2022-09-23 230 瀏覽
早左收工又未夠鐘上興趣班,有d時間就搵下野食先,唔想食咁飽就搵到屯市入面既food count有漢堡專門店,就食漢堡啦,呢度比其他漢堡專門店優勝既地方就係food count多位坐,地方夠大又坐得舒服,一般漢堡專門小店都主力做外賣所以堂食坐位會較少。首先講講服務態度方面,睇返好多食評都話麻麻,我就企左係店前睇左幾分鐘餐牌,落單果位男員工都有略略介紹下佢地d餐,又話d牛肉係手打既,到落單過程都無乜問題,服務態度可能都有所改善,我覺得都還好啦。至尊漢burga由於唔想食太飽,而食漢堡最重要既就係漢堡扒,所以今日選擇左最基本既至尊漢堡,配料有芝士,生菜同蕃茄,先講講個包烘得幾香脆,唔會烘過頭,口感幾好,漢堡扒就比較一般,唔算厚同煎得比較乾,咬落無肉汁,生菜就用沙律菜,幾新鮮幾爽口,醬汁無落好多唔太突出,芝士就似係d包裝芝士,無乜芝士味,成個包黎講有好有唔好,普通啦。另外跟餐加18蚊有汽水同薯條,如果轉蕃薯條或炸雞之類就再加多d,飲品轉特飲又加多d,我今日就試下普通薯條,飲品要雀巢檸檬茶,薯條就新鮮炸,好夠熱,用波浪薯條,感覺有d炸得太過火,比較乾身薯味比較弱,另外醬汁有4款4選1,分別有茄汁

至尊漢burga

至尊burga

另外跟餐加18蚊有汽水同薯條,如果轉蕃薯條或炸雞之類就再加多d,飲品轉特飲又加多d,我今日就試下普通薯條,飲品要雀巢檸檬茶,薯條就新鮮炸,好夠熱,用波浪薯條,感覺有d炸得太過火,比較乾身薯味比較弱,另外醬汁有4款4選1,分別有茄汁,超人醬(問店員話係蛋黃醬定咸蛋黃醬唔太記得),泰式辣醬同日式芥末醬,我就揀左日式芥末,芥末味都幾突出點薯條食都幾特別,唯獨係個薯條質素差少少。

全餐黎講食左76蚊,就呢個餐而言呢個質素黎講我覺得偏貴,不過都可以試下其他特色漢堡,蕃薯條見好多人讚下次可再試下,同埋始終係food count度環境都比較好d。

2022-09-03 142 瀏覽
首先第一 俾錢冇得用其他Payment Method第二喺冇其他人等嘅情況下出兩個餐用15分鐘 出餐超慢第三啲嘢食超級唔好食包好硬個包皮好硬 啲配菜好少 蕃茄薄到 刀工好犀利啲薯條又硬到咬唔郁 整體所有嘢食都好鹹唔該出餐前先試下嘢食啲 硬度啲溫度先啦全部人都Hea下Hea下咁建議食M記好過啲人嘅態度好差有個細路仔喺側邊行嚟行去咁細路仔等到唔耐煩就問佢哋幾時有啦佢就鬧個細路仔話返去等啦等多陣先啦個細路仔走轉身走嘅時候就爆粗
首先第一

咁細路仔等到唔耐煩就問佢哋幾時有啦
佢就鬧個細路仔話返去等啦等多陣先啦
個細路仔走轉身走嘅時候就爆粗
2022-08-13 116 瀏覽
屯市開左food court 梗係逐間逐間試 今次同朋友揀咗呢間Burga試下先☺️軟腳蟹burga🦀🍔$68軟殻蟹好大隻 唔會個包大過個軟殻蟹 配上芥末醬都幾夾 唔係攻鼻嗰啲芥末味 食落甜甜地酥皮龍蝦burga🦞🍔$88用飯同埋大啡菇去代替包就有見過 第一次見酥皮代替包 真係好特別😍入面龍蝦好厚 而且有滿滿既特濃龍蝦汁同埋黑松露 成個感覺都好香脆😋套餐加$35就有埋薯條🍟小食仲有飲品 唔係唔加埋呀嘛!薯條都有3款選擇 我揀既蕃薯條係淋淋地 似真係食緊番薯🍠 小食揀左腐乳味雞塊 有3件可以同朋友share 食落唔會奇怪 醬汁都有5款揀2款配小食 我大愛芝士黑松露醬 另外超人醬係蛋黃醬 都唔錯

軟腳蟹burga🦀🍔$68

酥皮龍蝦burga🦞🍔$88

2022-08-08 88 瀏覽
屯門市廣場 Food Court 有一間BURGA , 因為Giselle 想食薯條所以抱着心態試吓🤫點知好好食呀!試左雙重芝士牛肉漢堡BURGA的漢堡扒用上西冷、牛冧、肥牛、肩胛共4種牛肉部位製成,漢堡個包皮好似豬仔包甘,無諗過咁有水準👍🏽而另一個軟腳蟹BURGA 漢堡包都好正,脆脆軟殼蟹配上芥茉漿,菜係用羽衣甘藍架,不得不提酥脆炸腐乳雞塊、真係超級超級超級好食,可能我真係好鍾意食腐乳🤫另有三色薯條,包括原味薯條、番薯條和紫薯條,醬汁可任選2款,有茄汁、芝士黑松露醬。啲漢堡包即叫即做,雖然要等一陣,但係都值得試吓🫢BURGA

而另一個軟腳蟹BURGA

啲漢堡包即叫即做,雖然要等一陣,但係都值得試吓🫢

BURGA

2022-08-08
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • BURGA
屯門市廣場Burga雖然佢係屯門市廣場美食廣場入面但真心食完一次重想食 今次叫左軟腳蟹Burga 同酥皮龍蝦Burga 另外3件炸腐乳雞塊同薯條 重有跟餐嘅汽水由於佢係即叫即整當日我等左15-20分鐘先拎到一拎到之後有一刻諗 甘少 夠唔夠食呢 答案係好飽🙈溫馨提示因為佢太脆 食完之後成身都係酥皮酥皮湯 酥皮蛋撻就一定有食過但酥皮Burga就第一次睇相就知d汁極多岩曬我呢d要啖啖都係汁嘅人重點極濃龍蝦味之餘 重要同酥皮好夾其實我食嘅時候係諗住酥皮龍蝦湯🙈🙈薯條係粗身個一款 所以食完之後係好飽🙈 重點點薯條嘅醬有好多 有超人醬 茄汁 酸辣醬 日式芥末醬重有 芝士黑松露 總有一款係大家鍾意🙈總括依然🙈我對佢嘅飽係念念不忘🙈因為真係好好好好味🙈
屯門市廣場Burga

有超人醬 茄汁 酸辣醬 日式芥末醬

重有 芝士黑松露 總有一款係大家鍾意🙈

總括依然🙈我對佢嘅飽係念念不忘🙈因為真係好好好好味🙈
2022-08-06 36 瀏覽
✨繼續食包包食飽🍔上次食完漢堡包之後就撩起我條癮搞到我又放假我都周圍搵邊度有好味嘅漢堡包食( ̀⌄ ́)🥵原來屯市嘅food court都有喎仲以香港地道嘅美食做主題有咕嚕雞漢堡🫶🏻經典Burga🤪芥末味軟殼蟹漢堡😱可以加配嘢飲同埋小食有薯條同埋雞鎚仲有雞件可以揀呀\(≧▽≦)/🫠最得意嘅係有四款醬汁以供選擇我就揀咗超人醬同埋一式芥末醬配埋無糖可樂同埋雀巢檸檬茶就啱晒啦🧚🏻📍BURGA @burga_hk 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A#屯門美食 #下午茶 #burga #burger #tuenmun #foodie #hkfoodie #hkburger #hongkong

✨繼續食包包食飽🍔

屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A

外賣自取
3K
2022-07-28 535 瀏覽
約左客未夠鐘,就同同事去左屯門市廣場個Food Maze吹水兼食野,呢度都幾多檔口揀,轉左一圈決定食漢堡包。店家有八款漢堡提供,可轉餐,就有小食同飲品。價錢由48蚊起,豐儉由人。落完單大概廿十分鐘有得拎,叫左兩個包,仲加埋小食同飲品轉做餐。酥皮龍蝦Burga呢款好特別,用酥皮代替麵包,咬落又香又脆,滿滿的牛油香,中間夾著龍蝦肉打成的蝦餅,醬汁都係龍蝦汁黎,整個包充滿著龍蝦味勁正。鹹魚肉餅Burga自己點左呢款港式口味,鹹魚肉餅都可以做漢堡咁得意?中間塊漢堡扒係豬肉餅,仲混左鹹魚蓉係入面,塊扒好彈牙喎幾好味,麵包鬆脆,用羽衣甘藍取代生菜,多了一份口感之餘仲帶有少許苦澀味,令漢堡味道更有層次。炸腐乳雞塊其中一份小食要了炸雞塊,腐乳味好特別呀,咬落又香又脆仲好有肉汁添,啲腐乳味漸漸浸出黎,意外地濃郁喎,有創意又好味。紫薯條另一個小食揀左紫薯條,勁重紫薯味,大大條有咬口。芝士黑松露醬&超人醬醬汁就揀左呢兩款,因為個腐乳雞同紫薯條本身已經好好味,啲醬相反無乜點過添,印象中個超人醬唔係好重鹹蛋黃味,仲太杰身好似啫喱咁,哈哈。可樂&雀巢檸檬茶跟餐嘅汽水,正常汽水機嘅汽水味囉。啲野真係幾好食,最驚喜係

酥皮龍蝦Burga

鹹魚肉餅Burga
炸腐乳雞塊
紫薯條
另一個小食揀左紫薯條,勁重紫薯味,大大條有咬口。
芝士黑松露醬&超人醬
可樂&雀巢檸檬茶
跟餐嘅汽水,正常汽水機嘅汽水味囉。

啲野真係幾好食,最驚喜係腐乳雞,呢個真係超正,好似見到佢有炸雞餐,三粒唔夠喉,要叫一盒獨食先得。
2022-07-25
20 分鐘 (堂食)
2022-07-26 47 瀏覽
🐳在屯門市廣場有一個Food Court,裡面有不同種類的食物和餐廳,今次想介紹一下其中一個餐廳叫 ”Burga”,是一間食漢堡飽的店。🐳Burga 💰68來到食Burger 的Burga店,當然要點最傳統的經典牛肉Burger吧!這款Burger有兩層肉,即叫即煎,非常Juicy,他們不是用一般的生菜,他們用了羽衣甘藍🥬作中間的蔬菜,很特別,我也是第一次吃!🐳軟腳蟹Burga(芥末味)新鮮即炸軟腳蟹,脆脆的,麵包也煎得鬆脆可口,再加上芥末醬,芥末醬做得很出色,不太(公)鼻,濃度適中,只是有點不夠飽而已!🤣🐳+💰35 薯條🍟 飲品+3件炸腐乳雞塊薯條也是新鮮即炸,厚切薯條,外脆內軟,是我最喜歡的。另外提供很多醬汁,我選擇了芝士黑松露醬和超人醬(即係蛋黃醬)。個人比較喜歡黑松露醬,有特色一點😋腐乳雞塊,聽起來有點奇怪,在Burger 店竟然有這樣的東西賣?我也覺得奇怪,但我想試一下😅 味道比我想像中好很多,值得一試!

🐳Burga 💰68

🐳軟腳蟹Burga(芥末味)

🐳+💰35 薯條🍟 飲品+3件炸腐乳雞塊
今晚屋企無飯開,走左去同老豆食最愛既Burger🍔近近地去咗屯門市廣場food maze食新開既Burga🤪🍔Burga 麵包外皮烘過,外脆內軟,餡料全部double上😍,芝士同steak一向絕配,咬落邪惡又多汁,配上好健康既super food羽衣甘藍,口感好豐富,以$68黎講十分足料!•🍔軟腳蟹burga 你冇睇錯係叫軟腳蟹~唔係軟殼蟹😂即叫即炸既軟腳蟹,炸衣夠脆又唔厚,蟹肉反而厚身又啖啖肉😋都係配上羽衣甘藍,芥末醬既味道中和左羽衣甘藍既草青味,呢個配搭唔錯👍🏻•🍟紫薯條 出乎意料之外好厚切,真材實料,食落無普通蕃薯咁甜,炸得香脆又唔乾身,唔洗點醬都好食,一定要試下😍•🍗炸腐乳雞塊見個名就知呢個炸雞塊加左腐乳,不過腐乳味有點淡,無我想像中咁重口味🤣炸雞皮脆又Juicy,配上超人醬有另一番風味👍🏻•可惜當日無哂芝士黑松露醬,試唔到🥲已經諗好下次要試😝不過要留意既係由於所有漢堡同小食都即叫即整,記得要耐心等待😌

🍔Burga

🍔軟腳蟹burga

🍟紫薯條

🍗炸腐乳雞塊

2022-07-25 29 瀏覽
—————————————估唔到今次係屯門既food court食野都有驚喜,算係平價既美式快餐,但係質素真心唔錯嘅,同埋真係食得好飽。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-⧐Burga ⧐酥皮龍蝦Burga ⧐薯條  ⧐雞鎚 ⧐檸檬茶 忌廉◎店舖原味Burga產品,牛肉幾厚身,多汁有牛味,配埋即溶芝士幾夾。◎酥皮龍蝦Burga好特別,如果你平時鍾意食西餐鍾意食酥皮龍蝦湯,就一定要試下,簡直將個龍蝦湯mix埋係漢堡一樣,酥皮一樣好好食。◎雞鎚好大隻絕對唔係某連鎖店既手指公size雞鎚,比較似家鄉雞嘅味道。◎薯條有幾隻特別既醬,我簡左黑松露芥未同超人醬(係蛋黃醬)都幾特別。—————————————📝評分味道⁴/ ⁵環境⁴/ ⁵服務⁴/ ⁵衛生 ⁴/ ⁵抵食 ⁴/ ⁵—————————————📍店舖:Burga地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-

📍店舖:Burga
地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A
2022-07-24
2022-07-24 269 瀏覽
同朋友經過屯門廣場嘅FoodMaze,見到好多特式美食。我同朋友想食🍔漢堡包同🍟薯條,見到BURGA 漢堡包店有齊經典漢堡包、新式漢堡包、仲有素漢堡包添。我哋揀選2款漢堡包,另加$35就有埋🍟薯條 +🥤汽水 + 炸腐乳雞塊🐤同埋中size 嘅雀巢檸檬茶 $13。食物即叫即整需時,同朋友一邊傾計,一邊睇螢幕顯示屏等取餐。🦀 軟腳蟹 Burga漢堡包已經烘過,打開包就見到軟腳蟹同沙律菜,軟腳蟹炸到脆卜卜,口感外脆內軟,再加入芥末醬,夠香辣惹味。🍔Burga2塊牛肉漢堡夾著2塊芝士、再加入蕃茄同沙律菜,層次感豐富,牛肉味道濃郁又好juice 💦。薯條🍟粗身薯條,有薯仔香味。有4款特式醬汁可揀選,我哋揀咗芝士黑松露醬汁同蕃茄醬汁,薯條加上芝士黑松露汁,淡淡嘅黑松露香氣,好惹味。炸腐乳雞塊🐤有3塊雞塊,香濃腐乳味,大塊又多肉,肉質嫩滑。🏡Burga📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A

有齊經典漢堡包、新式漢堡包、仲有素漢堡包添。

🦀 軟腳蟹 Burga

🍔Burga

薯條🍟

炸腐乳雞塊🐤

有3塊雞塊,香濃腐乳味,大塊又多肉,肉質嫩滑。

🏡Burga
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A

• BURGA
屯市開左個新food court一排,終於有時間去!如果係神徒會好開心,周圍都同左教主個ooha 廣告,好似陪住你食飯咁~見到Burga 個menu幾吸引就試下~Burga $68餡料有Double cheese, double steaks, veggetable, burga sauce,雙層牛肉漢堡配兩款唔同嘅芝士,牛肉勁juicy 又有肉味,以為菜係一般嘅生菜但原來係落羽衣甘藍,冇平時嘅菜咁出水,個包落左好多沙律醬,整體好出色。軟腳蟹(芥末味)$68成隻炸蟹一啲都唔馬虎,芥末醬有Wasabi味但一啲都唔攻鼻,店員辣醬一啲都唔手軟,個包焗得條邊好脆,係軟熟好味嘅。我地驚食唔晒,淨係要左個set B再加杯野飲~番薯條炸得酥脆超有番薯味甜甜的,家姐勁鍾意食。唔洗點醬都唔會覺得乾。三件炸腐乳雞塊有淡淡腐乳味,雞炸得juicy好滑溜,可以揀兩款醬,我揀咗超人醬同酸辣醬,超人醬係有鹹蛋味嘅,幾特別,而酸辣醬就好似泰式雞醬酸酸甜甜。凍雀巢檸檬茶普通雀檸~白桃烏龍茶味汽水本身以為只有凍飲,但問多一句店員勁細心,介紹我ooha 一款無糖汽水,有得揀唔凍。全程店員都好有禮貌,值得一讚!
見到Burga 個menu幾吸引就試下~

Burga $68

軟腳蟹(芥末味)$68

我地驚食唔晒,淨係要左個set B再加杯野飲~

番薯條

三件炸腐乳雞塊

凍雀巢檸檬茶
普通雀檸~

白桃烏龍茶味汽水
2022-07-20
2022-07-21 34 瀏覽
屯門 - 《BURGA》📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255, 2256A號舖2號檔呢間burger店係屯市個food court入面~好方便易搵睇睇menu就會發現佢加入左好多港式既元素例如有肉餅咕嚕雞好特別( ´ ▽ ` )ノBURGA (💰68)個漢堡好大個,係double cheese & steaks!個牛係咬落肉汁好juicy~啲肉係好淋唔會靭好好咬中間夾埋2款唔同既芝士溶溶地融合左成個burger🫶🏻包都好有驚喜,厚得黎唔實,仲好香脆軟殼蟹BURGA (💰68)呢個漢堡係特登配芥末醬~同軟殼蟹幾夾個蟹炸得好脆,又唔會好細舊個包一樣都係咁香脆特色漢堡黎講呢個都係值得一試既👍🏻跟餐有薯條雞塊飲品(+💰35)紫薯條紫番薯🍠整成既薯條好少見呢到有得食🤣薯條好粗身😆份量仲好多,外脆內軟有啲番薯蓉食下~好易飽炸腐乳雞塊雞炸得一啲都唔乾😍咬落係仲有啲汁爆岀黎~係幾滑既~腐乳味都幾重下有5款醬汁比你選擇去配薯條同雞塊😙隨時可以轉換多種口味,唔會咁dry(๑・̑◡・̑๑)茄汁,芝士黑松露醬,日式芥末醬,酸辣醬,鹹蛋黃醬
屯門 - 《BURGA》

睇睇menu就會發現佢加入左好多港式既元素
例如有肉餅咕嚕雞
好特別( ´ ▽ ` )ノ

BURGA (💰68)
個牛係咬落肉汁好juicy~啲肉係好淋唔會靭好好咬
中間夾埋2款唔同既芝士溶溶地融合左成個burger🫶🏻
包都好有驚喜,厚得黎唔實,仲好香脆

軟殼蟹BURGA (💰68)
呢個漢堡係特登配芥末醬~同軟殼蟹幾夾
個蟹炸得好脆,又唔會好細舊
個包一樣都係咁香脆
特色漢堡黎講呢個都係值得一試既👍🏻

跟餐有薯條雞塊飲品(+💰35)

紫薯條
紫番薯🍠整成既薯條好少見
呢到有得食🤣
薯條好粗身😆
份量仲好多,外脆內軟
有啲番薯蓉食下~好易飽

炸腐乳雞塊
雞炸得一啲都唔乾😍
咬落係仲有啲汁爆岀黎~係幾滑既~
腐乳味都幾重下

有5款醬汁比你選擇去配薯條同雞塊😙
隨時可以轉換多種口味,唔會咁dry(๑・̑◡・̑๑)
茄汁,芝士黑松露醬,日式芥末醬,酸辣醬,鹹蛋黃醬
2022-07-20 39 瀏覽
終於平日時間經開屯市既FoodMaze,可以入去搵食😋😋我地大約1點左右去到,都多吉位容易搵位既,而且冷氣勁足,熱天唔洗怕食到流晒汗啦✌🏻今次就食呢間叫 BURGA 既漢堡包店,有經典漢堡包、新式漢堡包,以及素漢堡包都有。難得黎到,一於試下新式d漢堡包啦!由於即叫即整需時,加上係螢幕顯示前面有10張柯打,所以我地都等左45分鐘先拎到野食。好在d野食都好好味,無辜負到我地既期待。🦀 軟腳蟹burga隻軟腳蟹有成個包咁大,採用左芥末醬,除左可以令到食起黎既口感唔會油膩外,淡淡既芥末味重可以為味蕾帶黎多一番滋味。而且麵包帶有煙韌感,食落更有口感。🦞 脆皮龍蝦burga打開時先知原來唔係舊龍蝦脆皮,而係個麵包用左酥皮代替。新鮮炸起既龍蝦肉餅配上龍蝦湯般既汁,又脆又彈牙,重好juice添💦買包加$30可以有埋🍟薯條 + 🍗小食 +🥤飲品🍟薯條有普通薯條、紫薯條、蕃薯條揀。我地就食返普通薯條,粗身既,重有多款醬汁可以揀添!我地就揀左蛋人醬 = 咸蛋黃醬,啖啖薯條都有咸蛋黃味,好正👅🍗炸雞鎚跟餐有1隻雞鎚,都算大隻,而且啖啖肉又多汁。
終於平日時間經開屯市既FoodMaze,
可以入去搵食😋😋
我地大約1點左右去到,
都多吉位容易搵位既,
而且冷氣勁足,熱天唔洗怕食到流晒汗啦✌🏻

今次就食呢間叫 BURGA 既漢堡包店,
有經典漢堡包、新式漢堡包,
以及素漢堡包都有。

難得黎到,一於試下新式d漢堡包啦!
由於即叫即整需時,
加上係螢幕顯示前面有10張柯打,
所以我地都等左45分鐘先拎到野食。
好在d野食都好好味,無辜負到我地既期待。

🦀 軟腳蟹burga
隻軟腳蟹有成個包咁大,
採用左芥末醬,
除左可以令到食起黎既口感唔會油膩外,
淡淡既芥末味重可以為味蕾帶黎多一番滋味。
而且麵包帶有煙韌感,食落更有口感。

脆皮龍蝦burga

🦞 脆皮龍蝦burga
打開時先知原來唔係舊龍蝦脆皮,
而係個麵包用左酥皮代替。
新鮮炸起既龍蝦肉餅配上龍蝦湯般既汁,
又脆又彈牙,重好juice添💦

買包加$30可以有埋🍟薯條 + 🍗小食 +🥤飲品

薯條

🍟薯條有普通薯條、紫薯條、蕃薯條揀。
我地就食返普通薯條,粗身既,
重有多款醬汁可以揀添!
我地就揀左蛋人醬 = 咸蛋黃醬,
啖啖薯條都有咸蛋黃味,好正👅

炸雞槌

🍗炸雞
跟餐有1隻雞鎚,都算大隻,而且啖啖肉又多汁。
2022-07-19
45 分鐘 (堂食)
脆皮龍蝦burga
  • 酥皮龍蝦Burga
💖 BURGA (屯門市廣場) (屯門)✨屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255, 2256A號舖2號檔〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️睇到呢個標題大家有冇feel到我嘅感受🥹近排死慳死抵都仲未買到袋😩今日同朋友行街嘅時候講起買袋呢個話題佢就同我講既然買唔到包包不如食下漢堡包🤣原來屯門市中心真係開咗好多好多唔同嘅餐廳🤔平時食開麥當勞嘅我今日就俾佢慫恿左去呢間餐廳食漢堡包🍔-酥皮龍蝦Burger🦞 $88有龍蝦就係必點好嗎⁉️初頭睇Menu嘅時候以為龍蝦係用酥皮包住然後焗開,點不知原來係包皮轉左用酥皮做,酥皮仲要好香牛油味,好酥脆🤪中間仲夾雜着綿綿嘅龍蝦蓉😍仲有滿滿嘅龍蝦汁,感覺就好似飲緊酥皮龍蝦湯咁🥰呢個食落去10分有驚喜!-軟腳蟹Burger🦀 $68一打開就俾個漢堡包嚇親,冇諗過一個漢堡包入邊可以有咁大隻軟殼蟹😋軟殼蟹經過油炸之後中間仲保留蟹汁,鮮甜味十足🥳而且成個包好大份好夠飽有蕃茄🍅同埋生菜🥬包住再配埋芥末醬,成件事係好match✅-薯條+飲品+腐乳雞塊🍟 +$30估唔到套餐價格其實都唔算貴,淨係講緊薯條已經可以三選一😻有普通薯條、蕃

💖 BURGA (屯門市廣場) (屯門)

-酥皮龍蝦Burger🦞 $88

-軟腳蟹Burger🦀 $68

-薯條+飲品+腐乳雞塊🍟 +$30

估唔到套餐價格其實都唔算貴,淨係講緊薯條已經可以三選一😻有普通薯條、蕃薯條同埋紫薯條😱返薯條同埋普通薯條就見得多,紫薯條又真係好少見,大家有興趣嘅話都可以試吓,佢比平時食開嘅薯條都會有浸甜味🤭同埋佢哋炸得好香好脆勁好味‼️
腐乳雞塊就比較特別一啲,所以我都揀咗呢一款。炸得香脆可口,食落鹹鹹香香👍🏻外脆內軟,估唔到腐乳同埋炸雞可以有呢一個配搭😌

2022-07-19
30 分鐘 (堂食)
午餐
  • 紫薯條