2025-07-05 72 瀏覽
CARVER 位於銅鑼灣皇冠假日酒店 🏨 炭烤扒房 環境光猛 座位闊落 🥩 點了 3道菜 Weekday Set Lunch 🍽️ 還有麵包及 welcome drink 送 🥂-- 3-course Weekday Set Lunch HKD$275 x 2 --- 頭盤 appetizer -🐟 吞拿魚🍮 柑橘法式焦糖燉蛋 citrus creme brulee燉蛋滑嫩 表層焦糖 果酸焦甜tuna tartare他他鮮嫩 配苜蓿芽 紅菜頭蓉 增添清新加入七味唐辛子 微辣提味 層次分明🥗 香橙橄欖芝麻菜沙律 orange and olive arugula salad芝麻菜清脆 橙香清新 粟米香甜橄欖鹹香 梅子黑醋 酸甜交織- 主菜 main course -🐏 香烤羊臀肉 roasted lamb rump羊肉粉嫩 沾上肉汁 提升醇厚薯蓉綿密 田園蔬菜 脆爽清甜🐠 佛羅倫斯大西洋鱈魚 atlantic cod florentine鱈魚柔嫩 帕瑪森芝士 鹹香奶濃搭配菠菜 及紅甜椒 層次豐富- 甜品 after meal treat -🥭 芒果百香果慕斯 mango passionfru

- 頭盤 appetizer -

薯蓉綿密 田園蔬菜 脆爽清甜

鱈魚柔嫩 帕瑪森芝士 鹹香奶濃
搭配菠菜 及紅甜椒 層次豐富

- 甜品 after meal treat -

🥭 芒果百香果慕斯 mango passionfruit mousse
滑順輕盈 熱帶果香 微酸香甜

燉蛋滑嫩 表層焦糖 果酸焦甜

嚟到位於銅鑼灣皇冠假日酒店嘅《CARVER》,一間主打不同地區高質牛肉嘅炭烤扒房,特別係45日乾式熟成骨扒,肉味超濃郁,係招牌之選餐廳裝潢簡潔有格調,氣氛輕鬆得嚟又有少少儀式感,而且店員親切有禮,朋友聚餐和慶祝特別日子就最適合不過Appetizer🍴Hokkaido Scallop Crudo北海道帶子刺身新鮮爽甜,三文魚籽帶出鮮味,芒果醬微甜,配七味粉更有驚喜感覺🍴Classic Caprese Salad水牛芝士配上蕃茄和羅勒,味道清新,羅勒醬提升香氣,令人食慾大增Main Course🍴45-Days Bone-in, Short Loin, AUS M5+ 500g牛扒乾式熟成45日,店員建議4成熟,肉味濃郁,外層焦香,內裏軟嫩多汁,啖啖都充滿牛肉鮮味,蘸上醬汁令味道層次更豐富🍴Confit de Canard鴨腿皮脆肉嫩,油香滿分,配上煙肉和酸菜,煙肉提升了整體香氣,而酸菜可解油膩感Side Dish🍴Beer French Fries薯條炸得香脆,一點也不油膩,且帶淡淡啤酒香,幾有特色🍴Mac & Cheese芝士醬香濃滑溜,通心粉煙韌彈牙,經典美式comfort food

Appetizer
🍴Hokkaido Scallop Crudo

🍴Classic Caprese Salad

Main Course

🍴Confit de Canard

Side Dish
🍴Beer French Fries
薯條炸得香脆,一點也不油膩,且帶淡淡啤酒香,幾有特色

🍴Mac & Cheese
芝士醬香濃滑溜,通心粉煙韌彈牙,經典美式comfort food,配牛扒一流

Dessert
🍴Crunchy Bomb
花生醬和焦糖芭菲超夾,紅酒杏脯酸甜開胃,口感豐富又有驚喜

🍴Tonka-Choco Mousse
白朱古力和Tonka豆慕絲香甜細膩,配埋南瓜焦糖燉蛋和橙啫喱,甜而不膩,餐後甜品之選

另一半生日🎁揾左間靚餐廳食牛扒酒店餐廳環境非常高雅舒服🫶🏻裝修時尚得黎有格調整體慶祝既氣氛好好阿😍餐廳服務又非常好🫶🏻職員非常有禮貌 服務態度超好👍🏻✐AppetizerClassic Caprese Salad蕃茄上面搭配左水牛芝士 🫶🏻羅勒🌿&意大利青醬整體非常清新🤤Hokkaido Scallop Crudo醃北海道帶子上面有三文魚籽、七味粉&芒果醋汁酸酸甜甜中又有七味粉既少少香辣味清新又非常特別 推薦❣️✐Main Course45-Days Bone-in, Short Loin, AUS M5+ 500g45天熟成既澳洲M5+牛腰扒😍熟成既牛扒真係好好食肉質非常嫩 中間有少量油脂 牛味&油脂味平衡食果時仲聞到炭燒既香味🫶🏻牛扒上菜前 餐廳職員🧑‍💼有介紹多3款醬料可以跟據個人口味配搭Confit de Canard油封鴨 配上煙肉🥓酸菜外皮香脆🤤鴨腿仲係好嫩滑🫶🏻夾埋煙肉酸菜一齊食仲可以提升風味✐Side DishMac & Cheese芝士🧀味濃 通心粉熟度岩岩好👍🏻Beer French Fries炸薯條香脆✐DessertCrunchy Bomb甜品表面有滿滿既香脆花生
另一半生日🎁揾左間靚餐廳食牛扒

Classic Caprese Salad
蕃茄上面搭配左水牛芝士 🫶🏻羅勒🌿&意大利青醬
整體非常清新🤤

Hokkaido Scallop Crudo
醃北海道帶子上面有三文魚籽、七味粉&芒果醋汁
酸酸甜甜中又有七味粉既少少香辣味

搭配左奶油南瓜焦糖布蕾 &香橙果凍
甜品非常順滑清新🤤

2025-03-19
2025-06-26 0 瀏覽
多次回購的Carver諗唔到lunch食咩時的首選😙~Weekday Set Lunch - 3 courses $275。Appetizers。🔸燒長柄西蘭花沙律🥦🍅油封櫻桃蕃茄配creamy牛油果🥑新鮮沙律菜🥗伴芝麻醬, 適合素食人士🏃🏻‍♀️🔸香炸軟殼大蝦🍤唔係軟殼蟹, 係軟殼蝦🍤!連蝦殼一齊食, 脆卜卜😋灑上青檸汁🍋和是拉差蛋黃醬。Main。🔸香燒春雞🐔🐔燒春雞半隻, 肉質嫩滑伴長豆及甜薯仔🔸岩手縣和牛肩胛肉眼配肉汁 ➕$98🐮中意食牛的朋友, 可以加錢升級肉眼扒🆙肉質軟嫩, 藜麥沙律份量好多。Desserts。🔸香蕉雪糕新地🍨將香蕉🍌打成泡沫做topping🫧下層有香濃朱古力雪糕🍫和Oreo碎🔸芒果百香果慕斯🥭🥭芒果百香果的經典組合🤝酸甜refreshing~🔸咖啡☕️ ➕$28(跟餐價)
多次回購的Carver
諗唔到lunch食咩時的首選😙~

。Appetizers。
🔸燒長柄西蘭花沙律🥦
🍅油封櫻桃蕃茄配creamy牛油果🥑
新鮮沙律菜🥗伴芝麻醬, 適合素食人士🏃🏻‍♀️

🔸香炸軟殼大蝦🍤
唔係軟殼蟹, 係軟殼蝦🍤!
連蝦殼一齊食, 脆卜卜😋
灑上青檸汁🍋和是拉差蛋黃醬

。Main。
🔸香燒春雞🐔
🐔燒春雞半隻, 肉質嫩滑
伴長豆及甜薯仔

🔸岩手縣和牛肩胛肉眼配肉汁 ➕$98
🐮中意食牛的朋友, 可以加錢升級肉眼扒🆙
肉質軟嫩, 藜麥沙律份量好多

。Desserts。
🔸香蕉雪糕新地🍨
將香蕉🍌打成泡沫做topping🫧
下層有香濃朱古力雪糕🍫和Oreo碎

🔸芒果百香果慕斯🥭
🥭芒果百香果的經典組合🤝
酸甜refreshing~

🔸咖啡☕️ ➕$28(跟餐價)
2025-06-26 0 瀏覽
週末嘅時候就想食一個悠閒嘅lunch,今次就選擇咗銅鑼灣假日酒店嘅semi-buffet。餐廳設計典雅同埋有落地玻璃見到銅鑼灣嘅街景,可以休閒咁樣食又唔使同人哋迫。Weekend Set Lunch $368自助區前菜和湯品各款芝士、沙律、水果。首先當然整返個沙律,沙律菜都有幾款,配搭唔同toppings都好豐富。而是日例湯就係甘筍湯,味道香甜又幼滑。甜品色彩繽紛嘅馬卡龍、奶凍、藍莓芝士蛋糕、焦糖燉蛋等等。Menu焗蠔每人會有兩款分別係蒜蓉芝士和紅酒洋蔥。我自己就比較鍾意酸酸甜甜嘅紅酒焗蠔。主菜方面有五款可以選擇。我就選擇咗AUS Chuck Eye Roll with Gravy和Grilled Lamb Chop。兩款都熟度剛好,肉質微微粉紅。而且外層有焦香,食量都非常有肉汁。而羊架亦都唔會有羶味。整體嚟講,酒店級嘅享受價錢都好實惠,而且環境舒適唔需要同人哋迫,所以下次我都會再嚟。CARVER (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓

Weekend Set Lunch $368

自助區
前菜和湯品

甜品
色彩繽紛嘅馬卡龍、奶凍、藍莓芝士蛋糕、焦糖燉蛋等等。

Menu
焗蠔

CARVER (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
2025-06-23 0 瀏覽
難得平日放假休息,帶左媽媽去銅鑼灣一間舒適又靚既餐廳食lunch,呢間前幾個月上網見到有人介紹,環境一流,食物價錢算系afford得到。3道菜Weekday Set Lunch $275一位有3個價位,我地揀左中等價錢既lunch set,有頭盤、主菜同甜品。頭盤:燒長柄西蘭花沙律沙律有油封櫻桃蕃茄、牛油果、沙律菜、芝麻醬,份量剛剛好。香濃野菌紅菜頭湯媽媽揀左個熱湯,紅菜頭本身好高營養、好有益,對血管好好,本身紅菜頭味道好出,呢度加左野菌中和返。主菜:香燒春雞春雞有半隻,仲有甜薯、田園蔬菜等配菜。岩手縣和牛肩胛肉眼配肉汁呢個需要額外加$98,牛肉已預先切開一片片,肉質粉嫩,配啤酒旋風薯角同田園蔬菜。甜品:香蕉雪糕新地貌相ok,最頂系香蕉泡沫,中間有幾塊香蕉,最底有朱古力雪糕同Oreo餅碎。時令鮮果碟無諗過會有禁多款式既生果,生果都夠甜同新鮮。

3道菜Weekday Set Lunch $275一位

頭盤:
燒長柄西蘭花沙律
沙律有油封櫻桃蕃茄、牛油果、沙律菜、芝麻醬,份量剛剛好。

香濃野菌紅菜頭湯

主菜:
香燒春雞
春雞有半隻,仲有甜薯、田園蔬菜等配菜。

岩手縣和牛肩胛肉眼配肉汁

香蕉雪糕新地

時令鮮果碟
無諗過會有禁多款式既生果,生果都夠甜同新鮮。

2025-06-22 0 瀏覽
上星期同老公去左銅鑼灣Carver食晏,環境寬敞舒適,我哋order咗三道菜嘅Weekday set lunch☺️頭盤我地揀左香橙橄欖芝麻菜沙律🥗同香炸軟殼大蝦🍤 沙律菜好新鮮,師傅加咗梅子黑醋汁,係好獨特嘅酸甜味,好開胃🫶🏻而香炸軟殼大蝦炸得好酥脆,蝦肉鮮嫩,加左青檸汁可幫助解膩,再搭配田園蔬菜增添左清爽感,整體好開胃👍🏻主菜我地揀左香燒春雞同牛肝菌意大利餛飩🙂香燒春雞燒完仍然keep到好juicy, 配菜嘅甜薯口感綿密同烤過嘅豆角,真係好好味😋 另一樣嘅牛肝菌意大利餛飩,依道菜就較為濃郁,蘑菇番茄醬汁包裹住每一粒餛飩,再加埋烤香蒜可以增添層次同香氣,簡直無得輸呀😛最後甜品揀左香蕉雪糕新地同芒果百香果慕斯。香蕉雪糕新地真係好多層次,口感好豐富,佢有齊香蕉泡沫、朱古力雪糕同Oreo餅碎😚 而芒果百香果慕斯以芒果嘅香甜搭配百香果嘅酸味,口感輕盈滑順,食完真係好滿足😌

2025-06-20
午餐
2025-06-20 357 瀏覽
♡♡♡📍 CARVER (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓今次黎左呢間試下呢個3道菜Weekday Set Lunch 🤩,覺得以呢個價錢有呢個質素真係物超所值!都只係$275 x 2有齊哂頭盤、主菜,甜品;仲有welcome drink同包真係抵食🤭🤭;環境都幾唔錯🤓~頭盤:🍽️吞拿魚他他 (紅菜頭蓉、苜蓿芽、七味唐辛子)吞拿魚他他細膩柔軟帶有鮮甜既風味🤤,有紅菜頭蓉on side做點綴🥰;苜蓿芽同七味唐辛子既組合有層次感;配料之間非常協調🤭~🍽️香炸軟殼大蝦 (田園蔬菜、青檸、是拉差蛋黃醬)香炸軟殼大蝦炸得恰到好處🥰,外酥內嫩真係幾吸引而且大蝦肉質鮮嫩多汁!係底仲有田園蔬菜、青檸、是拉差蛋黃醬🤓🤓,可以減輕食炸物既油膩感~主菜:🍽️香烤羊臀肉 (薯蓉、田園蔬菜、肉汁)香烤羊臀肉外酥里嫩,肉質鮮美多汁,搭配濃郁既肉汁更增層次感🤩;on side仲有薯蓉同田園蔬菜🤓,令到整體睇上去色彩繽紛口感亦平衡🤭~🍽️佛羅倫斯大西洋鱈魚 (紅甜椒、菠菜、帕瑪森芝士)帕瑪森芝士濃郁;佛羅倫斯大西洋鱈魚魚肉嫩滑🥰🥰;菠菜既清香呢個絕配搭簡值100分~整體味道豐富又唔油膩🤓;擺盤都有心思,靚靚
♡♡♡
📍 CARVER (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓

頭盤:
🍽️吞拿魚他他 (紅菜頭蓉、苜蓿芽、七味唐辛子)
🍽️香炸軟殼大蝦 (田園蔬菜、青檸、是拉差蛋黃醬)

主菜:
🍽️香烤羊臀肉 (薯蓉、田園蔬菜、肉汁)
🍽️佛羅倫斯大西洋鱈魚 (紅甜椒、菠菜、帕瑪森芝士)
帕瑪森芝士濃郁;佛羅倫斯大西洋鱈魚魚肉嫩滑🥰🥰;菠菜既清香呢個絕配搭簡值100分~整體味道豐富又唔油膩🤓;擺盤都有心思,靚靚地仲可以打打卡😝~

🍽️芒果百香果慕斯
芒果百香果慕斯唔單止味道出色,連外觀上都小巧可愛🥰~有一種夏日既清涼感;作為餐後甜品真係好適合~甜度都岩岩好🤩~
🍽️柑橘法式焦糖燉蛋
柑橘法式焦糖燉蛋係一道完美結合左法式經典與水果清新風味既甜品🤩;焦糖表面閃閃發光🤤🤤,所有加埋就變成左清新酸甜相結合~真係令人食慾大開😝😝!
約咗同朋友慶生,試咗呢間bookmark咗好耐嘅酒店扒房,佢嘅牛扒係主推45日dry aged,比起其他扒房較與別不同😌 而餐廳環境幾舒適,服務周到,整體體驗都好唔錯🤗Appetizer✨ Classic Caprese Salad $138意大利經典沙律,水牛芝士軟滑creamy,番茄清甜多汁,加埋羅勒醬同橄欖油,簡單但開胃!✨ Hokkaido Scallop Crudo $238北海道刺身級帶子非常鮮甜,比起平時嘅帶子刺身再厚身啲,淋上少少檸檬汁同橄欖油,面頭加咗啲三文魚子提鮮,仲伴咗啲芒果汁添,好開胃😌Main Course✨ 45-Days Bone-in, Short Loin, AUS M5+ 500g $658熟成45日嘅澳洲M5+和牛,肉味非常濃郁帶少少堅果香,medium rare火候啱啱好,外層焦香,配埋三款唔同嘅mustard醬,配搭得非常好👍🏻 side dish揀咗Beer French Fries,非常香脆,薯肉飽滿!✨ Confit de Canard $268油封鴨腿外皮脆脆地,內裡肉質嫩滑,輕輕一撕就離骨,個底墊咗用鴨油同煙肉炒香嘅酸菜,吸晒啲精華😆

Appetizer

✨ Classic Caprese Salad $138

✨ Hokkaido Scallop Crudo $238

Main Course

✨ Confit de Canard $268

油封鴨腿外皮脆脆地,內裡肉質嫩滑,輕輕一撕就離骨,個底墊咗用鴨油同煙肉炒香嘅酸菜,吸晒啲精華😆 另外揀咗mac and cheese做side dish,滿滿芝士加上煙肉,呢個配搭冇得輸😌

Dessert

✨ Crunchy Bomb $98

呢個甜品外型幾特別,係一個滿佈花生碎嘅波波,食落似係花生醬雪糕,味道香濃,貿感幼滑,再配上旁邊用酒煮過嘅杏桃粒,清新解膩🤤

✨ Tonka-Choco Mousse $88

香港好少食到Tonka呢隻豆,食落有少少杏仁嘅香氣,而甜品嘅主題係白朱古力慕絲,好滑溜,側邊配上南瓜crème brûlée,非常有新鮮感!

依家經openrice book,仲可享一份客製化生日甜點,有好多唔同嘅裝飾同食用色素筆可以比我哋發揮創意,創作一個獨一無二嘅生日甜點,最後仲有個盒俾我哋拎走,非常貼心😌
2025-06-02 630 瀏覽
特別日子有咩選擇?呢間餐廳用料新鮮,味道同服務都好有質素,環境優雅,啱晒特別日子嚟食。價錢高啲,但值回票價!前菜Scallop Crudo新鮮帶子切得薄,入口即化,帶點甜味。配柚子醬同海鹽,清新又開胃,啲菜苗加分,鍾意海鮮嘅一定要試!前菜Caprese Salad番茄同水牛芝士好新鮮,羅勒醬同巴薩米醋調得啱啱好,清爽又香,簡單但好食,似食咗個意大利夏日。Dry Short Lion AUS 500g重頭戲嚟啦!呢塊澳洲乾式熟成短肋牛扒真係不得了!500克嘅份量夠晒霸氣,燒得外焦內嫩,牛肉嘅濃郁肉香同乾式熟成嘅堅果味一咬就爆出嚟。配搭簡單嘅黑椒汁同烤蒜頭,已經夠晒滋味!肉質Juicy又唔會太肥,食完真心有種「人生圓滿」嘅感覺。鍾意牛扒嘅你,點都要試吓!滿足感爆棚!🥰👍👍Confit Canard主菜鴨腿慢煮,皮脆肉軟,香草味點綴得宜。配酸菜同橙醬,味道平衡,法國菜嘅經典,值得一試🤤Beer Fries啤酒薯條外脆內軟,帶點啤酒香,灑Parmesan同香料,超香!係邪惡嘅小食😈Mac & Cheese濃郁芝士醬包住通粉,口感啱好,仲有黑松露油提香,麵包屑加脆感,係高質comfort foo

前菜Scallop Crudo

前菜Caprese Salad

Dry Short Lion AUS 500g

Confit Canard

Beer Fries

Mac & Cheese
濃郁芝士醬包住通粉,口感啱好,仲有黑松露油提香,麵包屑加脆感,係高質comfort food。

Crunchy Bomb
朱古力殼脆卜卜,入面係榛子慕絲同果仁碎,甜中帶鹹,層次豐富,甜品控會愛上!

Tonka Choco Mousse
朱古力慕絲好滑,東加豆香氣特別,配莓果同朱古力片,甜度啱好,完美收尾~

2025-06-01 602 瀏覽
銅鑼灣皇冠假日酒店扒房假日半自助餐套餐包括一款主菜,任食頭盤、沙律及甜品位於酒店一樓餐環境優雅適合家庭、朋友聚會🔖[ 餐湯 |冷盤|沙律吧 ]自助形式,冷盤及沙律選擇豐富必食嘅有煙三文魚、火腿、芝士及吞拿魚沙律仲有牛肉沙律、無花果沙律都好出色🥗亦可以選擇自己鍾意嘅沙律菜及水果自由配搭🫘🔖 [ Pair of Cooked Jumbo Oysters ]幾驚喜嘅係套餐附送焗蠔分別有砵酒洋蔥焗蠔及蒜蓉芝士焗蠔🧀兩款都好味,個人更鍾意砵酒洋蔥🧅洋蔥甜香同鮮味生蠔互相配合,非常開胃🔖[ AUS Chuck Eye Roll with Gravy ]牛扒絕對係重點🥩燒至外層焦香相當吸引選擇咗medium rare,中間部份保持粉嫩口感柔軟之餘肉質juicy 牛味濃蘸上海鹽及蜂蜜芥末醬,帶嚟不同風味伴碟火箭菜藜麥沙律完美中和油脂🔖[ New Zealand Monkfish Fillet ]賣相精緻,魚肉肉質豐厚結實醬汁係微辣蕃茄醬燉甜椒及辣椒酸酸甜甜中帶點微辣,帶出魚嘅鮮味🔖[ Desserts ]甜品高質而且選擇豐富,甜品控一定好興奮其中最推茉莉花焦糖燉蛋,淡淡花香而且口感超滑嫩另外有麵包布甸
銅鑼灣皇冠假日酒店扒房假日半自助餐
套餐包括一款主菜,任食頭盤、沙律及甜品
位於酒店一樓餐環境優雅
適合家庭、朋友聚會

🔖[ 餐湯 |冷盤|沙律吧 ]
自助形式,冷盤及沙律選擇豐富
必食嘅有煙三文魚、火腿、芝士及吞拿魚沙律
仲有牛肉沙律、無花果沙律都好出色🥗
亦可以選擇自己鍾意嘅沙律菜及水果自由配搭🫘

幾驚喜嘅係套餐附送焗蠔
分別有砵酒洋蔥焗蠔及蒜蓉芝士焗蠔🧀
兩款都好味,個人更鍾意砵酒洋蔥🧅
洋蔥甜香同鮮味生蠔互相配合,非常開胃

牛扒絕對係重點🥩燒至外層焦香相當吸引
選擇咗medium rare,中間部份保持粉嫩
口感柔軟之餘肉質juicy 牛味濃
蘸上海鹽及蜂蜜芥末醬,帶嚟不同風味
伴碟火箭菜藜麥沙律完美中和油脂

賣相精緻,魚肉肉質豐厚結實
醬汁係微辣蕃茄醬燉甜椒及辣椒
酸酸甜甜中帶點微辣,帶出魚嘅鮮味

🔖[ Desserts ]
甜品高質而且選擇豐富,甜品控一定好興奮
其中最推茉莉花焦糖燉蛋,淡淡花香而且口感超滑嫩

另外有麵包布甸、馬卡龍、碼德蓮、芝士撻、蝴蝶酥、tiramisu、芝士蛋糕等,當係甜品buffet都值回票價🍰
2025-05-30 609 瀏覽
睇comment見到有間環境唔錯又可以坐得耐嘅餐廳。體驗過無論係食物味道、服務素質同價格都唔錯。當以為終於係銅鑼灣搵到間可以長期幫襯嘅餐廳,但好失望嘅係有2-3個唔知係PR agency公司嘅人定係酒店員工係個buffet枱遊蕩 (好肯定唔係着住餐廳制服)!似係影個buffet枱,不停圍住幾張枱個輾轉徘徊,行嚟行去。真係好驚影到我同啲同事,搞到我哋全部都好唔自在。佢哋又要好鬼嘈,真係好離譜,好影響成個用餐體驗。自問去過唔同酒店餐廳食嘢,講真真係冇見過一間有啲閒人係到徘徊仲要四處走,成件事好不可思議???根本就自己倒自己米!本來打算之後約客係到食lunch或者推薦俾同事同朋友,但經過今次真係不了,個體驗好差!!!警世警世警世!唔想俾人影到就千祈唔好係到食!!
睇comment見到有間環境唔錯又可以坐得耐嘅餐廳。
體驗過無論係食物味道、服務素質同價格都唔錯。

2025-05-30 365 瀏覽
銅鑼灣酒店舒適下午茶☕️好耐都冇同過屋企人食下午茶,所以今次就帶咗屋企人嚟銅鑼灣皇冠假日酒店呢間食下午茶🥰呢間係位於酒店一樓嘅餐廳,環境寧靜,放假嚟呢度放鬆吓、食吓嘢都係唔錯嘅選擇!佢哋嘅AFTERNOON SNACK SET 係鹹點同甜點各有四款,$108一set,今次叫咗鹹點同甜點各一款~套餐包兩杯飲品,都叫咗兩杯Cappuccino🥪Open-faced Smoked Salmon SandwichAvocado, Cucumber, Tomato Salsa多士烘得好鬆脆,配上牛油果🥑煙三文魚🐟同蕃茄沙沙醬🍅健康又飽肚~🧁Coffee & Hazelnut ParfaitHazelnut Caramel Praline, Chocolate Fridge Cake蛋糕擺盤好靚,味道充滿咖啡味,榛子粒粒口感豐富,亦帶有焦糖香甜味地址:CARVER銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓。
銅鑼灣酒店舒適下午茶☕️

🧁Coffee & Hazelnut Parfait

地址:CARVER
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓。
2025-05-29 300 瀏覽
第一次來CARVER ,環境十分寬躺舒適,我們點了兩份afternoon snack tea sets!CARVER crispy pizza, mini pizza餅底薄脆,配上mozzarella, salami, tomato,材料豐富,作為下午茶小食份量剛好,口感豐富,不錯。另外要了Coffee & hazelnut parfait cake set。蛋糕層次分明,突出濃郁榛子香甜,十分creamy且不過於甜膩,還加上chocolate fudge cake,外層有榛子增加口感,很喜歡!飲品要了latte,咖啡都正常發揮,牛奶泡沫細膩,口感柔和,十分適合搭配甜品。整體來說,CARVER 的環境舒適,非常適合與朋友聚會和享受悠閒的時間。

2025-05-29 293 瀏覽
Superfood Salad呢款素食沙律,主菜有秋葵、茄子、蓮藕、牛油果以及藜麥材料!生菜非常新鮮,材料極為豐富,好適合作前菜✨Soft Shell Shrimp以coral salad作伴菜嘅軟殼蝦,味道帶點微辣,軟殼蝦炸非常香口惹味!Dry Coffee Ground Pork Chop呢款係經過20日嘅乾熟性豬扒!佢嘅鹹香非常突出,而且真係帶點淡淡嘅咖啡香~口感亦軟熟,非常值得一試!有車厘茄及蒜頭作伴碟~Us Striploin 280g今次試咗西冷嘅前腰脊肉,肉質有彈性,味道香濃☺️我哋order咗medium,牛扒切開仲帶有粉粉嘅紅色,超吸引!同樣有車厘茄及蒜頭作伴碟~Grilled Asparagus非常簡單嘅烤蘆筍,但係味道非常香口好食🥰Hand Cut Chips手切薯片,保留香口薯仔味,好食嘅小食🫶🏻?Cacao Miso Cubes以味噌作主味嘅甜品,非常特別,亦有朱古力雪糕作伴碟✨Mille Feuille係一款中西fusion嘅拿破崙酥,既有非常酥脆嘅千層酥,亦以中式嘅紅棗作材料,出乎意外地融合🥰✨
Superfood Salad

Soft Shell Shrimp

Dry Coffee Ground Pork Chop

Us Striploin 280g

Grilled Asparagus
非常簡單嘅烤蘆筍,但係味道非常香口好食🥰

Hand Cut Chips
手切薯片,保留香口薯仔味,好食嘅小食🫶🏻?

Cacao Miso Cubes
以味噌作主味嘅甜品,非常特別,亦有朱古力雪糕作伴碟✨

Mille Feuille