6天前
🍞 安定西餐廳食評:麵包香氣中嘅小確幸晚黑收工,同老婆喺街度諗緊食咩,無意中見到安定有間開咗一段時間嘅西餐廳。雖然主打西餐,但最吸引我哋入去嘅原因,竟然係聽講佢哋個麵包師傅好犀利——咁就決定入去試下。一坐低就叫咗個餐,順便問下佢啲湯係點整。店員話佢哋啲蘑菇湯係全人手製作,聽到已經覺得誠意十足。飲咗一啖,雖然蘑菇味唔算濃,但口感順滑,暖笠笠,好適合夜晚飲。🍝 意粉方面,味道唔算驚艷,但勝在穩陣,四平八穩。重點係——麵包真係好食到唔識形容!咬落去外脆內軟,香氣十足,有啲似喺歐洲街頭麵包店食到嗰種感覺,令人回味。👨🍳 服務方面更加係一大亮點。店員非常殷勤,主動介紹菜式之餘,仲送咗個包畀我哋試,態度親切得嚟又唔造作。喺香港要搵到咁有心機嘅服務,真係唔多見。總結嚟講,呢間餐廳無論係食物質素定服務態度,我都畀好高分。如果有日想放鬆下、唔知食咩好,佢絕對係我回頭清單頭幾名嘅選擇之一。