2023-12-17 416 瀏覽
係朋友介紹嘅食過好多次的確係要分享一下次次都係一樣水準佢嘅漢堡包真係冇得輸好Juicy嘅牛扒沙律菜又好番薯薯條都係一樣好出色今次就試吓洋蔥圈,我就覺得普通咗啲,但係都係好好食嘅反而番薯薯條,我覺得好甜呀好好食囉,唔會好似啲人咁朔晒油平時食通常都係平日嘅lunch抵食好多假期就貴少少啦,因為始終冇餐但係都會一直支持,因為好食次次都係攞走其實堂食都OK 㗎,環境舒服乾淨值得推薦,不過認識我嘅朋友我都已經分享晒😆
係朋友介紹嘅食過好多次
的確係要分享一下
次次都係一樣水準
佢嘅漢堡包真係冇得輸好Juicy嘅牛扒
沙律菜又好番薯薯條都係一樣好出色
今次就試吓洋蔥圈,我就覺得普通咗啲,但係都係好好食嘅
反而番薯薯條,我覺得好甜呀好好食囉,唔會好似啲人咁朔晒油
平時食通常都係平日嘅lunch抵食好多
假期就貴少少啦,因為始終冇餐
但係都會一直支持,因為好食次次都係攞走
其實堂食都OK 㗎,環境舒服乾淨
值得推薦,不過認識我嘅朋友我都已經分享晒😆
2023-12-16
2023-08-16 551 瀏覽
I have bought 2 burger sets which cost me $184. However it's worse than a McDonalds hamburger. The taste was brend and even the meat was not good too. I don't know why, but it seems totally different with last time. It just one to two months before, how come the change was so huge. It just take away food, no service can be received. Overall its not worth to buy anymore. Not next time for me.
2023-08-16
2023-07-06 341 瀏覽
📍 Burgerman (埃華街) (大角咀)大角咀埃華街95-97號地下C號舖和牛漢堡 $88和牛漢堡扒juicy,厚度適中,面層有薄薄的芝士🧀🧀中間有新鮮小菜苗,同即炸脆條,口感豐富❣️值得一讚漢堡包皮鬆脆,整體好食 7.2/10連皮粗薯條 跟餐加$22薯條炸得幾香脆,中間係實心既薯仔,熱辣辣好味 7.1/10水牛城雞肉漢堡 $63藍芝士醬偏鹹香,中層有煙肉雞肉,雞肉口感吾算好嫩,🍔整體普通 6.6/10炸黃金拉絲芝士條 $40芝士條極拉絲,配酸甜沙律醬🍽,芝士條正常但個醬幾好味 6.9/10
📍 Burgerman (埃華街) (大角咀)
大角咀埃華街95-97號地下C號舖

和牛漢堡 $88

連皮粗薯條 跟餐加$22
薯條炸得幾香脆,中間係實心既薯仔,熱辣辣好味 7.1/10

水牛城雞肉漢堡 $63

炸黃金拉絲芝士條 $40

2023-07-05 223 瀏覽
☃️鵝肝和牛漢堡🍔鵝肝煎得外脆內軟,夾埋一齊食唔係好食到鵝肝味,但加左鵝肝成件事昇華左,牛肉夠juicy仲幾厚身,不錯喔~☃️和牛漢堡🍔個醬汁好特別,用日式焙燒芝麻醬😛 120日既草飼和牛,肉質特別嫩滑☃️配菜有沙律同薯格揀左各一,沙律菜新鮮,薯格外脆內軟🥰

鵝肝和牛漢堡🍔

和牛漢堡🍔

配菜有沙律同薯格
揀左各一,沙律菜新鮮,薯格外脆內軟🥰

2023-05-08 224 瀏覽
位於大角咀既burger小店🍔🍟經過見到又餓餓地就入去食😂店舖都坐得舒服 麻雀雖小 五臟俱全🔥💛漁夫之堡💲6️⃣6️⃣💛💲2️⃣2️⃣沙拉 & 飲品(加購價)魚柳好脆🔥加左沙拉醬 入面有蕃茄、生菜、洋蔥🧅食完唔太劑~幾清新跟餐沙拉係新鮮蔬菜🥬粟米🌽青瓜🥒蕃茄仔🍅💛丹麥藍芝士漢堡💲7️⃣7️⃣💛洋蔥圈&飲品💲3️⃣3️⃣(加購價)入面有蕃茄、牛肉漢堡、藍芝士🍔牛肉煎得好香 多汁又夠厚包皮一樣焗到脆卜卜💙💙洋蔥圈有少少硬 不過幾香口🤭🤭

位於大角咀既burger小店🍔🍟

經過見到又餓餓地就入去食😂

店舖都坐得舒服 麻雀雖小 五臟俱全🔥

💛漁夫之堡💲6️⃣6️⃣
💛💲2️⃣2️⃣沙拉 & 飲品(加購價)
魚柳好脆🔥加左沙拉醬
入面有蕃茄、生菜、洋蔥🧅
食完唔太劑~幾清新
跟餐沙拉係新鮮蔬菜🥬粟米🌽青瓜🥒蕃茄仔🍅

💛丹麥藍芝士漢堡💲7️⃣7️⃣
💛洋蔥圈&飲品💲3️⃣3️⃣(加購價)
入面有蕃茄、牛肉漢堡、藍芝士🍔
牛肉煎得好香 多汁又夠厚
包皮一樣焗到脆卜卜💙💙
洋蔥圈有少少硬 不過幾香口🤭🤭

2023-05-08 874 瀏覽
大角咀出名多餐廳,那晚剛巧在附近,便四處逛逛有什麼美食作晚餐,路過看到豐富美式漢堡只需親民價,便吸引了男朋友與我試試紅磚牆、霓虹燈及高櫈設計有美式街頭工業風,帶有隨意粗獷感,雖說隨意,但值得稱讚枱櫈乾爽,沒有食物殘渣及不覺得黏立。餐具醬料自助自取展隨意,餐具除了有刀叉外,貼心地有手套提供,醬汁則有茄汁、辣椒仔、鹽及胡椒粉的簡單選擇。店鋪有15款漢堡,有雞、牛、豬、魚、海鮮、素堡選擇,還採用鵝肝、黑松露、和牛等貴價食材配搭,轉套餐附有薯條/薯格/田園沙律及罐裝可樂,指定配料可加錢添加漢堡扒肉質出奇地腍如蒸肉蓉,吃下肚子裡如一陣風,飽肚感甚低,所以肉汁不太顯著,而且調味或醃料清淡,整體牛肉漢堡扒口感、肉質、味道欠缺。藍芝士發酵鹹香十分突出,突出至覆蓋其他食材味道,令淡然牛肉味隨之消失,只有稍稍煙肉及洋蔥味,選用帶莖生菜增加口感,而且青菜味出眾所以不覺油膩,最愛包面與底烘過外脆內腍車打芝士較藍芝士少了濃郁發酵,單純鹹香突出,令肉味稍出。套餐選擇了田園沙律及薯條,沙律翠綠完整,爽口滿新,伴隨沙律醬及粟米,薯條雖不是波浪紋薯條,但勝在粗身薯仔足夠,沾蕃茄汁一流,推介自製特色蕃茄汁,就是茄汁加辣椒

丹麥藍芝士漢堡

招牌芝士漢堡

車打芝士較藍芝士少了濃郁發酵,單純鹹香突出,令肉味稍出。
套餐選擇了田園沙律及薯條,沙律翠綠完整,爽口滿新,伴隨沙律醬及粟米,薯條雖不是波浪紋薯條,但勝在粗身薯仔足夠,沾蕃茄汁一流,推介自製特色蕃茄汁,就是茄汁加辣椒仔及少許胡椒粉,酸酸辣辣頗開胃降膩。
2023-04-13
丹麥藍芝士漢堡
2023-05-07 83 瀏覽
愛吃漢堡包🍔,每次經過大角嘴的burgerman 都會忍不住被美式漢堡🍔小店裝潢和香噴噴的漢堡味吸引住🤩。1.BBQ經典牛堡🍔 $80(話明經典,有出色厚身牛肉同煙肉🥓,仲有秘制燒烤汁,味道經典不過的出色好味😋)2.丹麥🇩🇰藍芝士🧀️漢堡🍔 $77(藍芝士🧀️其實係我對芝士定義最愛,就是愛果陣臭臭的芝士味,所以必食藍芝士的我,也必食這款丹麥🇩🇰藍芝士漢堡🍔另外➕$22 就可以係套餐,今次點了薯條🍟同沙拉🥗,包埋飲品🥤實屬簡單而隆重的一個晚餐,也食得滋味十足。
2023-04-27
2023-05-01 461 瀏覽
大角咀舊區本身就已經有唔少選擇平時比較少踏足 放假去就一流呢間舖頭雖然好的骰但都五臟俱全 可堂食可外賣而且冷氣好強勁🌬️冇門都唔怕熱🤭黄金海堡 $103 🙆🏿‍♀️呢個係自家製墨魚蝦寶喺餐牌見到已經無法抗拒佢兩層包都有烘過咬落去好脆口 又唔會乾爭爭 呢個抵讚墨魚蝦堡有一定厚度炸完之後都好爽口彈牙充滿墨魚嘅香 加上蝦肉更加有層次感另外呢個包係用芥末蛋黃醬唔會搶咗主角嘅味👍🏿燒菠蘿雞腿漢堡 $72 🙆🏿‍♀️由菠蘿到芝士到炸雞髀到番茄到生菜厚到一個點 比黃金海堡更甚甚至要壓扁個包先可以一啖食到😂蜜糖芥末醬好夾 好香 甜甜哋菠蘿甜甜酸酸 又唔會燒到好乾炸雞髀外脆內嫩 而且好juicy再加埋番茄同生菜 中和返個口感亦都可以解一解炸嘢嘅油膩感整體嚟講 成個包到好夾😋Double芝士 +$9@轉套餐加配 $22@(配有皮薯條、薯格或田園沙律 + 罐裝汽水)薯格 🙆🏿‍♀️夠脆 亦唔會食到成口油田園沙律 🙆🏿‍♀️有青瓜有沙律菜 好清新但同時又有唔少醬汁 好鬼邪惡但就好易入口無糖雪碧低糖蜂糖綠茶加分欄⭕️ 貼心❎ 加一服務費✅ 有手套
大角咀舊區本身就已經有唔少選擇
亦都可以解一解炸嘢嘅油膩感
整體嚟講 成個包到好夾😋

Double芝士 +$9@
轉套餐加配 $22@
(配有皮薯條、薯格或田園沙律 + 罐裝汽水)
薯格 🙆🏿‍♀️

❎ 加一服務費
✅ 有手套
2023-04-23
2023-04-30 100 瀏覽
🍔Burgerman 算係我最喜歡食的漢堡包店鋪之一。今日重回大角咀的老家,見到他更換了新的菜單,於是就跟朋友👫外賣了三個回家吃,男子就是多吃😎🐂黑松露醬和牛漢堡牛肉好有厚度、而且十分juicy 咬開之後流出不少肉汁,配上黑松露醬很惹味🤓🧀藍芝士鹹鹹的藍芝士,別有一番風味,而且價錢親民🐟炸魚柳魚柳也是揸得很香脆,炸東西的粉不是很厚的那一款,可以說是外脆內軟🍟薯格——薯格炸得非常之香脆!而且份量不少🧅洋蔥圈——香脆、配上蛋黃醬很滋味🥗沙律——份量很多、有青瓜粒🥒 粟米粒🌽 沙律菜多、加沙律醬很清爽之外也有味道

🐂黑松露醬和牛漢堡
牛肉好有厚度、而且十分juicy
咬開之後流出不少肉汁,配上黑松露醬很惹味🤓

🧀藍芝士
鹹鹹的藍芝士,別有一番風味,而且價錢親民
🐟炸魚柳

🍟薯格——薯格炸得非常之香脆!而且份量不少

🧅洋蔥圈——香脆、配上蛋黃醬很滋味

2023-04-30
2023-04-23 333 瀏覽
依家呢d天氣好好訓,訓到自然醒就約朋友出去食晏,唔想去太多人既地方,思來想去都係去大角咀,感覺上係無甘多人hahaha,諗完去邊又要諗食咩好,行哂成條街見有間burger店唔錯就決定入去食~.丹麥藍芝士漢堡 $77 (+22 配薯條/薯格/沙律及汽水)Burger入面有煙肉🥓,牛肉漢堡,蕃茄🍅,生菜🥬,紅洋蔥同主角藍芝士。麵包烘過微脆,牛肉漢堡juicy ,藍芝士 芝士味道濃郁配上煙肉有咸香味,鐘意食芝士我推薦食呢款!呢一款我配左薯格,薯格熱辣辣脆卜卜,好食.黃金海堡 $103 (+22 配薯條/薯格/沙律及汽水)Burger 入面有自家制墨魚蝦堡,生菜🥬,蕃茄🍅,再配上芥末蛋黃醬。墨魚蝦堡外表香脆炸粉唔會太厚食落彈牙,配埋芥末蛋黃醬好夾,但由於太厚一啖咬唔哂要分開食😂餐廳好貼心準備左手套方便食客,唔洗整污糟手。呢款就配左沙律,沙律菜新鮮而且份量十足,加上青瓜,粟米🌽,車厘茄好清新,唔鐘意食炸物既朋友可以揀沙律🥗.餐廳仲有好多款burger都好吸引,下次再試埋其他味(´▽`)

丹麥藍芝士漢堡 $77
(+22 配薯條/薯格/沙律及汽水)
呢一款我配左薯格,薯格熱辣辣脆卜卜,好食

黃金海堡 $103
(+22 配薯條/薯格/沙律及汽水)

2023-04-21 81 瀏覽
Burgerman嚟到好多好野食嘅大角咀,今次試呢間漢堡包店,雖然坐位唔多,不過環境幾有特色,食物仲好好食添。至尊漢堡($115)漢堡非常足料,口細啲一啖都食唔哂,除咗有兩層厚身漢堡肉之外,配料仲有煙肉、蛋、蕃茄、芝士、炒蘑菇絲同洋蔥絲,肉味好濃好食,一路咬一路爆肉汁,完全唔乾,另外加$22跟汽水同小食,分別有有皮薯條、薯格或沙律。我哋揀嘅沙律就味道正常,都算大份。和牛漢堡($88)牛肉用上草飼牛,肉味同口感都好出色,面包亦都有烘過,包入面仲配上炸洋蔥絲,口感更有層次,日式芝麻醬汁同個包都幾夾。額外加$37配汽水同小食,分別有得揀返蕃薯條、洋蔥圈同肉醬薯條,我哋就揀咗蕃薯條。蕃薯條炸得啱啱好同埋幾甜。
Burgerman

至尊漢堡($115)

和牛漢堡($88)
知道呢間食漢堡好出名,去開呢頭,所以特登嚟食。入到餐廳,牆身以紅色磚鋪砌,播住輕快嘅英文歌,感覺好relax😊。有好多唔同嘅漢堡包餐、意粉揀選‼️我地叫咗❤️鵝肝和牛漢堡$155食漢堡包,最怕啲牛肉乾爭爭,但係呢個漢堡牛肉有就唔同,草飼和牛煎到金黃色,脆脆地,銷住入邊嘅肉汁,好正👍。最特別就係最頂層有一塊又厚又大嘅甘草鵝肝。鵝肝以特別煎法配雙層芝士,鎖住鵝肝嘅肉汁。夾埋黑醋醬,蕃茄及生菜一齊食,又脆口,又多肉汁,無得頂😍完美組合設置、美國享受😎❤️黑松露蘑菇意粉好濃味嘅黑松露蘑菇醬配意粉,好味😋❤️脆炸黃金拉斯芝士條 $40/4pcs咬落去好脆口,咬完後有芝士拉絲,配埋沙律醬一齊食,好特別👍
知道呢間食漢堡好出名,去開呢頭,所以特登嚟食。

我地叫咗

❤️鵝肝和牛漢堡$155

完美組合設置、美國享受😎

❤️黑松露蘑菇意粉
好濃味嘅黑松露蘑菇醬配意粉,好味😋

❤️脆炸黃金拉斯芝士條 $40/4pcs
咬落去好脆口,咬完後有芝士拉絲,配埋沙律醬一齊食,好特別👍
美國
美式
2023-04-20
美國
美式
  • 鵝肝和牛漢堡
  • 脆炸黃金芝士條
2023-04-17 55 瀏覽
呢間burgershop一直都人氣好高,並冇佢嘅賣點,除咗好american style 之外,呢到質素真係好高!尤其for外賣店!最怕d burger 同fries拎到返去出晒水,但呢間試過幾次都keep到脆。今日經過竟然冇人排隊,所以快快手決定叫。平時叫開招牌芝士漢堡 $68,牛肉patty超濃牛味,包都外脆內軟,basic得來要喺香港搵到呢啲質素,真係唔簡單,當然就+$22跟餐加埋有皮薯條同汽水啦。另外第一次叫個燒菠蘿雞腿漢堡 $72,雞腿炸過,不過絕對唔會太乾,有啲甜甜地,真係勁好食,加埋個honey mustard醬汁,超好食,以後應該都一定會叫呢個,太好食!呢個包結果都+$22跟餐但要左田園沙律及汽水。田園沙律d菜好新鮮,冇苦味。

🔺食物🔸 招牌芝士漢堡 $68肉質厚實 肉味幾juicy😍 配 濃厚車打芝士配上濃郁清新番茄厚片 蕃茄酸甜味幾醒胃另再加新鮮生菜 大大減低油膩感❤️perfect.🔸 丹麥藍芝士漢堡 $77***特別之選***第一次食到芝士漢堡✅採用左丹麥藍芝士芝士質地柔軟 出奇地同 漢堡吻合 👍味道唔會太鹹 另配脆薄煙肉🥓紅洋蔥🧅.---漢堡另加錢可升級為套餐---$22 ✅有皮薯條/薯格/田園沙律及汽水$37✅配蕃薯條/洋蔥圈/肉醬薯條及汽水*另外如menu上漢堡內配料唔夠滿足到你既邪惡內心,可另加錢再升級加配😍😍➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖自私評分:🌕🌕🌕🌕🌗自私評論:大角咀一般都比較多住宅,所以見啲餐廳既類型都唔多,但竟然比我見到間美式漢堡小店🤪 食肉獸既我當然要trytry佢👉🏻果然不出所料,餐廳不論主食定配菜,都睇出廚師落足心機既位🤤 見到佢地即叫即製,熱辣辣上枱😍超正❤️ 枱上亦有手套,咁就唔驚整污糟隻手😚😚 超級細心 下次試下第二隻款先~~➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
🔺食物

• 招牌芝士漢堡
  • 薯格
  • 田園沙律
  • 丹麥藍芝士漢堡
大角咀埃華街真係好多嘢食 仲開到好夜添中日臺邊爐乜都有 我通常都會幫襯呢一間感覺裝修美式有質素嘅漢堡包餐廳 Burgermna 真係細世一嚟, 選擇好多感覺好chill咁坐喺度食個漢堡包聽下音樂真係幾過癮 店鋪不大但有好多卡位坐 好多嘅口味道源源不絕多款選擇今日試咗個特級 黑松露和牛漢堡 裏面有秘製黑松露配香煎草字120日和牛漢堡扒 煎蛋 日式陪燒芝麻醬不會油膩 感覺都健康嘅可以用即棄膠手套用兩隻手嚟食 以免食到塊面好污糟溫室豆苗食落幾健康又高級. 因為有豆苗同埋黑松露唔會太過覺得油膩 而且個包好易入口食完 唔會覺得好滯 跟餐可以加薯條同嘢飲我就揀咗個維他綠茶 每次你都要食嘢都覺得好開心感覺好放鬆 好美式好似去咗外國 輕鬆visit 近地鐵站地鐵方便我真係會成日, encore

今日試咗個特級