2024-08-27 22 瀏覽
點咗杯冰咖啡同Green tea latte,轉咗oat milk,綠茶粉足料,微甜帶點苦澀,幾好飲。咖啡味道香濃,冰涼解渴。題外話:咖啡店外面有好大個空間,但係成日比婆婆伯伯等等非顧客人士佔據,搞到真正顧客想坐又無位坐。其實應該有員工定時定候係出入口攔截,限制一下只可以比顧客使用。
呢間分店真係要好好諗下點樣解決座位安排!全場30個座位,座無虛席!可惜眼見有到店消費的就只有我和先生兩位,其餘坐客多是消磨時間或者歎商場冷氣!我哋買完咖啡仲要跟商場客等位,咁樣跟連鎖咖啡店有咩分別😓這店的咖啡本是不錯,希望不會降價便成連鎖咖啡店質素!
呢間分店真係要好好諗下點樣解決座位安排!

這店的咖啡本是不錯,希望不會降價便成連鎖咖啡店質素!
2024-07-06
2024-04-24 181 瀏覽
真係唔知果杯咩黎?!!完全没有氣!又唔夠冰,杯野完全同上次飲既不一樣!black list,no next time!甘既價錢飲杯凍檸茶走甜?! 完全失望,而且價錢唔平!
外賣自取
復活節假期好多人北上消費,平時旺場既APM商場都靜過乜,店面都已經唔係忙嫁啦,一杯ice coffee 細細杯收52蚊,講真都唔系平,貴過starbuck 但服務態度無得比。當你同收銀個位年輕小姐落單,可能阻住佢掛住玩手機啦?黑口黑面就例牌嫁啦,全程一句多謝都無,反而我去俾錢的同佢講左兩三次唔該。其實間舖裝修得幾靚、形象幾專業、咖啡幾好飲都好,呢個態度真係無下次,又唔系得你一間cafe。建議你哋員工培訓過先好出嚟,黑口黑面就不如反屋企玩電話啦或者落返去鴻圖道個條街道賣珍珠奶茶。今時今日咁既服務態度,真係好快唔洗做。
2024-03-30
5 分鐘 (外賣自取)
2024-01-18 265 瀏覽
🧭美食體驗:正常咖啡店,最大賣點係交通好方便,係APM上一層就係🪑環境座位:因為太過方便,所以好多人行過好嘈。環境無法嘆咖啡。同朋友傾計都要大聲啲。你亦都好難將佢當係糖水鋪咁好夜過黎坐,佢收工都算收得好早下。🍗必食:Coffee tonic💰人頭費:50
🍗必食:Coffee tonic
💰人頭費:50
  • Coffee tonic
2024-01-11 209 瀏覽
之前攞咗政府派既夜響樂現金券$200,所以第一次去呢間咖啡店買咖啡。地點就方便啦,喺觀塘地鐵站一上APM商場就係。本來想買杯咖啡坐喺度嘆吓,不過發覺好多人冇買嘢飲都照坐喺度冇人理,冇咩位置唯有買完就走。買咗兩杯latte,一杯係抹茶,一杯係焙茶,茶味幾濃唔錯。另外買咗一件曲奇🍪係抹茶麻糬曲奇,抹茶味唔太濃,麻糬就煙煙韌韌,不過40幾蚊一塊真係幾貴🤣仲買咗一個Brownie 比朋友食,可能朋友唔太鍾意果仁,亦冇諗過裏邊有咁多果仁,所以唔太鍾意食😂茶飲價錢OK,不過食物價錢性價比就唔高啦!

地點就方便啦,喺觀塘地鐵站一上APM商場就係。

買咗兩杯latte,一杯係抹茶,一杯係焙茶,茶味幾濃唔錯。

茶飲價錢OK,不過食物價錢性價比就唔高啦!
路過見到有個幾特別嘅咖啡,雖然貴,成六十蚊杯,買黎試吓.就咁飲面層真係好似有層tiramisu 咁幾得意又飽肚,再飲入口就係熱嘅香濃咖啡,今日天氣好凍飲落暖笠笠,好正.本身餐廳有大量位置,但係大批冇消費人士坐喺度食埋自己野,幾個職員都冇干預,俾左$ 都要企喺度飲 ,真心幫自己倒米,亦downgrade 左個brand, 唔知其他分店會唔會好少少.
路過見到有個幾特別嘅咖啡,雖然貴,成六十蚊杯,買黎試吓.

2023-12-05 271 瀏覽
今日下午係APM 光顧貴店,佢哋店員嘅態度好有問題,全程黑面都算,對答只有單字: size? 熱?叫第一杯嘢飲已經係咁,到我叫第二杯嘢飲嗰陣,無為意我原本叫咗杯嘢飲只有熱,我有叫要凍嘅店員亦都冇提及係無凍,之後我發現問佢係唔係只有熱,佢先至話係,咁我想轉另外一種飲料,佢嘅態度就更加差,我講咗我想轉邊杯嘢飲,佢完全無應我,我都唔知道佢聽唔聽到我講嘢,你哋啲店員係唔係個個都喉嚨痛,定係溝通能力有問題?到底要幾唔想返依份先會咁樣😂
2023-12-05
2023-10-11 308 瀏覽
行行吓APM經過陳豪咖啡,我哋就走去望吓個Menu啦,一望之後見到都幾特別, 竟然有焙茶同埋綠茶咖啡(唔係間間有)所以我哋揀咗個靜岡焙茶同埋靜岡綠茶試試佢咩料,而我個人係好鍾意飲焙茶但係好飲嘅coffee shop又有焙茶係少之又少,因為好多都會沖到好澀同苦,呢杯我自己覺得啱啱好,茶味濃但唔澀,對於喜歡喝焙茶的我來說,這是一個不錯的選擇。靜岡焙茶HK$52/杯靜岡綠茶HK$52/杯2杯共HK$104

靜岡焙茶HK$52/杯
靜岡綠茶HK$52/杯
2杯共HK$104

2023-10-01 216 瀏覽
自己平時都會磨豆沖咖啡,對咖啡都有少少認識,唔明點解大牌子嘅精品咖啡可以咁難飲。係咪因為係明星品牌,就無論幾難飲都有人幫襯?陳豪講到自己都咖啡豆幾有要求,但佢哋咖啡係數一數二最難飲嘅精品咖啡。試咗杯Strawberry and Rose Espresso Tonic,$68/16oz,都真係唔平。每一啖飲落去喉嚨都覺得好苦,有玫瑰味,但係冇士多啤梨味。個Barsista都幾好人,幫我換個杯Coldbrew,但係都仲係好難飲。乜嘢花香果香果仁香味都冇,剩係得個苦字。以後唔會再幫襯。希望啲人支持返真正有心嘅咖啡店。
希望啲人支持返真正有心嘅咖啡店。

2023-09-05 244 瀏覽
等朋友諗住買杯咖啡,慢慢嘆吓,一個人冇得搵定位先,點知比完錢之後全部都有人坐喺度,但係全部人都唔飲咖啡㗎!見到有執位行埋去啲人就霸主個位唔俾人坐最慘係職員又唔得閒理喂不得啲人上上深圳消費啦其實地點真係唔錯,但有好多人傾保險,霸主個位又唔走。我揸住杯咖啡☕️企喺度飲。好似等位咁企喺度。咖啡熱辣辣香噴噴,跟住變咗唔夠熱,咖啡要熱先好飲,和暖嘅溫度已經破壞咗本線香濃咖啡嘅質地。原先係一個飲咖啡打卡嘅好地方,真係可惜。

最慘係職員又唔得閒理
喂不得啲人上上深圳消費啦

2023-09-02 147 瀏覽
因為係附近有野整但又未夠鐘,經過APM見仲有時間就諗住揀間飲杯野。之前飲過另一間Blooms覺得ok,所以見到APM有就揀佢啦。Blooms selection $54問過店員嘅意見,就揀咗呢杯Blooms selection,微酸帶甘香,質地比較薄身,整體ok。服務方面,店員都幾nice,講解亦清晰。坐位同店鋪係隔開咗嘅,基本上9成人唔係幫襯嘅客人,等咗一陣,好彩地有人離開先有位,呢樣就唔及其他分店嘅安排。今次無留意呢點,下次真係就咁買走先會再幫襯。

Blooms selection $54

服務方面,店員都幾nice,講解亦清晰。

今次無留意呢點,下次真係就咁買走先會再幫襯。
2023-08-18
到達時間: 𝟗:𝟑𝟎等候時間: 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐧𝐬上班前來買一杯,不用等太耐,座位亦很多。平日𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐭𝐢𝐦𝐞/放工路過,他們的座位是在𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐚𝐫𝐞𝐚,有很多沒有買任何飲品食品的人坐在這。實在是一位難求,都是外賣好了。˖☽⋆ 【 推薦 】𝐈𝐜𝐞 𝐦𝐨𝐜𝐡𝐚 𝟏𝟐𝐎𝐙 🍫☕️ | 𝐇𝐊𝐃𝟓𝟐香濃朱古力味,不會過甜,又不會蓋過咖啡味,超好味。(暫時是我嘗過最好味的𝐦𝐨𝐜𝐡𝐚!!)之前有試過𝐢𝐜𝐞 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞,咖啡豆可以選𝐧𝐮𝐭𝐭𝐲 𝐨𝐫 𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲,可以照顧到不同顧客的口味👍🏻✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆ ✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ◡̈ 推薦指數: 🌞🌞🌞🌞🌞˖
到達時間: 𝟗:𝟑𝟎
等候時間: 𝟏𝟎 𝐦𝐢𝐧𝐬

上班前來買一杯,不用等太耐,座位亦很多。
𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚  𝟏𝟐𝐎𝐙
香濃朱古力味,不會過甜,又不會蓋過咖啡味,超好味。
(暫時是我嘗過最好味的𝐦𝐨𝐜𝐡𝐚!!)

◡̈ 推薦指數: 🌞🌞🌞🌞🌞
˖
𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚  𝟏𝟐𝐎𝐙
as captioned好想飲杯americano但行埋去全部都係大媽 見測9成都冇blooms既杯係台面走去同店員講佢話啲地方係屬於apm唯有死死地氣上去飲starbucks飲杯咖啡都冇位坐依間野仲可以有咩競爭力?
as captioned
好想飲杯americano
但行埋去全部都係大媽
見測9成都冇blooms既杯係台面
走去同店員講佢話啲地方係屬於apm
唯有死死地氣上去飲starbucks

飲杯咖啡都冇位坐
依間野仲可以有咩競爭力?
其實都已經去了apm Blooms飲咖啡好幾次,都是基於其獨特既咖啡豆和咖啡味道吸引雖然價錢並不便宜和坐位經常被非Blooms食客佔用(已有其他評論談及了)。另外,一直都覺得職員有禮貌和耐性地講解咖啡粉既種類和味道😻。直至最近如常地坐下打算order兩杯咖啡,一杯piccolo(size較細杯)和另一杯Latte之類(因為他們没有供應Flat White), 在交流過程中已感受到職員的不耐煩態度😌。最後,不好意思,我都禮貌地反影了意見!Piccolo 咖啡濃郁有果味,入口芳香。可以反影負責挑選及炒咖啡荳既職員功力和眼光,值得一讚。團體各方面也要繼續加油。總結,未來數月會改到其他地方繼續享受不同類型的咖啡,現在真的多的是呀😅。有質量但同時服務和環境都重要呀(作為一位精明消費者會真心享受整個開心既用餐過程)。

會真心享受整個開心既用餐過程)。