2024-04-07 273 瀏覽
Black Coffee走黑色型格風,坐在玻璃窗旁,靜看繁華的街角。坐在木椅,吃著豐富brekkie,感受Friday Night慢活的步調! 香煎三文魚配檸檬汁忌廉芝士意大利飯 148Black Coffee走黑色型格風,坐在玻璃窗旁,靜看繁華的街角。坐在木椅,吃著豐富brekkie,感受Friday Night慢活的步調! 煙三文魚班尼迪蛋配自家製荷蘭汁 98班尼迪蛋必點推介,焗得香脆的多士,令人食指大動。刺穿水波蛋,金黃蛋漿洶湧流出,多士吸收蛋漿後,香滑濕潤,配上鮮香的三文魚及菠菜,口感相當豐富。髒髒提拉米蘇 68提拉米蘇表面鋪滿可可粉,還有朱古力流心,貼合“髒髒”的主題。Tiramisu口感輕盈,濃濃朱古力甜香,手指餅完全吸收咖啡香,配上朱古力脆餅,啖啖醇厚的芝士和咖啡香,邪惡誘人。蜂巢奶油日式梳乎厘班戟 96軟綿綿的梳乎厘,像雲朵般填滿空氣,用叉輕輕按壓,質感震騰騰。入口陣陣蛋香,配上順滑的忌廉,奶香柔滑,伴以蜂巢醬,滿滿幸福感。莓果花茶 48放在咀邊,已經聞到清新果香,莓果花茶芬芳花香中帶微酸,喝後清爽解膩。

香煎三文魚配檸檬汁忌廉芝士意大利飯 148

煙三文魚班尼迪蛋配自家製荷蘭汁 98

髒髒提拉米蘇 68

蜂巢奶油日式梳乎厘班戟 96
莓果花茶 48
2024-03-21 704 瀏覽
今日去左想打卡好耐嘅black coffee,餐牌上嘅食物款式都好吸引帶點fusion感👍🏻餐廳環境以黑色做主題,坐得舒服好岩同朋友傾計🥢雙重芝士炸薯條🧀🍟係我喜歡嘅粗直薯條,面頭芝士醬係半溶狀態,旁邊仲有兩個醬汁可以點,好芝味😋🥢自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯意大利飯用左煲仔去present,有小小似梅菜扣肉嘅煲仔飯😆不過呢個係西式味道,煙燻豬腩整得好軟腍,面頭有小小青蘋果粒帶酸甜,中和左豬腩嘅油膩感👍🏻🥢Black coffee breakfast全日早餐十分豐富,好吸晴,沙律菜新鮮,啲生果好甜😋喜歡個吐司,好有口感,炒蛋腸仔煙肉份量都好夠,滿足。🥢朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕甜品好有驚喜,整得好靚,落枱已經聞到好香朱古力味,窩夫切好哂一件件,咬落中間夾住煙煙韌韌嘅朱古力麻糬😍好好味呀!🥢朱古力咖啡飲落啡味濃,唔會太甜💯🥢竹炭黑芝麻鮮奶黑芝麻鮮奶調配得味道岩岩好,有黑芝麻香又有奶香味😋
餐廳環境以黑色做主題,坐得舒服好岩同朋友傾計

🥢雙重芝士炸薯條🧀

🥢自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯

🥢Black coffee breakfast

🥢朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕

🥢朱古力咖啡
飲落啡味濃,唔會太甜💯
🥢竹炭黑芝麻鮮奶
黑芝麻鮮奶調配得味道岩岩好,有黑芝麻香又有奶香味😋
  • 朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕
  • Black Coffee Breakfast
2024-03-15 539 瀏覽
小店於2020年創立,主打咖啡、甜點同西式餐飲,其中嘅日式梳乎里班㦸同髒髒提拉米蘇大受歡迎👏 主食方面亦有唔少選擇,餐廳環境唔大,以黑色為主調,平日晚上都座🈵,建議唔好peak hour去,睇嚟都頗有名氣^_^ 前菜有芝士蕃茄焗肉丸,如同個名所講嘅真係crazy cheese,上面鋪咗層厚厚嘅芝士,鹹香味十足,番茄酸甜可口,肉丸軟腍帶點咬口,有IKEA feel好開心😗 輕食類要咗Egg Benedict,賣相一流,水波蛋動L,有流心效果,上面搭配芝士,下面係煙三文魚、菠菜同麵包,配上自家製荷蘭汁,層次感豐富,多重口感同味道,性價比高🥚甜品有好多選擇,個人大大力推介Hojicha Moffle,味道簡直係驚為天人,麻糬夾喺窩夫中間,外層酥脆可口,內裏煙煙韌韌,雙重口感,焙茶味好出,配上蜂蜜脆脆雪糕,鹹甜口味🍵Mixed Berry Mille Feuille適合打卡,千層酥比一般嘅厚身好多,但估唔到咬落即化,十分鬆脆,帶點空氣感,好神奇,雜莓酸甜,中和膩感🥰 仲有好多其他口味,一定有款啱你心水!招牌有提拉米蘇,果然好dirty,酒香氣濃郁,有料,食落濕潤綿密,cream嘅份量比出面多,

招牌有提拉米蘇,果然好dirty,酒香氣濃郁,有料,食落濕潤綿密,cream嘅份量比出面多,相反蛋糕就唔係好覺,如果鍾意食忌廉嘅應該fit爆🤣 飲品要咗Black Sesame Milk,奶味出過黑芝麻,下次都係飲返咖啡~
  • 焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕
  • Dirty Tiramisu
  • Dirty  tiramisu
  • Dirty  Tiramisu
  • 煙三文魚班尼迪蛋配自家製荷蘭汁
  • 髒髒提拉米蘇
  • 自家製髒髒提拉米蘇
Lunch time旺角食晏有咩好選擇❓想同朋友坐低靜靜地傾吓偈再嘆杯咖啡☕️揀咗位於廣華街嘅Black Coffee,全黑設計夠晒型格獨特🤟🏻🔹雙重芝士炸薯條炸至金黃香脆嘅薯條面頭再淋上芝士醬,如瀑布般嘅賣相好吸引🌟加入煙肉碎增加口感,邪惡得過分🤪🔹凱撒沙律配煙三文魚新鮮爽脆沙律菜份量十足,配帕馬森芝士、沙律醋、麵包粒等,再加上四大片煙三文魚🍣 入口甘香濃郁、滑順絲柔,帶著點煙燻風味✌🏻🔹自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉好耐冇食過貓耳朵意粉,見到有即刻叫黎試吓🤪意粉煮得啱啱好,煙韌有嚼勁,掛滿香濃忌廉醬汁,配埋蘑菇片同食,增添口感~🔹班尼迪蛋配自家製荷蘭醬賣相一流嘅班尼迪蛋超級高質👍🏻 一切水波蛋即流出滑順蛋黃,配以菠菜、煙三文魚,層次豐富!面頭淋上濃稠帶點微酸滋味嘅自家製荷蘭醬,絕佳組合💖🔹午餐套餐加配餐湯香茜蕃茄湯酸酸甜甜好開胃🤤🔹意式鮮奶咖啡(凍)充滿濃厚香氣,口感絲滑順暢✅🔹澳白咖啡(熱) 面頭有綿密細緻奶泡,咖啡味道醇厚,入口豐盈綿密🥰Black Coffee🌟📍旺角廣華街3號地下3號舖

🔹雙重芝士炸薯條

🔹凱撒沙律配煙三文魚

🔹自家製忌廉蘑菇貓耳朵意粉

🔹班尼迪蛋配自家製荷蘭醬

🔹午餐套餐加配餐湯
香茜蕃茄湯酸酸甜甜好開胃🤤

🔹意式鮮奶咖啡(凍)
充滿濃厚香氣,口感絲滑順暢✅

🔹澳白咖啡(熱)
面頭有綿密細緻奶泡,咖啡味道醇厚,入口豐盈綿密🥰

Black Coffee🌟
📍旺角廣華街3號地下3號舖
2024-03-06
2024-03-04 382 瀏覽
今天我來到Black Coffee,點了各種具黑色誘惑的美食,食品美味,非常值得一讚👍🏻👍🏻首先是手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡麻配薯條($138)。這個漢堡是由手打的牛肉和新鮮的大蘑菇組成的,兩者的搭配非常完美。牛肉肉質鮮嫩多汁,蘑菇則帶有濃郁的香氣,給整個漢堡增添了豐富的口感。竹炭漢堡麵包鬆軟,讓整個口味更加豐富。薯條炸得酥脆金黃,外脆內軟,非常美味。接下來是自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯($138)。這道菜以傳統的煙燻豬腩為主角,豬腩肉質鮮嫩多汁,經過煙燻的處理,帶有淡淡的煙燻味道,非常美味。配上黑啤意大利飯,飯粒飽滿且有嚼勁,並且與豬腩的味道相得益彰。整道菜的味道豐富而濃郁,讓人胃口大開。我們點了髒髒提拉米蘇和蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕作為甜點。髒髒提拉米蘇($68)是這家餐廳的特色甜點之一,它的味道濃郁香甜,咖啡味和奶油味完美結合,讓人回味無窮。蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕($70)則是一道豐富的甜點,千層酥的酥脆口感和蘋果的清新口感相得益彰,搭配香草雪糕更是絕配。最後,我們試了竹炭黑芝麻Latte($48)這杯咖啡有獨特的黑色外觀,質地濃稠,口感豐富。竹炭的味道與黑芝麻的香氣相互融

最後,我們試了竹炭黑芝麻Latte($48)這杯咖啡有獨特的黑色外觀,質地濃稠,口感豐富。竹炭的味道與黑芝麻的香氣相互融合,帶來一種獨特的風味,非常值得一試。

無論是與朋友一起用餐還是享受一頓美食,Black Coffee都是一個不錯的選擇。我對這次的用餐體驗非常滿意,相信你也會喜歡上這裏的美食和氛圍。

Black Coffee (旺角)
地址:旺角廣華街3號地下3號舖
  • 手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡
2天前 0 瀏覽
應該很多人經常經過這家 但也不察覺,因為他們的門面十分低調🤣整體而言就是低調的高手,這次點的所有items都好吃😎尤其他們甜品menu多得很,要回訪(*>_<*)ノ午餐+$15有飲品/餐湯,+$25就有飲品+餐湯,超值! ✿ 紅菜頭藜麥沙律配香煎虎蝦仁 $128色彩繽紛,蔬菜水果新鮮分量多底下還有很多藜麥,一份足夠作為我的午餐4隻蝦仁煎得很香!🤤 ✿ 手打牛肉及原隻大啡菇漢堡配薯條 $138 店員說本是竹炭麵包,但今天沒貨了,味道不影響就是😋餐廳可以幫忙把漢堡切一半,很貼心漢堡超高一定不能一口吃😂牛肉味濃,啡菇多汁,還有芝士、爽脆蔬菜!!薯條也是高質,內裡滿滿薯蓉✿ 自家製黑芝麻醬日式梳乎厘班戟 $102口感是輕盈類,但中間不會糊糊的! 芝麻忌廉出乎意料地好吃😍整體是高分的梳乎厘 ✿ 榛子鮮奶咖啡(熱) $15 轉燕麥奶+$5 (原價$44)榛子味很香! 較小杯✿ 竹炭黑芝麻鮮奶(熱)$15 轉燕麥奶+$5 (原價$48)飲品也有黑芝麻😚黑芝麻味明顯的,但可以更濃
整體而言就是低調的高手,這次點的所有items都好吃😎
尤其他們甜品menu多得很,要回訪(*>_<*)ノ
午餐+$15有飲品/餐湯,+$25就有飲品+餐湯,超值!

✿ 紅菜頭藜麥沙律配香煎虎蝦仁 $128
紅菜頭藜麥沙律配香煎虎蝦仁

色彩繽紛,蔬菜水果新鮮分量多
紅菜頭藜麥沙律配香煎虎蝦仁

底下還有很多藜麥,一份足夠作為我的午餐
4隻蝦仁煎得很香!🤤

✿ 手打牛肉及原隻大啡菇漢堡配薯條 $138

店員說本是竹炭麵包,但今天沒貨了,味道不影響就是😋
餐廳可以幫忙把漢堡切一半,很貼心

漢堡超高一定不能一口吃😂
牛肉味濃,啡菇多汁,還有芝士、爽脆蔬菜!!
薯條也是高質,內裡滿滿薯蓉

✿ 自家製黑芝麻醬日式梳乎厘班戟 $102
自家製黑芝麻醬日式梳乎厘班戟

口感是輕盈類,但中間不會糊糊的!
芝麻忌廉出乎意料地好吃😍整體是高分的梳乎厘

榛子味很香! 較小杯
榛子鮮奶咖啡(熱)

飲品也有黑芝麻😚黑芝麻味明顯的,但可以更濃
竹炭黑芝麻鮮奶(熱)

• 手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條
私心推介 ❤️鬧市高質工業風Cafe餐廳不論主食、甜品,飲品,也相對岀色,再次到訪亦能發揮水準,非常難得。自家製忌廉磨菇貓耳朵意粉配配慢煮口水雞扒雞扒慢煮過後,肉質非常嫩滑,味帶麻辣,非常惹味。意粉完美沾上香濃忌廉汁,再配上磨菇口感豐富,推介!焙茶麻糬窩夫配峰蜜雪糕到店必吃特色麻糬窩夫!窩夫夾着麻糬,口感軟糯,且伴有陣陣焙茶香,配上自家製蜂蜜雪糕,別具心思提拉米蘇日式梳乎里班戰超軟熟既梳乎厘,必食推介!疏乎厘即叫即做,口感軟綿空氣感十足,並帶有蛋香,面層係口感順滑既Tiramisu Cream,空氣感十足,整體甜度適中Cappuccino型格拉花,與餐廳主題首尾呼應。入口順滑,咖啡味香濃,齒頰留香,令人非常難忘Matcha Latte個人喜愛走甜,抹茶甘醇且微帶苦澀,入口綿密,完美發揮抹茶的韻味,大愛Black Coffee 📍旺角廣華街3號地下3號舖
私心推介 ❤️鬧市高質工業風Cafe

Cappuccino

Matcha Latte

Black Coffee 📍旺角廣華街3號地下3號舖

1K
🖤黑色風格休閒Cafe☕️喺鬧市一個轉彎位發現到一間與世隔絕嘅小角落🫶🏻黑色作主調同出邊嘅Cafe反差感好大 但呢個風格幾特別幾型格🖤==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🥗凱撒沙律配慢煮口水雞扒🐟另加一份香煎三文魚最raw最健康嘅食材擺埋一齊加啲創意變成一道佳餚🤩簡單調味已經好好食👍🏻🍳三文魚Egg Benedict 豐富到極😍見到都會開心既egg benedict 😋煙三文魚🐟菠菜🥬拼湊出嚟就係一道健康好食☕️Espresso Combo (Black and White) 黑白配賣相一流 睇得又飲得👍🏻🍊Orange Black Coffee橙香氣泡咖啡 有啲似tonic coffee賣相非常吸晴👍🏻加左果香令到甜味更加突出果香🍊非常聰明嘅做法👍🏻👍🏻😍==============================呢間Cafe真係唔錯 香港人放鬆吓啦🫡
🖤黑色風格休閒Cafe☕️

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
🥗凱撒沙律配慢煮口水雞扒🐟另加一份香煎三文魚

呢間Cafe真係唔錯 香港人放鬆吓啦🫡
6天前 0 瀏覽
二訪! 呢間係heysonut / 窩子既姐妹店 質素一定有保證! 佢裝修係走黑色簡約型格路線~自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯 ($138)意大利飯用左煲仔去裝 好得意 🤣 煙燻豬腩有3大塊! 整得好腍 煙燻味岩岩好唔會太重 面頭仲有青蘋果粒 同d豬腩一齊食可以中和返個油膩感 👍 黑啤意大利飯好特別! 食落甜甜地 唔係好食到黑啤味 risotto 唔算好al dente 有口感得來唔太硬身 岩哂我口味 🥰 份量都好足!蘆筍帶子墨汁意粉 ($128)帶子輕輕火灼左 入面D帶子肉好嫩滑 而意粉好掛汁 食落啖啖好香既墨汁味 😋 不過真係一食就成個口都黑色 🤣 Tiramisu Cream Souffle Pancake ($108)講到係heysonut既姐妹店又點可以唔食佢地既souffle pancake! 🤩 賣相非常之靚 面頭有tiramisu cream 同埋oreo 餅碎 食落有唔同口感 而souffle pancake好鬆軟 蛋味好香 好重空氣感 🥹 食完pasta risotto 再一人食一塊pancake都好輕鬆!👍Encore 指數 🌟🌟🌟🌟🌟

自家煙燻豬腩配黑啤意大利飯 ($138)

蘆筍帶子墨汁意粉 ($128)

Encore 指數 🌟🌟🌟🌟🌟

2024-04-17 0 瀏覽
和朋友經過一家以黑色命名的咖啡店。店鋪走著黑色時尚風格,內部裝修都是簡潔的黑色,就連菜單都是走同一個風格。小編和家人正好肚子餓,試了一些食物。雙層原隻大啡菇素漢堡配薯條$118漢堡配薯條組合,配料還有焦糖洋蔥、芝士、蕃茄、生菜等,搭配竹炭漢堡包,味道清爽有層次,大啡菇還可以對半切開享用,加上豐盛的粗薯條,雙層大啡菇切下去充滿汁水,口感與吃肉類無異。煙三文魚野菌意大利飯 $138煙三文魚呈現出花狀造型,很吸引人,意大利飯被濃郁醬汁包裹,口感綿密豐富,搭配爽口的野菌。法式千層酥日式梳乎里班戟$96千層酥放在梳乎厘班戟上,還有糖漿在旁,方便客人自行調整甜度。梳乎厘質地軟綿,入口帶著明顯的蛋香,再加上順滑的忌廉,完美配搭。宇治抹茶鮮奶 $48抹茶鮮奶有一個漂亮的拉花,口感滑順,抹茶回甘,適合抹茶愛好者嘗試。R竹炭黑芝麻鮮奶 $52黑芝麻鮮奶口感順滑,明顯可以細細品嚐到打碎的黑芝麻粒,涼爽的口感很適合夏天享用。

雙層原隻大啡菇素漢堡配薯條$118

煙三文魚野菌意大利飯 $138

法式千層酥日式梳乎里班戟$96

宇治抹茶鮮奶 $48

R竹炭黑芝麻鮮奶 $52
2024-04-15 0 瀏覽
🍊 餐廳名稱:Black Coffee (旺角)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$250+———————————————————用全黑格調為餐廳主題,非常型格,每次行過都會比佢吸引到。芝士肉丸💰96手打肉丸口感紮實,絕對唔馬虎。芝士亦都係滿滿的,成個味道食完都好滿足。泰式香辣椰子烤雞意粉💰114泰式fusion菜,都幾驚喜。有啲似食緊冬陰功意粉咁,推薦!手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡及意粉💰138價錢以呢個份量嚟講都幾親民,好岩同朋友share。而且個手打牛肉嘅肉汁唔講得笑,切開係滿滿地流出!蜂巢奶油日式疏乎厘鬆餅 💰96好好好好味,疏乎厘鬆軟入口即溶,最特別係佢個蜂巢奶油,食落去同一般奶油嘅味道有啲區別,將蜂蜜味帶出奶油香,但又唔會死甜,下次到訪一定會再嗌!🗺️ 旺角廣華街3號地下3號舖 🔍#Flavorfortday旺角🚆 油麻地站A2出口,步行約7分鐘
🍊 餐廳名稱:Black Coffee (旺角)🐝

味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10

💰人均:$250+
———————————————————
用全黑格調為餐廳主題,非常型格,每次行過都會比佢吸引到。

芝士肉丸💰96

泰式香辣椰子烤雞意粉💰114

手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡及意粉💰138

蜂巢奶油日式疏乎厘鬆餅 💰96

🗺️ 旺角廣華街3號地下3號舖
🔍#Flavorfortday旺角
🚆 油麻地站A2出口,步行約7分鐘
🖤完全被呢度黑色型格嘅裝修所吸引🤩ᴘᴏᴜʀ ᴏᴠᴇʀᴄᴏꜱᴛᴀ ʀɪᴄᴀ (貝多芬) $65酵素水洗杏桃 | 紅糖 |小白花呢隻豆本身幾好飲,咖啡師都沖到佢紅糖般嘅甜感,入口又會滲出淡淡果香嘅特質,無後段苦澀味,所以都幾岩我口味。(๑ơ ₃ ơ)♥ʜᴏᴜꜱᴇ ʙʟᴇɴᴅ (ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ʀᴏᴀꜱᴛ)ᴄᴏꜱᴛᴀ ʀɪᴄᴀ | ᴇᴛʜɪᴏᴘɪᴀᴡᴀꜱʜᴇᴅ |ɴᴀᴛᴜʀᴀʟ☕️ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ呢杯ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ擁有好豐富嘅泡沫,奶泡都打得夠厚均勻,並冇拉花,正宗嘅ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ冇拉花是正常不過,不過香港人比咖啡師縱壞咗,無拉花可能會覺得好奇怪~?(๑•́ ₃ •̀๑)ʙʟᴀᴄᴋ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ $128黑咖啡全日早餐(沙律菜,藜麥,大啡菇,煙肉,扭倫堡腸,早餐包,時令生果,滑蛋)早餐都豐富,有齊多種配料,藜麥作為ꜱᴜᴘᴇʀ ꜰᴏᴏᴅ真係超有益,生果方面除咗有士多啤梨藍莓提子,估唔到有提子,提子🍇無核幾香甜,大啡菇🍄‍🟫好腍入口即溶,食到超飽。(〃∀〃)ᴄᴀᴇꜱᴀʀ ꜱᴀʟᴀᴅ 🥗 $92配菜比較簡單:生菜、麵包糠和煙肉碎碎,仲有少少ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ調味
🖤完全被呢度黑色型格嘅裝修所吸引🤩

ᴘᴏᴜʀ ᴏᴠᴇʀ
ᴄᴏꜱᴛᴀ ʀɪᴄᴀ (貝多芬) $65
酵素水洗
杏桃 | 紅糖 |小白花

ᴄᴏꜱᴛᴀ ʀɪᴄᴀ (貝多芬)

(๑ơ ₃ ơ)♥

ʜᴏᴜꜱᴇ ʙʟᴇɴᴅ (ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ʀᴏᴀꜱᴛ)
ᴄᴏꜱᴛᴀ ʀɪᴄᴀ | ᴇᴛʜɪᴏᴘɪᴀ
ᴡᴀꜱʜᴇᴅ |ɴᴀᴛᴜʀᴀʟ

☕️ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ

ʙʟᴀᴄᴋ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ $128
黑咖啡全日早餐

ᴄᴀᴇꜱᴀʀ ꜱᴀʟᴀᴅ 🥗 $92

配菜比較簡單:生菜、麵包糠和煙肉碎碎,仲有少少ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ調味,作為前菜都合格。

🤤ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ

🧇ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ᴍᴏꜰꜰʟᴇ ᴡ/ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ
焙茶麻糬窩夫配朱古力🍫雪糕 $74

麻糬窩夫外層香脆,入面有麻糬煙靭口感,焙茶味道唔會太甜,由於今日冇咖啡雪糕換咗朱古力雪糕,🍫雪糕香甜幼滑,配搭呢個窩夫🧇食一流,側邊仲有忌廉伴碟,味道配搭好好,大推!

🤎ᴅɪʀᴛʏ ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ $68

呢個甜品網上大量好評,食完真係出色:首先酒味香濃,入口非常creamy,上面有朱古力威化餅,代替咗傳統嘅手指餅,ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ仲鋪滿黑朱古力醬,每一啖都食到口感錦密嘅感覺,加埋威化餅脆脆嘅口感,感到大滿足!

Dirty  tiramisu

甜品真係超出色 🤎 咖啡都不錯,如果ᴘᴏᴜʀ ᴏᴠᴇʀ選擇多少少就好了,難怪大家都話係呢間喺被咖啡耽誤嘅甜品店!
(。•ㅅ•。)♡
ᴄᴏꜱᴛᴀ ʀɪᴄᴀ (貝多芬)
Dirty  tiramisu
  • 焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕
2024-04-11 0 瀏覽
呢間餐廳我bookmark咗好耐,今日終於來食😚話說門口其實不是太顯眼,外面入邊都係全黑,喺門口行過籠😂入到去睇完Menu後,叫咗紅菜頭藜麥沙律拌香煎虎蝦仁,就咁睇賣相已經好靚😍而且好健康,紅菜頭排毒補血,而且仲有士多啤梨,藍莓….而且沙律菜都好新鮮,啲蝦又好彈牙原隻大蘑菇素漢堡伴薯條,睇OpenRice啲相見到有竹炭漢堡包,所以想試,但落單時冇晒了😭但係都照叫😜店員好貼心地問,要唔要幫我哋切埋?跟住我心諗非常之好,因為share食,自己一切就散😂切埋呢點加分👍🏻飲品我哋試吓呢個苺果花茶,焗佢十分鐘倒飲,啲味出晒嚟好香嘅果茶味, 另外仲叫咗杯手搖芒果茶都唔錯最後甜品畫上完美嘅句號,開頭諗咗好耐要pancake定係要窩夫好?最後都係叫咗法式千層酥日式疏乎厘pancake,店員話可以不要cream😍食落去呢比較空氣感,但係蛋味好濃,而且千層酥好鬆脆

2024-04-10
2024-04-06 27 瀏覽
☕️🥞🍝打卡好食cafe☑️泰式香辣椰子烤雞意粉🍝-$114意粉份量都足夠,個汁都幾多,烤雞件好滑,椰子味唔算好重,但係有泰式香料嘅味道,少少辣幾惹味。☑️70%髒髒朱古力疏乎厘鬆餅🥞-$104疏乎厘pancake有兩層,兩層都好鬆軟,吾會流心但有蛋香,上面有好濃嘅朱古力醬,旁邊有兩條焦糖香蕉及好多細棉花糖。☑️竹炭黑芝麻鮮奶(熱)-$48飲品拉花好靚,而且味道吾錯,竹炭本身冇咩味,但係黑芝麻同鮮奶味都幾出,而且好滑。☑️黑糖焙茶鮮奶(熱)-$45同樣有靚靚拉花,焙茶味濃,黑糖味清香,估唔到有幾夾。
☕️🥞🍝
打卡好食cafe

☑️泰式香辣椰子烤雞意粉🍝-$114
泰式香辣椰子烤雞意粉

☑️70%髒髒朱古力疏乎厘鬆餅🥞-$104
70%髒髒朱古力疏乎厘鬆餅

☑️竹炭黑芝麻鮮奶(熱)-$48

☑️黑糖焙茶鮮奶(熱)-$45
同樣有靚靚拉花,焙茶味濃,黑糖味清香,估唔到有幾夾。
2024-03-29
泰式香辣椰子烤雞意粉
70%髒髒朱古力疏乎厘鬆餅
2024-04-06 11 瀏覽
🌟餐廳名叫black coffee, 無論係環境裝修或者菜式方面,都加入左好多黑色元素😆簡約工業風設計,落地大玻璃窗,加上多種黑色料理,係度用餐感覺型氣十足😎🍝雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞排口水雞排超有驚喜!口水雞味勁濃,加上雞肉經過慢煮,肉質依然保持嫩滑!creamy 番茄芝士意粉醬,酸酸地幾開胃。🍛煙三文魚野菌意大利飯煙三文魚花真係靚到不得了!份量足。意大利飯正宗,口感偏硬。野菌汁超級rich and creamy😋雜菌份量多,每一啖都食到😆🍩黑芝麻醬窩夫配朱古力雪糕Waffle香脆,係黑芝麻口味,再淋上黑芝麻汁,撒上黑芝麻粒。仲有黑芝麻cream, 吉士醬,朱古力雪糕,脆片,多重享受😍☕️泡沫黑咖啡將黑咖啡打出棉棉泡沫,有咖啡的香醇仲有細緻的口感😋🍵檸檬薑黃茶淡淡地幾消膩的感覺。

🍝雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞排

🍛煙三文魚野菌意大利飯

🍩黑芝麻醬窩夫配朱古力雪糕

☕️泡沫黑咖啡
將黑咖啡打出棉棉泡沫,有咖啡的香醇仲有細緻的口感😋

🍵檸檬薑黃茶
淡淡地幾消膩的感覺。

2024-04-05
  • 雙重芝士番茄意粉配慢煮口水雞排