2022-09-14
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅總分: 4/5 (有幾樣嘢有啲普通 但overall高質!!)(只係根據我自己試過嘅嘢~)推薦俾:鍾意食雞嘅人 鍾意chill餐廳嘅人🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢(食咗太多嘢了, 費事大家too long didnt read, 所以重點介紹好食嘅嘢!)🔅免治雞肉 ($45/串)本身見到個名唔係好想嗌但點知一食驚為天人免治雞肉好腍 好多汁調味啱啱好加埋出邊燒到焦香好正!🔅雞尾 ($38/串)推薦俾唔介意食雞pat pat嘅人其實冇乜臊味 好肥美加上係燒 可以做到肥而不膩🔅炸豆腐 ($65)冇諗過 我會係覺得依個炸豆腐係全場嘅MVP我原本自己唔鍾意食豆腐所以對佢冇乜期望但係真係外脆內軟 超多汁!配埋啲蔥絲好清新!🔅雞腿 ($45/串)呢個係普通嘅雞髀肉但係燒得啱啱好雞肉本身彈牙 同埋夠油脂擔擔面 豚五花腩蘆筍卷 雞皮 都可以一試!雞翼 雞腎 就可以skip🥓🥓🥓🥓🥓🥓🥓🥓地址: Birdie (中環)中環砵甸乍街45號The Steps ‧ H Code 9樓環境嚟講~雖然係串燒店 但係都唔會十分重油煙味因為係即叫即燒 所以上菜都要等一段時間我係平日夜晚去都算比較多人去食服務生長期都
(只係根據我自己試過嘅嘢~)
推薦俾:
鍾意食雞嘅人 鍾意chill餐廳嘅人
🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢
🔅免治雞肉 ($45/串)
本身見到個名唔係好想嗌
但點知一食驚為天人
免治雞肉好腍 好多汁
調味啱啱好
加埋出邊燒到焦香
好正!
🔅雞尾 ($38/串)
推薦俾唔介意食雞pat pat嘅人
其實冇乜臊味 好肥美
加上係燒 可以做到肥而不膩
🔅炸豆腐 ($65)
冇諗過 我會係覺得依個炸豆腐係全場嘅MVP
我原本自己唔鍾意食豆腐
所以對佢冇乜期望
但係真係外脆內軟 超多汁!
配埋啲蔥絲好清新!
🔅雞腿 ($45/串)
呢個係普通嘅雞髀肉
但係燒得啱啱好
雞肉本身彈牙 同埋夠油脂
擔擔面 豚五花腩蘆筍卷 雞皮 都可以一試!
雞翼 雞腎 就可以skip
🥓🥓🥓🥓🥓🥓🥓🥓
地址: Birdie (中環)
環境嚟講~
雖然係串燒店 但係都唔會十分重油煙味