2020-05-01 1449 瀏覽
其實香港都有不少本地出色的漢堡包店Burgerman就係其中之一地方細細 但味道出色又大份重點係價錢不貴 最平只需$6x CP值高.至尊漢堡🍔$88呢個絕對係人氣no.1 因為超足料好多層安格斯牛扒有兩塊 打成漢堡扒後都唔乾好juicy好濃牛肉味 配上芝士和炒過的洋蔥雖然有煎煙肉和煎蛋 但有蕃茄降低油膩感加上麵包好厚好鬆軟 成個漢堡真的一口吃不完.加$20 combo set有薯條/薯格/沙律選擇+汽水🍟薯格份量好多 就算外賣都唔會淋哂炸得好脆 就咁食都已經好夠味 另附茄汁.和牛漢堡🐄$85一見到和牛兩個字就即刻想叫嚟食原來是採用了穀飼澳洲和牛 入口非常嫩滑多汁對比起至尊漢堡的安格斯 和牛漢堡相對少牛肉味但加了日式烘焙芝麻沙律🥗令整體變得清新喜歡濃烈口味的 可叫黑松露版的和牛漢堡.水牛城雞翼🍗$35/5pcs雖然combo set真係好抵 不過見到雞翼就冇抵抗力仲要係水牛城雞翼!呢個價錢真係好佛心水準不錯 雞翼夠多肉又夠滑 顏色又靚店員係雞翼面頭𠝹了兩刀 令到肉質更加入味酸酸辣辣好開胃 如果堂食一定會再落多啲Tabasco
其實香港都有不少本地出色的漢堡包店
店員係雞翼面頭𠝹了兩刀 令到肉質更加入味
酸酸辣辣好開胃 如果堂食一定會再落多啲Tabasco
  • 水牛城雞翼
2020-04-29 756 瀏覽
🔎深水埗欽州街65-71號地下「良心漢堡小店」- Burgerman (深水埗)因為疫情關係最近都少咗出街,難得今日要去深水埗買電無線充電座,所以順面係附近搵下好嘢食。今次就特登黎到區內都好出名嘅漢堡小店Burgerman。小店個地理位置都好方便,地鐵站一出行五分鐘內就會到,對面就係黃金商場,好適合行完街黎補充一下熱量。一黎到門口嘅時候就見到佢牆身有一幅小小連儂牆,我就知道今次黎啱地方了(laugh)。由於鋪面比較細,只係容納到兩張枱。我就比較鐘意坐係路邊既高枱,係戶外食Burger好似特別Chill!可以一路食一路望住睇日落勝地-嘉頓山。候斯頓BBQ漢堡($65)呢度嘅Burger只要加多$20就可以跟餐配埋薯條同汽水,咁食Burger無理由唔配埋啦!由於今日都唔算好多人,個Burger好快就整好。一黎到就見到芝士半溶係Burger上面我已經流哂口水。一食落去就覺得呢間小店整嘅Burger好出色:Burger好Juicy同重牛味,配上芝士同煙肉嘅咸味簡直一流,最底仲有蕃茄同生菜中和返,所以食落去冇想像中咁油膩。值得一提係佢個Burger包皮烘到好香脆。用餐體驗係呢度個用餐體驗我都會
🔎深水埗欽州街65-71號地下

「良心漢堡小店」- Burgerman (深水埗)

候斯頓BBQ漢堡($65)

用餐體驗
係呢度個用餐體驗我都會俾好高分,雖然地方淺窄,但係佢哋好貼心,提供哂手套同免洗消毒酒精俾客,呢啲細微嘅位置我都會加分!食完基本水唔駛洗手已經可以走人。

🍽8.0/10
2020-04-09 908 瀏覽
這家漢堡店的食物照片頗吸引。餐廳不算太大,只有十多個座位,全都是高擡。佈置都好像美國的漢堡包店完成付款購票之後,拿着收據等候一會,美食就會送到BURGER加$20升級漢堡套餐,仲可以揀有皮薯條/薯格/田園沙律及罐裝汽水。價錢合理,值得試試至尊漢堡 好震撼,有勁多層勁足料~🤤兩大件厚漢堡,啱哂我呢啲食肉獸!🤤牛肉味濃,咬落有肉汁夠軟熟,唔會韌,加上煙肉同煎蛋,配埋芝士,蕃茄,生菜,蘑菇,十分滋味!咁足料都係88蚊,性價比好高!牛肉漢堡扒,就會一陣很強來自脂肪的油脂感覺,這感覺在喉嚨口腔裡面停留很久也不散。鵝肝和牛漢堡漢堡包外皮焗得十分香脆👅👀軟熟鬆軟和牛係店舖用日本穀飼和牛自己製作的,鮮嫩有牛味,而且充滿肉汁,咬落去肉汁會滴出來。鵝肝香濃惹味,和牛經烹煮過後仍然保持到大量肉汁,成個組合都十分出色。P.S.餐廳的餐檯上面,放置即用即棄餐具,同調味醬汁總括而言, 這間用心製作的漢堡包店真係幾掂,難怪有咁多人嚟食,看得出店主是用心去製作及設計每個漢堡包的, 唔會好似連鎖式漢堡包店般甘HEA 做!最後,就係仲到有細細塊連儂牆㗎💛。如果喜歡食BURGER的你, 就千萬不要錯過了!
這家漢堡店的食物照片頗吸引。

完成付款購票之後,拿着收據等候一會,美食就會送到

價錢合理,值得試試

至尊漢堡

好震撼,有勁多層勁足料~

咁足料都係88蚊,性價比好高!

鵝肝和牛漢堡

漢堡包外皮焗得十分香脆👅👀軟熟鬆軟

P.S.餐廳的餐檯上面,放置即用即棄餐具,同調味醬汁

最後,就係仲到有細細塊連儂牆㗎💛。

如果喜歡食BURGER的你, 就千萬不要錯過了!
  • 鵝肝和牛漢堡
2020-04-08 526 瀏覽
難得要幫公司出深水埗買儀器,心情就如放監一般明正言順shooping,點都要食返餐一人前豐富晚餐,來到黄金商場對的Burgerman,漢堡集合能量、營養、健康和美味於一身。是深水埗隱世黃店,港式歐陸格局,由於漢堡小店空間不算大,在疫情下只能坐到四人,所以是周邊打工仔街坊外賣的好選擇。三間外賣速遞隨心選擇。餐單多達十款不同口味的英日式漢堡,亦有小食沙律意粉等多款選擇,加$20 成為Burger Combo配餐,就有薯條/薯格/沙律及罐裝飲品。親民提供手套、紙巾及搓手液,食用安心,另有茄汁黑椒粉自助調味。黑松露和牛漢堡($105)一上檯非常吸睛,脆薯條多得很,外層脆身得誇張嘅麵包頂,原來是塗上牛油再烘焗,有點驚喜。表層是半融化芝士蓋著,中層是天然穀飼澳洲和牛,黑松露則夾在一塊港式太陽蛋與和牛之間,而底層非一般生菜做底,用上豌豆苗配芝麻沙律醬,清新解膩。整體漢堡賣相吸引食慾,雖然有手套,但以往食漢堡經驗還是刀叉為佳,切開一半後更加睇到和牛肉汁Juicy感,流心的太陽蛋就更加令人治癒,美中不足只可以是黑松露醬建議再多一點,避免讓蛋汁蓋過那種香濃松露味,但較淡又可以嗜到和牛的原味,食漢堡的材料調

難得要幫公司出深水埗買儀器,
心情就如放監一般明正言順shooping,
點都要食返餐一人前豐富晚餐,
來到黄金商場對的Burgerman,
漢堡集合能量、營養、健康和美味於一身。

是深水埗隱世黃店,港式歐陸格局,
由於漢堡小店空間不算大,
在疫情下只能坐到四人,
所以是周邊打工仔街坊外賣的好選擇。
三間外賣速遞隨心選擇。

餐單多達十款不同口味的英日式漢堡,
亦有小食沙律意粉等多款選擇,
加$20 成為Burger Combo配餐,
就有薯條/薯格/沙律及罐裝飲品。

親民提供手套、紙巾及搓手液,
食用安心,另有茄汁黑椒粉自助調味。

黑松露和牛漢堡($105)
一上檯非常吸睛,脆薯條多得很,
外層脆身得誇張嘅麵包頂,
原來是塗上牛油再烘焗,有點驚喜。

表層是半融化芝士蓋著,
中層是天然穀飼澳洲和牛,
黑松露則夾在一塊港式太陽蛋與和牛之間,
而底層非一般生菜做底,
用上豌豆苗配芝麻沙律醬,清新解膩。

整體漢堡賣相吸引食慾,
雖然有手套,但以往食漢堡經驗還是刀叉為佳,
切開一半後更加睇到和牛肉汁Juicy感,
流心的太陽蛋就更加令人治癒,
美中不足只可以是黑松露醬建議再多一點,
避免讓蛋汁蓋過那種香濃松露味,
但較淡又可以嗜到和牛的原味,
食漢堡的材料調味學問也真不少。

由於薯條真係超多,
整餐非常好飽肚,一分錢一分貨值得食嘅Burgerman.

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-03-22 106 瀏覽
同朋友去深水埗買新出嘅遊戲,三點幾又未肚餓,又想支持附近野黃店,聽講漢堡好好食,所以就買諗住買外賣返屋企食啦一入去即刻見到塊連儂牆店員仲好好人,怕我哋睇唔到頭頂個餐牌,俾咗張Menu我哋睇我哋叫咗和牛漢堡同埋至尊牛肉漢堡連餐加$20就連埋餐:可以揀薯格、薯條或者沙律,仲配埋嘢飲。返到屋企打開,發現比得超多薯條和牛漢堡就算叮翻熱佢,入邊都仲未熟晒超重牛味有啲筋好有咬口澳洲和牛嘅味道好濃郁啊督落去仲有啲牛油出嚟啊至尊漢堡係用咗美國安格斯牛肉。雖然佢個味冇和牛嗰個咁出,但係佢有兩塊,份量搭救肉質都會比和牛個個乾啲。隻蛋都煎得好香,而且又有煙肉,又有洋蔥,又有芝士,好豐富洋蔥好爽甜而且有少少黑椒味兩個包都有好多芝麻好重芝麻味。薯條連埋薯皮,好香薯仔味。而且佢唔係落咗好多鹽所以唔會好咸咁既價格食到咁高質既漢堡,又支持到同路人,好抵
一入去即刻見到塊連儂牆
店員仲好好人,怕我哋睇唔到頭頂個餐牌,俾咗張Menu我哋睇
我哋叫咗和牛漢堡同埋至尊牛肉漢堡
返到屋企打開,發現比得超多薯條

和牛漢堡就算叮翻熱佢,入邊都仲未熟晒
超重牛味
有啲筋好有咬口
澳洲和牛嘅味道好濃郁啊
督落去仲有啲牛油出嚟啊

和牛漢堡

洋蔥好爽甜而且有少少黑椒味
至尊漢堡

兩個包都有好多芝麻好重芝麻味。

薯條連埋薯皮,好香薯仔味。而且佢唔係落咗好多鹽所以唔會好咸

咁既價格食到咁高質既漢堡,又支持到同路人,好抵
外賣自取
  • 和牛漢堡
2020-07-01 3 瀏覽
唔知香港有冇人同我一樣咁鍾意食burger呢🤤🤤?之前同大家試完Honbo,今次就同大家試吓位於深水埗嘅 Burgerman😋😋😋!Burgerman 店舖環境唔算好大,最多只可以坐10個人左右,所以佢都係主力做外賣生意,但係佢堂食質素亦都唔差。今次叫咗個丹麥藍芝士漢堡,芝士味都非常之濃,亦都好重肉味🐮🐮,漢堡入面呢亦都有洋蔥同埋一大塊生菜,所以絕對唔會覺得過分油膩!佢同時間亦都有沙律,成個口感好清新,亦都可以中和返牛肉同芝士嘅油膩感,做得非常之好。喺度推薦比大家試吓。

喺度推薦比大家試吓。
2020-06-28 14 瀏覽
丹麥藍芝士漢堡,這配搭實在太好吃了🤩 藍芝士放在煎香了的漢堡扒上呈半溶狀態,味道超級濃郁,卻沒有蓋過美國安格斯牛肉的味道。牛肉、芝士也很濃厚,重口味的一個漢堡,超正🤤 麵包皮烘得脆脆的,夾著蔬菜一起吃,多了爽脆口感😎 加了$20配薯條和可樂,薯條的份量多得誇張,還要是有皮薯條,識食就知好味😎黑松露和牛漢堡,menu上說是用榖飼120日的澳洲和牛呢!但這塊和牛已被邪惡的美國芝士完美覆蓋,見不到它的真身🤭 食落發現這個牛味再重一點,而且口感較軟身,滋味十足。而賣相扁身的這個漢堡配料也不少,除了芝士和牛,還有黑松露醬、磨菇、煎蛋、日式芝麻沙律,用的是青豆苗,草青味較重,帶來清新味覺。

2020-06-23
2020-06-26 25 瀏覽
見呢排疫情冇咁緊張終於可以出下街食野今次食下burger其他不嬲都有去開burgerman貪佢大件夾抵食而且交通方便坐地鐵去深水埗站步行三分鐘就到食完仲可以去行下黃金睇下野我好鍾意佢個開放式廚房整緊咩野食都一目了然衛生有保證老公叫左至尊漢堡加薯條餐 塊漢堡好厚肉 咬落好嫩滑仲好重牛味添呀中間仲有好多蔬菜成個包好厚好高呀而我就叫左漁夫之堡 魚柳好大塊呀炸到外脆內嫩雖然感覺熱氣 但我真係忍唔住呀成塊食曬呀佢個田園沙律好清新岩岩好balance 返冇咁熱氣👍🏿👍🏿
見呢排疫情冇咁緊張

成塊食曬呀
佢個田園沙律好清新
岩岩好balance 返冇咁熱氣👍🏿👍🏿

2020-06-26 9 瀏覽
位於深水埗的『Burgerman』 佢地出名#Handmade #burger聽聞佢地個意粉都幾好味 尤其係肉醬意粉 〔期間限定〕 所以我今次無試到🥺黑松露和牛漢堡 $98 加炒蛋 $8 配套餐 $20肉汁豐富🥰切開漢堡嘅時候啲汁流晒出嚟🤤增加左食慾食落都好juicy💦黑松露醬味道都好唔錯 唔會比和牛的香味掩蓋哂加埋隻流心蛋💕一切落去就feel到好有心咁去整 味道幾夾到薯條的部分 係香脆乾身又唔油膩 加埋有少少的秘製粉 食落超match😻 和牛漢堡 $78 加炒蛋 $8 呢個係平價之選👍🏻 同黑松露和牛漢堡分別唔大 肉汁都非常豐富💋而且店家為咗唔好太過單調 喺上面加咗啲脆脆👅不得不提 個芝士係可以拉到絲🥳仲有個包 都好有心思炸到外脆內軟 有啲似豬仔包 超好食🤤水牛雞翼 $38個人覺得雞翼麻麻,除非你好鍾意食雞翼,如果唔係可以唔使叫!P.S 身為吃貨的我,有個小tips同大家分享這個小店子只收現金,要同女朋友去食的男士 記得要㩒錢先😉

黑松露和牛漢堡 $98 加炒蛋 $8 配套餐 $20
肉汁豐富🥰切開漢堡嘅時候啲汁流晒出嚟🤤增加左食慾
加埋隻流心蛋💕一切落去就feel到好有心咁去整 味道幾夾

和牛漢堡 $78 加炒蛋 $8
而且店家為咗唔好太過單調 喺上面加咗啲脆脆👅
不得不提 個芝士係可以拉到絲🥳
仲有個包 都好有心思炸到外脆內軟 有啲似豬仔包 超好食🤤

水牛雞翼 $38
個人覺得雞翼麻麻,除非你好鍾意食雞翼,如果唔係可以唔使叫!

P.S 身為吃貨的我,有個小tips同大家分享
這個小店子只收現金,要同女朋友去食的男士 記得要㩒錢先😉
  • 黑松露和牛漢堡
2020-06-23 15 瀏覽
雖然鋪面唔大但因為出面唔係大馬路亦唔太人來人往我就一個人食 坐bar枱我覺得都幾chill本身我喺菇burger同漁夫之堡之間決擇不下燒大菇漢堡其實我之前食過就係覺得好食好香之餘 又唔會太heavy 之後可以再食得落啲小食但一場唻到我又想試吓其他包小朋友才做選擇我就揀漁夫包之後再加$20夾個燒菇落去魚柳真係同食開嘅魚柳bell有分別架魚柳新鮮起上唻 個醬就自然唔洗咁濃芝士香啲生菜新鮮啲 加加埋埋即刻已經好唔同逢見餐廳水牛城雞翼我都會試因為每間餐廳都有唔同recipe個味都唔同呢間就整得幾開胃炸得幾脆咁

雖然鋪面唔大

因為每間餐廳都有唔同recipe
個味都唔同
呢間就整得幾開胃炸得幾脆咁
2020-06-20 9 瀏覽
收工同左老公去公司附近食野一見到餐牌就比至尊漢堡吸引住因為佢份量係好大2塊大大既漢堡扒係手打漢堡好多肉汁,手打既漢堡好鬆軟好有牛味 好香是極高水準啊手打漢堡就係唔同一般既漢堡仲有厚厚既蛋中間仲有夾蕃茄同埋菜另到佢更加有鮮味煙肉中和返知漢堡包所有味道都剛剛好唔會淨係得一種味道好突出食得出每種材料既味道另外 薯條都有驚喜老公話係連皮薯條係高質薯片 唔係普通出面既粗薯外脆內軟我老公會讚既薯條真係唔多堂食係立食的無座位不過就好貼心放曬紙巾同手套快快食完晚餐仲可以行街
收工同左老公去公司附近食野

一見到餐牌就比至尊漢堡吸引住
因為佢份量係好大

2塊大大既漢堡扒
係手打漢堡
好多肉汁,手打既漢堡好鬆軟
好有牛味 好香

不過就好貼心

放曬紙巾同手套
快快食完晚餐仲可以行街
2020-06-19 5 瀏覽
Bookmark左好耐嘅burger,今次黎深水埗分店,入面都幾細下,店內只有幾個座位,見到啲客都係買外賣多,等我今日黎個速戰速決快食burger先🤣..⚠️加$20 combo 薯格/薯條/沙律同罐裝汽水.◾️至尊漢堡 • $90一早睇定呢個咁豐富嘅配搭,所以已經諗左係佢😹有雙層安格斯牛肉漢堡🤤🤤、煙肉、雙層芝士、煎蛋、蘑菇、炒香洋蔥、蕃茄,牛肉漢堡只有簡單調味,能夠食到最原本嘅牛肉味,肉質厚實唔會鬆散,炒過嘅洋蔥帶出左佢嘅甜味同香味,加上半熔狀態嘅芝士,令成個burger更加香濃,咁厚嘅burger 想一啖食晒所有配料都有啲難道!薯格炸得非常酥脆,唔係油淋淋果啲,份量多到完全食唔晒😱食完真係超級大滿足🥰​
⚠️加$20 combo 薯格/薯條/沙律同罐裝汽水
◾️至尊漢堡 • $90
2020-06-18 14 瀏覽
朋友日講夜講好好味既Burger Man ,今日我終於有機會試到啦!仲要係黃店😍又有良心又高質既小店!Burgerman雖然舖位唔大,只有企位,但係係度企住食都舒服,因為一黎多數人都外賣走,自然有唔少空間比你慢慢食,佢仲有冷風機,一路食都好涼爽,呢度既配套都好足,有手套,又多紙巾,消毒用品都有,食得好舒服,有手套真係大大加分!真係方便好多~今次我叫左個$69水牛城雞扒漢堡,加$20升級做餐,有薯條,仲有餐飲,再加8蚊就有津路飲,埋單$100都唔洗,但味道就超正!!!正過好多200蚊件既漢堡😍水牛城雞肉漢堡,雞肉好滑,有口感,有彈性,加上水牛城醬,仲有芝士撞埋一齊,不得了!口感、味道一流!勁惹味,又多汁,真係好好味,超有驚喜,食到我都要加入我朋友既吹奏行列😂薯條即炸又連皮,又係好好味,超好味~好滿意既burger 店!😍

薯條即炸又連皮,又係好好味,超好味~

好滿意既burger 店!😍

深水埗呢間黃店burgerman真係每隔一排就好掛住,因為真係好味到令人回味,食親其他店既burger,就會拎burgerman出黎比較,始終都係burgerman正😂今次再黎burgerman,我又揀新既包食!今次揀左侯斯頓漢堡,好似都好吸引,再加20有沙律可樂飲~擺盤勁靚🤩好吸引~呢個漢堡好足料,外型勁厚,塊扒大大塊,食落勁多汁!牛味又香,仲有芝士隻味又好出,所有野加埋好惹味,呢度既漢保果然係唔會令人失望,勁好味~沙律都好大份~個醬係比較酸果種,不過我係唔怕酸既,所以都好岩我口味~一定會再再再幫襯!
深水埗呢間黃店burgerman真係每隔一排就好掛住,

擺盤勁靚🤩好吸引~

一定會再再再幫襯!
2020-06-16 16 瀏覽
幾日前和男友逛深水埗黃金廣場,經過面對大馬路的Burgerman,適逢晚餐時間,加上是黃店,晚餐毫不猶豫地選擇了這裏。小店麻雀雖小,不過如果想要堂食的話,還是可以在兩旁地的吧檯進食。店員熱情地向我們推薦和牛漢堡和黑松露和牛漢堡。想了想,最後點了光聽名稱便已經很有吸引力和牛漢堡,另外要一份丹麥藍芝士漢堡,再追加一份薯格和飲品變套餐。餐廳提供膠手套,衛生而且免卻了食完成隻手油膩的煩惱。一個是美國安格斯牛肉,另一個就是日本代表和牛,兩個口味相比,我個人覺得安格斯牛肉與藍芝士的配搭更勝一籌。藍芝士的鹹香配上肉香濃郁而且帶陣陣煙燻味的安格斯牛肉,更加入了番茄增加濕潤口感,非常不錯。和牛漢堡口感比安格斯牛肉牛香會來得更細膩,加入了豆苗,令味道多一份清新感。包塗了牛油煎香,令口感更香口。

餐廳提供膠手套,衛生而且免卻了食完成隻手油膩的煩惱。

覺得安格斯牛肉與藍芝士的配搭更勝一籌。