 但隻豬話好香好好食本身話食唔到 之後居然清曬成碟哈哈 今次大肥豬增肥計劃大成功Snacks Platter ($148)脆炸小食盤 ($148)脆炸牛蒡 煙煙韌韌好有咬口炸薯角 新鮮出爐真係好香脆池魚 好香脆且細細條無骨嘅配上和風芥末醬 食落好開胃Fruit Juice (Iced) - Orange Juice ($38)橙汁 ($38)本
聽講有間Cafe除咗有得食

枱面上 仲提供咗餐廳自製嘅黑色型格口罩夾添
有個鐘仔 方便有需要嘅時候可以叫人 認真貼心喔
可惜疫情嘅關係 要禁六點後堂食又停曬Service
希望遲啲疫情好翻啲 再同佢過嚟二刷Chill翻日先得
Classic Carbonara ($108)
經典卡邦尼意粉 ($108)
面上有芝士碎條同火腿粒 賣相已經好吸引
而意粉口感好彈牙 個汁仲夠曬Creamy添
Bagel with Smoke Salmon ($68)
煙三文魚 配貝果 ($68)
煙三文魚好新鮮 今次貝果初體驗
食落有啲硬 但隻豬話好香好好食
本身話食唔到 之後居然清曬成碟
哈哈 今次大肥豬增肥計劃大成功
Snacks Platter ($148)
脆炸小食盤 ($148)
脆炸牛蒡 煙煙韌韌好有咬口
炸薯角 新鮮出爐真係好香脆
池魚 好香脆且細細條無骨嘅
配上和風芥末醬 食落好開胃
橙汁 ($38)
本身以為鮮榨 不過個樽幾特別 夠曬衛生
Hojicha Cheesecake ($48)
焙茶芝士蛋糕 ($48)
濃濃嘅焙茶味 忌廉好細滑 食落甜而不膩
Hunky & Chunky Apple Pie ($48)
焦糖蘋果批 ($48)
清新嘅蘋果酸香味 餅皮整得啱啱好 強烈推薦
2021-01-30
試食活動
見呢間好多人講,預早book定位,但去到冇咩人。 佢留左個bean bag seat俾我地,坐都幾舒服,但起身有少少困難,同埋如果著裙就要小心坐。 張枱好細,高度又唔啱,呢個位比較適合齋飲野,門口同入面其他位都係正常位,嗰d位食野就舒服d. 同埋book位時個姐姐話每月9,19,29號會俾狗狗上1樓坐,撞啱呢d時候去就應該會坐得最舒服。-香辣蝦扁意粉:唔算好辣,蝦都爽口,有少少配菜,新鮮整起熱辣辣-烤焗蛋菠菜配牛角包:個蛋煮得啱啱好,菠菜幾嫰,仲有d沙律菜,最好食係牛角包,夠熱又脆,女仔食呢個做lunch都夠-hot blueberry rooibos tea: 茶包沖既,都夠濃,微酸-果汁:正正常常服務:staff好nice, 對狗狗好好,仲請佢食野,仲有dog menu, 都好多選擇衛生:入座冇要求探熱,餐具都係外賣即棄既,有提供濕紙巾泊車:利園三期應該係最近,星期日2-3pm左右要等位,只係等左十幾分鐘,算快,$16/半小時

-果汁:正正常常

衛生:入座冇要求探熱,餐具都係外賣即棄既,有提供濕紙巾

烤焗蛋菠菜配牛角包

香辣蝦扁意粉

2021-01-31
烤焗蛋菠菜配牛角包
香辣蝦扁意粉
  • 辣蝦意粉
2021-01-14 510 瀏覽
疫情下受限聚令及6pm後無堂食嘅影響,最近喺呢度搞左個簡單嘅wedding party。呢度環境寬敞舒適,所有staff都好nice同pro,嘢食同飲品都好有水準。事前經過溝通,幫我準備左我想播嘅background music同decoration, 所以大家都影左好多靚相留念。聽聞cafe黎緊會有酒牌,希望疫情後再黎試下massage同飲下cocktail。
2021-01-13 503 瀏覽
今日嘅朋友來到銅鑼灣新開的餐廳Chillax吃午飯,環境非常舒適✨,Cafe 樓高兩層,門外黑色的裝修相當有氣派!🤩上層空間寬敞,一邊還設 massage 區💆🏻‍♀️,有專人提供頭、頸、手部按摩服務 。我們二人叫了香辣大蝦扁意粉🦐、慢煮香草鴨胸意粉🦆、焙茶芝士蛋糕、薄荷朱古力☕️和洋甘菊茶。香辣大蝦扁意粉🦐帶子同大蝦都好彈牙,很有口感,微辣,但很入味!慢煮香草鴨胸意粉🦆鴨胸厚身,充滿香草味,很新鮮!焙茶芝士蛋糕😋充滿香濃的配茶味道,沾上cream就多一份口感!薄荷朱古力☕️香濃朱古力味,加了忌廉,好好味呀!無論環境、服務態度、食物質素都感到非常滿意。下次我一定會再次光臨,再體驗按摩的服務!❤️

香辣大蝦扁意粉🦐
帶子同大蝦都好彈牙,很有口感,微辣,但很入味!

慢煮香草鴨胸意粉🦆
鴨胸厚身,充滿香草味,很新鮮!

焙茶芝士蛋糕😋
充滿香濃的配茶味道,沾上cream就多一份口感!

薄荷朱古力☕️
香濃朱古力味,加了忌廉,好好味呀!