招聘中
$14,000-$15,000
$15,000-$16,500
$14,000-$15,000
月薪
更多筍工 (6)
2019-10-03 273 瀏覽
Would there be a paradise?當社會動盪, 隨著某些自以為受過專業訓練而草菅人命的權力過大之士四出圍暴, 人心充滿仇恨及不信任, 可否請他們停下來想一想, 為什麼要令小朋友/年青人/銀髮族/有良知的人全都痛恨你們, 何苦繼續侮辱這一份職業本身應有的使命感。不好意思, 有點離題了。早幾日, 朋友邀請我到他家附近的一間café paradise晚膳, 他說這裡的裝修舒服可令人心情放鬆。甫進店內, 已經看到小木馬, 很有置身樂園的感覺。我們點了蟹棒蟹籽白汁寬條麵, 千島海鮮PIZZA及心太軟。蟹棒蟹籽白汁寬條麵: 非常多汁, 白汁濃稠, 蟹籽勁多, 整體味道都好好, 略嫌寬條麵份量不多。千島海鮮PIZZA: 每片PIZZA 各有大蝦或青口, 排列整齊, 芝士濃郁, 千島汁無得輸。心太軟: 心太軟配以haagen dazs 朱古力雪糕, 品嚐後, 實在有安撫心靈的感覺。整體非常滿意這一餐, 餐廳間中播放一些輕音樂和充滿正能量的歌曲, 確實令心情放鬆一點。
Would there be a paradise?

不好意思, 有點離題了。

我們點了蟹棒蟹籽白汁寬條麵, 千島海鮮PIZZA及心太軟。

2019-09-30
2019-07-24 593 瀏覽
今日搵埋家姐同兩個兒㽒女陪我嚟搵夢幻一番~見到旋轉木馬同公主南瓜車,無論少女定中女~少女心爆咗出嚟~但八點嚟到,輪候人數不少,影相位都比人坐左,唯有食嘢先~完場先影!入座發現座位有隻樹懶公仔坐左喺度兒童餐$68好豐富,仲有玩具送~送完即止!有雞翼2隻、芝士腸、白汁意粉、薯蓉、粟米同啫喱糖,有一杯果汁。獲得小朋友好評,尤其個白汁意粉,我都試咗條,係唔錯喎!石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒(200g)$78加$30跟餐有湯、沙律、飲品及甜品。塊扒「滋滋滋」咗五分鐘都未停,油係咁彈,救命🆘唔知塊石板燒咗幾耐呢⋯⋯最後我坐開交比家姐出手200克都唔細塊喎~好厚,雖然佢keep住燒,但入面依然有肉汁,一邊切開,係粉紅嘅肉,有兩個醬汁可以點,仲有脆薯條~二人晚餐$218:黑松露野菌意大利飯+辣肉腸薄餅+沙律+湯+飲品+甜品意大利飯creamy~ 菌味濃郁,黑松露味都好香~😋 Yummy ~餅薄香脆,超多芝士!辣肉腸厚切辣辣地好惹味!上演芝士拉絲拔河沙律🥗新鮮!大大杯凍檸茶,自己加糖水~甜品~芒果味啫喱!#閨蜜必到#拍拖晚餐幫女神影靚相#食得開心#物超所值#夜咗無咩人影相一流

入座發現座位有隻樹懶公仔坐左喺度

兒童餐

兒童餐$68
好豐富,仲有玩具送~送完即止!
獲得小朋友好評,尤其個白汁意粉,我都試咗條,係唔錯喎!

石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒(200g)$78
加$30跟餐有湯、沙律、飲品及甜品

最後我坐開交比家姐出手

二人晚餐$218:
黑松露野菌意大利飯+辣肉腸薄餅+沙律+湯+飲品+甜品
黑松露野菌意大利飯

意大利飯creamy~ 菌味濃郁,黑松露味都好香~
😋 Yummy ~

辣肉腸薄餅

餅薄香脆,超多芝士!辣肉腸厚切
辣辣地好惹味!

上演芝士拉絲拔河

沙律

沙律🥗新鮮!

凍檸茶

大大杯凍檸茶,自己加糖水

甜品

甜品~芒果味啫喱!

#閨蜜必到

凍檸茶
甜品
  • 蘋果汁
2019-06-23 1078 瀏覽
Cafe Paradise (杏花邨)杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G53A號舖-----尋日放假約朋友仔去杏花新城行outlet (個度ge Adidas outlet特別抵)行街街前當然要食個飽飽lunch😁係最底ge餐廳層行完一圈之後 最後決定食呢間 裝修非常kawaii 有南瓜車ge少女風靚靚餐廳😆-鐵板和風豚肉飯($58-包餐湯及飲品):豚肉飯食得多 鐵板ge豚肉飯都係第一次食 個樣非常之似pepper lunch 但係係和風style 飯有好多紫菜 食落幾香 鐵板令豚肉保持熱辣辣 仲有少少微焦ge脆口口感 整體不錯~-煙三文魚黑松露海蝦意大利寬條麵($83)擺盤擺得好有心思 花狀煙三文魚捲得好靚❀ 份量亦幾多 而海蝦雖然食得出係冰鮮蝦 蝦味唔重 但處理得唔錯 口感好爽脆 都幾好食 成個意粉最精髓之處係黑松露意粉汁 無論係黑松露味同忌廉味都非常重 口感creamy到不得了 撈意粉好惹味-香煎墨魚餅($43)一共有四大塊 煎得頗乾身 唔會太油膩 食落有d似八爪魚丸ge餅型版🦑點泰式辣椒食幾夾~-----👶🏻B仔整體評價:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶
Cafe Paradise (杏花邨)
杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G53A號舖

👶🏻B仔整體評價:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻(除左裝修好可愛 d人服務態度幾好 呢點都好加分)
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:7.5/10個👍🏻
#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowhengfachuen
  • 煙三文魚黑松露海蝦意大利寬條麵
2019-06-21 771 瀏覽
Cafe Paradise 闖入少女心成行成市的Cafe 早已成為大眾年輕一代的聚腳地,今次來到位於杏花村的Cafe Paradise,門口放著人那麼高的超巨Bear Bear 熊,牆身以淺藍色的色調作Main Colour Tone,心知這兒必是少男少女必來的勝地,夏日浪漫情懷已福杯滿溢了!坐下,左右耳朵已被詩歌攻陷,去到心扉有安寧及舒暢的作用。叫了以下食物:1.忌廉汁什菌意大利粉: 侍應將意粉放在枱上,濃濃的忌廉汁已攻入我鼻孔,而什菌也不甘示弱散發出其獨特味道,一枝叉拌勻它們,再一起放入口中,忌廉汁十分濃,又creamy , 意粉又彈牙,再黏上什菌,健康上素系列非它莫屬。牙gap 也感受到暖暖情味在心坎處。2.夏威夷滋味薄餅: 最傳統的食物最巧究的,pizza 皮香脆,厚度適中,芝味已覆蓋整個pizza , 火腿與菠蘿也被芝士緊緊地扣連一起,入口即融,焗出滋味感,有傳統Italy 的街頭吃pizza 風味,令人傾心傾情,食物記憶可存100年了!今次Cafe Paradise 經驗又豐富我口感之慾,也令我重回舊記憶,現實與回憶在遊走中。來這兒,就是吃環境、吃味道及吃情懷!感激我遇上,
Cafe Paradise 闖入少女心
坐下,左右耳朵已被詩歌攻陷,去到心扉有安寧及舒暢的作用。
叫了以下食物:
今次Cafe Paradise 經驗又豐富我口感之慾,也令我重回舊記憶,現實與回憶在遊走中。來這兒,就是吃環境、吃味道及吃情懷!感激我遇上,絶非偶然,難道是和朋友共同創造出的意像實相?
2019-06-11 602 瀏覽
杏花新城,有outlet ,也有很多美食。可以令女人都心往神怡的好地方非paradise cafe不可,花籃座位、旋轉木馬、可愛熊熊、彩虹馬,每個角落都讓小孩子大朋友樂開花。偶爾,我們會過來坐坐,感受一下愉快的心情,來自環境,來自食物。這裡可以有扒、意粉、沙拉、薄餅和小吃,還有甜品。薄餅都是小size,有幾種口味,我們會變換著吃,個人覺得薄餅最重要的是芝士,加上烘培的時間控制得當,就可以造就一份美味的薄餅。幸好良久以來,這裡的薄餅都沒有讓我們失望過。女人都很懶,沒有男朋友給妳切西冷就不吃了。所以這個一口西冷很受歡迎,牛肉煎成大概六成熟,再放上鐵板上連飯一齊出,配了黑椒汁,還聽到熱辣辣鐵板上牛肉的呼叫聲,油而不膩,質嫩爽口,回味無窮。當店還提供很多小吃,全日供應,芝士脆條是外脆內軟,咬一口就有拉絲的效果,毒食之選,兩條,多了還真吃不完。這裡的薯條也有幾種,有兩種也是我們經常點的。芝士薯條很驚艷,薯條都插在芝士裡面了,就算不沾番茄醬就已經很美味。黑松露薯條的精髓在那個醬,必須得沾的黑松露醬,配著熱辣辣,外脆內軟的薯條吃,餐桌上的搶手貨。飲品方面,有很多選擇,有水果類的沙冰,也有朱古力特飲,
杏花新城,有outlet ,也有很多美食。

這裡可以有扒、意粉、沙拉、薄餅和小吃,還有甜品

薄餅

幸好良久以來,這裡的薄餅都沒有讓我們失望過。

黑椒一口西冷飯

女人都很懶,沒有男朋友給妳切西冷就不吃了。

當店還提供很多小吃,全日供應,

芝士脆條

這裡的薯條也有幾種,有兩種也是我們經常點的。

芝士薯條

黑松露薯條

黑松露雞翼

飲品方面,有很多選擇,有水果類的沙冰,也有朱古力特飲,

芒果沙冰

芒果沙冰上面堆積如山的,是不是很像雪糕?

薄荷朱古力(凍)

順帶一提的是,去年底開始,他們家不再主動提供吸管了。

如果來到杏花村,可以到商場的outlet 逛逛,或者到海邊吹吹風,累了,可以在Paradise Cafe坐下,have a good day and enjoy the food.

心太軟

黑松露薯條
黑松露雞翼
芒果沙冰
心太軟
今日呢去咗柴灣睇戲,因為果邊平同有大戲院,所以就去咗嗰邊睇。之後呢就要去搵食啦但係柴灣就冇嘢好食,所以就去咗杏花邨嗰度搵食。杏花新城嗰度呢就有好多餐廳,有中式西式日式快餐咩都有,我地就比間裝修好特別嘅Cafe Paradise 吸引咗入去。我地就坐咗去個好似灰姑娘坐嘅果架車度食,好有風味。佢係一間西式餐廳由前菜、小食、扒類、main course、pizza都有。本drink menu重好有心機咁一打開就有3D屋彈開黎。我地叫左個小食拼盤,卡邦尼意粉同雲呢拿沙冰。鋪入面座滿哂人,一家大細以至一個人鋸扒都有。等咗一陣,先黎個小食拼盤。四款雞翼,都各有特式,水牛城雞翼最開胃因為酸酸地少少辣。咖哩角都炸得好脆,如果有多啲餡就更好。炸芝士好creamy,唔講以為食緊炸豆腐,幾得意,幾好食。而薯角就炸到新鮮滾熱辣咁,好香脆,好好味。卡邦尼意粉個份量都幾多,個汁修到啱啱好,令到個粉好creamy,而且佢煮到好彈牙,都唔錯。杯沙冰好有雲呢拿味,唔太甜,好啲似飲奶昔咁,值得一試。間鋪都幾大,野食就算散叫都唔太貴,而且食物都幾好味,份量又唔少,所以都吸引到好多人食,遲咗黎都要有排等呀。

我地就坐咗去個好似灰姑娘坐嘅果架車度食,好有風味。

我地叫左個小食拼盤,卡邦尼意粉同雲呢拿沙冰。

鋪入面座滿哂人,一家大細以至一個人鋸扒都有。

等咗一陣,先黎個小食拼盤。
四款雞翼,都各有特式,水牛城雞翼最開胃因為酸酸地少少辣。
小食拼盤

水牛城雞翼

咖哩角都炸得好脆,如果有多啲餡就更好。
咖哩角

炸芝士好creamy,唔講以為食緊炸豆腐,幾得意,幾好食。

而薯角就炸到新鮮滾熱辣咁,好香脆,好好味。
炸薯角

卡邦尼意大利粉

杯沙冰好有雲呢拿味,唔太甜,好啲似飲奶昔咁,值得一試。
雲呢拿沙冰

小食拼盤
水牛城雞翼
炸薯角
卡邦尼意大利粉
雲呢拿沙冰
2019-10-11 2 瀏覽
到杏花探好朋友,順道吃晚餐,見杏花新城地下G53A號舖,有旋轉木馬、公主南瓜車,大大隻可愛的Bear Bear 熊,肯定是打卡勝地。餐廳以淺藍色為主調,座位寬闊,我們點左帆立貝南瓜🎃海鮮意大利飯$78,有蝦、青口、帆立貝、蜆,意大利飯加海鮮的鮮味、南瓜的甜味,香甜軟滑帶點煙靭,極美味。蒲燒原條鰻魚鐵板飯$98,鰻魚肥美帶油香,真不錯,跟餐加$15有香煎墨魚餅🦑和飲品,墨魚餅煎得香脆,很彈牙又好味。
蒲燒原條鰻魚鐵板飯$98,鰻魚肥美帶油香,真不錯,
  • 香煎墨魚餅
  • 帆立貝海鮮意大利飯
2019-10-10 4 瀏覽
Cafe Paradise久聞杏花邨有個sport outlet 於是就約朋友一齊去睇下有咩平野執下啦不經不覺就行到肚餓嗱嗱臨周圍搵野食醫肚係杏花新城最底層又大量餐廳任你揀行到腳仔軟既我地諗住求其搵間入去坐低就算點知就俾間裝修充滿特色既餐廳吸引住全間餐廳外牆天花都係用天空藍色柔和舒適好似置身於天空用餐一樣另外門口有一大個旋轉木馬作為裝飾又有大量毛公仔放置在各個卡位充滿童真既感覺小朋友同女士們都一定好鍾意******************************🔅寶雲酥龍脷柳配野菌忌廉汁配意粉 $78龍脷柳外脆內軟份量不少野菌忌廉汁香濃幼滑配以脆龍脷柳配搭剛剛好🔅石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 200g $78$78 据扒絕對係超值之選肉汁多 質地鮮嫩厚厚既牛扒由塊熱辣辣既石板燒著上枱大概只有3 成熟客人可以自行因應自己既喜好燒熟塊扒食曬塊扒個石板都仲熱架配菜脆薯角亦非常香脆可口醬料都絕不馬虎洋蔥汁同蒜香汁都非常香唔會太濃烈搶主角既味道🔅士多啤梨沙冰 (跟餐加$15)士多啤梨味香甜無一般街外既藥水味道沙冰打得細滑份量大大杯抵飲之選*****************************
Cafe Paradise

配菜脆薯角亦非常香脆可口
醬料都絕不馬虎
洋蔥汁同蒜香汁都非常香
唔會太濃烈搶主角既味道

🔅士多啤梨沙冰 (跟餐加$15)
士多啤梨味香甜
跟餐前菜沙律配粟米湯
士多啤梨沙冰
  • 石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒
2019-10-09 16 瀏覽
<Cafe Paradise>杏花邨商場餐廳選擇唔多所以今日lunchtime都好full ———————————————————蟹籽蟹棒意大利忌廉闊條麵🦀 $78(跟餐湯)Fettuccine with Crab Roes and Sticks in Cream Sauce可以見到意粉on top有好大pat蟹籽😆食得出濃郁嘅蟹籽味🦀而且寛條麵嘅好處係掛到多d Cream sauce所以成碟意粉都幾heavy ,啱曬我🤣———————————————————煙三文魚蜆肉天使麵🐟 $73(跟餐湯)Angel hair with Smoked Salmon & Clams in Cream Sauce呢款意粉比蟹籽蟹棒忌廉闊條麵咸d少少cheese同Smoked Salmon味道好夾🤩意粉有菇🍄🍄🍄味道同樣都係好出色麵條掛汁能力唔錯👏🏻一定要嗌嚟試吓😋———————————————————熱情果Smoothie + $15一上枱我地已經覺得好大杯😀不過又真係幾Refreshing———————————————————曲奇忌廉咖啡Smoothie + $15雖然係cooki
<Cafe Paradise>

杏花邨商場餐廳選擇唔多

所以今日lunchtime都好full

———————————————————

蟹籽蟹棒意大利忌廉闊條麵 (跟餐湯)

蟹籽蟹棒意大利忌廉闊條麵🦀 $78
(跟餐湯)

可以見到意粉on top有好大pat蟹籽😆

食得出濃郁嘅蟹籽味🦀

而且寛條麵嘅好處係掛到多d Cream sauce

所以成碟意粉都幾heavy ,啱曬我🤣

———————————————————

煙三文魚蜆肉天使麵(跟餐湯)

煙三文魚蜆肉天使麵🐟 $73(跟餐湯)

呢款意粉比蟹籽蟹棒忌廉闊條麵咸d

雖然係cookie & cream 味但唔會好甜👏🏻

味道偏重Coffee

忌廉粟米湯

是日餐湯 (跟餐):忌廉粟米湯

蟹籽蟹棒意大利忌廉闊條麵 (跟餐湯)
煙三文魚蜆肉天使麵(跟餐湯)
熱情果Smoothie
曲奇忌廉咖啡Smoothie
忌廉粟米湯
2019-10-09 30 瀏覽
隔左一年了,今日再訪Cafe paradise 有驚喜,事源小朋友食開既壽司店不再開了,就帶左佢黎呢度都係有小朋友鍾意既公仔既餐廳。小朋友大個左了,知道個旋轉木馬唔係真既,仲同我解釋唔可以坐,以前黎到佢以為可以坐,臨走時仲嘈住要坐。今次坐卡座,佢食一份兒童餐,除左薯蓉之外佢全部都鍾意食呀。飲品有得揀橙汁,Apple juice同益力多,佢好好奇點解益力多唔係綠色,係囉,如果餐廳用低糖果種益力多會健康d.另外,我點左呢個麻辣牛肉鐵板,很okay, 隻麻辣味很正,很麻有四川既感覺。而個牛肉某部分太肥,份量很足,算抵食。而個龍利魚黑松露汁飯不過不失,個魚煎到勁脆,個黑松露汁有特色

2019-10-08 32 瀏覽
想食牛扒冇二百蚊係都好難埋單,但係cafe paradise些主打實惠牛扒,最平可以78蚊+薯角,加30元仲有餐湯及飲品。 呢度裝修好夢幻,又有旋轉木馬,又有好多公仔,部分嘅枱仲有啲特色裝飾,例如挪亞方舟。 牛扒用石板上,但係有規矩ga ~~醬料汁唔可以淋上去。基本上塊牛扒生上,靠塊石板燒熟。 牛扒好香,但啲油好彈,啲油彈落個身度都幾唔方便。牛扒原汁原味,味道OK,但醬汁就唔得啦,所以我都冇點醬汁。 仲有薯角都係唔好食,不過78元,算係咁。

2019-10-08 23 瀏覽
近日心情唔多靚, 想去一個靜少少嘅地方放鬆下, 之前行過呢間野門口見到好大個旋轉木馬, 粉藍色既裝修, 好似一本童話書係你面前一樣♥️今日人唔多, 正正可以入去放鬆下其實來來去去都係食果幾樣野, 今次叫左香脆豬手配蜜糖燒汁, 夏威夷滋味薄餅同埋炸魚薯條👍🏻之前聽過D街坊講呢度嘅豬手係最好食, 皮整到真係好脆, 但又唔係好油, 加上佢個燒汁就更上一層樓😋個薄餅即叫即整, 菠蘿好甜, 餅底未去到話正到飛天但都值得一試😛最後呢個炸魚薯條, 薯條份量唔係好多, 但個炸魚就好大舊, 而且好香口👍🏻

2019-10-08 10 瀏覽
我係一個好中意周圍去打卡嘅人,成日都會上網周圍搵下有咩靚景靚地方去影下靚相po下IG.😁😁. 今次就比我喺網上面搵到呢間喺杏花村盛泰道100號杏花新城地下G53A號舖既CAFÉ PARADISE.佢嘅裝修好靚,充滿童話味道,而且夠精緻,所以我特登約埋女友走入去杏花村,影下相,但嚟到之後發現,原來佢除咗景靚,啲野食都好好味! 😲😲我先試左佢嘅黑椒雞脾肉飯,又惹味又香,食完個飯仲可以整返件cake做甜品,真係超超超滿足.😊😊 今日嚟到呢間CAFÉ除咗有靚相影仲要有美食,掂啊! 👍🏻👍🏻

黑椒雞髀肉飯
黑椒雞髀肉飯
2019-10-08 9 瀏覽
今日係杏花村見呢間CAFÉ PARADISE既餐廳,佢外表乾淨,顏色吸引比人一種好舒服放鬆既感覺,所以我就決定一於試試佢入到去間CAFÉ入面,見佢餐牌都好豐富,選擇好多,實有一款岩你心水唔怕唔岩食。佢主要係西式菜式,而且價錢合理。我今次試左佢地既羊架,同埋一份雞翼小食。羊架上有香草做點綴同調味,雞翼有佢嘅秘製醬汁做調味,十分惹味果然不錯,無負我所期望。然後我仲有點佢地嘅特飲,款式選擇特別,而且絕對無伏,有機會嚟杏花村嘅話絕對支持你地入去一嘗佢地嘅菜式啊!

唔怕唔岩食。

佢主要係西式菜式,而且價錢合理。

我今次試左佢地既羊架,同埋一份雞翼小食。

果然不錯,無負我所期望。

2019-10-08
2019-09-30 23 瀏覽
同同學放完學,又接近下午茶時間,肚餓想食啲嘢,於是就入咗呢一間cafe。間cafe嘅裝修好靚,牆身全部都係粉藍色,而且舖頭裏面仲有旋轉木馬等等嘅擺設,令人有種置身於童話故事嘅感覺。首先叫咗個bbq排骨配意大利粉嘅lunch set。bbq排骨食落甜甜地,肉質嫩滑,非常開胃。意粉雖然份量唔多,但因為排骨好大嚿,所以食完都好飽。個lunch set仲包埋餐湯,個忌廉湯質地濃厚,十分唔錯。我哋仲試咗個鰻魚拉絲pizza。pizza嘅表面鋪滿紫菜,望落都好日式。一嚿pizza拉起真係有啲芝士拉絲,睇落令人胃口大開。食落有好重嘅鰻魚味,而餅底個醬汁亦甜而不膩 , 係一個十分創新而好味嘅菜式。友人叫咗個黑松露野菌意大利飯,個飯食落較為清淡,菇嘅味道比較突出。意大利飯嘅口感粒粒分別,食落非常之香口。而飲品方面就叫咗荔枝沙冰同埋碎曲奇咖啡沙冰。荔枝味道有啲甜,有濃濃嘅荔枝味,好似我呢啲嗜甜嘅人,就十分鐘意啦。而咖啡沙冰嘅咖啡味亦好濃,食落十分香口,係炎炎夏日感覺消暑一流!

而飲