2024-05-26 101 瀏覽
這間Cafe外型已經很吸引😍原來仲係🦮 Pets Friendly,有兩張枱是半路天的,可攜寵物! 坐入去已經聞到陣陣咖啡味,裝修簡約,舒適寬敞的空間令人放空了一個早餐時間🤩在某時段光顧還可以半價買飲品添!1) 烤焗薯荷蘭鬆餅 $83(薯仔 煙肉 大啡菇 芝士)今次到呢間咁靚嘅Cafe就為咗試下出面少有德國和美國流行的傳統鬆餅!鬆餅的餅底很脆🥞加埋上面溶化嘅芝士,口感一流,大啡菇和蛋好夾味道, 10分推薦!那個煎pan上菜的時候很燙手, Waiter哥哥叫我們小心一點,不要碰到!10分貼心♥️2)Flat White $42喜歡奶味的可以叫這杯Flat white, 買和咖啡的比例剛好,又滑又香3)Cappuccino $42Cappuccino 香濃可口,好有水準,拉花又靚😍
1) 烤焗薯荷蘭鬆餅 $83
(薯仔 煙肉 大啡菇 芝士)

2)Flat White $42

3)Cappuccino $42
Cappuccino 香濃可口,好有水準,拉花又靚😍
2024-03-26
$80 (早餐)
2024-03-19 656 瀏覽
有一段日子冇放過假,難得放假,今朝就嚟Boundless坐吓Chill 吓。環境優雅,寧靜舒適~簡單嗌咗杯Cappuccino, 同埋…嗌咗個焗薯皮。係呀,一時興起就嗌埋個焗薯皮。Cappuccino 係用嚟俾我放鬆頭腦(尤其當望到佢嘅拉花),薯皮就用嚟讓我Charge charge電(味道當然係very nice)。今朝咁啱有啲靈感,就帶咗本細scratch pad喺度隨便畫吓。總之,今朝喺度對我嚟講就係好Chill ~ Again~

環境優雅,寧靜舒適~

總之,今朝喺度對我嚟講就係好Chill ~ Again~

2024-02-22 625 瀏覽
另一半話情人節想搵地方去行下😆本身想去大尾篤嗰邊~不過睇睇下搵到呢到就想試下🤩個Baby Dutch好creamy好好味~見到以為會好"漏"~點知食落加埋鬆餅底岩岩好🤤至於個Dirty Tiramisu就正常冇咩特別~不過杯Berries Cheers幾好飲🤣總括嚟講就係下次可以再嚟😋煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅Dirty TiramisuBerries Cheers Milkshake & Iced Mocha

Dirty Tiramisu

• 煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
2024-01-20 723 瀏覽
星期日放假咁啱經過坐低買杯咖啡飲。。。。唔掂 太難飲了 iced Americano 連加一多謝$44 細杯都算 預咗細杯 但杯野真係好難飲。。。。淡過水 無味 0咖啡味 衰啲個句仲差過m記mcafe…. 堂食收加一已經好好笑 杯嘢真係好難飲🤚🏻啲冰又融得快 真係無咖啡味+勁淡總結嚟講 我覺得只值$15
總結嚟講 我覺得只值$15
2024-01-11 721 瀏覽
咁啱係個邊 bk咗位 入去就有位坐 環境幾好 雖然唔係大鋪位動物友善餐廳叫咗個 大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅未食過荷蘭鬆餅 所可能覺得新奇得意襯熱好好食 份量都正常唔會真係過少賣相幾好 都值得一試一食甜品叫咗 Ice-cream Mille-feuille Pudding都正常 冇大驚喜 但好食嘅 對我黎講就甜咗啲但飯後小甜品黎講幾好佢都有其他細甜品蛋糕Matcha Tonic & Latte飲品係幾好 唔係隨便就咁沖或調個啲又有賣相推介值得一試一食
咁啱係個邊 bk咗位

推介值得一試一食
大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅
大啡菇黑松露忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅
2024-01-08 518 瀏覽
今次我幾開心行咗去BOUNDLESS by REACTION食佢哋嘅荷蘭鬆餅,空間算細啲,但都好有親切感。先嚟嘅烤焗薯荷蘭鬆餅🍠,內裡啲薯仔烤得啱啱好,同埋芝士嘅濃郁香味融成一體,真係食落好得意。但係荷蘭鬆餅自己有少少乾,記得要搭上芝士一齊食呀!Green day Dutch baby,當個大大個牛油果坐落去面頭😍,食落好清新,好岩想食得健康啲嘅朋友。至於個Dirty咖啡☕️,飲落嘅時候少咗啲層次感,下次希望奶同咖啡可以分明啲,咁樣飲起上嚟先至有啖啖驚喜啦!不過,每樣料理都見得到佢哋嘅用心,我會再嚟嘅,特別係想試吓班特色鬆餅!

2024-01-05 417 瀏覽
-煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88Bacon Creamy Cavatappi with Onsen egg扭紋通粉配荷蘭鬆餅呢個配搭幾特別賣相好靚🥞不過溫泉蛋就有少少熟得滯 如果可以流心就正啦成個鬆餅用鐵板上 扭紋通粉keep到個熱度好creamy 好好食😚😚Boundless 和牛漢堡 配 薯條 $123Boundless Wagyu Burger with Fries和牛好juicy 切落去好多肉汁🍖🍔Burger個Sauce都好惹味店員仲好細心提供張外賣包裝紙方便你用手拎住個包黎食😜Dirty Tiramisu $58Homemade Dessert 黎講 比想像中大件 仲幾好食面頭佈滿Cream同咖啡粉但又唔會好甜 好香濃嘅咖啡味☕️BOUNDLESS by REACTION (大埔)大埔汀角路15號地下C號舖#BOUNDLESSbyREACTION#food #foodie #cafe #cafehopping #taipocafe #foodblogger#hkcafe #hkcafehopping #大埔 #大埔美食 #大埔食乜好 #大埔eatmug9#太和 #太
煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $88

Homemade Dessert 黎講
比想像中大件 仲幾好食
面頭佈滿Cream同咖啡粉
但又唔會好甜 好香濃嘅咖啡味☕️

BOUNDLESS by REACTION (大埔)
大埔汀角路15號地下C號舖

#太和 #太和美食
#太和食乜好
#太和eatmug9
2024-01-01 342 瀏覽
1月1號行完山過嚟食午餐,本來諗住食西餐廳,後尾發現呢間食評幾好咪入嚟試吓囉,我哋嗌咗煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅仲有小牛扒沙律同埋紅菜頭沙律,本來諗住簡單食,但係食食吓發覺佢哋嘅質素好好,最後嗌埋dirty Tiramisu仲有Oreo Banana Milk shake ,啲嘢真心好食。👍🏻
2023-11-23 509 瀏覽
📍BOUNDLESS BY REACTION去開大埔搵朋友敘舊,就入咗去一間純白色簡約風,門口仲有狗仔嘅Cafe🐕☕️Dirty Tiramisu $58面頭嘅cream配咗咖啡粉☕️,食落去唔會好甜,食到中間嘅手指餅浸咗好濃嘅咖啡香味,好啱大家打卡📸同埋真係好好食😋🍔慢煮豬腩肉泡菜漢堡 配薯條 $93配料有泡菜豬腩肉,洋蔥🧅🍔個漢堡包有烘過,好鬼軟熟,有好香嘅牛油味🧈個漢堡包好高身,餐廳好貼心咁會提供紙袋仔俾你,等啲汁唔會滴到周圍都係🤍評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5人均💰:$100-$150📍 BOUNDLESS by REACTION (大埔)大埔汀角路15號地下C號舖
📍BOUNDLESS BY REACTION

☕️Dirty Tiramisu $58
Dirty  Tiramisu

🍔慢煮豬腩肉泡菜漢堡 配薯條 $93
配料有泡菜豬腩肉,洋蔥🧅

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
人均💰:$100-$150

📍 BOUNDLESS by REACTION (大埔)
大埔汀角路15號地下C號舖
Dirty  Tiramisu
  • Dirty Tiramisu
2023-11-22 362 瀏覽
平時食開午餐,今次試下早餐!▪️西班牙蛋餅蛋餅入面有薯仔🥔、菠菜🥬同菇菇🍄 , 配埋沙律🥗 , 份量十足👍🏼 , 略嫌蛋餅面有小小過老變得鞋口▪️鮮果熱香餅配果醬🥞熱香餅好鬆軟 , 配菠蘿果醬🍯甜甜地幾好食 , 焦糖香蕉🍌煎過好好食 , 但士多啤梨🍓有啲酸▪️Flat White☕️ / Babyccino🥛Weekday加配飲品有50% off , 都幾抵飲!咖啡可以因應自己既喜好揀咖啡豆Nutty or Fruity
平時食開午餐,今次試下早餐!

▪️西班牙蛋餅

▪️鮮果熱香餅配果醬

▪️Flat White☕️ / Babyccino🥛
2023-10-02 494 瀏覽
#20230923 🤍📍 BOUNDLESS by REACTION @boundlesscoffeehk 大埔汀角路15號地下C號舖 🍽️荃灣楊屋道1號荃新天地地下G75A, G76C & G76D號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108💭 用個鬆餅整個兜裝住啲意粉幾特別,出面好少見有得咁食,就咁食個鬆餅會食到佢有少少甜但唔係甜品果隻甜,切啲鬆餅配埋啲粉食非常夾,啲粉其實係扭扭粉,入面除左有三文魚仲有啲蘆筍同啲椒🫑感覺好新奇又健康!.#菠菜忌廉汁蝦扭奇粉 $113💭 呢碟野係行意大利風味🇮🇹扭奇粉係一團薯仔麵粉🥔真係唔係人人岩食,佢煮得唔算好淋,不過唔太入味,咬啖再點點啲汁食先有味,菠菜汁好重芝士味🫕啲蝦有事先調好味煎香左,就咁食都好好味🤤.#SummerHanabi $68💭 呢個要食到咁上下先可以叫,因為個底係波子汽水沙冰,早叫就溶晒🍧其實變左沙冰會無晒啲氣,所以係咪波子汽水都無乜所謂😅不過面頭再放個雲尼拿雪糕同爆炸糖,放入口嘈宣巴閉咁好正💣.#IceCreamMilleFeuillePudding $68💭 再叫埋個甜品成餐好完滿,上枱擺
#20230923 🤍
大埔汀角路15號地下C號舖 🍽️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#煙三文魚忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅 $108

#菠菜忌廉汁蝦扭奇粉 $113

#SummerHanabi $68

💭 再叫埋個甜品成餐好完滿,上枱擺盤好靚已經加分,個布甸上面唔係焦糖醬,而係焦糖味既啫喱咁彈下彈下幾特別🍮配埋個餅食又有啲似蛋撻咁鬆鬆化化,係滿足既一餐👍🏼

#大埔美食 #🐷在大埔 #荃灣美食 #🐷在荃灣 #🐷_食
呢間cafe有幾位同事食過都話唔錯 於是就決定lunchtime去試試😆 Cafe裝修走簡約風 一共有兩層 下層設有寵物友善區上層就較為闊落 🍴煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 ($88)🍴煙三文魚忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 ($108) 餐廳主打荷蘭鬆餅 所以今次叫左兩款一齊share😆 忌廉汁好creamy 幾好味👍🏻 扭紋通粉軟硬適中 都幾掛汁不過可能影相影得耐左 溫泉蛋切開無乜流心嘅效果 6吋嘅荷蘭鬆餅表面有少少焦香食落去煙煙韌韌 牛油味同蛋味都幾香濃😳不過略嫌乾左少少 連埋忌廉汁一齊食會好d 煙三文魚嗰款個醬汁應該同第一款係一樣嘅係配料有些許唔同煙三文魚份量都唔少 荷蘭鬆餅同扭紋通粉呢個組合真係幾特別🤣 🍴Chocolate Banana Muffins ($38)Muffin個size都幾大😳面頭有唔少朱古力碎同棉花糖食落去朱古力味好香濃☺️中間仲有香蕉蓉如果香蕉味再出d就更好 Muffin係佢地嘅新出品埋單嘅時候 店員好虛心咁問我地食後感 希望可以改良產品值得一讚👍🏻 🍴Single Origin Chocolate - Dominica 60% Organic (+$25

Cafe裝修走簡約風 一共有兩層
下層設有寵物友善區
上層就較為闊落

🍴煙肉溫泉蛋忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 ($88)
🍴煙三文魚忌廉扭紋通粉 配荷蘭鬆餅 ($108)

餐廳主打荷蘭鬆餅 所以今次叫左兩款一齊share😆

Muffin係佢地嘅新出品
埋單嘅時候 店員好虛心咁問我地食後感 希望可以改良產品
值得一讚👍🏻

Chocolate Banana Muffin

🍴Single Origin Chocolate - Dominica 60% Organic (+$25)
平日只要order左主食 就可以以半價叫野飲
朱古力味頗濃 帶點微苦 我自己就幾中意
拉花都幾靚❤️
Single Origin Chocolate

Single Origin Chocolate
2023-08-31 408 瀏覽
大埔其實越嚟越開得多Cafe ,Boundless開咗都有一段時間,之前IG見過Mirror成員Alton過嚟食🥹其實一路都有食開,不過未幫佢寫食評,今次寫返☺️餐廳環境闊落,仲有開揚嘅地方俾你帶寵物去一齊食嘢。星期五夜晚去,冇book枱嘅情況底下,早去佢都係有位嘅。我哋點咗「慢煮美國牛小排意大利三文治」同埋「溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅」。味道非常好,三文治嘅牛肉煮得啱啱好,唔太熟唔太生。荷蘭鬆餅比我想像中好,因為之前試過Green Day Dutch Baby,荷蘭鬆餅上邊仲有薯仔,會太飽😅今次呢個冇薯仔係中間,所以可以成個食曬!咖啡味道當然非常好,要繼續努力💪🏻謝謝你地開喺大埔,等我可以成日食😋

慢煮美國牛小排意大利三文治
溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅
慢煮美國牛小排意大利三文治
溫泉蛋墨西哥辣肉醬扭紋通粉配荷蘭鬆餅
2023-07-11 388 瀏覽
過去嘅個半月,Project 企劃 籌備 ... 跨越後 小編想搵一個 可以俾到小編寧靜嘅地方Calm grows in a quiet place. May be...感覺呢一刻 擁抱到呢個CalmCappuccino嘅拉花 加上呢度嘅環境 Ultra舒服∼ʕ•ٹ•ʔ

感覺呢一刻 擁抱到呢個Calm

ʕ•ٹ•ʔ
2023-06-25 297 瀏覽
bookmark咗一段時間嘅cafe❤️理應係過嚟試佢哋嘅Dirty Tiramisu不過今朝10點幾過嚟就冇試甜品但環境同舒適程度會我再返嚟試佢哋嘅甜品🙌🏻btwww…係一間Pet-friendly嘅餐廳👍👍最驚喜係香辣蝦鹹蛋黃忌廉扁意粉超級邪惡又惹味😍😍😍另外韓式炸雞都不得了個醬十分濃郁👍👍👍其實餐廳嘅選擇真係非常多🤣所以真係要擇日再嚟🫶🏻🫶🏻
bookmark咗一段時間嘅cafe❤️
理應係過嚟試佢哋嘅Dirty Tiramisu