因為我個fd 係BK粉,知道呢間泰式飲品鋪有應援,咁就陪埋佢一齊去啦 入到去全部都係滿滿既BK 相,個fd 勁開心 😆😆✨可以瘋狂打卡~!叫左杯「意式綠梳打」黎飲~!杯野望落去好似好清新咁,但一入口,嘩,勁甜,得啲糖漿味!飲左兩啖就真係飲唔落啦...勁浪費!不過拎黎打卡又真係幾靚既~但呢間係泰式飲品鋪,故名思義應該係要飲泰式飲品!而唔係意式飲品... 我錯了應該係泰式奶茶先係最好飲?🙈🙈 有機會再試過啦!🤣🤣

意式綠梳打

飲左兩啖就真係飲唔落啦...勁浪費!
不過拎黎打卡又真係幾靚既~

應該係泰式奶茶先係最好飲?🙈🙈 有機會再試過啦!🤣🤣
2021-09-28 128 瀏覽
好掛住泰國🫂好想按摩,夜市,行big c🥲記得第一次飲泰式奶茶既時候完全俾佢吸引到🥸幾時先可以去到旅行!?🫂泰式奶茶岩漿鮮奶$34暫時係香港止下癮呢杯有d特別其實係成杯鮮奶然後有啲泰式奶茶漿掛住係杯邊幾有新意不過感覺就好似鮮奶還鮮奶岩漿還岩漿 有點兒奇怪🤨都係正宗泰式奶茶正啲😂希望疫情快啲完!
好掛住泰國🫂
好想按摩,夜市,行big c🥲
記得第一次飲泰式奶茶既時候

幾有新意
不過感覺就好似鮮奶還鮮奶
岩漿還岩漿 有點兒奇怪🤨
都係正宗泰式奶茶正啲😂

希望疫情快啲完!
2021-09-03 125 瀏覽
自從疫情之前去完泰國之後,發覺泰國無論嘢食定嘢飲都唔錯,慢慢愛上泰國嘢🇹🇭,咁岩喺旺角見到有間新開嘅泰式飲品店,格局好有泰國特色,就買咗杯嚟試吓🧋-彩虹芋香奶霜 香芋味係重,但係香芋粉未攪勻,飲到一舊舊既香芋粉,感覺麻麻😔,而且同圖片嘅漸層色相差有啲遠,飲品方面比較失望😟😟

-彩虹芋香奶霜
2021-08-09 142 瀏覽
外型泰有Feel 既泰式奶茶佢令我又再想起泰國🇹🇭 70%似泰國街頭飲既味道試一次可以😌服務態度就有好大進步開間店舖枱上仲有曱甴🪳OMG 😥 外賣袋會收一蚊唔會有下次 😵‍💫
外型泰有Feel 既泰式奶茶
店舖枱上仲有曱甴🪳
OMG 😥 外賣袋會收一蚊
唔會有下次 😵‍💫
2021-08-06 168 瀏覽
本身自己好中意飲「泰式奶茶」同「泰式檸檬茶」,因為覺得泰式茶有佢獨特既香味,所以經過旺角見到依間有得賣泰式茶就入左去叫左杯「泰式青檸冰紅茶」黎飲,但係飲左一啖就覺得都幾令人失望。佢既茶味同平時係泰國飲既唔太一樣,連埋啲青檸味成杯有種好人工調味料既感覺,重點係佢既冰係無用泰國果種碎冰,所以無左係泰國飲泰茶果種感覺,所以有其他選擇既都唔會再飲依間😓個人評分(滿分為5)味道:😉環境:😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉CP值:😉
泰式青檸冰紅茶

個人評分(滿分為5)
味道:😉
環境:😉😉😉😉
員工友善度:😉😉😉
CP值:😉
途經這間泰式奶茶,門面裝修很吸引,天氣熱立即買一杯消消暑一流。$30 不想與泰國的手標奶茶去比較,茶味香濃,與奶味比例剛好,不算甜,很解渴。不能去泰國旅行唯有飲一杯解解相思之苦。

不能去泰國旅行唯有飲一杯解解相思之苦。
2021-07-22 74 瀏覽
自從入咗薄荷朱古力關注組成日見人推介呢杯野今次家姐經過旺角幫我代購咗返黎比我終於試咗呢杯傳說正宗泰國chalongka 薄荷朱古力🌱🍫所謂嘅正宗泰國嘢都係叫泰國奶茶穩陣啲,不過呢個價錢我去飲返手標茶啦 行過隔離就係 啱唔啱先?結論係朱古力味太濃 濃得嚟係冇奶滑嘅 薄荷比例又唔夠balance 一句講晒都唔夠fresh /cool /mint $30 不值一試只係個顏色幾靚咁啦 同埋出面比較少有得飲薄荷朱古力,但未至於好飲到要試囉👋🏻👋🏻
自從入咗薄荷朱古力關注組
成日見人推介呢杯野
今次家姐經過旺角幫我代購咗返黎比我
薄荷朱古力
2021-06-24 127 瀏覽
今日行過見開左間新野,就order左杯泰式奶茶加珍珠,拎野飲果時發現杯野飲水位明顯低左一截手指位,拼埋其他人同時間出既泰式奶茶,更加明顯。我即刻問其中一位員工點解會少左,佢話:茶量佢地係有度住,可應係因為D冰未溶得晒,或者你杯少左冰。我就指住同時間出果杯野飲話:呢杯差唔多時間出,我地又冇嗌少冰,同埋我地有加珍珠,係咪其實水位點都唔會低咁多?員工立即話:咁你依家想點呀?我加多D冰俾你囉! 即係著左火😡咩態度!
2021-06-13
5 分鐘 (堂食)
2021-06-19 89 瀏覽
12點落定order,預12:45拎,12:46餐廳顯示已完成製作可取餐品。結果去到勁多人諗住可以快脆拎完就走,點知原來未開始整,等左超過15分鐘都未拎到🙏同原本到左餐廳先嗌再等其實完全冇分別冇快過🙏希望改善下,如果唔係趕時間果啲多謝曬你
外賣自取
2021-06-11 108 瀏覽
印象中呢間泰式奶茶店係旺角呢度係新開既,店鋪既空間唔大,主要係做外賣生意,而店鋪入面都貼滿泰國明星既poster同播住佢地既歌,感覺上都幾特別,而店鋪都有幾張櫈比人坐底飲下野,都幾chill~而飲品方面都係以泰式飲品為主,平均價錢都要$30以上,感覺上都唔算太平,而今次就揀左杯三重朱古力特飲試試啦~三重朱古力特飲($35)感覺上都幾大杯,而朱古力味都幾濃,中間應該有啲朱古力既奶凍係入邊,個口感都幾好👍🏻而成杯朱古力飲完都唔會話太膩,飲完都覺得唔錯,係可以試下既一杯飲品👍🏻

三重朱古力特飲

2021-06-08
$35 (其他)
三重朱古力特飲
2021-05-20 177 瀏覽
早兩天經過旺角,見到這間顏色太突出的茶飲店,原來是專門賣泰茶的茶飲店!一直對泰茶的印象是泰式奶茶only,原來款色超級多!顏色還很吸引☺️所以選擇了最~色彩繽紛的來試~🔹彩虹香芋奶霜 $33 評分:🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️喜歡香芋的朋友一定要點這杯,無論顏色和味道香芋味都非常濃郁!加上有比想像更多的奶,所以整體潤滑口感提升,味道香濃,顏色吸引,而且一入口真的是「呀!泰國」的感覺,當然,無法控制的甜度也是「呀!泰國」的程度,所以怕甜的朋友要有心理準備🤣
彩虹香芋奶霜

彩虹香芋奶霜
2021-05-03 197 瀏覽
行過呢度幾次,見佢係泰國奶茶好想試下係咪同泰國嘅一樣味🤪🤪 今日咁啱又得閒,特登去買杯來試下先🤣🤣🎉🎉今日唔係好多人,無乜人排隊,揀左杯奶綠少糖少冰 ($30),等左一陣,拎得🤣🤣😜😜小小店舖擺左張圓枱同一張bar 枱,我坐左係bar 枱上,呢度裝修都幾唔錯,但成間舖都貼晒相,仲寫住PP happy birthday ....邊位PP? 係咪明星,我唔識佢呀😅😅😅 成間舖都係佢啲相,由細到大既都有,究竟呢度係PP開定係佢Fans 開!?????唔清楚呀。🤪🤪🤪試返杯奶綠先,無乜奶味,無乜綠茶味,叫少冰但勁多碎冰,好有衝動走過去問下呢杯係唔係我咖😅😅😅 飲左一半,變淡,無味,得奶+水味。。碎冰真係溶得特別快。😅😅咁我都座低打左咭10mins , 不過$30 /杯,真心唔多好飲,未去到劣嘅,不過決定唔再俾機會,畢竟都有好多選擇,無下次!🤣🤣🤣

2021-05-02 128 瀏覽
✨我好鍾意飲泰式奶茶,旺角經過見到新開咗間裝修幾搶眼既飲品店[Chalongka Authentic Thai Tea],所以停低買黎試吓‼️..💬 泰國茶x台灣茶·火焰黑糖珍珠奶茶🧋 $34我見好似係兩款茶溝黎飲所以試吓😂!結果...泰式茶味會偏淡咗🤣,味道偏甜,但整體味道可以,下次會買泰式奶茶試吓😉!...📍 Chalongka Authentic Thai Tea (旺角)旺角西洋菜南街14-24號榮華大廈地下A3-A4號鋪..
💬 泰國茶x台灣茶·火焰黑糖珍珠奶茶🧋 $34
旺角西洋菜南街14-24號榮華大廈地下A3-A4號鋪
泰國茶x台灣茶·火焰黑糖珍珠奶茶
泰國茶x台灣茶·火焰黑糖珍珠奶茶
2021-04-25 112 瀏覽
🇭🇰北海道泰式綠茶岩漿鮮奶🍵🌋🥛 $34綠茶岩漿超多 見到嗰刻感到幸福🥰雖然佢甜度係固定咗 冇得揀 但係都唔會好甜 平時飲開少甜嘅小編就覺得幾好👅泰式綠茶味道比日本嘅抹茶淡 冇嗰種甘苦味 同佢隻咁出同深嘅顏色好大反差而北海道奶奶香味重就是常識🤣但因為個綠茶岩漿偏稠 唔會同奶融合所以飲入口係飲到2種分開嘅味😂但整體不錯 值得一飲
🇭🇰
北海道泰式綠茶岩漿鮮奶🍵🌋🥛 $34
綠茶岩漿超多 見到嗰刻感到幸福🥰
而北海道奶奶香味重就是常識🤣
但因為個綠茶岩漿偏稠 唔會同奶融合
所以飲入口係飲到2種分開嘅味😂
但整體不錯 值得一飲
去到旺角行街經過Chalongka Authentic Thai Tea,畀佢「正宗泰式奶茶 」吸引左!平日都比較少見到有泰式飲品店,等我試下係咪真係咁正宗先~: P (掛住家鄉嘅味道了T~T)❥正宗泰式奶茶($30)+ 黑糖珍珠 ($5)覺得聞落去好香茶味,但飲落茶味比較淡~茶同奶比例好平衡,奶有淡淡香味,唔會有奶精嘅感覺!覺得香料方面幾吸引,唔會太搶但飲落有陣陣香氣~而珍珠方面幾QQ,略為有點甜,但Mix 埋淡淡嘅奶茶就有互補既感覺~整體嚟講都唔錯,覺得香料味最出色~見到佢有好多有趣嘅配搭,下次再去試下xdps.佢啲裝飾有泰式vintage 嘅感覺,仲整左泰國靚仔明星小corner,打卡able: P

❥正宗泰式奶茶($30)+ 黑糖珍珠 ($5)
正宗泰式奶茶+ 黑糖珍珠

2021-04-08
5 分鐘 (外賣自取)
正宗泰式奶茶+ 黑糖珍珠
  • 正宗泰式奶茶