2021-08-20 526 瀏覽
本身今次係一心衝住期間限定嘅黑糖蘋果手撕豬而去,點知去到店員竟然話冇,勁失望🥲 唯有試第二款,見黑啤好似幾特別就一於試試!!本身都唔抱太大期望,同埋當時外賣翻到公司都好熱好攰冇咩胃口,點知一食好開胃!秘製豬肉醬充滿陣陣黑啤味,滿晒好足料,熱狗仲用上三種芝士再加蜜糖芥末醬,重點個自家製熱狗包勁好食!!!! 🌭同出面唔同,勁鐘意!!!! 如果腸係脆皮腸就perfect啦(個人意見)~~*上環分店門面細細好易錯過,認住係熊貓洗衣店入面,隔離係菜檔,菜檔隻貓貓仲成日走過嚟,勁Q🥰🥰

黑啤肉醬熱狗

2021-08-16
10 分鐘 (外賣自取)
黑啤肉醬熱狗
2021-05-27 1138 瀏覽
Bulldog hotdog在香港有6間分店,上環分店上年疫情下開業,開了已有一段時間,經過門口兩三次見到顧客不算多。今日完全想不到食什麼,打開外賣網來來回回掃,最後決定買次試試吧。來到店舖非常之不起眼又細又狹窄,沒有堂食只供外賣,旁邊係間洗衣鋪店。餐牌有九款美國熱狗和數款小食。德國風情套餐HKD68包括有重量級熱狗、芝士薯波和一罐裝汽水打開熱狗真的好大隻,一個人食會食到太飽,麵包外皮脆內軟,脆皮香腸外滿脆內味道淡淡的和好腍,靈魂酸菜絲放滿多完全起死回生幫了熱狗,酸酸地滿開胃,整體來說沒有什麼特別普普通通。芝士薯波滿失望,外層炸至金黃色但內芝士味不算突出也食不到有薯味。

餐牌有九款美國熱狗和數款小食。

德國風情套餐HKD68
包括有重量級熱狗、芝士薯波和一罐裝汽水
德國熱情熱狗

芝士薯波

20 分鐘 (外賣自取)
假期晚餐唔想出去食,俾我搵到原來屋企附近有呢間熱狗分店! 呢間熱狗店之前想食好耐,但一直都係新界區,今次一於外賣翻屋企慢慢品嘗下!😆😆選咗呢款: 德國風情熱狗🌭🌭🌭🌭包括: 酸菜絲、煙肉碎、洋蔥、茄汁、芥末。麵包有烤焗過,微暖又香脆,爆滿的配料😍,平時我不太喜愛酸菜,但這個酸菜絲又不會過酸,很開胃,吃完整個熱狗都沒有飽滯感😌,大滿足! 😎👍P.S. 上環分店同洗衣店係連埋一齊嘅,今日差啲行過咗間店。😂😂😂

選咗呢款: 德國風情熱狗🌭🌭

德國風情熱狗

13 分鐘 (外賣自取)
德國風情熱狗
2021-01-05 1592 瀏覽
🌭️雙人自選套餐|💰100🌟兩個熱狗|兩罐汽水|大薯角.🧀特濃芝士熱狗多芝士到爆!剩食芝士都飽一半.🍻黑啤肉醬熱狗勁多肉醬而且嗰醬酸酸甜甜好好食.個包勁鬆軟又香,外面仲脆脆地男朋友曰:咁大個點_樣食.冇諗過個薯角咁大份!真係超抵新鮮熱辣辣夠脆身,裏邊就好多薯蓉又軟綿綿.另外我哋要咗個🧅洋蔥圈|細💰18點解炸粉都可以咁香!洋蔥就好淋身幾甜-熱狗腸可以加💰8轉香腸有🌟紐倫堡腸、匈牙利辣腸、佳拿牛腸-又抵又好食☆〜(ゝ。∂)
🌭️雙人自選套餐|💰100
🌟兩個熱狗|兩罐汽水|大薯角

🧀特濃芝士熱狗
多芝士到爆!剩食芝士都飽一半

🍻黑啤肉醬熱狗
勁多肉醬而且嗰醬酸酸甜甜好好食

個包勁鬆軟又香,外面仲脆脆地
男朋友曰:咁大個點_樣食
冇諗過個薯角咁大份!真係超抵
新鮮熱辣辣夠脆身,裏邊就好多薯蓉又軟綿綿
另外我哋要咗個🧅洋蔥圈|細💰18
點解炸粉都可以咁香!洋蔥就好淋身幾甜

熱狗腸可以加💰8轉香腸
有🌟紐倫堡腸、匈牙利辣腸、佳拿牛腸
又抵又好食☆〜(ゝ。∂)
2020-12-30 746 瀏覽
熱狗店自助洗衣share同一個舖頭, Bulldog Hotdog喺上環開咗分店, 下一站會係銅鑼灣😍食熱狗多個新選擇💛, 私心俾大家睇吓我公司張枱😌之前去Terrarium workshop同bestie整咗個迷你自給自足生長嘅ecosystem, 明明話三個月之後要淋水🤣但係好似已經大半年我都仲覺得唔使淋水🤣再加睇完都會開心啲嘅🌈memo, most importantly就係我好鐘意嘅Ryan🥰🥰🥰嘅air purifier! ✨招牌熱狗🌭️💰50💫評分: 7.8/10📝自家製辣肉醬、酸忌廉、雜芝士碎&粟米脆片! 個包有烘過所以脆口鬆軟~ Nacho同熱狗好似9⃣️5⃣️搭8⃣️, 但係覺得幾夾幾有驚喜😌✨德國🇩🇪風情 💰38 💫評分: 7/10📝酸菜、洋蔥、煙肉粒、芥末、茄汁❣️份量很足, 喜歡吃酸口味的很適合, 醒胃而不膩✨美國🇺🇸水牛雞翼 💰15 (2件)💫評分: 7.9/10📝賣相有啲燶, 不過辣得幾惹味😍𝔹𝕦𝕝𝕝𝕕𝕠𝕘 ℍ𝕠𝕥𝕕𝕠𝕘📍上環皇后大道中378號福陞閣地下4A號舖(上環🚇A2出口行5分鐘就到)💫評分: 7.8/10💬大埔開到黎港島😍終於可以買返公司食🥰🤣中上環番工嘅朋友可以一

✨招牌熱狗🌭️💰50
💫評分: 7.8/10

✨德國🇩🇪風情 💰38
💫評分: 7/10
📝酸菜、洋蔥、煙肉粒、芥末、茄汁
❣️份量很足, 喜歡吃酸口味的很適合, 醒胃而不膩
德國風情

✨美國🇺🇸水牛雞翼 💰15 (2件)
💫評分: 7.9/10
📝賣相有啲燶, 不過辣得幾惹味😍

𝔹𝕦𝕝𝕝𝕕𝕠𝕘 ℍ𝕠𝕥𝕕𝕠𝕘
📍上環皇后大道中378號福陞閣地下4A號舖
(上環🚇A2出口行5分鐘就到)

💫評分: 7.8/10
💬大埔開到黎港島😍終於可以買返公司食🥰🤣中上環番工嘅朋友可以一試😌

❣️其他分店❣️
📍大埔廣福道60-62號地下C舖
📍大埔大埔安祥路2號李福林體育館地庫
📍銅鑼灣駱克道513-515號永勝大廈地下A號舖

德國風情
2020-11-06 1134 瀏覽
阿仔突然話要食hotdog,即刻落車,係openrice 揾附近邊度有,就試試呢間,即叫即整,麵包鬆軟,有口感,外脆內軟。芝士是一絲絲的,也是三隻不同的芝士組成,大大份。腸仔size適中,兩個人食也足夠。沒有芝士波波,惟有揀薯條,厚厚的,十分有口感。
阿仔突然話要食hotdog,
即刻落車,
係openrice 揾附近邊度有,
就試試呢間,
即叫即整,

麵包鬆軟,
有口感,
外脆內軟。
芝士是一絲絲的,
也是三隻不同的芝士組成,
大大份

腸仔size適中,
兩個人食也足夠。
沒有芝士波波,
惟有揀薯條,
厚厚的,
十分有口感。
2020-11-05 700 瀏覽
哩間由大埔殺到黎港島嘅熱狗店原來都開咗幾個月而家先發現睇menu真心比個特濃芝士吸引左要試食一下另外仲叫咗個皇牌熱狗加$18有套餐小食加汽水, 咁就揀左薯角試吓 , 返到屋企路程不到十分鐘但個包食落唔太熱微暖, 但都仲係外脆內軟, 仲想講講個包一打開同幅圖係相符架, 依家有幾多唔係圖片與實物不符嘅個特濃芝士真心正, 芝士好濃郁但又有司華力腸嘅味道中和, 不過食到中間忽然好鹹, 可能落某種芝士擺得太集中, 但係話晒都有七種芝士所以都OK接受, 另外皇牌熱狗食落相對有少少酸甜, 唔知關唔關洋蔥事, 感覺唔係好夾而且牛肉較少食唔出, 另外薯角返到屋企又唔會淋哂仲脆仲熱雖然係跟套餐而且寫住係小份, 但我覺得份量都算多仲食唔哂添, 同埋食落有少少微辣, 整體覺得特濃芝士可以再食同埋下次想試埋芝士薯波而且哩個熱狗真心大份食完都好飽, 岩哂男仕
哩間由大埔殺到黎港島嘅熱狗店原來都開咗幾個月而家先發現
睇menu真心比個特濃芝士吸引左要試食一下
而且哩個熱狗真心大份食完都好飽, 岩哂男仕
特濃芝士
皇牌熱狗
薯角(小)
午餐
特濃芝士
薯角(小)
2020-10-31 585 瀏覽
小編日日番工就系為左食,當然都好認真番工啦。每次小編放飯前都會偷偷地諗下晏晝食乜野好,今次我就想試試系公司附近既 bull dog hot dog , 佢系一間超級正既熱狗舖。佢都有幾多選擇可以揀,我就揀佢既經典熱狗 🌭️。佢系由司華力腸,佢既招牌醬同招牌芝士同幾塊粟米片組成。小編食完後表示食到成張枱都好污糟🙈,用左勁多紙巾先抹番乾淨張枱。講番佢🌭既味道,舊包焗得啱啱好,外脆內軟。而且佢d肉碎好似平時食開既肉醬意粉既味道,好惹味!佢上面既芝士都系重點,無拉絲既效果,但真系芝味濃。條腸同粟米片就不過不失,無乜太特別。
招牌漢堡套餐

• 招牌熱狗
2020-10-18 681 瀏覽
公司附近開左一間熱狗店,我最鍾意試新嘢,緊係去試下啦﹗上環皇后大道中 Bulldog Hotdog,鋪頭位置不算太難搵,鋪面比較細,我最愛食芝士嘅我,緊係叫特濃芝士熱狗,我重可以食到7種芝士,已經好吸引啦﹗麵包外皮香脆,香腸外皮彈牙,加上特濃芝士,好好食
2020-10-16
15 分鐘 (堂食)
2020-09-27 862 瀏覽
公司附近終於開左Bulldog喇,之前只知道大埔有,由於唔係成日去,所以都未試過,而家開列去上環,等港島人都有機會食到美味的大🌭🌭唔好以為用英文名就係外國引入呀,其實Bulldog係由香港人開架我驚要等好耐,所以打左電話落order先,一去到就有得拎我今次選左隻~招牌🌭,內有自家製辣肉醬、酸忌廉、雜芝士碎和芝士脆片。又驚自己唔夠飽,另外加左$18有一份小食(我選左細薯角)和罐裝汽水。由於我驚我handle唔到隻🌭,我首先係食曬d芝士脆片先😂再一咬落去bit曬d醬出黎,食到成👄都係,感覺非常之滿足講真既~個醬真係無得頂。我太低估左Bulldog😂原來每樣都好大份唔好以為追加既野一定係細,錯曬喇,薯角簡直已經可以當一餐🙈🙈我最後係食唔曬架🙈🙈大家唔好學我咁浪費食物呀🙈*要讚一讚Bulldog,佢地外賣盒非常實淨,唔會壓扁隻🌭
,而家開列去上環,等港島人都有機會食到美味的大🌭🌭

我驚要等好耐,所以打左電話落order先,一去到就有得拎

講真既~個醬真係無得頂

我太低估左Bulldog😂原來每樣都好大份

大家唔好學我咁浪費食物呀🙈

*要讚一讚Bulldog,佢地外賣盒非常實淨,唔會壓扁隻🌭
細薯角
2020-08-24
細薯角
2020-07-17 1188 瀏覽
天口慶冇乜胃口,見新開買來試試,38蚊收30所以好抵食。本身鍾意食麵包所以對包有少少要求,個包有烘過所以非常脆口鬆軟,味道唔錯。想開胃點所以揀咗有酸菜嘅German style,自己覺得略為酸咗丁點,不過用料唔錯整體係好味嘅。下次再試其他!另外其實店面是在水坑口街,地圖上找熊貓洗衣店就即刻搵到!
另外其實店面是在水坑口街,地圖上找熊貓洗衣店就即刻搵到!
2020-07-17
5 分鐘 (外賣自取)