2021-07-13 137 瀏覽
首先食物質素平平,牛扒質素極普通,冇乜味又勁多脂肪,完全唔值呢個價錢。但係連雞翼呢啲勁普通嘅食物都可以煮得無味雞翼感覺無醃過,炸粉有冇味就連個雞翼表面香茅嗰都係冇味,要加少少鹽先食得落少少,極為失望。然後點咗黑松露芝士薯條,薯條上面得微量嘅芝士粉,仲少過出去食意粉叫人加果啲芝士粉,勁慳皮完全冇預期係咁樣嘅芝士薯條然後就係張枱勁細,基本上二人枱嘅話放一個菜同兩杯水就已經滿晒,完全食得唔舒服唔開心嘅體驗性價比好低
雞翼感覺無醃過,炸粉有冇味

完全冇預期係咁樣嘅芝士薯條

唔開心嘅體驗
性價比好低
2021-07-13 114 瀏覽
作為一個粉紅控,一見到有新嘅pink cafe開梗係要約friend一齊去打卡😇招牌水果奶蓋茶個奶蓋超厚又creamy, 喝落好香濃,底下嘅水果茶少甜好fresh,仲有幾片切左嘅香橙肉、以及蘋果肉,成杯野喝落感覺好平衡!百香果香橙烏龍呢杯有濃厚嘅橙香,朋友唔太鍾意喝甜野但佢話呢杯甜度啱啱好,而且有用蠟燭熱住,所以暖暖地喝落好清新!馬介休炸芝士薯波芝士薯波炸得金黃色,食落外脆內軟,啲馬介休唔會太惹味好搶,反而每一啖係有陣陣薯香,配埋佢個甜絲絲嘅醬作為餐前小食好開胃!黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵呢個寬條麵個醬好好食又唔會太heavy, 啲鮮雜菌切得細細粒適合入口,寬條麵唔會煮得太硬或者太軟,食落整體質感一流!招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖最後呢個係必點甜品,之前去尖沙咀個間食過印象深刻,今次沙田食都有驚喜,個綿花糖係藍色嘅,同上一次粉紅色係唔同口味嘅。雜果新鮮多種類,麻糬窩夫咬落軟熟,配合個蜂蜜醬以及士多啤梨味雪糕,每一啖都充滿幸福感!總括而言,食物質素高,又適合打卡,鐘意粉紅色嘅朋友千祈唔好錯過!

招牌水果奶蓋茶

百香果香橙烏龍

馬介休炸芝士薯波

黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵

招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖

2021-07-12 85 瀏覽
放假好開心🥳落雨誤打誤撞搵到一間粉紅色主題嘅Cafe💕早知道就着公主裙🙈海鮮意大利燴飯海鮮意大利燴飯裏面有魷魚扇貝海蝦三文魚扒嘅海鮮,配上粟米同雜菜意大利燴飯,賣相好豐富,味道都唔錯!流心玉子雞捲冷天使麵 芝麻醬伴天使麵,清涼可口。慢煮芝士蛋雞肉卷肉質軟林,有芝麻調味更香香唷。(請無視我比人搶飯碗 哭哭🥲因為我仲有甜品食😍)見到隔離枱嘅小朋友嘩嘩聲,當然要食埋佢地個甜品啦!棉花糖糖焦糖布甸窩夫 HKD 95見到每張枱嘅小朋友都擁有一個!我都忍唔住!賣相非常吸引,打卡一流!裏面有鮮甜嘅士多啤梨蜜瓜菠蘿奇異果等等,配上自選味道:朱古力味雪糕,焦糖布甸,窩夫,五顏六色非常吸引!窩夫上邊係伯爵茶吉士,睇落係咪好吸引呢🥳只係 HKD 95! HKD 95! HKD 95! 好抵Deal!!!🤪
放假好開心🥳落雨誤打誤撞搵到一間粉紅色主題嘅Cafe💕
早知道就着公主裙🙈

海鮮意大利燴飯
意大利燴飯,賣相好豐富,味道都唔錯!

流心玉子雞捲冷天使麵

(請無視我比人搶飯碗 哭哭🥲因為我仲有甜品食😍)

見到隔離枱嘅小朋友嘩嘩聲,當然要食埋佢地個甜品啦!

棉花糖糖焦糖布甸窩夫 HKD 95

窩夫上邊係伯爵茶吉士,睇落係咪好吸引呢🥳

2021-07-11 256 瀏覽
“吉列夾心豬柳鬆餅漢堡”($88)“去骨海南雞西班牙式燉飯”($98)“牛角包窩夫伴雪糕”($78)“青花瓷奶蓋”($45)“菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶”($48)新城市又有新餐廳啦🤩呢間Cafe Library係espuma嘅新副線全店裝修都好pinkpink💕好岩打卡😆我地叫咗2個主食,1個甜品同2杯飲品😋首先係吉列夾心豬柳鬆餅漢堡🐷🍔用上自家製嘅scone嚟做“包”🤣食落幾鬆化又唔會太溜😚入面塊吉列夾心豬柳更加係不得了😍外面炸到超好脆,一切落去啲芝士咇哂出嚟🧀😍仲有一片火腿夾咗喺中間😆其他嘅配料就有酸瓜,紅洋蔥🧅,蕃茄🍅,生菜🥬味道口感都幾豐富😛身為espuma嘅副線,點都會有啲西班牙菜元素☺第2個主食係去骨海南雞西班牙式燉飯🐔喺一間cafe食到海南雞飯真係幾搞笑😝啲雞食落算滑,而且雞油味幾香☺配上西班牙式燉飯成個感覺好特別😆令人忍唔住一啖接一啖😂甜品方面,呢道都有提供返espuma好出名嘅窩夫但我地就叫咗喺cafe library新出嘅Croffle🥰Croffle食落酥脆☺配埋雲呢拿雪糕真係perfect match😚不過如果牛油味再香啲就更正😛飲品叫咗杯打卡啱哂嘅青花瓷奶蓋💙其
“吉列夾心豬柳鬆餅漢堡”($88)
“去骨海南雞西班牙式燉飯”($98)
“牛角包窩夫伴雪糕”($78)
“青花瓷奶蓋”($45)
“菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶”($48)

新城市又有新餐廳啦🤩
呢間Cafe Library係espuma嘅新副線
全店裝修都好pinkpink💕好岩打卡😆

我地叫咗2個主食,1個甜品同2杯飲品😋
首先係吉列夾心豬柳鬆餅漢堡🐷🍔
用上自家製嘅scone嚟做“包”🤣
食落幾鬆化又唔會太溜😚
入面塊吉列夾心豬柳更加係不得了😍
外面炸到超好脆,一切落去啲芝士咇哂出嚟🧀😍
仲有一片火腿夾咗喺中間😆
其他嘅配料就有酸瓜,紅洋蔥🧅,蕃茄🍅,生菜🥬
味道口感都幾豐富😛

身為espuma嘅副線,點都會有啲西班牙菜元素☺
第2個主食係去骨海南雞西班牙式燉飯🐔
喺一間cafe食到海南雞飯真係幾搞笑😝
啲雞食落算滑,而且雞油味幾香☺
配上西班牙式燉飯成個感覺好特別😆
令人忍唔住一啖接一啖😂

甜品方面,呢道都有提供返espuma好出名嘅窩夫
不過如果牛油味再香啲就更正😛

飲品叫咗杯打卡啱哂嘅青花瓷奶蓋💙
其實即係菠蘿沙冰🍍
味道清甜😋大大杯幾抵飲😆
另一杯試咗菠蘿芒果爆珠氣泡茉莉茶🍍🥭
呢杯個茉莉茶茶底超香😍好好飲😇
話說最近知道沙田新城市廣場開了一間粉紅氣場超強的Cafe,令我少女心大爆發💖💖💖,必定要試試才肯罷休。走上新城市廣場7樓,就輕易找到餐廳了!😍聞名不如見面,見到現場超粉紅💓,而且亦掛滿了很多別緻的油畫🖼,處處都是打卡位。店員告訴我們,可用QR code自助下單,相當方便,而且還圖文並茂呢!好快就可以進餐了:🍝黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵 $98超濃郁的黑松露醬,沾上條條闊條麵,相當惹味!而鮮雜菌🍄的份量也挺多,與醬汁的味道非常配。🧀🥬菠菜芝士意大利雲吞 $88雖說是小食,不過份量都不少,薄薄的雲吞散發着芝士味道,而菠菜亦在醬汁之中,有蔬菜中和一下,不會太膩滯。🍟脆炸黑松露醬芝士薯條 $58這個絕對是性價比兼且口痕之選,$58居然份量有這樣多!剛剛炸出的薯條,熱辣辣相當香脆,配上黑松露醬和芝士,絕對是難以抵擋。️🥝🍓招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕🍨及棉花糖☁ $88來到重中之中,就是這個甜品🍨!店員一棒起甜品來到我們的桌子,已經吸引到很多顧客的目光!手機食先之後,當然輪到我們吃!上面鋪滿棉花糖☁️,相當浮誇。吃光光之後,下面則是窩夫🧇和蛋糕🍰,以及很多水果,包括士多啤梨🍓、奇異果🥝、橙🍊、藍莓🫐、紅莓🍒

🍝黑松露醬炒鮮雜菌寬條麵 $98

🧀🥬菠菜芝士意大利雲吞 $88

🍟脆炸黑松露醬芝士薯條 $58

️🥝🍓招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕🍨及棉花糖☁ $88

來到重中之中,就是這個甜品🍨!店員一棒起甜品來到我們的桌子,已經吸引到很多顧客的目光!手機食先之後,當然輪到我們吃!上面鋪滿棉花糖☁️,相當浮誇。吃光光之後,下面則是窩夫🧇和蛋糕🍰,以及很多水果,包括士多啤梨🍓、奇異果🥝、橙🍊、藍莓🫐、紅莓🍒等等,而窩夫亦配備秘製蜜糖🍯,份外開胃,我真的很欣賞這個甜品呢!😍😍😍

☕️Cafe Latte (Hot) $38
甜品當然要配上coffee,這杯Latte很突顯咖啡豆的味道,細滑濃郁,而且拉花也很美呢!

不得不讚,店員亦很細心和有禮貌😌,除了溫提我們不要這麼早叫甜品外,還主動幫我們換碟,好讓我們吃完主菜後可以好好享受甜品,值得一讚!而門前亦有打卡位,這餐廳絕對是打卡好地方🥰。
  • 招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖
最近去了一間以粉紅色為主題 Cafe Library,一間充滿少女心的西班牙餐廳,打卡位十分多,入門口位置已經有一個以粉紅色主調的吊椅及雲朵比大家去打卡,裡面還掛了很多幅非常有藝術的畫,梳化也是粉紅色,粉紅控一定不要錯過。而食物方面,當然也有一定水準,當中的招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖☁️,一定要試。🍛西班牙式海鮮燉飯軟綿綿的珍珠米飯上鋪滿了很多海鮮,有魷魚、蝦、帶子及煎三文魚,而且加入了濃濃的海鮮湯底,口感彈牙鬆軟。🍕木魚花海鮮薄餅薄餅上面有大蝦、帶子、魷魚、蕃茄及芝士薄餅焗得非常香脆,配上拉絲芝士,真是很美味!☁️招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖這個超巨型甜品一上枱,大家異口同聲「嘩!」一聲高呼起來,一大朵粉紅色雲朵棉花糖謀殺了很多相片,很夢幻的甜品,裡面有鮮雜果、雪糕及窩夫,窩夫入面有麻糬,非常香脆,而窩夫底層還有海棉蛋糕,真係好夠分量!飽也忍不住要吃下去。🍵Matcha Latte 一杯很香濃的綠茶Latte,完全沒有苦澀味糖,很香很滑。

🍛西班牙式海鮮燉飯

🍕木魚花海鮮薄餅

☁️招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖

🍵Matcha Latte
一杯很香濃的綠茶Latte,完全沒有苦澀味糖,很香很滑。

估唔到食西班牙菜嘅𝐸𝓈𝓅𝓊𝓂𝒶係沙田𝒩𝑒𝓌 𝒯𝑜𝓌𝓃 𝒫𝓁𝒶𝓏𝒶開設首間打卡𝒞𝒶𝒻𝑒🙈𝒞𝒶𝒻𝑒以粉色時尚風格為主題,店內嘅位置同野食都好𝒾𝑔𝒶𝒷𝓁𝑒,又一個打卡新餐廳💗-流心玉子雞卷冷天使麵 $𝟣𝟢𝟪雞捲真係好大舊,啖啖都係肉,中間有玉子蛋🥚,超特別,個冷面醬係用花生醬汁,甜甜地,個汁多𝒹就好🙌🏻-香茅炸雞翼 $𝟨𝟪作為𝒯𝒶𝓅𝒶嘅雞翼炸得好香脆,滿滿嘅香茅味道,好有越泰風味🇹🇭值得試下❣️-提拉米蘇 $𝟨𝟪呢個提拉米蘇我覺得甜左少少🤏質感都比較厚實,普普通通咁。-牛角包窩夫伴雪糕🧇 $𝟩𝟪牛角包窩夫比之前食嘅質感更厚實同更脆,配上雲呢拿味𝓂𝑜𝓋𝑒𝓃𝓅𝒾𝒸𝓀雪糕🍦同鮮果🍓-青花瓷奶蓋 $𝟦𝟤睇個顏色已經好靚啦,好似藍藍嘅天空配上白雲☁️,味道係菠蘿味,唔會過甜,有賣相又好飲。-抹茶奶蓋🍵 $𝟥𝟧本身對呢度嘅抹茶冇咩期待,但竟然好高質,可能因為係選用京都抹茶🍵所以抹茶好香濃,面頭嘅奶蓋有咸香,強烈建議抹茶控嗌下💚

流心玉子雞卷冷天使麵 $𝟣𝟢𝟪
香茅炸雞翼 $𝟨𝟪
值得試下❣️
提拉米蘇 $𝟨𝟪
呢個提拉米蘇我覺得甜左少少🤏
質感都比較厚實,普普通通咁。
牛角包窩夫伴雪糕🧇 $𝟩𝟪
青花瓷奶蓋 $𝟦𝟤
抹茶奶蓋🍵 $𝟥𝟧
2021-07-01 457 瀏覽
📍 Cafe Library by Espuma之前都食過幾次西班牙菜餐廳Espuma,今個weekend去左沙田行街,見到係新城市廣場開左間好少女心嘅cafe,裝飾佈置全部都係粉紅色,好啱閨蜜去打卡。➖➖📌 巴馬風乾火腿pizza $128份量幾大,pizza係薄脆底,風乾火腿好有鹹香,仲有火箭菜,更清新。➖➖📌 香茅炸雞翼 $68新鮮熱辣炸起出爐,大大隻,好脆口,雞翼醃得好入味,好食😋➖➖📌招牌鮮雜果麻糬窩夫 配棉花糖同朱古力雪糕 $88超級大一個,一上檯真係嚇親,餐牌仲要寫係半份。窩夫富有牛油香,配上朱古力雪糕真係好正,麻糬煙煙韌韌,仲有唔同嘅水果中和甜膩感。➖➖📌 蜜桃柚子茉莉茶 $38 好有少女心,有個爐仔俾你熱住啲茶。果茶酸酸甜甜,幾開胃➖➖📌 荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶 $42好清新,加左奶蓋都唔會好膩,大大杯,好抵飲➖➖地址:沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓703A號舖➖➖
📍 Cafe Library by Espuma

📌 巴馬風乾火腿pizza $128

📌 香茅炸雞翼 $68
新鮮熱辣炸起出爐,大大隻,好脆口,雞翼醃得好入味,好食😋

📌招牌鮮雜果麻糬窩夫 配棉花糖同朱古力雪糕 $88

📌 蜜桃柚子茉莉茶 $38
好有少女心,有個爐仔俾你熱住啲茶。果茶酸酸甜甜,幾開胃

📌 荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶 $42
好清新,加左奶蓋都唔會好膩,大大杯,好抵飲

地址:沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓703A號舖
2021-06-30 310 瀏覽
呢間以粉紅為主調的新開的fusion菜餐廳,café佈置滿有巴黎藝術氣息之餘、菜式設計和擺盤亦別具心思,價錢親民大衆化、大人細路都鍾意,啱晒年輕一族或家庭嚟食飯兼打靚卡西班牙式海鮮燉飯 HK$158Paella-paella▪︎Prawn, Salmon, Squid Ring, Fan Scallop w/Cream Corn, Cucumber, Japanese Seaweed Salad本身我好鍾意食海鮮尤其係魚和蝦,呢個燉飯材料豐富夠吸引,飯粒吸收晒茄汁好味道蝦醬櫻花蝦意大利麵 HK$128Triple Shrimp Linguine用蝦醬調味的pasta第一次食,感覺新奇、味道唔會過搶,蝦醬同大蝦和櫻花蝦都好夾吉列夾心豬柳鬆餅漢堡 HK$88Not Just a Burger▪︎Homemade Scone Burger w/cheese-stuffed pork cutlet用scone嚟做漢堡好新穎!吉列豬柳中間夾著火腿和流心芝士,又有大片蕃茄和伴碟的蔬菜酸瓜,中和熱氣又營養均衡脆炸鴨胸卷 HK$68Crispy Duck Breast Rolls個皮真係好脆,餡料啖啖鴨胸

西班牙式海鮮燉飯 HK$158

蝦醬櫻花蝦意大利麵 HK$128
Triple Shrimp Linguine

吉列夾心豬柳鬆餅漢堡 HK$88

脆炸鴨胸卷 HK$68
Crispy Duck Breast Rolls

個皮真係好脆,餡料啖啖鴨胸肉,好正嘅tapas

草莓茉莉奶蓋茶 HK$45
Strawberry Jasmine Milk Cap Tea

打卡必備📸!嫩嫩粉紅色特調飲品,上面浮著片片草莓,奶蓋厚厚的非常順滑好飲🍹

Café Library by Espuma
西班牙式海鮮燉飯
草莓茉莉奶蓋茶
脆炸鴨胸卷
2021-06-30 325 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大型商場內一間少女心大爆發既cafe👧🏻每個角落都充滿pink pink 💕❶ 馬介休炸芝士薯波 $78外皮炸得金黃香脆 完全唔油膩🌟拉絲芝士配合幼滑既薯蓉同馬介休🥔入口散發淡淡鹹香🧀❷牛肋肉龍蝦汁意大利麵 $138意粉軟硬度剛好 每條都有滿滿既龍蝦汁🦞味道非常濃郁😋牛肋肉鬆軟嫩滑🐮與龍蝦汁並在一起鮮味更上一層樓😈❸荔枝蜜桃烏龍奶蓋茶 $42呢個飲品充滿驚喜😱奶蓋甜中帶鹹 有濃郁既奶味🥛飲品既質地上偏向似沙冰🧊飲落仲有粒粒果肉🍑加上接近蜜桃季節 味道份外清甜🏝❹招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖 $88呢個甜品既外觀好夢幻 💭要黎打卡真係唔可以錯過🤳上層係大大既棉花糖 鬆軟香甜🍬下層就係麻糬窩夫🧇窩夫入面夾著煙韌既麻糬 入口外脆內軟👍🏻就算我地影左好耐相都仲keep 到暖笠笠🥰配埋豐富既配料一齊食就非常perfect 🙌🏻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

窩夫入面夾著煙韌既麻糬 入口外脆內軟👍🏻
就算我地影左好耐相都仲keep 到暖笠笠🥰
配埋豐富既配料一齊食就非常perfect 🙌🏻

2021-06-29 183 瀏覽
店鋪裝飾充滿粉紅色的起泡瞬間少女心發作 滿滿嘅打卡位置巴馬臣雞肉雜菌燉飯 $118濃濃嘅黑松露 均勻籠罩着意大利飯有飽肚感 但吾會太膩巴馬臣芝士亦相當入味 四季薄餅 $128薄餅非常鬆脆 餡料有雞肉、三文魚、菠、芝士及蘑菇等 睇住pizza嘅拉絲非常治療 份量都好大份 適合跟朋友開心share Lunch set 包了是日餐湯及甜品餐湯為黑松露蘑菇湯 每啖都有蘑菇粒 飲落有口感甜品亦不過不失 朱古力慕絲蛋糕不會過甜 另外點了一個打卡甜品招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕及棉花糖 $88 (半份)超可愛嘅棉花糖雲端打卡一流而朱古力雪糕真係好正當中仲有朱古力碎碎 非常開胃
店鋪裝飾充滿粉紅色的起泡

有飽肚感 但吾會太膩
巴馬臣芝士亦相當入味

四季薄餅 $128
薄餅非常鬆脆
餡料有雞肉、三文魚、菠、芝士及蘑菇等
睇住pizza嘅拉絲非常治療
份量都好大份 適合跟朋友開心share

Lunch set 包了是日餐湯及甜品
餐湯為黑松露蘑菇湯
每啖都有蘑菇粒 飲落有口感
甜品亦不過不失
朱古力慕絲蛋糕不會過甜

另外點了一個打卡甜品
招牌鮮雜果麻薯窩夫配雪糕及棉花糖 $88 (半份)
超可愛嘅棉花糖雲端
打卡一流
而朱古力雪糕真係好正
當中仲有朱古力碎碎
非常開胃
2021-06-28 132 瀏覽
環境食物好岩打卡🥰 鐘意粉紅色既女仔一定唔可以錯過💓 而且佢哋既服務態度仲好好!蟹成樂,以蟹為賣點,好多配菜,個賣相都好靚。而嗰燴飯做得一啲都唔馬虎,我好鍾意食,啲飯唔會太硬或者太淋,粒粒分明,連個醬汁都非常唔錯,食落好滋味😋雞翼香茅味好重,而且又香又脆!而杯白桃爆珠氣泡烏龍茶,白桃同烏龍茶味道都好出、好夾,但加左爆珠令到甜左少少,而且無乜氣泡,似普通茶多個氣泡茶😂非常推薦以下呢個甜品: 伯爵茶焦糖布丁窩夫,首先上面嗰棉花糖非常有童年回憶,少少痴牙,但係個窩夫配伯爵茶吉士,非常夾!一啲都唔漏!再配上雪糕,個配搭非常好,布丁好有蛋味,屬於平時出去超級市場特濃版本,一試難忘❤️ 同埋呢個甜品都非常適合打卡,嚟到一定要試☺

2021-06-27 123 瀏覽
Found a newly launched café at Sha Tin. This café reveals a riot of plush pink color, immense resplendent chandeliers hanging above, exhibits an illustration collection from Parisian artist Eugénie Palaric SmBl, and the food is pretty presentable too, it's well worth checking out. Their staffs especially the managers are very friendly & attentive i Che Tropical Bombon!▪︎Waffles with mochi, tropical fruits, Mövenpick ice-cream of your choice & caramel sauce招牌鮮雜果芝窩糬夫配雪糕及棉花糖 HK$88 (half)How do I say

i Che Tropical Bombon!
招牌鮮雜果芝窩糬夫配雪糕及棉花糖 HK$88 (half)

How do I say about this dessert? Absolute showstopper in high CP! Appetizing mochi-waffles topped with inexplicable fairy baby-blue candy floss in a huge glass jar, so spun sugar melted into all goodies as we ate, while strawberry ice-cream and fresh fruit mix-ins made it a visual delight. Almost every table ordered this delicacy on that night!

Blue Citrus Milk Cap
青花瓷奶蓋 HK$45 (iced)

A generous layer of rich, thick, creamy & subtly salty milk cap tinted in icy blue syrup with a dash of coconut cream. A refreshing alcohol-free version of Piña Colada

Café Library by Espuma
Shop 703A, L7, 18-19 Shatin Centre Street, New Town Plaza Phase 1
i Che Tropical Bombon! & Blue Citrus Milk Cap
2021-06-25 219 瀏覽
新城市廣場7樓最近開咗呢間新餐廳,最近經過,見到佢以粉紅色為主題,非常搶眼,好有夢幻感,絕對係姊妹們食飯影相嘅好地方。今日趁係假日,一於約好姊妹黎試吓。餐廳門口有個位置俾人打卡,絕對係等位時kill time 嘅好方法。如果4個人一齊黎,仲可以坐粉紅色椅子嘅卡位,真係好夢幻架。牆身到仲有好多畫做裝飾,令到整體裝潢唔會有單調感。是日一行兩人,叫左一個小食,一個主菜,一份甜品同一壺水果茶share。胡麻菠菜帶子卷:喺餐牌見到呢個菜式,覺得好新穎,一於叫嚟試吓啦。菠菜加入帶子捲起,賣相有啲似丸子,淋上麻醬,食落鹹鹹地,入口好有層次感,配埋碟旁嘅沙律菜食,味道相當清新。西班牙式海鮮燉飯:西班牙海鮮飯係Espuma招牌菜之一,又點可以唔試下呀!呢個飯賣相都幾吸引,海鮮又多,有魷魚、蝦、帶子同三文魚,非常足料,食落爽口彈牙。底層嘅意大利飯吸晒海鮮湯同茄汁濃郁嘅味道同精華後呈橙紅色,入口軟綿綿,好開胃。牛角包窩夫伴雪糕:有別於一般食到嘅窩夫,呢個窩夫係用牛角包材料整成嘅,有香濃嘅牛油味,入口鹹鹹地,唔講仲以為自己食緊牛角包。伴碟雪榚可以揀雲呢拿、朱古力,或者士多啤梨,我地揀左雲呢拿。熱辣辣嘅窩夫配上

胡麻菠菜帶子卷:
喺餐牌見到呢個菜式,覺得好新穎,一於叫嚟試吓啦。

西班牙式海鮮燉飯:
西班牙海鮮飯係Espuma招牌菜之一,又點可以唔試下呀!

牛角包窩夫伴雪糕:
有別於一般食到嘅窩夫,呢個窩夫係用牛角包材料整成嘅,有香濃嘅牛油味,入口鹹鹹地,唔講仲以為自己食緊牛角包。伴碟雪榚可以揀雲呢拿、朱古力,或者士多啤梨,我地揀左雲呢拿。熱辣辣嘅窩夫配上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,一冷一熱,一鹹一甜嘅對比有強烈嘅感覺,配埋旁邊嘅水果食,整體配搭簡直完美。

招牌水果茶:
水果茶充滿水果味,入口香甜,帶輕輕嘅茶味,餐廳仲好細心地用火坐住我哋個茶壺,坐耐啲都唔怕d茶會變凍。

埋單每人都係$200左右,咁嘅價錢食到高質嘅食物,又影到咁多靚相,都算係性價比高。
2021-06-25 146 瀏覽
行行下街見到新開而且裝修幾靚就試左食物質素唔錯,而且價錢都ok我幾鐘意佢既奶蓋西柚茶,唔甜而且好香西柚味甜品麻糬窩夫份量充足,加上棉花糖打卡一流其他小食試過都唔錯新開業已經食左兩次
行行下街見到新開而且裝修幾靚就試左
食物質素唔錯,而且價錢都ok
我幾鐘意佢既奶蓋西柚茶,唔甜而且好香西柚味

甜品麻糬窩夫份量充足,加上棉花糖打卡一流
其他小食試過都唔錯
新開業已經食左兩次