2024-09-08 0 瀏覽
喺銅鑼灣樓市,居然有間樓上貓Cafe。貓貓陪伴,可以邊食邊玩burger 材料有大量牛油果、雞蛋、蔬果,口感幾特別,咬落Creamy,雖然無牛肉,但係好飽肚。薯條用蕃薯做,橙色既,好colourful,又靚又好味。帶子意粉:帶子多而且鮮甜,意粉掛上白汁,配搭上帶子,Creamy 得黎而清新。蝦蕃茄意粉:鮮茄味出眾,份量多,蝦多又唔細隻,呢個組合好開胃,大人細路食到蝦蝦笑。薯波:薯波包住芝士,外脆內軟,香脆可口,出色既小食
喺銅鑼灣樓市,居然有間樓上貓Cafe。
貓貓陪伴,可以邊食邊玩

薯條用蕃薯做,橙色既,好colourful,又靚又好味。

蝦蕃茄意粉:

薯波:
薯波包住芝士,外脆內軟,香脆可口,出色既小食

2024-09-04 116 瀏覽
店舖環境走家庭式溫馨柔和風格,感覺舒服😌加上多隻治癒系貓貓🐱🐈‍⬛令大人小朋友都感到放鬆我哋屋企冇養寵物,帶兩兄弟嚟同貓貓互動,睇得到佢哋嘅成長,而家識得溫柔對待小動物🫶🏻貓貓們都好乖,摸佢地都無問題。Café主打除咗貓貓,餐飲方面都唔錯。餐廳本身1小時入場費包一杯飲品,所以我哋再叫咗啲意粉🍝小食🧆🔸頂級虎蝦番茄意粉蕃茄清新開胃,條條意粉都掛汁🔸牛油果雞蛋漢堡連薯條薯條即叫即整夠晒酥脆🔸忌廉芝士煙肉薯波🔸帶子蒜番忌廉意粉媽媽喺旁邊休閒食嘢,小朋友玩貓貓,享受週末💜
店舖環境走家庭式溫馨柔和風格,感覺舒服😌
加上多隻治癒系貓貓🐱🐈‍⬛令大人小朋友都感到放鬆

貓貓們都好乖,摸佢地都無問題。

Café主打除咗貓貓,餐飲方面都唔錯。

🔸頂級虎蝦番茄意粉
蕃茄清新開胃,條條意粉都掛汁
🔸牛油果雞蛋漢堡連薯條
薯條即叫即整夠晒酥脆
🔸忌廉芝士煙肉薯波
🔸帶子蒜番忌廉意粉

媽媽喺旁邊休閒食嘢,小朋友玩貓貓,享受週末💜
2024-09-01 109 瀏覽
呢間貓貓Cafe係銅鑼灣鬧市入邊所以好方便 。座位都算闊落,貓貓都有足夠嘅休息空間。menu 選擇都算多,早餐、意粉、甜品等等都有。貓咪叫醒你全日早餐早餐有香腸、牛角包、煎蛋、煙三文魚等等,每款材料都處理得幾好,最開心嘅係仲有水果沙律,有啲菜食健康啲。大喵雞肉沙津佢呢個雞肉沙律,雞肉份量都唔少,要補充蛋白質又食得健康嘅朋友,可以選擇呢個,味道都唔錯呢!比利時雞蛋仔雞蛋仔口感鬆軟,甜度適中,一啖一粒,食得好方便。Americano 美式咖啡佢嘅Americano味道平均,唔會出現偏苦同偏酸嘅情況。Cappuccino 卡布奇諾Cappuccino有幾有驚喜喎,仲有靚靚嘅拉花,入口順滑。

貓咪叫醒你全日早餐

大喵雞肉沙津

比利時雞蛋仔
雞蛋仔口感鬆軟,甜度適中,一啖一粒,食得好方便。

Americano 美式咖啡
佢嘅Americano味道平均,唔會出現偏苦同偏酸嘅情況。

Cappuccino 卡布奇諾

2024-08-31 160 瀏覽
朋友最近壓力好大,帶佢黎呢間貓貓Cafe擼貓減壓,餐廳面積唔算大,但好乾淨企理,成個環境好温馨。可以選擇按小時收費或者叫dinner set,我地揀左dinner set($198/兩道菜&飲品),就可以無限時擼貓。我地揀左南瓜甘荀湯同田園沙律各一,南瓜甘荀湯都幾濃郁creamy,沙律係麻醬沙律,蔬菜都幾新鮮。奴才叉電薄餅(全份+$50)用精美貓貓pizza盒裝住, 素pizza即叫即焗,有豐富芝士、粟米同甜蕃薯,餅底香脆、濃濃芝士味搭配香甜蕃薯,甜而不膩,好適合素食者同小朋友食。卡邦尼意粉意粉軟硬適中,但整體較為普通,味道中規中矩。青檸蜜&玫瑰茉莉花茶食完野重點當然係同貓貓玩,呢度既貓貓全部肥嘟嘟好可愛,活蹦亂跳,完全唔怕人,佢地仲好為食,不停見到佢地食唔停。

奴才叉電薄餅(全份+$50)

卡邦尼意粉
意粉軟硬適中,但整體較為普通,味道中規中矩。

青檸蜜&玫瑰茉莉花茶

2024-08-24 87 瀏覽
地點在銅鑼灣,很方便!週六一點半來,沒有預約,可以walk in。有7張檯。空間夠,坐的很舒服。打理的很乾淨❤️店內很開揚明亮。不會像很大的店很多人流那樣很吵。反而每一桌的需求都可以被很好的照顧到。店裡的音樂很好聽。貓貓很乖不怕人。吃的也很好吃!全日早餐,牛角包很酥脆。培根煎蛋腸仔都不錯。炸物小吃拼盤,番薯條真的很好吃!費用是,第一個小時78。包飲品。如果點食物,第二個小時免78。貓貓中,樹熊的眼睛好好看。推薦大家來放鬆😌
地點在銅鑼灣,很方便!

週六一點半來,沒有預約,可以walk in。

有7張檯。

空間夠,坐的很舒服。

打理的很乾淨❤️

店內很開揚明亮。

不會像很大的店很多人流那樣很吵。

反而每一桌的需求都可以被很好的照顧到。

店裡的音樂很好聽。

貓貓很乖不怕人。

吃的也很好吃!

全日早餐,牛角包很酥脆。培根煎蛋腸仔都不錯。

炸物小吃拼盤,番薯條真的很好吃!

費用是,第一個小時78。包飲品。

如果點食物,第二個小時免78。

貓貓中,樹熊的眼睛好好看。

推薦大家來放鬆😌
2024-08-24 85 瀏覽
今日去咗貓Cafe好抵又好食。啲貓都會黐住人,唔會唔理你!員工服務態度超級好!入邊環境好乾淨,唔怕整污糟自己。啲貓都會周圍遊走,所以又有得玩又有得食,真係超級抵!玩一個鐘$78有兩杯嘢送真係超級得意🥹啲all day Breakfast仲非常豐富😊 雖然銅鑼灣貓Cafe通常都好貴,但係呢間其實價錢唔錯,仲有好多隻貓俾你任摸唔嬲🤣 啲甜品都唔差食咗意大利嚟嘅Gelato 😋 小朋友又啱玩大人又啱玩!快啲帶你嘅親朋戚友一齊嚟玩啦,記得早啲訂啊😙

• Pistachio  Chocolate  Cake
2024-08-24 58 瀏覽
有時候工作太心累或者生活有煩惱嘅時候就鍾意去貓貓cafe治癒一下心靈,之前去嘅貓貓cafe係只有飲品,難得今次朋友陪我去,我哋搵咗呢間喺銅鑼灣sogo附近嘅貓貓cafe,原來佢之前位於荔枝角,然後搬咗過嚟。對於一間貓貓cafe, 我對食物要求唔高,但呢度嘅食物高於我預期,比我想像中更多食物選擇。煙三文魚牛油果丼配柚子醋 $143估唔到貓貓cafe都做到丼飯,仲要質素唔差,份量十足!貓咪叫醒你全日早餐 $168放假就最適合食all day breakfast ,價錢偏貴但食物份量都合理。蜜桃紅茶(無糖)(凍)$64玫瑰茉莉花茶(安神調理)$48呢度嘅收費係每小時$78送飲品,如果嗌食物可以第二小時免費。平日中午同夜晚時間嗌套餐更可以免收入場費,做會員更有9折優惠,好適合貓奴們。不過整體來講,環境比荔枝角細咗,貓貓都比較內斂,但地點就好方便。

煙三文魚牛油果丼配柚子醋 $143
估唔到貓貓cafe都做到丼飯,仲要質素唔差,份量十足!

貓咪叫醒你全日早餐 $168

蜜桃紅茶(無糖)(凍)$64

玫瑰茉莉花茶(安神調理)$48

朋友是一個貓貓愛好者,早前發現了在繁華的銅鑼灣竟然隱藏著一間獨特的貓咪主題cafe,立即帶我到訪🤣🤣 餐廳布置得如同一個溫馨的貓咪世界,牆上掛著很多精美的貓咪裝飾品,地上還散落著貓爬架和毛絨玩具,一股股貓咪氣息撲面而來🐱我們首先點了一杯特色的拉花咖啡,雖然不至於非常高質,但咖啡的香氣都濃郁醇厚 。我們和貓貓玩耍的時候,來了一個沙律和南瓜湯,感覺清新,亦增添了整個環境的愉悅感。🌟除了飲品和沙律,這裏的主要菜式都有水準 。我選擇了一份漢堡,特別之處是配上了金黃酥脆的番薯條😆 讓人吃不停口😆😆朋友的意粉和特色炸魚也很不錯,份量適中 。這裡的一大亮點就是在店內散落著好幾隻可愛的貓咪。他們完全沒有受到我們的打擾,自由自在地玩耍 。看著這些毛茸茸的小貓咪,我忍不住伸手去感受它們柔軟的觸感哈哈這間貓咪主題咖啡店可算是為貓奴們提供了一個獨特的沉浸式體驗😎😎 無論是精緻的裝飾、美味的食物,還是可愛的貓咪,都讓人沉浸其中,忘記了外界的喧囂。貓貓愛好者一定要來看看🐱✨

2024-08-20 105 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣試下呢間人氣貓cafe😺,環境舒適,到處充滿貓貓同埋背景音樂,非常紓壓😌,可以一邊吹水一邊食野一邊摸貓💯💯店舖供逗貓棒比客人同貓貓玩,又供客人任摸貓貓,非常療癒😌😌而且貓貓休息設施精緻且做到足,可見人貓都非常安全🥰🥰我地叫咗以下食物同飲品1.帶子蒜香忌廉意粉擺盤好靚😍😍隻碟有貓樣,而帶子同香草都好精緻😁可以先食下沙律菜🥬開個胃先😋之後啲意粉好煙韌,非常有口感,忌廉醬配磨菇粒有味而不膩💯💯帶子大粒兼新鮮,一咬即溶😋😋😋成碟意粉食落都充滿香味🥰2.牛油果素食全日早餐好fresh💦嘅一個全日早餐😍首先有沙律菜🥬香蕉🍌同牛油果🥑,可以開下胃,好清新🤩另外牛角包仍然係熱嘅 脆口嘅,感受到包裏面唔同層次😆另外,茄汁豆同磨菇都好新鮮,值得一提係煎蛋🍳熟度剛剛好,而且配上香料,令味道更香 更多元化🤩3.凍蜂蜜百香果檸檬橘子茶非常清新,百香果已經融入檸檬茶🍋中,一咬百香果核就有淡淡香味😌可以一次過享受到蜂蜜🐝百香果 檸檬 橘子粒 多種水果味,而又不會太甜😋4.凍Rose Chocolate 玫瑰朱古力好特別🥰充滿玫瑰花香味嘅朱古力,而且都唔會太甜,又唔會feel到粗糙嘅朱古力粉至於服務

我地叫咗以下食物同飲品

1.帶子蒜香忌廉意粉

2.牛油果素食全日早餐

3.凍蜂蜜百香果檸檬橘子茶

4.凍Rose Chocolate 玫瑰朱古力

至於服務態度都非常好,店員會耐心解釋食物以外嘅收費❤️另外,店嘅人氣貓「花姐」跳上一張櫈上休息,店員主動地將張櫈搬去我地張枱旁邊❤️❤️近距離欣賞貓貓🐱所以以人均$200左右嘅價錢,歎美食同環境,係非常值得嘅🥰🥰
2024-08-14 102 瀏覽
裝修好靚,燈光好柔和,整個空間好寧靜,入到去令人覺得好放鬆好舒服👍🏻👍🏻👍🏻貓貓數量唔少,但隻隻都好乾淨,唔會有味,而客人入去前都需要除鞋或著鞋袋,確保室內嘅整潔~餐牌選擇唔少架,可以單點或者揀dinner set,最後我哋決定揀二道菜dinner set $198一份🤤🤤🤤前菜揀咗田園沙律同南瓜甘筍湯,沙律份量啱啱好,沙律菜好新鮮,配搭麻醬好開胃啊😋😋至於南瓜甘筍湯,飲落好濃好creamy,而且貓貓碗勁cute🥰🥰主菜係卡邦尼煙肉意粉,卡邦尼好creamy,煙肉好好食,意粉軟硬適中又入味,整體唔錯!另一個主菜係日本和牛芝心漢堡連薯條+$30,漢堡好大個又足料,和牛超級juicy,薯條炸得又香又脆!野飲分別叫咗玫瑰茉莉花茶同蜂蜜百香果檸檬橘子茶😋😋

野飲分別叫咗玫瑰茉莉花茶同蜂蜜百香果檸檬橘子茶😋😋
2024-08-13 92 瀏覽
地方比較細,可能因爲好多桌子椅子,主力想sell埋野食。個人覺得食物質素有好大進步空間,定價較貴但份量偏少,雪糕上臺已經融融地,沙律得超級少。如果想做好D,建議要評價下D食物先。
如果想做好D,建議要評價下D食物先。
2024-08-05 182 瀏覽
估唔到銅鑼灣鬧區都有貓貓cafe。天氣甘熱,最適合帶小朋友去有冷氣、有得食、又有得玩的貓cafe放電。地方不算大但勝在環境休閑。熱熱地食吾到多野,就簡單D加下沙律、蛋糕類的。🥗雪雪水果沙律分量不算多,但沙律菜新鮮。🦑香酥魷魚條脆脆地號香口~食個不停。🍨Gelato意式雪糕波波天氣熱食下雪糕降溫,味道隨機,朱古力好味。🎂開心果朱古力蛋糕開心果控見到開心果產品都必叫,蛋糕好滑夠曬味。🍋蜂蜜百香果檸檬橘子茶酸酸地好解渴~D貓貓好舒服甘訓教,又肯比人摸,好乖♥
🥗雪雪水果沙律
分量不算多,但沙律菜新鮮。

🦑香酥魷魚條
脆脆地號香口~食個不停。

🍨Gelato意式雪糕波波
天氣熱食下雪糕降溫,味道隨機,朱古力好味。

🎂開心果朱古力蛋糕
開心果控見到開心果產品都必叫,蛋糕好滑夠曬味。

🍋蜂蜜百香果檸檬橘子茶
酸酸地好解渴~
D貓貓好舒服甘訓教,又肯比人摸,好乖♥
2024-08-04
下午茶
2024-08-03 117 瀏覽
路過見到有新開嘅貓Cafe,就上嚟試試,地方乾淨企理,嘢飲正常,啲貓隻隻都好肥,有六七隻貓左右,雖然抬頭都坐滿人,但係都非常安靜,唔會十分嘈吵,係一個可以Hea嘅好地方
2024-08-03
2024-08-03 107 瀏覽
第一次嚟環境好舒服,貓仔好乖好得意😊🐱下次可以呢度開生日會🎉🎂啲Staff都好Nice好好人飲品選擇都幾多食物方面見過賣相都幾靚鍾意貓仔嘅朋友真係可以嚟吓叫咗一杯百香果果汁飲味道都幾清新,唔會太甜另外佢亦都有啲玻璃樽嘅飲品選擇 平時未試過整體環境都好乾淨 嚟嘅朋友要注意吾可以抱貓貓,同埋唔可以餵嘢食俾佢 職員都好勤力保持環境乾淨,所以啲貓都好乾淨小朋友都不停話啲貓貓好得意整體都推介大家可以嚟食個下午茶舒舒服服
第一次嚟
環境好舒服,貓仔好乖好得意😊🐱
下次可以呢度開生日會🎉🎂
啲Staff都好Nice好好人
飲品選擇都幾多
食物方面見過賣相都幾靚
鍾意貓仔嘅朋友真係可以嚟吓
叫咗一杯百香果果汁飲
味道都幾清新,唔會太甜
另外佢亦都有啲玻璃樽嘅飲品選擇 平時未試過
整體環境都好乾淨
所以啲貓都好乾淨
小朋友都不停話啲貓貓好得意
整體都推介大家可以嚟食個下午茶
舒舒服服
最近我同三個朋友去咗間貓咖啡店,之前聽講呢度嘅貓咪好難親近,但去到之後嘅體驗就完全唔同!一入門就被眼前嘅貓咪畫面迷住咗,牠哋成個睇起黎都好乖巧友善,完全唔似之前聽人講嘅咁難摸。我哋四個人一入到去就忍唔住想去逗弄呢啲可愛嘅小貓咪,牠哋一個個都好主動,任由我哋輕輕撫摸牠哋嘅毛髮同尾巴。真係好療癒人心呢!除咗可以同貓貓互動之外,呢度嘅餐飲選擇都同樣出色。我哋嗌咗兩個意粉,其中一個係帶子意粉。意粉嘅質感完全唔會太soft,入口即化,配搭上帶子嘅鮮甜,真係冇得彈。另一個炸魚薯條就同樣咁出色,外層酥脆,而且裡面嘅魚肉又鮮嫩多汁。最後仲嗌咗一個漢堡,麵包香脆,襯托住好Juicy既肉餡。真係想講一句俾貓貓Cafe耽誤咗嘅餐廳。話說回來,呢間貓咖啡店同我哋之前想像中完全唔同,估唔到竟然可以咁好體驗。唔單止可以同貓貓無憂無慮咁玩樂,又唔趕人走。餐品又出色得出奇,貓奴一定非常滿意。難怪呢度一直都人氣爆燈,下次一定要再嚟!

2024-06-11