2025-05-15 877 瀏覽
完全想像不到開在海味街的一家雞蛋仔,可以這麽火熱,我朋友在附近工作,她說這家店好有型。果然,餐廳設計由裝潢到商品設計,都非常型格又充滿港味。雞蛋仔的款式創意得來,又好傳統,與港式標誌性的美食雙結合。採用自助機點餐。✴️Q版菠蘿包雞蛋仔 $59(每日限量)好特別,每粒雞蛋仔都鋪了一層菠蘿包的酥皮,外型非常可愛,口感酥脆又充滿牛油香蛋香,一剝就掉了,大隻仔店員有提醒最好橫着放,竪着擺好容易碎掉。記得想吃要早,當天最後一份讓我買到了🥰,後面來的就沒有了。✴️雞蛋仔自選 (蛋、火腿、咸牛肉、腸、餐肉) $54茶餐廳標準配置,竟然可以跟雞蛋仔完美結合,這款雞蛋仔口感比較鬆軟,每一粒雞蛋仔都包裹住滿滿的食材,口感非常豐富,每一粒都有開盲盒的感覺。飲品選擇由基本的奶茶/檸檬茶……,最特別就是提供養生茶,最適合我們女生了。飲品:養生茶✴️黑糖薑棗暖宮茶 $49好足料,去核紅棗好多,不太甜,薑味濃但不辣,外賣回家裏喝,加熱水就可以自制續杯了,料好多,味道好久才會變淡,喝下去肚子暖暖的。✴️無花果蜂蜜潤咳茶 $49也是料多到爆,無花果乾/梨乾,甜味來自無花果乾,好溫和的甜味,加了梨乾好順口,也是可以自制續杯。雖然

✴️Q版菠蘿包雞蛋仔 $59(每日限量)

✴️雞蛋仔自選 (蛋、火腿、咸牛肉、腸、餐肉) $54

飲品:養生茶

✴️黑糖薑棗暖宮茶 $49

✴️無花果蜂蜜潤咳茶 $49

雖然天氣開始變熱了,喝喝養身茶其實也不錯,女孩子的特別日子也適合。

總結,店舖的品牌形像真的非常突出,型格又港味十足,將雞蛋仔及茶餐廳元素雙結合,原來不同的港式傳統組合一起,會這麽破格,味道也不錯😋。
趁lunch time 去試最近好Hit嘅上環慈善小店-Chicken Egg Boy食特色雞蛋仔🤩🥳Q版菠蘿包雞蛋仔 $59菠蘿包同雞蛋仔就食得多,Mix埋一齊我都係第一次試。夠創新,賣相超級可愛而且好食😋一粒粒迷你版菠蘿包,變成雞蛋仔嘅樣😚每一份都係即叫即整非常新鮮好脆,個皮真係同食緊菠蘿包一樣㗎👍🏻自選鹹味雞蛋仔(蛋、腿、咸牛肉、腸) $49實不相瞞,其實我第一次食鹹嘅雞蛋仔😆估唔到又幾有驚喜喎,材料Mix埋落雞蛋仔度味道好夾🤩呢度除咗雞蛋仔,仲有懷舊港式飲品🥤食完lunch過嚟買下午茶係好選擇。我都係睇門口水牌得知小店所有盈利均會作慈善用途。今次真係有得食,又做埋善事一舉兩得🥳🥳

Q版菠蘿包雞蛋仔 $59

自選鹹味雞蛋仔(蛋、腿、咸牛肉、腸) $49

結合港式街頭小食創意口味「Q版菠蘿包雞蛋仔」即叫即整出爐酥脆餡料十足大玩內餡配料,甚至有咸有甜,經典甜味菠蘿包柔軟口感顯得夠邪惡並散發濃郁蛋香,別緻賣相款式百變搣下一粒又一粒逐粒食,咬落煙韌非常夾綿密乾坤口感中間呈半空啖啖吸睛,難怪三五成群平日與週末都甘長人龍!「雞蛋仔自選」咸牛肉、蛋、腸仔、餐肉、火腿,咸而不膩厚度富有質量超足料,加上層次分明每粒滿瀉食落勁煙韌食完超有滿足感share一起食啱啱好

結合港式街頭小食創意口味

「雞蛋仔自選」

6天前
【🐥CHICKEN EGG BOY 香港雞蛋仔|🐣人氣菠蘿包雞蛋仔】咁有創意嘅菠蘿包雞蛋仔Café 係由「許善慈善基金」創立,收益會全數捐贈作慈善用途,越食越有福,客人食得特別開心🥳.🍍Q版菠蘿包雞蛋仔人手雙重焗製,在原味雞蛋仔上逐粒放上「菠蘿皮」,再二次入爐焗,創意又好食😋.🥚原味雞蛋仔人手即造,焗得香脆,味道適中,撕開會見到雞蛋仔嘅軟心。.🙈自選四餸雞蛋仔兩餸飯嘅原理,今次我點選四餸:咸牛肉、午餐肉、蛋粒和火腿。效果勁好食,咸牛肉做咗大佬,帶領整件雞蛋仔嘅味道,鹹香牛味重,好鍾意❤️.🥤凍Latte 與黑咖啡冰凍可口,食完雞蛋仔飲杯咖啡,非常之夾。

🍍Q版菠蘿包雞蛋仔

🥚原味雞蛋仔
人手即造,焗得香脆,味道適中,撕開會見到雞蛋仔嘅軟心。

🙈自選四餸雞蛋仔
兩餸飯嘅原理,今次我點選四餸:咸牛肉、午餐肉、蛋粒和火腿。

🥤凍Latte 與黑咖啡
冰凍可口,食完雞蛋仔飲杯咖啡,非常之夾。

• 鹹牛肉蛋治雞蛋仔
  • 自選雞蛋仔
  • 菠蘿包雞蛋仔
位於上環的 Chicken Egg Boy 是一家新開的雞蛋仔專門店,憑藉其創意十足的菠蘿包雞蛋仔迅速成為 社交平台打卡熱點📸✨。這款港式Local Food Crossover玩味十足的雞蛋仔定價 $59,雖然不便宜,但在週末卻會掀起排隊人潮。我當日是平日下午過來,幸運地完全不用排隊!🥂🎉Q版菠蘿包雞蛋仔 $59 🍍🥚這款雞蛋仔的外形如迷你菠蘿包,呈現出可愛的造型,令人忍不住想拍照。店員先製作好雞蛋仔,再逐粒鋪上香脆的菠蘿包皮,放入焗爐焗製,整個過程非常用心。口感上外脆內軟,蛋香味濃郁,讓人每一口都感受到幸福的滋味。不過,吃多幾粒會稍微感到膩,不過這正是與朋友分享的好選擇!🥳雞蛋仔自選(蛋、腿、咸牛肉、腸、餐)$54 🍳🥓另一款「四寶」組合的雞蛋仔非常豐富,簡直就是茶記三文治的多元口味!無論是蛋、腿、咸牛肉還是腸,每一種搭配都配搭得天衣無縫,充滿了風味,顆顆雞蛋仔都非常飽滿!桂花桂圓安神茶 $49 🍵🌼由於雞蛋仔比較甜,我選了用茶來配搭。桂花的清香與桂圓的甜味結合,帶來一種放鬆的感覺,特別適合在享用雞蛋仔後來杯清茶,舒緩心情。菊花杞子明目茶 $49 👁️🌼這款茶的菊花清新,杞子甘甜,每
Q版菠蘿包雞蛋仔 $59 🍍🥚
雞蛋仔自選(蛋、腿、咸牛肉、腸、餐)$54 🍳🥓
桂花桂圓安神茶 $49 🍵🌼

菊花杞子明目茶 $49 👁️🌼
這款茶的菊花清新,杞子甘甜,每一口都讓人感受到自然的滋養,非常養生!
Chicken Egg Boy
上環永樂街148號南和行大廈地下02號舖
用餐優惠
試食活動
Chicken Egg Boy係本地超人氣Q版雞蛋仔專門店,主打創意fusion口味,打卡一流!🍳 店舖主理人係雞蛋仔控,堅持每日新鮮即叫即做,仲有超可愛菠蘿包造型,甜鹹口味任你揀! 除咗經典雞蛋仔,仲有咸牛肉、腸仔、餐肉等鹹食組合,配埋港式凍鮮奶咖啡、桂圓紅棗茶,啱晒下午茶同宵夜。 每款雞蛋仔都係外脆內軟,香氣十足,食完幸福感爆棚! #mochicouple_hk上環搵食團⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•ʔ ‧˚ 1️⃣ Q版菠蘿包雞蛋仔 🧇🍍 $59呢款係本店人氣之選🔥!外型真係100分,似足一個縮細版菠蘿包+雞蛋仔造型,影相打卡必備!🍍 一咬落去外層酥脆,內裡鬆軟,菠蘿皮香甜,熱辣辣食最正。 每粒雞蛋仔都係心機之作,甜度啱啱好,配埋少少牛油更加香滑!再配件招牌手繪雞蛋仔包裝紙袋,靚到唔食都想收藏💛2️⃣ 🍳 自選雞蛋仔 $49(蛋+咸牛肉+腸仔+餐肉) 鹹食黨必試!呢款可以自由搭配餡料嘅雞蛋仔真係玩味十足🥓熱辣辣蛋仔皮夠香脆,內裡軟綿綿,配咸牛肉或餐肉真係絕配!💥每粒雞蛋仔都包住滿滿餡料,咬落去鹹香四溢🤩每啖都唔停得口~3️⃣ ☕️凍鮮奶咖

#mochicouple_hk上環搵食團

1️⃣ Q版菠蘿包雞蛋仔 🧇🍍 $59

2️⃣ 🍳 自選雞蛋仔 $49(蛋+咸牛肉+腸仔+餐肉)

3️⃣ ☕️凍鮮奶咖啡 $41
奶香咖啡控注意⚠️!呢杯用足厚身鮮奶+越式風格香濃咖啡沖調,香濃之餘又唔會苦,入口滑到不得了💦!冰鎮後仲特別順口,一啖醒神⚡️兩啖消暑~仲可以自選甜度,啱晒怕膩嘅你~個透明杯設計又靚又有層次,影相打卡都好睇📸~配搭雞蛋仔真係絕配,甜鹹香融合到啱啱好💖

4️⃣ 桂圓紅棗補血茶 $49
店員推介😆養生之選!成壺上😳勁足料😍桂圓紅棗煲足火候😜甜而不膩,仲有淡淡果香~🍵 飲落去暖笠笠,滋潤又補血,女仔飲完氣色即刻靚晒! 入口有桂圓香甜同紅棗清香,飲完身心都舒服晒~ 唔加糖都夠甜,健康又好味😚

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸
📍 上環永樂街148號南和行大廈地下02號舖
🚇 港鐵上環站B站出口,步行約5分鐘
🕒 Mon-Tues, Thur-Sat:12:00-20:00
Wed&Sun:closed
Chicken Egg Boy我去過3次,第一次摸門釘因為估唔到佢星期日唔開。第二次係因為條隊實在太長所以冇食到。直至前幾日咁啱lunch時間過後行過,見到排隊少過10個人,所以決定人少少等一等。本身係為咗打卡佢個菠蘿包雞蛋仔而嚟嘅,但睇個餐牌先知原來佢係一間慈善咖啡店,所有盈餘100%會用黎做慈善用途。食嘢可以做善事,真係要多啲幫襯吓👍🏻Q版菠蘿包雞蛋仔 $59呢個唔使多講,好多人專登嚟都係為咗試佢。個樣超得意,第一時間影相📸。每日限量發售,每一個都係新鮮整起,啲邊邊位食落係脆既。自選咸味雞蛋仔 : 5寶 (火腿、鹹牛肉、腸仔、蛋、餐肉) $54佢可以自選嘅材料我都揀晒😂入邊真係材料十足,口感鬆軟。呢個幾有驚喜,鹹鹹地甜甜地幾好食啵。呢個整嘅時間比菠蘿包雞蛋仔快,趕時間嘅可以嗌呢個試下~凍奶茶 $27凍檸賓 $27

Q版菠蘿包雞蛋仔 $59

凍奶茶 $27
凍檸賓 $27
2025-06-12 0 瀏覽
之前係Ig 見到好多菠蘿包雞蛋仔既片,中意食菠蘿包又中意食雞蛋仔既我已經勁想試!終於有時間黎朝聖啦😍到兒家開業左要段時間仍然好多人排隊買~一入去就見到好多師傅係度整雞蛋仔,見佢地分工合作整得勁快。室內堂食既座位唔多,大約10個位左右,所以都比較多人外賣🥡我叫左個菠蘿包雞蛋仔+自選4寶雞蛋仔+奶茶&利賓納。菠蘿包雞蛋仔勁得意😍每粒雞蛋仔上面都有個菠蘿包皮,食落脆卜卜,我同小朋友都食唔停,食到要再叫多個😆自選4寶雞蛋仔我要左雞蛋 餐肉 腸仔 咸牛肉,一次過加哂我中意既餡料入個雞蛋仔度,呢款雞蛋仔就會軟身少少,而且啲餡料係隨機放入,食每一粒都好似開盲盒咁,好特別😆
我叫左個菠蘿包雞蛋仔+自選4寶雞蛋仔+奶茶&利賓納。
今次去上環試咗間叫做「CHICKEN EGG BOY」嘅雞蛋仔專門店。聽聞佢哋啲雞蛋仔玩咗唔少新花臣,尤其係嗰個菠蘿包雞蛋仔,真係聽到都覺得得意!菠蘿包雞蛋仔:講到CHICKEN EGG BOY嘅signature,肯定係佢哋嘅「菠蘿包雞蛋仔」啦!拎上手,熱辣辣,仲聞到陣牛油香味,個樣真係幾似菠蘿包上面嗰層脆皮黐咗喺雞蛋仔度咁。咬落第一啖,嘩!個口感幾得意喎!面頭係菠蘿包嘅鬆脆同甜味,入面係雞蛋仔嘅軟熟同蛋香,兩樣嘢撈埋一齊,又唔會話好突兀,反而有種新奇嘅感覺。不過講真,如果可以再多啲菠蘿包嘅牛油香,咁就更加似食緊個熱辣辣嘅菠蘿油咁就perfect池啦!👍四寶組合雞蛋仔:呢個「四寶組合雞蛋仔」真係勁有香港街頭小食風味!佢哋嘅四寶就係:蛋、香腸、餐肉同埋咸牛肉!呢個組合真係夠晒晒馬,將茶餐廳早餐嘅精髓都融入咗雞蛋仔入面。咬落去,每粒雞蛋仔都包住咗唔同嘅鹹香配料,譬如食到香口嘅香腸粒、鹹鮮嘅餐肉碎、惹味嘅咸牛肉絲,仲有嫩滑嘅蛋粒,真係各有各風味!雞蛋仔本身嘅蛋香同甜底,同呢四種鹹味配料撞埋,出奇地夾,有種鹹甜交錯嘅口感,好有層次感。唔會滯,反而令人一粒接一粒食唔停口,真係一次過滿足晒幾個唔

菠蘿包雞蛋仔:

四寶組合雞蛋仔:

咬落去,每粒雞蛋仔都包住咗唔同嘅鹹香配料,譬如食到香口嘅香腸粒、鹹鮮嘅餐肉碎、惹味嘅咸牛肉絲,仲有嫩滑嘅蛋粒,真係各有各風味!雞蛋仔本身嘅蛋香同甜底,同呢四種鹹味配料撞埋,出奇地夾,有種鹹甜交錯嘅口感,好有層次感。唔會滯,反而令人一粒接一粒食唔停口,真係一次過滿足晒幾個唔同嘅鹹口味!呢個組合真係抵食夾大件,證明佢哋對雞蛋仔嘅製作係有心機同諗頭嘅。💯

飲品方面:
食雞蛋仔當然要配返杯嘢飲先夠晒relax啦!今次我揀咗佢哋嘅「凍檸茶」同埋「凍檸檳」。凍檸茶一飲落口,茶味夠濃郁,檸檬嘅酸味又夠醒神,係茶餐廳嗰種夠晒地道嘅味道。至於凍檸檳,就真係幾有特色!檸檬嘅酸澀溝埋利賓納嘅甜味,冰凍嘅口感真係好 refreshing,行完街㷫烚烋飲返杯,即刻成個人都精神晒!呢兩杯嘢飲都各有特色,啱晒唔同口味嘅朋友。

總括嚟講,CHICKEN EGG BOY呢間雞蛋仔專門店,喺傳統嘅雞蛋仔入面加入咗唔少新嘅諗法,尤其係個菠蘿包雞蛋仔,真係幾有創意,味道又唔錯,值得一試!而佢哋嘅「四寶組合雞蛋仔」玩盡香港地道鹹味配料,呢個驚喜真係加晒分,鹹香惹味,令人食唔停口。加上佢哋嘅飲品都夠晒地道,價錢又唔算貴,喺上環行開,想搵啲特色嘅街頭小食,CHICKEN EGG BOY絕對係一個唔錯嘅選擇!
2025-06-11 0 瀏覽
店內裝修有特色,牆身有塗鴉和霓虹燈,點餐區旁放了雞蛋仔公仔,設開放式廚房可看到製作過程。**Q版菠蘿包雞蛋仔** 外層酥脆似菠蘿包,內裡保持雞蛋仔的Q彈,牛油味香濃。等候時間較長但值得一試。**咸味「四寶」雞蛋仔** 混合腸仔、咸牛肉、火腿和餐肉,咸香與微甜配搭特別,適合喜歡咸甜口味的人。飲品選擇多,有港式飲品、咖啡和養生茶等。試了檸檬利賓納和黑糖薑棗茶,味道不錯。**整體來說食物有創意,環境特別,支持慈善值得一試。**
店內裝修有特色,牆身有塗鴉和霓虹燈,
點餐區旁放了雞蛋仔公仔,
設開放式廚房可看到製作過程。

**Q版菠蘿包雞蛋仔**
外層酥脆似菠蘿包,內裡保持雞蛋仔的Q彈,
牛油味香濃。等候時間較長但值得一試。

**咸味「四寶」雞蛋仔**
混合腸仔、咸牛肉、火腿和餐肉,
咸香與微甜配搭特別,適合喜歡咸甜口味的人。

**整體來說食物有創意,環境特別,支持慈善值得一試。**
2025-06-07
5 分鐘 (堂食)
最近好多人都話上環開咗間好正嘅雞蛋仔!店舖裝修仲好潮帶點港風味😆 所以lunchtime就捉埋我同事去試新嘢🤤💛💛 鎮店核爆💥|菠蘿包雞蛋仔🥚終於破解「外賣雞蛋仔變淋屍」嘅宇宙級難題!秘密武器:雙重酥脆工法 👀實測:外賣返到office,咬落仲有「咔嚓」聲!脆度×3 暴打傳統雞蛋仔 🍍菠蘿包魂 + 🥚雞蛋仔身 = 選擇困難症終結者🤝 😍外型得意到想拎嚟做手機wallpaper📱,但忍唔住咬咗一啖... 哎呀!💛💛 雞蛋仔叛變革命🚨踢走「買完邊行邊食」街邊宿命😂!升級成 「頹廢治癒套餐」😋 脆爆雞蛋仔 + 邪惡奶茶 + 冷氣勁涼BGM + 霓虹燈打卡牆 = 打工人充電站⚡️ 加埋鹹黨狂喜⚠️ 三拼四寶玩亂配,味道層次多過八點檔劇情🤪 今次我哋揀咗「鹹牛肉雞蛋仔」😍經典罐頭肉靈魂覺醒✨ 鹹甜交戰居然balance過陰陽?玄學美味! 💵 食嘢=做善事彩蛋🎰你食一粒雞蛋仔,老闆捐一蚊✨ 100%盈餘幫「許善慈善基金」傳非遺+撐弱勢💪🏻 食十份當做善事?我講緊自己咋😎

💛💛 鎮店核爆💥|菠蘿包雞蛋仔🥚
🍍菠蘿包魂 + 🥚雞蛋仔身 = 選擇困難症終結者🤝

💛💛 雞蛋仔叛變革命🚨

💵 食嘢=做善事彩蛋🎰

之前一直都想試呢間雞蛋仔,早幾日放假,終於試到,仲要唔使排好長隊,嚟到一定會是菠蘿包雞蛋仔,全港獨有🤣Q版菠蘿包雞蛋仔:外皮金黃酥脆,內裡的雞蛋仔則柔軟鬆弛,兩者結合讓人相輔相成,口感層次豐富,成件事好fusion 自選雞蛋仔:當中包括有蛋,咸牛肉,腸仔,午餐肉,自由組合方式讓每一口都充滿驚喜,一啖食到腸仔雞蛋,另一啖食咗鹹牛肉,另外一啖食咗午餐肉,正,估唔到鹹食雞蛋仔都好好味😛無花果蜂蜜潤咳茶 :口感甘甜,無花果天然香氣讓人舒適。蜂蜜加入不僅增添了甜味,仲有助於潤喉,好滋潤喉嚨凍港式鴛鴦 :傳統茶餐廳必飲,感受到濃郁的咖啡香與奶香結合,亦都好代表香港

Q版菠蘿包雞蛋仔:

自選雞蛋仔:

無花果蜂蜜潤咳茶 :

凍港式鴛鴦 :
2025-06-08 0 瀏覽
🍍近期超人氣菠蘿包雞蛋仔朋友一見到IG 相呀story呀好吸引 即刻問我食咗未😎CHICKEN EGG BOY喺上環地鐵站行去永樂街海味舖中間型格黑白招牌🕋牆身畫滿雞仔graffiti 就係啦🎨🍍Q版菠蘿包雞蛋仔本身好鍾意菠蘿包面層脆皮🤩加上即叫即整雞蛋仔底 每粒都焗到金黃色 雙層香脆好有創意👍🏻一次過試到兩款馳名港式街頭小食 🐽四寶雞蛋仔無食過咁有份量雞蛋仔 原來鹹食味道幾夾可自選雙拼 三拼 四寶餡 每款+$5配料包括蛋🍳火腿🐽咸牛肉🐮腸仔🐷午餐肉另叫多兩杯港式凍檸茶同凍華田夠冰凍🍹仲有咖啡 熱花茶🫖養生茶 重點係盈餘會作為慈善用途 值得幫襯多幾底雞蛋仔‼️
🍍近期超人氣菠蘿包雞蛋仔

另叫多兩杯港式凍檸茶同凍華田夠冰凍🍹
仲有咖啡 熱花茶🫖養生茶
重點係盈餘會作為慈善用途 值得幫襯多幾底雞蛋仔‼️
2025-06-07 0 瀏覽
網上見好多人介紹呢間菠蘿包雞蛋仔!!今日特登去上環朝聖一下先,星期六下午到店真係人頭滿滿,但等候時間都唔算耐,大約10分鐘就拎得!⭐️Q版菠蘿包雞蛋仔 嚟到必點嘅名物,賣相真係好吸晴,開放式廚房睇到店員悉心製作,成底雞蛋仔好似粒粒迷你菠蘿包咁,每一粒都好脆口,非常特別又好味⭐️港式風味雞蛋仔口味好創新,雞蛋、香腸、咸牛肉、餐肉、火腿呢啲充滿港式元素嘅食物可以自由配搭,每粒雞蛋仔都有機會有唔同配料,粒粒滋味,出奇地覺得咸味呢款有驚喜得嚟又好味,不過相比起菠蘿包雞蛋仔就無咁脆口⭐️黑糖薑棗暖宫茶⭐️牛蒡雙豆三高茶兩款養身茶都好足料,透明茶壺見到入面裝滿配料,所以飲落味道好濃郁,滋潤美味

⭐️Q版菠蘿包雞蛋仔

⭐️港式風味雞蛋仔

⭐️黑糖薑棗暖宫茶
⭐️牛蒡雙豆三高茶
2025-06-06 340 瀏覽
話說呢期呢間chicken egg boy爆爆爆紅,雞蛋仔要排個幾鐘,應該只係係澳門澤賢記聽過,香港就算幾紅都唔會排到咁癲。週末如果你想食雞蛋仔,你可能要排接近一個鐘,而且下午四點就會售罄,呢個熱潮都的確係一個記錄。至少平日下午放假過嚟買一底雞蛋仔都要用咗唔少時間,想食都真係要有心機plan。不過當我知道呢間雞蛋仔將所有收益都做善事嘅時候,我又覺得排吓隊都幾值得。當日來到,既然排得隊就一定要試晒佢全部嘅雞蛋仔,最出名嘅當然係佢嘅Q版菠蘿雞蛋仔,排隊都係因為呢底雞蛋仔最用心機同時間,製成品真係好精美,打卡最好,食落去又真係幾好食,真係好似食緊一個菠蘿包咁,不過如果你同我一樣未必好喜歡食甜嘢,可能食5至10粒就已經好飽,平時我嘅能力食一底雞蛋仔都絕對冇問題,但呢底唔得,因為真係非常足料。另外,雞蛋仔可以自選配料,自選蛋、腿、咸牛肉同腸仔,既然等咗咁耐,當然乜料都加,雞蛋仔當然非常飽滿,而且每粒嘅味道都非常有層次,同Q版菠蘿雞蛋仔比較,一鹹一甜各有特色,如果你有機會過嚟,一定要試晒兩隻。我哋兩個一叫咗一杯凍latte同埋另一個凍檸賓,飲品價錢唔算貴,而且如果你有時間,值得舒舒服服坐喺入邊慢慢

我哋兩個一叫咗一杯凍latte同埋另一個凍檸賓,飲品價錢唔算貴,而且如果你有時間,值得舒舒服服坐喺入邊慢慢享受。