2021-06-02
尖沙咀餐廳食得多,但呢間餐廳唔止好食,而且景觀好好,上面都係玻璃,無論坐邊度都可以望到維港的夜景。蟹肉濃湯配鮮蠔杯細細碗湯但有好多蟹肉喺入面,而且湯好濃郁,飲完一半再配蠔食好鮮味,真係好豪華嘅享受。忌廉鮑魚冬陰海鮮湯忌廉冬陰湯好香濃,少少辣地幾開胃,材料仲多過湯,有高級海鮮的鮑魚、帶子,同埋鮮蝦,蟹籽。海鮮拼盤望落去十分之豐富,已經好吸引,全部都好新鮮,一啲腥味都冇,當中至愛係生蠔同帶子,又大隻又鮮甜。而且佢醬汁都好多款,帶子配嘅白色醬甜甜地仲有少少蜜糖味,如果加青醬就酸酸地,而辣醬就好開胃。真係滿足左三個願望。焗連殼法國田螺焗完出黎熱辣辣,個殼薄脆到好似餅咁,入面仲有好多田螺肉加薯菇,食落好香好有層次感。美國黃油雞扒配鮑魚松露汁雞扒肉質好嫩滑,上面仲加左兩隻飽魚,剩係食肉都夠哂飽,蕃薯蓉好甜好好食,而且有一粒粒茸食落充滿口感。西班牙黑毛豬肋條肉份量十分足夠,平時豬肋骨就食得多,豬肋肉條真係第一次食,完全冇骨好方便。每咬一啖口感都好爽口,而且充滿黑毛豬嘅油香味,係食玉秀嘅至愛。焦糖朱古力脆脆三重奏自家製甜品,有三層的蛋糕,有一層係脆脆,口感好軟滑,食完都唔會覺得好甜膩。
蟹肉濃湯配鮮蠔杯
忌廉鮑魚冬陰海鮮湯