2022-02-24 518 瀏覽
今日食咗個lunch🍴, 雖然唔算話好好食。但我覺得佢有啲位做得唔錯😌😌🔺先講好簡單嘅嘢水, 無錯係一杯水因為佢係使用薄荷葉,重點係飲到薄荷味嘅,唔馬虎求其👍🏻👍🏻👍🏻🔺叫左個Deluxe Breakfast 🍳 表現正常水準,我就覺得啲粟米放得太多香草個人唔係咁鍾意。👍🏻👍🏻但要讚嘅係要鐵pan係暖嘅,係咁凍嘅天氣底下覺得服務好到位,食物唔會好容易凍🔺Lunch set B好食😋🔺兩個都有餐包沙律湯以及飲品⚠️沙律就一般,D菜食落有少少苦澀,唔知關唔關火箭菜事呢😜😜湯好飲👍🏻包好食👍🏻
今日食咗個lunch🍴, 雖然唔算話好好食。
但我覺得佢有啲位做得唔錯😌😌

🔺先講好簡單嘅嘢水, 無錯係一杯水

🔺叫左個Deluxe Breakfast 🍳
表現正常水準,我就覺得啲粟米放得太多香草個人唔係咁鍾意。

🔺Lunch set B
好食😋

🔺兩個都有餐包沙律湯以及飲品

湯好飲👍🏻

包好食👍🏻

2022-02-24
  • 餐前麵包
2022-02-19 2149 瀏覽
「愉景新城」比較偏埋一角,所以,唔多嚟,不過,較早前同舊同學行山,終點晌荃灣,故此就順路嚟到「愉景新城」食晏。始終疫情持續緊,所以,都刻意揀避避人潮,唔晌啲放飯高峰時段嚟,亦揀啲地方闊落嘅餐廳,所以,選上「Chef's Stage Kitchen」。餐廳嘅環境除咗闊落,高樓底之外,一室木系,又有唔少植物作點綴,頗有一種農村餐廳嘅感覺。襯以柔和嘅燈光,半開放式嘅環境,又加上此時客人唔多,予人感覺更悠閒舒服。餐具、口罩袋、薄荷味清水已放晌枱上供客人使用。再睇睇午餐選擇,主要有兩個餐牌,一個喺全日早餐同漢堡,另一個喺啲主菜類,如意大利飯、長通粉、肉眼扒,兩者都會包餐湯、沙律、牛角包及餐飲,此外,亦有啲額外加配選項,如粗暮條、薯仔沙律;如想試埋自家製甜品,亦有正價減$20優惠。順帶一提,午市唔收服務費,又可以慳番多少少。餐飲方面,都喺基本嘅茶啡、檸茶、檸水……之類,不過,店家亦有提供多款特飲,如偽鴛鴦、熱拖肥薑鮮奶、特色花茶、竹炭曲奇熱鮮奶,均可以以優惠價轉配。由於枱上都放咗成本飲品餐牌,尾頁印有各式自家製甜品,所以,索性影埋出嚟俾大家參考。餐湯、沙律、牛角包 先喺一次過上晒餐湯、沙律、牛角包
餐具、口罩袋、薄荷味清水已放晌枱上供客人使用。
餐湯、沙律、牛角包

先喺一次過上晒餐湯、沙律、牛角包,我都幾鍾意咁樣,方便我一次過影相,又可以幾樣嘢輪流混合咁食。先分享個餐湯,喺椰菜花忌廉湯,有別於純白色,估計加入咗啲炒洋蔥去打,味道頗香,而且,非常滑溜;啲沙律菜新鮮爽脆好好食,仲加咗少少青蘋果、車厘茄、粟米粒,簡單以黑醋調味,味道醇厚;個牛角包就細細個嘅迷你版,但好酥香,伴湯一流。
班尼迪蛋 $98

小弟就想試試班尼迪蛋,平平哋之餘,班尼迪蛋喺好考師傅手勢,而每份班尼迪蛋有兩件水波蛋,仲配有火腿、英式鬆餅、荷蘭汁、香脆薯餅、田園沙律,砌出嚟都大大份,所以,非常有睇頭,賣相亮麗。實際上,水波蛋煮得啱啱好,一切開蛋黃慢慢咁流出嚟,蛋黃極之綿香,火腿亦唔喺茶記啲普通貨色,夾埋英式鬆餅一齊食,都幾正,加上酸酸哋嘅荷蘭汁,味道就更有層次;薯餅雖然睇得出都喺現成貨,但亦烘得好香脆,好有薯香。
炭燒紐西蘭牛肉眼扒 $158

舊同學喺食肉獸,所以,最感興趣喺呢一道肉眼扒,大大件肉眼扒炭燒過後,一道道坑紋,再加埋甘筍蓉、香煎薯仔、露筍,配燒汁,賣相同樣誘人吸引,未食都先興奮。要咗5乘熟,一落刀感覺到肉質非常軟腍,再睇睇,色澤嫩紅,卻沒有半點血水,燒得啱啱好;而簡單鹽、黑椒調味,齋食真喺食得到嗰份肉香,加上外層焦脆,內裡好腍滑,足見件扒本身極具質素。而伴菜亦有心思,唔喺一般嘅薯菜,甘筍蓉打得細滑,露筍又喺啲貴價嘢,真喺誠意十足。
熱牛奶咖啡 +$18

今回就無選拿鐵,改吓試試熱牛奶咖啡(Flat White),其實,牛奶系咖啡就好啱小弟口味,而杯咖啡幾醇香,又帶少少果仁香氣,如果,有埋拉花睇睇就更好啦。另外一提,杯咖啡仲伴有一小件意式脆餅(Shortbread),佢英文叫「bread」咋,其實佢喺曲奇嘅一類,既鬆脆,又好有杏仁香,伴咖啡一流。
熱牛奶咖啡
熱牛奶咖啡
玫瑰抹茶鮮奶沙冰 +$38

舊同學就貪得意,試試特色嘢,要咗玫瑰抹茶鮮奶沙冰,淡翠綠色嘅沙冰,唧咗大量忌廉做點綴,都幾靚仔。同學就話入口果然有玫瑰花香,又有啖啖抹茶嘅清幽味,最欣賞喺啲沙冰打得夠細緻,完全飲唔到碎冰粒,呢一點值得一讚。
玫瑰抹茶鮮奶沙冰
最後,埋單時,單據放晌個小煎鑊之上,再用粒煎雙蛋磁石攝住,非常得意。此外,原來,仲做緊午餐10送1,晌附近住嘅或返工嘅客人,都幾有吸引力。而且,離開時,先再留意到,仲有好多外賣折扣優惠添
今餐除咗食物具質素之外,更喺服務熨貼,不時幫忙收走用餐完畢嘅餐具,又會主動提供牙簽,詢問一下啲嘢啱唔啱食,而侍應又非常有禮貌,所以,我哋異口同聲話有機會都會再嚟!
2022-02-19 178 瀏覽
Chef's Stage Kitchen (愉景新城) (荃灣)荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1056D&1058號舖同表姐去左荃灣既IKEA 睇傢俬,行到teatime 見有點餓,於是去左隔離嘅 愉景新城去搵野食食,見到有間工業風既餐廳,仲有半開放式既設計,環境好舒適,一睇名原來就係chef’s Stage Kitchen ! 聽人講係好好味!但一直都冇試過!今日就入去試下啦😋😋🥰🥰我地入到去員工真係超nice同有禮貌!雖然已經係tea time 時間, 但由於我地好餓,所以我地就叫左2sets Tea set, 分別有ROYALE DELUXE BREAKFAST 星級早餐 $108整個breakfast 除左有standard既香脆薯餅,、茄汁焗豆、仲有一d都唔乾身但好有口感既煙肉同大塊火腿,仲有好新鮮既車厘茄同埋我好鍾意食既烤豬肉腸,仲有我表姐最鍾意食既香甜栗米粒 。特別想讚下佢既egg royale ,真係好味!煙三文魚配上半生熟蛋😋😋再加上包一齊食!真係好滋味呀!PAN-FRIED AUSTRALIAN RIB EYE SERVED WITH MIXED SALAD

PAN-FRIED AUSTRALIAN RIB EYE SERVED WITH MIXED SALAD, SWEET POTATO FRIES & GRAVY SAUCE 香煎澳洲肉眼扒 配雜菜沙律,甜薯條及燒汁 $138

佢既肉眼牛扒 ,真係好高質!😍😍而且仲好大塊!依塊肉眼扒我地叫咗五成熟,佢肉質好淋好嫩滑, 唔會乾!而且好容易就切得開 ,唔多筋位,最重要係塊扒又大又厚仲要好多肉汁,真係啖啖肉仲好Juicy添🥰🥰😋😋🤪🤪。整體都好好味!肉味夠濃,真係就算唔點醬汁都冇問題!另外仲有伴菜同埋粗薯條,薯條仲炸得外脆內軟,點埋茄汁真係一流!😍

仲有仲有!飲品方面,原來跟set叫奶茶、檸檬茶既飲品等等呢,仲可以無限添加嫁!!真係好抵食呀個tea!🥰🥰下次一定會再黎!
2022-02-10 174 瀏覽
最近好少出街,Throw back返久遠嘅一餐🤣⋯當晚同BB仔一齊食飯,帶住BB揀餐廳都唔易,最好就family friendly👨‍👩‍👧,多數BB仔食物就要自己大。見到BB爸爸媽媽要照顧咗小朋友🤱🏻,甚至等佢瞓着咗先開始食飯,為人父母真係好偉大!我哋四位大人叫咗兩個二人餐,所以每個餐點都揀咗兩款㗎————————————————👅2人精選晚餐($648/set)🔸沙律/餐湯🔸👉🏻 變咗蓉嘅羅宋湯,濃縮左蔬菜嘅味道👉🏻青瓜絲同沙拉菜🥗,撈埋酸甜醒胃嘅西柚、橙同蕃茄🔸頭盤🔸👍🏻法式生牛肉他他半鵪鶉蛋及法包:一直都好想試吓生肉,例如係韓國生肉或者日本馬肉刺身🙊,所以今次都係我第一次食生肉嘅初體驗。牛肉他他切到好細粒,軟軟地好綿滑,食中醃青辣椒會有啲辣。配住法包食就似搽醬,無反感無肚痛.👉🏻意大利風乾火腿伴蜜瓜:火腿正常,蜜瓜好甜,咁樣擺碟都幾靚🍽,不過要自己卷就煩啲🔸主菜🔸👉🏻燴美國牛肋肉寬蛋麵:牛肋肉燴到好軟爛🍝,意粉Okay啦👉🏻鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏:蟹肉絲唔重蟹味🦀,意大利飯有鮮味👉🏻炭燒美國牛板腱扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾:龍蝦望落好似好大嚿,其實舊肉劏開咗放上咗上

————————————————
👅2人精選晚餐($648/set)
🔸沙律/餐湯🔸
👉🏻 變咗蓉嘅羅宋湯,濃縮左蔬菜嘅味道
👉🏻青瓜絲同沙拉菜🥗,撈埋酸甜醒胃嘅西柚、橙同蕃茄

🔸頭盤🔸
👍🏻法式生牛肉他他半鵪鶉蛋及法包:
👉🏻意大利風乾火腿伴蜜瓜:
火腿正常,蜜瓜好甜,咁樣擺碟都幾靚🍽,不過要自己卷就煩啲

🔸主菜🔸
👉🏻燴美國牛肋肉寬蛋麵:
牛肋肉燴到好軟爛🍝,意粉Okay啦

👉🏻鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏:
蟹肉絲唔重蟹味🦀,意大利飯有鮮味

👉🏻炭燒美國牛板腱扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾:
龍蝦望落好似好大嚿,其實舊肉劏開咗放上咗上個殼到,龍蝦肉薄左啲🦞。牛扒還好,Order七成都有啲生。薯菜可以揀薯條/薯蓉/焗薯

👍🏻炭燒美國極黑豬扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾:
豬扒厚身多汁,鹽吊起肉味🧂,奶滑薯蓉好好味

🔸飲品🔸
👉🏻接木骨玫瑰花茶:
清甜冰茶,都係加冰好飲啲。另外可以揀凍/熱嘅即磨咖啡/茶

👅意大利芝士餅($68)
👍🏻好厚嘅芝士cream,應有嘅酒香同咖啡香都有,用蛋糕片代替傳統嘅手指餅

🚩總結:正常水準嘅西餐廳🍴
🌟注意:加一服務費
📍 Chef's Stage Kitchen
地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1056D&1058號舖
🗺地區:#bem荃灣
📥分類:#bem西餐
💰人均消費:#bem_201至400蚊
由於依加禁晚市堂食,唯有日頭搵好野食啦😚😚今日去開依頭行街,見到依間餐廳好有情調!!好啦。。。 一於入去試一試,填飽個肚先😋😋入到去坐,成間餐廳既感覺好有美式風格,座位半開放式排列,枱同枱之間唔會好迫,好chill既感覺!🍁🍁🍷🍷加埋就快新年,有d新年裝飾,中西合璧🧨🧨我知道依間平時晚上爆滿,基本上好難等到位!!我哋一坐低,侍應好細心講解今日有咩好食👍👍樣樣都好想食,都唔知食咩好!!😂😂最後,叫左lunch set青醬燴意大利飯🥒🥬同埋炭燒紐西蘭肉眼扒5成熟🥩🥩而野飲叫左偽鴛鴦(原味),依杯野佢參考左茶餐廳既concept去做出黎!哇😍😍有驚喜!!如果好鐘意朱古力🍫🍫既人士一定要飲下!!超濃郁🥤🥤,因為佢d冰係用咖啡去製成,唔會令冰溶後,朱古力味道變淡👍👍比專門咖啡連鎖店更好飲🤩lunch set 有餐湯(甘筍南瓜湯)、沙律🥗、牛角包🥐!!個湯好濃呀!!飲得出係新鮮打成😊😊終於上主菜啦!!勁期待😍😍依個青醬燴意大利飯,好好味👍食完一啖,會再想食!佢既味道好清新同好濃既cream, 芝士同蔬菜mix既味道,好有層次!!而肉眼扒望落去已經好吸引!!擺盤好精緻😘食落去好腍好濃既牛味🥩🥩佢配埋

我知道依間平時晚上爆滿,基本上好難等到位!!

終於上主菜啦!!勁期待😍😍

而肉眼扒望落去已經好吸引!!擺盤好精緻😘食落去好腍好濃既牛味🥩🥩佢配埋蘆筍同薯仔🥔, 可以解一解膩!!

食完依兩個lunch set,好滿足!!
2022-01-20
  • 南瓜湯
  • 偽鴛鴦
叫咗嘢食之後店員會送上餐前麵包,分別有麵包脆甜同埋提子麵包,呢度唔係用平時嘅橄欖油同埋醋,係用橄欖油加上一種類似千島醬嘅醬汁,味道都幾特別,配上麵包食,有種搽咗cream cheese嘅感覺。今日嘅餐湯係南瓜湯,南瓜味濃郁。沙律係紅菜頭沙律,口感清新,仲有土同埋橙嘅生果等。主菜叫咗一個黑毛豬胺扒,配菜有薯條,蕃茄什錦蔬菜,同埋一粒焗蒜。豬扒係全熟,但係烹調時間恰到好處,所以口感唔會太乾柴,外層嘅脂肪煎得好香口,配上黑椒醬汁更可口。更外仲要左一份蜆意粉,蜆超級大隻,係平時出面食到嘅兩三倍,味道鮮甜,果然係一分錢一分貨。
今日嘅餐湯係南瓜湯,南瓜味濃郁。
沙律係紅菜頭沙律,口感清新,仲有土同埋橙嘅生果等。
2022-01-03 142 瀏覽
新的一年今晚帶阿仔去荃灣愉景新城內的一間西餐廳撐枱腳🦶🦶🦶🦶到達後, 已經被外觀裝修深深吸引住! 因為佢設計半開放式的西餐廳好有歐陸格調! 加上餐廳擺放很多小擺設很具心思餐廳職員好細心安排我們座位後,詳細講解 晚餐的選擇! 最後我和阿仔每人各自揀咗不同晚餐!~前菜有餐湯及麵包~🍵🍞🥖~餐湯☕ 忌廉蘑菇湯~ 新鮮熱辣辣好好飲小食: 秘制美國炸雞翼配茴香蛋醬伴秋葵 雖然是簡單的炸雞翼,但食落口脆 卜卜味道好特別~配埋餐廳秘製醬 料更加可口🤩🤩🤩🤩主菜: 炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒🐽🥩 🐽🥩扒味道好出色,肉貨好㝝一D 都吾乾吾"鞋"仲有鎖住好多肉汁意粉:初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽 蜆扁意粉🍝 不得不讚嗰啲蜆~非常鮮甜及冇沙! D肉脹卜卜,好有囗感!飲品:凍鮮奶綠茶及🍍特飲 我細仔最欣賞果杯鮮奶綠茶!佢話好 有純鮮奶味!好香呀!🥤🍹總括來說: 雖然價錢
到達後, 已經被外觀裝修深深吸引住!

餐廳職員好細心安排我們座位後,詳細講解 晚餐的選擇!
最後我和阿仔每人各自揀咗不同晚餐!

~前菜有餐湯及麵包~🍵🍞🥖
~餐湯☕ 忌廉蘑菇湯~ 新鮮熱辣辣好好飲

小食: 秘制美國炸雞翼配茴香蛋醬伴秋葵
雖然是簡單的炸雞翼,但食落口脆
卜卜味道好特別~配埋餐廳秘製醬
料更加可口🤩🤩🤩🤩

主菜: 炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒🐽🥩
🐽🥩扒味道好出色,肉貨好㝝一D
都吾乾吾"鞋"仲有鎖住好多肉汁

意粉:初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽
蜆扁意粉🍝
不得不讚嗰啲蜆~非常鮮甜及冇沙!
D肉脹卜卜,好有囗感!

飲品:凍鮮奶綠茶及🍍特飲
我細仔最欣賞果杯鮮奶綠茶!佢話好
有純鮮奶味!好香呀!🥤🍹

總括來說: 雖然價錢貴少少~但係食物丶飲品丶環境質素等已值得!🥇💰💵

2022-01-03
  • 初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
  • 炭燒厚切美國天然極黑豬鞍扒
今晚我牛一,格格和娘娘為我慶生,好,先飲為敬!由於大家都有選擇困難症,所以格格先點了一份Nachos,邊吃邊點。熱辣辣的,脆口,加上那些半溶的芝士汁及配Nachos的美奶芝及香草汁,吃得開懷。正餐來了,“白酒藍青口”, 青口鮮嫩,洋蔥白酒味濃郁,那不能浪費的白酒汁,給我們用哪幾片多士沾光了。“牛”有很多選擇,這是她們倆點的,跟一份沙律,沙律有橙和西柚,味道清新,吃牛扒前來清清口腔,很搭配。牛扒如常的好,香、脆,濃郁肉味,切一小片,加點那拌碟的薯蓉及獨蒜於口中盪漾,正。雖然我們有三個人,但最近大時大節吃得太多,要節制點,吃到這裏差不多了,但我們也點了一個tiramisu,店員知道我牛一,幫我們加了一支蠟燭,很窩心。
今晚我牛一,格格和娘娘為我慶生,好,先飲為敬!

2021-12-22
2021-12-26 1107 瀏覽
無Book枱無搵餐廳四圍行搵嘢食嘅情況下就搵到呢間餐廳啦🤣好彩時間尚早,重有位入叫咗個Set Dinner for 2再加啲嘢食3個人ShareSet Dinner for 2 -648可以揀餐湯或者沙律咁我哋就叫咗兩個南瓜湯有濃濃嘅南瓜味不過應該都有好多Cream係度所以先可以咁滑,邪惡感level up😂-Appetizers就揀咗炸雞翼配炸魚手指當日因為無晒炸車打芝士青辣椒所以轉咗炸魚手指雞翼熱辣辣,點醬食會更開心右邊橙色個兜就見仁見智我就唔太喜歡陣味,好似係孜然味但兩位朋友就好喜歡-另外可以揀一個Pasta或者Risotto咁我哋就揀咗意大利燒烤菇長通粉配松露忌廉汁Truffle大大塊長通粉都掛到好多汁雖然係幾香幾好食,但好快會滯我哋三個人Share最後都食唔晒😅-肉方面揀咗炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾朋友食Medium Well我食Medium Rare所以叫咗Medium🤣牛扒好Juicy,牛味重😋3個人Share都好夠食龍蝦好肥美同鮮甜個薯蓉好Amazing,但又好邪惡又香又滑,令人忍唔住要食多幾啖😋---Truffle Fries -88Truffle又
無Book枱無搵餐廳四圍行搵嘢食嘅情況下
就搵到呢間餐廳啦🤣
好彩時間尚早,重有位入
Set Dinner for 2 -648
可以揀餐湯或者沙律
咁我哋就叫咗兩個南瓜湯

有濃濃嘅南瓜味
不過應該都有好多Cream係度
所以先可以咁滑,邪惡感level up😂

Appetizers就揀咗炸雞翼配炸魚手指
當日因為無晒炸車打芝士青辣椒
所以轉咗炸魚手指
雞翼熱辣辣,點醬食會更開心
右邊橙色個兜就見仁見智
我就唔太喜歡陣味,好似係孜然味
但兩位朋友就好喜歡
另外可以揀一個Pasta或者Risotto

咁我哋就揀咗意大利燒烤菇長通粉配松露忌廉汁
Truffle大大塊
長通粉都掛到好多汁
雖然係幾香幾好食,但好快會滯
我哋三個人Share最後都食唔晒😅

肉方面揀咗炭燒穀飼澳洲肉眼牛扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾
朋友食Medium Well
我食Medium Rare
所以叫咗Medium🤣
牛扒好Juicy,牛味重😋
3個人Share都好夠食
龍蝦好肥美同鮮甜
個薯蓉好Amazing,但又好邪惡
又香又滑,令人忍唔住要食多幾啖😋

Truffle Fries -88
Truffle又係大大塊咁上,開心
薯條都好食

無諗過係咁大份😮
酒味都幾重😋
2021-12-07
2021-12-17 192 瀏覽
點幾鐘過去食飯,唔使點等位。睇唔明個餐牌,服務員都熱誠解釋。點左啲食物唔錯,性價比合理。咖啡冰粒飲品有特色,試咗杯moncha,效果幾好。跟餐加嗰個薯仔沙律,沙律汁調味幾特別,出邊食唔到,個胃有位刺嘅可以試吓。
2021-12-13 271 瀏覽
Chef’s Stage KitchenRoyal deluxe breakfastCharcoal grilled angus beef and cheese burger價錢💲: $98/ $108好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-Chef’s stage kitchen係元朗都有分店,而荃灣呢間都幾多人食,估唔到晏奏都ok,份量大,味道可以又唔加一😆最緊要係我搵到我覺得好食同飽的all day‼️😚 每個餐仲會包沙律🥗、湯同熱辣辣又脆的牛角包🥐-✅✅Royal deluxe breakfast. 全部肉類都煎得好香,火腿、煙肉、同香草腸🥰特別鍾意煙肉,唔係有一大條肥膏邊個d! 薯餅好食過M記既,更脆☺️ 茄汁豆正常,車厘茄有微微煎過,so juicy! 難得佢地係用牛油炒粟米唔係沙律又更加分!重點梗係個個煙三文魚egg benedict🤩 底的鬆餅烘過,上面舖的煙三文魚有2-3片,再加水波蛋,一切開係流蛋汁,啱啱好😬 荷蘭汁濃稠度剛好,帶小小檸檬汁的酸,係個出色的egg benedict! -✅✅Charcoal grill
Chef’s Stage Kitchen
Royal deluxe breakfast
價錢💲: $98/ $108
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5

✅✅Charcoal grilled angus beef and cheese burger. 超巨型的burger🍔 好多芝麻的包烘得好香,入面的漢堡扒特別厚肉,係會滴汁個啲‼️ 我見啲同事完全不能一啖咬晒😂 仲有洋蔥、生菜、蕃茄同芝士😬 加埋啲熱辣辣的幼薯條🍟超飽!

估唔到呢到的西餐好唔錯,all day都好食真係好難得❤️
同區美食🍧: #piggyfoodiein荃灣 #piggyfoodiein將軍澳 #piggyfoodiein元朗
2021-12-04 295 瀏覽
呢晚同朋友行完宜家家私就過黎食飯環境唔錯,叫左份二人套餐有香脆麵包條及香草多士是日沙律,西柚好甜又夠開胃意大利風乾腿伴蜜瓜配上少許酸醋一齊食,更能中和咸香味炭燒美國牛板腱扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾5成熟牛扒,肉質鮮嫩,牛肉味都幾濃龍蝦尾已拆肉 焗得剛剛好 啖啖肉勁滿足蒜香紐西蘭海鑽蜆扁意粉海鑽蜆起鮮甜,海水味十足扁意粉幾彈牙,勁香蒜味叫左杯玫瑰鴛鴦用上特濃咖啡冰磚,綿密奶蓋加香滑奶茶,飲極都勁濃味,慢慢由奶茶變鴛鴦
呢晚同朋友行完宜家家私就過黎食飯
環境唔錯,叫左份二人套餐

有香脆麵包條及香草多士
是日沙律,西柚好甜又夠開胃

意大利風乾腿伴蜜瓜
配上少許酸醋一齊食,更能中和咸香味

炭燒美國牛板腱扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾

5成熟牛扒,肉質鮮嫩,牛肉味都幾濃
龍蝦尾已拆肉 焗得剛剛好 啖啖肉勁滿足

蒜香紐西蘭海鑽蜆扁意粉
海鑽蜆起鮮甜,海水味十足
扁意粉幾彈牙,勁香蒜味

叫左杯玫瑰鴛鴦
2021-11-30 267 瀏覽
好耐都冇試過夜晚同媽媽撐枱腳啦,知道愉景新城有一間西餐,決定帶媽咪去食下😋😋就快聖誕節啦,餐廳已經佈置好聖誕裝飾。餐廳座位寬躺,枱與枱之間不會太近,客人能夠在舒服的環境下享用晚餐。先吃前菜,麵包配醬料。黑松露牛肝菌蘑菇濃湯 $68,絕對夠兩至四人享用。味道濃郁,還有少少口感的蘑菇蓉,好好味😋炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒 $258,炭燒得剛剛好,肉質很軟很Juice😋勁好食👍🏻👍🏻👍🏻薯蓉好creamy😋😋初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉 微辣 $188,蜆約有8隻,很大很清甜,份量十足!叫了兩杯偽鴛鴦,即係特濃朱古力,比較特別嘅係用咖啡冰磚。一杯飲品有幾種層次,初時係朱古力,慢慢變Mocha😋

先吃前菜,麵包配醬料。

黑松露牛肝菌蘑菇濃湯

炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒
初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
特濃朱古力
2021-11-28 154 瀏覽
午膳時間來到,帶位先生已經不耐煩問有沒有安心出行,在取位期間,那位先生給我們的感覺就是很沒有禮貌說話十分串,問他等位大概要幾耐,大概幾時會有人埋單,淨係識答我哋一係等一係就唔好等,要等好耐,咁我哋都知你答唔實等候時間嘅,咁你都識講話會限時㗎嘛,咁你冇理由唔知道幾點會有枱架,其實所有員工服務都超好,唯獨門口男員工真的很沒有禮貌,我們也不是在吃茶餐廳啊,可惜沒有看到那位員工的名字,就是個子不高身形偏瘦的,有少少扣了分坦白說服務和食物這裏真是超班的,我們也經常來這裏吃飯我們最愛午市來吃,因為會經常更換餐牌,有不同嘅款式可以嘗試
坦白說服務和食物這裏真是超班的,我們也經常來這裏吃飯
我們最愛午市來吃,因為會經常更換餐牌,有不同嘅款式可以嘗試
2021-11-26
  • Tiramisu
2021-11-26 127 瀏覽
What a surprisingly romantic western restaurant in Discovery bay 😍超級推介👍🏻The lighting decoration is beautiful and stunning 🤩 it is also very eye-catching too Starter comes to this crispy bread 🥖 the sauce taste good 👍🏻 Tgt with 鵝肝湯~The shrimp 🍤 and mango 🥭 salad is fabulous!!! Of coz , we won’t miss this signature dish- Pork and French fries 😋 very yummy ~ must give it a try as the meat is so fresh and the sauce is the perfect match with the meat Finally, it comes to this crab 🦀 risotto , the cre

Tgt with 鵝肝湯~

Finally, it comes to this crab 🦀 risotto , the creamy sauce is so great!

I love this soda drink 🍹

It is quite full for 2 ppl 👍🏻 the environment is suitable for dating also 😊