宜家淨係計野食先80蚊一碟細碟既飯同一杯野飲杯熱檸茶太甜啦咖哩飯還可以接受 (不過其實唔似係日式)如果30蚊都仲可以既80蚊就太貴當然啦去得呢d board game cafe 都係醉翁之意不在酒都係玩game架啦 其實碟飯都係求求其其食 繼續玩一班人玩得嘻嘻哈哈 呢80蚊就駛得抵
宜家淨係計野食先
80蚊
一碟細碟既飯同一杯野飲
杯熱檸茶太甜啦
咖哩飯還可以接受 (不過其實唔似係日式)
如果30蚊都仲可以既
80蚊就太貴
當然啦
都係玩game架啦 其實碟飯都係求求其其食 繼續玩
一班人玩得嘻嘻哈哈 呢80蚊就駛得抵
朋友聚會,想地點方便,坐得耐,有得玩有得食又消費不太貴,現在又多了一個新選擇-在銅鑼灣無印對面的樓上café: Capstone Board game and Café~其實上得樓上café都預左野食份量小,飲品貴,只係為有個空間可以同friend聚腳又比餐廳free d。今日一行8人第一次上去,由於有訂位,剛好加上我們算是全滿(地方也不大,只可以容納25人左右吧!)此café的賣點是有很多card game同board game玩,很多都是外國買回來,小儀見都未見過的,有些更可以即場買走,我估起碼都有4,50種之多。在店主有善的介紹下先後玩了2類易上手的card game熱身,其中一個捉心理的”小強與老鼠”card game,不善說謊的小儀更输得面前堆滿蛇蟲鼠蟻,有夠可怕>.<”””玩到o甘上下都見肚餓,係時間食晚餐~每人最底消費$78其實也就是dinner set的價錢,當晚有四款飯/意粉,再包一份薯仔沙律和一杯$30的飲品看起來都算幾平。味道就…薯仔沙律: 鼓油碟的份量,全晚最美味的一道,沙律醬剛好,拌以黑胡椒和煙肉脆,合格~日式吉列蝦球伴咖哩飯: 只試吃了一口蝦

日式吉列蝦球伴咖哩飯: 只試吃了一口蝦球,圓形的蝦膠外沾了一粒粒面粒來炸,賣相不錯,吃起來也脆口,但2位朋友都說咖喱不好吃

番茄汁焗吉列雞扒飯: 滿滿的一份,上面佈滿番茄、芝士,雞肉也不小,而且夠熱吉列還吃到脆,味道雖不突出,但算是可接受~

菠菜汁吉列雞卷意粉: 聽起來很特別,因是雞肉卷起菠菜芝士來炸,再配菠菜汁意粉,汁是很多,可惜沒有味道,而雞肉卷的餡料和雞肉也不相配,一切便都流出來了。由於份量多而味道一般,因此辛苦黑豚豬替小儀吃了一碟半的份量>.<”

白汁什菌鴨胸意粉: 沒有試,但嗅起來頗香,朋友也說ok

至於飲品,也是份量很足而味道….>.<

抹茶牛奶:一開始小儀點了抹茶牛奶,那青蘋果綠的賣相已知不對勁,一飲那甜甜的好像蜜瓜奶的味道真的跟抹茶拉不上什麼關係,因此只好開口查問。但店主也很好很好的無條件換第2杯,這次點的是oreo豆腐特飲。
Oreo豆腐特飲:說是用一整磚豆腐打的,本來頗有期待的說(因為小儀也很愛豆製品的呀!)結果卻是太濃和甜,有在飲芝麻糊的感覺!!

朋友們的朱古力也都是太甜,看來大家點時可以先說明小甜好了~還好這兒也不吝惜提供水給客人,也不趕人客交枱。12:00AM關店對於銅鑼灣區有點太早,但作為聚腳的樓上CAFÉ也算是合格有餘了~~下次早些來挑戰一下其他大型Board Game先!!

2010-05-02
2010-01-22 402 瀏覽
是日同友人慶祝生日~再次約戰capstone~一行九男女~每日一個set din~各款外觀不錯~味道中遊水平~醬汁偏多~而且也比較甜~(我指的是所有的汁,並不是某一款)菜式以炸為主~飲品方面~跟餐試了一個"金莎朱古力"~就是把金莎打碎再混和朱古力飲品~是一個好嘗試~不過最好換粗飲管~幼管好難啜 =3="味道可以再甜一點~還是茶比較好喝~各款中~以日式咖哩蝦球最受crazy fd 認同~好熱氣野既朋友不妨一試~P.S.我地由7pm玩到佢地打烊 =,="
是日同友人慶祝生日~再次約戰capstone~
一行九男女~每日一個set din~
各款外觀不錯~味道中遊水平~
醬汁偏多~而且也比較甜~(我指的是所有的汁,並不是某一款)
菜式以炸為主~
飲品方面~跟餐試了一個"金莎朱古力"~
就是把金莎打碎再混和朱古力飲品~
是一個好嘗試~不過最好換粗飲管~幼管好難啜 =3="
味道可以再甜一點~還是茶比較好喝~

各款中~以日式咖哩蝦球最受crazy fd 認同~
好熱氣野既朋友不妨一試~

P.S.我地由7pm玩到佢地打烊 =,="
沙嗲炸雞塊
唔記得咩汁鴨胸
日式咖哩蝦球
菠菜雞肉卷
2010-01-03 150 瀏覽
去完C3 cafe 想搵個地方坐坐傾計~我地一行14個人就搵到呢間啦~我叫左個蜜桃紅茶~水準普通啦~不過過試過佢地d花茶~係唔錯既~抵讚既係糖水分開上~想要幾甜有幾甜~ 我地冇叫野食~下次有機會再去試試~一入間cafe即係有驚喜~我心諗"我地入左玩具角丫?"CARD GAME,棋GAME~你講得出既都有!有個類似老闆既眼鏡哥哥(sorry~我有問名~但係又唔記得左~=3=")介紹左幾隻game比我地玩!成個櫃既game佢都識玩...甘拜下風...如果想幾個人傾下計輕鬆下就真係唔錯!我地成班照例玩到傻左~玩到佢地收門(12點mn)~仲過埋鐘都冇"炸"型~ 本來想影果位眼鏡哥哥~可惜比佢左閃右閃走甩左~=,="P.S.個人推薦"矮人挖金"呢個game~係會玩到唔想走ga!!!!! 影左d當時既相比大家分享下~=w+"
去完C3 cafe 想搵個地方坐坐傾計~
我地一行14個人就搵到呢間啦~
想要幾甜有幾甜~
我地冇叫野食~下次有機會再去試試~

本來想影果位眼鏡哥哥~可惜比佢左閃右閃走甩左~=,="

大圍一齊玩~又係crazy fd~
幾個櫃都係game...實在太開心啦>w<
仲有Wii 同埋電腦~
2010-01-02
$35 (其他)
大圍一齊玩~又係crazy fd~
幾個櫃都係game...實在太開心啦>w<
仲有Wii 同埋電腦~
2009-02-23 157 瀏覽
昨晚10點才上去(cafe11點關門)將近關門及已沒有其他客, 但服務態度仍然不錯, 加分 =)叫了兩杯飲品藍梅豆腐特飲入口有藍梅味, 之後才feel到豆漿味, 幾特別 菠蘿沙冰清清地淡淡菠蘿味, 不錯 =)清湯水餃還可以, 但湯很重胡椒味場內裝修普通, 不過人少的話可以玩Wii, 提供既棋也不少
昨晚10點才上去(cafe11點關門)
將近關門及已沒有其他客, 但服務態度仍然不錯, 加分 =)

叫了兩杯飲品
藍梅豆腐特飲
入口有藍梅味, 之後才feel到豆漿味, 幾特別

菠蘿沙冰
清清地淡淡菠蘿味, 不錯 =)

清湯水餃
還可以, 但湯很重胡椒味

場內裝修普通, 不過人少的話可以玩Wii, 提供既棋也不少
$50 (宵夜)
  • 豆腐特飲
4K
2009-02-07 106 瀏覽
尋晚(6-2-2009Fri)同男友應男友人D之約,出席一個共有18人o既聚會,佢o地揀o左其中一個朋友o既朋友開o既呢間café.我o地到遲o黎,已有12個人o係o度,佢o地都已經叫晒o野食,全部都係$78.00包一杯$30.00o既o野飲o既set dinner,我叫o左磨菇鴨胸長通粉同熱朱古力,男友要火雞漢堡扒飯同凍朱古力.不久,沙律到o黎,係薯仔沙律,面上有紅色粒粒o既o野,食落脆o既,幾好味,而沙律都係中規中矩啦.之後我o既熱朱古力到o黎,但冇畀茶匙我攪,我開口問就畀到o黎,咁攪吓o黎飲,都唔係朱古力味o黎o既,又淡,唔好飲呀!而原來之前叫o左o野食o既朋友們,都等呀等,終於我o既磨菇鴨胸長通粉,睇落唔係好多,鴨胸有5件,食落,皮韌韌地,咬唔開.長通粉都唔係太腍,汁唔太杰,食完都好漏.味道: 1.5分男友o既火雞漢堡扒飯到o黎,唔知點解,之前朋友o個啲係意粉,但佢就係飯,奇.啲汁好少.男友畀啲漢堡扒我食,鞋o既,啲飯好熱,但男友食唔晒啲飯,話好硬.我男友本身要求唔太高同好有衣食,就算好飽佢都會夾硬清埋啲o野食,但尋晚,可常而知個質素…….味道: 0.5分當我o地話要埋單時,老

味道: 1.5分

味道: 0.5分

當我o地話要埋單時,老闆畀啲甜品o黎,暖暖o既,食落,咩o黎o架?裡面係黃色cream狀o野,食唔出係咩,但好難食.
味道: 0.5分
熱朱古力
磨菇鴨胸長通粉
火雞漢堡扒飯
甜品
2007-12-31 39 瀏覽
28/12/2007是晚乃中學同學聚會加班主任生日我地包場做party,聽搞手說最少要15人先包得食物都ok啦,唔係其他人所講咁差,係d炸野油左少少, 個白汁意粉大家搶住要,超快清盤, 甜品泡芙同呢一個唔知叫咩都唔錯,唔會太甜每人包3杯飲品,超級大杯,不錯可以打Wii, 又有播下音樂老闆好好人幫我地影相價錢就唔清楚,我地請老師及其女兒,仲包埋我地買既蛋糕同禮物
28/12/2007
是晚乃中學同學聚會加班主任生日
我地包場做party,聽搞手說最少要15人先包得
每人包3杯飲品,超級大杯,不錯
可以打Wii, 又有播下音樂
老闆好好人幫我地影相
價錢就唔清楚,我地請老師及其女兒,仲包埋我地買既蛋糕同禮物
部份食物
飲品清單
2007-11-18 33 瀏覽
(18/11/07)朋友租左場,攪function。去過很多上樓cafe,覺得service,食物都唔係咁得,價錢仲好唔合理添!見到門口張紙,寫住每人最底消費$45。安排左一點小食:薯仔沙律(落左薄荷葉,幾特別)、炸薯角、麥樂雞(肉質好怪,好似魚蛋+雞肉咁)、金菇牛肉卷,最好食、蒜蓉包OK、泡芙,餡:雪糕唔似雪糕,蛋糕又唔係,味道怪怪)。西多,唔金黃色,淺黃色都算喇,非常之油law,餡仲搽左吉士,味道極唔夾!一兜無雜果,扮雜果賓治既飲品,有汽,又有D似罐頭雜果水既野飲......另一個怪字。此cafe其他野食唔知好唔好啦,只可說以上小食係唔得law。
(18/11/07)朋友租左場,攪function。

2007-11-17 51 瀏覽
I went there to re_U with fds,we can play games together and had much fun!( The taste of food is goood too!!!)I like it!
2007-11-07 28 瀏覽
 我同朋友一行6人,原本唔係黎依度,但因為其他選擇關左門就黎依間試下。 我叫左芒果紅茶加豆豆同忌廉雜菌意粉。杯紅茶勁大杯,d 豆豆重會響口度爆開,幾得意。碟意粉d汁好滑好味道,食得出唔係罐頭白汁,可惜份量冇紅茶咁勁,不過樓上Café都預左。 個店員好攪笑,成日想我地玩佢D Board Game,我地最後都就範,不過d Game又幾新鮮好玩,我地玩到笑傻左,可次一定再黎。
2007-11-03 19 瀏覽
Know there is a cafe for playing board games ...., it's quite intersting and went with friends last week.All games are very interesting ! And the food were excellent ! Actually we've not much expectation for small cafe, but after tasting their angel hair taste like Amaroni's style !It's a good place for gathering in CausewayBay and also important is not very expensive