2023-09-18 263 瀏覽
呢間人氣蛋糕店由藍帶廚師主理 由網店變成實體店 勁呀👩🏻‍🍳千層蛋糕口味竟然有成25款咁多 價錢唔貴 忍唔住試試佢‼️.📌Oreo千層蛋糕 5” $220忌廉比例太高 戟皮冇乜存在感 好難數 大約二十層啦 層次唔夠分明🥺不過都食到少少戟皮煙韌彈性口感🥞忌廉質地較厚身 唔夠輕盈 即使揀左小甜 都係偏膩 oreo味都唔出 得啲oreo餅碎 相對偏重奶味 似原味咁🥛蛋糕面嘅鮮果唔多 食落口感好單一 似齋食cream咁🙈生日牌(+$10)係好普通嗰啲糖膏朱古力 啲字就咁用色素筆寫 賣相差啲 整體嚟講都幾失望🙍🏻‍♀️

📌Oreo千層蛋糕 5” $220

2023-08-13 161 瀏覽
呢間蛋糕店係由一個90後的香港人所創立的,佢既蛋糕種類繁多,且賣相吸引。🍰焦糖脆脆海鹽芝士奶蓋戚風蛋糕 (4寸)呢個蛋糕外型很可愛,切落去軟綿綿的,芝士奶蓋有很香的芝士及奶味味,配合埋有濃濃蛋味嘅蛋糕,再加埋脆脆既焦糖,味道很好。

🍰焦糖脆脆海鹽芝士奶蓋戚風蛋糕 (4寸)
2022-08-01 500 瀏覽
蛋糕放題總共有11款口味 除左焙茶咪無晒 🥹試吾到之外士多啤梨外觀好靚 但過甜又藥水味其他9款既口味 都好好好食係超爆勁好食 我個人暴愛伯爵茶未食放題之前 已經食過佢地既蛋糕訂過生日蛋糕 又抵又好食🫶至於正餐卡邦尼係幾creamy 另外2款 朋友都話吾錯值得一試
蛋糕放題總共有11款口味

另外2款 朋友都話吾錯
值得一試
  • 卡邦尼意粉
2021-11-14 597 瀏覽
富士山戚風蛋糕🗻($310/6吋),應該10個女仔有9個都會鍾意。6吋既富士山分8個人食都綽綽有餘。蛋糕上面係海鹽芝士,好有規律咁造成富士山頂既雪,輕身既芝士唔會有太漏感覺。下面用染色忌廉做成漸層藍色效果,非常夢幻同令人心動。忌廉質地輕身幼滑,完全令人忘記佢有幾肥😂切開蛋糕係自選既抹茶味(查詢時店員推介草莓、芒果、伯爵茶、抹茶、oreo味),裏面係五層戚風蛋糕,每層中間鋪滿左滿滿既抹茶粉,蛋糕中間仲有流心牛奶抹茶醬,增加左抹茶既層次。可惜戚風蛋糕質感唔軟熟,口感比較實,唔太做到戚風效果。事後查詢返尼個質感問題,店鋪話可能雪過,影響質感。但我認為店鋪應會預左客人雪短時間(6個鐘內),唔會即食,希望係包裝上可以改進下,例如係盒既內層包上保鮮紙。期待店鋪繼續改進☺️

🍴 Call me chef 客製富士山蛋糕 🗻☀️家人生日,筆者特意訂購富士山蛋糕為家人慶生。這是筆者第三次光顧這黃店了,每次都讓筆者十分滿意。 📍富士山蛋糕 (戚風蛋糕)四吋 $180 馬卡龍 (每粒加$10)馬卡龍會額外用透明包裝袋貼在盒外,待客人自行把馬卡龍放在富士山蛋糕上。蛋糕可自選外圍顏色,這次筆者選粉藍色漸變,配上橙紅色的馬卡龍,把萌萌的迷你富士山呈現在眼前。蛋糕的口味選擇了草莓果肉,目的是想切開蛋糕時對比色強烈,仍具吸睛力。富士山頂融雪部分是芝士奶蓋,運送路途大概2小時仍保持完好。奶蓋咸中帶甜,增加了蛋糕味道的層次感,內部選擇了草莓果肉味,切開來粉紅與淡黃色相間,中央部份還藏了一些士多啤梨果肉,頓時充滿了少女感。蛋糕鬆軟微甜,忌廉幼滑,多吃幾口也不會覺得膩。🔸小總結:客化蛋糕顏值及性價比高,店中的蛋糕口味多達24款,客人更可按個人喜好查問店主,客化蛋糕的外觀或模樣,值得回訪。👅 味道:4.8:5💰CP值:4.8/5🕴🏻服務:4.8/5📸打卡度:4.9/5👀回頭率:4.8/5🍽 餐廳: Call Me Chef🌐地址: 觀塘開源道60號駱駝柒大廈3座12樓J號舖
🍴 Call me chef 客製富士山蛋糕 🗻☀️

📍富士山蛋糕 (戚風蛋糕)四吋 $180
馬卡龍 (每粒加$10)

🔸小總結:

🍽 餐廳: Call Me Chef
🌐地址: 觀塘開源道60號駱駝柒大廈3座12樓J號舖
2021-09-12
2020-10-31 955 瀏覽
今日實在係好眼訓,所以就打算買杯啡支持下,點知一見到個外賣杯我當堂打左個突,話哂收50蚊杯都唔係比個茶記12蚊凍奶茶外賣杯我掛🤔,話就話食味道者,但咁既價錢會建議用返個似樣少少既杯會好D既,味道係好既但可以個外賣杯靚少少囉😂加油吧。
2020-10-31
2020-09-24 923 瀏覽
從報道得知此店. 在網上用open rice 預訂. 朋友到達後先獲安排坐位, 見到好多冇定位嘅朋友,好似要喺門口等好耐,因為我地坐喺邊為我哋安排坐喺門口附近,見到其實有好多人都買千層蛋糕外賣, 坐低冇幾耐,我哋就先落單去買望落去比較少數量嘅款式. 蛋糕味道唔錯,部分味道幾特別同size okay. 但比lady M 就有 d 距離咸點方面, 味道正常,但冇乜特別, 份量都正常,環境都算okay, 四人枱都算大. 可到時主煮食同甜品 🍮

但比lady M 就有 d 距離

咸點方面, 味道正常,但冇乜特別, 份量都正常,
環境都算okay, 四人枱都算大. 可到時主
煮食同甜品 🍮
本身上網睇見佢有富士山蛋糕幾特別,就山長水遠黎訂蛋糕首先 店主個whatsapp 覆得好慢 可以一日都唔覆 但我知小店忙 唔緊要但我講到明 會放一至兩日 我特登加做5吋再加錢做流心 本身期望好高 會好似上網賣廣告甘會流出黎但一切開 無流心 味道仲好一般 就係普通海綿蛋糕加有味既cream 我再whatsapp問店主 係整漏左定咩原因店主帶我遊花園左一陣 又話我雪太耐點點點我就話 其實我講到明會放一至兩日佢先話:Sorry對不起唔好意思 係我冇提你噢 原來藍帶廚師 係甘既質素對自己既出品唔在意交到客人手上既質素如果大家對味道或效果有期望既就唔好買啦 真心失望 另外我仲係店到食埋佢個千層蛋糕真心唔好食 本身上網睇食評都幾多話唔好食 唔係藍帶質素 都打算試試佢 點知都係失望
本身上網睇見佢有富士山蛋糕幾特別,就山長水遠黎訂蛋糕
首先 店主個whatsapp 覆得好慢 可以一日都唔覆

另外我仲係店到食埋佢個千層蛋糕
真心唔好食 本身上網睇食評都幾多話唔好食
唔係藍帶質素 都打算試試佢 點知都係失望
2020-08-23 1103 瀏覽
早幾日訂了芒果流心戚風蛋糕琴日上去拎,已經三十幾度上到駱駱漆拎仲話要等五至十分鐘,好似要到左先鋪奶蓋上去,要企舖頭出面等真心熱到hihi,仲有人遲黎先上岸明明我個蛋糕整好,出左,都要俾我後面個人先?想點?拎左蛋糕之後透過個盒見到蛋糕面有粒污糟野,都不以為意,放雪櫃兩三個鐘,之後拎蛋糕出黎!發現成個冧左埋一邊,粒污糟野真心疑似鼻屎,大家可以評下理!佢地隔左一日先話係蛋糕碎,大家睇下覺得係唔係!仲有個生日牌,加左十蚊但上面啲字似係marker 寫,sorry 我食親都係朱古力寫的,我呆了。蛋糕本身正正常常,但冇流心,係芒果粒only...本身見係黃店先幫襯,但質素真係唔太得。如果三十幾度迫幾架𨋢先上落到駱駱漆,去到仲蒸爐咁等流哂大汗拎個蛋糕,真心唔值.....我去商場其實大把選擇。。。見到粒污糟野同冧左的蛋糕,傷心。。

蛋糕本身正正常常,但冇流心,係芒果粒only...

芒果流心戚風蛋糕
疑似marker寫的朱古力牌
好似打風吹冧左的蛋糕,
事緣order左一個蛋糕,自己call司機去拎同送貨,點知貨到時發現唔係我地個蛋糕,而舖頭表示我地個蛋糕都唔係舖頭。搞完一輪話check cctv,都只係推左個責任落去司機度,話唔知司機有冇講錯電話號碼,冇對過歉。雖然店主願意refund半數,但我地覺得個蛋糕完全唔係我地order既味之餘,生日牌個名唔係我地朋友,貨不對辦,所以我地要求full refund。店主願意full refund,但因為我地係山旮旯,佢地冇辦法回收個蛋糕,然後佢話如果我地要求full refund,個蛋糕就生要見人死要見屍,姐係叫我地唔準食,第二日溶晒臭晒都要(寧願另外俾錢搵人速遞收番個蛋糕)雖然係黃店,希望舖頭冇咁多人手處理咁多單就要say no,無論咩人拎蛋糕都對清楚電話號碼,或者show單show order#囉。貨物出門恕不退換係明既,但訂既時候佢冇講過如果我地係叫司機攞要早一日通知,佢只係話如果要佢call車要早一日通知,唔係我地自己call都要通知佢。最後,因為唔想浪費食物咁折墮,當晚又真係完全冇得慶祝,我地係食咗個蛋糕同埋接受左半數refund。平心而論,個芒果奶蓋戚風蛋糕味道雖然普通但唔差,而

最後,因為唔想浪費食物咁折墮,當晚又真係完全冇得慶祝,我地係食咗個蛋糕同埋接受左半數refund。平心而論,個芒果奶蓋戚風蛋糕味道雖然普通但唔差,而蛋糕中間已經下榻左。

希望本身訂芒果奶蓋戚風蛋糕既人生日快樂。

外賣送餐
2019-12-05 441 瀏覽
我用左接近四百蚊既價錢買左個蛋糕,結果無圖文完全不符🤬🤬根本就貨不對辦 我訂既係小王子月球蛋糕1)一早講好左要中午拿,去到要等多廿幾分鐘先有得拿 2)奶蓋整到一pat pat咁,又落太多,同原本display個小王子完全唔一樣 3)生日牌啲字整到好化勁核突4)display馬卡龍張相明明有花紋,但事實無,佢仲話一直都無5)係咁搵佢又唔覆機,去到我要瘋狂打佢電話先聽,之後問佢以上問題佢whatsapp覆既係無問題,仲話奶蓋之後會流到好似圖咁,但明眼人睇都知無可能流到好似圖咁6)用紙皮托底既結果係我拿返屋企已經移左位,而個蛋糕都溶溶地搞到一放小王子係成個奶蓋塌左我原本係想送比男朋友,而家佢收到都唔會開心啦! 我已經唔知可以用咩表達我既憤怒🤯😤😤各位真係唔好上當再訂佢啲蛋糕!😡

我訂既係小王子月球蛋糕

1)一早講好左要中午拿,去到要等多廿幾分鐘先有得拿
3)生日牌啲字整到好化勁核突

2019-11-22
  • 小王子月球蛋糕
2019-06-01 566 瀏覽
去左佢新開的鋪頭訂蛋糕首先第一點個麵包裏面啲蛋糕皮都冇切到 另外個蛋糕完全唔平均下半身係厚另外上面啲擺設基本上我可以用垃圾形容 No heart at allDun waste your money to spent on this cake shop this is the worst experience of my life If the shop owner can tell me early that they can’t do the cake that what we want please tell us early
去左佢新開的鋪頭訂蛋糕
首先第一點個麵包裏面啲蛋糕皮都冇切到