2020-10-20 619 瀏覽
放工去買漢堡,門面唔大,有少量位置提供堂食叫左兩個套餐經典牛肉芝士漢堡配炸雞翼加汽水牛肉喺自家手工製,好似都幾吸引,每次食唔同餐廳嘅漢堡,都會試餐廳經典款先影相技術有啲差,影唔到塊牛肉同芝士🙈,不過見到有好多菜喺個包到因為外賣拎到番屋企唔算好熱,味道都正常,牛肉味唔算好突出同唔算好Juicy如麵包可再烘耐少少應該會更好本身以為有四隻雞翼,原來喺將雞翼一分為二😂,咁樣容易咬,幾方便食。雞翼份量少左啲芝士原隻軟殼蟹漢堡炸芝士煙肉薯條加汽水另一個就喺軟殼蟹漢堡,入面仲夾住完塊蕃茄加太陽蛋同生菜好足料,軟殼蟹有少腥外賣焗咗一陣薯條淋身咗啲,不過芝士配煙肉喺絕配整體價錢味道都正常,可以做得更好!
放工去買漢堡,門面唔大,有少量位置提供堂食

叫左兩個套餐

經典牛肉芝士漢堡配炸雞翼加汽水
經典牛肉芝士漢堡

如麵包可再烘耐少少應該會更好

芝士原隻軟殼蟹漢堡炸芝士煙肉薯條加汽水
芝士原隻軟殼蟹漢堡

另一個就喺軟殼蟹漢堡,入面仲夾住完塊蕃茄加太陽蛋同生菜
好足料,軟殼蟹有少腥
外賣焗咗一陣薯條淋身咗啲,不過芝士配煙肉喺絕配

整體價錢味道都正常,可以做得更好!
經典牛肉芝士漢堡
芝士原隻軟殼蟹漢堡
今日同男朋友黎到元朗搵好野食 咁岩見到大街上既Burger B既主打漢堡有我最愛既黑松露汁🤤咁就兩個人入去試下先~一坐落高枱 我地就叫左個#黑松露芝士漢堡✅($49)黑松露汁好多 視覺效果好強🥴個包都高身足料既 就咁睇以價錢黎講cp值幾唔錯!但係‼️❎食落去黑松露汁唔夠濃 比較水汪汪 食得出唔係自制 應該係市面買到既款式💢❎牛肉肉質唔係好靚 大大舊但係唔夠水潤 食落喉嚨唔c服😿❎包皮屬於脆身質地 唔係我鐘情既美式軟包😥好似食緊豬仔包咁 好乾身😑😑呢點係我最唔鐘意呢個#黑松露芝士漢堡 係佢地主打既漢堡 但係質素只屬一般 回頭既話有機會食佢既軟殼蟹漢堡 但係期望都唔會太高啦〽️

一坐落高枱 我地就叫左個#黑松露芝士漢堡

❎牛肉肉質唔係好靚 大大舊但係唔夠水潤 食落喉嚨唔c服😿

Lunch hour經過元朗,見Burger B入面坐滿食客,外面又有人等外賣,心諗應該味道唔錯先咁受歡迎吧😂所以就入去試試啦💃🏻🍔黑松露芝士牛肉漢堡 ($49)48蚊食黑松露,當然對佢唔會期望太多啦😂果然黑松露味道係唔夠濃,汁亦都偏少,芝士味亦偏淡,令成個漢堡質感偏乾🤭配料種類都比較單調,漢堡牛味都唔夠出😭可以話成個漢堡味道都太淡唔夠足料⚠️🍔洋蔥圈 (跟餐加$15)有少少炸過龍,粉漿都偏厚,而且無印乾哂啲油,令成份洋蔥圈都充滿油膩嘅感覺🧅有待改善🍔菠蘿烤雞堡 ($39)超抵食‼️同芝士牛漢堡相比,呢款相對juicy💦雞扒用炸嘅烹調方法,炸得香脆不過帶少少偏乾🤨不過配上大片菠蘿同醬汁,有令成件事清新左,減少油膩感,尚算可以〰️〰️🍔炸雞翼 (跟餐加$20)令人失望嘅小食😢同樣出現炸過龍嘅問題,而且好乾令到雞肉都變得偏柴😑調味亦都唔夠,唔建議叫⚠️整體嚟講,以呢個質素其實都對得住呢個價錢,因為真係幾抵食🤔但對我嚟講,我就未必會再食多次啦,寧願比多啲錢食高質啲嘅漢堡了🤗

黑松露芝士牛肉漢堡

🍔黑松露芝士牛肉漢堡 ($49)

🍔洋蔥圈 (跟餐加$15)

菠蘿烤雞堡

🍔菠蘿烤雞堡 ($39)

🍔炸雞翼 (跟餐加$20)

2020-08-17 225 瀏覽
星期日同老婆去元朗千色店,經過附近的一間漢堡包店,見到門口餐牌食品不是太貴,價錢合理,入店堂食作為下午茶。我地每人叫了一個包,在等待堂食的時候,店員也要處理外賣訂單,不過漢堡包及熱狗很快就已處理好,味道不錯!👍

芝士肉醬熱狗
2020-08-16
10 分鐘 (堂食)
芝士肉醬熱狗
2020-08-08 198 瀏覽
1)冇感情漢堡包🍔,漢堡包皮好凍冇煎過2)外賣遺失左肉醬薯條3)打電話一直聯絡沒有辦法打通4)芥末番茄熱狗🌭️,整個熱狗充滿醬汁,熱狗腸沒有煎香5)小食炸雞塊,冷冷的沒有查香唔會再有下次光顧
1)冇感情漢堡包🍔,漢堡包皮好凍冇煎過
2)外賣遺失左肉醬薯條
3)打電話一直聯絡沒有辦法打通
4)芥末番茄熱狗🌭️,整個熱狗充滿醬汁,熱狗腸沒有煎香
5)小食炸雞塊,冷冷的沒有查香
唔會再有下次光顧
2020-08-08
30 分鐘 (外賣自取)
2020-07-19 265 瀏覽
🏹芝士軟殼蟹漢堡+ 薯條+ 汽水🏹隻軟殼蟹🦀係無想像中咁大隻😕不過炸得好香好脆, 仲有配埋太陽蛋🍳係入面味道方面有蟹味再加埋個醬都唔錯😌😌😌咬啲酱流出黎😍😍😍薯條🍟不過不失炸得外脆又內軟呢個餐對大食少少既你/男仔都應該夠食咖😉😉
🏹芝士軟殼蟹漢堡+ 薯條+ 汽水🏹
味道方面有蟹味再加埋個醬都唔錯😌😌😌咬啲酱流出黎😍😍😍
薯條🍟不過不失炸得外脆又內軟
呢個餐對大食少少既你/男仔都應該夠食咖😉😉
芝士軟殼蟹漢堡
外賣自取
2020-04-28 602 瀏覽
話說今日想食burger 就隨手揀咗呢間burger b 試一試,甘我就叫左牛肉芝蛋堡同芝士原隻軟殼蟹漢堡加左洋蔥圈同埋芝士煙肉薯條。佢個牛肉芝士蛋漢堡唔錯 中間舊肉夠大夠juicy 而且味道幾好😋至於嗰個芝士軟殼蟹漢堡就有小小失望,因為佢張圖見到好大隻軟殼蟹點知出到嚟個漢堡隻軟殼蟹冇想像中咁大舊😕雖然係細隻咗啲不過個漢堡都好重軟殼蟹嘅味道加埋d 醬食落都唔錯😌佢個洋蔥圈炸得夠脆而個薯條都算重芝士味 總括而言味道就算唔錯可以一試👍🏾價錢方面我就覺得可以接受唔算好貴!
外賣自取
2020-03-24 373 瀏覽
尼間舖,我食過兩次,兩次都係好失望。第一次黎,係食菠蘿牛肉漢堡。見到食評大讚尼度d Burger好好味,但係食完一次已經超失望,跟住就諗會唔會因為唔係招牌,所以麻麻?點知第二次一樣,好失望。。第一次光顧。菠蘿牛肉漢堡+洋蔥圈。~洋蔥圈~粉太厚炸過龍,賣相好靚,但係真係好硬,好厚粉,完全唔好食,食左幾舊已經食唔到。。。~菠蘿牛肉漢堡~芝士無味,牛肉漢堡厚有汁但係香料味太濃完全食唔到牛味(香料味濃但係絕對唔夠鹹)個包有烘過,不過都係比d濕既菜整到濕曬。整體:個包絕對唔乾,但係d水份只係黎至菠蘿同菜而唔係爆牛味既肉汁。//第二次光顧。黑松露芝士牛肉漢堡+芝士煙肉薯條。~芝士煙肉薯條~芝士雖然唔太濃不過都還好,起碼食到芝士味。煙肉碎夠香,完全昇華曬成個薯條。最值得讚既係個薯條,炸得啱啱好,乾身、唔油、唔會太硬,酥脆好香!食得出有花心機炸!~黑松露芝士牛肉漢堡~買之前我問過店員可唔可以多醬,佢話要加$3,個人覺得黑松露醬要加錢都合理既。不過最後都係無加,想知道佢正常既係點。果然不出所料,d醬少到喊,手掌咁大既包,得1/4個包既醬,睇相睇賣相d汁好似多到漏,但係其實d醬正係係個個位有,後面睇唔到既

尼間舖,我食過兩次,兩次都係好失望。

第一次光顧
。菠蘿牛肉漢堡+洋蔥圈。
~洋蔥圈~

~菠蘿牛肉漢堡~
個包有烘過,不過都係比d濕既菜整到濕曬。
第二次光顧
。黑松露芝士牛肉漢堡+芝士煙肉薯條。
~芝士煙肉薯條~

~黑松露芝士牛肉漢堡~
果然不出所料,d醬少到喊,手掌咁大既包,得1/4個包既醬,睇相睇賣相d汁好似多到漏,但係其實d醬正係係個個位有,後面睇唔到既位係無。
同之前個包問題大致一樣,無芝士味、無牛味、香料味太重、唔夠鹹、菜太濕、個包濕曬。
整體:好難食。。

講真,尼個價錢唔貴,但係絕對唔應該係尼種貨色。我知唔應該攞佢同Shake Shack比,但係就算攞佢同M記 Mos Burger比,都係好難食。不過見到店員咁用心去整又唔應該講太狠。
如果大家真係去試,推薦大家去試煙肉芝士薯條,至於包。。Ummm 自己選擇吧
黑松露芝士牛肉漢堡
2020-03-22
15 分鐘 (堂食)
  • 煙肉芝士薯條
個all dat breakfast全日早餐,不知所謂,邊有人做生意整all day breakfast一半都係醬同菜,焗豆都慳翻比好少,香港style 的全日早餐都唔會咁唔抵,真心我地食完,好唔滿意,74hkd比碟碟頭飯一半size的菜我,如果您ecpect有repeating customer ,請您地改善下做食物態度,唔好當元朗d客lulu啦。
2020-02-24
30 分鐘 (外賣送餐)
2019-06-02 2466 瀏覽
今日見有優惠,經典牛肉芝士堡免費送薯條汽水,平時要加15蚊,叫一客,另外叫一個黑松露芝士牛肉堡接近開放式廚房,見到煎漢堡扒及砌漢堡包過程。經典牛肉芝士堡配薯條:薯條即炸,香脆,但不特別,亦不算難食。牛肉漢堡不油膩,頗有口感,明顯是用刀剁碎牛肉而成,不是用碎肉機。有牛味但不特別濃,中規中矩。芝士味不濃,漢堡包片菜新鮮,醬料配搭合襯,整體不過不失黑松露芝士牛肉堡:基本上同經典牛肉芝士堡一樣,只是改用黑松露芝士醬,可惜黑松露味不濃,不特別不推蔫
接近開放式廚房,見到煎漢堡扒及砌漢堡包過程。
午餐
2019-06-02 1504 瀏覽
身為漢堡fans既我,係元朗教育路見到間新開既漢堡店,一於就係星期日既中午黎試下啦🤤🤤門口就貼左餐牌係到,未坐低前、經過門口都可以睇左餐牌睇下岩唔岩食先。其實店面唔大,只有8個坐位及外賣位,一望就見到櫃台。櫃台望入去就係半開放式既廚房,望落都乾淨企理👍🏻今日叫左個菠蘿雞堡😋雞扒係用炸的,炸得都香脆唔乾,咬落仲有肉汁流出黎,不過味道略偏咸😕好在有片超厚菠蘿,balance返炸雞扒既油膩👍🏻所以成個burger超厚超大份都清得曬👍🏻炸洋蔥圈就正正常常,炸漿厚左少少。成個餐加埋都係54蚊,都幾抵食👍🏻可再encore😜😜🤤🤤

菠蘿雞堡

菠蘿雞堡
2019-05-28 845 瀏覽
佢地出左新優惠 芝士軟殼蟹漢堡中間隻蟹 好大同好香🤪 愛上了哈哈一定要試⋯$58 送埋野飲 同 薯條 價性比算高 低食👍🏻個包入面好多汁 配埋太陽蛋 同 啲自家製芝士汁味道好夾上次食左個燒雞包,隻雞扒極大,依個都一定要試😍
佢地出左新優惠 芝士軟殼蟹漢堡
中間隻蟹 好大同好香🤪 愛上了哈哈
一定要試⋯$58 送埋野飲 同 薯條
價性比算高 低食👍🏻
個包入面好多汁
配埋太陽蛋 同 啲自家製芝士汁
味道好夾
上次食左個燒雞包,隻雞扒極大,
依個都一定要試😍
芝士軟殼蟹漢堡包
芝士軟殼蟹漢堡包
2019-05-11 741 瀏覽
行過見有間新野入去試下,職員話係即叫即整既,所以要等,都等左10幾分鐘,我唔食牛,佢地好似主力係做牛(漢堡當然主要係牛,廢話)D包好多款,睇到有d眼花,見我睇咁耐,職員都介紹左幾款無牛既比我,最後我叫左個軟殻蟹包,估佢唔到又幾好食,鬆脆又有蟹味,本身少少咸香同個醬好夾,個薯條都唔錯,外脆內軟有薯味,但女仔食份量多左一d,男士就可能好點店員有禮貌,好笑容又幾靚仔(重點錯),可以再去,下次想試下魚扒包
店員有禮貌,好笑容又幾靚仔(重點錯
),可以再去,下次想試下魚扒包
2019-05-09
10 分鐘 (堂食)
2019-05-09 731 瀏覽
今日行行下元朗見到呢間新開的burger 店見入面完全無人但又有少少肚餓就試下呢間新野近門口有自助醬汁而家做緊特價 不用加$15有個餐但看上一post先發現可能可以唔要薯條轉洋蔥圈or雞件我就試左上面呢個經典set takeaway需要少許時間等待等待中見到中間陸續亦有人進來買漢堡包裝得唔錯 但店員不會主動給茄汁 要詢問才有餐具就放在旁邊自取可以堂食 有少量椅子薯條食時尚暖 也小小脆口 如果堂食應該更好個牛堡好juice 仲好大份 中間的蔬菜也很新鮮但包著個包的紙不隔油 一路吃手上也油淋淋 最好找紙巾包一包才拿上手吃不過$42 食到juice牛堡
今日行行下元朗見到呢間新開的burger 店

薯條食時尚暖 也小小脆口 如果堂食應該更好

個牛堡好juice 仲好大份 中間的蔬菜也很新鮮
不過$42 食到juice牛堡
2019-05-09
15 分鐘 (外賣自取)
  • 經典牛肉漢堡
2019-05-05 433 瀏覽
餐廳環境簡約 但係紅磚牆就為餐廳加左好美式而又好文青既感覺 加上自助式既點餐 可以自己任攞醬料 加分🤤🤤!建議係枱底加返啲扣掛袋餐牌上面有好多唔同款既漢堡揀 仲有得加錢配薯條 雞塊 洋蔥圈 依家仲有新開張優惠!🤑今次就嗌左新開張優惠既$42兩set經典牛肉漢堡配雞塊同洋蔥圈 仲有罐裝汽水送 重點係150g既手打牛肉 牛肉味滿分 肉汁多到溜哂岀黎 加埋甜洋蔥 蕃茄 西生菜同滿瀉既芝士醬 😋😋😋$42呢個價真係抵到爛! 洋蔥圈同雞塊仲要係即叫即炸 唔會油淋淋!不過份量對男士來講應該就唔係好夠啦 要加啲小食 總括而言 就算佢無優惠價 佢都係性價比十分高既餐廳! 再加上優惠價 真係無得彈!🥳

經典牛肉🍔配洋蔥圈
經典牛肉🍔配雞塊