2020-06-16
有朋友喺附近返工,所以行過買咗兩份crepe探佢班🤤入到去覺得環境幾有feel😍瀰漫住好香嘅咖啡味,又靜靜地可以慢慢嘆❤見佢有tea set就太興奮衝咗入去食,無睇清楚。原來呢間賣crepe嘅店鋪個tea set竟然基本上係無crepe😅💥Tea set ($178/2人):🌠Savoury(次序由左至右)🍴Salmon and Cream Cheese Tartine煙三文魚魚油香十足😋面頭嗰兩塊食完仲覺得意猶未盡🤤🤤但Cream Cheese略嫌唔太夠,多啲嘅話口感更smooth,味道更有層次❤🍴Prosciutto and Brie Tartine我本身就唔太鐘意食風乾火腿🤢覺得有種獨有嘅餲味。呢度嘅Prosciutto就無乜所謂嘅餲味,直程連油香都欠奉。啱啱個煙三文魚香好多🤣🍴Cucumber Soft Tartine雖然我知佢係用嚟refresh, 但純粹一塊青瓜下面有啲沙律醬定他他醬真係好普通,普通到好似用嚟伴碟咁🤣🍴Duck Pate Tartine鴨肉醬香料味太濃,濃到完全蓋過哂應有嘅鴨肉香。有少少食到一頭霧水🤯整體評分: 6.5/10 🙂🌠Sweet(次序由左至右)🍴
💥Tea set ($178/2人):
🌠Savoury
(次序由左至右)
🍴Prosciutto and Brie Tartine
🍴Cucumber Soft Tartine
🍴Duck Pate Tartine
整體評分: 6.5/10 🙂
Tea set (Savoury)
🌠Sweet
(次序由左至右)
🍴Chocolate Biscotti
個質地好似合桃酥咁🤣本來個朱古力都無乜味,點完espresso食就更加無味。但就咁食都ok嘅🙂
🍴Jam and Cream Cheese Croissant
士多啤梨jam味都幾香,但完全搶哂cream cheese嘅味道。不過croissant 勝在夠酥脆😋整體嚟講算唔錯。
🍴Cinnamon Bun Crepe
我自己就唔太鐘意肉桂浸味,但話哂間野食crepe,而佢係全個餐唯一一個crepe無理由唔食嘅🤩一食落去浸肉桂味濃到我打咗個冷震🤣鐘意食肉桂嘅應該會鐘意😚
(圖為全個tea set嘅唯一一個crepe, Cinnamon Bun Crepe)
整體評分: 6/10 🙂
Tea set (Sweet)
💥Hazelnut Latte (熱) (跟餐)
💥Mocha (凍) (跟餐)
咖啡味帶微酸,容易入口。飲哂成shot伴碟嘅espresso都覺得ok, 咖啡餘香喺口中久久未散🥰
Hazelnut Latte
好搞笑,埋單嗰陣我同員工講隻咖啡豆幾好飲,問佢隻豆係邊度嚟。佢唔太清楚,淨係答到我係意大利咖啡豆。但我臨走前佢突然好熱情咁帶我去咖啡機隔離show咗隻咖啡豆俾我睇,原來係意大利嘅Arabica🤣👍
今次絕對係我問題嗌錯set先覺得麻麻🤣我願意為咗試個crepe再次幫襯架😍😍
美味度👅: 6/10 (係個set無crepe,唔係啲crepe難食🤣)
性價比💕: 8/10
環境🏠: 8.5/10