3天前 0 瀏覽
預著突然掛三號風球就係朋友公司附近搵食朋友要去駱駝漆大廈買野順便係果度搵食就係11樓買完野順便同一層睇吓見到Chill-i 門面光孟原來係食西餐店子細細係開放式廚房大約19:00 已經座到一半客人我地座一陣已經full 晒我地選擇咗一個飯一個小食一個主食👉🏻前菜小食"搪揚豆腐魚餅"外皮好脆口估唔到豆腐可以做到咁脆真係似食薯餅超贊👍🏻😋👉🏻主食"紐西蘭一級肉眼牛扒"👍🏻真係做到7成熟宜外面煎得脆脆地如果配d 芥辣就完美👉🏻飯類"泰式青咖哩雞扒牛油果飯"雞扒煎得好脆好Juice青咖啡入面有🍆🍆好少牛油果會跟飯一餐飯有齊晒健康嘅食法飲品方面扒餐可加錢跟餐飲👉🏻凍"玫瑰鮮奶咖啡"$18好有玫瑰花味😋另外散叫一杯"蜂蜜柚子梳打"好香柚子味唔會苦有一片乾柚子裝飾好靚另外店舖門口有個雪櫃可以買返屋企加熱食得又有醃好羊架好方便又可以試埋店舖其他食物👍🏻我都買咗包"燉牛筋肉"試下
預著突然掛三號風球
店子細細係開放式廚房
大約19:00 已經座到一半客人
我地座一陣已經full 晒
我地選擇咗一個飯一個小食一個主食

👉🏻前菜小食"搪揚豆腐魚餅"
外皮好脆口
估唔到豆腐可以做到咁脆
真係似食薯餅
超贊👍🏻😋

👉🏻主食"紐西蘭一級肉眼牛扒"👍🏻
真係做到7成熟宜外面煎得脆脆地
如果配d 芥辣就完美

👉🏻飯類"泰式青咖哩雞扒牛油果飯"
雞扒煎得好脆好Juice
青咖啡入面有🍆🍆
好少牛油果會跟飯
一餐飯有齊晒健康嘅食法

飲品方面
扒餐可加錢跟餐飲
👉🏻凍"玫瑰鮮奶咖啡"$18
好有玫瑰花味😋

另外散叫一杯"蜂蜜柚子梳打"
好香柚子味唔會苦

5天前
  • 豆腐魚餅
  • 紐西蘭一級肉眼扒
  • 蜂蜜柚子梳打
觀塘駱駝漆食肆雲集,星期六去咗幫襯「CHiLL-i」。之前經過已經想食,但晚市收得早,所以未有機會一嚐😬。估唔到餐廳週末都有提供午市套餐,主菜介乎$68至$128不等,升級做豪華定食加$30🍱,包餐湯、小食兩款同甜品。套餐內容豐富,擺盤繽紛。泰式青咖喱·烤雞扒·牛油果·泰國香米白飯($98),🥘青咖喱味道正宗,辣度顯著,幾惹味,撈飯食一流,但質感略嫌有啲滑潺潺。🥑伴旁搭配牛油果,組合特別,而且亦能中和辣味。🐔烤雞扒大大塊,煎至外脆肉嫩。香煎盲曹魚柳·意大利茄醬燴菜·薯仔沙律($98),菜式賣相吸引,面頭插咗兩條墨魚麵作點綴。🐟盲曹魚柳大件兼厚身,肉質超滑又無骨。其他伴菜同樣出色,🥔薯仔沙律清涼好味道;茄醬燴瓜菜則好鮮甜,酸度適中🍅。是日餐湯係蘑菇湯🍄,味道好濃郁,飲得出係用咗好多菇菌打成。炸麥樂雞🍗,呢款小食雖則簡單,不過好香口,大人細路都啱食。碎蛋沙律🥚,蛋白彈牙,將蛋黃打蓉撈匀,好似食緊烚蛋咁。蟹柳沙律🦀,呢個係日式風味,食落幾開胃,如果加埋青瓜絲同蟹籽就正喇。薄荷青檸梳打(午餐價$28),🍋梳打大大杯,冰涼解渴,啱晒夏天飲。薄荷同檸檬味一樣突出,而且唔會太甜。熱焦糖咖啡(午餐價$
泰式青咖喱·烤雞扒·牛油果·泰國香米白飯
香煎盲曹魚柳·意大利茄醬燴菜·薯仔沙律
蘑菇湯
是日餐湯係蘑菇湯🍄,味道好濃郁,飲得出係用咗好多菇菌打成。
炸麥樂雞
炸麥樂雞🍗,呢款小食雖則簡單,不過好香口,大人細路都啱食。
碎蛋沙律
碎蛋沙律🥚,蛋白彈牙,將蛋黃打蓉撈匀,好似食緊烚蛋咁。
蟹柳沙律
薄荷青檸梳打
熱焦糖咖啡
熱焦糖咖啡(午餐價$15),☕️咖啡拉花幾靚,聞落香味四溢。焦糖味適中,減輕咗苦澀。
甜品一口芝士蛋糕🍰,味道唔錯,而且仲搭咗啲水果添。
環境方面,餐廳面積唔大,座位得二十個左右,所以好大機會要等位。呢度冇華麗嘅裝修,不過樸素嘅設計亦令人舒服😊。
總括嚟講,呢間工廈餐廳將日式定食嘅概念,融入於西式美食當中🍽,為客人帶來新體驗。席上好似有唔少係熟客,聽講餐牌會定期轉換呢。
這家位於觀塘工廈的西餐廳,雖然裝修及門面設計簡約,但食物卻十分精緻及有心思,睇得出主廚追求品味,每款菜式都經過悉心配搭,賣相及味道更可媲美星級米芝蓮餐廳👍聽店主講,餐廳開業只有短短兩個多月,未來會加入慶祝生日等主題嘅套餐,務求滿足客人不同餐飲需要🫶🏻輕燒香草吞拿魚 伴無花果柚子香芒沙律|$88|8/10輕燒左嘅吞拿魚表面呈赤紅色,本以為食落好重魚生感,點知食落口感出奇腴滑,入口味道甘甜,緊隨食下一口甜甜酸酸果香味濃嘅沙律,清爽開胃兼具🤩豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉|$118|8.5/10呢個意粉係今餐最鐘意嘅一道菜式,雖然材料簡單,但意粉本身吸盡曬肉汁同豆豉蒜蓉嘅香味,口感彈牙,連同炒香嘅原隻蜆肉一齊食,十分惹味,係種中西合璧嘅配搭😋雖然蜆肉少量食落有沙,但程度可以接受,亦代表餐廳真材實料👍慢煮脆皮豬腩 配紫椰菜沙律及火燒菠蘿蓉|$138|8.5/10慢煮出嚟嘅肉類通常都特別嫩滑,呢個豬腩都唔例外,肉身食落油脂豐腴,肉質非常嫩滑,豬皮食落有脆卜卜嘅效果,特別喜歡這家大部分主菜都有蔬果伴碟,減少食後嘅油膩感,貼心又有心思🥰熱情仲夏|$42|8/10熱情果及菠蘿配紅茶梳打,甜度酸度適中,清

輕燒香草吞拿魚 伴無花果柚子香芒沙律|$88|8/10

豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉|$118|8.5/10

熱情仲夏|$42|8/10
熱情果及菠蘿配紅茶梳打,甜度酸度適中,清新醒胃😉

棉花糖可可(熱)|$38|8.5/10
甜度適中,棉花糖浮在表面看起來幾療癮😚
2022-05-10
2022-05-03 242 瀏覽
🍽🍽最近鍾意響觀塘工廈試吓唔同嘅小店,今晚上咗去駱駝漆工業大廈,搵到呢間隱世高質餐廳。餐廳裝修簡約時尚,地方唔算太大,但坐得舒服,好適合幾個朋友食飯傾吓偈。餐牌選擇都好多,入面嘅菜式都幾特別,唔係一般西餐廳嗰啲例牌野。🥑🥑揀咗前菜「焗意大利雜菜玉米片配牛油果醬」,賣相靚之餘,雜菜落咗少少辣椒,配上脆卜卜嘅玉米片同牛油果醬,十分開胃醒神。🦐🦐主菜分別要咗「胡椒焗三文魚伴麵豉浸蘿蔔煎玉米餅」同「麻辣海龍王海鮮意大利飯」。先要讚一讚佢嘅擺盤,真係好有心思,完全係酒店級嘅質素。冇諗過觀塘工廈會有咁有誠意,咁高質嘅西餐廳。🌽🌽焗三文魚整得好味之餘,配搭蘿蔔同埋玉米餅,好有特色,味道亦相當夾。另外要讚吓麻辣海鮮意大利飯,勁多海鮮配料,味道好有層次感,淡淡麻辣味道,但唔會太辣。仲好特別咁用咗銀魚仔炸成脆片,好有心思。🍹🍹飲品方面,叫咗杯招牌特飲「熱情仲夏」,入面有熱情果,菠蘿,紅茶同埋梳打。鍾意佢唔會太甜,感覺好清新。另外叫咗杯「Chill-I x Answer 港式凍奶茶」,茶味好香濃,奶好滑,絕對係我鍾意嘅港式奶茶味道。冇諗過食西餐都可以飲到杯咁正嘅港式奶茶,真係有驚喜😋😋

焗意大利雜菜玉米片配牛油果醬
麻辣海龍王海鮮意大利飯
熱情仲夏
港式凍奶茶
2022-04-28 298 瀏覽
今日放工後就跟朋友在工厦探索好餐廳😆咁岩比我地搵到呢間chill-i 😚前菜方面 首先叫左-焗意大利雜菜玉米片配牛油果醬🥑($68)當中有8塊玉米片 topping 有蕃茄粒🍅酸瓜 芝士🧀等 有啲似食緊好脆口既pizza 咁 好特別😆👍仲有牛油果醬🥑可以沾 🤭牛油果+ 玉米片確實是100分配搭喔😚❤️主菜方面- 豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉 🍝($118)蜆肉真是好大粒 隻隻都好厚肉 唔係得個殼架 份量十足☺️☺️仲要好鮮甜 ~簡直令人回味不已😉蒜蓉味剛好 唔會好膩 仲有埋蕃茄仔 好fresh arr🍅- 慢煮脆皮豬腩 配紫椰菜沙律及火燒菠蘿蓉 ($138)正如其名 個皮真係好脆😆❤️豬肉好嫩口鬆軟 加埋小小既肥肉更加滑口☺️ 極力推介以下食法: 一口豬肉 再加一口菠蘿蓉 可以沖淡個油膩感 😚(本來以後一口咸一口甜很奇怪 但原來食落去更互相提升左味道😈 是創新嘅食法!)呢道菜帶來驚喜! 十級推薦👏飲品:- 熱朱古力咖啡☕️($38)味道不錯👍- 星辰大海($48)十分清涼 好爽 😄夏天飲就真係好岩!藍莓🫐+荔枝檸檬汁+蝶豆花 真係唔錯既配搭💋甜度剛好 夠冰涼透心🤭整體所有野食都好好味😋都有幾個菜

前菜方面 首先叫左
-焗意大利雜菜玉米片配牛油果醬🥑($68)

主菜方面
- 豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉 🍝($118)

仲要好鮮甜 ~簡直令人回味不已😉
蒜蓉味剛好 唔會好膩 仲有埋蕃茄仔 好fresh arr🍅

- 慢煮脆皮豬腩 配紫椰菜沙律及火燒菠蘿蓉 ($138)

極力推介以下食法:
一口豬肉 再加一口菠蘿蓉 可以沖淡個油膩感 😚
呢道菜帶來驚喜! 十級推薦👏

飲品:
- 熱朱古力咖啡☕️($38)

味道不錯👍

- 星辰大海($48)

甜度剛好 夠冰涼透心🤭

整體所有野食都好好味😋都有幾個菜帶來驚喜😆

3天前 0 瀏覽
行完街又落雨唔想行咁遠,所以就係駱駝漆搵野食,搵搵下居然搵到間幾Chill 味道又唔錯既Cafe👍👍先講個位置,搭笠到11樓一出笠轉左就見到呢間餐廳,應該好易搵到。野食同價錢方面我覺得都算足料大份同抵食,強烈推介加多$30升級埋個豪華定食,水果好多,同平時出面買既份量差唔多,仲要有湯同兩個小食。野飲方面我哋嗌左星晨大海同玫瑰鮮奶咖啡。星晨大海真係好靚,好岩打卡,而且味道唔算好甜,好清新。🌈🥰玫瑰鮮奶咖啡就有淡淡既玫瑰花香,好少會飲到,幾特別。🌹☕️野食方面我哋嗌左一份椒鹽炒甜粟米手指,Chill All Day Breakfast ,泰式青咖喱烤雞扒牛油果再加$30 升級埋個豪華定食。椒鹽炒甜粟米條,之前係出面都有食過,但好多時都比較乾身,但呢度既係咬入去都仲會爆汁,幾驚喜,唔錯,而且都有鑊氣,好味😋Chill All Day Breakfast 整體都唔錯,份量好足,我個人比較欣賞個包,外脆內軟。最後到泰式青咖喱烤雞扒牛油果加豪華定食,呢個餐真係令我好滿足👏👏🥳首先青咖喱唔會好辣但又好香好滑👍👍,雞扒烤到岩岩好,又厚又多汁,本身我都唔知點解會有牛油果,不過食完青咖喱之後再食牛油果又幾解

野飲方面我哋嗌左星晨大海同玫瑰鮮奶咖啡。

星晨大海真係好靚,好岩打卡,而且味道唔算好甜,好清新。🌈🥰

玫瑰鮮奶咖啡就有淡淡既玫瑰花香,好少會飲到,幾特別。🌹☕️

最後到泰式青咖喱烤雞扒牛油果加豪華定食,呢個餐真係令我好滿足👏👏🥳首先青咖喱唔會好辣但又好香好滑👍👍,雞扒烤到岩岩好,又厚又多汁,本身我都唔知點解會有牛油果,不過食完青咖喱之後再食牛油果又幾解膩,呢個配搭幾好,抵讚。

而加左$30既豪華定食分別有蘑茹湯,炸豆腐,蛋沙津同水果杯,味道都唔錯,性價比高,值得追加。

整體來講,環境,味道,價錢,出餐速度同服務我都覺得好滿意,值得推介。

5天前 0 瀏覽
餐廳喺駱駝漆大廈3座,樓下見到好多人排隊上樓,不過好彩條隊去得好快,而一出電梯嘅左手邊就見到間餐廳。店面唔算好大,不過枱同枱之間唔會好迫,都坐得幾舒服。首先叫左個小食,豆腐魚餅。煎得非常脆,熱辣辣,好驚喜,係外脆內軟嘅口感👍🏻,而且唔會好細塊。豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉,用豆豉整意粉,有少少fusion菜嘅感覺,不過食落唔突兀,蜆肉份量都幾多,如果意粉可以多返啲咬口就更好。加多$30就可以轉set,有餐湯、甜品同2款小食,抵食!蒙古香草羊扒配沙律薯條,羊扒帶一點脂肪,煎得外皮有少許焦脆有油脂香,望落大概7成熟,好易咬,有肉汁唔乾,連我平時唔太食到羊扒嘅人都覺得好食👍🏻。星辰大海,飲品嘅名稱同埋個樣都好靚😆,啱晒打卡。飲落好清新,夏天飲好解渴。而焦糖咖啡就係正常cafe質素,有保證嘅選擇,不錯👍🏻。

店面唔算好大,不過枱同枱之間唔會好迫,都坐得幾舒服。

豆腐魚餅
豆腐魚餅

豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉
豆豉蒜蓉椒絲忌廉汁燴蜆肉意粉

蒙古香草羊扒
蒙古香草羊扒

而焦糖咖啡就係正常cafe質素,有保證嘅選擇,不錯👍🏻。
焦糖咖啡

6天前 0 瀏覽
週末同朋友去觀塘行街,行到有啲餓,openrice 見到呢間餐廳唔錯,就去咗食。我哋每人要左一個午餐一杯飲品,再升級上豪華定食,有埋餐湯、兩款小食同甜品。朱古力咖啡飲品面頭有大量忌廉,喝落去有濃濃咖啡味。蜂蜜柚子梳打賣相唔錯,又夠大杯,飲落去好fresh,唔會好甜,仲有可以食嘅柚子肉。餐湯及小食非常好飲,絕對唔係味精湯,薯仔味夠,而且好creamy,沙律有好多蟹肉,豆腐炸得金黃,食落外脆內軟。香煎·盲曹魚柳.意大利茄醬燴菜·薯仔沙律擺碟非常有心思,魚柳煎得幾好,個皮好脆,份量比想像中多,伴碟個醬都好惹味。泰式青咖喱.烤鷄扒·牛油果·泰國香米白飯好特別嘅菜式,第一次食咖喱雞配牛油果,估唔到又出奇地夾,青咖喱唔算好辣,點埋香滑嘅雞扒食,整體感覺好好。甜品蛋糕食落好濃芝士味,又有新鮮水果伴碟,絕對冇後悔升級。總括而言,餐廳食物質素高,價錢合理,下次有機會會再去。

朱古力咖啡
飲品面頭有大量忌廉,喝落去有濃濃咖啡味。

蜂蜜柚子梳打

餐湯及小食

香煎·盲曹魚柳.意大利茄醬燴菜·薯仔沙律

泰式青咖喱.烤鷄扒·牛油果·泰國香米白飯

甜品
蛋糕食落好濃芝士味,又有新鮮水果伴碟,絕對冇後悔升級。

總括而言,餐廳食物質素高,價錢合理,下次有機會會再去。
2022-08-05 2 瀏覽
同朋友3個人去食晚飯,book左6點半諗住早d食完可以仲有時間行陣街。當日排隊等𨋢好多人,都排左3個字左右。上到去餐廳細又又淋又滑細,裝修幾舒服,雖然係開放式廚房,但一啲油煙味都冇。餐牌款式我覺得唔算多,但前菜,小食甜品都有。我地嗌左一個主菜,兩個前菜,一個小食。前菜嗌左和牛串燒同白汁蟹肉意粉卷,朋友們都好鐘意串燒,但我就鐘意意粉卷多啲。小食就係粟米手指,蒜香味十足,好食到停唔到!主菜係牛面肉,呢個真係不得了,超級好食!又淋又滑,仲有薯蓉伴碟。我地食哂以上呢d都覺得所有野好好食,所以決定再叫多個前菜試一試,就叫左鴨肝金寶,鴨肝煎得甘香,點埋側邊嘅莓果醬平衡返肝臟嘅油膩感,讚!最後就上埋個甜品拼盤,好多細細件嘅蛋糕甜品,有d蛋糕朋友同我都覺得略甜左d,但拼盤中間嘅蘋果金寶就好好食!員工服務態度又好好,好細心,食飽會問返我地意見。(所有菜名唔太記得,只係大慨,唔好意思!)朋友覺得等左咁耐𨋢都值得,絕對推薦!!!!p.s.食完見到對面果間日式餐廳好多人排隊,好想叫佢地過去試下🤣🤣🤣🤣
我地嗌左一個主菜,兩個前菜,一個小食。
小食就係粟米手指,蒜香味十足,好食到停唔到!

(所有菜名唔太記得,只係大慨,唔好意思!)
朋友覺得等左咁耐𨋢都值得,絕對推薦!!!!

2022-07-30
2022-08-04 4 瀏覽
朋友介紹下今日去到觀塘駱駝漆大廈~原來整座大廈有很多美食!餐廳仲分佈係唔同層數!今日我地試下chill下先~~~我哋不用等位職員已經安排我們入座~入到去感覺好舒服 丶好整齊丶 好乾淨 ! 餐廳裝修多以白色為主!加有些植物點綴!影起相嚟都好精神丶好生猛除了餐廳裝修外~我更想在此讚一下店內的洗手間 🚽🧻實在太乾淨及裝修得好特別!好細心!畀人一種感覺很乾淨外仲有家的感覺!一些臭味也沒有!所以特地影左兩幅相讓大家參觀一下!菜單款式都多選擇!飲品亦很特別!我和朋友選擇了三款菜式及兩個飲品 ~這頓晚餐很豐富滿足1) 慢煮豬鞍溫泉蛋飯$148 慢煮豬鞍煮得剛剛好不會太鞋~ 溫泉蛋更加唔洗講好好味! 配上獨家燒汁撈啲飯一齊食非常滿足😋😋2) 香煎盲曹魚柳意大利茄醬燴菜薯仔沙律$88盲曹魚煎得好香滑香囗配上薯仔沙律有特別的風味!3) 牛油蛋黃醬溫泉蛋澳洲蘆筍$128最欣賞佢個澳洲蘆筍! 好食到非一般蔬菜 配上蛋黃汁~ 簡直一流🍹🥤 熱情仲夏及玫瑰泡沫咖啡飲品都冇得輸~ 百香果非常香及好飲!有下次~有下次 ~我下次會叫軟殼蟹意粉🍝🍝🍝🍝🍝🍝

一些臭味也沒有!所以特地影左兩幅相讓大家參觀一下!

菜單款式都多選擇!飲品亦很特別!

我和朋友選擇了三款菜式及兩個飲品 ~這頓晚餐很豐富滿足

1) 慢煮豬鞍溫泉蛋飯$148

2) 香煎盲曹魚柳意大利茄醬燴菜薯仔沙律$88
盲曹魚煎得好香滑香囗配上薯仔沙律有特別的風味!

3) 牛油蛋黃醬溫泉蛋澳洲蘆筍$128

🍹🥤 熱情仲夏及玫瑰泡沫咖啡
飲品都冇得輸~ 百香果非常香及好飲!

有下次~有下次 ~我下次會叫軟殼蟹意粉🍝🍝🍝🍝🍝🍝

2022-08-02
  • 熱情仲夏
  • 香煎盲曹魚意大利茄醬燴菜薯仔生
  • 慢煮豬鞍溫泉蛋飯
2022-08-03 0 瀏覽
今日又係地頭蛇朋友帶我去搵食,依間店唔係熟路真係好難搵得到。入面唔大,但枱凳唔會逼。好欣賞店員會主動比個籃客人裝袋,食都食得舒服啲!因為好肚餓,所以其實我都冇好仔細睇究竟個餐係包啲咩就已經落咗order個餐盤一上枱嘅時候就覺得眼前一亮其實我好鍾意食呢啲有好多碟細細碟嘅小菜因為有可以食多啲唔同款式嘅嘢。而且佢個煮餐嘅份量都好足,雞扒煎得好香大大塊,雖然上面放咗個辣椒但係其實啲嘢唔辣。牛油果都好熟配埋一齊食好正雖然冇影到相,但朋友嗰一個蝦球意粉都好好食,意粉佢個質素幾高下,唔會煮到好軟淋,另外啲蒜香好入味,咬落好煙韌,蝦球份量都幾多!甜品識落似cheese cake,但口感又有啲似乳酪蛋糕😆一口size 細細件,伴碟吧生果我覺得佢一啲都冇馬虎,有士多啤梨、藍莓、仲有嗰隻金色嘅果子🙈🙈🙈小食有單骨雞翼同蟹柳沙律湯上面嘅蔥碎增添左唔少風味飲品方便我揀咗咖啡,幾消暑朋友叫嘅係梳打,打卡真係好啱,飲落仲好Fresh整體來講食材雖然唔係話特別貴,但以依個價錢有呢一種享受我覺得真係食得好開心,仲可以坐低慢慢同朋友吹水,翻兜之選

個餐盤一上枱嘅時候就覺得眼前一亮
其實我好鍾意食呢啲有好多碟細細碟嘅小菜

小食有單骨雞翼同蟹柳沙律

湯上面嘅蔥碎增添左唔少風味

飲品方便我揀咗咖啡,幾消暑

朋友叫嘅係梳打,打卡真係好啱,飲落仲好Fresh

2022-07-30 0 瀏覽
今日休息去朋友屋企玩,近排食得太多住家飯,想轉一下口味,朋友話有間西餐距經常幫襯,順便帶我去試下。我竟然五知原來呢間平價又高質的西餐廳係工廈入面,不過地理位置一滴都阻礙五到距發光發熱,短短的晚飯時間,好快就坐滿人。雖然人多,但係滴服務一滴都無差到,態度好好。先來個豆腐魚餅小食開下胃,講真,距真係外脆內嫩,仲五腥,加上滴醬更好味。蒙古羊排,煮得五會太熟,咬到既,同埋五太騷,好味既。呢個法國野生珠雞醃得好入味,滴肉五算柴。個沙律醬配羅馬菜第一次食!除左個菜頭有滴苦,其餘都好好味,比較健康呢個蜂蜜柚子梳打係我飲過最好飲的梳打。首先距個柚子味好重,有淡淡的甜味,適合五太好甜或者減肥中的人,距仲可以食到原粒柚子甘,真係好好味。朋友話個拿鐵都好五錯間鋪真心可以,下次去朋友度玩再去食

蒙古羊排,煮得五會太熟,咬到既,同埋五太騷,好味既。
朋友話個拿鐵都好五錯

間鋪真心可以,下次去朋友度玩再去食
2022-07-30 2 瀏覽
駱駝漆大廈美食多就大家都知,今次便來到Chill-i 。 點了2款午市套餐,加$30升級豪華定食,包括有是日餐湯,甜品及2款小食。由前菜、湯、主食、鮮果沙律都整整齊齊放在餐盤上,份量都是小碟形式,甚有日本風。日是餐湯是薯仔忌廉湯。小食有碎蛋沙律和煎豆腐餅。碎蛋沙律正常味道,而煎豆腐餅外層金黃香口,內層軟綿綿的。鮮果沙律新鮮的水果款式多,作為飯後甜品就最健康。蘑菇忌廉温泉蛋巴馬臣芝士鮮蛋麵鮮蛋麵充滿淡淡的蛋黃香味,而且帶煙韌,口感特別又掛汁,濃郁巴馬臣芝士配上忌廉汁和温泉蛋,沾滿麵條,非常驚喜。鰻魚滑蛋配意式蕃茄紅飯日式的鰻魚口感偏甜和軟腍加上滑溜溜的炒蛋,美味。飲品方便點了抹茶拿鐵和朱古力咖啡。抹茶拿鐵有淡淡的綠茶味,夏天炎熱喝一口就透心涼。
駱駝漆大廈美食多就大家都知,今次便來到Chill-i 。