2018-04-16 84 瀏覽
今日放工,由於不太肚餓既關係,所以約左朋友食個輕盈晚餐。餐廳位於美麗華廣場裏面,地點方便就腳,裝修設計比較時尚,光線光猛,略帶些少酒吧風格。我叫左個新推介蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡,漢堡包包皮好鬆軟,烤菇好juice,牛肉剛好是我的要求7成熟,煙肉肥廋比例適中,再配合蜜糖芥末醬和些少生菜,味度好夾而且完全唔辣。大人和小朋友都好岩食!另外叫左個黑松露芝士薯條,第一次食感覺比較特別,薯條好香黑松露味,而且仲炸得香脆可囗,再配小量芝士,一d都唔覺得太流額外再叫左一個香脆單骨雞翼配蜜糖芥末醬的小食。雞翼炸粉比較薄和脆,還帶d肉汁,再配合蜜糖芥末醬,簡直係絕配。

2018-04-09
2018-04-15 46 瀏覽
星期四晚十點突然想食burger 間店完全冇人之前食過排好耐自助式餐廳好like醬料、水、餐具自己拎十一點先截單 唔嘈薯條超好食雖然食唔哂🍔👍🏻👍🏻👍🏻
星期四晚十點
突然想食burger
間店完全冇人
之前食過排好耐
自助式餐廳好like
醬料、水、餐具自己拎
十一點先截單
唔嘈
薯條超好食
雖然食唔哂
🍔👍🏻👍🏻👍🏻
軟殼蟹burger
軟殼蟹burger
2018-04-14 102 瀏覽
今日去重慶大廈唱完錢,肚餓要揾好野食,男朋友話想食burgeroom,我上次食完都對佢既burger念念不忘,所以今次黎尖沙咀分店回味下。尖沙咀鋪好像比銅鑼灣分店大,比較多位置,但今日係星期五晚上,所以人客很多,幸好我們一早來到。我們喜愛吃牛,所以都係揀翻牛肉漢堡。今次試左另外兩款味,一個係蘑菇牛肉漢堡,另一個係墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡。漢堡味道差不多,但又不一樣,每款都有驚喜,牛肉漢堡同銅鑼灣分店的一樣,同樣多汁鮮嫩,咬落去啖啖牛肉,加上新鮮生菜蕃茄中和一下,淋上沙律醬,酸甜美味。蘑菇牛肉漢堡上次食大啡菇牛肉漢堡,比較多水份,而今次的蘑菇牛肉漢堡,把蘑菇切片煎香,更好味。墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡墨西哥辣椒酸辣開胃,辣得過癮,配上牛肉漢堡清新解膩,推薦。單骨雞翼配蜜糖芥末醬單骨雞翼即叫即炸,炸得金黃香脆,內𥚃雞肉嫩滑非常,沾上蜜糖芥末醬,可稍稍減低熱氣感。黑松露芝士薯條薯條和漢堡好像密不可分,所以今次選了黑松露芝士薯條,黑松露咸香美味,配上薯條香脆滋味,尤其剛上枱時芝士滑溜,可以拉絲,但擺耐左,芝士會凝固,下面果d就會無芝士,所以建議盡快食。令客人回頭既餐廳先係成功既餐廳,burgeroo
,所以今次黎尖沙咀分店回味下

我們喜愛吃牛,所以都係揀翻牛肉漢堡
漢堡味道差不多,但又不一樣,每款都有驚喜
,牛肉漢堡同銅鑼灣分店的一樣,同樣多汁鮮嫩,咬落去啖啖牛肉
,加上新鮮生菜蕃茄中和一下,淋上沙律醬,酸甜美味

墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡

墨西哥辣椒酸辣開胃,辣得過癮,配上牛肉漢堡清新解膩,推薦

單骨雞翼配蜜糖芥末醬

單骨雞翼即叫即炸,炸得金黃香脆,內𥚃雞肉嫩滑非常,
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
沾上蜜糖芥末醬,可稍稍減低熱氣感

黑松露芝士薯條

,尤其剛上枱時芝士滑溜,可以拉絲,但擺耐左,芝士會凝固
,下面果d就會無芝士,所以建議盡快食

令客人回頭既餐廳先係成功既餐廳,burgeroom就係其中一間俘虜左我既漢堡店,馬上又回頭吃。
2018-04-06
2018-04-12 1171 瀏覽
工作繁重,加上唔少死缐的壓力,心情沉重,一於相約同事吃comfort food 作午餐。今曰就試試這家位於美麗華商場內的漢堡包店。這家店子看似平平無奇,但曾獲得雜誌的人氣飲食大獎。餐廳的裝修有型有格,好chic, 又帶點玩味的感覺,大家未吃先興奮。這兒的漢堡有成三十六款,分三類:牛肉、魚、雞或鴨,仲有鵝肝可供選擇,價錢由$78-$238。除此之外,還有沙律同薯條等$28-$188。不設加一。蜜糖芥茉大烤茹煙肉牛肉漢堡$110Honey mustard portobello bacon burger嘩!這漢堡十分巨型!就如小山!熱烘烘的芝麻麵包中夾有大大片烤茹、漢堡扒、蕃茄、生菜同芝士,材料豐富!香噴噴的烤茹一咬噴汁!加上半溶芝士,真是人間美味!再加上厚厚的漢堡扒,牛肉味爆燈又多汁,加埋蜜糖芥末汁,配合清爽生菜同蕃茄,味道豐盈,口感同肉感十足,又有甜甜酸酸的味道!真是人間美食!正!強烈推介!Portobello cheese burger大烤茹芝士牛肉漢堡$105這漢堡和剛剛的漢堡材料大致一樣。漢堡夾了大烤茹、蕃茄、煙肉同牛肉漢堡。烤茹大大片,厚肉多汁;芝士半溶,和漢堡融合,加上香脆的煙

蜜糖芥茉大烤茹煙肉牛肉漢堡$110

Portobello cheese burger
大烤茹芝士牛肉漢堡$105

這漢堡和剛剛的漢堡材料大致一樣。漢堡夾了大烤茹、蕃茄、煙肉同牛肉漢堡。烤茹大大片,厚肉多汁;芝士半溶,和漢堡融合,加上香脆的煙肉,除了濃郁的牛肉味道以外,還帶有咸香,感覺卻和剛才的漢堡味道不一樣,也許是沒有芥未汁的影響吧!

牛油果醬芝士牛肉漢堡$90
Guacamole cheese burger

這個牛肉漢堡和剛剛的又有點不同。牛肉漢堡同樣十分juicy,肉味濃厚,加上清新又creamy 的牛油果醬,味道好香,既濃郁,但又幾fresh, 估唔到植物的脂肪同牛肉的肉脂又幾夾!估唔到邪惡漢堡可帶一絲健康氣色。

特量芝士牛肉漢堡$105
Mega cheese burger

這漢堡真是芝士迷大愛,了簡單的配料,突出了芝士和牛肉漢堡的味道。芝士半溶如流心狀,那芝香和漢堡的脂香融合,加上牛肉漢堡那份淜湃的肉感,好美式的comfort food 味道,簡單而美味!

芝士旋風薯條
Melted cheese twister fries $50

這個薯條好大碟,炸得幾脆,薯條彎彎曲曲,表面淋上芝士醬,充滿芝士味,味道比較咸香,有點gluey 的感覺,十足美式風味,同行的留學同事很喜歡,而我則覺得有少少膩。

這兒的漢堡選擇多,水準高,價格合理,真心覺得蜜糖芥末烤茹牛肉漢堡實在好食,下次要試試鵝肝漢堡試試看。一定encore!
2018-04-12
2018-04-11 65 瀏覽
​ 係尖沙咀收工,約左朋友食飯,但唸左好耐唔知食d咩,想平平地,又想好吃。行行下見到burgeroom,之前已經話想食,就走左入去食。晚餐岩岩好300 蚊,兩個人合理價錢。唔知去邊到食,可以試下食呢間。​ 鍾意食漢堡包薯條可以一戰! 叫左兩款薯條同兩款burger. 勁飽但又唔算好濟。​ Potato wedge 一般,正常野​ 份量真係好多。大件夾抵食。 叫左兩款Burger . 一款係hoki fish burger $105自己比較喜歡食呢種Burger. 但仲有好多款可以嘗試。個魚塊勁有魚味,唔似魚柳包既感覺。​ 不得不讚!牛油果醬再加芝士既薯條,好味到一個點! 比個讚佢。薯條一向是熱氣,壞既脂肪比較多,但加了牛油果醬後,營養價值高了很多,立刻健康了。勁多肉汁同芝士,勁好吃,大家可以一試。

​ 鍾意食漢堡包薯條可以一戰!
叫左兩款薯條同兩款burger. 勁飽但又唔算好濟。

​ Potato wedge 一般,正常野

​ 份量真係好多。大件夾抵食。

勁多肉汁同芝士,勁好吃,大家可以一試。
2018-04-08 1036 瀏覽
Burgeroom = 漢堡的房間,只是看它的名字就知道這是一個吃漢堡的好地方啊 !位於美麗華商場內的它,可謂自成一角,不過富有特色的門而設計,其實都容易找到的餐牌中英對照,不過可能就要給多一點眼力去看,因為字體比較細小 ; 不過除了餐牌左邊必食的漢堡之外,還有右邊的小食等的選擇有部份飲品放於飲品櫃前方,可以到收銀櫃下單點菜時,先自行拿想喝的,一同帶到收銀櫃付錢當點菜完成後,店員會同時給你一個感應器,可放於枱上指定位置,當食物準備好之際,其實店員都好有可能會幫忙將食物直接送到你的枱上,當然要視乎情況了 ; 於等待食物之時,亦先可以自行拿取醬汁玻璃樽裝Snapple,此飲品比較西化,所以於一般餐廳而言,並不太常見,今天所選的是士多啤利奇異果味 $28,喜歡喝比較甜味的朋友,當然就是很不錯喔 !西瓜汁 $38 - 這杯西瓜汁並非只是果汁般只有甜味,反而它的有驚喜的,有種鮮榨的感覺,並且不會過甜,味道非常好還是用英文介紹菜名吧 ! Twister Fries $28 - 炸薯圈相信很多人都會喜愛,同時於一般餐廳之中亦不是很常見,這裡的炸薯圈就非常香脆可口,剛上枱時熱哄哄,基本上不用添加任何醬

還是用英文介紹菜名吧 ! Twister Fries $28 - 炸薯圈相信很多人都會喜愛,同時於一般餐廳之中亦不是很常見,這裡的炸薯圈就非常香脆可口,剛上枱時熱哄哄,基本上不用添加任何醬汁,味道都已經很不錯,是個很好的小食

Honey chicken wings $48 - 繼續有小食,它是一共有5隻的蜜糖雞翼,雖然蜜糖味共不太重,不過就炸得很香脆,外層脆口,內層就滿佈肉汁,所以仍是一款不錯的小食,更是適合與朋友分享

Fish Fingers with Tartar $48,一共有5大條的魚手指,外形確實大得猶如手指一般 (可能我的手指比較小吧,哈哈...),同樣地把它炸得外脆內軟,外層吉列炸粉不厚,而內層的魚肉就仍然很嫩滑,雖然該他他醬的調教就有點遜色,不過其實仍可以點其他醬汁,例如茄汁 ~

Portobello Cheese Burger $105 - 大烤菇芝士牛肉漢堡,真的只是看名字都感受到它將會是有多麼的澎湃 ! 大烤菇大芝士大牛肉,基本上,整個漢堡都變得蠻大的

價值$105的它,CP值超高,因為其價錢,與它的味道及大小都是成正比的 ; 將它切開一半,從橫切面去看,那種層次的感覺,先由最頂層的漢堡包皮,到大烤菇,芝士,牛肉,蕃茄,生菜,真的是不得了

吃的時候,其實都是一大學問,因為整個漢堡都大得不知怎樣吃 ! 我就決定將它稍為解一解體,就算是分開吃,都是同樣美味 !

整體而言,這一間確是吃漢堡的好地方,CP值亦是高的 !
2018-04-07 66 瀏覽
我一向都好鍾意食漢堡包既之前又聽過朋友講過尼到既漢堡好大個同多汁所以今日把心一橫尼試下Luuuuuu!6點坐低咗 無嘜人 坐得都好舒服Meau如上 佢burger既選擇都幾多仲有得自選添 但好似叫佢set定咗嗰啲吸引啲 haha我同男朋友晏就都未食。。。。所以就一人叫一個burger 再叫小食我哋2個都好鍾意食鵝肝 所以就一個叫咗單鵝肝牛肉漢堡同一個雙鵝肝牛肉漢堡漢堡到達嘅時候果然不負眾望 好大碟丫!!!我覺得塊鵝肝分量都唔細同埋煎得都啱啱好而塊牛肉都唔遜色 夠大塊又多汁 口感又好 所以我都好推介呢個burger!!!小食方面我哋都叫咗三樣。。。炸洋蔥圈、牛油果醬薯條、炸鱈魚配他他醬我最鍾意嘅呢就係佢嗰個炸鱈魚我真係覺得好好味丫 呢個下次尼真係必叫總括嚟講呢間餐廳我都好推介如果你又鍾意食burger嘅話。。。。你就一定要黎試吓na
我一向都好鍾意食漢堡包既
之前又聽過朋友講過尼到既漢堡好大個同多汁
所以今日把心一橫尼試下Luuuuuu!
6點坐低咗 無嘜人 坐得都好舒服

Meau如上 佢burger既選擇都幾多
仲有得自選添 但好似叫佢set定咗嗰啲吸引啲 haha
我同男朋友晏就都未食。。。。
所以就一人叫一個burger 再叫小食

我哋2個都好鍾意食鵝肝

所以就一個叫咗單鵝肝牛肉漢堡同一個雙鵝肝牛肉漢堡
漢堡到達嘅時候果然不負眾望 好大碟丫!!!
我覺得塊鵝肝分量都唔細同埋煎得都啱啱好
而塊牛肉都唔遜色 夠大塊又多汁 口感又好
所以我都好推介呢個burger!!!

小食方面我哋都叫咗三樣。。。
炸洋蔥圈、牛油果醬薯條、炸鱈魚配他他醬
我最鍾意嘅呢就係佢嗰個炸鱈魚
我真係覺得好好味丫 呢個下次尼真係必叫

總括嚟講呢間餐廳我都好推介
如果你又鍾意食burger嘅話。。。。
你就一定要黎試吓na

2018-04-06 68 瀏覽
今日終於有時間黎左呢間好出名既殿堂級漢堡餐廳喇,果時係下午時分,餐廳顧客較少所以不用等位,餐廳裝修不錯 (可惜無影相) 😆😆洋蔥圈炸得好靚呈現金黃色,可見油温掌握得好好,所以食落口唔會出現過份乾身的情況,而且價錢合理值得一試。牛油果醬芝士薯條份量超多。鱈魚手指配他他醬雖然份量唔多得幾件,但鱈魚肉質好特別,口感唔同平時食開那種,幾好食值得一試。雙鵝肝牛肉漢堡份量超巨型,牛肉上放了兩塊好厚身既鵝肝,鵝肝油脂極豐腴,煎得外脆內軟滑,收成 $238 都係值得既。

牛油果醬芝士薯條份量超多。

2018-04-06 59 瀏覽
we came here for lunch and there was plenty of seats available. The price was expensive for a hamburger $160.  The beef burger was ok, nothing special just a hamburger.  It was self service, you had to get your own ketchup etc which just made it feel like MacDonalds at 3 times the price. But yeah all in all ok...
2018-04-04
10 分鐘 (堂食)
2018-04-04 46 瀏覽
burgeroom 之前係港島區所以未去過,見佢係尖沙咀咁近,就去試一試佢D burger 有幾吸引先~~門口好寛落,好有美式FEEL ,原來價錢都唔貴,而且無加一,都幾好喎幾十蚊都有,好多都唔過$100點左杯EARL GREY 消一消滯,大大杯,清香朋友點左個芒果汁,甜甜地好好味大啡菇burger ,嘩burger成吋厚,好鮮牛肉味,而家好多汁包軟身,我最鐘意,芝士味濃,仲有生菜,好鬼好味朋友要左個最basic burger 咁佢唔算,平平地,有蕃茄,burger 睇得多好多汁岩岩熟,牛肉好軟熟~流晒口水而且太厚,食唔晒一個,好低食~
就去試一試佢D burger 有幾吸引先~~
門口好寛落,好有美式FEEL ,
原來價錢都唔貴,而且無加一,都幾好喎
幾十蚊都有,好多都唔過$100
點左杯EARL GREY 消一消滯,大大杯,清香
朋友點左個芒果汁,甜甜地好好味

大啡菇burger ,嘩burger成吋厚,
好鮮牛肉味,而家好多汁
包軟身,我最鐘意,芝士味濃,仲有生菜,
好鬼好味
朋友要左個最basic burger
咁佢唔算,平平地,有蕃茄,burger 睇得多好多汁
岩岩熟,牛肉好軟熟~流晒口水
而且太厚,食唔晒一個,好低食~
2018-04-04 45 瀏覽
同同事仔食飯,去到美麗華商場的burger Room,唔使排隊,正!戶外環境都幾舒適,但有點微熱的下午我都係比較享受冷氣。食物選擇好多,令平時唔係特別鍾意食漢堡包的我都大感興趣。點餐後坐定定,就有專人送上。賣相非常誇張,漢堡比手掌更大。雞肉上有一隻半熟的太陽蛋,蛋汁流入麵包同雞肉上,倍添美味。伴碟的薯條亦都好香脆。和牛漢堡更加係經典,牛肉超級juicy,肉味又濃郁。而且佢哋的醬汁都好獨特,每一個包都配上唔同的醬汁。好開心做呢份工有咁多好同事,成日陪我食好西。今次呢個同事仔就教我,中午食漢堡,又點可以唔啤一啤佢?

戶外環境都幾舒適,但有點微熱的下午我都係比較享受冷氣。

食物選擇好多,令平時唔係特別鍾意食漢堡包的我都大感興趣。

點餐後坐定定,就有專人送上。

伴碟的薯條亦都好香脆。

和牛漢堡更加係經典,牛肉超級juicy,肉味又濃郁。

而且佢哋的醬汁都好獨特,每一個包都配上唔同的醬汁。

2018-02-13
2018-04-03 71 瀏覽
知道Burgeroom 出名食burger ,朋友食試,但我近排食左幾餐,所以點左個all day breakfast 過左食lunch 時間唔多人好香好甜朱古力,有個心心圖案超濃芝士薯條,好脆好多好大條好大份all day breakfast 有薯仔粒,好好味,好脆,牛角包,腸仔,炒蛋, 大啡菇大啡菇好厚,好香,勁好味朋友點左個鵝肝漢堡又厚又多汁,鵝肝煎得脆脆地估唔到佢除左burger ,原來all day breakfast 都好得而家無加一$98,抵食過好多餐廳
知道Burgeroom 出名食burger ,
過左食lunch 時間唔多人
好香好甜朱古力,有個心心圖案
超濃芝士薯條,好脆好多好大條
好大份all day breakfast
有薯仔粒,好好味,好脆,
牛角包,腸仔,炒蛋, 大啡菇
大啡菇好厚,好香,勁好味
朋友點左個鵝肝漢堡
又厚又多汁,鵝肝煎得脆脆地

而家無加一$98,抵食過好多餐廳
要吃好味又有水準的Burger,個人就會想起Burgeroom,而且位於交通極方便的尖沙咀美麗華商場,對於我來說,地點很便利呢! 平日6:00pm 前or 星期六、日3:00pm前也有lunch burger combo,只需加$30 便可享用粗薯條& 飲品,更為划算~ 自助點餐的形式,付款後,店員給予電子牌,食物弄好就會送過來. 至於清水、茄汁等,也是自助形式的~ 香脆鱈魚柳漢堡 ($80) 即製的burger 相當巨大,已預先一開為二,方便客人享用. 麵包烘得外脆內軟,鱈魚柳香脆而魚肉極嫩且多汁,相當美味. 跟餐的薯條也炸得金黃,香脆富薯味,幾有水準. 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 ($110) 由於個人很喜歡吃酸甜的蜜糖芥未醬,所以見到這款新出品,不用多想就點了這款~ 蜜糖芥末醬很惹味,再加上多汁的大烤菇,當中的主角牛肉漢堡扒相當厚身且煎得剛剛好,肉汁超多的,再加上鹹香煙肉,整體相當好吃. 個人非常推介這款新出品!! Iced Peach Fruit Tea 冰凍又酸甜的蜜桃茶,甜度不高,個人幾喜歡. 吃到如此美味的burger,個人覺得很滿足 尖沙咀彌敦道

香脆鱈魚柳漢堡 ($80)

蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 ($110)

Iced Peach Fruit Tea
冰凍又酸甜的蜜桃茶,甜度不高,個人幾喜歡.

吃到如此美味的burger,個人覺得很滿足

尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖

37020361
2018-04-02 47 瀏覽
Burger真係食極都唔厭!!不同既配撘都食到津津有味第一次食burgeroom係cwb,條隊好長。避免唔知要等幾耐,今次為左食,一早book定位唔洗等入座又粗又脆既薯條新鮮出爐,香噴噴薯味有d薯條被芝士蓋住,林林地!面頭牛油果同蕃茄汁配埋一齊好清新,好特別主角出場喇!推薦要食既重量級鵝肝牛肉漢堡。好厚肉地既牛肉,每咬一啖都流出好juicy既牛肉汁,冇得彈!!再加一啖有鵝肝,OMG!!!個鵝肝香到呢,有蔬菜醒埋一齊一d都唔覺得膩下次會想試軟殼蟹漢堡,見都有唔少人食
Burger真係食極都唔厭!!不同既配撘都食到津津有味

又粗又脆既薯條新鮮出爐,香噴噴薯味

下次會想試軟殼蟹漢堡,見都有唔少人食
2018-03-28
2018-03-31 62 瀏覽
burgeroom的格局及裝修很美式 ,很簡約。 係一個和朋友飲野傾計的好地方, 我們七點前去人較少很舒服, 但到了食飯時間人流相續增加 很快便 擠滿了餐廳,還有些人要在外面排隊等候。因為這裡是自己排隊點餐的, 服務員會先給你餐牌。揀選後便到外面排隊落單 ,然後返埋座位等候. 我們叫了幾款食物, 包括有沙律,漢堡包和小食. 有這個帶子雜菜沙律, 帶子很大隻,蔬菜亦新鮮再嚟叫了一個雙層芝士漢堡包, 足夠二人份量, 漢堡扒很厚,肉汁豐富,配埋芝士和大量蔬菜加醬汁, 真心很好吃我們叫了桃茶和鮮橙汁.最後就係餐廳推介: 單骨雞翼配蜜糖芥末醬 和芝士牛油果薯條, 整體質素都唔錯 值得一試
burgeroom的格局及裝修很美式 ,很簡約。

因為這裡是自己排隊點餐的, 服務員會先給你餐牌。

, 真心很好吃

我們叫了桃茶和鮮橙汁.

值得一試

2018-03-30