4天前 0 瀏覽
一直想食好耐,終於去左試餐廳好香芝士同牛肉味道,不過就好油煙feel但都唔影響佢Taco好食既程度一落單,職員就會送一個小食成塊好脆,個汁望落似泰式生蝦汁,但完全係2樣野,係醉好多🤣🤣🤣係IG見到話BURGER 好好食Umami BURGER 🍔 好重芝士味,漢堡扒唔會好硬,入口即溶既感覺包皮都唔會好硬叫左個薯條表頭勁多牛肉絲,同薯條份量一比一配一個牛骨湯,直接倒落個薯條到,索曬D汁,好特別到主角Taco賣相麻麻,但真心好食到癲佢有2款Taco,一款脆一款冧脆既係煎到D芝士流曬出黎一入口,感覺食緊一舊煎香左芝口中間包住全部都係牛肉碎可以點牛骨湯一齊食完全值得再黎食
一直想食好耐,終於去左試
餐廳好香芝士同牛肉味道,不過就好油煙feel
但都唔影響佢Taco好食既程度

一落單,職員就會送一個小食

係IG見到話BURGER 好好食

Umami BURGER 🍔
好重芝士味,漢堡扒唔會好硬,入口即溶既感覺
包皮都唔會好硬

叫左個薯條
表頭勁多牛肉絲,同薯條份量一比一
配一個牛骨湯,直接倒落個薯條到,索曬D汁,好特別

到主角Taco
賣相麻麻,但真心好食到癲
佢有2款Taco,一款脆一款冧
脆既係煎到D芝士流曬出黎
一入口,感覺食緊一舊煎香左芝口
中間包住全部都係牛肉碎
可以點牛骨湯一齊食
完全值得再黎食
2024-07-21 783 瀏覽
陪朋友過嚟食dinner, 本身好興奮期待咗好耐,因為成日見到呢間餐廳嘅宣傳相,但係一入到嚟,侍應嘅服務態度好西😅對其他枱有講有笑,對我哋就勁敷衍,臨走之前仲要好囂張,雖然有啲嘢食都好食,不過太重油,都冇下次了。餐廳好細,啲枱放得好埋,要好大聲先可以溝通到,同埋好嘈。亦都有浸唔係咁好聞嘅味道,不過好彩每次有嘢食過嚟,起碼有啲香味可以distract下嗌咗Quesataco, 同平時喺出面食開嘅quesadilla 分別唔太,好在肉質份量還好,只不過真係好多油😅 每食一啖啲油流晒出嚟,好彩淨係嗌咗兩個。嗌咗碗芝士牛肉麵,雖然啲湯係有味道,但係同隻面唔係好夾,所以會話係中咗伏,寧願食個漢堡包算。賣相都好一般,芝士味唔夠重,雖然佢落得都多,不過都食唔出。成碗麵剩係得啲牛肉肉好食😅我平時食量都唔細,但係服務員態度唔好,再加上中咗兩次伏,即刻買單走人了😅

Beef Quesataco

憑藉著在英國的成長背景、於紐約和三藩市分別居住四年及五年的經歷,老闆Andrew 帶著他對美食的熱情和對味道的高度敏感性來到了香港。曾任職侍酒師的他,準確利用了自己精細的品味,將心中對美味的追求轉化為現實,創造出令人回味無窮的美食,為大家呈現了一道道精心烹調的料理。英籍的Andrew對香港的熱愛深厚,他已在香港扎根了十一年。為了追求心中完美的漢堡包味道,Andrew親自開設了餐廳。自2016年開設Electric Ave,繼而是Smashed by Electric Ave,以及現在的Birria Y Birria,Andrew始終堅持不懈地為香港人帶來美食。今次要為大家推介香港獨家推出的Birrieria。通常Birria與玉米餅tortilla一同食用。Birrieria是一個昇華變奏版本,將tortilla玉米餅與兩種墨西哥芝士結合,然後加入birria*。食用時,可以搭配隨餐提供的燉肉湯醬。*Birria是一種利用香料和醋醃製後的山羊肉、羔羊肉、牛肉或羊肉燉煮而成的墨西哥傳統菜式,其肉質因而變得酥軟,味道豐富。這道菜的味道令人難以置信的美味,玉米餅的香脆,拉絲芝士的濃郁鹹香與b

今次要為大家推介香港獨家推出的Birrieria。
通常Birria與玉米餅tortilla一同食用。

這道菜的味道令人難以置信的美味,玉米餅的香脆,拉絲芝士的濃郁鹹香與birria的獨特香料肉味完美結合。每一口都仿佛品嘗到了天堂般的滋味,讓人心滿意足,回味無窮。

而Umami Burger,則是將經牛骨髓醬烹飪的蘑菇搭配多汁的漢堡牛肉餅,漢堡外皮微微脆口,內裡肉質卻保持鮮嫩多汁。融化的芝士和內餡的完美融合,使得這個漢堡無比美味。

搭配一杯清爽的啤酒,將漢堡包的味道提升到了一個全新的層次。

至於甜品,則選擇了Mexican Chocolate Churros,完美結束一頓豐富的用餐體驗。

全自費俾錢食lunch

2024-04-08 965 瀏覽
睇到社交平台,即晚就黎試下,果然係正fried beef quesatacos啖啖芝士同軟淋淋既燉牛肉umami burgerbeef patty加入牛骨髓,磨菇同煮到甜洋既蔥,非常juicy巨大rice cake好似蝦餅咁,食到一口接一口小店座位唔多,要早d黎呀
睇到社交平台,即晚就黎試下,果然係正

fried beef quesatacos
啖啖芝士同軟淋淋既燉牛肉

umami burger

巨大rice cake好似蝦餅咁,食到一口接一口

小店座位唔多,要早d黎呀