2021-05-12 1986 瀏覽
由於疫情關係..大家壓力都好大..所以趁住假期搵左間餐廳比屋企人輕鬆下..上網見到有介紹話九龍灣Emax有間狗狗餐廳..有養🐕既我地當然想帶埋佢出去.. 因為佢都係我地1份子..難得假前緊係要1齊出動喇..當天早上上Openrice睇下餐廳資料..見到有折扣優惠同埋有得Booking..咁就決定即興去嘆個Lunch..由於我做預約時餐廳係未開始營業..所以我係12點令就收到佢地電話Confirm..👍🏼下午0200到達Emax..0215去登記..Staff 話場地仲清潔緊..要等多陣.. 👍🏼為左大家安心.. 當然無問題..0230入座..咁就見到有原來分左兩個Zone..1邊For 有狗狗既客人..1邊For 無狗狗既客人.. 👍🏼餐牌上有10個Lunch Set 選擇..見到每款都好吸引好想試..帶位個個女職員仲好好..提我地去前檯落單個陣要講返Openrice訂座..驚同事無比折扣我地.. 👍🏼每個餐跟1杯飲品.. (咖啡,奶茶,檸茶,檸水,汽水)如果特飲就加飲品的50%價錢.. 過往去狗狗餐廳既經驗.. 啲食物質素真係🙈🙈🙈今次呢間算高質.. 想特別提提圖片左下既牛扒set.
由於疫情關係..
大家壓力都好大..
所以趁住假期搵左間餐廳比屋企人輕鬆下..
上網見到有介紹話九龍灣Emax有間狗狗餐廳..
有養🐕既我地當然想帶埋佢出去..
因為佢都係我地1份子..
難得假前緊係要1齊出動喇..

當天早上上Openrice睇下餐廳資料..
見到有折扣優惠同埋有得Booking..
咁就決定即興去嘆個Lunch..
由於我做預約時餐廳係未開始營業..
所以我係12點令就收到佢地電話Confirm..👍🏼

下午0200到達Emax..
0215去登記..
Staff 話場地仲清潔緊..
要等多陣.. 👍🏼
為左大家安心.. 當然無問題..
0230入座..
咁就見到有原來分左兩個Zone..
1邊For 有狗狗既客人..
1邊For 無狗狗既客人.. 👍🏼
餐牌上有10個Lunch Set 選擇..
見到每款都好吸引好想試..
帶位個個女職員仲好好..
提我地去前檯落單個陣要講返Openrice訂座..
驚同事無比折扣我地.. 👍🏼

每個餐跟1杯飲品..
(咖啡,奶茶,檸茶,檸水,汽水)
如果特飲就加飲品的50%價錢..

過往去狗狗餐廳既經驗..
啲食物質素真係🙈🙈🙈
今次呢間算高質..
想特別提提圖片左下既牛扒set..
價錢$118.. 材料好豐富..
牛扒黎到都真係7成..
但又唔會好乾好柴好難食..
呢間Set特別出色👍🏼

環境十分舒服..
全家人都好滿意.. 👍🏼
Happy family day..
2021-04-18
用餐優惠
優惠券
2021-05-09 957 瀏覽
由於要去九展擺婚展 booth, 攪掂個場之後,老細話請我地去食飯.佢話成日去哩間 chill inn,話哩間餐廳唔錯,我又未食過哩間餐廳,唯有跟大隊.優點:1, 裝修環境清優.缺點:1, 選擇少.2, 想點個餐都無人理,明顯人手不足.3, 睇完成份 menu 都無啱心水,是但點個和風胡麻醬帆立貝意粉(老細請客,識做人嘅,都唔會點最貴架啦!),帆立貝有兩大隻,但全無味道,無哂帆立貝嘅鮮甜味!老細重話唔錯?唉.....
優點:
1, 裝修環境清優.

缺點:
1, 選擇少.
2, 想點個餐都無人理,明顯人手不足.
老細重話唔錯?唉.....

2021-05-08 2424 瀏覽
📍#chillinn 【東南亞Fusion菜 】不得不說呢間餐廳既裝修好靚 (當時係聖誕🎄😂),而且仲係毛孩餐廳添🙈 有養開寵物既,都可以帶埋佢地一齊過黎Chill🤣😂 性價比都幾高,撞啱節日嘅時候,呢間Grand得黎又唔會太貴,可以同另一半黎撐枱腳就啱啦👻澳洲肉眼扒 (成個Set 💰$468)我地叫咗medium,自己就覺得熟咗小小,可能因為塊扒比較薄😳😳 自己鍾意偏厚有口感啲又juicy既扒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 一啖咬落去啲汁咇出嚟就好似上咗天堂咁😂🤣香茅白酒煮鮮蜆 💰跟Set酒味都幾重,適合好酒嘅你🍶蜆肉鮮甜冇沙,相比係白酒,平時食清酒煮蜆比較多,但估唔到白酒同蜆都幾match🤤泰式椰子雞湯🐥 💰跟Set呢個我超級鍾意啊🤎 佢係勁香椰子味🥥 啲豆卜吸晒啲椰子雞湯,真係勁正,即刻帶咗我翻咗去泰國食野咁🤩 而且啲雞肉都好滑,正!深海虎蝦墨魚汁意粉🦐🦑🍝 💰跟Set呢個意粉就不過不失啦! 但因為佢用墨魚汁整 食完個嘴唇會變咗黑色都幾得意😎 而佢隻虎蝦就真係超級無敵大隻🦐我自己本身就唔係特別鍾意食蝦,但如果鍾意食蝦嘅一定會覺得佢啖啖肉,爽🤡🤡另外我地叫咗一個 👇🏻蜜糖燒豬頸肉 💰$78豬

📍#chillinn 【東南亞Fusion菜 】

澳洲肉眼扒 (成個Set 💰$468)

香茅白酒煮鮮蜆 💰跟Set

泰式椰子雞湯🐥 💰跟Set

深海虎蝦墨魚汁意粉🦐🦑🍝 💰跟Set

另外我地叫咗一個 👇🏻
蜜糖燒豬頸肉 💰$78

豬頸肉厚度適中!燒得又好啱啱好,唔會過熟,所以食落好嫩,加埋佢用蜜糖燒🍯 鍾意食甜甜哋嘅你一定唔可以錯過。加上份量超多!兩個人食都覺得有啲多!呢個真係抵讚,真係燒得幾靚又好食,而且份量仲好多添😳 呢個一定要嗌!!!

甜品我地就叫咗個tiramisu🍮

個人覺得甜咗啲😂 食飽之後食佢會有啲膩
2021-04-24 553 瀏覽
今日一行四人經過,本來只係想飲杯嘢,但因有人話有少少肚餓,叫左2兩個set lunch,另外叫多兩杯咖啡,set lunch 包普通檸檬茶、檸檬水(價值$28),若果叫特式咖啡($38)、花茶($48)就半價,咁我哋叫咗一杯檸檬茶、一杯檸檬水、兩杯flat white;埋單應該收我兩個set lunch 價錢及兩杯咖啡價錢,但我發現張單收我兩個set lunch 價錢,2杯咖啡收半價,及檸檬茶、檸檬水收全價,問侍應話係電腦自動計,好似唔想改單,仲話如果改單要分單,態度唔係咁好!我話總之你攪番掂佢!所以大家去呢間舖頭記住要check 單,我就唔會再幫襯

2021-04-07 546 瀏覽
去開九展星影匯睇戲,睇完啱啱好係tea time,九展雖然有food court,但大部份都係快餐,唔想食快餐,見到Chill Inn有沙律,又有smoothie bowl,就揀咗呢間。九展嘅餐廳,間間都好闊落,坐得好舒服,當然呢間都唔例外😀喺少少餓,但又唔可以食得太飽嘅情況之下,就點咗:🥪火箭菜煙三文魚酸種包 ($78) - 本來唔知咩係酸種麵包,上網一查,酸種麵包其實就係利用天然酵母,透過長時間發酵麵糰而焗製出來嘅麵包。特點係無添加,唔使用任何商業酵母同人造添加物,只係用天然酵母、麵粉、鹽同水四種材料黎做出黎。三文魚加咗香草,連同好大份嘅沙律,食完都想尙飽😀🫐Fruity Smoothie Bowl - Lavender 雜莓果碗 ($78) - 個果碗包括咗藍莓、士多啤梨、香蕉、亞麻籽、椰子片。上桌時,所有嘅生果都鋪滿咗喺碗面,生果下面就係一大碗smoothie,真係唔好以為係smoothie就唔飽,其實食完晒都做到七分飽。兩個餐都跟返兩杯cappuccino (+$19@),食完真係好滿足😆
九展嘅餐廳,間間都好闊落,坐得好舒服,當然呢間都唔例外😀

喺少少餓,但又唔可以食得太飽嘅情況之下,就點咗:
火箭菜煙三文魚酸種包

Cappuccino
2021-04-06
下午茶
火箭菜煙三文魚酸種包
  • Fruity Smoothie  Bowl
2021-04-07 169 瀏覽
咁話說呢一晚帶住狗狗唔知去邊度食嘢好咁啱喺OpenRice見到呢一間喺九展就嚟咗啦咁我哋係食dinner嘅四個人食啦呢度佈置得幾得意,又有狗狗嘅專區仲可以放佢哋落地玩一班friend嚟到都冇問題咁嘢食價錢就中規中矩啦個人認為就唔貴嘅咁我哋就嗌咗一個喇沙意大利飯一個意粉西冷扒同三文魚扒屋企人話意粉唔好食但我就覺得OK嘅味道比較淡而意大利飯我都覺得OK但係屋企人亦都覺得麻麻地,所以唔同人唔同口味而我阿爸食西冷扒佢話麻麻哋但睇個樣OK嘅而都幾大塊話得8oz 但睇落去就超過10oz切落去都粉嫩嘅而我就食三文魚扒三文魚質地比較粗糙但勝在個醬幾好食同啲三文魚幾夾另外配左兩件玉子都幾得意嘅買單五百幾都算幾抵大家食唔食就自己衡量啦🙈
咁話說呢一晚
帶住狗狗唔知去邊度食嘢好
咁啱喺OpenRice見到呢一間喺九展
就嚟咗啦
咁我哋係食dinner嘅
四個人食啦
呢度佈置得幾得意,又有狗狗嘅專區
仲可以放佢哋落地玩
買單五百幾
都算幾抵
大家食唔食就自己衡量啦🙈
2021-04-07 151 瀏覽
狗狗天地@Chill inn 網址: 地址: 九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖電話: 28498289=================長Easter holidays day 決定帶狗狗去玩兼拍拖, 特意搵了間屋企附近仲是動物貓狗friendly 餐廳場內動物可隨意玩,同打卡影相,有三款食狗動物有自己一個位置,訂位時講明有動物即可,在餐廳落完餐比錢,食物會由服務員端上$468 二人餐,要了香茅椰奶煮青口,個汁好香,不錯嘢泡菜海鮮湯,都算中度辣,落左幾條韓國年糕主菜要芝士ribs, 勁正架芝士同bbq sauce ,薯條好脆墨魚汁肩意粉食到牙齒都變黑了,都算彈牙甜品or drink ,要了caramel cheese cake,分了些不太甜的cream 比狗狗食,食到一臉途享受能同主子一起食飯,其他狗狗也活躍得意
狗狗天地@Chill inn

網址:
電話: 28498289
=================

場內動物可隨意玩,同打卡影相,有三款食狗

$468 二人餐,要了香茅椰奶煮青口,個汁好香,不錯嘢

泡菜海鮮湯,都算中度辣,落左幾條韓國年糕

墨魚汁肩意粉食到牙齒都變黑了,都算彈牙

能同主子一起食飯,其他狗狗也活躍得意
2021-03-23 131 瀏覽
帶毛孩覓食,仲係少有既泰國餐廳!餐廳分開兩個舖,有狗狗既向其中一邊,可以令主人放心唔洗驚有唔鍾意狗狗既人同場,狗狗向餐廳可以落地,門口有欄,大家出入都好自律,另餐廳更提供尿布等清潔用品,又有不用打卡位!岩哂帶主子去。食物方面都好食!抵食!用左OpenRice 75折訂位,不過就不適用於套餐,用75折單點仲抵!叫了龍蝦海鮮盤,冬陰公意大利飯,墨魚汁意粉,芝士豬仔骨,tiramisu。海鮮盤份量唔算太多,但味道好食,價錢合理!意大利飯同墨汁意粉份量夠,好味,唔會太辣太咸。豬仔骨合理,如果配薯條會更好!反而tiramisu 驚喜好食!值得一試。狗仔menu 有三款,叫左藍梅沙律,份量好多!兩隻細狗都無食哂(又唔敢比太多)裏面有燕麥,杞子,藍莓,肉粒,青豆,主人食得好happy! 推薦大家帶主子去認識下朋友,影下靚相☺️
帶毛孩覓食,仲係少有既泰國餐廳!

海鮮盤份量唔算太多,但味道好食,價錢合理!

意大利飯同墨汁意粉份量夠,好味,唔會太辣太咸。

豬仔骨合理,如果配薯條會更好!

反而tiramisu 驚喜好食!值得一試。

裏面有燕麥,杞子,藍莓,肉粒,青豆,主人食得好happy!

推薦大家帶主子去認識下朋友,影下靚相☺️

龍蝦海鮮拼盤
芝士豬仔骨
2021-03-22 97 瀏覽
🍽Chill inn (九龍灣)📍九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖.🍜泰式魚餅喇沙湯麵 $68.轉工就係要試新嘢食了。係東南亞Fusion菜,有一邊有得同寵物一齊食𠻹~.呢個喇沙面都夠椰香味,算係Emax比較有睇頭嘅一間, 都坐得幾舒服。不過魚餅有啲散,食落無乜咬口。份量就唔錯,幾大碗。跟餐咖啡都有啲水準~不錯
🍽Chill inn (九龍灣)
🍜泰式魚餅喇沙湯麵 $68
2021-03-06 123 瀏覽
今日happy friday ☺️難得仲有半日放假咁一定要食好少少啦晏晝🤣咁就同班friend嚟咗e max 嘅chill inn食啲好嘢,唔知係咪大家都知呢間幾好食所以都好多人等位🙊等左大概20mins到終於有位🤣佢都幾多選擇又泰式粉面有西餐嘅意粉飯同肉類☺️滿足到唔同需要嘅人,而今次我就選擇咗泰式魚餅喇沙😛佢湯底香濃同埋上面有少少蒜片更加增添左佢嘅香味,麵質都算彈牙有口感,我覺得最大嘅吸引之處係個魚餅真係好好食,彈牙得來又好入味,價錢係$68 加一,算係和理價錢啦😛如果九龍灣附近做嘢嘅朋友想食好少少可以試吓

好耐無一家人帶sum sum 出街, 趁放假就同左sum sum 去影家庭照, 影完家庭照之後就去咗間pet friendly 既餐廳同sum sum 去relax 下🤗呢間係九龍灣展貿嘅Chill inn係Daddy 網上搵既, 呢個有一個專有嘅位置俾狗狗開party用, 如果唔係開party就咁入去食嘢都可以, 喺呢個位置用餐就要每人order一個set, 我哋一家三口連埋sum sum 總共Order左三個餐同一個dog food😋本來我都冇對呢度嘅食物有期望, 因為有時總係覺得俾狗狗去又裝修得靚嘅地方通常都會未必好食, 但係原來呢一切都係我自己嘅誤會, 我哋叫嘅幾個餐味道都唔錯, 令我哋有喜出望外嘅感覺❤️❇️全日早餐松露蛋非常好食😋其他食物都唔錯❇️日式吉列豬扒配辛辣咖喱飯雖然話係辛辣咖喱,但係其實入口都唔算話好辣,塊吉列豬扒唔太又唔太乾,抵讚👍🏻❇️熱熔芝士酸瓜柳牛肉漢堡配薯條Burger 質素唔錯,但比較乾身,薯條新鮮我叫咗個香蕉藍苺雞肉沙律俾sum sum, 點知佢一粒藍苺都唔食😑😑醒就食晒雞肉同埋香蕉👍🏻👍🏻食飽之後佢周圍行, 行攰左仲訓左陣😛果然係好relax🐶順帶一提呢度

❇️全日早餐
松露蛋非常好食😋其他食物都唔錯

❇️日式吉列豬扒配辛辣咖喱飯

❇️熱熔芝士酸瓜柳牛肉漢堡配薯條
Burger 質素唔錯,但比較乾身,薯條新鮮

順帶一提呢度真係一個好好嘅影相地方📸如果狗狗係會有機會周圍去廁所嘅話, 餐廳有提供埋尿片同埋消毒用品俾你清潔返個地方, 作為負責任嘅狗主, 當然都要清潔好先好離開啦😊

呢度嘅職員都好有禮貌, 幫我地影相時既態度都好好👍🏻

希望遲吓疫情好返之後, 我哋可以同埋朋友and 佢哋嘅狗狗一齊喺度開party啦💝

Chill Inn
Chill inn (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖

#dogfriendlyhk
#dogfriendly
#dogfriendlyrestaurant
2021-02-25 195 瀏覽
香港到處人山人海,想係假日舒舒服食個TEA都諗到頭痕~九展就係一個我假日會到既優閒地方,人少少,地方又大,坐得舒服之餘仲唔會嘈到頭暈最近呢度開左間超大的餐廳,唔單止環境舒適,仲係一間竉物CAFE 黎呢間位於地下的餐廳,門口位都已經非常壯濶~ 入口處除左係收銀處,TAKE AWAY,仲有一個雪櫃入面有好多可愛的動物蛋糕,呢D真係俾寵物食架~佢好細心咁寫埋成份,以防毛孩敏感~ 好細心呢~呢間餐廳其實分開2邊,一邊就俾帶寵物的顧客坐,而另一邊只係俾客人坐兩邊係隔開不相通的,怕毛孩的朋友都唔使驚呀~ 我地坐呢邊無寵物,但透過玻璃,可以望到小寵物的萌様同可愛的動作,都係一種好好的享受呀~餐廳環境好闊落,枱同枱之間唔會好迫簡單清新的設計,配以大玻璃窗,望住出面的綠色環境,好適合放空~ 呢度仲有一間滿帶熱帶風情的房間,適合一家大小或良朋歡聚~有一個CORNER位,有哂擴音器,唔知平時夜晚係咪會有歌唱表演呢?而另一邊就係專俾帶寵物既朋友同樣以清新的園林設計,地方同樣好大呢邊的枱都係靠邊放,中間留有好多地方俾毛孩走動而且仲有唔少影相位俾各位主人幫寵物影靚相打咭~門口更設有欄柵,防止寵物出失,主人們可以安
香港到處人山人海,想係假日舒舒服食個TEA都諗到頭痕~
呢間位於地下的餐廳,門口位都已經非常壯濶~
入口處除左係收銀處,TAKE AWAY,仲有一個雪櫃
入面有好多可愛的動物蛋糕,呢D真係俾寵物食架~
佢好細心咁寫埋成份,以防毛孩敏感~ 好細心呢~
兩邊係隔開不相通的,怕毛孩的朋友都唔使驚呀~

餐廳環境好闊落,枱同枱之間唔會好迫
呢度仲有一間滿帶熱帶風情的房間,適合一家大小或良朋歡聚~
而另一邊就係專俾帶寵物既朋友
同樣以清新的園林設計,地方同樣好大
呢邊的枱都係靠邊放,中間留有好多地方俾毛孩走動
而且仲有唔少影相位俾各位主人幫寵物影靚相打咭~
門口更設有欄柵,防止寵物出失,主人們可以安心係度同朋友傾計啦~
呢度既LUNCH SET 由上午11:00 去到下午5點呀,正
(溫馨提示:帶寵物個邊有另一個餐牌,價錢不一樣唷~)

有女生最愛的Fruity smoothies bowls 同沙律餐呀
仲有阿女最愛的 ALL DAY BREAKFAST~~HAHA
LUNCH SET 由65蚊起,包一杯飲品
餐廳以東南亞FUSION 菜為主,種類繁多,有泰式,有西式,有日式~

我就叫左一個西式配馬拉的FUSION 菜,安格斯牛肉片喇沙湯麵

安格斯牛肉片比平時既牛肉片滑好多,而且亦唔肥牛咁多肥膏,瘦得黎又唔韌
喇沙湯底只係非常輕微辣,而且有好濃郁的椰香味
麵條係正宗的黃麵,煙韌有口感
跟餐其實包一杯飲品,而特飲的話就全部半價
我叫左呢個派對白桃烏龍茶,成壺上,感覺很HIGH TEA 呀~
不過整體感覺偏淡,茶味唔夠濃, 玫瑰花香比白桃味更出 ~ 重口味的我覺得爭DD ~
不過食完D喇湯再飲番杯又可以解膩同清新口腔,所以又唔算太差~
我女去到邊都要叫ALL DAY BREAKFAST
一見MENU 有 ALL DAY BREAKFAST 就要點,好搞笑
呢個ALL DAY BREAKFAST 又真係好豐富
比平時食開的份量都要多,淨係個個蛋同麵包都已經覺得好飽
阿女讚個麵包好好食呀~

沙律方面都好有驚喜,因為加入左左菠蘿,唔係1 , 2 粒,係好多粒
直頭可以做到菠蘿沙律。菠蘿配埋個醋,又真係幾好味呀~
呢一個要推介係呢個煙士扒
佢無平時既煙肉咁肥,瘦肉多,而且又唔會燒到好乾
有D似火腿既感覺,我鐘意呀~
最不得了的,就係呢個特飲
芒果士多啤梨乳酪沙冰
淨係個樣都好引呀
雖然話係沙冰,但感覺似SMOOTHIES, 非常滑,好似CREAM咁滑,
直頭覺得自己飲緊奶昔
但佢又無奶昔咁甜,味道好清新下,非常推介的一杯特飲,女生一定大愛呀~
2021-02-20
  • ALL DAY BREAKFAST
  • 芒果士多啤梨乳酪沙冰
2021-02-23 2114 瀏覽
今天在九龍灣辨事後, 到附近的九展午餐. 在高銀那邊過來, 在VOLKSWAGEN旁邊的入口, 看到<狗狗友善營地>, 不只有狗狗, 還有喵喵呀!  再細看店門的午市餐牌, 價格合理, 而且可以馬上入座, 我倆就在此午餐了!   就座後, 先著小米到洗手間清潔雙手.  不久食物就呈來了!!!         雜莓果碗   農曆新年, 大魚大肉, 又年糕又炸野, 但新鮮水果蔬菜卻欠奉. 餐牌FRUITY SMOOTHIS BOWLS有多款水果的配料, 感覺很健康, 另可選椰奶或鮮奶.  自己比較喜歡藍莓和士多啤梨, 同時為避開牛奶, 所以點椰奶.  聽覺 : 下單後, 聽到攪拌機發出的<沼沼>聲, 是制作SMOOTHIE呀!!     視覺 : BOWL BOWL的真身紅紫啡白, 底部是暗紫/灰色的糊狀物. 看到就知道軟綿綿, 容易咀嚼, 是SHOW ME YOUR LOVE的朋友. 點算一下, 藍莓有, 士多啤梨有, 亞麻籽有, 而香蕉應該是跟椰奶混在一起, 變成暗紫/灰色的糊狀物!  只是多了葵花子! 今天竟然遇到久違的葵花籽呢!     嗅覺 : 因
今天在九龍灣辨事後, 到附近的九展午餐.
就座後, 先著小米到洗手間清潔雙手.
不久食物就呈來了!!!
雜莓果碗
另可選椰奶或鮮奶.

聽覺 :
視覺 :
點算一下, 藍莓有, 士多啤梨有, 亞麻籽有,
而香蕉應該是跟椰奶混在一起, 變成暗紫/灰色的糊狀物!
只是多了葵花子!
今天竟然遇到久違的葵花籽呢!
嗅覺 :
因為整碗都是凍冰冰, 抑制香氣的飄散, 即係減弱水果香味的揮發性. 所以鼻子感受不到這碗BOWL BOWL.
手感 :
表面的藍莓和片片的士多啤梨容易以銀匙舀出來.
消滅了2款莓類, 就把細碎的亞麻籽葵花籽椰子片混在一起, SMOOTHIE粘度高, 要比少少力撈.

口感&味道 :
暗紫/灰色的糊狀物是香蕉跟椰奶的混合物, 當然有香蕉味和椰奶味.
不過薄薄的椰子片卻依然香脆, 竟然比葵花籽更硬.
葵花籽是脆口但容易咀嚼咬碎.
而薄薄椰子片是來自椰子肉. 短切紋理連結起來果真夠硬, 要多咬几下囉!
食呀食, 把整個BOWL BOWL都消滅了!
澳洲草飼肉眼扒配薯條及燒汁
小米是肉獸, 看到牛肉就兩眼發光了!
大大塊草飼肉眼扒, 怎能讓小米獨吞!!!
搶來一小口, 果然肉味濃郁, 可是肉質結質, 這就是草飼牛肉的特點了!
再搶來炸薯角, 外層香口中間軟綿綿的薯肉呀!
看到小米全程有儀態地享用肉眼扒, 心感安慰.
凍檸茶   小米的飲品
香茅橙片果茶
因為雜莓BOWL BOWL是凍冰冰, 所以要來一個熱飲. 香茅和橙乾需要時間浸泡才出味.
上枱後, 特地留在餐後才享用.
當中没有加糖, 香茅味不太濃, 但可以嚐到橙皮的柑橘味和橙肉微微的酸味.
完成午餐後, 又要去鰂魚涌踢波, 幸好九展旁有巴士去東區.
題外話/補充資料: 餐廳鄰近VOLKSWAGEN那邊, 認住VOLKSWAGEN.........
2021-02-21
香茅橙片果茶
主子食物尚可,可惜員工不友善雖然地點方便,是少有的pet friendly 餐廳鄰近市區,但對於管理pet campsite 範圍及員工對毛孩的基本知識欠奉,十分失望!員工多次送餐進入pet campsite 範圍,因貪一時方便,雙手捧著食物,用腳踢開圍欄,沒有注意毛孩安全,及後並沒有留意圍欄關好,多隻狗狗跑掉,蹦走到商場,情況令人擔心及憤怒!!!!除此之外,給毛孩的食物全都是熱哄哄的,真是暈底了***希望各位主子,毛孩媽媽若到此餐廳要多加留意,好好保護你們的孩子哦****
主子食物尚可,可惜員工不友善

!!!!

除此之外,給毛孩的食物全都是熱哄哄的,真是暈底了

****

2021-02-21
2021-02-20 145 瀏覽
農曆年當然要出嚟拜年啦,終於可以四個人一台就可以食多啲野,偶然在Eatigo發現這間泰國菜,見到OpenRice嘅食評,同埋相片,比較有特色,於是一於嚟試吓啦好耐冇試過生蝦,這裏的地方非常乾淨,所以有信心去試!果然肉質鮮嫩,感覺非常新鮮平時肚仔好易肚痛的我,見到咁吸引食咗兩隻,順利過關另外叫咗雞翼薯條,雞翼燒得啱啱好,薯條絕對夠趣口仲有泰式拼盤,我哋估左魚餅同蝦餅好耐,兩隻味道有點類近整體不過不失!至於柚子沙律份量啱啱好,味道不會過酸或過甜,幾鍾意佢嘅醋,不會太酸!跟住我哋仲叫了海鮮拼盤,太耐冇好食所以覺得非常好味新鮮至於盲曹烤魚,竟然有驚喜,平時怕骨怕魚腥味嘅我, 忍唔住口都食咗¼條,因為佢嘅香草絕對癖走了魚腥味,但係又唔會蓋過魚味,值得推介最後我哋叫咗Tiramisu做結尾😋大滿足及完美!
平時肚仔好易肚痛的我,見到咁吸引食咗兩隻,順利過關
另外叫咗雞翼薯條,雞翼燒得啱啱好,薯條絕對夠趣口
仲有泰式拼盤,我哋估左魚餅同蝦餅好耐,兩隻味道有點類近
最後我哋叫咗Tiramisu做結尾😋大滿足及完美!
2021-02-20
  • 泰式生蝦刺身