疫情下的新形態飲食習慣,最緊要唔洗排隊,或者係可以預訂位,同埋最緊要係環境舒服唔迫咁樓上CAFE就自然會係首選,因為多選擇,呢間多人就去另一間咁呢排都食唔少樓上CAFE,呢間係食物水準唔錯既,可以推介比大家試下最重要係服務態度又好,食物又好,絕對滿意入座前有測體溫,另外也有提供口罩,酒精洗手液,食客坐位隔離亦夠遠上得黎CAFE都係打算慢慢坐,慢慢食,有提供免費WIFI可以慢慢休息下,唔洗諗去邊,HEA下就一晚食物方面可單點或選套餐,一般人多都係叫套餐一齊食兩人餐,16款小吃選一款,有焗雞翼,炸雞,春卷,沙律等等 另外選主食兩款,有焗意粉,焗飯,日式咖哩飯另外仲有兩件甜品選擇,有芝士餅,燉蛋等等6款,包飲品咁我們選了焗雞翼,主食焗自家製芝士肉醬意粉,日式咖哩豬扒飯 2件芝士蛋糕 先上飲品,飲住等先,叫左杯蜜糖梳打,蜜糖既甜加上梳打的爽,夠清爽帶D蜜糖甜味另一杯就叫左凍檸茶 食物都係即點即煮,咁大約等左15~20分鐘開始上菜先上日式咖哩豬扒飯 一食就知係自家製作,真係食到日式風格,有一種自然既甜味,加埋煮得入味既薯仔咖哩味濃郁之中帶甜,呢種真係日本家常食到既味道~一大片豬扒切片上,炸得酥脆
最重要係服務態度又好,食物又好,絕對滿意
上得黎CAFE都係打算慢慢坐,慢慢食,有提供免費WIFI
可以慢慢休息下,唔洗諗去邊,HEA下就一晚
食物方面可單點或選套餐,一般人多都係叫套餐一齊食
兩人餐,16款小吃選一款,有焗雞翼,炸雞,春卷,沙律等等
另外選主食兩款,有焗意粉,焗飯,日式咖哩飯
另外仲有兩件甜品選擇,有芝士餅,燉蛋等等6款,包飲品

咁我們選了焗雞翼,主食焗自家製芝士肉醬意粉,日式咖哩豬扒飯
2件芝士蛋糕

另一杯就叫左凍檸茶

食物都係即點即煮,咁大約等左15~20分鐘開始上菜
先上日式咖哩豬扒飯
咖哩味濃郁之中帶甜,呢種真係日本家常食到既味道~
一大片豬扒切片上,炸得酥脆可口,沾上咖哩醬汁食味道更佳更豐富~
成盤清曬,味道真心好食~

再黎係焗肉醬意粉.最抵讚係佢真係焗,唔係平時快餐個種求其用火鎗燒2下芝士扮焗
原碟上,成隻碟都係熱既,食到濃濃既番茄味同番茄碎同肉碎,拌勻焗香既芝士
連意粉都係夠曬熱,食到尾都係熱,唔會好快凍曬,肉醬份量夠多,唔係單純用番茄醬煮
食到用心既製作,係而家既CAFE唔搞花巧而注重味道已經不多了

雞翼焗到起焦糖化,皮帶點脆,蜜味濃郁,係唔錯既小吃

最後上芝士蛋糕 作結尾,整體上食物有水準,服務態度好,環境舒適,推薦!

3天前 0 瀏覽
最近因疫症,同朋友食飯少好多,難得今日朋友得閒同我食飯傾下計,當然要搵間餐廳環境舒服,好好享受晚餐。~💡日式咖喱豬扒飯 好香咖喱味,個炸粉又唔會話好厚,豬扒食落好鬆軟,同朋友好喜歡,推介!~💡白汁焗吞拿魚螺絲粉 即叫即焗,黎到熱辣辣,黎到份量不少!~💡紫菜炸雞卷 份量不少,食落去香脆,~💡March (士多啤梨奶昔) 濃濃士多啤梨🍓 但有啲飲落偏甜。~💡December (棉花糖,薑餅,朱古力,馬卡龍)杯野好有聖誕氣氛,好特別,濃濃朱古力🍫~💡藍莓芝士同Tiramisu 味道不錯。~🌸整體環境好舒服,好適合同朋友傾下計食野,侍應生好有禮貌,食野不錯!值得推介!

💡日式咖喱豬扒飯

💡白汁焗吞拿魚螺絲粉
即叫即焗,黎到熱辣辣,黎到份量不少!

💡紫菜炸雞
份量不少,食落去香脆,

💡March (士多啤梨奶昔)
濃濃士多啤梨🍓 但有啲飲落偏甜。

💡December (棉花糖,薑餅,朱古力,馬卡龍)
杯野好有聖誕氣氛,好特別,濃濃朱古力🍫

💡藍莓芝士同Tiramisu 味道不錯。

3天前 0 瀏覽
今晚在Openrice叫外賣自取,這間旺角的cafe二人餐包一個小食、兩個意粉及兩杯飲品,都是二百多元。蜜糖芥末雞翼雞翼表面有有蜜糖的香甜,還帶淡淡的芥末香,而且煎得香脆。焗自家製芝士肉醬意粉意粉表面舖滿了芝士及肉醬汁,肉醬酸甜開胃,而且份量不少,意粉亦都唔會太腍。黑椒脆香雞扒意粉雞扒唔會炸得太乾,而且都算厚肉,帶淡淡黑椒香,下面的意粉淋上洋葱汁,唔會太濃味。凍薄荷綠茶&凍熱情果綠茶前者味道清新,後者則酸甜開胃。

蜜糖芥末雞翼
雞翼表面有有蜜糖的香甜,還帶淡淡的芥末香,而且煎得香脆。

黑椒脆香雞扒意粉

凍薄荷綠茶&凍熱情果綠茶
前者味道清新,後者則酸甜開胃。
2020-11-25 0 瀏覽
本身都冇諗住去呢一間cafe食, 咁岩要去嗰間冇曬位. 又見到地下有個妹妹仔派傳單. 唔打誤撞就上咗嚟食. 其實不嬲呢啲樓上cafe客源係比較少啲, 所以我哋七點鐘去到都唔使等位, 反正人少少又坐得舒服. 而且餐廳防疫措施也做得足夠, 見人哋食完嘢走之後佢哋都有噴清潔劑抹枱, 唔似嗰啲茶餐廳就咁攞塊布抹完就算. 清潔部分都可以. 跟住我哋嗌咗個二人餐, 我上網都見到好多人嗌二人餐. 有嘢飲有小食有主菜同埋甜品, 三百幾蚊還算可以. 至於佢哋嘅飲品真係多不勝數, 最後我地都係揀咗杯抹茶牛奶同埋荔枝茶, 正常好飲. 小食我哋叫咗個紫菜炸雞卷, 個人推介. 另一推介就係個焗肉醬意粉, 佢個肉醬意粉蕃茄味充足又唔酸, 牛肉味濃厚. 反而另一碟煙鴨胸白汁焗意粉就一般般, 佢個煙鴨胸係好食嘅, 但係個白汁偏淡, 冇卡邦尼亞嗰隻咁濃味, 我個人就鍾意食返啲濃味啲. 這個甜品我就嗌咗個燉蛋走焦糖, 吃落去味道幾好佢裏面黑色一點點我相信用左雲呢拿籽, 我老婆就叫咗我喎夫, 上面仲有啲oreo同埋朱古力醬熱辣辣. 甜品唔算係大件但ok好食. 至於服務態度幾好, 可以坐好耐又唔會講你走嘅.
2020-11-23 0 瀏覽
距離晚上的課堂仲有2個半小時空檔,於是用eatigo搵左間cafe可以坐耐少少。第一次eatigo訂位,叫單點食物有50%off,但最低消費1杯飲品。飲品竟然有7頁咁多,連我最中意既芝士奶蓋都有。🍵芝士奶蓋桂花烏龍 $58正價奶蓋夠咸香,可以再厚一點,覺得有點少(太中意芝士奶蓋😰)茶味可以,飲得出有烏龍,但可以再濃一些(可能我太重口味😅)✨芝士白汁煙肉意粉 $58正價(eatigo 4pm 50%off)應該係即時焗的,所以要等一陣,店員特別叫我小心碟邊會好熱。意粉上的芝士焗到有少少焦,意粉汁夠多,所以都夠味,可以撈哂成碟粉。平日下午茶時間冇咩人,好多位揀,但今日天色黑,加上呢度燈光較暗,只係食飯傾計都可以,做功課溫習就唔係好岩。
距離晚上的課堂仲有2個半小時空檔,
於是用eatigo搵左間cafe可以坐耐少少。
飲品竟然有7頁咁多,連我最中意既芝士奶蓋都有。
🍵芝士奶蓋桂花烏龍 $58正價
奶蓋夠咸香,可以再厚一點,覺得有點少(太中意芝士奶蓋😰)
茶味可以,飲得出有烏龍,但可以再濃一些(可能我太重口味😅)
應該係即時焗的,所以要等一陣,店員特別叫我小心碟邊會好熱。
芝士奶蓋桂花烏龍、芝士白汁煙肉意粉
2020-11-23
芝士奶蓋桂花烏龍、芝士白汁煙肉意粉
2020-11-23 0 瀏覽
想揾個地方hea吓,第一時間就諗起cafe,呢間係我朋友推介,貪佢地方夠大夠靜!入到發覺地方比我想像中大!咁啱又肚餓餓,就即刻揀咗芝士雜菌意粉、日式咖喱豬扒飯、芝士雞翼、藍莓芝士蛋糕、比利時窩夫!呢幾樣食品全部都係屬於2人套餐!日式咖喱豬扒飯👉🏻雖然層炸皮有啲鬆散,但炸得幾脆!豬扒比較瘦,豬扒味道醃得唔錯!芝士雜菌意粉👉🏻雖然個名係用芝士做主打,但估唔到意粉𥚃面加咗我至愛嘅黑松露,香味十足,已經打動咗我😍食入口,好香濃!汁醬同雜菌都算多,好有驚喜👍🏻好味😋芝士雞翼👉🏻薄薄一層溶岩芝士鋪喺雞翼上面,熱辣辣,味道無芝士鹹味,只有芝士香味!反而雞翼味道好突出,帶少少蜜味,我鍾意呢個味道😍藍莓芝士蛋糕👉🏻比較甜,味道同口感不過不失啦比利時窩夫👉🏻熱辣辣嘅窩夫配上濃厚忌廉,好好食!忌廉上面灑上Oreo餅碎,有層次嘅口感!栗子咖啡👉🏻咖啡都算香濃,但試唔出栗子味😅陸月👉🏻藍莓芝士奶蓋,勁多芝士奶蓋,一啲都唔吝嗇!我唔小心攪拌一下後流咗啲芝士奶蓋喺杯邊,我忍唔住影咗幅相落嚟!香濃芝士奶蓋,入口順滑,好飲😋不過甜咗少少!

芝士雜菌意粉
食入口,好香濃!汁醬同雜菌都算多,好有驚喜👍🏻好味😋

藍莓芝士蛋糕

藍莓芝士蛋糕👉🏻比較甜,味道同口感不過不失啦

栗子咖啡

栗子咖啡👉🏻咖啡都算香濃,但試唔出栗子味😅
陸月

陸月👉🏻藍莓芝士奶蓋,勁多芝士奶蓋,一啲都唔吝嗇!

栗子咖啡
陸月
約好了和朋友到樓上cafe 聚舊最後還是決定在家宴客,更安全廚藝不佳的我選擇Openrice 外賣自取,自取有優惠價錢更加抵.2人套餐$254,有一款小食兩個主菜及兩個飲品⭐️蜜糖芥未雞翼(6隻)- 閃令令的雞翼再向我揮手,甜甜地又夠熱,是吃雞翼的最高境界。而且很適合兩個人一邊談天一邊享受的小食。⭐️黑椒香脆雞扒意粉 - 雞翼很立體,厚身而且見到雞肉白滑,外皮煎到脆脆地,加上黑椒,領味道跟香口開胃。⭐️白汁焗吞拿魚螺絲粉 - 白汁好給力,領螺絲粉口感豐盈creamy,吞拿魚的份量不少,焗到剛剛好帶出吞拿魚的香。而且這個套餐還包兩杯飲品,有不同口味的紅茶綠茶。我們叫了青蘋果綠茶及金橘檸檬綠茶,可以一邊談天一邊飲。外賣自取操作也很方便,去到不用等好耐就有啦。
約好了和朋友到樓上cafe 聚舊
最後還是決定在家宴客,更安全

2人套餐$254,有一款小食兩個主菜及兩個飲品

外賣自取操作也很方便,去到不用等好耐就有啦。
2020-11-21 17 瀏覽
星期日晚唔想出街食 太趕 第二日又要返工😭 反正app外賣自取有優惠 今晚決定食西餐!-#二人套餐 包小食兩個 意粉兩個 飲品兩杯 (折實 $255)🥟#日式餃子的的骰骰似一口餃子 雖然係小食但都有六隻餃子外皮炸得香脆可口 點餃子汁食仲好味-🧆#唐揚炸雞塊 現叫現炸 我攞外賣返屋企用咗二十五分鐘可喜嘅係雞件唔僵硬 咬落肉質依然juicy 誠意推介!-🐓#黑椒雞扒螺絲粉鷄扒大件 切成條狀可以直接用叉食 黑椒汁少辣惹味 螺絲粉比條狀意粉更能掛醬汁 -🍝#卡邦尼意粉 醬汁濃稠有啲杰 口感滑溜 意粉過份腍身好彩有雜菇片增加嚼勁 食完成個意粉幾飽肚-🥤#凍蜜桃红茶桃香🍑味有 不過味道淡咗啲-🥤#凍蘋果綠茶蘋果同綠茶味均勻 如果重啲青蘋果嘅酸味會更好喇-📍#Cafe Fabulous 旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

星期日晚唔想出街食 太趕 第二日又要返工😭
反正app外賣自取有優惠 今晚決定食西餐!
🥟#日式餃子
的的骰骰似一口餃子 雖然係小食但都有六隻
餃子外皮炸得香脆可口 點餃子汁食仲好味
🧆#唐揚炸雞
現叫現炸 我攞外賣返屋企用咗二十五分鐘
可喜嘅係雞件唔僵硬 咬落肉質依然juicy 誠意推介!
🐓#黑椒雞扒螺絲粉
蘋果同綠茶味均勻 如果重啲青蘋果嘅酸味會更好喇
📍#Cafe Fabulous
旺角登打士街43H號登打士廣場9樓
外賣自取
而家用openrice 外賣自取有折~就買左個二人餐$254,有主食小食同飲品,每人都係百零蚊,都幾抵.焗自家製芝士肉醬意粉 好大量芝士🤩焗到熱辣辣拎到返屋企都仲好熱,簡單嘅味道👍🏻.日式咖喱豬扒飯好大塊豬扒👅咖喱都好夠撈飯.蜜糖芥末雞翼有6隻咁多,蜜糖芥末甜甜地,同雞翼好夾.脆炸芝士蝦球估唔到真係有芝士流心,外層係蝦肉,外脆內彈牙,仲有10粒咁多,有驚喜.凍奇異果綠茶.凍柑桔檸檬綠茶相對之下呢杯冇咁甜,好飲啲

焗自家製芝士肉醬意粉
好大量芝士🤩焗到熱辣辣拎到返屋企都仲好熱,簡單嘅味道👍🏻

好大塊豬扒👅咖喱都好夠撈飯

有6隻咁多,蜜糖芥末甜甜地,同雞翼好夾

脆炸芝士蝦球

凍奇異果綠茶

凍柑桔檸檬綠茶
相對之下呢杯冇咁甜,好飲啲
2020-11-18 249 瀏覽
嚟到旺角,想搵個地方可以坐耐少少,同埋玩board game,就嚟到登打士街廣場呢間Cafe,幾好坐,啲嘢又好食。芝士煙肉焗西蘭花西蘭花偏腍,配上白汁同芝士,食落味道幾豐富。焗自家製芝士肉醬意粉上菜嗰下連隻碟都熱辣辣,焗芝士肉醬聞落好香,唔會太酸,食落都幾開胃。白汁焗吞拿魚螺絲粉偏向多汁嘅焗螺絲粉,吞拿魚超級多,好似落咗成罐咁😂,螺絲粉軟硬度適中。法式焦糖燉蛋好鍾意最頂嗰層焦糖,燉蛋滑得嚟又唔會太甜。比利時窩夫上面既cream有少少Oreo餅碎同朱古力醬,窩夫外脆內軟,食落去味道好夾。士多啤梨沙冰+熱薑蜜士多啤梨沙冰砌到成座山咁,飲到好濃郁嘅士多啤梨味,夠晒大杯,適合一路飲,一路同朋友傾偈玩board game。熱薑蜜就啱晒女仔飲,暖胃驅寒。

芝士煙肉焗西蘭花
西蘭花偏腍,配上白汁同芝士,食落味道幾豐富。

白汁焗吞拿魚螺絲粉

法式焦糖燉蛋
好鍾意最頂嗰層焦糖,燉蛋滑得嚟又唔會太甜。

士多啤梨沙冰+熱薑蜜
2020-11-18 243 瀏覽
———————————————🐈:餐廳環境唔錯,柔和嘅燈光令你有種休閒嘅感覺,好啱同三五知己一齊傾偈。都幾大間同埋有好多年輕人,haaaaa即刻覺得自己後生咗好多!———————————————🔻抵食二人餐 $𝟹𝟷𝟾🔻可以揀一款小食,兩款主食、兩杯飲品同埋兩款甜品,好抵🥰。我就揀左以下既食品:🌟芝士肉醬意粉一嚟到就已經聞到焗到好濃好香嘅芝士味,肉醬味道就正常。意粉軟硬度岩岩好,口感唔錯。𓂀推介度:7/10_🌟日式咖喱豬扒飯賣相唔錯。豬扒炸得鬆軟,雖然係薄切但肉質厚實,炸皮夠薄夠脆,口感唔錯。咖喱汁做得幾好,係常溫、甜甜的日式咖哩,配上熱辣辣既飯,好味💕。𓂀推介度:8/10_🌟蜜糖芥末雞翼一碟有6隻,雞肉嫩滑,好重蜜糖,芥末相對淡啲,整體黎講算入味👍🏻👍🏻,正!鍾意食蜜糖雞翼嘅你唔好錯過!𓂀推介度:7/10_🌟芝士奶蓋玫瑰紅茶茶膽幾香,配埋淡淡既玫瑰香味,味道清甜,清新之選💕。芝士奶蓋都幾濃郁,可以一試!𓂀推介度:8/10_🌟蜜糖梳打想飲有汽飲品又唔想太甜,諗咗好耐就決定試吓呢款。好好味!唔會太甜之餘,天然嘅蜜糖飲落個人好舒服,健康之選!𓂀推介度:9/10_🌟甜品揀左Tiramisu同比
———————————————

🌟蜜糖梳打
𓂀推介度:9/10

Tiramisu

🌟甜品
揀左Tiramisu同比利時窩夫,我比較鍾意個窩夫,有好大撻cream同oreo碎🤤🤤,個窩夫又脆卜卜,好味🥳!

👋🏻#hungryou_hk_cafe
👉🏻#hungryou_hk_油尖旺
芝士肉醬意粉
Tiramisu
2020-11-16 125 瀏覽
最近見到app有好多自取優惠今次揀咗呢間係旺角嘅樓上Cafe,二人餐都唔使$300就包左小食x2,主食 x2同飲品x2。日式餃子餃子細細粒,可以配埋甜辣醬,食落唔油膩,外賣都唔會焗到好林!芝士雞翼落咗好多芝士,雞翼外脆內嫩,保留到肉汁!自家製芝士肉醬意粉食到芝士拉絲,但肉醬調味略嫌淡咗少少。自家製焗吞拿魚螺絲粉幾足料,食到好多吞拿魚,味道亦好夠味!最怕食到螺絲粉焗到乾身,但呢度就唔會。飲品揀咗鳳梨紅茶同荔枝紅茶,味道唔會太甜,唔錯!

日式餃子

芝士雞翼
落咗好多芝士,雞翼外脆內嫩,保留到肉汁!

自家製芝士肉醬意粉
食到芝士拉絲,但肉醬調味略嫌淡咗少少。

自家製焗吞拿魚螺絲粉

飲品揀咗鳳梨紅茶同荔枝紅茶,味道唔會太甜,唔錯!
2020-11-16 249 瀏覽
依家疫症小編最常一係叫外賣一係外賣自取,依間今次仲有折Tim 卡邦尼意粉打開蓋有少量煙肉碎,芝士醬汁creamy得來,之後我地發現嗌左2個都係白汁😂😂意粉比較乾身,味道正常芝士白汁吞拿魚螺絲粉濃厚嘅芝士汁,白汁味道偏淡,吞拿魚都未免太大😂😂份量夠多芝士煙肉西蘭花依個推介,雖然外賣,但西蘭花處理唔錯,唔會太爛,芝士同白汁都好夠,配埋煙肉幾香口👍🏻👍🏻蜜糖芥末雞翼雞翼緊緊熟,個汁較甜,有啖啖參味🤨當我想起影相已經食曬😂

卡邦尼意粉

芝士白汁吞拿魚螺絲粉
濃厚嘅芝士汁,白汁味道偏淡,吞拿魚都未免太大😂😂份量夠多

芝士煙肉西蘭花

蜜糖芥末雞翼
雞翼緊緊熟,個汁較甜,有啖啖參味🤨
當我想起影相已經食曬😂
2020-11-16 265 瀏覽
位置旺角登打士街,勁多食肆同cafe~~~ 今次就試左cafe Fabulous 😌 原來Openrice 已經有外賣自取喇,外賣自取比堂食更平添~~~~❣️黑松露軟殼蟹意粉 $86見到咁大隻軟殼蟹真係好開心😋 軟殼蟹夠哂脆口,但味道偏咸,如果淡返少少就岩食啲,而意粉軟硬度適中 ,但黑松露味略嫌太淡,食唔到黑松露味,而且意粉較乾。❣️卡邦尼意粉 $62通常叫卡邦尼意粉都無得輸,所以都好期待。意粉份量幾多,而且意粉軟硬度適中 ,但同樣味道略嫌有啲淡,而且意粉較乾。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺❣️ 整體評分: 6/10💰 人均消費: $80Cafe Fabulous (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場9樓🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️黑松露軟殼蟹意粉 $86

❣️卡邦尼意粉 $62

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️ 整體評分: 6/10
💰 人均消費: $80

Cafe Fabulous (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2020-11-15 324 瀏覽
今日與副局長相約旺角樓上CAFÉ食野同相聚下。一入去已見到環境寬敞,分隔了兩種風格,座位舒服,非常適合約埋朋友們來聊天歎下。我們點了一個二人套餐,小食點了炸薯條配黑松露醬,平時薯條點茄汁就多,原來配黑松露醬都夾,而且薯條炸得好香脆。主食點了芝士雜菌意粉及黑椒脆香雞扒意粉,芝士雜菌意粉嘅芝士濃郁,雜菌都好入味,啱我口味!另外雞扒意粉微辣,雞扒滑而不柴。餐牌入面的飲品選擇多不勝數,一定有一款啱你。套餐仲包埋兩款甜品,我哋分別叫了藍莓芝士餅及比利時窩夫,味道都不錯。
0 留