Caffé Superior E

Caffé Superior E (已結業)

此店前身為Italian Tomato Cafe Jr.
Caffé Superior E (已結業)
MomoSpecking
職員好好啊,係嘈少少
MomoSpecking
2015-07-11
關注
過了9年,朋友終於都由澳洲來香港小旅行。旺角每日繁忙,晚餐都要求交枱時間,當然此店門外都貼著1個半小時交還。看到朋友都差不多到達,於是入席時口多問職員一句可否齊人才開始計算個半鐘。結果,職員先安排我坐下等待,還說交枱其實在於人流超多,否則就慢慢坐吧。晚餐有4個選擇2號~ 忌廉意大利飯3號~ 我點的: 茄汁三文魚鮮蝦意粉其實味道較咸,蝦雖小卻新鮮。三文魚是熟身魚碎,麵質還好。份量十足4號~雞扒什菜意大利飯每餐跟餐湯,飲品。額外還可加蛋糕甜品,沙律小食等。PS, 旺角人流出名多,不要志在安靜慢坐。所以不足個半小時大家都交枱了。查看更多
delicious_food
好唔ok囉
delicious_food
2015-07-06
關注
黎開朗豪坊,周圍都要等位,係呢到唔洗,朋友話入黎試下,心知不妙。意粉叫左茄子肉醬意粉,原來係有牛肉,算,叫左唯有照食,味道係OK 既。PIZZA 個 餅 底 薄 到 好 似 塊 餅 咁 薄至餘仲好似未焗熟咁,難食得很。埋單一人60蚊左右,早知去美式快餐店食漢堡包算。查看更多
selina_0116
不錯意粉
selina_0116
2015-06-22
關注
上完堂過到去差不多七點,總算唔使等位就可以入座,好la 即刻睇食mei 先,抱住有圖有真相ge 心態去試,結果我地每人單點再另加$28 升級做套餐,都好豐富ga...前菜就食沙律: 醬多左少少,入面蔬菜唔好太凍會好d香草芝士意粉: 雖然有芝士,但唔會太重,焗薯爽口,意粉非常有咬口,又唔會太乾身, 同埋鍾意辣辣地唔會太覺滯日式磨菇雞肉焗飯: 飯比較濕,整體味道唔錯,不過要趁熱食,唔係就有d 飽滯餐飲叫熱檸水,唔好睇小三塊檸檬,塊塊足料 ,結果我地要求再加多次熱水以免sai 料lee 餐好滿足ar:)查看更多
香草芝士意粉
日式磨菇雞肉焗飯
evelynlai
奇差的服務態度
evelynlai
2015-06-03
關注
夜晚同朋友食完飯,想坐低食兩件蛋糕先離開,就選了附近呢間餐廳。入到去問有位中性打扮的店員(或者係經理),可否淨係食蛋糕,其實我諗正常都可以,只係禮貌上問一問,該位店員話十點半“打烊”,但其實食兩件蛋糕又會阻你幾多時間,如果咁唔想做生意,或者我地阻住你收工,不如索性唔好招呼我地入去,咪去過第二間,但佢又叫我地出去等一等。好,等左陣被另外一位店員安排座位,揀好蛋糕就同企響收銀位置的中性打扮店員講底,叫一次唔應,兩次都唔應,叫第三次先抬高頭望一望,明明就係企響面前。點左紅桑子同櫻花味蛋糕。蛋糕已預先整好,但等左差不多兩個字都沒有送到。舉手叫侍應?當睇你唔到,冇人會來serve你的,一來就是叫你賣單先。先不評論服務態度,紅桑子蛋糕上既紅桑子一點都唔酸,同芝士蛋糕一齊食味道不錯,但櫻花蛋糕的海棉蛋糕底冇咩蛋味,櫻花沒有應有既芳香,而且面頭的醃櫻花非常酸。即係蛋糕有幾好食,服務態度仍係這間餐廳的敗筆,食客對你態度差是不應該,但做得侍應對食客態度惡劣就是萬萬不可,永遠不會有下次!查看更多
Cestbienhaha
一般
Cestbienhaha
2015-05-23
關注
以前聽講過Italian Tomato d cake好食,想試好耐……不過今次有少少失望既。晚餐時間,講真六點九去先直入,七點打後已經有人排。我自己叫左菠菜忌廉煙肉意粉,堪稱全晚最好味,菠菜味夠,忌廉夠香滑不過稍微肥膩左少少,煙肉既咸香加埋一齊啱啱好!朋友叫左櫻花個二人餐share,佢地揀左個焗牛肉溫泉蛋飯,超唔掂!完全無味!櫻花明太子個意粉個味好得意,入口後after taste有少少辣味,仲要粉紅色,啱晒港女拍照呃like,唔錯既。🍜另外仲有位朋叫set dinner入面既…唔記得個名,但係Carbonara既飯版,睇落簡單但味道好好,好濃郁,但比較漏。🍛失望要數件cake…蛋糕既選擇係多既,有cheese cake底、海綿蛋糕底等。我地叫左一件藍莓撻,一件New York cheese cake,兩個都好一般。尤其藍莓撻個description無寫有桃但入面有,對於我呢種勁憎桃既人好難受。查看更多
菠菜忌廉煙肉意粉
sinmanyeung
符合我們口味的意粉
sinmanyeung
2015-02-28
關注
老婆仔突然說想吃卡邦尼意粉對意粉有很高要求的我們當然要選間合格的餐廳但我們也要趕著看電影所以只能在旺角區選擇最後來到這間餐廳我想應該是Italian tomato的高級版起碼是同一集團吧環境不錯營造出高級餐廳的感覺我要了個65元的煙肉菠菜忌廉意粉老婆仔當然是選擇68元的忌廉煙肉雞蛋意大利粉兩碟都很快送來了份量還算可以不是那種碟很大卻只盛著一口意粉的份量老婆仔的忌廉煙肉雞蛋意大利粉算是不錯起碼達到我們的要求意粉很乾身醬汁剛剛好不會令意粉很濕的同時味道又能融入意粉中煙肉也不少所以吃起來也很豐富而我的煙肉菠菜忌廉意粉吃起來其實和老婆仔的那碟差不多就是加了點菠菜感覺上更健康菜名上沒有「雞蛋」兩字但這質感的醬汁應該是加了雞蛋吧所以若果不介意菠菜的話點這碟意粉更化算由於趕著看電影吃完後坐了一下便離開了幸好這餐廳上菜速度快所以還能欣賞一下這高級的裝潢查看更多
忌廉煙肉雞蛋意大利粉
煙肉菠菜忌廉意粉
Ang813
感覺一般
Ang813
2014-12-08
關注
晚上係朗豪坊4樓行咗一圈就搵咗呢間嚟食晚飯,由於時間都比較夜,店內都已經冇咩客人,last order係10點,就順便點咗兩個pasta,整體味道一般,因為冇太多汁,所以食落比較干身,唔算話唔好食,但都唔算太好食,只可以講不過不失,但如果鐘意食多汁D嘅就可以唔多啱喇.有朗豪坊會員卡就可以有10% discount.查看更多
dayandman
服務態度惡劣,食物水準平平
dayandman
2014-10-13
關注
話說我今日晚上7點幾到左呢間餐廳食飯.本身簡呢間GE原因係因為前2日去左官塘APM既Italian Tomato,覺得好好食,見到呢度有間類似既,諗住食過番尋味,近近地又再食過. 點知伏唒.雖然個MENU好似, 我亦都叫左D之前係APM既Italian Tomato 食過好好食既 set dinner, 包括菠菜忌廉煙肉意粉($65),漁夫茄汁海鮮意粉(唔記得左幾錢),凍檸茶,仲有杯抺茶沙冰.首先, 個茄汁海鮮意粉偏辣, 煙肉意粉係冇味的. 咁都算, 去到我地食完個飯(我地係正常的進餐速度), 2杯野飲都未黎. 咁我個人已經有少少燥. Fine, 追單啦, 想揾個人黎問,個個扮見你唔到咁, 而果陣又唔係好多人,成日就係企係度吹水, 叫左一陣,終於有人行埋黎.我就話, 我地已經食完哂飯, 但野飲都仲未黎. 跟住呢個待應 ( 呢個時段有2個比較男性打扮的女待應, 我講緊係矮D 果個), 佢問我差咩野飲, 我咪答,凍檸茶同抺茶. 呢位待應, 好串咁話,下我地冇抺茶架WO. 我叫佢拎個MENU 黎, 佢拎份唔齊GE MENU比我, 跟住我話 抺茶沙冰. 然後佢好串咁話, 咁邊係野飲呀. 我心諗,你冇野下話, 你漏單我都算, 呢種係咩野服務態度. 跟住佢行開左又冇再同我覆返我杯野飲係點.最後我係要自己起身去揾第二個待應追單.成件事係貼錢買難受. 好好既心情冇哂以後唔會再黎呢間野食. 真係貼錢我都唔黎食.查看更多
_為食龍少爺
食到肚痛,服務惡劣,蛋糕嚇人
_為食龍少爺
2014-09-30
關注
第1次去呢間餐廳食野,晚上時候都需要等,等左20分鐘左右入得。我跟友人兩個人點了個覑肉意粉,四重芝士pizza同雞翼。呢3樣野都正常無咩特別,普通貨色,個pizza邊硬到我全部食剩晒,意粉除左辣之外無咩特別味道,最正常算是個雞翼。重頭戲是個蛋糕,我點了個芒果芝士撻。食第1口已經好有問題,個cream係硬到雪左2,3日既感覺,完全要吐返出黎, 再食芝士口感奇怪,口感好粉,完全唔新鮮,東海堂都新鮮過佢。同以前比完全唔同,最出名既野竟然係咁…,再同店員反映旦糕唔新鮮問是不是即日制,她竟然回答: 是。剩係睇個cream都起碼雪左2日……終極失望。店內人員既態度好差,個個都黑口黑面,完全見不到1個笑容。個男經理見到你舉手都唔會過黎,係餐廳內跑住黎跑住去,唔知以為佢好忙但其實得返幾張台。同某侍應反映完個旦糕問題他都只是呆四講句唔好意思,之後無件事亦都無同返經理講,呢間野,絕對無下次。大家唔好中伏。查看更多
babystarz
飯後cake一cake
babystarz
2014-09-25
關注
開心要食甜,唔開心更加想食甜,因此這晚來到Caffé Superior晚飯後就點左兩件cake黎舒緩心情。一個pasta或pizza加HKD45就可以有餐飲同蛋糕,而本身想食綠茶蛋糕架,不過綠茶蛋糕太普通,成日都食到,而且每件價值$32,而法國海鹽焦糖純米蛋糕每件價值$36,又好似幾特別,因此最後揀左海鹽焦糖蛋糕,咖啡色外觀,第一口咬下一陣咖啡味的,咀嚼時甜味過後又有一陣鹹味,鍾意試新野既都唔會失望,可是問題黎喇,點解焦糖會變左咖啡味既呢? 原來焦糖係圍邊既脆粒,呢件蛋糕係日本米粉造既咖啡蛋糕,有時真係唔可以淨係睇名靠估。友人點了每件價值$31的香蕉批,今次真係有香蕉架,而朱古力曲奇餅底做得好夠香濃啊,雖然有一點苦味會更加好食,但與香蕉心夾得相當不錯。查看更多
法國海鹽焦糖純米蛋糕
elaine20326
由湯到主菜都難食到頂點@caffe superior E
elaine20326
2014-08-09
關注
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓11號舖 ITALIAN TOMATO是靠著蛋糕打響名堂,今日來朗豪坊看電影,購了票只有1小時就開場,就簡單於朗豪坊吃過DINNER。朗豪坊的電影院又將結業了,(出文時已結業,還收到答謝EMAIL邀請支持者在最後一天免費共賞電影)猜又是租金大幅提升沒法再經營,旺角區又小間戲院,消閒處又越來越小,接下來會換上什麼名店來迎合自由行呢?大家拭目以待這無奈的變遷。聰明的見到蛋糕櫃和MENU就知道是ITALIAN TOMATO的分身,供應的都是西式意粉及飯,仲有ITALIAN TOMATO最出名的蛋糕。DINNER SET有4款主菜外再包湯及飲品白湯淡,材料少得可憐,似喝粥水多過喝忌廉湯,稀少粟米粒,比5個劣劣劣劣劣。香煎欖油雞扒伴蘑菇意大利飯 $105白汁濃郁黏著汁飯粒,飯又有咬口,怎能不動容,三扒兩撥便吃光光,雞扒好大塊,用橄欖油煎香,調味唔需花巧,唔會搶過意大利飯風頭。原本我是叫意粉,忍唔住出卑鄙手段,把主菜同友人換過來!!煙三文魚蝦茄汁意粉 $92茄汁酸度強勁,酸到難於入口,太刺激根本就不好吃,三文魚碎零零星星,一直都以不浪費食物精神,勉強吃了一半,天呀,煮到咁難食是侮辱了食材。$28 任選一款蛋糕,女生無可抗拒的海鹽焦糖蛋糕水準下降了, cream同海綿蛋糕比例各佔一半,對CREAM麻麻地,吃了幾口就開始滯,焦糖味未見明顯, 海鹽控制方面亦沒法帶出印象,焦糖海鹽未能互相輝映。連加一(10%)服務費,每人約$120讀書時錢不多,那時吃蛋糕叫杯飲品要$6,70元,在學生群來說是高消費,但人大了見識多了,吃過很多同類餐廳,真的覺得ITALIAN TOMATO只是快餐式出品水準。查看更多
+ 3
Mingming_123123
意菜新滋味
Mingming_123123
2014-07-09
關注
前身係Italian Tomato既Caffe Superior E,我對該間店舖感覺好新鮮。我今次係第一次黎該間店舖食野,我點咗個Lunch Set白汁蜆肉意粉同冰蜜桃茶。一送到黎,我最期待係杯蜜桃茶,清甜可口。但係一見到碟白汁蜆肉意粉就已經唔想食碟意粉完全冇乜汁乾到乜咁,難食到呢,下次都不會再幫襯查看更多
皇牌士多啤梨蛋糕
木獨妹
轉了名的Italian tomato
木獨妹
2014-06-08
關注
週日的下午,朗豪坊的餐廳都很多人。想吃意粉的我們選了這間改了名的italian tomato。我們叫了卡邦尼亞意粉($68)和菠菜忌廉煙肉意粉($65),因為大家都突然都想吃很heavy的忌廉味!很久沒有吃Italian tomato了,對上一次吃是n年前還沒有變做“superior e”的時候。 現在這裏轉了名, 但其實味道和份量也沒分別的,價錢就忘記了。很慶幸的是意粉的味道還是很好,我們都吃得很開心。只是那個菠菜意粉好像太多汁了,不能全掛在意粉上。吃heavy的意粉總是逃離不了最尾覺得超滯的命運,然後就會是一整段不想再吃意粉的日子了。查看更多
Llla
唔安落嘅一餐,blacklist
Llla
2014-04-19
關注
上個月月中響荃灣間ITALIAN TOMATO CAFE食一餐幾美好GE晚餐,今次帶上佳人在旺角呢間ITALIAN TOMATO 旗下ge CAFFE我以為應該都會幾美好啦,點知..............唔洗等位好野!但坐低諗住可以睇下份menu先,手袋都未擺好掂都未掂到份menu個帶位四眼男仔就問我地食咩,我地話等一陣先佢就走開左,我唔知係咪間間CAFE唔同,佢地係水都無杯GA睇左陣menu,野食叫完,我唔該佢俾兩杯滾水我地,我已經特別刻意用滾水兩字唔該佢,最後係俾左兩杯擺左好耐ge凍水我地.FINE燈燈,我order左意式香草醬烤薯意粉海鮮茄汁義大利燴飯蒜蓉焗青口還有28蚊ge熱檸水 呢個青口,講真唔會有要求,但竟然係無醃過就咁熱左就算..估唔到..係得面頭果D好粉GE蒜蓉有味仲要好難咬...意粉係最正常.食落無乜特別..:):(呢個飯我第一啖食落去係有豉油味...我以為自己感覺錯誤第二啖 食大啖少少.係M記茄汁味...呢個大佬真係打唔落,好彩唔係我食晒第一次係呢間食野,都係最後一次.......查看更多
sky_0721
食品質素不俗, 服務態度有待改善 - 朗豪坊Caffe Superior
sky_0721
2014-03-10
關注
上星期做完激光脫毛後, 去咗旺角朗豪坊的Caffe Superior食LUNCH, 因為我鍾意食佢地的蛋糕, 佢地的LUNCH SET時間都幾長, 由十一點到三點.我點了火腿磨菇忌廉意粉, 再加$28配蛋糕一件.這個意粉用料和煮法也簡單, 但要整得好味道就唔係間間也做到. 我最怕無味又水的汁, 這樣整碟意粉也沒有味道.這裡的忌廉汁幾香和濃郁, 而且帶點杰身, 汁能夠掛在意粉上, 這樣口感也格外不同. 不過分量唔算多.餐湯就一般.蛋糕我點了皇牌士多啤梨蛋糕. 士多啤梨夠大粒帶點微酸, 再加上特製的鮮忌廉, 佢好滑身, 真係大滿足, 鍾意食忌廉的朋友要來一試.食物質素是不俗, 可惜服務就有好大改善空間.這裡的員工工作態度散漫, 我點了LUNCH SET, 來了意粉, 卻遲遲未來餐湯, 到我告訴佢地, 佢地反問我, 你是點了套餐.另外, 員工對於會員咭和優惠券的使用方法唔熟悉. 早前做會員時, 店員特別同我講除了現金券外, 其他的優惠券不能和會員咭折扣同時使用.到我結帳時, 佢地沒有扣去會員折扣, 我就同佢講, 我是用現金券, 可以一併使用, 可惜第二次再來的時間同樣是錯, 怎麼又是錯… 佢地好似不清楚, 後來我見佢地打電話詢問後, 才給我一張正確的單…查看更多
火腿磨菇忌廉意粉
皇牌士多啤梨蛋糕